yurt izin dilekçesi / Yurt Dışına Çıkış İzin Dilekçesi

Yurt Izin Dilekçesi

yurt izin dilekçesi

KYK Yurt İzin Dilekçesi Örneği

Kyk dilekçe nasıl gönderilir, Kyk dilekçe nereye gönderilir, KYK Dilekçe örneği word, KYK Yurt İzin Dilekçesi Örneği

Öğrenciler için  sağlanan kolaylıklar bu konu hakkında da sağlanmış. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dijital işlemlerini tek çatı altında gerçekleştirmeleri için hem web sitesi funduszeue.info hemde uygulama üzerinden hizmet noktası oluşturmuştur.

KYK izin alma işlemleri hem Genciz Biz sitesi hem de uygulaması üzerinden rahatlıkla yapılabilmektedir. Daha önce yazılı olarak yapılan ve hem gençleri hem de yetkilileri uğraştıran işlemler, platform sayesinde basitçe  halledilebilmektedir. Yine de yazılı bir şekilde izin almak isteyenler için aşağıya bir dilekçe örneği oluşturduk.

Genciz Biz sitesi , Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dijital işlemlerini tek çatı altında gerçekleştirmeleri için gençlere kolaylık sağlamayı amaçladığı uygulama olarak tanımlanmaktadır.

Bu site ve uygulama üzerinden e-devlet girişi, yapılarak izin alma, kredi ödeme gibi işlemler sağlanabilmektedir.

Genciz Biz uygulaması üzerinden nasıl izin alınır?

Siteden giriş için sayfanın üst kısmında yer alan e-Devlet ile giriş kısmına tıklanır. Buradan e-Devlet’in giriş sayfasına yönlendirilir ve T.C. Kimlik No ile şifre kısımları doldurularak giriş yapılır.

Ardından açılan Genciz Biz ana sayfasındaki izinler kısmına tıklanır. İzin talep et kısmı ile devam edilirken talebi doldurmak için gerekli bilgiler yazılır.

Öğrenci, izin başlangıç tarihi, bitiş tarihi, izni geçireceği adresi ve telefon numarasını girerek talebini oluşturur. İzinden erken dönülmesi ya da izne çıkılmaması durumunda idareden bunun düzeltilmesi gerekir.

Sayfada ufak hatalarla karşılaşılabilir adres bilgisi girildiği halde çıkmaya bilir bu işlem ya idareye gidilerek yada tekrar adres oluşturularak düzeltilir.

Onay durumu ne zaman gerçekleşeceği bilinmemekle birlikte izin durumu Genciz Biz uygulamasından takip edilebilir.

İster bu uygulamayı kullanarak ister aşağıdaki dilekçeyi kendi bilgileri doğrultusunda idareye ileterek izin oluşturabilir.

 

&#;/&#;/&#;(tarih)

 

 

KREDİ YURTLAR KURUMU &#;&#;.. ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ&#;NE

Yurdunuz &#; blok &#; kat &#; oda ve &#; numaralı yatakta kayıtlı  öğrenciniz olarak (sağlık sebepleri. aile, yakın akraba vb. gitmem gerektiğinden) &#;/&#;/&#;.  ile &#;/&#;/&#;  tarihleri arasında izin verilmesini.

Saygılarımla arz ederim.

 

EK: Kimlik Fotokopisi vb belgeler (isteniyorsa dilekçe arkasına eklenerek verilir.)

 

AD SOYAD

  iMZA

 

Tüm KYK Dilekçe Örnekleri İçin Tıklayınız

Kyk dilekçe nasıl gönderilir, Kyk dilekçe nereye gönderilir, KYK Dilekçe örneği word, KYK Yurt İzin Dilekçesi Örneği

KYK Yurt İzin Dilekçesi Örneği

KYK yurt izin dilekçesi örneği yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan ve yurtta kalan öğrenciler tarafından araştırılmaktadır.

KYK yurt izin dilekçesi yılında derlenerek sizlerin kullanabileceği en güzel haliyle sunulmuştur. yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan ve KYK yurtlarını kazanan birçok kişi izin döneminde, izin dilekçesinin nasıl hazırlanacağı ve hangi hususlara değineceği konusunda araştırma yapmaktadır. Sizlerde KYK ve izin alma işlemi ile ilgili araştırma yapıyorsanız, yazımıza kulak verebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda KYK yurt izin dilekçesi örneği hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

KYK Yurt İzin Dilekçesi Örneği

Yurtlara yönelik olarak izin dilekçesi örneği yılında en güncel hali ile siz değerli okurlarımızın beğenisine sunulmuştur. KYK ile ilgili olarak farklı bir izin talebiniz varsa veya KYK’ya yönelik olarak farklı bir dilekçe yazmanız gerekiyorsa bu durumu yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz. Gün içerisinde talebiniz ile ilgili olarak bir dilekçe örneği oluşturarak ya da bilgi vererek sizlere dönüş yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca işyeri izin dilekçesi yazmak istiyorsanız, funduszeue.info yazımızdan dilekçe örneğine ulaşabilirsiniz.

KYK Yurt İzin Dilekçesi Örneği

Yurt izin dilekçesi örneği ile ilgili olarak sizlere bilgi vermeden önce dilekçe yazım konusunda nelere dikkat etmeniz gerekecek hususuna değinmek istiyoruz. Bu hususta dikkat etmeniz hem dilekçenizi daha net bir hale getirecek hem de usulüne uygun olarak bir dilekçe yazmanız da sizlere yardımcı olacaktır. Vermiş olduğumuz bu bilgileri aynı zamanda diğer yazacağınız dilekçelerde de kullanmanız ve uygulamanız gerekmektedir. Sizler için dilekçe yazarken dikkat edilecek ve ön plana çıkan bazı hususları listeledik.

  • Dilekçenizi çizgisiz ve beyaz bir kağıda yazmalısınız.
  • Dilekçe yazımında mavi kalem tercih etmelisiniz ya da bilgisayar üzerinden yazımını gerçekleştirebilirsiniz.
  • Kuruma hitap edecek şekilde dilekçeye başlanılmalıdır.
  • Dilekçenizde ciddi bir üslüp kullanmalı ve nesnel ögeler belirtmelisiniz.

E-Devlet Üzerinden KYK Yurt İzin Alma İşlemi

KYK izin alma işlemi için aynı zamanda E-devlet üzerinden de başvuru sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Genciz biz isimli internet sitesine ulaşıp E-devlet kullanıcınız ile giriş işlemini sağlamanızdır. Daha sonrasında Anasayfa üzerindeki izinler kısmına tıklamanız gerekmektedir. İzinler kısmına tıkladıktan sonra izin talep et kısmı ile devam edip talep formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu Forum üzerinden bazı bilgiler talep edilmektedir. Bunlar; öğrencinin izin başlangıç tarihi, izin bitiş tarihi, izni geçireceği adres ve telefon numarası talep edilmektedir. İzinden erken dönmeniz durumunda idareden bu izin tarihlerini düzeltilmesi gerekmektedir Ayrıca sayfada bazı hatalar ile karşılaşabilmeniz de mümkündür, bu durumda ise hata aldığınızı idareye bildirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde de kolayca izin talebinizi oluşturabilirsiniz.

KYK Yurt İzin Dilekçesi Örneği

KYK yurt izin dilekçesi örneği yılında siz değerli öğrencilerimizin kullanabilmesi için en güncel haliyle sunulmuştur. Eğer izin dilekçesi talep etmiş olduğunuz gibi değilse bu durumu bizleri yorum kısmından iletebilirsiniz. Talebinize uygun olarak oluşturulabilecek dilekçe örneği bulunması halinde ise bunu yazımızı güncelleyerek sizlere ileteceğiz ya da aksi bir durumda talebinize ilişkin olarak gerekli bilgilendirmeler de bulunacağız.

KREDİ YURTLARI KURUMU ……………….. ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

Konu: İzin Talebi Hk.

Kurumunuzda ..… Blok …… Kat …… Oda ve …… numaralı yatakta kayıtlı öğrenciniz olarak ………………………..……………….. (sağlık sebepleri. aile, yakın akraba vb.) gitmem gerektiğinden iznini ..… / …… / 20…. tarihi ile ..… / …… / 20…. tarihleri dahil olmak üzere izin kullanmak istiyorum

Gereğini saygılarımla arz ve talep ederim. .………/………../20…….

ADI SOYADI – İMZA

Adres                 :……………………………………………………………………………………………………….…………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Tel No                : ………………………………………………

 

 

Sıkça Sorulan Sorular

Boğaziçi Üniversitesi yurtları Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı değildir.

Garanti BBVA Bankası çevrim içi (online) bankacılık üzerinden Ödeme/Üniversite/Boğaziçi Üniversitesi/Yurt Depozito Ücreti seçeneğini işaretleyip öğrenci numaranızı girerek yapabilirsiniz.

Depozito, yurt hakkı elde edildikten sonra alınan ücrete denir. Yeniden Yurt talebinde bulunmayacak öğrencilere, yurtlardan ayrılırken eğer kalınan yurtta herhangi bir demirbaşa zarar verilmediyse iadesi yapılır.

İade işlemi için: Registration hesabına giriş yaptıktan sonra, Dorm Petition bağlantısına tıklayarak "Yurt Ücreti İade Başvurusu" konu başlığını seçtikten sonra içeriği yazarak gönderebilirsin.

Tüm öncelikli yurt hakkı olan öğrencilerin yerleşimlerinden sonra, yurtlarda boş yer olursa; Yurtlar Müdürlüğünü arayarak ve gerekli işlemleri yapmak kaydıyla kalabilirsiniz.

Belirlenen sınırlar:
a) Lisans ve Lisansütü öğrencileri için: Sultanbeyli, Pendik, Tuzla, Şile, Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca, Silivri, Adalar

b) Hazırlık öğrencileri için: Şile, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca, Silivri, Adalar

dışında kalan kısımlar içerisinde ikamet ediyorsanız, tüm öncelikli yerleşimler tamamlandıktan sonra, yurtlarda boş yer olması hâlinde bir dönemlik misafir olarak kalabilirsiniz.

Yurdun Amiri'yle iletişime geçmeniz gerekir. Yurt Amiri'nin uygun bulması durumunda mümkündür.

Herhangi bir engel durumu ya da sağlık sorunu olmadığı sürece yurt değişikliği yapılmamaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesine göre yurtlarda statü kullanımı kaldırılmıştır. 

Kat Sorumlusu Öğrenci (Sürveyan): Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında en az bir dönem ikamet etmiş bölüm öğrencileri arasından seçilerek Yurtlar ve Konutlar Şube Müdürlüğü tarafından görevlendirilirler.  Yurt Amirinin başlıca yardımcısıdırlar. Başta Yurt Amiri olmak üzere sıralı yöneticilerine karşı sorumludurlar. Görev aldıkları sürece yurtta burslu olarak kalırlar.

Dolap, ranza, klima (her yurtta bulunmuyor), çalışma masası, sandalye, ayakkabılık, buzdolabı.

Hayır, remedial öğrenciler yurtlarda kalamaz. BUEPT sınavını geçtikten sonra yeniden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Stajınızın zorunlu olduğuna dair bölümünüzden ve staj yaptığınız kurumdan onaylı belge getirmeniz halinde yurtlarda kalabilirsiniz.

1-Zorunlu staj yapacak öğrencilerin bölümden stajlarının zorunlu olduğunu gösteren belge, 
2-Staj yapacakları kurumdan hangi tarihler arasında çalışacak olduğunu gösteren yazı, 
3-Üniversitemiz Hesap İşleri Bölümü’nden sigorta giriş belgelerini teslim etmeliler.

Evet. Yaz okulunda yurtlar açıktır.

Yaz okulu yurt başvurularını çevrim içi (online) olarak yapmanız gerekir.

Akademik faaliyetin olduğu günler, turnike sistemi saat ’de kontrolleri yapıp yurtta olanları “var”, dışarda olanları “yok” kabul eder.

Kalmakta olduğunuz yurt amirliğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yurt kuralları gereği misafir kabul edilmiyor.

Yastık, yorgan, çarşaf, alez gibi kişisel kullanım ürünleri ve kettle, tost makinesi gibi elektrikli eşyalar getirilebilir. Ancak demirbaşa eklenti olacak raf, komodin, hali gibi eşyalar getirilemez.

Yurt başvuruları akademik takvimle koordineli bir şekilde yürütülür. Dersler başlamadan önce yurt yerleşimleri tamamlanır. Başvuru tarihleri Yurtlar İdari Takviminde yayınlanır. Yurtlarda boş yer kalması halinde, kontenjan oranında tekrar çevrim içi (online) başvuru alınır.

Çevrim içi (online) yurt başvurusu yaparken verilen bilgiler ışığında, ekonomik ölçütlere göre belirlenir (Yurt yerleşimlerinde öncelik şehir dışından gelenlerindir).

Yurtlar ve Konutlar Şube Müdürlüğünün web sitesinde (funduszeue.info) yurt ücretleri ve yurtlarla ilgili diğer bilgiler yer almaktadır.

Bu ücretler yurtlara, dairelere ve odalara göre değişmektedir.

funduszeue.info Yurdu, 1.Kız Yurdu, funduszeue.info Yurdu, funduszeue.info Yurdu, funduszeue.info Yurdu, funduszeue.info Yurdu, funduszeue.info Yurdu ve funduszeue.info Yurdu ödemelerini;
Garanti BBVA Bankası çevrim içi (online) bankacılık veya ATM üzerinden Ödeme/Kurum/Üniversite/Boğaziçi Üniversitesi/Yurt(funduszeue.info hariç) seçeneğini işaretleyip öğrenci numaranızı girerek yapabilirsiniz. 

Kandilli Yurdu ve 1. Kilyos Yurdu Ek Bina (Otel) ödemelerini;
Garanti BBVA Bankası çevrim içi (online) bankacılık veya ATM üzerinden Ödeme/Kurum/Üniversite/Boğaziçi Üniversitesi/Yurt Ücreti STI seçeneğini işaretleyip öğrenci numaranızı girerek yapabilirsiniz. 

Bu ücretler yurtlara, dairelere ve odalara göre değişmektedir.

Hayır, aileler yurtlarda konaklayamaz.

Yurt başvurularında lisans öğrencileri için 25, yüksek lisans öğrencileri için 28, doktora öğrencileri için 30 yaş sınırı vardır.

Registration hesabına giriş yaptıktan sonra, Dorm Petition bağlantısına tıklayarak ilgili konu başlığını seçtikten sonra içeriği yazarak gönderebilirsin.

Evet, her yurtta belli kapasitede ortak çalışma salonları vardır.

Evet. Her yurtta ücretsiz kullanabileceğiniz çamaşırhaneler vardır.

Evet var. Bir ay içerisinde 5 gün mazeretsiz olarak yurtlara gelmediğinizde yurttan çıkarılırsınız

 İstenen belgeler, online yurt başvurusu esnasındaki beyana göre değişmekte olup standart belgeler şu şekildedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı fotokopisi,
  • Kişisel sağlık bilgi formu (e-devlet),
  • Adli sicil kaydı (e-devlet),
  • Öğrenci Yurdu Hizmet Sunum Taahhütnamesi,
  • Taahhütnameyi imzalayan kefilin T.C. kimlik kartı fotokopisi,
  • Tarihçeli yerleşim yeri (ikametgah) belgesi (Öğrenci, Anne ve Baba adına alınmış),
  • Anne veya Baba adına alınmış vukuatlı aile nüfus kayıt örneği (e-devlet) üzerinden barkodlu , anne, baba, kardeş/kardeşleri gösteren),
  • Anne gelir durumunu gösterir belge,
  • Baba gelir durumunu gösterir belge,
  • Devlet himayesinde yaşadığınızı gösterir ilgili kurum belgesi (beyan varsa),
  • Şehit veya gazi çocuğu olduğunu gösterir belge (beyan varsa),
  • Ülkemiz adına uluslararası spor, sanat, bilim vb. alanlarda bir başarı belgesi (beyan varsa)
  • Engelli raporu (beyan varsa)
  • Depozito ödediğine dair banka dekontu,
  • Var ise diğer belgeler. 

Registration hesabına giriş yaparak, Dorm Domicile Request bağlantısı üzerinden talepte bulunduktan sonra ilgili yurt amirliğinden belgenizi alabilirsiniz.

Lisans Öğrencileri: Dört yıllık programlarda, programa başladıkları dönemden itibaren normal süresi içinde toplam sekiz yarıyıl, beş yıllık ve çift ana dal programlarında ise, programa başladıkları dönemden itibaren normal süresi içinde toplam on yarıyıldır. İngilizce hazırlık döneminde yurtta kalma süresi iki yarıyıl olup, bu süre lisans dönemlerinin dışında tutulur.

Lisansüstü Öğrencileri: Doktora öğrencileri için, programa başladıkları dönemden itibaren normal süresi içinde toplam dört yarıyıl, yüksek lisans öğrencileri için ise, programa başladıkları dönemden itibaren normal süresi içinde toplam iki yarıyıldır. İngilizce hazırlık döneminde yurtta kalma süresi iki yarıyıl olup, bu süre lisansüstü dönemlerinin dışında tutulur.

Hayır. Mutfaklarda sadece buzdolabı bulunmaktadır.

Üniversitemiz yurtları çeşitlilik gösterir. Detaylı incelemek için yurtlar web sayfamızdaki yurt tipleri kısmına bakabilirsiniz.

Evet, ortopedik engeli bulunan öğrenciler için oda/daire vardır.

Yurtlarda revir yok. Kampus içerisinde revir vardır.

Yurtlarda yemekhane veya kantin yoktur. Bu alanlar kampüs içerisinde ayrıca yer almaktadır.

Hayır, yurtlarda depo bulunmamaktadır.

Yurtlar İdari Takviminde ilan edilen başvurulara katılmanız durumunda hakkınız kaybolmaz.

Dorm petition üzerinden yurt amirliğine bilgi verilir. Yurttan ayrılırken resepsiyon masasında bulunan yurt çıkış formu doldurulur, anahtarlar ve diğer malzemeler (klima kumandası v.b) resepsiyon görevlisine teslim edilir. Ortak alanlar dahil eşya bırakılmaz.

Tüm öncelikli öğrencilerin yerleşimleri tamamlandıktan sonra, yurtlarda boş yer olması durumunda misafir olarak dönem sonuna kadar kalınabilir.

KYK yurtlarda izin alma hakları, saatleri, kuralları ve dilekçe örneği bilgiler ile yöntemler konusunda başta bilinmesi gereken izinler olarak yurtta kalan öğrencilere hafta sonu, bayram tatilleri gibi özel günler haricinde 75 gün de özel izin alabilme imkanı sunar. Özel izin alabilmek için yurt müdürlüğüne dilekçe yazarak ya da e-devlet üzerinden başvuru yapmak gerekir.

Üniversite dersleri haricinde gittiğiniz bir kurs, staj ya da nöbet var ise bu günler için de KYK yurtlardan özel izin alabilirsiniz. İzin aldığınız gün kadar özel izin günlerinizden düşer. E-devlet üzerinden başvuru yapmak için hesabınıza giriş yapmanız ve KYK sayfasına giriş yaparak izin oluştur ya da iptal et kısımlarından işlem yapabilirsiniz.

İzin alırken gideceğiniz yerin adres, telefon numarası ve ne zaman gidip ne zaman döneceğinizin tarihlerini yazmanız gerekir. Eğer dönüş yapacağınız tarihi geçirirseniz yoklama kaçağı sayılırsınız. 

kyk izin alma dilekçe e devlet

KYK İzin Alma Saatleri

KYK yurdunda kalıyorsanız yurda belirli bir giriş ve çıkış saatiniz bulunur. KYK yurtlarına giriş saati çıkış saati olarak belirlenmiştir. Bu saatler dışında güvenlikten giriş ya da çıkış yapamazsınız. Eğer izin almadan dışarıda kalırsanız yoklama kaçağı olursunuz ve yurdun belirlediği gün sayısı dolarsa yurttan atılabilirsiniz. KYK izin alma saatleri de giriş ve çıkış saatleri arasında yapılabilir.

Eğer e-devlet üzerinden KYK izin işlemlerinizi yapacaksanız belirli bir saati yoktur. İzin aldıktan sonra geri dönüş süreniz kısalırsa ya da uzarsa veya izni iptal etmek isterseniz yurt müdürlüğüne bildirmeniz gerekir.

KYK Yurt İzin Alma Kuralları

Yurt müdürlüğünden izin almak için öncelikle ya dilekçe yazmanız ya da e-devlete giriş yaparak izin bildirmeniz gerekir. İzne çıktığınız zaman geri dönüş zamanını kesinlikle kaçırmamalısınız. KYK yurt izin alma kuralları uyarınca gideceğiniz yerin adres, telefon numarasını ve gidiş geliş saatlerinizi belirttikten sonra onaylanmasını beklemeniz gerekir.

Onay işleminin belirli bir süresi yoktur ve onaylanmadan izni kullanmaya başlayamazsınız. KYK yurdunda her akşam belirli bir saatte toplu imza saati olur. İzinli olduğunuz günlerde imza alanınızda izinli yazar. Eğer geri dönüşü kaçırırsanız izinsiz olduğunuz halde yok sayılırsınız ve bu daha sonra problemlere yol açabilir bu sebeple dikkatli olmalısınız.

KYKİzin Alma Yöntemleri

KYK kaldığınız yurttan izin almak için 2 türlü yöntem vardır. E-devlet üzerinden başvuru yaparsınız ve bilgileri elektronik ortama girersiniz. Yurt müdürlüğü uygun görürse izniniz onaylanır. Eğer onay kısmında kırmızı renk görürseniz izniniz onaylanmamış demektir. KYK izin alma yöntemleri için bir diğeri de bizzat kendiniz yurt müdürlüğüne giderek elle yazdığınız dilekçeyi teslim etmektir.

Yurt müdürlükleri izin konularını oldukça sıkı takip eder ve tüm mazeretler incelenir. Bu sebeple geçerli bir sebebiniz yoksa yurttan izin almak zordur ve suistimal edilmemesi için kontrollü bir şekilde uygulanır.

Özellikle şehir dışında yaşayan aileleri olan insanlar için sorumluluk yurdun kendisindedir bu sebeple önlemler konusunda tavizsiz olurlar.

e-devlet Üzerinden KYK İzin Alma

  • funduszeue.info adresine girin
  • İzinler kısmından yeni talepte bulunun.
  • İzin tarihlerini belirtin
  • Adres seçimi yapın
  • GSM no girdikten sonra göndere basın.

Eski yıllarda KYK yurt izni yalnızca elden dilekçe verilerek alınabilirdi fakat e-devlet uygulaması çıktığından beri biraz daha kolaylaştı. E-devlet sayesinde günün herhangi bir saati kolayca izin oluşturabilirsiniz.

  • Online uygulama olduğu için izinler daha düzenli ve kayıt edilmiş olarak bulunur.
  • İzninizin onaylanıp onaylanmadığını yine e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz.
  • TC kimlik numaranızla giriş yaparak izin almak istediğiniz günlerin tarihini, gideceğiniz yerin adres ve telefon numarasını bildirmeniz yeterlidir.
  • Geçerli bir mazeretiniz olduktan sonra izin almakta zorlanmazsınız.

Önemli olan dönüş günlerinize uyarak daha sonra yoklamada sorun yaşamamaktır. Çünkü bildirmeden yurda gitmediğiniz her gün sicilinize işler ve size yaptırım olarak geri dönebilir.

KYK Online İzin Alma

KYK yurt online izni alabilmek için funduszeue.info adresinden kolayca izin alabilir ve yurt aylıklarınızı ödeyebilirsiniz.

  • Genciz biz ile profil oluşturduğunuzda sizi yine e-devlet sayfanıza yönlendirir.
  • Ödemeler için daha kolay bir yöntem olan siteler pek çok genç tarafından aktif olarak kullanılır.
  • Önemli olan doğru bilgileri girmek ve gidiş dönüş saatlerine uyum sağlamaktır. 

Farklı bir adrese gidecekseniz de her adresi yeni adres ekle butonundan kaydetmeniz ve telefon numarası vermeniz gerekir. İzinlerinizin ne zaman onaylanacağı yurt müdürlüğüne bağlıdır ve birkaç gün de sürebilir. 

KYK İzin Almayı Unuttum! İzin Alınmazsa Ne Olur?

KYK yurtlarında izin almadan yurtta bulunmazsanız tutanak yiyebilirsiniz. Çünkü Devlet yurdunda kaldığınızda her akşam belirli bir saatte ana koridora inerek adınız ve soyadınızın bulunduğu bir deftere imza atmanız gerekir. Bu defterde her günün altında ayrı bir kutucuk bulunur.

Aryıca KYKizin alınmazsa ne olur gibi sorular için yurt duvarlarına asılan kuralları da okuyabilir ya da müdürlüğe danışabilirsiniz. Örnek olarak KYK yurdunda kalan öğrencilerin izin almayı unutup yaşamış oldukları konusunda sırayla bazı olucaklar şunlardır;

  1. Sözlü uyarı
  2. Yazılı uyarı
  3. Rapor tutulur
  4. Disiplin suçu ve savunma istenir
  5. KYK yurttan uzaklaştırma

İzin almadan ve müdürlüğe bildirmeden, bir mazeretiniz yokken yurtta olmanız gereken bir günde orada olmaz ve imza atamazsanız izinsiz yok sayılırsınız ve bunun bazı yaptırımları vardır. Örneğin müdürlüğün belirlediği gün sayısı kadar izinsiz yoklama kaçağı olursanız yurttan atılabilirsiniz. Bu sebeple izin almayı ciddiye almalı ve bilgileri izin alırken eksiksiz bir şekilde vermelisiniz.

KYK İzin Hakkı Kaç Gündür Bitince Ne Olur?

KYK yurdunda bir kişinin bayram, hafta sonu ve özel günler haricinde ekstradan izin alabileceği gün sayısı 75 gündür. Eğer bir kişi tüm sene boyunca 75 günü açarsa çok geçerli bir mazereti olmadığı sürece izin alamaz. Örneğin hasta ya da vefat durumlarında yeniden dilekçe verilebilir ama arkadaşımda kalmak istiyorum diyerek tekrar izin alamazsınız.

KYK izin hakkı kaç gündür bitince ne olur gibi konuları yurda gittiğiniz ilk günlerde öğrenmeniz sizin için faydalı olur. Kurallar herkes için geçerlidir ve kişiye göre esneme yapılmaz. Yurda giriş çıkış saatleri de herkes için aynıdır.

KYK Yurtlar için İzin Dilekçe Örneği

Kaldığınız yurdun müdürlüğüne giderek elden dilekçe verdiğinizde izin alma süreciniz başlamış olur. KYK yurtlar için izin dilekçe örneğinde; TC numaranız ve ad soyad bilginizle gideceğiniz yerin adresini, telefon numarasını ve gidişle dönüş tarihlerinizi yazarak izinli sayılmayı talep edersiniz.

Dilekçenizi verdikten sonra yurt müdürlüğü tarafından kabul edilirse izne çıkabilirsiniz. Üniversitede okuduğunuz süre boyunca eğer bir derse dair devam zorunluluğu yoksa bunu da dilekçeye yazarak müdürlüğe bildirirseniz o dersin olduğu günler gelmediğinizde bunu izin günlerinize eklemezler. Bu şekilde izin günleriniz korunmuş olur.

Yurt iznini iptal etmek isterseniz yine başvurursunuz ve dilekçeniz işleme konmaz. Günleri uzatmak isterseniz de başvuru yapmanız gerekir.

KYK Yurt İzinleri Aileye Haber Verilir mi?

Üniversite öğrencileri KYK yurtlarından izin aldıklarında 18 yaşından büyük bireyler olduğu için izin durumlarında ailelerine bilgilendirme gitmez. Eğer izin günleri için belirttikleri dönüş tarihinde dönmezlerse de hemen bildirilmez.

Ekstrem bir durum olursa eğer 1 hafta yurda gelmezseniz ve kimsenin nerede olduğunuzdan haberi olmazsa bu sefer ailenize haber verilebilir. Bireylerin izin günleri ve izin günlerinde nereye gidecekleri kendilerine saklı bir bilgidir ve ailelerle paylaşılamaz.

Milyonlarca genç her yıl devlet yurtlarında kalıyor ve işleyen kurallar sayesinde devlet yurtları en güvenilir kurumlardan biridir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası