suudi arabistan a arabayla gitmek / Suudi Arabistan'a Seyahat Edecek Vatandaşlarımızın Dikkatine! / T.C. Dışişleri Bakanlığı

Suudi Arabistan A Arabayla Gitmek

suudi arabistan a arabayla gitmek

Gitmeden Önce Suudi Arabistan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Trafik ve Ulaşım

* Şehir merkezlerinde alışkın olduğumuz bir toplu taşıma kavramı yok. Herkes, her yere araçla ulaşım sağlıyor. Yollar genelde şeritli ve yaya geçidi bulmak çok güç. Yürüyerek gidebileceğiniz yerler çok sınırlı. Araç olmadan hareket etmeniz imkansıza yakın. Aracı olmayanlar için taksiye alternatif çözüm ise Uber veya Careem.

* Riyad'da 6 hatlı (Dikkat! Durak değil, hat.) bir metro projesi için çalışmalar devam ediyor ve yakın zamanda tamamlanmak üzere. Aynı şekilde Cidde'de de bir metro yapılması planı var. Onlar tamamlandığı zaman bu konuda daha farklı şeyler söyleyeceğiz.

* Yeni çıkan ve uluslararası geçerliliği olan çipli ehliyetlerimiz Suudi Arabistan'da geçmiyor. Burada araba kullanmak gibi bir niyetiniz varsa beynelmilel ehliyet sahibi olmalı veya buradan ehliyet almalısınız. Oturma izni aldıktan sonra ehliyet başvurusu yapmanız halinde pratik sınava girip 2 gün içinde ehliyet alabilirsiniz. Bizim ehliyetlerle araç kiralamanız mümkün değil ama bir şekilde araç edinip kullanmak isterseniz ve "Risk almak benim göbek adım." derseniz eğer ehliyetsiz yakalanmanın cezası hapis, bilin istedim.


"ULUSLARARASI EHLİYET NASIL ALINIR?" YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 


* Trafikte çok kötü araç kullananların sayısı oldukça yüksek. Yerlilerin çoğu Allah'a emanet gidiyor. Bu nedenle araç satın aldığınızda kaza sigortası yaptırmazsanız aklınızdan şüphe duyuyorlar.

* Kırmızı ışıkta geçmenin cezası Riyal civarı ve 1 gece hapis. Kimse risk almak istemediği için sarı ışığı görünce anında frene basan çok araç göreceksiniz.

* Yeni yıla girmeden önce benzinin litresi lira civarındaydı. ile birlikte gelen zam sonunda litresi 1,25 lira oldu. Yine de 50 liraya depoyu doldurtabileceğiniz sayılı ülkelerden birisi.

* Burada araç kullanmaya niyetiniz varsa Arapça rakamları öğrenmeniz şart. Trafik tabelalarının hepsi hem Arapça hem de İngilizce hazırlanmış olmasına rağmen azami hız sınırını belirten tabelaların çok çok büyük bir kısmı Arapça. Yol üzerinde sık sık radar olduğu için hız sınırına her yerde uymanız gerekiyor.

(0=٠, 1=١, 2=٢, 3=٣, 4=٤, 5=٥, 6=٦, 7=٧, 8=٨, 9=٩)

* Kadınların araç kullanma yasağı Haziran 'de kalkıyor. O zamana kadar trafikte araç kullanan kadın görmeniz mümkün değil. (Güncelleme: Sayısı çok az olsa da Haziran itibariyle kadınlar araba kullanmaya başladı.)

Kıyafet

* Suudi Arabistan hakkında yazdığım eski yazılarda bahsettiğim gibi, yabancı kadınlar başı açık gezebiliyor fakat yerine göre kapatmak isteyebilirsiniz. Etrafımdaki tüm kadınların peçeyle dolaştığı, bakışları üzerimde hissettiğim noktalarda eşarbımı örtmüştüm. Neticede iki sene önce Starbucks logosunun "çok fazla kadın bedeni teşhir ediliyor" gerekçesiyle değiştirildiği bir ülke burası. (Artık normal logo kullanılıyor tabii.) Gündelik kıyafetleri örtecek şekilde abaya veya uzun tunik giymek ise her kadın için zorunlu.

(Güncelleme: itibariyle yabancı kadınların abaya giyme zorunluluğu da ortadan kalktı.)

* Erkekler biraz daha rahat. Kolsuz t-shirt ve şort dışında bir kısıtlama yok. Sözde; kolu dirseklerden, bacağı da diz kapağından yukarıya kadar kapatmaları gerekiyor ama Dammam'da şehrin göbeğinde spordan çıkıp o kıyafetlerle oteline giden çok erkek gördüm. Aynı şekilde plajlarda da durum farksız. Erkekseniz, her yerde olduğu gibi burada da hayat size güzel!

* Kıyafet konusunda asıl sorun bence ortam sıcaklığında bitiyor. Havayı çok sıcak zannedip de incecik kıyafetlerle, gömleklerle gelirseniz 2 günde zatürre olma ihtimaliniz yüksek. Yaz-kış kapalı alanlarda klima çalışıyor ve hiçbirisi optimum sıcaklıkta değil. Dışarısı 50 derece iken içeride ceketle üşüdüğünüz bir ortam var.

Suudi Arabistan hakkında kadın giyim abaya

Yemek Kültürü

* Buraya kadar gelip de yöreye has bir şeyler yemek isterseniz hüsranla dönebilirsiniz. Evet, Arap yemek çeşitleri çok fazla ama hiçbirisi Suudi Arabistan'a özel değil; genelde Lübnan ve Afgan mutfağını görüyoruz. Bu demek değil ki aç kalacaksınız. Özellikle Lübnan restaurantları size çok güzel kilo aldırabilir. Demeye çalıştığım nokta, Suudiler bu konuda eksik.

* "Biryan" ve benzeri pilav çeşitleri çok yaygın tüketiliyor, tavuklu veya balıklı seçenekleri var. Izgara balık da yöresel yemekler arasında yerini almış gibi fakat unutmamanız gereken bir nokta var ki balığı yakana kadar pişiriyorlar. Kabuklu deniz ürünlerinin de sık tüketilmesi, en çok şaşırdığım noktalardan birisi oldu.

* Amerikan fast-food zincirlerinin her çeşidini görmeniz mümkün. Ayrıca Meksika, Hindistan, Japonya dolaylarından da restaurantlar bolca var. Katif şehrinde sıradan bir balık lokantasında harika suşiler yediğimizi belirtmeden geçemeyeceğim.

* Burada en sevdiğim şeylerden birisi "Saudi Champagne / Suudi Şampanyası" oldu. Soda, elma suyu ve meyve parçacıklarının karışımından oluşuyor ve alkolsüz şampanya oluyor. Müthiş bir lezzet, elbette ev yapımı olanı. Markette hazırları da satılıyor, hatta şişesi de aynı şampanya gibi. ‌‍‍‎

* Bütün restoranlar "aile/family" ve "bekar/single" olarak iki kısma ayrılıyor ve genellikle giriş kapıları bile farklı. Hata yapıp yanlış yere girerseniz uyarıp diğer tarafa yönlendiriyorlar, çok büyük bir olay değil yani. Bence bekar bölümleri çok daha güzel, dışarıya açık kısmı var, herkes birbirini görüyor ve daha havadar. Aile bölümlerinde ise gizlilik arşa çıkıyor. Dışarıya tamamen kapalı bir alan içinde genellikle odacıklara ayrılmış bölümlerde, kimseyi görmeden yemek yiyorsunuz.

(Güncelleme: itibariyle bu kuralın uygulanmadığı restoran sayısı çok arttı. Özellikle yeni açılan yerlerde kadın erkek karışık oturulduğunu görebilirsiniz.)

* Aile bölümü bulunmayan restoran ve kafelere kadınların girmesi yasak fakat Katif'teki bir restauranta girmeme izin vermişlerdi. Yerine göre karşılaştığınız muamele değişiyor anlayacağınız.

(Güncelleme: Bu kuralı da esnetmeye başlayan yerler var.)

* Yemek fiyatları bize göre biraz yüksek olsa da porsiyonlar da aynı oranda büyük. Her şeyin küçüğü ile yemeğe başlamanızı öneririm, aksi halde çok fazla yemek ziyan oluyor.

* Bu kadar bolluğun içinde hayrete düştüğüm bir başka konu ise hiçbir yerde wi-fi olmaması oldu. Starbucks'ı bir kez daha öpüp başımıza koyalım.

* Namaz vakitlerinde bütün restoran ve kafelerin kapalı olduğunu unutmayın. Namaz zamanından önce giriş yaparsanız içeride kalıp yemek yemeye devam edebiliyorsunuz.

Suudi Arabistan hakkında restoran suudi şampanyası

Çalışma Saatleri

* Suudi Arabistan'da pek çok mekanın çalışma saati alışkın olduğumuzdan farklı olduğu gibi birbirinden de bağımsız bir hal almış. Örneğin; döviz büroları ve araba galerileri ve çalışıyor. Bazı restaurantlar ve dükkanlar akşam ve yatsı namazı arasında aç-kapat yapmamak için komple kapalı tutuyor.

* AVM'lerin büyük çoğunluğu gece 'e kadar açık. Yazın bu süre 'a kadar uzuyabiliyor. Bazı hipermarketler ise 24 saat açık.

* Kurumsal firmaların bir kısmı arasında çalışıyor. Yani anlayacağınız her yerin çalışma saati farklı ve akılda tutması biraz zor. Garanti olan tek şey arasında çalışan kimseyi bulamayacağınız.

* Cuma günleri aklınıza gelebilecek her yer kapalı. AVM'deki mağazalar bile kapalı olabiliyor.

Resmi Tatiller

* Diğer Körfez ülkelerinin aksine Suudi Arabistan'da Ramazan ve Kurban Bayramları haricinde sadece tek bir tatil günü var; 23 Eylül'deki "National Day / Ulusal Birlik Günü". Eğer bu tarih Cuma veya Cumartesi gününe denk gelirse takip eden Pazar günü de tatil yapılıyor.

* Kamuda Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin uzunluğu tamamen Kral'a bağlı. Kral canı isterse 1 ay tatil yapabilirler ki nitekim senesinde 20 gün civarında Ramazan Bayramı tatili yaptılar. Fakat özel sektör bu konudan bağımsız çalışmaya devam ediyor. Bayram tatillerinin net tarihleri ise son güne kadar belli değil; vakti gelince Ay'ın durumuna bakıp kararlaştırılıyor.

Sosyalleşme

* Suudi Arabistan hakkında unutulmaması gereken en önemli konulardan birisi Suudilerin aile gizliliğine çok önem vermesi. Bu uyarım erkekler için: Hal hatır sorduğunuz Suudi bir erkeğe sohbet esnasında "EeeEşin nasıl, çoluk çocuk nasıl?" diye sormak son derece yakışıksızmış.

* Suudiler misafirperverlik olayında bir dünya markası olabilir. Misafir ettikleri birisini 3 gün boyunca yedirip içiriyorlar. Böyle söyleyince hemen evinde ağırladıkları bir misafir gibi düşünmeyin. İş sebebiyle ziyaret ettiğiniz bir firmada da aynı oranda misafir sayılıyorsunuz ve 3 gün boyunca elinizi cebinize atmanıza izin vermiyorlar.

* Kadınlar için sorun yok fakat yine erkeklere özel bir uyarı geliyor: Asla bir kadına bakmamalısınız. Bu durumdan ne kadar rahatsız olduklarını, akşamüstü sahil kenarına veya hafta sonu bir piknik alanına gidip gözlemleyebilirsiniz. Ailelerin pek çoğu ya çadır kuruyor ya da etrafını bezlerle çevirip tamamen izole bir alan yaratıyorlar.

* Suudi erkekleri son derece güler yüzlü ve sıcakkanlı. İngilizce bilmeseler bile konuşup yardımcı olmaya çalışıyorlar. Gitmeden önce Türkleri çok sevdiklerine dair bir duyum almıştım. Gittikten sonra da aksi bir durumla karşılaşmadım. Türk olduğumuzu anlayan herkes bildiği Türkçe kelimeleri sıralamaya başlıyor.

* Attığınız her adımda kadın-erkek ayrımını kontrol etmelisiniz. Dikkat etmezseniz yanlışlıkla kadınlara ayrılmış olan asansöre binebilirsiniz. Bu konular hakkında daha fazla detay merak ederseniz  "Aç Kollarını Suudi Arabistan" yazısı burada.

Suudi Arabistan hakkında sahil eğlencesi süslü deve

Konaklama

* Uluslararası otel zincirlerinin yanı sıra, Suudi Arabistan'da apart otel olayı çok yaygın. İçinde mutfak eşyaları, çamaşır makinesi, ütü gibi ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaların da bulunduğu, suit oda gibi düzenlenmiş odaları kiralamanız bazen normal bir otel odasından daha ucuza gelebilir. Buraya tıklayarak inceleyebilir veya rezervasyon yapabilirsiniz.

* Booking'de fazlasıyla bulabileceğiniz bu Villa Apart'ların fiyatları ise saniyelik olarak değişiyor. Çoğuna ücretsiz rezervasyon yapabiliyorsunuz. İşin ilginç tarafı, rezervasyon yaptığınız bir otele gittiğinizde anahtarı vermeden önce odayı gösteriyorlar. Beğenmezseniz iptal edebiliyorsunuz. (Bu olayı ilk kez Rize'de görmüştük. Önceden rezervasyon yaptırdığımız otele gidince önce odaya bakmamızı istediklerinde çok şaşırmıştık. Karadeniz'e Arap akınından sonra ortaya çıkmış bir durum olabilir.)

Güvenlik

Suudi Arabistan hakkında bahsetmeyi en sevdiğim konu ise güvenlik. Burası görüp görebileceğiniz en güvenli ülkelerden birisi. Şehir merkezinde herhangi bir hırsızlık vakasına denk gelmeniz imkansıza yakın. Arabasını park ettikten sonra kilitlemeyen Suudiler var mesela. Açıkçası "Aman, gözümü eşyalarımdan ayırmayayım, başına bir şey gelmesin." diye düşünmeden yaşama duygusunu ilk defa burada tattım, güzelmiş 🙂

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

Bahreyn'de Maaşlar ve Asgarî Ücret Detayları »

Bahreyn'de Ramazan Ayı Nasıl Geçiyor? »

Suudi Arabistan'da Çalışırken Bahreyn Oturma İzni Alınır mı? »

Rüyada Arabistan'a gitmek ne anlama gelir? Rüyada Suudi Arabistan'a gittiğini görmenin anlamı nedir?

Suudi Arabistan farklı bir kültüre ve yaşam tarzına sahip bir ülkedir. Rüyada Suudi Arabistan'a gitmek, yabancı bir ortamda kendinizi bulmak isteğinizin bir yansıması olabilir. Bu rüya, yeni deneyimler edinmek, farklı kültürleri öğrenmek ve hayatınıza yeni perspektifler katmak isteğinizi yansıtabilir. Rüya sahibinin dini inançlarına daha yakın hissettiği veya İslam'ı daha iyi anlamak istediği anlamına gelebilir. Kişinin dini inançlarını güçlendirmek veya dinle ilgili daha fazla bilgi edinmek istediği anlamına da gelebilir. Fakat elbette bunlar sadece genel yorumlardır ve rüyanın tam yorumu, rüya sahibinin hayatındaki detaylara ve duygusal durumuna bağlı olarak değişebilir.

Rüyada Arabistan'a Gittiğini Görmek

Rüyada Arabistan'a gittiğini görmek değişik şekillerde yorumlanabilir. Arabistan, İslam'ın doğduğu yerlerden biridir ve hac ibadeti için önemli bir mekândır. Bu nedenle rüyada Arabistan'a gitmek, rüya sahibinin hayatında yeni bir başlangıç yapmak istediğinin veya daha önce yaşadığı bir konuda yeniden doğuş yaşayacağının bir işaretidir. İçsel bir yolculuğu ifade edebilir. Rüya sahibi hayatındaki amaç ve hedeflerini bulmak, içsel barışı bulmak, duygusal veya ruhsal bir yolculuğa çıkmak istiyor olabilir.

Arabistan birçok insan için yabancı ve egzotik bir yerdir. Rüyada Arabistan'a gitmek, rüya sahibinin hayatında farklı bir ortamda bulunmak veya yeni bir kültürü deneyimlemek istediğinin bir yansıması olabilir. İslam'ın doğduğu yerlerden biridir ve İslam dinine bağlı olanlar için kutsal bir yerdir. Rüyada Arabistan'a gitmek, rüya sahibinin dini inancını güçlendirmek veya daha fazla dini bilgi edinmek istediği anlamına gelebilir. Rüya sahibinin hayatında büyük bir değişiklik olacağına dair umutları ve beklentileri olabilir. Kişinin geleceğe dair olumlu bir bakış açısına sahip olabilir ve hayatında büyük bir başarı veya mutluluk elde etmeye yakın olabilir.

Rüyada Arabistan'a Seyahat Etmek

Rüyada Arabistan'a seyahat etmek, kişisel hayatınızda değişiklikler yapmak veya bir yolculuğa çıkmak istediğinizin bir işaretidir. Bu rüya, yolculuk etmekle ilgili hislerinizi yansıtabilir veya hayatınızda yeni bir sayfa açmak için bir cesaretlendirme olabilir. Rüyada Arabistan'a seyahat etmek, özellikle İslam diniyle bağlantılıysa daha derin bir manaya sahip olabilir. Bu rüya; dininizle daha fazla bağlantı kurmak, öğrenmek ve anlamak istediğinizi yansıtabilir.

Bir başka yorum da yabancı bir ülkeye veya farklı bir kültüre ilgi duyduğunuzu gösterdiğidir. Yeni insanlarla tanışmak ve farklı deneyimler yaşamak isteyebilirsiniz. Rüyada Arabistan'a seyahat etmek, kişisel gelişim ve büyüme ile de ilişkilendirilebilir. Bu rüya, kendinizi keşfetmek ve kendinizi daha iyi anlamak için bir yolculuk yapmak istediğinizi gösterebilir.

Rüyada Arabistan'ı Görmek

Rüyada Arabistan'ı görmek; zenginliğe, bolluğa ve refaha delalet eder. Bu rüya maddi açıdan zenginleşme, iş veya finansal konularda başarı elde etme arzunuzu yansıtabilir. Arabistan aynı zamanda İslam'ın doğduğu yerlerden biri olduğu için rüyada Arabistan görmek, dini bağlantılarınızın veya inançlarınızın güçlenmesine işaret edebilir. Bu rüya dini konularda daha fazla araştırma yapma veya İslam'la ilgili daha fazla bilgi edinme isteğinizi yansıtabilir.

sayfa 1Bunyamin Ekmen
16 yıl önce - Çrş 24 Oca ,

Karayolu ile Hac ve Umre



4 arkadaş bu yaz umreye gitmek gibi bir niyetimiz funduszeue.infoüs ile umreye gidelim derkene bir arkadaş akrabam kendi arabasıyla gitti fln funduszeue.info gidenler var mıdır,ne gibi zorluklarla karşılaşabiliriz?Bu arad gitmeyi düşündüğümüz araç Megane dci.

Umreye gidemesek bile 4 kafadar iyi gezebileceğimiz inancındayım ama o coğrafyalarda hangi ülkeler vize alır hangi ülkeler tehlikelidir pek bilgimiz funduszeue.infoi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

mehmetibrahim
16 yıl önce - Prş 25 Oca ,

Selamlar



Öncelikle Bu projenizin gerçekleşmesi için tüm kalbimle duacıyım.
Konuyu görünce dedim ki -demek ki bizim gibi bir kaç tane daha varmış- Bunu şundan söylüyorum bizde birkaç arkadaş umreye gitmeyi planlıyoruz ve biraz da araştırma yaptım. Mesela; Suudiarabistana kadar sadece iki ülke var Suriye ve Ürdün. Giderken geçilmesi mühtemel şehirler ise; Suriyeden Halep, Hama, Humus ve Şam Ürdünden ise Amman ve Maan. sonrasi Suudiarabistan zaten. Hataydan çıktıktan sonra Yaklaşık olarak km lik bir yol var. Teklike açısından için rahat olsun kardeşim çünkü yol üzerinde hiç bir problem yaşanmıyormuş ve kolay bir yolculuk oluyormuş. Vize noktasında da Suriyeye ve Ürdüne girilirken sorun yaşanmıyor ama Ürdünden Suud'a Geçilirken nasıl oluyor bunu henüz öğrenemedim kesin bilgiye ulaştığımda sana yazarım.
İşin güzen yanı arabanın diesel olması çünkü hataydan çıktıktan sonra mazot 20Ykr (Tl) yani 50 ytl'ye tüm arap yarım adasını gezersin. Yalnız öncelikli olarak tavsiye edilen şey ise aracın klimalı olması çünkü çok ihtiyaç duyulacak.
Umarım gidebilirsiniz ve belli mi olur belki orada karşılaşırız.
Selamlar

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

memocan

16 yıl önce - Prş 25 Oca ,

Merhabalar

Sanırım bu konuda en doyurucu bilgileri ben geçebilirim. Ben karayolu ile gitmemiş olsamda babam son 10 yılda (belki daha fazla) araba ile gelip gitti. Babamda oturum vizesi olduğu için Suriye, Ürdün ve Arabistan dan kolayca vize alabiliyor. Ancak siz umre diyorsunuz bunu sorgulamak lazım Suriye ve Ürdün vizelerinizde sorun olmayabilir ancak Suud hükümeti için birşey diyemem. Arabistana 3 çeşit vize alınabilir. Hac vizesi, Umre vizesi ve ziyaretçi vizesi Hac vizesi sadece hac zamanı alınabiliyor. Ziyaretçi vizesi ise baya zor. Benim ailemde (annemde ve babamda) yıllık oturum vizesi olmasına rağmen ben bugün gitmek istesem sorun çıkarıyorlar he deyince vermiyorlar. Karayolu için umre vizesi veriliyormu tam bilemiyorum bu konuda bilgi alabilirim.

Söylendiği gibi yol KM civarında. Kapılardan Suriye kapısı herzaman için çok sorunlu olduğunu söyler babam. Arabadan inersiniz ve arabanızın koltuklarına kadar sökülerek arama yapılır. Suriye görevlilerininde fazlaca rüşvet aldığını biliyorum.  Ceplerde bozukluk bulunması elzem bir durumdur

Neyse hele bir yol alalım rehberiniz olurum ben

 mesajı beğendiniz mi?

loksuz
14 yıl önce - Pts 13 Ekm ,

Karayoluyla Suudi Arabistan



Suudi Arabistana Umre için gidebilmek için iki temel güzergah var
1-Türkiye-Irak-Suudi Arabistan(Bu yol Iraktaki durumdan dolayı imkansız gibi)
2-Türkiye-Suriye-Ürdün-Suudi Arabistan(size bu yol hakkında bilgi vereyim)
Türkiye'den Suriyeye
a)Cilvegözü
b)Öncüpınar
c)Kamışlı
d)Yaylapınar kapılarından çıkabilirsiniz

Suriye'de yaklaşık km yol yaparsınız. Güzegahınız İrbid Hama Humus Şam Darea'dır.
Yollar güzel ve bölünmüş yoldur. Öncüpınar'dan girerseniz Halepide görürsünüz.

Ürdünde iki güzergah var birinci güzergah Amman'a girmeden Hadise Sınır Kapısından Suudi Arabistana giriş km civarı yollar geniş Bir kısmı(70km) çift yol diğeri ise geniş yol
İkinci güzergah ise Halit ambar kapısından giriş Amman-Müdevvere yolu yaklaşık km(yolun toplam km'si çift yol)

Birinci güzergahtan(Hadise) suudi arabistana gireseniz medine yaklaşık km qurayyat-sakaka-teyme-hayber-medinetül münevvereye ulaşırsınız. Yollar geniş önemli bir kımı duble yol sadece hayber-medine arası km yol yapımı devam ediyordu.

İkinci güzergahtan(Halit ambar) suudi arabistana gireseniz medine yaklaşık km tebük-teyme-hayber-medinetül münevvereye ulaşırsınız. Yollar geniş önemli bir kımı duble yol sadece hayber-medine arası km yol yapımı devam ediyordu.

Başka bir deyişle Konya-Medine km. Mekke-Medine ise km'dir. Yollar güvenlidir. Cilvegözü-Medine arası 24 saatte alınabilir. Gümrük formaliteleri dahil.

Vizeler:
Suriye Vizesi Ankara'dan aynı gün alınabilir. Ücreti 20 Avro tek giriş çift giriş ise 40 Avro. Gidiş ve dönüş için çift giriş almak uygundur. 2 fotoğraf+en az üç aylık pasaport gerekli. Suriye artık kapıdada vize veriyormuş 23 Dolar mukabili. Hiç almadım bilmiyorum. Suriye bazen çıkışta seyahat vergisi adı altında 12$ civarı para alıyor.

Ürdün vizesi:Ürdün Konsolosluğu aynı gün veriyor. Ücreti 33YTL. Sınır kapısındada alabilirsiniz. Sınır kapısında 10 Dinar yaklaşık 17 Dolar.

Suudi Arabistan vizesi:Bir seyahat acentası ile görüşmek gerekir. Avro arası değişir diye düşünüyorum.

Araç için gerekli belgeler:
Türkiye'den çıkış için triptik YTL. Araç ruhsatı gerekli. Bazı Sınır kapılarıda veriyor. funduszeue.info

Suriye girişi 4 kişilik araçlar için yaklaşık 65 Dolar civarı ücret alınıyor. Sigorta 1 aylık. Bir aydan erken dönülürse dönüş ücreti 20 Dolar civarı. Dizel araçlar için ekstra Dolar alıyor.

Ürdün girişi
4 kişilik bir araç için 3 günlük siorta bedeli dahil 50 dolar civarı para alıyor.

Suudi Arabistan girişi
4 kişilik araç için yaklaşık riyal(40 Dolar civarı) sigorta bedeli alıyor.

Benzin fiyatları(kurşunsuz) Suriye 1 dolar civarı Ürdün dolar Suudi Arabistan Dolar civarı

Allah işinizi rast getirsin. giderseniz o mubarek beldelere bizi de duadan unutmayın.

Bilgiler Temmuz tarihiyle günceldir.

En son loksuz tarafından Pts 13 Ekm , tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+3

neşetyıldız

14 yıl önce - Pts 13 Ekm ,

Aslında karayolu ile isteyen gidebilir, ama yol üzerinde bulunan,Suriye,Ürdün ve İsrail gibi ülkeler güvenlik şeridi oluşturmadığı için funduszeue.info,can ve mal güvenliği olmayınca hac ve umre olayı gerçekleşemiyor.



 mesajı beğendiniz mi?

MertcanBilgili

14 yıl önce - Pts 13 Ekm ,

Suriye girişlerinde pasaport kontrol aşamasında yaşları arasında değişen çocuklara cep harçlığı verdiğiniz takdirde pasaportunuzu alır duvardan atlar halledilmesi gereken onay ve işlemleri halleder size geri getirir ve sizi saatlik bir beklemeden kurtarır. Bu benim karşılaştığım ve uyguladığım bir olaydır ama derseniz ki ben o çocuklara güvenemem o zaman beklemekten başka çare yoktur.

 mesajı beğendiniz mi?

loksuz
14 yıl önce - Pts 13 Ekm ,

Karayolu ile Suudi Arabistan



Bilgi için
Yol güzergahı üzerinde İsrail bulunmamaktadır. Zaten pasaportunuzda İsrail vizesi ve/veya giriş damgası olsa Suriye'ye giremezsiniz.

Yol belirtiliğinin aksine çok güvenlidir. Gece ve/veya gündüz (Allah kaza vermesin) kaza hariç hiç bir hırsızlık, kap-kaç, soygun, vb. aklınıza gelen hiç bir olay yaşanmamaktadır.

Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan halkı hepsi çok saygılıdır. Çok yardımseverdir.
Ürüdün'de radar ve hız kontrolü yaygındır.

En son loksuz tarafından Pts 13 Ekm , tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Ferhatsefa

14 yıl önce - Pts 13 Ekm ,

İstanbul,Ankara,Adana ve Hataydan otobüsle gitmek isteyenler pazartesi ve cuma hariç Has turizmin hergün seferleri bulunmaktadır..

 mesajı beğendiniz mi?

Mustafa_ÜNLÜ

14 yıl önce - Cum 17 Ekm ,

Bu konuyu açanlar acaba bu planı hayata soktular mı???

 mesajı beğendiniz mi?

Mustafa AĞIRBAŞ

14 yıl önce - Cum 17 Ekm ,

İnşallah gerçekleşmiş bir plandır. Keşke o kutsal toprakları gezmek,görmek bizede nasip olsa.
Arkadaşlar gidip geldilerse Allah umrelerini kabul etsin. Gitmedilerse Allah onları o kutsal mekana gitmeleri için yardımcı olsun. SAYGILARIMLA



 mesajı beğendiniz mi?

sayfa 1

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası