yüzdeki beyaz komedonlar nasıl geçer / Komedon Nedir? Komedon Tedavisi - Quartz Clinique

Yüzdeki Beyaz Komedonlar Nasıl Geçer

yüzdeki beyaz komedonlar nasıl geçer

Komedon Nedir Ve Nasıl Oluşur? Komedon Nasıl Geçer Ve Aleti Nasıl Kullanılır? Komedon Tedavisi Ve Temizliği

Haberin Devamı

Komedon, ciltte oluşan küçük beyaz çıkıntılar olarak bilinir. Siyah ve beyaz noktalardan iltihaplı kistler oluşmasına komedon denilmektedir. Ciltteki fazla yağ üretimi ile komedonlar oluşabilir.

Komedon Nedir ve Nasıl Oluşur?

Kıl köklerinin bulunduğu gözeneklerde biriken yağ ve kir nedeniyle belli bir çıkıntı oluşur. Genellikle deri altında olan bu çıkıntı siyah ve ya beyaz renkte olabilir. Kıl köklerinin içinde yer aldığı gözenekleri iyi yıkanmadığı takdirde içerisinde yağ ve kir birikebilir. Ciltte pütür pütür olan bu görünüm nedeniyle siyah ve beyaz noktalar oluşabilir.

Fazla yağ üretimi sonucunda ölü hücrelerin de birleşmesi ile birlikte kılın içinde bulunduğu gözenek tıkanır. Öyle bir durumda ise beyaz noktalar oluşabilir. Cilt bakımının doğru yapılamaması ve ya hormanal nedenler sonucunda komedon ortaya çıkabilir. Komedon sivilceler de yoğun olarak görülmektedir. Komedonlar bazı durumlar beyaz nokta, siyah nokta ve ya iltihapsız lekelere neden olur. İltihaplı sivilceler komedon sonucunda oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Komedon Nasıl Geçer ve Aleti Nasıl Kullanılır?

Vücutta oluşan komedonların geçmesi için doğru şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle yüzün geniş bölgelerinde ortaya çıkan komedon çeşitleri lekeler oluşturabilir. Ayrıca yüz, sırt, boyun ve göğüs bölgesinde de yaygın olarak komedonlar oluşur. Hangi bölgede olursa olsun belli bir bölgede ortaya çıkan komedon çeşitleri asla sıkılmamalıdır. Sivilce ve siyah noktaları da sıkmak yerine evde bulunan komedon aleti yardımıyla temizlemek gerekir.

Yuvarlak bir tepesi olan küçük komedon aletleri sayesinde ciltteki sivilceler rahat bir şekilde temizlenebilir. Öncelikle siyah noktanın tam olarak ne olduğu anlaşılmalıdır. Sonrasında uygun uçlu komedon aleti ile siyah noktaya hafif bir baskı yapılabilir. Temizleme işlemi gerçekleşmeden önce tüm yüz alkol ile temizlenmelidir. Buhar banyosu yapılarak gözeneklerin açılması da sağlanır. Komedon aleti ile siyah nokta ve sivilcelerin üzerine de hafif bir şekilde bastırılır. Komedon aleti sivilceye bastırılmamalı ve kazınmamalıdır.

Haberin Devamı

Komedon Tedavisi ve Temizliği

Ciltte oluşan her türlü iltihaplı şişkinlik ve sivilceler kötü bir görünüme neden olmaktadır. Gözeneklerin içerisinde siyah ve ya beyaz noktalar oluşursa komedon ortaya çıkabilir. Komedon sivilcelerden farklıdır. Komedon tedavi edilmez ve önlenmez ise iltihaplı kistlere neden olabilir. O nedenle komedon tedavisi doğru bir şekilde yapılmalıdır.

Kask ve sırt çantası takarken oluşan sürtünme nedeniyle komedonlar oluşabilir. Hava kirliliği yaşanan bölgelerde stres, nem ve ilaç kullanımı nedeniyle de komedon oluşumları görülmektedir. Bazı durumlarda genetik faktörlere bağlı olarak ciltte komedon oluşabilir.

Komedon tedavisinde cildi temiz tutmak çok önemlidir. Cildin temizlenmesi sırasında doğru ürünlerin kullanımına dikkat edilmelidir. Gözlük kullanan kişilerde de komedon daha fazla görülür. O nedenle komedon oluşturan tüm etkenlerin ortadan kaldırılması gerekir. Hormonal dönemler ve regl öncesi oluşan komedonlar için önlem alınmalıdır. Komedon tedavisi sürerken cildin temiz tutulması ve az makyaj yapılması da gerekir.

Haberin Devamı

Komedon tedavisi sırasında cilde yeni bakteri bulaştırılmaması için yüzün alkol ile detaylı bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Komedon tedavisinde tüm komedon aletleri iyice temizlendikten sonra kullanılmalıdır. Mümkün ise komedon aletlerinin alkol ile temizlenmelidir. Belli sürelerde buhar banyosu yapılarak cildin de doğru bir şekilde temizlenmesi gerekir. Buhar banyosu gözenekleri açarak içlerinin de doğru bir şekilde temizlenmesi mutlaka gerekir.

Komedon Tedavisi

 

Komedon tedavisi, yüz bölgesinde yer alan siyah ve beyaz noktaların lokal peeling ya da Hydrafacial gibi cilt bakımı cihazlarıyla temizlenmesidir

Komedon Nedir?

Açık komedon ve kapalı komedon olmak üzere iki tür komedon vardır ve  hemen herkesin burun, çene, boyun, alın gibi yüzünün yağlı bölgelerinde siyah ya da beyaz komedonlar vardır. Siyah nokta ile sınırlı olduğu sanılan komedonlar, sivilceler gibi belirgin ve kızarık olmadığı için genellikle görmezden gelinir oysa ki komedon tedavisi, dermatolojinin de cilt bakımın da en sık karşılaştığı cilt problemlerinin başında gelmektedir. 

Kıl köklerinde yerleşik olarak bulunan sebum yağ bezleri, cildi koruma için sebum salgılar. Gözenekler esnekliğini ve cilt kendi kendini yenileme özelliğini, sebum salgısına borçludur.  Fakat birçok cilt probleminin  temelinde de gene bu yaz bezinin, aşırı ya da yetersiz çalışması yatar.

Aşırı sebum üretimine bağlı olarak cildin yağ dengesi bozulur ve gözenekler genişler. Cildi saran kir ve ölü deri partiküllerinin genişleyen gözeneklere dolması ile  mikrokomedon dediğimiz siyah ya da beyaz  noktalar oluşur. İlk başlarda çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu noktalar zamanla cildin yüzeyinde hissedilen ve görülen pütürlü bir yapıya dönüşür. Komedon, işte bu pütürlü dokuyu oluşturan siyah ve beyaz mikrokomedanların ilerlemiş halidir. 

Açık Komedon (Siyah Nokta)

Siyah nokta olarak bilinen açık komedonlarda, gözenek açık şekilde dolar, ucu dışarıdadır. Kıl kökünde bulunan ve kıla rengini veren melanin maddesinin hava ile temasından kaynaklanan oksidasyon sebebiyle siyah renkte olur. 

Kapalı Komedon (Beyaz Nokta)

Halk arasında yağ bezesi olarak da bilinen kapalı komedon, beyaz renktedir ve ucu deri altına doğru kapalı vaziyettedir, siyah noktaların aksine sıkıldığında dışarı doğru boşaltılması mümkün olmaz. Gözle görülecek aşamaya gelene kadar büyümesi gerektiği için deri altında fark edilmez. 

Komedon ve Siyah Nokta Oluşumu Tetikleyen Durumlar 

Cildin pH dengesinin bozulması, komedon oluşumunun temel nedenlerinden biridir çünkü pD dengesinin bozulmasına bağlı olarak sebum salgısının dengesi de bozulur. Sebum dengesinin bozulmasının sebeplerini ise şöyle sıralayabiliriz.

Komedon Tedavisi Uygulamaları

Açık komedon (siyah nokta)  bulunan cildin tamamına uygulanan peeling, komedonun yayılmasına neden olabilir; beyaz noktaların (kapalı komedon) temizlenebilmesi için ise nazik peelingler ile cildin soyulması gerekmektedir.  Açık ve kapalı komedonlar ayrı yöntemler ile boşaltılmalıdır, siyah ve beyaz komedonlar  bir arada bulunabilir, bu durumda önce açık komedonlar boşaltılır daha sonra peeling ile cilt soyulur ve kapalı komedonlara ulaşılır. 

Komedon temizliği, mutlaka profesyonel eller tarafından yapılmalıdır. Yanlış bir elle sıkma, ciltte iz kalmasına, iltihaplı sivilceye varana kadar büyük problemlere neden olabilir.

 

Klasik cilt bakımı kullanılarak yapılan komedon temizleme ve yağ butonu çıkarma uygulamasıdır. Cilt temizlenir, gözeneklerin yumuşaması ve açılması için buhar uygulanır. Açık komedonlar üzerinde, lokal olarak  cilt tipine uygun ürün seçilerek peeling yapılır. Gözenek içinde yumuşayan komedon ve yağ butonları, siyah nokta temizliğinde kullanılan komedon aleti yardımıyla, gözeneğin çevresine uygulanan küçük bir bası ile kolayca çıkarılır.  

Bu işlem tamamlandıktan sonra salisilik asid peeling ve türevi ürünler kullanılarak cildin tamamı soyulur. Kapalı komedonlar, elle sıkma yöntemiyle,  komedon aleti yardımıyla veya vakum teknolojileri sayesinde gözenek yapısına zarar vermeden çıkarılır. 

 

Hydrafacial; cildi derinden temizleyen en gelişmiş cilt bakımı sistemidir ve komedon tedavisinin ihtiyaç duyguğu tüm işlem ve aşamaları el değmeden gerçekleştirmemizi sağlamaktadır.  

Hydrapeel başlıklar sayesinde açık komedonlar üzerinde lokal olarak işlem yapmak çok kolaydır. Kuvvetli vakum sistemi sayesinde komedonlar kolaylıkla boşaltılırken gözenekler hırpalanmaz, formu bozulmaz.

Hydrafacial ve uygulama alanları hakkında ayrıntılı bilgiyi Hydrafacial sayfamızdan keşfedebilirsiniz.

Hydrafacial cilt bakımında kullanılmak üzere, özel olarak geliştirilen losyonlar, asit peelingler ile komedon temizliği en iyi şekilde yapıldıktan sonra uygulanan gözenek sıkılaştırma serumları sayesinde gözenek ağızları sertleşir ve komedon oluşumunun tekrar etmesi engellenmiş olur.  

Komedon Oluşumu Engellemek İçin Edinmeniz Gereken Doğru Alışkanlıklar

Duş alırken ılık su, yüzünüzü yıkarken soğuk su kullanın; bol su tüketin, cilt tipinize uygun olan hafif kimyasal içerikli kozmetik ürünleri tercih edin, peeling uygularken cildinize karşı nazik davranın, günde iki defa yüzünüzü temizleyin, uyumadan önce makyajlı ya da makyajsız mutlaka yüzünüzü temizleyin.  

Komedon Tedavisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

1. En etkili komedon tedavisi hangisidir?

Komedon yoğunluğu ve derinliğine bağlı olarak yöntemin seçilmesi, tedavinin başarılı olmasını sağlar. Bu yüzden en iyi yöntem, hastanın cildinin ihtiyacına göre seçilen yöntemdir. Her iki yöntem birlikte de kullanılabilir. Yöntem ve uygulama sayısına, muayene sırasında doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz.

2. Ergenlik döneminde komedon temizliği yapılabilir mi?

Ergenlik döneminde komedon temizliği cildin ilerleyen dönemlerde sağlıklı ve güzel görünmesi için çok önemlidir. Cildin, kendi kendini onarma yeteneğine zarar vermeyen hafif içerikli uygulamalar, ergenlik döneminde cildin yağ yükünü azaltmaya yardımcı olabilir.

3. Siyah noktaları sıkmak zararlı mıdır?

Cildi temizlemeden, gözeneği yumuşatmadan siyah ya da beyaz noktaları direkt olarak elle sıkmak cildi tahriş edebilir, gözeneği tahrip edebilir. Özellikle kapalı komedonu elle sıkmak derin, çukurlu izlere neden olacağı için, zararlıdır. Komedon temizliği, dermatolog doktor gözetiminde, uzman estetisyenler tarafından uygulanmalıdır.

4. Komedon tedavisinden sonra nelere dikkat etmeliyim?

Gözenekler açık olduğu için tedavinin ardından cildi tıkayacak türden makyaj yapmamak gerekir.

Kapalı Komedon Nasıl Geçer? Kapalı Komedondan Kurtulma Rehberi

Kapalı Komedon Nasıl Geçer? Kapalı Komedondan Kurtulma Rehberi

Kapalı Komedon Nasıl Geçer? Kapalı Komedondan Kurtulma Rehberi

Halk dilinde beyaz nokta olarak da bilinen kapalı komedon, cilt yüzeyindeki yağ kalıntılarının ve ölü hücrelerin birikmesi sonucu oluşmaktadır. Cildin düzenli olarak temizlenmemesi, ölü hücrelerden ve makyaj kalıntılarından arındırılmaması; komedon oluşumuna neden olabilmektedir.

Hormonsal dengesizlikler, bazı ilaçların yan etkileri ve yanlış beslenme alışkanlıkları; komedon oluşumunun ana nedenleri olarak sıralanmaktadır. Kapalı komedon temizliği; uzman dermatoloji uzmanları ile yapılabileceği gibi, evde bulunan doğal ürünlerle de gerçekleşebilmektedir.

Kapalı Komedon Nedir?

Komedon, kıl köklerinde veya açılan gözeneklerde ortaya çıkan beyaz noktaların terim ifadesi olarak tanımlanmaktadır. Makyaj kalıntısı veya ölü deri ile tıkanan gözenekler, kapalı ve açık komedon oluşumuna sebebiyet vermektedir. Komedon oluşumu, siyah nokta ve sivilce oluşumuna nazaran daha sancılı bir şekilde gerçekleşmektedir.

Kapalı komedon, deri altında oluşan tıkanıklığa verilen isimdir. Halk arasında yağ bezesi olarak da adlandırılan kapalı komedonlar, göz çevresine tamamen yayılarak kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Kapalı komedon oluşumu, çeşitli faktörler nedeniyle ortaya çıkan bir sağlık problemi olarak görülmektedir.

Açık Komedon Nedir?

Açık komedon, deri yüzeyinin daha üst kısımlarında oluşmakta ve siyah renkli bir yapıya sahip olmaktadır. Halk arasında siyah nokta olarak bilinen açık komedon, gözenekler çeşitli nedenlerden dolayı kir ve bakterilerle dolması yoluyla oluşmaktadır. Dıştan siyah görünen açık komedonlar, kişilerin pürüzsüz bir cilde sahip olmasını engellemektedir.

Açık komedon, kapalı komedona nazaran daha kolay bir şekilde geçmektedir. Peeling yapmak, maske uygulamak ve çeşitli arındırıcı bakım ürünlerinden yararlanmak, açık komedon oluşumunun önüne geçebilmektedir. Bu rutinlerin düzenli bir şekilde yapılması, uzun vadede açık komedon oluşumunu engellemektedir.

Kapalı Komedon Neden Oluşur?

Kapalı komedon oluşumuna sebebiyet veren pek çok farklı faktör bulunmaktadır. Kapalı komedonlar; yüz de dâhil olmak üzere, vücudun hemen hemen her yerinde görülebilmektedir. Çeşitli vücut bölgelerinde tahriş oluşması, kapalı komedon gibi cilt problemlerine davetiye çıkarmaktadır.

Kapalı komedon oluşumunun bir diğer nedeni sigaranın cilt üzerindeki olumsuz etkileri olarak gösterilmektedir. Sigara, cilt yüzeyinin kimyasını bozmakta ve hızlı bir şekilde hücre tahribatı gerçekleştirmektedir. Kapalı komedon gibi cilt problemlerinin yaşanmaması için sigara kullanımının bırakılması gerekmektedir.

Makyajla uyumak ve kalitesiz makyaj malzemeleri kullanmak, kapalı komedonlara davetiye çıkaran diğer nedenler olarak sıralanmaktadır. Makyajın cilt yüzeyinde oluşturduğu tahribat, kapalı komedon oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına, makyaj kullanımının optimize edilmesi ve kaliteli makyaj malzemelerinin tercih edilmesi önem arz etmektedir.

Kapalı komedon oluşumunun en yaygın nedeni, aşırı düzeyde yağlı besin tüketmek olarak gösterilmektedir. Vücuda alınan fazla düzeydeki yağ, kolesterol problemleri de dahil olmak üzere pek çok hastalığın hızlı bir şekilde gelişmesine neden olmaktadır. Kapalı komedon oluşumu da aşırı düzeyde yağ tüketmekten kaynaklı gerçekleşmektedir.

Kapalı Komedon Nasıl Geçer?

Komedon temizliği, cildiye uzmanları veya güzellik teknisyenleri aracılığıyla yürütülen profesyonel bir süreçtir. Bu sürecin verimli bir şekilde yürütülmesi için tüm tedavi basamaklarının titizlikle uygulanması gerekmektedir. Elle sıkma, vakum teknolojilerinden yararlanma ve komedon aletleri kullanma; komedon temizliği yöntemlerinden bazıları olarak gösterilmektedir.

Cilt yapısına zarar vermeden komedon temizliği yapmak için uzman kişilerle çalışılması gerekmektedir. Kapalı komedonların ayna karşısında çıkarılmaya çalışılması, cilt yüzeyinin geri dönüşü olmayacak şekilde hasar almasına neden olmaktadır. Amatör yöntemlerle kapalı komedon çıkarmaya çalışmak, çok daha büyük ve çözümü olmayan problemlerin oluşmasına yol açmaktadır.

Cilt üzerindeki komedon oluşumunu engellemek için “komedonejik değildir” yazılı ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Komedon oluşumuna sebebiyet vermeyen cilt bakım ürünleri; yağlanmaya müsait olan ciltlerin tıkanmasını önlemektedir. Bu sayede yağ bezesi oluşumu ve komedon tıkanıklığı en aza indirilmektedir.

Kapalı Komedon Kendiliğinden Geçer Mi?

Komedon temizliği ve komedon temizliğine destek veren ürünlerin kullanılması, komedon oluşumunun engellenmesine yardımcı olmaktadır. Kapalı komedon problemi, kendi kendine geçebilecek bir problem değildir. Sürecin uygun ürünlerle sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, komedon oluşumunun tekrarlamaması için önem arz etmektedir.

Cilt bakım ürünlerinin kullanımının yanı sıra, doğru beslenme alışkanlıklarına sahip olmak da komedon oluşumunu engelleyebilmektedir. Yeterli düzeyde su içmek, aşırı yağlı yiyeceklerden uzak kalmak ve yeterli düzeyde vitamin almak; kapalı komedonların hızla azalmasına yardımcı olmaktadır.

Evde yapılan bazı bakım rutinleri, komedon oluşumunun engellenmesine yardımcı olabilmektedir. Uygun yapıdaki doğal ürünler ile komedon oluşumunu en aza indirilmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken, kullanılacak olan doğal ürünün cilt yapısına uygun olup olmadığının tespit edilmesidir. Cildin nem dengesini bozacak doğal ürünler, komedon oluşumunu daha da arttırmaktadır.

Evdeki Ürünlerle Kapalı Komedondan Kurtulmak Mümkün Müdür?

Evdeki ürünlerle, kapalı komedondan kurtulmak mümkündür. Evde uygulanan bakım ve rutinlerinden ilki cilt temizliğinin düzenli hale getirilmesi olmalıdır. Düzenli bir şekilde temizlenmeyen ve makyaj kalıntılarından arındırılmayan ciltler, kapalı komedon oluşumuna açık bir hale gelmektedir.

Doğal içerikli bakım yağları ve bitki özleri, komodon oluşumunu azaltabilmektedir. Örneğin alovera özü, içerdiği antioksidanlar sayesinde yağ düzeyinin dengelenmesi sağlamaktadır. Cilt yüzeyindeki yağ oranının azaltılması, kapalı komedon oluşumunun önüne geçmektedir.

Kapalı Komedon Ne Kadar Sürede Geçer?

Kapalı komedon, düzenli bir şekilde temizlenen cilt yüzeyinde uzun süre kalmamaktır. Cilt bakımı aşamalarının düzenli bir şekilde yürütülmesi ile en fazla bir hafta içerisinde yok olabilmektedir. Aşırı düzeyde şiş ve ağrılı komedonların geçmesi ise daha uzun sürelerde gerçekleşebilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası