adima kayitli sirket var mi / Adıma Şirket var mı Adıma Şirket Açıldığını Nasıl Öğrenebilirim? - TeknoDestek

Adima Kayitli Sirket Var Mi

adima kayitli sirket var mi

Şirket Vergi Borcu Nasıl Sorgulanır? Nasıl Ödenir?

Vergi mükellefleri için dikkat edilmesi gereken konuların başında yer alan vergi borçları, ihmal edilmesi halinde belirli yaptırımları beraberinde getirir. Ticari işletmelerde görülebilen farklı vergi türlerine olan mükellefiyet hali, işletmelerin vergi takibini çok daha hassas şekilde yürütmesi gerekliliğini artırır. Peki, vergi borcu nereye ödenir, vergi borcu nasıl ödenir, vergi borcu ödenmezse ne olur, cezası nedir? Tüm cevapları yazının devamında bulabilirsiniz.

Vergi Borcu Nedir?

Vergi kavramı; kamusal hizmetlerin karşılanabilmesi için kişi ve kurumlardan kanuni yollar ile alınan ücretler anlamına gelir. Vergi, anayasada yer alan bir kavram olmakla birlikte her vatandaşın ödeme gücü ile doğru orantılı olarak ödemesine olanak tanınan tutarlardır.

Vergiyi doğuran olayın gerçeklemesi vergi borcunu doğurur. Vergi borcu, gelirlerin beyanname yolu ile belirtilen tarihlerde beyan edilmesi ile birlikte gerekli tarihlerde ödenir. İdari para cezası, yargı harcı, trafik cezası gibi vergi dairesine intikal eden bütün borçlar birer vergi borcudur.

Şirketler Vergi Borcu Sorgulaması Nasıl Yapar?

Vergi borçlarınıza dair sorgulamaları Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı olan İnternet Vergi Dairesi ya da e-Devlet vasıtası ile Vergi Borcu Sorgulama sayfası üzerinden gerekli bilgileri girerek sorgulamanız mümkündür. Her iki yöntem de sizden kimlik bilgilerinizi doğrulamanızı isteyecektir. Sisteme giriş için tüm bilgilerinizi doğru ve eksiksiz olarak girdikten sonra borç sorgulama ve ödeme sayfası üzerinden vergi tipini seçip borcunuzu sorgulamanız mümkün olur.

Genel borç sorgulama ve ödeme sekmesi aracılığı ile mükellefiyetin gerektiği vergi türleri, idari para cezaları, harçlar, taşıt vergileri ve cezaları ya da yapılandırılan borçlar hakkında sorgulama yapabilirsiniz.

sayılı kanun kapsamında vergi borcunuzu yapılandırdıysanız İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden veya e-Devlet sistemi içerisinde sorulama yolu ile gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Peki vergi ödemesi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız okumaya devam edebilirsiniz&#;

Vergi Borcu Nasıl Ödenir?

Vergi borçlarını ödemek için vergi dairesine bireysel olarak giderek, banka veya internet bankacılığı aracılığı gibi birkaç yöntem bulunmaktadır. Günümüzde zamanın oldukça kıymetli olduğundan dolayı en çok tercih edilen yöntem İnternet Vergi Dairesi üzerinden online olarak ödeme işlemini yapmaktır. Vergi borcu ödeme nasıl yapılır sorusunun cevabı işte bu kadar kolaydır.

İnternetten Vergi Nasıl Ödenir?

Vergi borcu internetten nasıl ödenir ya da e-devletten vergi borcu nasıl ödenir merak ediyorsanız İnternet Vergi Dairesi ya da e-Devlet aracılığıyla borç sorgulama ve ödeme sekmesine tıklayarak açılan ekrandaki vergi borcunuzu kredi kartı veya banka kartı seçenekleri ile 3D güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Şirketler Nasıl Vergi Borcu Ödemesi Yapar?

Öncesinde kurum, belirtilen tarihlerde gelirlerini beyan etmek adına beyanname verir. Bu beyanname, kuruma ait muhasebe kayıtlarına uygun olacak şekilde mali müşavir tarafından düzenlenir ve vergi dairesine iletilir. Vergi dairesi, kurum beyannameyi düzenledikten sonra o kuruma tahakkuk fişi verir. Vergi borçlarına dair ödemeler bu tahakkuk fişine göre yapılır. Vergi dairesinin verdiği tahakkuk fişi ile banka şubeleri, internet bankacılığı ya da vergi daireleri aracılığı ile ya da İnternet Vergi Dairesi yoluyla ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Peki vergi borcu nasıl yapılandırılır?

Vergi Borcu Yapılandırma Nedir, Nasıl Yapılır?

Vergi yapılandırma nasıl yapılır ile vergi affı nasıl yapılır soruları sık sık karşılaştığımız sorular arasında olmakla birlikte aslında aynı anlama gelmektedir. Şirketlerin ekonomik açıdan zor dönemlerden geçtikleri ve vergi borçlarını düzenli olarak ödeyemedikleri haller oluşabilir. Zamanında ödenemeyen vergi borçları sebebi ile bu borçluluk durumu katlanarak devam eder. Bu gibi durumlarda ödeme kolaylığı sağlamak için borçlar yapılandırılabilir. Borçlu olduğunuz miktarı belirten belgeler ile yetkili kurumlara başvuruda bulunarak bütçenize en uygun şekilde borçlarınızı yapılandırmanız mümkün olur.

Vergi borcu ile ilgili muhatap olunacak kurum vergi daireleridir. Vergi dairesine dilekçe ile başvurabileceğiniz gibi internet üzerinden de bunu gerçekleştirmeniz mümkün olur. İnternet aracılığı ile yapacağınız yapılandırma başvurusunda T.C. kimlik numarası gereklidir. Peki, internet üzerinden vergi borcu yapılandırılması nasıl olur?

Vergi Borcu Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

  • Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait internet sitesine girilir.
  • İnternet Vergi Dairesi giriş ekranı üzerinden kimlik bilgileri ile sisteme girilerek başvuru formu doldurulur.
  • Borç ile ilgili olarak karşınıza çıkan ekran üzerinden e-posta, telefon, adres gibi kişisel bilgiler girildikten sonra borç seçimi yapılır ve taksitler belirlenir.
  • Borçlu olduğunuz vergi dairesi ile o vergi dairesinin bağlı bulunduğu il seçilir ve yapılandırma işlemi onaylanır.
  • Son olarak gerekli açıklamalar okunup kabul ettiğinize dair onayı da verdikten sonra yapılandırma işlemi gerçekleşmiş olur.

Borç yapılandırma işlemini hangi vergi dairesi ile yapacağınızdan emin değilseniz bağlı olduğunuz vergi dairesini öğrenmek için Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden Borç Sorgulama ve Ödeme bağlantısına girerek T.C. kimlik numarası gibi istenen bilgileri girdikten sonra sistem içerisinde bağlı olduğunuz vergi dairesini görüntüleyebilirsiniz.

Vergi borcunun yapılandırılması işlemi 6 aydan ile 18 aya kadar taksitlendirme seçeneğine sahip olabilmektedir.

Vergi borcu yapılandırması nasıl yapılır sorusuna cevabını bulduk, peki vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi Borcu Ödememenin Cezası Nedir?

Vergi borcunu ödemeyen mükellefler kanuna göre vergi ziyaı suçu işlemiş olurlar ve kanunun belirttiği esaslara göre ceza alırlar. Vergi ziyaı suçu işleyenler, ziyaa uğratılan verginin tutarı ne ise o tutarın bir katı kadar vergi ziyaı cezası ödemek durumunda kalırlar.

Kanunun Maddesinde yazılı fiiller ile vergi ziyaına sebep olunması halinde ceza üç katı olarak uygulanırken fiile iştirak edenler için bir kat şeklinde uygulanır.

Kanuni sürenin geçmesi sonrasında verilen vergi beyannameleri için bu madde doğrultusunda kesilen ceza %50 oranında olur. Ancak, vergi incelemesi başlamışsa ya da takdir komisyonuna sevki gerçekleşmiş ise bu oran uygulanmaz.

Yapılandırılmış Vergi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Yapılandırılmış vergi borcu hakkını elde etmeniz durumunda ilk taksiti ödeme tarihinin son gününe kadar ödemek ile yükümlü olursunuz. İlk taksiti ödememeniz veya eksik ödemeniz durumunda vergi borcu yapılandırmayı ihlal etmiş sayılırsınız. Peki vergi borcu yapılandırma ödenmezse ne olur? Yapılandırmayı ihlal eden mükellefler için taksitlendirme hakları elinden alınarak borcuna faiz eklenerek yeniden hesaplama yapılır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile siz de e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Şirket, Firma Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Şirket, Firma Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? Devletin sistemine dahil ettiği ve vatandaşlar için hemen hemen her kolaylığı sağlayan e-Devlet sistemi ile çoğu işimizi halledebilmekteyiz. İnternetin yaygınlaşması ile beraber kamuya açık ve içinde şirketlerle ilgili bilgilerin yer aldığı veri tabanları da çoğalıyor. Devlete ve şirketlerin tabi olduğu tüzel kişiliklere ait olan resmi veri tabanları, şirketlerin kuruluşundan itibaren gerçekleşen sermaye artırımları, şirket ortaklığı sorgulama, firma unvan sorgulama vb. pek çok bilgiyi erişime açar. En çok bilgi içeren ve en sık kullanılan veri tabanlarının başında Ticaret Sicili Gazetesi, İstanbul Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası gelir.

E Devlet E Haciz Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Ticaret Sicili Gazetesi İle Şirket Sorgulama

Ticaret Sicili Gazetesi, Türkiye&#;de kayıtlı olan tüm şirketlerin bilgilerini size sunar. Gazete, tüm ülkeyi kapsayan geniş veri tabanı sayesinde firma sorgulama işlemlerini yapabilmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı kaynaktır. Ancak şirket sorgulama işlemi için önce üye olmanız gerekiyor. Kayıt işlemleri ise oldukça basit:

  • Aşağıda linkini görebileceğiniz seafoodplus.info adresine girin.

samabk1lkfre9njlma2kevwoyqvyyqnsomjfgeyv

  • Ana sayfada sağ üst köşedeki &#;Giriş&#; butonuna basın.
  • Üye değilseniz alttaki &#;Üye Ol&#; butonuna basın.

do8ghj33eqrr78wpspi5kfcjsplwarie9qjysnu0

  • Üyelik türünden kendinize uygun olanı seçtikten sonra ilgili alanları doldurun ve kaydınızı tamamlayın.
  • Sisteme girdikten sonra &#;Unvan&#; kutusuna bilgilerini bulmak istediğiniz şirketin adını yazarak şirket sorgulama işlemi yapabilirsiniz.
  • Firma sorgulama yapabilmek için aradığınız firmanın hangi ilde kayıtlı olduğunu bilmeniz ve bunu sicil müdürlüğü kutusundan seçmeniz gerekir. Şirketi kayıtlı olmadığı bir ilde ya da ilçede ararsanız karşınıza çıkmaz.
  • Neyse ki aradığınız şirket çok küçük yapıda değilse şirketi Google&#;dan arattığınızda genellikle adresi açıkça görülür.
  • Eğer şirketin sicil numarasını biliyorsanız bunu ilgili alana yazarak da firma sorgulama işlemi yapabilirsiniz ancak bu daha zor elde edilen bir bilgidir.
  • Şirket adı ile arama yaptıktan sonra çıkan kayıtlardan ticaret sicil numarasını da öğrenmeniz mümkündür.
  • İstanbul&#;dan bir firma sorgulama işlemi yaptığınızda karşınıza çıkan sonuçlar şirketin kuruluşundan bu yana tüm Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarını gösterir.
  • PDF&#;in üzerine tıklayınca gazete açılır. Kaydı açmak ve farklı sayfalara gitmek için sayfanın üzerindeki sayıyı her işlem öncesinde kutuya yazmalısınız.
  • Sitede &#;ten bu yana yayımlanan gazetelerin PDF formatında görüntüleri ve &#;den beri yayımlanan gazetelerin indeks bilgileri yer alır. Çok eski bir kaydı arıyorsanız bulmanız zor olabilir ancak erişebileceğiniz en kapsamlı veri tabanı Ticaret Sicili Gazetesi&#;ne aittir.

Ticaret Sicili Gazetesi&#;nin sitesine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

İstanbul Ticaret Odası Aracılığıyla Şirket Sorgulama

Aradığınız şirket İstanbul Ticaret Odası&#;na (İTO) kayıtlı ise İTO şirket sorgulama işlemini yapabilirsiniz. İTO veri tabanı İstanbul Ticaret Odası&#;na kayıtlı şirketlerin sermaye, yönetim kurulu üyeleri vb. bilgilerini içerir. İTO şirket sorgulama ve şirketlerin diğer bilgilerine ulaşmak için aşağıda linkini göreceğiniz İTO&#;nun resmi internet sitesini kullanmalısınız.

  • İTO&#;nun resmi internet sitesine girdikten sonra &#;Bilgi Bankası&#; sekmesine tıklayarak İTO sorgu ekranına ulaşabilirsiniz.

  • Sorgu ekranı sayfasında sol üst köşede bulunan menüden &#;Firma Bilgileri&#; butonuna tıklayın.
  • Ardından &#;Sicil Kayıtları&#; sekmesine tıklayın.

  • Karşınıza çıkacak beş farklı arama seçeneğine göre çeşitli firma sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Şirket ismiyle, yani diğer adıyla firma unvan sorgulama (&#;ticaret unvanına göre sorgulama&#; butonu) ya da şahıs ismiyle (&#;ortak, yönetim kurulu üyesi, gerçek kişi arama&#; butonu) daha kolay yöntemlerdir.
  • Kayıtları sağ üstteki kırmızı PDF işaretine tıklayarak cihazınıza indirebilirsiniz.
  • Şahıs ismiyle arama yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Sadece limited şirketlerde (LTD) şirket ortaklığı sorgulama yapabilirsiniz.
  • Eğer aradığınız şirket anonim şirketse (A.Ş.) şirket ortakları sorgulama yapamazsınız, sadece yönetim kurulu üyelerini görebilirsiniz. Anonim şirketler için şirket ortakları sorgulama işlemi yapmak isterseniz Ticaret Sicili Gazetesi&#;ni de kullanmanız gerekir.
  • Şahıs ismi ile yapılan aramalarda aynı isme sahip farklı kişilerin kayıtları konusuna da dikkat etmeniz gerekir. Biliyorsanız Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla aratarak emin olabilirsiniz. Bilmiyorsanız şahısların kimlik numaralarını yine Ticaret Sicili Gazetesi&#;nde ortaklık ve yönetim kurulu üyeliği ile ilgili kayıtlarda bulabilirsiniz.
  • İTO&#;da eski yönetim kurulu üyeleri bilgilerini de bulabilirsiniz. Ancak üyelerin yönetim kuruluna giriş çıkış tarihlerini bulmak istiyorsanız İTO&#;daki &#;Tescil ve Gazete Bilgileri&#; menüsünden &#;Yönetim Kurulu Seçimi&#; yazan tarihlerdeki Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarına bakmalısınız.

İTO resmi sitesine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Ankara Ticaret Odası Aracılığıyla Şirket Sorgulama

Ticaret odası firma sorgulama işleminin bir diğer ayağı da Ankara Ticaret Odası (ATO) olarak karşımıza çıkıyor. ATO, İTO kadar geniş bir veri tabanı sunmuyor. Ancak ATO şirket sorgulama işlemleri ile ATO&#;da üyeliği bulunan Ankara merkezli şirketlerin bazı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

ATO&#;nun resmi sitesindeki çevrim içi işlemler daha çok ATO üyesi şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmış. Ancak &#;Üye Sorgulama&#; işlemi sayesinde ATO veri tabanındaki bazı şirket bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgiler için yine Ticaret Sicili Gazetesi&#;nden yardım alabilirsiniz. ATO şirket sorgulama işlemleri için şu adımları izleyin:

  • ATO&#;nun aşağıda linkini görebileceğiniz resmi internet sitesine girin.

  • Ana sayfada bulunan &#;Ticaret Noktası&#; butonuna gelin.
  • Menüde yer alan &#;Üye Bilgileri&#; butonuna basın. Açılan sayfadan &#;Üye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz&#; yazan yere tıklayın.

  • ATO üye sorgulama ekranı üzerinden gereken bilgileri ilgili alanlara girerek firma sorgulama işlemini yapın.

ATO resmi internet sitesine girmek için TIKLAYINIZ!

Türk Standardları Enstitüsü Aracılığıyla Şirket Sorgulama

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile şirket sorgulama işlemi oldukça basittir. TSE belgesine sahip olduğunu bildiğiniz bir şirket için rahatça TSE firma sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Eğer firma TSE belgelerinden birine sahip değilse bunu da ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için TSE internet sitesini kullanmanız gerekir:

  • Aşağıda linkini görebileceğiniz TSE başvuru portalı üzerinden &#;TSE Belgeli Firmalar Sorgulama&#; ekranına giriş yapın.

u2tqt64fz7znpln1wl0xnzaiyw7j2zbfucejquhe

  • Elinizdeki şirket bilgilerine göre &#;Basit Arama&#; ya da &#;Detaylı Arama seçeneklerinden birini seçtikten sonra ilgili alanları doldurun.
  • Doğrulama kodunu girince şirkete ve şirketin TSE belgelerine dair bilgilere erişebilirsiniz.

TSE sorgu ekranına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

e-Devlet Şirket Sorgulama

E-devlet üzerinden Ticaret Bakanlığı&#;nın sunduğu hizmetler ile hem şirket bilgilerine ulaşabilirsiniz hem de &#;Adıma şirket var mı&#; sorusunu soran vatandaşlar tek tıkla bu konuyu araştırabilir.

p36tw76stvfd3roqjvmr3ezdvpriqlmswlu

  • e-Devlet&#;e girdikten sonra Ticaret Bakanlığı&#;nın hizmet menüsünde yer alan &#;Ticari İşletme ve Şirket Sorgulama&#; sayfasına girip ilgili alanları doldurarak firma sorgulama yapabilirsiniz.
  • Aynı hizmet menüsünden &#;Sahibi/Ortağı/Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler&#; sekmesinden &#;Üzerime şirket var mı&#; sorusunun cevabını öğrenebilirsiniz.

e-Devlet ile firma sorgulama için TIKLAYINIZ!

Şirket kaydınızı görmek için TIKLAYINIZ!

Vergi Levhası Sorgulama

E Bildirge Nasıl Verilir?

Vergi No Sorgulama

Adıma Var Olan Şirket Var mı, Nasıl Öğrenebilirim?

e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz.

e-Devlet Şifremi Kaybettim, Ne Yapmalıyım?

Yakın bir PTT şubesine giderek yenisini alabilirsiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Adıma şirket olup olmadığını nasıl &#;ğrenebilirim?

Adıma şirket var mı nasıl öğrenirim?

Adınıza kayıtlı şirket olup olmadığını, veya bir şirketin ortağı olup olmadığınızı T.C Kimlik bilgilerinizi kullanarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, e-Devlet üzerinden şirket sorgulama hizmeti veriyor. e-Devlet şirket sorgulama hizmetini kullanarak adınıza kayıtlı şirket olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

e-Devlet şirket sorgulama nasıl yapılır?

  1. Kullanıcı bilgilerinizle e-Devlet sistemine giriş yapın.
  2. e-Devlet ana sayfasından Kurumlar seçeneğine tıklayın.


     
  3. Kurumlar bölümünden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı seçeneğine tıklayın.


     
  4. Gelen ekrandan Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler seçeneğine tıkladığınızda karşınıza sonuç sayfası gelecek.
  5. Eğer bilerek veya bilmeyerek bir şirketin sahibi/yetkilisi/ortağı olmuşsanız sonuç sayfasında görünecektir.

e-Devlet olmadan şirket sorgulama yapılabilir mi?

Eğer e-Devlet hesabınız yoksa Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın web sitesinden de şirket sorgulama yapabilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı web sitesine gidin: seafoodplus.info
  2. Bakanlığın web sitesinde üst menüde bulunan E-İşlemler bölümüne tıklayın.


     
  3. E-İşlemler bölümündeyken sayfayıı aşağı kaydırın ve Şirket Sorgulama seçeneğine tıklayın.


     
  4. Daha sonra gelen ekrandaki sorgulama formuna T.C Kimlik bilgilerinizi doğru bir şekilde girip Getir butonuna bastığınızda bir şekilde sahibi/yetkilisi/ortağı olduğunuz şirket bilgilerinin yer aldığı sonuç sayfası karşınıza gelecektir.

Adınıza kayıtlı şirket olup olmadığını bu şekilde öğrenebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir