reçetesiz kabızlık ilaçları / Reçetesiz kabızlık ilaçları () - Teknoloji Bul

Reçetesiz Kabızlık Ilaçları

reçetesiz kabızlık ilaçları

En iyi Kabızlık İlacı(En Etkili, Reçetesiz,Yan Etkisiz,Bağışıklık Yapmayan)

Günümüzün en sıkıntılı durumlarından biridir kabızlık. Bir çok bitkisel çözümü vardır. Fakat bir çok kişide bu bitkisel yöntemler yeterli olmamakta. Kabızlığın duysal nedenlerden tutun psikolojik ve bağırsak sorunlarına kadar çok geniş bir sebep yelpazesi vardır. Birde sağdan soldan devamlı duyduğunuz ilaçlar ve bitkisel yöntemler vardır. Bu yöntemler evet bazen işe yarayabilir fakat bazen maalesef hiç bir yöntemin işe yaramadığı zamanlar olabilir. Google üzerinde en çok aranan kelimeler ise en iyi kabızlık ilacı, kabızlığa en iyi çözün ilaçlar, yan etkisiz kabızlık ilacı, bağımlılık ve bağışıklık yapmayan kabızlık ilaçları gibi bir çok arama mevcut.

Kabızlık konusunda piyasa da bir çok ilaç var. Fakat bu ilaçların bir çoğu bağırsak tembelliği yapmakta ve ileride daha büyük bağırsak sorunları yaşata bilmekte.  Bazı ilaçlar var ki içtikten sonra bağırsaklarınızda ağrılardan içmez olaydım dedirtmekte. Hatta ağlatan bağırsak ağrıları yaşata bilmektedir.

Bağırsak sorunları Türkiye ve Dünya genelinde en çok kadınlarda görüldüğü kanıtlanmıştır. Bununda sebebi daha çok duygusal ve bağırsak yapısının erkeklerinkine göre daha hassas olması olarak açıklanmıştır. Bazı bayanlarda bu kabızlığın 3- ile 10 gün arasında sürdüğü görülmektedir.

Bağırsaklar aslında çok hassas organlardır. Aslında öncelikle doktora gidip kabızlığınızın gerçek kaynağını öğrenmelisiniz. Bu konuda maalesef pek doktora gitme taraftarı değiliz. Fakat hayat kalitenizi son derece etkilemektedir bağırsak sorunları.

Son yıllarda yapılan araştırmalarda bağırsak sorunlarından kaynaklı kabızlık hastalığının en büyük sebeplerinden birinin psikolojik olduğu ortaya çıktı. Aslında düşünceler duygular stres tamamen bağırsaklarınızı olumsuz etkilemekte ve ileride daha büyük hastalıklara sebep olmaktadır. Kabızlık sorununu sık sık yaşıyorsanız en önemlisi hayat standartlarınızı sorgulamalısınız.

Sizler için denenmiş ve kesinlikle başarılı olan 2 ilaçtan bahsedeceğim. İnternet ortamında forumlarda yüzlerce ilaç ismi geçmektedir. Fakat bu ilaçlardan bir çoğu bağırsak tembelliği gibi büyük sorunlar yaşatmaktadır.

Hızlı İçerik Rehberi

Kabızlık için Bitkisel Çözümler

Öncelikle Kabızlık Sorunuzu Bitkisel olarak çözmeye çalışın. Aşağıdaki videoda tüm bitkisel çözümler videoda. seafoodplus.info Akgün&#;ü dinlemeliyiz.

Duphalac Kabızlık İlacı

duphalac

Türkiye&#;de en çok kullanılan kabızlık ilaçlarının başında gelir. Yan etkisi oldukça azdır bu nedenle hamilelerde emziren anneler bile rahatlıkla kullanabilir. İçimi ve tadı güzeldir. En etkili kabızlık ilacı diyebiliriz. Sgk tarafından karşılanmaktadır. yılında 65 TL fiyat ile satılmaktadır.

Sennelax Kabızlık İlacı

sennelax-kabiz-ilaci (1)

Size tanıtacağım ilk ilaç Sennelax&#;
Sennelax kabızlık ilacı son dönemlerde kabızlık konusunda en etkili ilaçlar arasında yer almaktadır. Bitkisel formüllü olması bağırsak tembelliği yapmaması ve yan etkilerinin çok az olması Sennelax ilacını diğer ilaçlardan bir adım öne çıkarmakta. Ayrıca kabızlık döneminde ise ağrı sızı yapmaması da en çok tercih edilmesinin sebeplerinden. Zor kabızlık durumlarda adet kullanabilirsiniz. Herhangi bir zararı bulunmamaktadır.  Sennelax ayrıca uygun fiyatlı bir ilaçtır. Sennelax Fiyatı TL

Debridat Kabızlık İlacı

sennelax-kabiz-ilaci-2 (1)

Önereceğimiz 2. ilaç ise tamamen sindirim sistemini düzene sokacak kaliteli ve etkili bir ilaç olan Debridat. İlacın ön önemli özelliği ise kabız ve ishal durumlarında bağırsakları düzene sokmak ve normal hale getirmek. Bir çok insan için son derece etkili ve tercih edilen bir ilaçtır. Herhangi bir yan etkisi olmaması ve bağışıklık yada bağırsak tembelliği yapmaması ise en önemli tercih edilme sebeplerindendir. Tabi ki öncelikle doktorunuza başvurmalısınız fakat genel kullanımda herhangi bir yan etkisi olmamaktadır.

debritat-bagirsak-duzenleyici (1)

Yukarıda tavsiye edilen ilaçlar tamamen denenmiş ve tecrübeler sonucunda tavsiye edilen ilaçlardır. Kabızlık sorunu yazarımızın da sıkıntı çektiği bir durumdur ve gerçek tecrübelerine dayanmaktadır. İlk terchiniz doktor tavsiyesi ile kullanacağınız ilaçlar olmalıdır. yılında Debridat kabızlık ilacı 28 TL&#;den satılmaktadır.

 

KABIZLIK (KONSTİPASYON) NEDİR? KABIZLIK NEDEN OLUR, NE İYİ GELİR?

Kabızlık(Konstipasyon) Nedenleri,Belirtileri ve Tedavisi

Kabızlık Konstipasyon Nedir?

Kabızlık rahatsızlığı, bağırsaklarınızda ki hareket düzeninize bağlı ortaya çıkan, gaita(dışkı) hareketine sahip olamama problemidir. Haftada üçten az bağırsak hareketine sahip olmak kabızlığı tanımlar. Ne kadar sık olduğu kişiden kişiye değişse de, düzeninizden çok uzaklaşmadığınız sürece kabız olmayabilirsiniz. Bazı kişiler günde birkaç kez gaita verebilirken, diğerleri haftada sadece bir veya iki kere hareketliliğe sahip olabilir. Dışkının geçmesi çeşitli durumlara göre zorlaşabilir, bu da gaita için gitmeden önce hareket düzeninizi bekletmenizle alakalıdır. Ne kadar uzun sürede bir giderseniz dışkının çıkma ihtimali o kadar zorlaşır. Kabızlık rahatsızlığına sahip hastalarda, gaita kuru ve sert olarak betimlenir. Bağırsak hareketi ağrılı ve zor olur. Tamamen bağırsaklarınızı boşalttığınız hissiyatına sahip olmazsınız. 

Kabızlık Neden Olur?

Dışkının kuruması, kolondaki atıklardan(dışkı/kaka) çok fazla su emilmesiyle oluşur. Bu emilim dışkıyı kurutur, dolaylı olarak dışkının kıvamı, yapısı ve vücuttan atılmasını zorlaştırır. Normal şartlarda sindirim sisteminizden geçen besinler, yedekleme yapma amacıyla emilir. Geride kalan gıda(dışkı/kaka), ince bağırsaktan kalın bağırsağa geçiş yapar. Kabızlık olduğunda ise, yiyecekler sindirim sisteminde çok yavaş hareketler izler. Kolonun atıktaki suyu emmesine imkan veren bu yavaş hareketler; dışkının kuru, sert ve dışarı itilmesi zor hale gelmesine neden olur.

Kabızlık(Konstipasyon) Nedenleri

Yaşam tarzına bağlı nedenler:

  • Düşük lifli yiyecekler yemek
  • Kabızlık yapan yiyecekler
  • Yeterince su içmemek (dehidrasyon)
  • Yeterince egzersiz yapmamak
  • Seyahat düzeni, uyku düzeni değişiklikleri
  • Çok miktarda süt veya peynir tüketmek
  • Stres
  • Bağırsak hareketi yapma dürtüsüne direnmek

İlaç kullanımına bağlı nedenler:

  • Kodein,oksikodon ve hidromorfon içerikli narkotikler gibi güçlü ağrı kesici ilaçlar
  • İbuprofen ve naproksen gibi npnsteroid antiinflamatuar ilaçlar
  • Antidepresan kullanımı
  • Kalsiyum ve alüminyum içeren antasitler
  • Demir hapları
  • Antihistaminikler gibi alerji ilaçları
  • Belirli kan basıncı ilaçları( Atenolol,Tenormin)
  • Psikiyatrik ilaçlar(Clozaril,Zyprexa)
  • Antikonvülzan nöbet ilaçları(Fenitoin,gabapentin)
  • Bulantı önleyici ilaçlar(Ondansetron)

Tıbbi rahatsızlıklardan kaynaklı nedenler:

  • Yetersiz çalışan tiroid bezi (hipotiroidizm), diyabet, üremi, hiperkalsemi gibi endokrin sorunları
  • Kolorektal kanser
  • İrritabl bağırsak sendromu (IBS)
  • Divertiküler hastalık
  • Çıkış disfonksiyonu kabızlığı
  • Omurilik yaralanması, multipl skleroz, Parkinson hastalığı ve inme dahil nörolojik bozukluklar
  • Tembel bağırsak sendromu 
  • Bağırsak tıkanıklığı
  • Sindirim sistemindeki yapısal kusurlar (fistül, kolonik atrezi, volvulus, invajinasyon, deliksiz anüs veya malrotasyon gibi)
  • Amiloidoz, lupus ve skleroderma gibi çoklu organ hastalıkları
  • Gebelik
  • Yaşlanma
  • Yeni doğan kabızlığı (bir bebek formül mamalarla beslenmeye ilk başladığında, sütten kesme sırasında, lazımlık eğitimi sırasında, stres zamanlarında)

Bebeklerde kabızlık belirtileri nelerdir? Bebeklerde kabızlık tedavisinin en iyi yolu nedir?

Bebeklerde kabızlık yaygın değildir. Bununla birlikte, bebeklerde kabızlığa işaret edebilecek belirtiler şunları içerir:

  1. Sert veya pelet benzeri dışkı
  2. Ağrılı veya geçmesi zor gibi görünen, bebeğinizin sert, kuru dışkılarla birlikte sırtını kamburlaştırmasına veya ağlamasına neden olan bağırsak hareketleri
  3. Seyrek veya normalden daha az sıklıkta olan bağırsak hareketleri

Yeni doğmuş bebeğiniz kabız görünüyorsa, tavsiye için bir doktora başvurun. Ancak bağırsak hareketlerinin sıklığının bebeğin yaşına ve bebeğin ne yediğine bağlı olarak değiştiğini unutmayın. Sadece anne sütüyle beslenen bir bebeğin birkaç gün boyunca bağırsak hareketlerinin olmaması alışılmadık bir durum değildir.

Bağırsak hareketini gerçekleştirmek için zorlanmak her zaman bebeklerde kabızlığın bir işareti değildir. Bebeklerin karın kasları zayıftır ve genellikle bağırsak hareketleri sırasında zorlanır. Bebeğiniz birkaç dakika zorlandıktan, kasıldıktan sonra yumuşak dışkı çıkarırsa bebekte kabızlık olası değildir.

Bebeklerde kabızlık genellikle bir bebek katı yiyecekler yemeye başladığında başlar. Bebeğiniz kabız ise, bebeğinizin diyetinde aşağıdakiler gibi basit değişiklikler yapmayı düşünün:

  • Su veya meyve suyu. Bebeğinize normal beslenmeye ek olarak az miktarda su veya günlük % elma, kuru erik veya armut suyu verin. Bu meyve suları, müshil gibi davranan bir tatlandırıcı olan sorbitol içerir. yaklaşık 60 ila mililitre ile başlayın ve bebeğinizin daha fazla mı yoksa daha az mı ihtiyacı olduğunu belirlemek için deneme yanılma yöntemini kullanın.
  • Bebek maması. Bebeğiniz katı yiyecekler yiyorsa, diğer meyve ve sebzelerden daha fazla lif içeren püre bezelye veya kuru erik deneyin. Pirinç gevreğinden daha fazla lif içeren tam buğday, arpa veya çok tahıllı gevrekler sunun.

Diyet değişiklikleri yaptıysanız ve bebeğiniz hala kabızlıkla mücadele ediyor ve sert dışkı çıkarıyorsa, birkaç gün sonra bir doktora bebek fitilinin yardımcı olup olmayacağını sorun. Gliserin fitiller sadece ara sıra kullanım içindir. Bebek kabızlığını tedavi etmek için mineral yağ, uyarıcı müshil veya lavman kullanmayın.

Nadiren bebeklerde kabızlığa Hirschsprung hastalığı, hipotiroidizm veya kistik fibroz gibi altta yatan bir durum neden olur. Diyet değişikliklerine rağmen bebek kabızlığı devam ederse veya kusma, halsizlik gibi başka belirti veya semptomlar eşlik ediyorsa, bebeğinizin doktoruyla iletişime geçin.

Kabızlık(Konstipasyon) Belirtileri

Kabızlığın en yaygın belirtileri şunlardır:

  • Haftada üçten az bağırsak hareketiniz varsa
  • Dışkılarınız kuru, sert ve/veya topaklıysa
  • Dışkılarınızın geçmesi zor ise
  • Karın ağrınız veya mide krampları varsa
  • Şişkinlik ve mide bulantısı varsa
  • Bir hareketten sonra bağırsaklarınızı tamamen boşaltmadığınızı hissediyorsanız konstipasyon belirtilerine uyuyorsunuz demektir.

Kabızlık Tanısı Nasıl Konur?

Kan testleri: Düşük tiroid (hipotiroidizm) veya yüksek kalsiyum seviyelerine sahip olup olmadığınız incelenir.

Röntgen: Bağırsak tıkanıklığına sahip olup olmadığınız ve kolon boyunca dışkı olup olmadığını belirleyen yöntemdir. 

Kolon muayenesi (sigmoidoskopi): Sigmoidoskopi, rektumunuz ve kolonunuzun alt kısmını incelemek için anüsünüze ışıklı ve esnek bir tüp yerleştirilmesidir.

Rektumun ve tüm kolonun incelenmesi (kolonoskopi): Tüm kolonu esnek ve kamera ile bir tüp vasıtasıyla incelenmesini sağlayan yöntemdir. 

Anal sfinkter kas fonksiyonunun değerlendirilmesi (anorektal manometri): Bu tanıda, doktorunuz anüs ve rektumunuza dar, esnek bir tüp yerleştirir ve balon gibi şişen küçük uçlu bir cihaz ile sfinkter kasından geri çekilme işlemi uygulanır. İşlem, bağırsaklarınızı hareket ettirmek için kullanılan kasların koordinasyonunu ölçmede kullanılır.

Anal sfinkter kas hızının değerlendirilmesi (balon çıkarma testi): Genellikle anorektal manometri ile beraber kullanılan bu test, suyla doldurulmuş ve rektumunuza yerleştirilmiş bir balonu dışarı itmeniz için geçen süreyi ölçer.

Yiyeceklerin kolondan geçme veriminin değerlendirilmesi (kolonik geçiş çalışması): Prosedür, kayıt cihazı içeren bir kapsül yutulması veya radyoopak işaretleyici ile ilerler. Kapsül, kolonunuzdaki hareketlenmeyi 24 ila 48 saat aralığında bir zaman diliminde kaydedip, X-ışınlarına götürecektir. Sintigrafi yönteminde ise, radyokarbonla aktifleştirilmiş yiyecek tüketimi vasıtasıyla kayıt yapılır. Doktorunuz işlem sonucunda bağırsak kası işlev bozukluğu belirtileri ve yiyeceklerin kolonunuzda ne kadar hareket opsiyonu olduğunu gözlemleyebilecektir. 

Dışkılama sırasında rektumun röntgeni (defekografi): Rektuma sokulan baryumdan yapılmış yumuşak diş macunu ile işlem gerçekleşir. Sonrasında, baryum macununu dışkı yapar gibi geçirir. Baryum X- ışınlarında görülür ve bir sarkma veya kasta fonksiyon bozukluğu saptanırsa incelenmeye alınabilir. 

MRI defekografisi: MRI, baryum defekografisine benzer biçimde, rektuma kontrast jel yerleştirilmesiyle yapılır. Sonrasında jel yerleştirilir ve geçirilir. Dışkılama kaslarının işlevi, görselleştirilmiş halde değerlendirilebilir.

Kabızlık (Konstipasyon) Tedavisi, Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Başlangıç tedavileri

  • Yaşam tarzının değiştirilmesi: Yaşam tarzınızı değiştirerek, dışkının bağırsaklardan geçişi hızlandırılabilir. Bunun için özel bir diyet listesi hazırlanabilir. Lif alımınızı, meyve ve sebze tüketimini arttırarak ve tahıl içerikli gıdaları listenize eklemek kabızlık rahatsızlığınızı giderecek süreklilik içeren tedavi yöntemlerindendir. Kişinin yapısına göre değişiklik gösterse de genel olarak günlük diyetinizdeki her kalori üstünden 14 gram lif tüketimi tavsiye edilmektedir.
  • Egzersiz
  • Fiziksel aktiviteler: Bağırsaklarınızdaki kas hareketini arttıracağından, haftanın en az birkaç günü egzersiz yapmaya özen gösterin. Bağırsaklarınızda dürtü oluşturacak hareketleri ihmal etmeyin. Yeterli zamanı ayırarak, banyoda zaman geçirmeye çalışın. Fiziksel aktiviteler kabızlığa iyi gelmektedir.
  • Yağlar: Mineral yağ gibi kayganlaştırıcılar, dışkının kolonunuzda daha kolay hareket etmesini sağlar.

İlaç tedavisi

  • Dışkı yumuşatıcı kabızlık ilaçları
  • Lavman ve fitil kabızlık ilaçları: Gliserin veya bisakodil fitilleri kayganlık ve stimülasyon sağladığından, dışkıyı vücuttan çıkarmaya faydalı bir etkisi bulunur. Sabunlu veya sabunsuz musluk suyu lavmanları da sert dışkıyı yumuşatmada onanmış tedavi biçimlerindendir. 
  • Diğer kabızlık ilaçları: Hastalığınızın seyri ve türüne göre doktorunuzdan tedavi sürecini yürütmesini isteyin. Reçetesiz kabızlık ilaçları bu noktada yetersizse ve irritabl bağırsak sendromuna sahipseniz tıbbi bir ilaç veya farklı müdahale yöntemi tercih edilebilir. 
  • Bağırsaklarınıza su çeken ilaçlar: Kronik kabızlığı tedavi etmek için bir dizi reçeteli kabızlık ilacı mevcuttur. Lubiprostone (Amitiza), linaklotid (Linzess) ve plekanatid (Trulance) bağırsaklarınıza su çekerek ve dışkı hareketini hızlandırarak çalışır.
  • Biofeedback eğitimi: Kasların gevşetilmesi ve sıkılaştırılması hareketlerinin, pelvisdeki kaslara bağlı olduğunu biliyoruz. Gerekli cihazları kullanan bir terapistle karşılıklı çalışmayı deneyebilirsiniz. Pelvik taban kaslarınızı doğru süreçte eğitmek, dışkılama sürecinizi kolaylaştıracaktır. Bu seans sonrasında rektuma yerleştirilen özel bir tüp(kateter) ile kas gerginliği ölçülür.

Ameliyat

Diğer alternatif tedavilere yanıt vermeyen bir tıkanıklık ve kronik kabızlığa sahipseniz cerrahi bir işlem gerekebilir. Eğer kolonda anormal derece yavaş bir dışkılama süreci gözlemleniyorsa, kolonun bir kısmının çıkarılması bir seçenek olabilir. Bunun dışında tüm kolonun çıkarılması işlemi nadiren gerekli bir prosedürdür.

Ne zaman doktoru aramalıyım?

Eğer aşağıdaki sorunları kendinizde görüyorsanız bir uzmana danışmanız tavsiye edilir:

  • Yeni gözlemlediğiniz bir kabızlığınız var ise
  • Dışkıda kan görüyorsanız
  • İstemeden kilo veriyorsanız
  • Bağırsak hareketleriyle beraber şiddetli ağrı ve kasılmalarınız oluyorsa,
  • Kabızlığınız üç haftadan fazla sürdüyse
  • Çıkış disfonksiyonu kabızlığı belirtileriniz varsa

Bunlar kısa süreli normal bir semptom da olabilir fakat kabızlık ciddi bir bağırsak problemine yol açabilir. İleri evreye varmadan tedavi yönteminin belirlenmesine dikkat edilmelidir. Bağırsak düzeninizde ve belirli belirtilerin sürekli olarak görülmesi durumunda doktorunuza görünmeniz tavsiye edilir.

Kabızlık (Konstipasyon) Nedir? Kabızlık Neden Olur, Ne İyi Gelir? Hakkında Bizimle İletişime Geçin

Enterogermina Takviye Edici Gıda 50 Ml ( 5 Ml X 10 Flakon ) Fiyatı

Natures Supreme Probiotic 5B 30 Kapsül : seafoodplus.info: Sağlık Ve Bakım

Kabızlık problemlerine çözüm olması amacıyla reçetesiz olarak eczanelerde satılan ilaçlar şunlardır:

  • Enterogermina,
  • Nature&#;s Supreme probiyotik,
  • NBL Probiotic Gold

Bu ilaçlar, bağırsak florasını düzenleyerek kabızlık sorunlarını çözebilir. Fermente ürünler de bağırsak sıkıntılarını giderebilir. Probiyotikler çoğu kişi ve kurum tarafından güvenli olarak kabul edilir ve özellikle kronik bağırsak sorunları olanlar tarafından tercih edilebilir. Bu ilaçlar reçetesiz olarak eczanelerde satılmaktadır.

Nbl Türkiye - Nbl Probiotic Gold Bağırsak Destekleyici Probiyotik

En İyi Reçeteli ve Reçetesiz Satılan Kabızlık İlacı İsimleri Listesi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir