araç kiralama sınırı 2022 / Binek Otomobillerin Giderleri Ve Amortismanları

Araç Kiralama Sınırı 2022

araç kiralama sınırı 2022

Binek oto ÖTV ve KDV gider yazma sınırı nedir?

Şahıs firması bilanço usulüdür. Binek araç almıştır bu aracı kendi işinde kullanmak isteğinden dolayı kayda alacağız. Aracın bedeli TL&#;dir. KDV&#;yi ve ÖTV maliyete ekleyip tek kayıt oluşturabilir miyim?

Aşağıdaki bilgi notumuza göre hesaplama yaparak kayıtlara almanız gerekir.

YILINDA BİNEK OTO ALIMI VE AMORTİSMANKAYDI ÖRNEK UYGULAMA :

Konu ile ilgili olarak hazırladığımız örnek çalışma aşağıdadır. Rakamlarınıza uyarlayarak işlem yapınız.

01/01/ Tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

a)-Katma değer vergisi ve Özel tüketim vergisinin gider olarak yazılacak toplam tutarı 01/01/&#;den itibaren TL&#;dir.Bu tutardan fazlası KKEG olarak kayıt edilir.

b)- Amortisman olarak indirim konusu yapılabilecek tutar;özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi hariç 01/01/&#;den itibaren TL, vergilerin maliyet bedeline eklendiği veya binek otomobilin ikinci el olarak iktisap edildiği hallerde ise 01/01/ tarihinden itibaren TL dir.

1)- ÖTV ve KDV’nin MALİYETE EKLENMESİ HALİNDE

Örnek: (X) Anonim Şirketi genel yönetim hizmetlerinde kullanılmak üzere tarihinde KDV ve ÖTV hariç fiyatı TL olan bir BİNEK otomobil satın almıştır. Söz konusu otomobil için TL ÖTV ve TL KDV ödenmiştir. Ödeme satın alma tarihinde banka üzerinden gerçekleşmiştir. Şirket, binek otomobilin ÖTV ve KDV’sini maliyete eklemiştir.

Binek otomobilin maliyete eklenmesi durumunda aracın muhasebe kaydı özellik arz etmemektedir. Özellik arz eden durum bu araca ilişkin amortisman kaydına ilişkindir.

Alış Muhasebe kaydı; ++=

&#;&#;&#;&#;&#;/01/&#;&#;&#;-

&#;&#;&#;&#;&#;/&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;

ÖTV ve KDV’si maliyete eklenen binek otomobilin yılı birinci geçici vergileme dönemi muhasebe kaydında dikkat edilmesi gereken husus; TL’lik sınırdır.

Vergilerin maliyete eklendiği durumda yılı için TL’yi aşan araçlar için aşan kısım için ayrılan amortismanın KKEG olarak dikkate alınması gerekecektir.

3 aylık (Amortisman oranı %20) Amortisman tutarı: (×)x(3/12)= TL

Gider olarak dikkate alınabilecek tutar: (/) x = TL

KKEG olarak dikkate alınacak tutar ( – ) = TL

3 aylık Amortisman gider kaydı

&#;&#;&#;&#;&#;/03/&#;&#;&#;&#;-

/

(KKEG)

&#;&#;&#;&#;&#;/&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;

2)- ÖTV ve KDV’nin MALİYETE EKLENMEYİP, GİDER YAZILMASI HALİNDE :

sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanununun 40&#;ıncı maddesinde yapılan değişiklik uyarınca, binek otomobilin iktisabına ilişkin KDV ve ÖTV toplamının TL’ye kadarlık kısmı ticari kazancın tespitinde gider olarak dikkate alınabilecektir. Binek otomobile ilişkin KDV ve ÖTV tutarı toplamının bu tutarı aşan kısmı ise Kanunen Kabul Edilmeyen Gider (KKEG) olarak işlem görecektir.

Örnek: (Z) LİMİTED Şirketi, genel yönetim hizmetlerinde kullanılmak üzere tarihinde KDV ve ÖTV hariç fiyatı TL olan bir BİNEK otomobil satın almıştır. Söz konusu otomobil için TL ÖTV ve TL KDV ödenmiştir. Ödeme satın alma tarihinde banka üzerinden gerçekleşmiştir.

Söz konusu aracın ÖTV ve KDV toplamı ( + ) = TL, yılı için öngörülen gider olarak yazılabilecek TL’nin üzerinde olduğundan, limiti aşan TL’lik kısmın KKEG olarak dikkate alınması gerekecektir. Buna göre;

Binek otomobilin vergisiz bedeli: TL

Binek otomobil için ödenen KDV+ÖTV Tutarı: TL

Gider yazılabilecek KDV+ÖTV Tutarı: TL

KDV + ÖTV’nin KKEG olarak işlem görecek kısmı: &#; = TL

Alış Muhasebe kaydı;

&#;&#;&#;&#;&#;/01/&#;&#;&#;&#;-

/

(KKEG)

&#;&#;&#;&#;&#;/&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;

Satın Alınan Yeni Binek Otomobilin Birinci Geçici Vergileme Dönemi Amortisman Kaydı Satın alınan ÖTV+KDV hariç iktisap bedeli ( ) TL’yi aşan yeni binek otomobillerin her birine ilişkin ayrılan amortismanın ancak bu tutara isabet eden kısmı gider olarak dikkate alınabilecektir.

Buna göre;

Amortisman tutarı: (×)x(3/12)= TL

Gider olarak dikkate alınabilecek tutar: (/)* = TL

KKEG olarak dikkate alınacak tutar: = TL

3 aylık Amortisman kaydı

&#;&#;&#;&#;&#;/03/&#;&#;&#;&#;-

/

(KKEG)

&#;&#;&#;&#;&#;/&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Binek Araçlarda Gider Kısıtlaması

Gider kısıtlaması, şirket aracı alırken dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. İş amacıyla satın aldığınız aracın masraflarını gider olarak göstermeniz mümkündür. Bahsi geçen durum; şirket aracı bakımı, satın alma, kiralama ve tamir masraflarını kapsar. Bu masraflar, vergi ödemelerinde dikkate alınır. Ancak binek araçlar için özel olarak düzenlenen bazı gider kısıtlamaları bulunur. Bu nedenle de şirket sahiplerinin, hangi ödemeleri gider olarak gösterebileceğini bilmesi gerekir. 

Binek Araçlarda Gider Kısıtlaması Nedir?

Şirketinizin faaliyetlerini sürdürmek için özel ulaşım araçlarına ihtiyacınız olabilir. İş için satın aldığınız araçlar şirket masrafı olarak kabul edilir. Yukarıda belirtildiği gibi, bu masraflar vergi ödemelerinde indirimlerden yararlanmak için kullanılır. Binek oto gider kısıtlaması, yapılan harcamaların belli bir kısmının şirket masrafı olarak kabul edilmesini ifade eder. Gelir Vergisi Genel Tebliği’nde yapılan düzenlemeler, araçların gider olarak gösterilmesine belli bir sınırlama getirmiştir. 

Gelir Vergisi Genel Tebliği’ne göre, taşıt giderleri vergi matrahından indirilir. Satın alım, kiralama ve tamirat için yapılan masraflar bahsi geçen indirime konu olabilir. Diğer yandan, masrafların tamamının vergi indiriminde dikkate alınması söz konusu değildir. Bu maliyetlerin bir kısmı kanunen kabul edilmeyen gider olarak kabul edilir. 

Binek Araç Gider Kısıtlamasına KDV Dâhil midir?

KDV, araç satışlarında ödenmesi gereken bir tutardır. Bu tutar, araç fiyatının %18’i üzerinden hesaplanır. Araç satın alım bedeli, net fiyata KDV ve ÖTV eklenerek belirlenir. Binek araç gider kısıtlaması düzenlemesine göre, ÖTV’nin yanı sıra KDV de gider gösterilebilir. Bu vergilerin gider olarak belirtilmesi için belli bir üst limit mevcuttur. KDV ve ÖTV toplamı, kanunda belirtilen üst limit uyarınca gider olarak gösterilebilir.

Banka ve sigorta şirketleri KDV’den muaftır. Bu tür firmalar binek oto gider kısıtlaması muhasebe kaydında yalnızca ÖTV gösterebilirler. Binek otomobil işletmeciliğiyle uğraşan firmalar için farklı bir durum söz konusudur. Bahsi geçen şirketlerde, KDV’nin gider gösterilmesi mümkün değildir. Ulaşım firmaları, yalnızca ÖTV kalemini vergi olarak gösterebilir.

Araç Gider Kısıtlaması Ne Kadar?

yılı içerisinde TL’yi aşan fiyata sahip bir aracın şirketler açısından vergi konusunda bir avantajı bulunmaz. TL’lik bir araç almanız durumunda en fazla TL’lik KDV ve ÖTV’yi gider olarak gösterebilirsiniz. Ayrıca bu tutarı tek seferde gider göstermeniz mümkündür. Kalan tutar ise aydan aya gider olarak dikkate alınır.

Araç Gider Kısıtlaması ile İlgili Öne Çıkan Noktalar Nelerdir?

  • Binek araç kiralanmasında durumunda gider olarak indirim konusu olabilecek aylık araç kira bedeli yılı için KDV hariç TL olarak belirtiliyor. TL üstü kanunen kabul edilmeyen gider olarak değerlendiriliyor.
  • Binek araç satın alınması durumunda gider olarak indirim konusu olabilecek ÖTV ve KDV toplam tutar TL olarak belirtiliyor.
  • Binek araç satın alınması durumunda amortisman olarak indirim konusu olabilecek tutar ÖTV ve KDV hariç TL olarak belirtiliyor.
  • ÖTV ve KDV’nin aracın maliyeti birlikte eklendiğindeyse kısıt rakamı yılı için TL’dir.
  • İkincil el araç alındığında ise iktisap bedeli yılı için kısıt rakamı da TL’dir.

Binek Araç Gider Kısıtlamasında Neler KKEG Kapsamına Girer?

Binek araç gider kısıtlaması KKEG (Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler) kapsamından bahsetmeden önce bu kavramı tanımlamak faydalı olur. Araç masraflarının bir kısmı gayrisafi kazançtan indirilmez. İndirime söz konusu olmayan tutar, vergi iskonto ve muafiyetlerinde dikkate alınmaz. Bu tutar, KKEG olarak adlandırılır. Özetlemek gerekirse; araç masraflarında gider yazılmayan miktar KKEG kapsamındadır.

binek araç gider kısıtlama düzenlemesinde masraflar vergi ve amortisman olarak ikiye ayrılır. Her iki kalemin de belli bir kısmı gider olarak gösterilebilir. Bahsedilen tutarın dışında kalan masraflar ise KKEG kapsamında yer alır. Gider kısıtlaması, her yıl araç fiyatları ve enflasyon gibi etkenler dikkate alınarak düzenlenir. Bu kısıtlamalar sıfır ve ikinci el araçlarda geçerlidir.

Binek Otomobillerde Amortisman Sınırı Uygulaması Nedir?

Binek araç gider kısıtlamasında KDV ve ÖTV’nin dışında yer alan tutar amortisman olarak adlandırılır. Gider hesapları, binek araç amortisman bedelleri de dâhil edilerek yapılır. Söz konusu hesaplarda her gider kalemi için farklı bir limit bulunur. Aracın yıpranma payı düşünülerek gider gösterme durumu amortisman olarak adlandırılır. Amortisman payı için belli bir limit belirlenmiştir. Bu limitin üzerinde yapılan harcamalar vergi indirimine konu olmaz.

Binek Araçlarda Gider Kısıtlaması Nasıl Hesaplanır?

Binek araç gider kısıtlaması hesaplama, aracın vergisiz satış fiyatı baz alınarak yapılır. Örnek olarak; net satış fiyatı TL olan bir araç için TL ÖTV ve TL KDV ödemek gerekir. binek araç gider kısıtlaması düzenlemesine göre araç için ödenen verginin yaklaşık TL’lik kısmı gider olarak gösterilebilir. 

Kiralık araçlarda gider kısıtlaması, yılında TL olarak belirlenmiştir. Aylık kiralama masrafında bu tutar gider olarak gösterilebilir. Kiralık araçlar için geçerli olan gider kısıtlamaları her yıl revize edilir. Bu rakam, ortalama araç kiralama fiyatlarına göre belirlenir.

Araç Gider Kısıtlaması Ne Kadardır?

Araç gider kısıtlaması, yılında totalde TL olarak belirlenmiştir. Binek otomobillerinin giderlerinin en fazla %70’i gider olarak gösterilebilir. Kalan %30’luk kısım ise KKEG kapsamındadır. 

Binek Araçlarda KDV İndirim Yapılabilir mi?

KDV, araç satışlarında zorunlu kılınan bir vergidir. İş amaçlı satın alım ve kiralama işlemlerinde bazı indirimler söz konusu olabilir. Binek otomobili kiralamak veya işletmek ile ilgili faaliyet gösteren şirketlerin satın aldığı araçlarda KDV indirimi söz konusu değildir. Bununla birlikte, aşağıdaki firmalar araç alımlarında KDV indiriminden yararlanabilir.

  • Araç kiralama (Rent A Car) şirketleri
  • Sürücü kursları
  • Taksi işletmeleri
  • Tur düzenleyen firmalar

İkinci el araç satışı yapan firmalar için özel bir durum söz konusudur. Söz konusu işletmeler, satın alımda KDV indirimi olan araçları fiyata %18 oranında Katma Değer Vergisi ekleyerek satmakla mükelleftir. Böyle bir indirim olmadan alınan araçlar ise %1 KDV ile satışa sunulabilir. 

MultiPetrol Akaryakıt Çözümü ile Giderlerinizi Kontrol Altına Alın!

MultiPetrol ile şirket aracınız için Türkiye’nin dört bir yanındaki Shell istasyonlarında kolayca akaryakıt alabilirsiniz. Üstelik MultiPetrol’de araçtan otomatik ödeme sistemi bulunur. Bu sistem sayesinde, akaryakıt ödemeleri için araçtan çıkmanıza gerek kalmaz. 

Üstelik akaryakıt ödemelerinin tamamı için ayda 2 fatura alırsınız. Böylece her ödemede fatura toplamak zorunda da kalmazsınız. Böylece kolayca muhasebe sürecini yönetebilir ve akaryakıt harcamalarınızı gider olarak gösterebilirsiniz. 

Multinet Up Blog’da yer alan içeriğin yalnızca bilgi verme amaçlı olduğunu, hukuki görüş ve tavsiye içermediğini, bilgilerin Multinet Up Blog’un hazırlanma tarihindeki mevzuata dayalı olduğunu ve zamanla mevzuat değişiklikleri ile ilgili kurumların görüşleri çerçevesinde güncelliğini yitirmiş olabileceğini bildiririz.

Binek Otomobil Gider Kısıtlamasında Yılında Uygulanacak Tutarlar.

04 Ocak

(Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için sayfamızdaki "e-bültene kaydol" bağlantısını kullanabilirsiniz.) Kaynak göstermeden yayımlanamaz.

 

/



Konu: Binek Otomobil Gider Kısıtlamasında Yılında Uygulanacak Tutarlar.

Bilindiği üzere, Sayılı Kanunla getirilen ve tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeler ile binek otomobillerin iktisabında ve bunlara ilişkin giderlerde Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Kanunu yönünden bazı kısıtlamalar getirilmişti.

Tarih ve Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Seri funduszeue.info Gelir Vergisi Genel Tebliği ile söz konusu uygulamanın yılında uygulanacak hadleri yeniden belirlenerek aşağıdaki gibi oldu:

-Binek araçların alımında gider yazılabilecek azami KDV ve ÖTV tutarı toplamı TL’den TL’ye,

-KDV ve ÖTV hariç tutar üzerinden amortisman ayrılmasının tercih edilmesi durumundaki tutar sınırı TL’den TL’ye,

-KDV ve ÖTV’nin aracın maliyetine eklenerek toplam tutar üzerinden amortisman ayrılmasının tercih edilmesi durumunda ise sınır TL’den TL’ye,

-Kiralanan binek araçlara ilişkin gider yazılabilecek azami tutar KDV hariç aylık TL’den TL’ye,

Çıkarıldı.

 

Bununla birlikte, satın alınan veya kiralanan araçlara ait yakıt, otopark, bakım-onarım, sigorta ve HGS/OGS gibi harcamaların %30’unun KKEG olarak dikkate alınması (aynı şekilde bu orana isabet eden KDV’nin de indirilmeyerek KKEG yapılması) yönündeki düzenlemenin ise bir tutara bağlı olmaması nedeniyle aynı şekilde devam ettiğini hatırlatırız.

 

Söz konusu Tebliğ'e ekli PDF dosyasından ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla.

Yöntem Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 

PDF

paylaş

Yılı Binek Araçlarda Gider Kısıtlaması ve Muhasebe Uygulamaları

Ahmet Solmaz
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
[email protected]



Mükelleflerin işletme amacı dışında aldığı veya kiraladığı binek otomobiller vergi mevzuatı açısından sürekli soru işareti olmuştur. Bunun birçok nedeni vardır ancak en önemli sebebi şirket aktifine kaydedilen otomobillerin kişisel kullanıma konu edilmesidir. İdare uygulamaya koyduğu kıst amortisman, gider kısıtlaması ve kira giderinde üst sınır belirlenmesi gibi uygulamalar ile bunu kısmen engellemeye çalışmaktadır.

Bu yazıda binek araç kiralamada gider yazma üst sınırı, binek otomobillerin alımında yüklenilen ÖTV’nin ve KDV’nin ne kadarlık kısmının gider yazılabileceği, gider kısıtlaması ve amortisman giderleri konuları ayrı başlıklar halinde ele alınacaktır. (Faaliyetleri kısmen veya tamamen binek otomobillerinin kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olanların bu amaçla kullandıkları hariçtir.)

1) Kiralama Yoluyla Edinilen Binek Otomobillerin Her Birine İlişkin Aylık KDV Hariç TL’ye Kadarlık Kısmı Gider Olarak Dikkate Alınabilecektir. Bu Tutarı Aşan Kısmın KKEG Olarak Dikkate Alınması Gerekmektedir.

Örnek 1: X firması aylık TL + KDV’den 4 adet araç kiralamıştır.

Fatura tutarı: TL * 4 = TL

KDV tutarı:                                TL

Toplam tutar:                            TL

*4= TL gider ve TL KDV indirim olarak kaydedilecektir.

Geri kalan kısmı () TL matrah ve () TL KDV ile birlikte KKEG olarak kaydedilmesi gerekir.

Gen. Yön. Gid. Hs.                                           

İnd. KDV Hs.                                                        

Diğ. Ol. Dış. Gid. Ve Zar. Hs.                             

                                                                        Diğer Ticari Borçlar Hs.       

(Binek Otomobil Kiralama Kaydı)

/

Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler Hs.            

                                                                       Kan. Kab. Ed. Gid. Hs.      

(Kanunen Kabul Edilmeyen Gider Kaydı)

/

2) TL Kira Sınırını Aşan ve KKEG Olan Kira Tutarına İsabet Eden KDV İndirim Konusu Yapılamayacaktır.

KDV Kanunu’nun maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi uyarınca, gelir ve kurumlar vergisi yönünden kazancın tespitinde indirimi kabul edilmeyen giderler dolayısıyla ödenen KDV, hesaplanan KDV’den indirilememektedir. Bu kapsamda, binek otomobillerin kiralanması durumunda, kira bedellerinin kanun maddesinde ilgili yıl için belirlenen azami tutarı aşması halinde, aşan kısma ait KDV gelir ve kurumlar vergisi yönünden kazancın tespitinde ayrıca gider olarak dikkate alınmayacaktır.

3) Binek Otomobil Alımında Maliyet veya Gider Olarak İndirim Konusu Olarak Kayıtlara Alınacak  KDV ve ÖTV Toplam Tutarı TL Olarak Belirlenmiştir.

Örnek 2: Y firması Tarihinde vergisiz TL binek otomobil satın almıştır. KDV ve ÖTV tutarı ise toplam TL’dir.

Binek oto alımında kıst amortisman uygulanması gerekir. Ocak ayında alındığı için böyle bir kısıtlama olmayacaktır.

KDV + ÖTV Gider Yazılması Durumunda; TL’lik kısmını gider olarak kullanıp kalan TL’si ise K.K.E.G olarak dikkate alınacaktır.

GENEL YÖNETİM GİDERİ                                    

TAŞITLAR                                                               

-Amortismanı KKEG olan tutar,00

DİĞER OLAĞANDIŞI GİDER VE ZARARLAR                                                                      

                                                                  BANKA                                   

(Binek Otomobil Alım Kaydı- KDV ve ÖTV’nin Gider Yazılması)

Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler Hs.            

                                                                       Kan. Kab. Ed. Gid. Hs.      

(Kanunen Kabul Edilmeyen Gider Kaydı)

/

4) Binek Otomobil Alımında Amortisman Olarak İndirim Konusu Yapılabilecek Tutar KDV ve ÖTV Hariç TL Olarak Belirlenmiştir.

Örnek 2 Devamı: Amortisman Olarak İndirim Konusu Yapılabilecek Tutar: TL olan araç bedeli maliyete atılarak amortisman yoluyla giderleştirilecek kısmı TL, kalan TL’nin amortismanı ise K.K.E.G olarak dikkate alınacaktır.

5) Vergilerin Maliyete Eklendiği veya Binek Otomobilin İkinci El Olarak Alınması Durumunda Amortisman Olarak Ayrılacak TL Olarak Belirlenmiştir.

Örnek 3: Y firması Tarihinde vergisiz TL binek otomobil satın almıştır. KDV ve ÖTV tutarı ise toplam TL’dir.

ÖTV + KDV + Araç Bedelini Maliyete Alınması Durumunda; toplam TL olan tutarın TL’lik kısmına amortisman hesaplanıp kalan kısmının yine K.K.E.G. hesabında dikkate alınacaktır.

TAŞITLAR                                                                 

-Amortismanı KKEG olan tutar:

                                                          BANKA                            

(Binek Otomobil Alım Kaydı – Vergilerin Maliyete Eklenmesi)

6) Binek Otomobile Ait Yapılan Yakıt, Sigorta, Tamir, Bakım ve Onarım Vb. Giderlerin %70’i Gider Olarak İndirim Konusu Yapılabilecek %30’u İse Yine K.K.E.G Olarak Dikkate Alınacaktır.

Örnek 4: Z firması tarihinde binek otomobile TL + KDV tutarında yakıt almıştır.

Fiş Yakıt Detayı:

Matrah: TL          (Gider olarak kullanılabilecek tutar: 70 TL   -           KKEG: 30 TL)

KDV (%18) : 18 TL       (İndirilecek KDV tutarı: 12,60 TL                   -           KKEG: 5,40 TL)

Genel Toplam: TL

GENEL YÖNETİM GİDERİ                                                 70,00

İNDİRİLECEK KDV                                                            12,60

DİĞER OLAĞANDIŞI GİDER VE ZARARLAR                  35,40

                                                            BANKA                                         ,00

(Binek Otomobil Gider Kaydı)

7) ve Yılları Binek Otomobil Gider Kısıtlaması Karşılaştırmalı Tablosu

İŞLEM

KISIT

KISIT

ÜSTÜ

AYLIK ARAÇ KİRALAMA (KDV HARİÇ)

TL

TL

K.K.E.G

ÖTV+KDV GİDER YAZILMASI DURUMUNDA

TL

TL

K.K.E.G

ÖTV ve KDV HARİÇ AMORTİSMAN AYIRMA

TL

TL

K.K.E.G

VERGİLER DAHİL MALİYETE EKLENMESİ

TL

TL

K.K.E.G

İKİNCİ EL OLARAK İKTİSAP EDİLMESİ

TL

TL

K.K.E.G

TAŞIT GİDER SINIRI (%)

%70

%70

K.K.E.G

           

Kaynak: funduszeue.info
(Bu makale kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)

>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemizekayıt olun.

>> Vergi Affı Rehberi ( Soru - Cevap) Ücretsiz E-Kitap:hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.


GÜNDEM

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası