pedagojik formasyon veren üniversiteler 2020 2021 / Anadolu Üniversitesi

Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler 2020 2021

pedagojik formasyon veren üniversiteler 2020 2021

Son Güncelleme: TAKİP ET Pedagojik formasyon eğitimi araştırılırken yılı itibariyle yüksek &#;

Duyurular

Hangi Üniversiteler formasyon veriyor ? Pedagojik Formasyon veren üniversiteler

Öğretmen adaylarının eğitim ve öğretim verebilmesi için alması gereken eğitim olan "Pedagojik Formasyon" son günlerde araştırılan konular arasında yer alıyor. Eğitim Fakültesi mezunu olmayan kişilerin de öğretmenlik yapabilmelerini sağlayan bu eğitimin başvurusuna dair konular öğretmen adaylarının gündeminde yer alırken, hangi üniversitelerin formasyon verdiği de merak ediliyor. Peki, Hangi Üniversiteler formasyon veriyor ? Pedagojik Formasyon veren üniversiteler , haberimizde konu detaylarına yer verdik.

Hangi Üniversiteler formasyon veriyor ? Pedagojik Formasyon veren üniversiteler

HANGİ ÜNİVERSİTELER FORMASYON VERİYOR ? PEDAGOJİK FORMASYON VEREN ÜNİVERSİTELER

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığında daha önce imzalanan "Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı" güncellenerek yürürlüğe girdi. İşte Pedagojik formasyonun verildiği üniversiteler

Amasya Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Necmeddin Erbakan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kilis Üniversitesi. Pedagojik formasyon eğitimini ismi geçen üniversitelerden alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hangi Üniversiteler formasyon veriyor ? Pedagojik Formasyon veren üniversiteler

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ KİMLER ALABİLİR?

Formasyon eğitimi alabilmeniz için öncelikle MEB kararıyla belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alınan bölümlerden birini okumanız veya o bölümlerden mezun olmanız gerekiyor. Belirlenen bölümlerde halen daha eğitime devam ediyorsanız bu bölümde en az 2 yarıyılı doldurmanız gerekmektedir.

 Formasyon eğitimi alabilen bir bölümde okuyup okumadığınızı öğrenmek istiyorsanız MEB'den bu bilgilere erişebilirsiniz. Ayrıca akademik ortalama, üniversiteye giriş puanı, disiplin geçmişi gibi birtakım koşullarında uyumlu olmazı gerekiyor. Eğer lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanız en az 2,5/4 olması lazım. Bu eğitim için ayrıca YÖK tarafından belirlenmiş üniversitelerden birinde okumanız gerekiyor. Her sene YÖK tarafından belirlenen bu üniversitelere listeler gönderiliyor. Bu listelerde hangi bölümden kaç kişi bu alınacağı yazıyor.

Talim ve Terbiye Kurulu, oluşacak mağduriyetleri önlemek üzere toplanarak söz konusu kararı 'Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvuru yapabilecekleri' şekilde genişletti.

Hangi Üniversiteler formasyon veriyor ? Pedagojik Formasyon veren üniversiteler

FORMASYON EĞİTİMİ NE KADAR SÜRER?

Formasyon eğitimi öğrencilerin lisans eğitim durumuna göre değişiklik göstermektedir. Lisans mezunları için iki yarıyıl, birinci sınıf öğrencileri için altı yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için ise bu süre iki yarıyıldır.

Hangi Üniversiteler formasyon veriyor ? Pedagojik Formasyon veren üniversiteler

FORMASYON ÜCRETLERİ NE KADAR?

Formasyon eğitimi için ödenen ücretler üniversiteden üniversiteye değişmektedir. Çoğu üniversitede bu fiyat lira civarında belirlenmektedir. 

PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI HAKKINDA DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :
Öğrenci &#;

Mavi Diploma Veren Üniversiteler Eylül 27, Mühendislik Alanında En İyi Üniversiteler (URAP) Eylül 26, Mezunları En Hızlı İş Bulan Bölümler Temmuz 23, &#; MEB Pedagojik Formasyon Alabilen Bölümler

Son Dakika !!! Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler &#;

Güncel bilgilendirmeler için takipte kalınız

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi &#;

 · Eğitim – Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için belirlenen kontenjanın %75’i Üniversitemiz ilgili Fakülte mezunlarına, %25’i diğer üniversitelerin ilgili fakülte mezunlarına ayrılmıştır. Kontenjanın dolmaması durumunda karşılıklı aktarım yapılabilecektir.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ DUYURUSU. Pedagojik Formasyon Eğitimi Duyurusu…. Üniversitemize verilen kişilik Pedagojik Formasyon Eğitimi kontenjanı için alınan ön başvuruların sonuçları YÖK’e iletilmiştir. Türkiye çapında mezun öğrencilerden Pedagojik Formasyon Eğitimi için yoğun talep olduğundan dolayı, ara &#;

Pedagojik Formasyon Nedir? Pedagojik Formasyon Başvuru

Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler – Listesi Pedagojik formasyon eğitimi verebilmek için üniversitelerin eğitim fakültesine sahip olması gerekiyor. Şayet eğitim fakültesi bulunmuyorsa bir üniversite ile bağlantı kurularak gerekli alan uzmanları çağırılabilir.

Pedagojik Formasyon başvuruları ne zaman, Pedagojik &#;

 · Pedagojik Formasyon önceki yıllarda mezun ve aktif öğrencilere belli şartlar altında verilmiş ve bir süre bu uygulama devam etmişti. Daha sonra uygulama sonlandırılmıştı. Yeni &#;

Marmara Üniversitesi

 · Öğretmen olma hayali kuran üniversite mezunlarına müjde. Akıllarda hep soru işareti uyandıran pedagojik formasyon konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Yükseköğretim Genel Kurulu, yaptığı yeni düzenlemeyle beraber 64 üniversitede toplam 15 bin kişilik pedagojik formasyon sertifika programı açılmasına karar verdi.

MEB duyurdu: Formasyon kalktı mı? Pedagojik formasyon &#;

 · Pedagojik formasyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan&#;ın Eğitimde Vizyon Belgesi&#;ni açıklamasının ardından gündeme gelmişti. &#; İşte Pedagojik formasyon &#; son gelişmeler &#;

Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler
22 Ağustos Tarihli Üniversitemiz Senatosunca kararlaştırılan Pedagojik Formasyon Eğitimi ilan metni aşağıda paylaşılmıştır.
 

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
PEDAGOJİK FORMASYON BİRİMİ
PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (GÜZ ve BAHAR) BAŞVURU İLANI


Üniversitemiz eğitim-öğretim yılı Güz ve Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları internet üzerinden 29 Ağustos Eylül tarihleri arasında  (Başvuru süresi bittiğinden bağlantı kaldırılmıştır.) başvuru adresinden yapılacaktır. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 09Eylül tarihinde (saat ’a kadar) web sayfasında ( funduszeue.info , funduszeue.info )  yayınlanacaktır.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların istenen belgeleri Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Birimine (C Blok Zemin Kat Formasyon Birimi) Eylül tarihleri arasında şahsen teslim etmesi gerekmektedir. Pedagojik Formasyon Güz ve Bahar Döneminde dersler 14 hafta boyunca aşağıdaki akademik takvimde belirtilen tarihlerde Cumartesi ve Pazar günleri () gerçekleştirilecektir. Ancak bu ders gün ve saatlerine denk gelen Açıköğretim ve ÖSYM sınavları olması durumunda dersler saat saatleri arasında yapılacaktır.

Pedagojik Formasyon Sertifika Programının yüz yüze yapılması esastır. Ancak, lisans programlarına paralel olarak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki derslerin de en fazla %40’ı uzaktan eğitimle yapılabilir. (Uzaktan eğitim yapılıp yapılmayacağı, yapılacak olursa hangi derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacağı ders programında duyurulacaktır.) Öğretmenlik Uygulaması dersleri, MEB okulları açık olduğu sürece yüz yüze yapılacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına sadece mezun olmuş öğrenciler (örgün, açık ve uzaktan öğretim lisans mezunları) başvurabilecektir. (YÖK Formasyon Usul ve Esasları Madde 5 (1) gereği,    funduszeue.info)

GENEL ŞARTLAR

  1. Başvuru süreci ile ilgili her türlü resmi açıklama ve duyuru Giresun Üniversitesi Pedagojik  Formasyon Birimi web sayfasından ( funduszeue.info ) yapılacaktır.

 

  1. Sertifika programı Yükseköğretim Kurulunun tarihinde yayınladığı funduszeue.info” çerçevesinde yürütülecektir. Açılacak program süresince oluşabilecek mevzuat değişikliklerinde güncel mevzuat hükümleri uygulanacaktır. Söz konusu değişikliklerin öğrencilerimiz başvuru sırasındaki yükümlülüklerden farklı yükümlülükler getirmesi halinde, öğrencilerimiz yeni koşulları yerine getirmek durumundadır.

 

  1. Programa, aşağıdaki tabloda atamaya esas teşkil eden lisans programlarından mezun adaylar başvurabilecektir (Adaylar genel ağırlıklı not ortalamalarına göre sıralama yapılarak belirlenecektir.) Sıralamalar 4’lük not sistemine göre yapılacaktır. Notların 4’lük not sistemine göre girilmesi gerekmektedir. YÖK’ün ’lük sistemde not dönüşüm tablosu için tıklayınız. funduszeue.info

 

 

  1. Pedagojik Formasyon Sertifika Programına başvuracak adaylar için kontenjan ayrılmıştır. Giresun Üniversitesi tarafından yürütülecek olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kontenjanları aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir.


Tablo 1. Öğretmenliğe Kaynaklık eden Program/Bölüm/Dal Mezunlarının Atanabileceği Alanlar ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Alanları

SIRA
NO
ATAMAYA ESAS
OLAN ALAN
MEZUN OLDUĞU YÜKSEKÖĞRETİM
PROGRAMI/FAKÜLTE
KONTENJAN
1Adalet1. Hukuk Fakültesi(*)
2. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi(*)
3. Kamu Yönetimi(*)
12
2Beden Eğitimifunduszeue.info Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
2. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (*)
3. Spor Bilimleri Fakültesi (*)
4. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu (*)
5. Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü (*)
24
3Bilişim Teknolojilerifunduszeue.infoayar Öğretmenliği
2. Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
3. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
4. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği/Eğitimi 5. Bilgisayar Mühendisliği(*)
6. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği (*)
7. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (*)
8. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (**)
9. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**)
İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**)
Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*) (**) Bilgi Teknolojileri (*) (**)
Yazılım Mühendisliği (*)
Bilişim Sistemleri Mühendisliği (*)
Bilgisayar ve Kontrol Teknolojisi Öğretmenliği
Elektronik ve Bilgisayar Bölümü (*)
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (*)
Bilgisayar Bilimleri(*)
Yönetim Bilişim Sistemleri (*)(**)
(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar.
48
4Biyoloji
  1. Biyoloji Öğretmenliği
  2. Biyoloji Bölümü(*)
  3. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü(*)
  4. Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji(*)
6
5Çocuk Gelişimi ve Eğitimi1. Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği
2. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği
3. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü (*)
 4. Çocuk Gelişimi Bölümü (*)
5. Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Bölümü (*)
 
18
6Coğrafya1. Coğrafya Öğretmenliği
funduszeue.infoğrafya Bölümü(*)
72
7Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisifunduszeue.infoat Fakültesi (*)
2. İlahiyat Bilimleri Fakültesi (*)
3. Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi (*)
4. Dinî İlimler Fakültesi (*)
5. İslami İlimler Fakültesi (*)
12
8Felsefefunduszeue.infoe Grubu Öğretmenliği
2. Felsefe Bölümü (En az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji aldığını belgelendirenler) (*)
3. Sosyoloji Bölümü (En az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirenler) (*)
54

 

9Fizik
  1. Fizik Öğretmenliği
  2. Fizik Bölümü (*)
  3. Fizik Mühendisliği (*)
6
10Giyim Üretim Teknolojisi / Moda Tasarım Teknolojilerifunduszeue.infoır Giyim Öğretmenliği
2. Giyim Öğretmenliği
3. Giyim Endüstrisi Öğretmenliği
4. Moda Tasarımı Öğretmenliği
5. Hazır Giyim Teknolojisi Öğretmenliği
6. Moda Tasarımı (*)
18
11Görsel Sanatlarfunduszeue.info Öğretmenliği
2. Resim - İş Öğretmenliği
3. Resim (*)
4. Geleneksel Türk Sanatları (*)
5. Geleneksel Türk El Sanatları (*)
6. Görsel Sanatlar Bölümü (*)
7. Resim Anasanat Dalı (*)
8. Heykel (*)
9. Resim - Baskı Sanatları Bölümü (*)
Plastik Sanatlar Bölümü (*)
Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü (*)
18
12İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri
  1. İlahiyat Fakültesi (*)
  2. İlahiyat Bilimleri Fakültesi (*)
  3. Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi (*)(**)
  4. Dinî İlimler Fakültesi (*)
  5. İslami İlimler Fakültesi (*
6
13İngilizce
  1. İngilizce Öğretmenliği

2. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü (*)
3. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü(*)
4. Mütercim-Tercümanlık Bölümü (İngilizce) (*)
5. İngiliz Dil Bilimi Bölümü (*)
6. Çeviri Bilim Bölümü (İngilizce) (*)
7. İngiliz Dili ve Kültürü Bölümü (*)

72
14Kimya / Kimya Teknolojisifunduszeue.info Öğretmenliği
2. Kimya Bölümü (*)
3. Kimya Mühendisliği (*)
4. Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü (*)
6
15Konaklama ve Seyahat Hizmetleri funduszeue.infot İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği
 2. Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği
 3. Turizm Öğretmenliği
 4. Turizm ve Otelcilik Grubu Öğretmenliği
 5. Turizm İşletmeciliği Öğretmenliği/Eğitimi
 6. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Öğretmenliği/Eğitimi
 7. Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (*)
 8. Turizm İşletmeciliği (*)
 9. Turizm ve Otel İşletmeciliği (*)
  Konaklama İşletmeciliği (*)
  Seyahat İşletmeciliği (*)
  Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (*)
  Turizm ve Büro Yönetimi (*)
  Turizm ve Rehberlik (*) Turizm ve Otelcilik (*)
24
16Matematik  funduszeue.infotik Öğretmenliği
  2. Matematik Bölümü (*)
  3. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*)(**)
  4. Matematik Mühendisliği (*)(***)
  5. Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü (*)(**)

 (**) Kredilerinin en az %70’ini matematik alanında belgelendirenler.
 (***) 1, 2, 3 ve 5’inci sıradaki bölüm mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanırlar


 
12

 

17Muhasebe             ve Finansmanfunduszeue.infobe ve Finansman Öğretmenliği
2. İşletme Öğretmenliği/Eğitimi
3. İktisat (*) (**)
4. İşletme (*) (**)
5. Maliye (*) (**)
6. Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü (*)(**) 7. Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü (*)(**) 8. Bankacılık ve Finans Bölümü (*)(**)
9. Muhasebe Bölümü (*)(**)
Muhasebe Bilgi Sistemleri (*)(**)
 (**) 1 ve 2’inci sıradaki bölüm mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanırlar.
36
18Müzik1.Müzik Öğretmenliği
2. Müzik Bölümü/Anabilim Dalları (*)
3. Müzik ve Sahne Sanatları Bölümünün; • Müzik Toplulukları Anasanat Dalı (*) • Duysal (ses) Sanatları Tasarımı Anabilim Dalı (*) • Koro(*)
4. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile Devlet Konservatuarının;
• Temel Bilimler Bölümü (*)
• Kompozisyon Bölümü (*)
• Ses Eğitimi Bölümü (*)
• Müzik Bilimleri Bölümü (*)
• Çalgı Bölümleri (Nefesli//Üflemeli Çalgılar, Yaylı Çalgılar, Vurmalı Çalgılar, Piyano ve Harp, Piyano ve Arp, Piyano, Mızraplı Çalgılar) (*)
• Bando Şefliği (*)
• Folklor ve Etnomüzikoloji (*)
• Müzikoloji (*)
• Opera (*)
 • Şan ve Opera (*)
• Opera ve Konser Şarkıcılığı (*)
• Türk Sanat Müziği (*)
 • Şan (*)
• Türk Halk Oyunları (*)
• Türk Müziği (*)
• Türk Musikisi (*)
• Koro (*) • Müzik Teknolojisi (*)
• Müzik Teorisi (*)
• Türk Halk Müziği (*)
• Türk Halk Müziği (Ses Eğitimi Ana Sanat Dalı/ Çalgı Eğitimi Ana Sanat Dalı) (*)
• Müzik Bölümü Performans Anasanat Dalı (Performans Programı) (*)
5. Osmanlı Dönemi Karşılaştırmalı Müzik Programı (*)
6. Geleneksel Türk Müzikleri (*)
7. Türk Din Mûsikîsi Anasanat Dalı (*)
8. Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü (*)(**)
18
19Sağlık/Sağlık Hizmetlerifunduszeue.infoşirelik Yüksekokulu (*)
2. Hemşirelik/Bölümü (*)
3. Ebelik/Bölümü (*)
4. Sağlık Memurluğu/Bölümü (*)
5. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (*)
6. Sağlık Eğitimi Bölümü
12
20Tarihfunduszeue.info Öğretmenliği
2. Tarih Bölümü (*)
72
21Türk Dili ve Edebiyatı
  1. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
  2. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (*)
  3. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü(*)
  4. Türk Halkbilimi Bölümü (*)
22Yiyecek          İçecek Hizmetlerifunduszeue.info Teknolojisi Öğretmenliği
2. Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği
3. Gastronomi ve Mutfak Sanatları (*)
4. Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü (*)
5. Beslenme ve Diyetetik (*) (**)
6. Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü (*)
7. Gastronomi Bölümü (*)
(**) 1, 2, 3, 4, 6 ve 7’inci sıradaki bölüm mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanırlar.
24
GENEL TOPLAM

 

 

  1. Mezun öğrencilerin puanlarının eşit olması durumunda mezuniyet tarihi eski olana öncelik verilecektir.

 

  1. Yukarıda belirlenen bölüm ve atamaya esas alanlar dışında farklı bölümlerden/programlardan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

  1. Tüm kontenjanlara ait toplam başvuru sayısının kişinin altında olması durumunda Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmayacaktır. Öğrencinin başvurduğu alanda başvuran öğrenci sayısı en az 5 olmalıdır, başvurulan alanda 5 öğrenciden az başvuru olduğu durumunda program açılmayacaktır, ilgili alana kayıt yaptıran öğrencilerin yatırmış oldukları ücretler iade edilecektir. Ayrıca, genel kontenjan sabit tutulmak kaydı ile bir alanda yeterli sayıda başvuru olmazsa, kontenjan diğer alana kaydırılabilecektir.
  2. Programlara yerleştirilen adayların, başvuru sırasında beyan ettikleri bilgiler ile kayıt sırasında ibraz edecekleri belgelerdeki bilgiler arasında uyumsuzluk olması halinde adayın kayıt işlemi iptal edilir. Yanlış beyanda bulunduğu belirlenen adaylar hakkında gerekli idari ve adli işlemler başlatılır.

 

  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslara göre yürütülecektir. Yükseköğretim Kurulu Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esasları İncelemek için burayı funduszeue.info

funduszeue.infoıklayınız.

  1. Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programına, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20/02/ Tarih ve 9 Sayılı Kararına göre öğretmenliğe kaynaklık eden atamaya esas olan Alan/Program/Fakültelerden başvuru yapılabilir. Bu Alan/Program/Fakülteler dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarını incelemek için burayı funduszeue.info

 

  1. ÖğretmenlikUygulamalarıEğitim-Öğretim Yılı GÜZ ve BAHAR dönemlerinde Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği gün veya günlerde ve okullarda toplam 24 hafta (2 Dönem) hafta içi (6 saat) yapılacak olup % devam zorunluluğu bulunmaktadır. MEB Öğretmenlik Uygulaması Yönergesi (madde 9/h) Öğretmenlik uygulamasının herhangi bir saatine mazeretsiz olarak katılmayan uygulama öğrencilerinin uygulama eğitim kurumu ile ilişikleri kesilir. Sağlık raporu, görevlendirme vb. belgeler devam yükümlülüğünü kaldırmaz.

 

  1. Programın uygulamasında Giresun Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği kuralları geçerlidir. Yönetmelik gereği teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 devam zorunluluğu vardır(madde 18).

 

  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi ücreti ,00 (Beşbin on) TL olup 2 eşit taksitte ödenecektir. İlk taksiti, Güz dönemi kesin kayıt  sırasında ,00 TL, ikinci taksiti ise Bahar dönemi başlangıcında ,00 TL olarak aşağıda verilen banka hesabına yatırılacaktır.


DİKKAT!!!: Kesin kayıt işlemlerinden sonra ücret iadesi yapılmayacaktır.

Kendi isteğiyle kayıt sildiren öğrencilerin yatırmış olduğu eğitim ücreti de iade edilmeyecektir.

  1. BAŞVURU SÜRECİ

Online (ön başvuru) başvurular: 29 Ağustos Eylül (saat’a kadar) tarihleri arasında       ( funduszeue.info ) web adresi üzerinden yapılacaktır.

Kayıt Hakkı Kazananların İlanı: 9 Eylül tarihinde kesin kayıt hakkı kazanan asıl aday listeleri Giresun Üniversitesi ( funduszeue.info ) web sayfasından (saat’a kadar) ilan edilecektir.

Kesin Kayıt Tarihleri: Eylül tarihleri arasında gerekli belgeler şahsen elden teslim alınarak kesin kayıt yapılacaktır.

Yedek Kayıt Tarihi: Asıl kayıtta kontenjanın dolmaması halinde yedekten kayıt hakkı kazanan öğrenciler Eylül tarihinde gerekli belgeler şahsen elden teslim ederek kesin kayıt yaptıracaklardır.

Kayıt Yeri: Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi C Blok Zemin Kat Pedagojik Formasyon Birimi.
  Eğitime Başlama Tarihi: Pedagojik Formasyon Eğitimi 01 Ekim tarihinden itibaren Üniversitemiz Güre Yerleşkesinde yer alan Eğitim Fakültesi binasında yapılacaktır.

  1. BAŞVURUYA ESAS OLAN ALANLAR:


Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20/02/ ve 9 Sayılı Kararına Göre Öğretmenliğe Kaynaklık eden Program/Bölüm/Dal Mezunlarının Atanabileceği Alanlar ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama alanlarına İlişkin 20/02/ ve 9 sayılı kararında güncelleme yapılan yazının yer aldığı Ağustos sayılı Tebliğler Dergisinde yer alan öğretmenlik alanları esas olmak üzere, başvuru alanları ve ilişkili bölüm ve programlar Tablo 1’de verilmiştir. (Tablo 1’de yer alan programlar dışında mezun adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır)

  1. KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
    1. Kesin kayıt başvuru dilekçesi (ıslak imzalı)- (Formasyon Biriminden temin edilecektir)
    2. Lisans Mezuniyet Belgesi ya da diploma (Aslı ya da üniversiteler veya ilgili kurumlarca onaylanmış  tasdikli sureti. Ayrıca Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir.)

3. Onaylı lisans not durumu (Aslı veya üniversiteler ya da ilgili kurumlarca onaylanmış tasdikli sureti)
  4. Nüfus cüzdan fotokopisi (aslını ibraz etmek kaydıyla)
5. İki (2) adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş - arka yüzüne Ad, Soyad ve T.C. Kimlik Numarası yazılmalı)
  6. Öğrenim ücretinin ilk taksitinin yatırıldığına dair banka dekontu.

  1. BANKA HESAP BİLGİLERİ:


EFT şeklinde ödemeler için ;
Banka / Şubesi: Ziraat Bankası /Giresun Şubesi
Hesap adı         : GİRESUN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE IBAN          : TR23 14
 ATM Hesaba para yatırma ve Havale şeklinde ödemeler için ;
Hesap Adı                  : GİRESUN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE
Şube Kodu                  
Hesap Numarası          
DİKKAT!!!: Kesin kayıt hakkı kazananların listesi ilan edilmeden lütfen herhangi bir ücret yatırmayınız.



                                                                                                                     Tablo:2


GİRESUN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON
EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

Güz Yarıyılı
29 Ağustos Eylül Ön başvuruların alınması
09 Eylül Kesin kayıt hakkı kazananların ilanı
Eylül Kesin Kayıtlar / funduszeue.infoinin ödenmesi
19 Eylül Yedek listeden asil listeye yerleşen adayların ilanı
Eylül Yedek Kayıtlar/ funduszeue.infoinin ödenmesi
Eylül Ders tekrarı yapacak öğrencilerin kayıt ve ders ücreti yatırması
01 Ekim Derslerin Başlaması
Kasım Ara sınav
31 Aralık Derslerin son günü
Ocak Vize Mazeret Sınavı ( saatleri arasında)
Ocak Yarıyıl sonu sınavı (Final)
Ocak Bütünleme Sınavı
Ocak Tek Ders Sınavı

 

Bahar Yarıyılı
Şubat Ders kaydı / II. taksitinin ödenmesi
Şubat Ders tekrarı yapacak öğrencilerin kayıt ve ders ücreti yatırması
18 Şubat Derslerin Başlaması
Nisan Ara sınav
21 Mayıs Derslerin son günü
29 Mayıs Haziran Vize Mazeret Sınavı
Haziran Yarıyıl sonu sınavı (Final)
Haziran Bütünleme Sınavı
Haziran Tek Ders Sınavı

 


DETAYLANDIRILMIŞ TEORİK DERS TAKVİMİ
 

GÜZ DÖNEMİBAHAR DÖNEMİ
funduszeue.infoHaftaTarihfunduszeue.infoHaftaTarih
11. ders haftası Ekim 11. ders haftası Şubat
22. ders haftası Ekim 22. ders haftası Şubat
33. ders haftası Ekim 33. ders haftası Mart
44. ders haftası Ekim 44. ders haftası Mart
55. ders haftası Ekim 55. ders haftası Mart
66. ders haftası Kasım 66. ders haftası Mart
77. ders haftası Kasım 77. ders haftası Nisan
8ARA SINAV Kasım *8ARA SINAV Nisan *
98. ders haftası Kasım 98. ders haftası Nisan
10funduszeue.info haftası Kasım 10funduszeue.info haftası Nisan
11 ders haftası Aralık 11 ders haftası Nisan
12 ders haftası Aralık 12 ders haftası Nisan
13 ders haftası Aralık 13 ders haftası Mayıs
14 ders haftası Aralık 14 ders haftası Mayıs
15 ders haftası31 Aralık 15 ders haftası Mayıs
16ARA SINAVIN MAZERET SINAVI Ocak *16ARA SINAVIN MAZERET SINAVI29 Mayıs Haziran *
17FİNAL SINAVLARI Ocak *17FİNAL SINAVLARI Haziran *
18BÜTÜNLEME SINAVLARI Ocak *18BÜTÜNLEME SINAVLARI Haziran *
19TEK DERS SINAVI Ocak *19TEK DERS SINAVI Haziran *

* Sınavlar saatleri arasında yapılacaktır.



                     GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRETMENLİK
UYGULAMASI DETAYLI AKADEMİK TAKVİMİ

Eylül Öğrencilerin MEBBİS’ e kaydedilmesi ve
öğretmen öğrenci eşleştirmesi
Ekim 1. Uygulama Haftası
Ekim 2. Uygulama Haftası
Ekim 3. Uygulama Haftası
Ekim 4. Uygulama Haftası (28 Ekim Cuma günü saat ‘den sonrasına denk gelen uygulamalar daha sonraki hafta telafi edilecektir)
31 Ekim Kasım
  1. Uygulama Haftası
Kasım
  1. Uygulama Haftası
Kasım MEB I. Dönem Ara Tatil
Kasım 7. Uygulama Haftası
28 Kasım Aralık 8. Uygulama Haftası
Aralık 9. Uygulama Haftası
Aralık Uygulama Haftası
Aralık Uygulama Haftası
Aralık Uygulama Haftası

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında öğretmenlik uygulamasına katılan uygulama öğrencileri değerlendirme işlemleri uygulama öğretim üyesi tarafından 03/10/ – 30/12/ tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. GENEL       DEĞERLENDİRME       işlemi
gerçekleştirilen uygulama öğrencisinin GÜNLÜK DEĞERLENDİRME işlemleri GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ!
( funduszeue.info)
Değerlendirme süreci:
Önce, uygulama öğretmeni sonra akademisyen            tarafından            günlük değerlendirme yapılacak, daha sonra önce akademisyen, sonra uygulama öğretmeni tarafından genel değerlendirme yapılacaktır.

 

                     GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
BAHAR DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DETAYLI AKADEMİK TAKVİMİ

Şubat Öğrencilerin MEBBİS’ e kaydedilmesi ve
öğretmen öğrenci eşleştirmesi
Şubat 1. Uygulama Haftası
27 Şubat Mart 2. Uygulama Haftası
Mart 3. Uygulama Haftası
Mart 4. Uygulama Haftası
Mart 5. Uygulama Haftası
Mart 6. Uygulama Haftası
Nisan 7. Uygulama Haftası
Nisan 8. Uygulama Haftası
Nisan MEB II. Dönem Ara Tatil
Nisan 9. Uygulama Haftası
Mayıs Uygulama Haftası(01 Mayıs Pazartesi gününe denk gelen uygulamalar daha sonraki hafta telafi edilecektir)
Mayıs Uygulama Haftası
Mayıs Uygulama Haftası

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında öğretmenlik uygulamasına katılan uygulama öğrencileri değerlendirme işlemleri uygulama öğretim üyesi tarafından 20/02/ – 19/05/
tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. GENEL  DEĞERLENDİRME    işlemi
gerçekleştirilen uygulama öğrencisinin GÜNLÜK DEĞERLENDİRME işlemleri GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ!
(funduszeue.info)
Değerlendirme süreci:
Önce, uygulama öğretmeni sonra akademisyen            tarafından            günlük değerlendirme yapılacak, daha sonra önce akademisyen, sonra uygulama öğretmeni tarafından genel değerlendirme yapılacaktır.

 





DİĞER NOTLAR

  1. Dersler iki dönem 28 hafta boyunca (14 hafta Güz ve 14 hafta Bahar yarıyılı) hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri akademik takvimde belirtildiği şekliyle gerçekleştirilecektir.

 

  1. Cumartesi günü veya hafta içi gerçekleştirilen derslerin haricinde GÜZ ve BAHAR Dönemindeki Öğretmenlik Uygulamaları ise Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği gün/günlerde ve okullarda 24 hafta boyunca hafta içi 6 (altı) saat yapılacaktır.

 

  1. Yukarıda bahsedilen durumlar haricinde oluşabilecek başka zorunlu haller olması durumunda akademik takvimde güncelleme yapılabilir.

İletişim                       : 12 00                      Faks 12 87
e-mail                         : [email protected]          web: funduszeue.info
                                                                                            funduszeue.info

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası