bursa şehir hastanesi randevusuz muayene / Bursa Şehir Hastanesi

Bursa Şehir Hastanesi Randevusuz Muayene

bursa şehir hastanesi randevusuz muayene

Hastanelerde randevu kaldırıldı mı? Devlet hastanelerine randevusuz gidilecek mi? Randevusuz hasta muayene olacak mı?

Koronavirüs salgının başından bu yana randevusu olmayanlar devlet hastanelerinde muayene olamıyordu. Normalleşme sürecine girilmesiyle pek çok zorunlu uygulama bir bir kaldırılırken, hastanelerde randevusuz hasta bakılmaması uygulamasına son verildi. Alınan yeni karar Sağlık Bakanlığı tarafından illerin valiliklerine gönderildi. Peki, şimdi Devlet hastanelerine randevusuz gidilecek mi? Hastanelerde randevu kaldırıldı mı? Randevusuz hasta muayene olabilir mi? İşte yanıtı…

HASTANELERDE RANDEVU KALDIRILDI MI?

Sağlık Bakanlığı tarafından il valiliklerine gönderilen genelge ile koronavirüs sürecinde hayata geçirilen sadece randevulu hastalara bakılması uygulaması son buldu.

Böylelikle artık hem randevulu hem de randevusuz hastalar devlet hastanelerinde muayene olabilecek.

Ancak randevu sistemi halâ devam ediyor. Hastanede sıra beklemek istemeyen vatandaşlar MHRS üzerinden randevu alarak muayenelerine devam edebilecekler.

RANDEVUSUZ HASTA MUAYENE OLACAK MI?

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce “MHRS'de Poliklinik Muayene Randevuları” konulu resmi yazı tüm illere gönderildi. Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen yazı ile COVID nedeniyle uygulanmakta olan yalnızca MHRS sisteminden randevu alan hastalara muayene hizmetinin normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle hem randevusuz hem de randevulu hastalara bakılması şeklinde değiştirilmesi talep edildi.

ARTIK POLİKLİNİKLERDE RANDEVUSUZ HASTA BAKILABİLECEK

Yazıda, daha önce gönderilen "Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” şeklindeki talimatın COVID salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle artık "Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri” şeklinde uygulanması gerektiği belirtildi.

Hastanelerde randevu kaldırıldı mı Devlet hastanelerine randevusuz gidilecek mi Randevusuz hasta muayene olacak mı

Çekirge Devlet Hastanesi&#;nde Saat &#;ye Kadar Muayene Imkanı

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde vatanda&#;lar ak&#;am saat ’ye kadar muayene olabilecek.

Çal&#;&#;anlardan gelen talepler üzerine böyle bir çal&#;&#;ma yapt&#;klar&#;n&#; söyleyen Çekirge Devlet Hastanesi Ba&#;hekimi Uzman Doktor Kayhan Sonkur, uygulaman&#;n 1 &#;ubat ’den itibaren ba&#;layaca&#;&#;n&#; belirtti. Muayene olmak isteyen vatanda&#;lar&#;n randevu hatt&#;n&#; arayarak muayene olabileceklerini, randevu almadan hastaneye gelen vatanda&#;lara da kolayl&#;k sa&#;lanabilece&#;ini hat&#;rlatan Sonkur, &#;u bilgileri verdi: "Günde ortalama 6 bin hastaya poliklinik hizmeti verilen hastanemizde gündüz saatlerinde muayene olma &#;ans&#; bulamayan veya mesaiden dolay&#; hastanemize gelemeyen hastalar&#;m&#;z&#;n hizmete eri&#;imlerini kolayla&#;t&#;rmak ve acil servislerimizin i&#; yükünü dengelemek amac&#;yla birçok bran&#;ta gönüllülük esas&#;na dayal&#; poliklinik mesai d&#;&#;&#; hizmet uygulamam&#;z 01 &#;ubat tarihi itibari ile ba&#;lat&#;yoruz. Mesai d&#;&#;&#; ba&#;vuran hastalar&#;m&#;z tetkik ve tahlillerini hastanemizde gerçekle&#;tirebilecek.

Anadolu Ajans&#; ve &#;HA taraf&#;ndan yay&#;nlanan yurt haberleri seafoodplus.info editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajanslar&#;n yay&#;nlad&#;&#;&#; &#;ekliyle mynet sayfalar&#;nda yer almaktad&#;r. Yaz&#;m hatas&#;, hatal&#; bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatab&#;, haberi servis eden ajanslard&#;r. Haberle ilgili &#;ikayetleriniz için bize ula&#;abilirsiniz

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Randevusuz hasta kabulü başladı

Kamu hastanelerinde 5 dakikada bir randevu sistemi ve son dönemde randevu bulma zorluğu konuşulurken, artık randevusuz hasta kabulünün mümkün olduğu açıklandı.

Kamu hastanelerinde randevusuz hasta kabulü başladı.

NTV'nin haberine göre; Prof. Dr. Özgür Yiğit yaptığı açıklamada, "MHRS'den randevu almak bazen zorlaşabiliyor. Covid döneminde randevusuz muayeneye ara verildi. Vatandaşlarımız randevu almadan da gelebilir. Belli saatleri boş bırakarak randevusuz gelen hastalarımızın o aralarda muayene olması mümkün. Randevusuz gelen hastamız bir müddet beklemeli." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Covid tedbirleri sebebiyle randevu ile yapılan hasta muayene işlemleri sağlık bakanlığının geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlenmiştir. Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarak ta muayene olabileceklerdir."

Son Güncelleme:

Mesai saatleri dışında muayeneye olanak sağlayan uygulamayla temel tetkikler de yaptırılabilecek

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen Beyaz Reform kapsamında, 12 Ağustos 'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği" ile yeni düzenlemeler uygulamaya girdi.

Bu doğrultuda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulünün başlandığı duyuruldu.

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Aziz Ahmet Surel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyaz Reform kapsamında uygulamaya giren EK Ödeme Yönetmeliği ile köklü değişiklikler yapıldığını söyledi.

Sağlık hizmet sunumunda görev alan sağlık çalışanlarının özlük haklarına ve yapılan ödemelere yönelik daha önce belirlenen kural ve kaidelerin değiştiğini anlatan Surel, "Bu doğrultuda hem hizmet veren hem hizmet alanların daha fazla fayda elde etmesi sağlandı. Yeni uygulama ile vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlardaki sağlık hizmetleri, mesai dışı saatlerde de oluşturulan ekiplerimizle verilmeye başlandı." dedi.

Mesai saatleri dışında çalışan sağlık personelinin, bu hizmet karşılığında teşvik ödemesi alacağını anlatan Surel, gündüz imkan bulamayanların da farklı zaman dilimlerinde muayene olabilme şansını yakalayabileceklerini vurguladı.

Başhekim Dr. Aziz Ahmet Surel, Türkiye'de sağlık hizmetlerine erişimin, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden daha ileri bir seviyede olduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"Ülkemizde sağlık kurumlarına müracaat oranları, birçok ülkeden daha fazla. Bu müracaatlarda da taleplerin yoğunlaştığı belli poliklinikler var. Uygulama, gündüz kliniklerde yoğunluktan dolayı randevu bulamayan ya da o saatlerde hastaneye gelemeyen, ilacını yazdıramayan, kontrollerini yaptıramayan vatandaşlarımızın, mesai saatleri dışında bu hizmeti alabilmelerine olanak sağlıyor. Aynı zamanda, hastanelerin hizmet kapasitesinin de daha da artırılmasına imkan tanınıyor."

Mesai saatleri dışında muayene eylülde başladı

Surel, eylül ayı itibarıyla en çok başvurunun olduğu polikliniklerde mesai saatleri dışında muayenelerin başladığını aktardı.

Uygulamanın yaygınlaşmasıyla polikliniklerdeki kapasitenin daha da artırılacağını ifade eden Surel, "Ciddi bir hekim kapasitemiz var. Nitelikli hekim kapasitemizle vatandaşlarımızın sağlık ihtiyacına yetişmeye çalışıyoruz. İmkanı olan çalışma arkadaşlarımızın da gündüz ürettiği hizmetle orantılı olarak mesai saatleri dışında da ek bir çalışma alanı oluşturuyoruz." diye konuştu.

Surel, şu an en çok muayene başvurularının yapıldığı alanlardan dahiliye, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi ve psikiyatri alanlarında hizmet verildiğini ve talep doğrultusunda diğer kliniklerde de uygulamanın başlayacağını bildirdi.

Mesai sonrası çalışacak kliniklerdeki hizmet saatlerinin değişiklik gösterebildiğini belirten Surel, "Bazı kliniklerimiz , bazıları arasında olabiliyor. Yine bazı kliniklerimiz bu saatlerde bir poliklinik bazıları ise dokuz poliklinik açabiliyor. Bu hem vatandaşların hem hizmet verecek sağlık ekibinin talebine göre değişebiliyor." dedi.

"Hiçbir hasta muayene olmadan hastaneden ayrılmamaktadır"

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi, hastaneleri bünyesinde mesai saatleri dışında sadece dahiliye kliniğine günlük yaklaşık müracaat olduğunu, göz ve psikiyatri kliniğinde günlük 50, kulak-burun-boğaz kliniğine de günlük 30 muayene başvurusu yapıldığını söyledi.

Mevcut sistemde, randevu alamamış bile olsa hastaneye başvuran herkesin muayene edildiğini ifade eden Surel, "Öncelikle belirtmek gerekir ki ihtiyacı olan hiçbir hasta muayene olmadan hastaneden ayrılmamaktadır. Randevu sistemindeki amaç, muayene ve tedavi süreçlerini hastalarımız ve hekimlerimizin daha konforlu şartlarda geçirmesi." diye konuştu.

Surel, mesai saatleri dışında hizmet alımı için yine Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden işlem yapılabileceğini aktararak, "Vatandaşlarımız 'yi arayarak başvuru yapabilir ya da MHRS üzerinden yapabilir. Vatandaşımız sisteme girip, hastaneyi seçerek, mesai saatleri ya da mesai saatleri dışındaki başvuru kısmına ulaşıyor ve kendilerine uygun olanı seçerek randevusunu alabiliyor." bilgisini verdi.

Bu uygulamanın, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği andan itibaren tüm devlet hastanelerinde hayata geçtiğini aktaran Surel, her geçen gün yaygınlaşarak kapasitenin artacağını kaydetti.

Başhekim Surel, mesai saatleri dışında hekimin isteyeceği bazı tetkiklerin de yine aynı saatlerde hastanede yapılabileceğini ifade ederek, "Hekimin istem verdiği kan, idrar tahlilleri gibi temel tetkikler ve görüntüleme tetkikleri yapılabilecek, ileri seviye işlemler için ise randevu verilebilecek." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir