aöf çan eğrisi var mı / AÖF geçme notu 30 mu 35 mi? AÖF geçme notu kaç ?

Aöf Çan Eğrisi Var Mı

aöf çan eğrisi var mı

AÖF sınav puanı nasıl hesaplanır, geçme notu kaç?

Değerli funduszeue.info okurları.

funduszeue.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Çan eğrisi sistemi dünyanın her yerinden farklı yükseköğretim kurumlarında uygulanan bir not sistemidir. Bu sistem temelde bireysel öğrencinin notunu değil, sınıf içi genel başarıyı ölçer. Dolayısıyla birçok öğrenci için avantajlıyken bazı öğrenciler için dezavantajlı notlara sebep olabilir. Çan eğrisi Türkiye’de de birçok üniversitede uygulanmaktadır.

Çan eğrisi hesaplama ise en karmaşık konulardan biridir. Bu durum her üniversite, her bölüm ve hatta her sınıf için farklılık gösterir. Aşağıda çan eğrisi sistemi ile ilgili bilinmesi gerekenleri inceleyebilirsiniz.

Çan Eğrisi Nedir?

Çan eğrisi nedir? Sorusu üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin en fazla merak ettiği konulardan biridir. Bu sistemde öğrencilerin bireysel notundan ziyade sınıf içi genel ortalama önemlidir. Sınıftaki öğrencilerin sınavdan aldığı ortalama, geçme notu olarak belirlenir. Buna göre de harf notu belli olur.

Örneğin, çan eğrisi olmayan bir üniversitede geçme notu 60 ise öğrenci DC notu ile dersten başarılı olarak kabul edilir. Ancak çan eğrisi sisteminde bu durum tamamen farklıdır. Her ders için harf notu farklılık gösterir. Örneğin, çan eğrisi uygulayan bir sistemde ortalama puan 80 olduğunda öğrenciler bu puana ulaştığı zaman CC alarak başarılı kabul edilir.

Çan eğrisi sisteminin diğer bir ismi ise bağıl değerlendirme sistemidir. Aynı zamanda cuver, glauss gibi farklı isimleri de vardır.

Final Sınavı Nedir?

Çan eğrisi ile ilgili bilinmesi gereken ilk konulardan biri final sınavıdır. Final ve vize sınavlarından alacağınız not, çan eğrisinde kullanılır. Final, üniversitede her ders için yılsonu sınavıdır. Üniversitede her ders için genelde iki kez sınav yapılır. İlk sınav vize, ikinci sınav ise final olarak adlandırılmaktadır. Öte yandan bazı üniversitelerde hazırlık sınıflarında dönem içi quizzler ve performans notları da vize veya final sınavınızı etkileyebilir.

Türkiye’de birçok üniversitede bağıl not sistemi uygulanır. Bu sisteme göre vize sınavı %40 final ise %60 oranında etkilidir. Bu sisteme göre vizeden 0 alsanız dahi finalden puan almak dersi geçmeniz için yeterli olur. Ancak bazı üniversitelerde bu oran %20’ye %80 olarak da uygulanabilir.

Final, üniversitede okurken en fazla dikkat etmeniz ve çalışmanız gereken sınavdır. Birçok üniversitede final dönemlerinde günde iki üç dersten sınav yapılır. Dolayısıyla final sınavları oldukça yoğun geçmekle birlikte bu dönemde dersler de işlenmez.

Vize Sınavı Nedir?

Vize, finalden önce yapılan dönem içi sınavdır. Birçok üniversitede vize dönemlerinde ders yapılmaya devam eder ve günde iki – üç sınav gerçekleştirilebilir. Vize sınavının yılsonu not ortalamasına etkisi genelde %40’tır. Çan eğrisi sistemi için de bu durum geçerlidir. Ancak her üniversite belirli yüzdeleri değiştirerek özel bir sistem de kullanabilir.

Okuduğunuz fakültede dönemlik sistem uygulanıyorsa dönem içi bir defa vize, bir defa da final sınavı uygulanır. Vize dönemleri genellikle kasım ayındayken final sınavları ocak ayında yapılır. Öte yandan okuduğunuz üniversitede bir yıl, bir döneme denk kabul ediliyorsa vize sınavları genellikle ocak ayında gerçekleştirilir.

Vize ve final sınavlarında başarılı olamayan öğrenciler son kez bütünleme sınavına girebilir. Ancak her üniversite bütünleme sınavını uygulamamaktadır. Uygulayan üniversitelerde bütünleme sınavı, final sınavı olarak kabul edilir ve yılsonu not ortalamasını etkiler. Bütünleme sınavına sadece dersten geçemeyen öğrenciler girebilir. Dersten geçen ancak ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler, bütünleme sınavına kabul edilmez.

Çan Eğrisi Not Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Çan eğrisi not hesaplaması en karışık sistemlerden biridir. Bu sistemde öğrencilerin aldığı sınıf içi ortalama not ve standart sapma en önemli faktördür. Birkaç istatiksel işlem ardından sistem ilgili notları otomatik olarak tayin eder.

Her ders için harf aralığı sistemi farklılaşır. Örneğin, bir derste 40 puan geçme notuyken diğer derslerde 80 puan olabilir. Dolayısıyla öğrenciler harf notunu bilmeden dersten geçip geçmeyeceğini de öğrenemez.

Çan eğrisi not hesaplama için ders hocasının faktörü de önemlidir. Akademisyenler, ilgili ders için geçme notunu düşürüp yükseltebilir. Örneğin, sınıf ortalaması 50 iken akademisyen geçme notunu 70 puana yükseltme hakkına sahiptir. Ancak bu durum sık sık yaşanmaz.

Çan eğrisi not hesaplama sistemi için kullanılan formül şöyledir:

  • (Ham Başarı Notu* &#; Sınıfın HBN ortalaması) / Standart sapma)

Standart sapma akademisyen tarafından belirleneceği için net bir hesap yapmak oldukça zordur. Aynı zamanda hocalar, belirli puanları değerlendirme dışı bırakabilir. Örneğin, 10 veya alan öğrencileri değerlendirme dışı bıraktığında ortalama da değişecektir. Çan eğrisi not hesaplama örneğini aşağıda inceleyebilirsiniz:

Sınıfın ortalama puanı 50, standart sapma 5 olduğu takdirde:

  • 50 – 54,99 puan aralığı: CC
  • 55 – 55,99 puan aralığı: CB
  • 60 – 64,99 puan aralığı: BB
  • 65 – 69,99 puan aralığı: BA
  • 70 ve 70 puan üstü: AA

Olarak değerlendirilecektir.

AÖF Çan Eğrisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Fakültesi de puan sistemi olarak çan eğrisini kullanıyor. AÖF çan eğrisi hesaplama ise birçok üniversiteye göre daha kolay yöntemle hesaplanır. Diğer üniversitelerde geçme notu üniversite ve akademisyen tarafından belirlenirken AÖF de standarttır.

AÖF çan eğrisi hesaplama konusunda ders ve öğrenci sayısı fark etmeksizin geçme puanı 35’tir. Öğrenciler 30 – 49 puan aralığında bir not aldığında ise ortalamaya göre dersten geçip geçmediği belirlenir.  0 – 32 puan, harf notu ile FF ortalamaya sahip olan öğrenciler ise dersten kalıyor.

Her öğrenci için bir dönem için 30 kredilik hak tanınır. İkinci sınıfa geçen öğrenciler, tüm derslerinden başarılı olduğu takdirde 45 krediye kadar bir üst sınıftan ders alabilir. AÖF çan eğrisi hesaplama ise öğrencilerin aldığı derslere özel yapılır.

Çan Eğrisi Sisteminin Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Çan eğrisi sistemi yararları ve dezavantajları birçok faktöre göre değişir. Ancak genelde öğrenci dostu bir uygulama olduğu söylenebilir. Sınıf içi performansının etkili olduğu bu sistemde öğrenciler, geçme notundan daha düşük bir puan alsa da dersini ortalamayla geçme hakkı kazanır.

Mutlak değerlendirme olarak adlandırılan normal puanlama sisteminde sınavın zorluğu göz önünde bulundurulmaz. Çan eğrisinde ise sınavın zorluğu sınıfın genel ortalamasına göre aynıdır. Dolayısıyla öğrenciler çan eğrisi sisteminde kısmen daha avantajlı hale gelir. Fakat burada öğretim görevlisinin etkisi büyüktür. Öğretim görevlisi, alt geçme notu ve üst notu belirleyebilir veya belirli puan aralıklarını devre dışı bırakabilir.

Çan Eğrisi Sisteminin Avantajları

Çan eğrisi sisteminin avantajları şunlardır:

  • Sınavın çok zor olması halinde sınıfın genel ortalaması düşük olacaktır, bu da sınavdan düşük bir puan alan öğrencinin dersten geçmesine yardımcı olur,
  • Sınıfın genel not ortalamasından birkaç puan da olsa yüksek alan öğrenciler dersten başarılı olur,
  • Sınıf ortalaması düşük olduğunda öğrenciler 40 puan aldığında bile CB harf notu ile dersi geçebilir,
  • Öğrenciler, genelde 90 puan üstünde AA almaya hak kazanır ancak genel ortalamanın düşük olduğu durumlarda 65 puanla da AA alınabilir,
  • Öğretim elemanı çevresel faktörleri, sınav anında yaşanan olumsuz durumları veya öğrenci notlarını göz önünde bulundurarak sınıf ortalamasının altında bir puanı baraj olarak belirleyebilir.

Çan Eğrisi Sisteminin Dezavantajları

Çan eğrisi birçok avantaja sahip olduğu gibi zaman zaman öğrenci için büyük dezavantajlar da oluşturabilir.

  • Sınıf içi genel ortalama yüksek olduğunda 80 puan alsanız dahi harf notunuz DD olabilir ve sınıfta kalabilirsiniz,
  • Sınıf içinde öğrencilerin birbirinden not saklaması vb. problemlere yol açabilir,
  • Öğrenciler arası rekabeti arttırır.

Çan Eğrisi Sistemi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Çan eğrisi sistemi, derslerine önem veren ve sınavlarına düzenli çalışan öğrenciler için son derece faydalıdır. Aynı şekilde derslerine çalışmayan ancak sınıf içi ortalamanın da düşük olduğu bir grupta bulunan öğrenci de çan eğrisi ile başarılı olabilir.

Çan eğrisi not hesaplaması için sınıfın en yüksek ve en düşük puanları devre dışı bırakılır. Bu durum tüm üniversiteler için geçerlidir. Örneğin, sınıfta en yüksek puan 90 ve en düşük puan 20 ise her iki puan da ortalamaya dahil edilmez. Ancak her iki sınavda da alan öğrenciler varsa çan bu noktaya endekslenecektir.

Öğretim görevlisi geçme notunu dilediği sınıra çekebilir veya düşürebilir. Ayrıca alt geçme notunu da öğretim görevlisi belirleyebilir.

Çan eğrisi sisteminde harf notları vize ve final sınavlarından sonra belirlenir. Dolayısıyla öğrencilerin her iki sınava da aynı önemi göstermesi önemlidir. Bu sistemde en önemli kriter, genel ortalamadır. Örneğin, 60 kişilik bir sınıfta 55 kişi 80 puan ve üstü not aldıysa geride kalan beş kişi büyük ihtimalle sınıfta kalacaktır.

Çan eğrisi bütünleme sınavlarında da uygulanabilir. Bu durum da sadece bütünlemeye giren öğrencilerin genel ortalaması esas alınır. Fakat bazı üniversitelerde final ve bütünleme ortalamasına göre de harf notu belirlenebilir.

Hangi Üniversitelerde Çan Eğrisi Uygulanıyor?

Çan eğrisi günümüzde birçok üniversitede kaldırılmaya başlandı. Birçok üniversite mutlak puan sistemine geçiş yapıyor. Çan eğrisi uygulayan üniversiteler arasında çoğunlukla vakıf üniversiteleri yer alıyor. Birçok özel üniversite çan eğrisi sistemini uyguluyor, ancak bazı bölümlerinde ise mutlak puan sistemi var.

Aşağıda çan eğrisi uygulayan üniversiteleri inceleyebilirsiniz:

  • Gazi Üniversitesi
  • Süleyman Demirel Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi
  • Bartın Üniversitesi
  • Kırıkkale Üniversitesi
  • Kocaeli Üniversitesi
  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi
Kategoriler Üniversite Kayıt ve Sınavlar

AÖF ders geçme notu kaç ? AÖF geçme notu hesaplama nasıl yapılır? Harf aralığı nasıl?

Her yıl binlerce kişi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına katılım sağlıyor. Eğitimlerine açıktan devam edenler sınavlara girerek başarılı oldukları takdirde açık öğretim diploması alıyorlar. Peki AÖF geçme notu kaç ?  AÖF geçme notu hesaplama nasıl yapılır? Harf aralığı nasıl? Çan eğrisi hesaplama nasıl yapılır? 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Tüm merak edilenler haberimizde

AÖF GEÇME NOTU KAÇ ?

yılına kadar ders geçme notu aşağıdaki gibiydi;

84 – AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

yılında kurumdan yapılan açıklamada ders geçme notunun değiştirildiği bildirildi.

Kurum tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın tarih ve sayılı yazısında, aynı programı uygulayan üniversiteler arasında haksız rekabetin önlenmesi, ölçme ve değerlendirme sistemlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve üniversitelerimizin açıköğretim programlarındaki kalitenin belli bir düzeyin altına düşmemesi için, açık öğretim programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 35’e çıkarılmasına, tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında karar verildiği belirtilmektedir.

Haberin Devamı

Anılan karara istinaden Fakültemiz programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından geçerli olmak üzere 30’dan 35’e çıkarılmasına Üniversite Senatomuz tarafından karar verilmiştir. 

Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.

AÖF ders geçme notu kaç ? AÖF geçme notu hesaplama nasıl yapılır? Harf aralığı nasıl?

AÖF SINAV İTİRAZLARI NASIL OLUR?

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek veya [email protected] adresine e-posta göndererek yapılabilir.

AÖF 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Açıköğretim Fakültesi'nde dört yanlış bir doğruyu götürüyor. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır.

AÖF ders geçme notu kaç ? AÖF geçme notu hesaplama nasıl yapılır? Harf aralığı nasıl?

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ NASIL İŞLEMEKTEDİR?

Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir. Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az olması gerekir.

AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?

Bu harf notları geçerli yani başarılı harf notları arasında yer alıyor. Bu notları elde ede öğrenciler sırasıyla en yüksek  AA olacak şekilde o derse ait başarı ortalamasını öğrenmiş oluyor.

CD, DC VE DD HARF NOTLARI GEÇERLİ Mİ?

Bu notlar koşullu geçerli harf notları arasında yer alıyor. Yani öğrencinin AGNO’su (ağırlıklı genel not ortalaması) ’ın üzerindeyse öğrenci bu derslerden geçmiş sayılıyor. Ancak AGNO ’ın altındaysa bu dersler yeniden alınıp AGNO yükseltilebiliyor. CD, DC ve DD harf notları yükseltmelerde kullanılabilen dersler içerisinde yer alıyor.

AÖF ders geçme notu kaç ? AÖF geçme notu hesaplama nasıl yapılır? Harf aralığı nasıl?

FF HARF NOTU NE DEMEK?

FF harf notu öğrencinin almış olduğu dersten başarısız olduğu anlamına geliyor. AGNO ayrımına bakmaksızın öğrencinin bu dersi yeniden alması gerekiyor.

Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri

84 – AA 4,00 (GEÇTİ)

77 – 83 AB 3,70 (GEÇTİ)

71 – 76 BA 3,30 (GEÇTİ)

66 – 70 BB 3,00 (GEÇTİ)

61 – 65 BC 2,70 (GEÇTİ)

56 – 60 CB 2,30 (GEÇTİ)

50 – 55 CC 2,00 (GEÇTİ)

46 – 49 CD 1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)

40 – 45 DC 1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)

 33 – 39 DD 1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)

 0 – 32 FF 0,00 (KALDI)

AÖF SINIF NASIL GEÇİLİR?

Öğrencilere bir yarıyılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından gerçekleştiriliyor. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarıyıldan ders seçebilir.
Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.
Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

AÖF ders geçme notu kaç ? AÖF geçme notu hesaplama nasıl yapılır? Harf aralığı nasıl?

Dersleri kitle iletişim araçları (internet, radyo, televizyon) ile ve çeşitli şehirlerdeki akademik danışmanlık merkezleri tarafından verilen, sınavları yılda 2 kez (vize, final) yapılan, Anadolu Üniversitesi'nin başlattığı bir uzaktan eğitim projesidir. AÖF diplomalarının örgün eğitimle alınan diğer üniversite diplomalarından hiçbir hak eksiği yoktur. AÖF ders kitapları çok düzenli ve kolay anlaşılabilir bir dille yazılmıştır. AÖF e-öğrenme portali yoluyla yayımlanan mp3 dinlemeleri, video dersleri, etkileşimli sunumlar, deneme sınavları vb. sayesinde bilginin öğrencilere yayılımı oldukça kolaylaşmış, zaman ve zeminden bağımsız bir hale gelmiş ve üniversite eğitimi çok modern ve etkileyici yeni bir boyuta taşınmıştır.

AÖF ders geçme notu kaç ? AÖF geçme notu hesaplama nasıl yapılır? Harf aralığı nasıl?

ÇAN EĞRİSİNDE NOT HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çan eğrisinde de not hesaplama neredeyse normal hesaplama gibidir. Sadece harf notları herkesin ortalamasına göre belirlenir.

Türkçe ( 7 Kredi )

Matematik ( 3 kredi )

Ortalamayı bulmak için ara sınav notunun %30’u ile Final’in %70’i alınarak toplanıyor.

 Kredili Bölümlerin Çan Eğrisi ile Not Hesaplaması:

Öncelikle hesaplamamıza 7 kredilik Türkçe dersi ile başlayalım. Bu dersin Arasınavından 45 ve Final sınavından 40 almış olalım.

Dersin ortalaması: 45 x 0,3 + 40 x 0,7 = 41,5 ( Buradaki 0,3 % 30’u, 0,7 ise %70’i hesaplamaktadır. )

Bu ortalamaya göre anadolu üniversitesi tarafından çan eğrisi oluşturularak harf notu atanır. Biz DC harf notu atandığını varsayalım. DC harf notunun değeri  1,30‘dur. (Yukarıdaki tablodan baktık)

Dersimiz kredisi harf notu değerimiz ile çarpılır. ( 7 kredi ) 7 x 1,30 = 9,1

7 kredilik türkçe dersinin etkisini 9,1 olarak hesapladık. Türkçe dersi için hesaplamalar sona erdi.

Daha sonra 3 kredilik Matematik dersini ele alalım. Matematik arasınav notumuz 60, final notumuz 57 olsun.

Dersin ortalaması: 60 x 0,3 + 57 x 0,7 = 57,9 ( Buradaki 0,3 % 30’u, 0,7 ise %70’i hesaplamaktadır. )

Bu ortalamaya göre anadolu üniversitesi tarafından çan eğrisi oluşturularak harf notu atanır. Biz CB harf notu atandığını varsayalım. CB harf notunun değeri ise 2,30‘dur.

Dersimiz kredisi harf notu değerimiz ile çarpılır. ( 3 kredi ) 3 x 2,30 = 6,9

3 kredilik türkçe dersinin etkisini 6,9 olarak hesapladık. Görüldüğü gibi matematik notu daha yüksek olmasına rağmen etkisi Türkçeye göre daha azdır.

Genel Ortalama: Bu dönemde sadece 2 ders aldığımızı (Türkçe ve Matematik ) varsaymıştık. Bu iki dersin toplam kredisi  7+3 = 10 ‘dur. Toplam değeri ise 9,1 + 6,9 = 16 ‘dır. Bu toplam değer, toplam krediye bölünerek genel ortalamamız bulunur. 16/10 = 1,6

Etiketler :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası