bozuk kıyma görüntüsü / Kıymanın Bozuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? < Bilgiustam

Bozuk Kıyma Görüntüsü

bozuk kıyma görüntüsü

Kıymanın Bozuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kıyma, hamburger, köfte ve sosis ile lazanya yapmak için yaygın olarak kullanılır. Dünya genelinde satılan tüm sığır etlerinin yaklaşık % 62&#;sini kıyma olarak tüketilmektedir. Bununla birlikte, etin öğütülmesi yüzeyinin daha büyük bir kısmını havaya maruz bıraktığından, bozulan organizmaların ona bağlanmak için daha fazla alana sahip olurlar. Bu nedenle, biftek veya diğer et ürünlerine göre daha hızlı bozulurlar.
Patojenik bakteriletden biri veya her ikisi de kıymanın bozulmasına neden olabilir. Bozucu bakteriler genellikle zararlı olmamakla birlikte yiyeceklerin kalitesini kaybetmesine, kötü koku ve tat geliştirmesine neden olur. Diğer yandan, patojenik bakteriler de gıda zehirlenmesine yol açabilecekleri için tehlikelidir. Bu nedenle, bozulma bakterileri kişiyi hasta etmeyecek olsa bile, hastalığa neden olan mikroorganizmaları tüketmekten kaçınmak için her zaman bozulmuş kıymayı atılmalıdır. Kıymanın kötü olup olmadığını anlamanın bazı yolları vardır ve bunları uygulamak bozulan bir kıymayı tespit etmeyi kolaylaştırabilir. Kıymanın bozuk olup olmadığını kontrol ederken kullanılabilecek ip uçları şu şekilde sıralanabilir:

Rengini Kontrol EtmekKıymanın Bozuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kıyma; sıcaklık, ışık, mikrobiyal büyüme ve oksijene maruz kalma dahil olmak üzere birçok faktöre bağlı olarak renk değiştirebilir Taze, çiğ öğütülmüş sığır eti, oksimiyoglobin seviyeleri nedeniyle kırmızı olmalıdır, çünkü miyoglobin adı verilen bir protein oksijenle reaksiyona girdiğinde oluşan bir pigmenttir.
Çiğ kıyma etinin içi, oksijene maruz kalmama nedeniyle grimsi kahverengi olabilir. Bu bozulmayı göstermez. Yine de, dış tarafı kahverengiye veya griye dönmüşse kıymayı atılmalıdır, çünkü bu çürümeye başladığını gösterir. Ek olarak, küf pişmiş kıymayı bozabilir, bu nedenle bulanık mavi, gri veya yeşil lekeler fark edilirse hemen atılmalıdır. Çiğ kıyma dana etinin dışı parlak kırmızı, içi kahverengimsi olmalıdır. Yüzeyi tamamen kahverengiye veya griye dönmüşse veya küflenmişse, kötüleşmiştir ve atılmalıdır.

Dokunma Testi Yapmak

Kıymayı kontrol etmenin bir başka yolu da bir dokunma testi yapmaktır. Taze kıyma, sıkıldığı zaman parçalanan nispeten sert bir kıvama sahip olmalıdır. Bununla birlikte, yapışkan veya sümüksü bir doku (pişirildiğinde veya çiğ olduğunda) bozulma bakterilerinin varlığına işaret edebilir ve dolayısıyla hemen atılmalıdır. Bakterilerin bir yüzeyden başka bir yere sıçramasını önlemek için çiğ ete elle dokunulmasının ardından eller dikkatli bir şekilde yıkanmalıdır. Kıyma, çiğ veya pişirildiğinde yapışkan veya sümüksü bir dokuya sahipse, büyük olasılıkla kötüleşmiştir.

Koku Testi Yapmak

Koklama testi yapmak muhtemelen etin bozuk olup olmadığını belirlemenin en hızlı ve en pratik yöntemidir. Hem çiğ hem de pişmiş kıyma için geçerlidir. Taze kıyma kokusu zar zor algılansa da, ekşimiş etin keskin, çürük bir kokusu vardır. Bir kez kötüleştiğinde, yemek artık güvenli değildir. Koku, Lactobacillus spp. Gibi bozulma bakterilerinin çoğalması nedeniyle değişir ve Pseudomonas spp. Tadı da etkileyebilir. Kötü bir koku fark edilmese bile yine de renk veya dokuda bozulma belirtileri görülürse, (patojenik bakterilerin kokusu alınamayacağından), kıymanın atılması en güvenli yoldur. Özet olarak bozulan kıyma, yemenin tehlikeli olduğunu gösteren belirgin bir ekşimiş koku geliştirir.

Son kullanma tarihini kontrol etmekKıymanın Bozuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Satış ve son kullanma tarihleri, kıymanın iyi olup olmadığını belirlemek için ek yönergelerdir. Son satış tarihi, perakendeciye bir ürünün satış için ne kadar süre gösterilebileceğini söyler. Kıymayı buzdolabında saklamak mümkündür ve buzdolabına konduktan 2 gün sonrasına kadar bir problem olmadan tüketilebilir. Bu arada, en iyisi olarak da etiketlenen son kullanma tarihi, ürünün ne zaman bozulmaya başlayacağını belirtir. Yemekler bu tarihten önce en iyi tada ve kaliteye sahip olacaktır. Dondurulmadıkça son kullanma tarihi geçmiş dana kıyma tüketilmemelidir, ancak dondurulduğunda 4 aya kadar dayanabilir. Kıyma satın alırken ürün etiketini dikkatlice okuduğundan emin olunması önemlidir. Özet olarak satış ve son kullanma tarihleri size kıyma yemek için en iyi zamanı belirtir. Dondurulması raf ömrünü daha da uzatabilir.

Bozuk Sığır Eti Kıyması Yemenin Yan Etkileri

Bozulmuş kıyma, gıda kaynaklı hastalıklardan sorumlu olan patojenik bakterileri içerebileceğinden yemek tehlikelidir. Belirtiler kusma, yüksek ateş, mide krampları ve hatta kanlı seyreden ishal şeklinde olabilir. Hastalığa neden olan mikroorganizmalar, oda sıcaklığında bulunan besin maddelerinde hızla çoğalırlar. Bu durumu bozulmuş besinlerde gözlemleme olasılığı daha yüksektir.
Kıymada en yaygın bulunan zararlı bakteriler Salmonella ve Shiga toksin üreten E. coli&#;dir (STEC). Bu bakterilere bağlı enfeksiyon salgınları, Amerika Birleşik Devletleri&#;nde oldukça sık görülür. Semptomların ortaya çıkması birkaç gün alabilir. Bu bakterileri yok etmek ve gıda zehirlenmesi riskini azaltmak için kıymayı iyice pişirilmeli ve kıymanın iç sıcaklığının 71 ° C&#;ye ulaştığını doğrulamak için bir et termometresi kullanılmalıdır. Asla çiğ veya yarı pişmiş kıyma yememek en güvenli yoldur. Özet olarak Salmonella ve STEC, kıyma kaynaklı gıda zehirlenmesiyle ilişkili en yaygın bakterilerdir. Enfeksiyon riskini azaltmak için etin iyice pişirilmesi şarttır.

Kıyma Güvenli Şekilde Nasıl Saklanır ve Tüketilir?

Kıymanın Bozuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?Doğru kullanım ve saklama, kıyma kaynaklı gıda zehirlenmesini önlemenin anahtarıdır. Kıymayı saklamak için aşağıdaki ipuçları takip edilebilir;
• Sığır kıymanın soğutulmadan alışveriş sonrası doğrudan eve gidilerek, buzdolabına koyulmalıdır.
• Kıyma seçerken, dokunulamayacak kadar soğuk ve iyi durumda olan, deliksiz veya çiziksiz bir paketler seçilmelidir.
• Etin rengini ve son kullanma tarihini kontrol edilmelidir.
• Çapraz kontaminasyonu veya bakterilerin diğer gıda maddelerine yayılmasını önlemek için çiğ et alışveriş sepetinde ayrı olarak koyulmalıdır.
• Eve gelir gelmez veya satın aldıktan sonraki 2 saat içinde buzdolabında veya dondurulmalıdır. Buzdolabı sıcaklığının 4 ° C&#;nin (40 ° F) altında olduğundan emin olunmalıdır.
• Kıyma suyunun sızmasını önlemek için en alt rafta bir torba içinde saklanmalıdır.
• Donmuş kıyma çözme sırasında soğuk tutulması için önce buzdolabında çözdürülmelidir. Oda sıcaklığında asla 2 saatten fazla bırakılmamalıdır.
• Buz dolapta bulunan kıyma veya yemek yaparken kalanlar 2 saat içinde pişirilmelidir. Ve pişirilenler gün içinde kesinlikle tüketilmelidir.
• Kıymayı elledikten sonra eller iyice yıkanmalıdır, kullanılan mutfak tezgahı ve mutfak gereçleri iyice temizlenmelidir.
Kıymayı doğru şekilde kullanmak ve saklamak, gıda kaynaklı hastalık riskini azaltır. Kıyma çok tüketilen bir et çeşididir, ancak oldukça çabuk bozulur. Koku, renk, görünümündeki değişiklikleri tespit etmek dahil olmak üzere birkaç pratik teknikle, mevcut olan kıymanın bozulup bozulmadığını tespit etmek mümkündür. Kullanım tarihi geçmiş veya saklanma koşullarında saklanmış kıymalarda genellikle hastalık yapıcı mikroorganizmalar çoğalır olabilir. Hastalık riskini azaltmak için her zaman eti iyice pişirmeli, çiğ veya az pişmiş kıyma yemekten kaçınılmalıdır.

Kaynakça:
seafoodplus.info
seafoodplus.info

Yazar: Özlem Güvenç Ağaoğlu

Mersin’de mide bulandıran görüntülerKilolarca kokmuş et, kıyma, peynir ve salça ele geçirildi

İş yerinin soğuk hava deposundaki bozulmuş etlerden görüntü
-Bozulmuş peynir ve sucuklardan görüntü
-İş yeri hakkında tutanak tutulması
-İş yerinin içinden görüntü
-Bozulmuş ürünlerin görüntüsü
-Kokmuş etlerin ve kıymanın incelenmesi
-Bozulmuş sucuklardan görüntü
-Ekiplerin kontrol yapması
-Bozulmuş ürünlerin görüntüsü
-Bozulmuş ürünlerin depodan çıkarılması
-Bozuk ürünlerin çukura atılarak yakılması ve üzerinin toprakla kapatılması

( MERSİN ) MERSİN

- Mersin’de kent merkezinde faaliyet gösteren bir iş yerinde, kilolarca kokmuş et, sucuk, kıyma, peynir ve salça ile küflenmiş kemik ele geçirildi. İş yeri sahibi hakkında yasal işlem başlatılırken, kokmuş ürünler yakılarak imha seafoodplus.info’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, gelen bir ihbarı değerlendiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde faaliyet gösteren gıda, et ve şarküteri dükkanına operasyon yaptı. Zabıta ekiplerinin; M.Ö. adlı bir kişi tarafından ruhsatsız faaliyet gösterdiğini tespit ettiği iş yerinin soğuk hava deposu ve mutfak bölümünde yaptıkları kontrolde, içeriden çok ağır bir koku geldiği ve kokuya rengi değişmiş ve ağır şekilde kokuşmuş kilolarca et, kemik ve süt ürünlerinin sebep olduğu tespit seafoodplus.infouş ve kokmuş kilolarca et ele geçirildiAkdeniz Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğünden uzmanlar ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı operasyonda, işletmenin soğuk hava deposunda yapılan kontrollerde; mühür, menşei, kesim raporu, fatura ve irsaliye bilgileri olmayan 52 kilogramlık 3 adet koyun karkası, 74 kilogram sucuk harcı, 25 kilogram iç yağı karışımı ve yaklaşık 10 kilogram koyun sakatatı ele geçirildi. Yapılan ilk kontrollerde, ele geçirilen ve menşei belli olmayan bu etlerin kokuşmaya başladığı ve insan sağlığı için tehdit oluşturması nedeniyle imhasına karar verildi.
Soğuk hava deposunda ayrıca, kokuşmuş ve bozulmuş 90 kilogram peynir de ele geçirilirken, işletmenin mutfak kısmında ise yaklaşık kilogram rengi ve kokusu değişmiş salça gören ekipler, imha için hepsine el seafoodplus.info sağlığını hiçe sayan iş yeri sahibi hakkında tutanak yazılarak yasal işlem başlatıldı.Ele geçirilen kokuşmuş gıdalar, benzinle yakılarak toprağa gömüldüEtlerin teknik açıdan kontrolünün yapılması amacıyla uzmanlar tarafından numuneler alınırken, ele geçirilen kilolarca bozulmuş ve kokmuş et, kıyma, sucuk, peynir ve salça, zabıta aracına yüklenerek kent merkezinin dışında kırsal bir bölgeye götürüldü. İnsan yerleşiminden uzak olan bu bölgede, iş makinesi yardımıyla bir çukur açan zabıta ekipleri, kokmuş ve bozulmuş ürünleri çukura atıp benzin dökerek yaktı ve üzerini toprakla örttü.“Halkımızın sağlığıyla oynayanlara asla geçit vermeyeceğiz”Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, zabıta ekiplerinin ele geçirdiği kilolarca bozulmuş gıda ürünü hakkında yaptığı açıklamada; kim olursa olsun toplumun sağlığını, huzur ve esenliğini tehdit edenlere kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizdi. Halkın sağlığı ile oynayanlara karşı gerekli yasal yaptırımların gecikmeden uygulanacağını kaydeden Başkan Gültak; zabıta ekiplerinin de vatandaşların huzuru ve esenliği için gece-gündüz demeden sahada olacağını vurguladı.Başkan Gültak; vatandaşlara da bir çağrıda bulunarak, güvenilir, temiz ve sağlıklı bulmadıkları iş yeri ve işletmelerden alışveriş yapmamalarını istedi.

seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir