kadınlar plajı kaş / Kaş Plajları, Kaş'ınn En Güzel Plajları

Kadınlar Plajı Kaş

kadınlar plajı kaş

Sarısu Kadınlar Plajı 11 Haziran’da açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sarısu Kadınlar Plajı, 11 Haziran Cumartesi günü itibariyle kapılarını açıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET tarafından işletilen Sarısu Kadınlar Plajı, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından sezona hazır hale getirildi. Kadınlar Plajı 11 Haziran Cumartesi gününden itibaren misafirlerine kapılarını açıyor. Girişin ücretsiz olduğu Sarısu Kadınlar Plajı, her gün saatleri arasında kadınlara hizmet verecek. ’dan sonra ise karma olarak hizmet sunacak.

Tüm çalışanlar kadın
Sarısu Kadınlar Plajı içerisinde büfe, kafeler, çocuk parkı, spor alanı, mescit, engelli vatandaşlar için yürüyüş yolu ve plaj olanakları bulunuyor. Plajda güvenlik personelinden cankurtarana ve temizlik görevlisine tüm çalışanlar kadınlardan oluşuyor.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde funduszeue.info editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

EN GÜZEL 11 KAŞ PLAJI ( ÜCRETLER &#; FAYDALI BİLGİLER )

Kaş&#;ın o muhteşem, hipnotize eden turkuazını duymuşsunuzdur. Bazı Kaş plajları sadece Kaş&#;ta denize girilecek yerlerin değil, ülkedeki en güzel plajların arasında yer alıyor. Örneğin; kart postallardan fırlama güzellikteki Kaputaş&#; Bir çok güzel koy ve plaj var ancak sıcaklıkları, çakıl ya da kum olmaları gibi farklı özellikleir ile farklı kişilere hitap ediyor. Hangi plaj size uygun bulabilmeniz için ufak bir rehber hazırladık:

En güzel Antalya plajları nelerdir öğrenmek için ise sizi En Güzel Antalya Plajları Nerede Denize Girilir yazımıza alalım.

Taşlı Deniz

Kaş bu 10 metreden dibi görünen berrak sularını büyük ölçüde dibinin taşlı yapısına borçlu çünkü dalgalar dipteki kumu kaldırıp denizi bulandırıyorlar. Taşlı sahillerdeki taşlar senelerdir yuvarlana yuvarlana iyice törpülenmişler, ayağınızı acıtmıyorlar. Yine de deniz ayakkabısı/ terliği şiddetle tavsiyemiz olur.

Çocuklular X Çocuksuzlar İçin Plajlar

Kumda oynamayı planlayan çocuklu aileler üzülmesin, Kaş&#;ta onlara göre de yerler var. Aslında bu doğal bir filtreleme oluşturmuş, taşlı yerlere daha çok çiftler, kumlu yerlere de aileler gidiyor. Çocuklular çocukları başka çocuklarla oynadığı için mutlu, çocuksuzlar da etrafta çocuk olmadığı için.  Aşağıda hangi plaj kimlere uygundur bilgilerini bulacaksınız.

Aya Göre Plaj Tercihi

&#; Kaş&#;ın en güzel yanı insanı çıldırtan yaz sıcağında deva soğuk yer altı suları ile beslenen denizi. Ama Ekim ayında geliyorsanız daha sıcak bir deniz isteyebilirsiniz. O zaman ılık suları ile İnce Boğaz tercihiniz olabilir. Ama yazın sıcağında çivi gibi bir deniz daha makbul.
&#; Elbette yaz boyunca popüler yerler kalabalık olacak.

Deniz Keyfinin 3 Versiyonu

Sahilleri çok güzel olsa da bizim her yerde deniz keyfi için bizim öncelikli önerimiz size özel tekne ile denize açılıp kendi modumuzda kendi ritmimizde bir tur yapmak. Günlük ve saatlik Kaş teknelerini incelemek için tıklayın.

İkincisi ise sadece size ait bir koy bulmak için arabanıza atlayıp yol boyunca gördüğünüz minik koylardan birini keşfe çıkmanız. Ama tabii bu biraz meşakkatli olacaktır.

Uğraşmadan deniz keyfi yaşamak isteynler için Kaş&#;ın en çok tercih edilen plajlarından birine gitmek. Eğer plajda bir tesis olsun, kolayca ihtiyaçlarımızı giderelim derseniz buradaki önerilerden şaşmayın.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir

&#; Kaş&#;ta Nerede Kalınır &#; Kaş&#;ın 3 ana konaklama bölgesi arasından sizin için en uygunu hangisi? Bölge bölge avantaj ve dezavantajlar.

&#; Gitmeden Kaş’ta Yapılacak En Güzel Şeyler listemizi lütfen okuyun! Sonra gidip sadece klasik turist şeylerini yapıp Kaş’ın en güzel yönlerini ıskalamanızı istemeyiz.

&#;  Eğer Kaş’ta nerede denize girilir derseniz, onun da ihtiyaca göre farklı cevapları var. Mesela çocuklu musunuz? Romantik bir şey mi arıyorsunuz yoksa müzikli, tesisli bir yer mi? Kaş Plajları yazımızda da size tam aradığını yeri bulmanız için hazırladık.

&#; Her beldenin olduğu gibi Kaş’ın da rituelleşmiş meşhur mekanları ve az bilinen keşif yerleri var. Onları da Kaş Restoranları yazımızda bulabilirsiniz.

Kaş Plajları

Haritayı detaylı görüntülemek için üzerine zoom yapabilirsiniz.

  1. Kaputaş Plajı
  2. Seyrek Çakıl Plajı
  3. Patara Plajı
  4. Akçagerme Plajı
  5. Asmaaltı Plajı
  6. Kaş Belediyesi Halk Plajı
  7. Hidayet&#;in Koyu Plajı (Burada Hidayet&#;in Yeri diye bir yer yok o kapanmış ve yerine başka bir beach işletmesi açılmış.)
  8. Küçük Çakıl Plajı ve Derya Beach
  9. Limanağzı Plajı
  10. Büyük Çakıl Plajı
  11. İnceboğaz Plajı

1. Kaputaş Plajı

Ve tanrı Kaputaş&#;ı yarattı&#;
Dev kayaların ortasından içeri doğru giren bu yarıktaki plaj bırakın Kaş&#;ı, Türkiye&#;nin en göz alıcı plajlarından.

Kaş&#;tan yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunduğundan ya kendi aracınızla ya da merkezden devamlı kalkan dolmuşlarla gelmeniz gerekiyor. Fakat bir kanyon ağzı olduğundan ve etrafı kayalıklarla çevrili olduğundan park yeri çok yok, kendi aracınızla gelecekseniz erkek gelip yer kapmaya bakın. Epeyce bir basamak inerek plaja varıyorsunuz.  Her inişin bir çıkışı var, o yüzden çok fazla yüklenmeyin deriz. Zaten Kaş Belediyesi&#;ne ait  bir kafeterya var, ihtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz. Tuvalet, duş, şezlong ve şemsiye hizmeti de var.

Önemli! Kaputaş&#;ın denizi bayağı dalgalı. İnsanı alıp alıp atıyor. Biz dalgalı olmasına bayılıyoruz ama sizlik değilse veya kendinize yüzme konusunda güvenmiyorsanız tercih etmek için iki kere düşünebilirsiniz. Sabah saatlerinde nispeten daha sakin oluyor. Plajı ve deniz içi kum değil. Minik çakıllı. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Seyrek Çakıl Plajı

Kaputaş Plajı’nın komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı plajı olarak, ilçeye gelen konukları ağırlıyor. Yol üstünde küçük bir deniz kaçamağı yapmak isteyenler için muhteşem bir yer. Konumiçin tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Patara Plajı

Eğer &#;Ben taşlı denize deniz demem diyorsanız&#; (bence yanılıyorsunuz bu arada) o zaman Patara Plajı en iyi seçeneğiniz. Ama çoluk çocuk olmasın, kafa dinleyelim derseniz yanlış yerdesiniz. Halka açık olduğu için herkes burada. Aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye&#;deki en önemli üreme alanı. Kumun altındaki yuvalara zarar vermemek için şemsiye saplamamak, kumu eşelememek lazım. Ayrıca hava kararmadan plajdan ayrılın ki biraz da kaplumbağalar plajı kullanabilsin.  Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

4. Akçagerme Plajı

Çocuklu ailelerin Kaş&#;ta en çok tercih ettiği yer Akçagerme Plajı çünkü denizi sakin, aqua parkı, tenis kortu ve bolca çocuk var. Tam bir aile plajı. Merkeze yakın, güzel bir koy. Hatta yürüyebileceğiniz mesafede ama İnce Boğaz merkezdeki dolmuşlarla da gelebilirsiniz. Ayrıca Turizm Meslek Lisesi&#;nin işletmesinde olduğu için fiyatlar son derece makul ama lezzet ve servis açısından da &#;amatör&#;.  Bunu bilerek gelmekte fayda var. Yine de genelde insanların çok sevdiği bir yüzüme yeri.  Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

5. Asmaaltı Plajı

Merkezdeki limanın tam yanında bulunan Asmaaltı, denize girilebilecek en yakın nokta olduğu gibi gün batımını izleyebileceğiniz en keyifli nokta. Bira eşliğinden deniz kenarında  Konumu dolayısı ile sezonda çok kalabalık. Fiyatlar Kaş ortalamasında. Menüsü geniş. Samimi ve daha çok bir aile işletmesi tadında. Konumiçin tıklayın. Haritada 5 numara.

6. Kaş Belediyesi Halk Plajı

Hidayetin Koyu&#;na varmadan Kaş Belediyesi&#;nin halk plaji var. Gidenler çok tavsiye ediyor. Birçok özel plajdan çok daha iyi olduğu söyleniyor. Geniş ve bakımlı bir plaj. İçerisinde otopark, kafe ve restoran da var. Merkezden yarım saatte bir kalkan minibüslerle ulaşabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

7. Hidayetin Koyu

Bu canım doğa harikası koyda, geçmişte zeytin ağaçları altında gözleme yapan teyzenin yamacından denize girerken, şimdilerde, buraya tam anlamıyla &#;el koymuş&#; otel ve plaja, Kaş&#;ta benzeri olmayan şekilde otopark ve ayakbastı parası ödemek zorunda kalıyorsunuz. Gelenlerin genel kanısı koyun güzel, işletemenin kötü olduğu şeklinde. 🙁 Denizi güzel, çarşaf gibi ve rüzgarsız. Suyu davılık ama yeraltı kaynakları çok oldğundan bir kulaçta Antalya denizinde yüzerken, diğer kulaçta Baltık Denizi&#;nde yüzüyor gibi olabiliyorsunuz. 🙂 Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

8. Küçük Çakıl Plajı ve Derya Beach & Çakıl Beach


Küçük Çakıl hayallerinizdeki plaj olmadığını itiraf ederek başlayalım: Plaj neredeyse yok, kayaların üzerine oturtulmuş platformların arasındaki daracık bir yarıktan denize giriliyor ama şehrin Kaş&#;ın merkezinde olmasının ulaşım kolaylığı, suyunun tertemiz  olması ve yavaş yavaş derinleşmesi bakımından en popüler yeri.

Kaş Limanı&#;nın sol tarafı, bir arkası gibi düşünebilirsiniz. Diz sorunu olanlar için uyarı olsun bir de merdivenler var. Hem konakladığınız mekanlarda hem de önündeki plajlarda denize ulaşmak için her şekilde merdiven kullanıyorsunuz.

Küçükçakıl&#;ın hemen yanında kalan beach de Derya Beach. Küçük Çakıl Plajı çok küçük bir plaj ve burada sadece iki tane beach işletmesi var. Bizim tercihimiz Derya Beach. Kaş’ta denize girebileceğiniz en hareketli, tempolu ve yüksek müzikli alanlar. Öğleden sonra kokteyller ve müzikle bir parti havası yaşanıyor. Konum için tıklayın.

Konaklama için hemen plajın ilk sırasında popüler oteller sıralanıyor. Dağlık coğrafyaya sahip alanda ilk sıranın arkasında da yamaç boyunca dizili oteller var. Bizim bu bölgedeki favorimiz Lantana Aparts oldu. Konumiçin tıklayın. Haritada 8 numara.

9. Liman Ağzı

Kaş, ulaşımı kolay olmayan bir yer olduğu için hâlâ nasıl bakır kalabilmişse, Liman Ağzı da Kaş&#;ın ulaşımı en güç noktalarından biri olduğu için bakır kalmış. Bölgeye dolmuş teknelerle gidilebildiği gibi zorlu bir patikadan gitmek de mümkün. Carettaların ve su canlıların uğrak yeri olan denizinde şnorkelle bile keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Burada bir yerleşimde olduğu için bir sürü restoran seçeneğiniz var. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Büyük Çakıl Plajı

Kaş&#;a en yakın  plajlardan biri olan Büyük Çakıl arabası olmayanlara en çok önereceğimiz yer. Küçük Çakıl sahiline sadece metre mesafede. &#;Renkli çakıl taşlarının üzerinde dans eden mavi bir deniz&#; olarak anlatıyor bazıları, haksız da değiller hani. Merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde makilerle örtülü kayaların, akşamında mayonuzla oturduğunuz salaş sofraların, yıldız gözlemleyip, ateş yakmanın, gitarını, bağlamasını alıp gelenin, dolunay gecelerinde onlarca insanla elele denize girmenin koyu. Biz Ekim&#;de Kaş&#;taydık, plaja giriş ücretsizdi, işletmelerden 15 TL&#;lik birşeyler yiyip içtiğinizde ücretsiz olarak şezlongları kullanabiliyordunuz. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

İnceboğaz Plajı

Çukurbağ Yarımadası&#;na doğru giderken yarımadanın inceldiği özel bir yer burası. Bir tarafı açık denize bakarken diğer tarafı Bucak Koyu&#;na bakar. Diğer yerlere göre daha ılık bir suya sahip. Turunç ve begonvillerin arasından hem yürüyeyim, hem de denizin keyfine varayım diyenler için bire bir. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Kaş Dışında Diğer Güzel Antalya Plajları

En güzel Antalya plajları nelerdir öğrenmek için ise sizi En Güzel Antalya Plajları Nerede Denize Girilir yazımıza alalım.

Kaş Plajları

Antalya’nın en gözde turistik beldelerinden biri haline gelen Kaş hem yerli hem yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilen bölgelerden biri. Gezilecek yerleri açısından da birçok ziyaretçinin ilgi alanına hitap ediyor. Tarihi gezi sevenler için birçok tarihi bölgesi varken doğa tatili yapmak isteyenler için gezilecek birçok doğal güzellikleri var. Yaz tatili için gelen tatilciler ise ilk olarak ‘’Kaş’ta nerede denize girilir? ‘’araştırması yapıyorlar. Kaş halk plajları ile de beachleri ile de birçok tatilciye çeşitli olanaklar sunuyor. Kaş koyları gezileri ise özellikle tekne turları ile beraber sıkça tercih edilen bir aktivite oluyor. Dalış sevenlerin de sıklıkla tercih ettiği Kaş hem plajları hem de koyları ile ilgi çekici bir lokasyon.

Kaş’ın plajları aynı zamanda soğuk ülkelerden gelen turistler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Yer yer kaynak suyuna sahip olan bu plajlar büyük ilgi görüyor ve Kaş’ın inanılmaz sıcaklığının ortasında ferahlatıcı bir etki yaratıyor. Aynı zamanda cilde de ekstra fayda sağladığı biliniyor. Meis adasına komşu olan Kaş bölgesinde isterseniz günübirlik turistik vize alarak yurtdışı seyahati yapıp Meis adasının plajlarını da keşfedebiliyorsunuz. Plajları açısından çok fazla seçeneğe sahip olan Kaş hakkında Kaş plajları isimleri arayışı da yoğun oluyor. Kaş’ta en çok tercih edilen plajları ise sizin için derledik.

İnceboğaz Plajı

Kaş’ın adını almasında da rolü olan Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan İnceboğaz Plajı yarımadanın uç kısmının inceldiği özel bir lokasyonda yer almaktadır. Bu yüzden de adı İnceboğaz’dır. Hemen yanında koy bulunan İnceboğaz Plajı koy plajına bakıldığında daha geniş bir sahile sahiptir. Şehre yakın bir konumda olan İnceboğaz’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Diğer plajlara göre daha sıcak bir suya sahip olan bu plajda harika bir açık deniz manzarasını ve adaları izleyebilirsiniz. İnceboğaz’da kolaylıkla şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca bu halk plajına giriş ise ücretsizdir.

Adres: Andifli, Beyhan Cenkçi Cd., Kaş/Antalya

Kaş Belediyesi Halk Plajı

Kaş Belediyesi Halk Plajı Çukurbağ yarımadasında yer alamaktadır. Plajın girişi ücretsiz ve içerisinde çocuk parkı, şemsiye, kafe, wc, duş alanı ve şezlong bulunmaktadır. Aynı zamanda tesisin içerisinde kadınlar plajı da bulunması sebebi ile özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilen plajlardan biridir. Plaj çakıllı olması sebebi ile yanınızda deniz ayakkabısı ile gitmeniz tavsiye edilmektedir. Merkezden taksi ile kolaylıkla ulaşılabilmesi; yakınında İnceboğaz Plajı ve Hidayet Koyu’nun da yer alması sebebi ile sıkça tercih edilmektedir.  

Adres: Andifli, Kaş/Antalya

Hidayet Koyu Plajı

Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan ve merkeze 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan Hidayet Koyu plajı ücretli bir plajdır. Kaş’ın en çok tercih edilen ücretli plajlarından biri olması sebebi ile genellikle kalabalıktır. Bu yüzden erken saatlerde gitmek yer bulmanız açısından daha faydalı olacaktır. Plaja giriş saatlerinin ve diğer ücretlerin bilgisini ise bölgenin tek işletmesi olan Blanca Beach’ten öğrenebilirsiniz. Hidayet Koyu p-Plajı’na dilerseniz taksi ile ya da yürüyerek ulaşabilirsiniz. Çukurbağ’a yürürken Beyhan Cenkli caddesi üzerinden devam ettiğinizde tabelalar size zaten yol gösteriyor olacak.

Adres: Andifli, Kaş/Antalya

Asmaaltı Plajı

Eğer Kaş Merkez’de konaklıyorsanız deniz keyfi yapabileceğiniz en yakın plajlardan biri Asmaaltı Plajı. Bu plaja giriş için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yok. Kaş’ta gün batımının en güzel göründüğü yer olarak da bilinen bu plaj oldukça yoğun yaz sezonları geçiriyor. Uygun fiyatlara şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz; ahşap platformlar üzerine kurulan tesis yaz-kış misafirlerine hizmet veriyor. Hoş müziklerin eşlik ettiği bu plajı çoğunlukla Kaş yerlileri tercih ediyor. Ayrıca plajın içerisinde wc, duş, wi-fi, soyunma kabinleri gibi hizmetlerin de verilmesi ile ekstra avantajlı hale geliyor.

Adres: Andifli, İskele Sk. No, Kaş/Antalya

Küçük Çakıl Plajı (Derya Beach ve Çakıl Beach)

Sadece merdivenlerden yürüyerek denize girebileceğiniz bir yer hayal edin. Küçük Çakıl Plajı 10 metre uzunluğu ile Kaş’ın en küçük plajlarından biri. Küçük Çakıl aslında kayaların arasında yer alan küçük bir koy. Sağında ve solunda ise Derya Beach ile Çakıl Beach yer almakta. Küçük Çakıl Plajı soğukluğu ile meşhurdur ve Kaş’ın en sıcak zamanlarında sıkça tercih edilir. İnsanlar genellikle burada yüzüp sonrasında yan taraflarda yer alan beachlerde gününü devam ettiriyor. Lokasyon olarak ise Kaş Merkezi’nin sol tarafında yer alıyor. Giriş ise ücretsiz.

Adres: Andifli, Beyhan Cenkçi Cd., Kaş/Antalya

Büyük Çakıl Plajı

Küçük Çakıl’dan sonra Kaş Merkezi’ne e yakın denize girebileceğiniz koy Büyük Çakıl. Merkezden sadece 20 dakika yürüme, ortalama kilometre mesafe uzaklıkta yer alan Büyük Çakıl plajı da gizlenmiş bir bölge. Çakıl bir yapıya sahip bu plajın en önemli özelliklerinden biri soğuk su kaynağına sahip olmasııdr. Bu yüzden sıklıkla tercih edilmektedir. Çakıl bir yapıya sahip plaja deniz ayakakabılarınızla gitmeniz tavsiye edilir. Plaja giriş ücretsizdir. İçerisinde yararlanabileceğiniz şemsiye ve şezlonglar bulunmaktadır. Plaj aynı zamanda yeme/içme hizmeti veren özel işletmelere ve otoparkada ev sahipliği yapmaktadır.

Adres: Hükümet Caddesi, Andifli Mahallesi, Büyük Çakıl Plajı Kaş/Antalya

Limanağzı Plajı

Merkezden kalkan tekneler ile ulaşabileceğiniz Limanağzı Plajı Bilal’in Yeri, Delos, La Moda, Nuri’nin Yeri beachlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Bu beachlerden bazıları konaklama hizmeti de vermektedir. Doğal sit alanı olarak ilan edilmiş Limanağzı’nda beachlerin hepsi ahşap platformanlar üzerine kuruludur. Teknelere belli bir ücret ödeyerek ulaşım sağlayabileceğiniz bu plaj sakin bir tatil yapmak isteyenlerin konaklama adresi de oluyor. Likya Yolu’nun da rotasında bulunan Limanağzında karaya yürüyebileceğiniz patika yol bulunmakta. Ortalama 45 dakika yol yürüyerek bu patika yoldan sonra minibüslere binerek Kaş Merkez’e ulaşabilirsiniz. Koy işletmelerinde harcama limiti bulunmaktadır. Buraya tekne ile gidişler ise sabah 9’da başlayıp akşam 7’de son buluyor.

Adres: Andifli, Kaş/Antalya

Akçagerme Plajı

Çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Akçagerme Plajı Kaş Merkez’e ortalama 4 km uzaklıktadır. Buraya giden merkezden kalkan minibüsler bulunuyor ve sizi 10 dakikada plaja ulaştırıyorlar. Taksi ile gitmek ise bir diğer seçenek. yılından beri mavi bayraklı olan bu plajda staj yapan birçok öğretmen ve öğrenci bulunmakta çünkü plaj Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından işletilmektedir. Tesis içerisinde yemek yiyebileceğiniz bir mekan ve çocuklar için tenis kortu, aquapark ve birçok spor alanı yer alıyor. Suyu ise temiz olmasının yanı sıra sığ ve küçük çakıl taşlarından oluşmakta. Bu sebepten çocuklu ailelerin favorisi. Plaj ayrıca halk tarafından altın plaj olarak anılan kumlu alana da sahip. Plaja giriş ücretsiz. Plaj içerisinde sezlong ve şemsiye kiralayabiliyor, belli bir ücret karşılığında wc ve duş hizmetlerinden de yararlanabiliyorsunuz.

Adres: Akçagerme Plajı, Yeniköy, Antalya Fethiye Yolu, Kaş/Antalya

Patara Plajı

Antalya’nın Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında Gelemiş Köyü sınırları içerisinde yer alan Patara Plajı ismini Patara Antik Kenti’nden alıyor. Yeşilçam’ın birçok sahnesine ev sahipliği yapmış olan bu plajı özellikle gençlerin sıklıkla tercih ettiği bir bölge. İnce kumları ve tepeleri ile kum plajları sevenler tarafından öncelikli seçenek haline geliyor. Plaj içerisinde Gelemiş Köyü’nü güzellşetirmek için açılmış bir kafetarya da bulunmaktadır. Buradan alkolsüz içecekler içebilir, yemek yiyebilir, şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Plaja giriş ve aynı zamanda duş ile wc de ücretsizdir.

Adres: Patara Plajı, Gelemiş, Kaş/Antalya

Seyrek Çakıl Plajı

Kaputaj Plajı’nın sempatik komşusu Seyrek Çakıl Plajı’nın misafirlerini genellikle beachlerden hoşlanmayan kesim oluşturuyor. Plajın içerisinde herhangi bir işletme yok, bu yüzden ihtiyaçlarınızı yanınıza alıp gelmenizde fayda var. Aniden derinleşmesinden dolayı da burada dikkatli yüzmenizi ve iyi bir yüzücü değilseniz açılmamanızı tavsiye ediyoruz. Tamamen doğal olan bu alan genellikle sakinliği sevenler tarafından tercih ediliyor. Yüzerken suyun temizliğinden dolayı deniz atı gibi çeşitli deniz canlılarına da rastlamanız çok olağan. Plaja giriş ise ücretsiz. Şezlong ve şemsiye bulunmadığı için özellikle tedarikli gitmeniz de gerekmektedir.

Adres: Seyrek Çakıl Plajı, Gökçeören, Kaş/Antalya

Kaputaş Plajı                     

Kaputaş Plajı hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin gözdelerinden biri. Bu plaj bir kanyon ağzı plajı ve birinci derece sit alanı. Bundan dolayı el değmemiş bir doğal güzelliğe ve Kaş sevdalıları için önemli bir konuma sahip. Kaputaj Plajı’nın sahil yapısı kum ve çakıldan oluşmaktadır. Sahilden metre sonra derinleştiğinden dolayı çocuklu ailelerden daha çok, iyi yüzme bilen kesim için uygundur. Çevresinde Mavi Mağara gibi irili ufaklı birçok mağaraya ev sahipliği yapmaktadır. Bu mağaralar tekneler aracılığı ile ilgi duyanlar tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Halk plajları arasında yer alan mavi bayraklı Kaputaş Plajı’na kanyon yönünden gelen suyun kumların altından süzülerek denize ulaşmasından sebep ‘’kanyon ağzı plajı’’ da denmektedir. Plaj ücretsizdir ve içerisinde tesis bulunmaktadır. Burada duş ve wc ihtiyaçlarınızı karşılayabilirken büfesinden de yiyecek içecek funduszeue.info tekneyle, özel aracınızla, Kaş ve Kalkan’dan kalkan otobüsler ile ulaşabilirsiniz. Karayolu ile gidecekseniz karayolu ve plaj arasında basamaklı merdivenlerin yer aldığını da belirtelim.

Adres: Kaputaş Plajı, Kalkan, Kemer/Kaş/Antalya


Kaş’ın berrak ve temiz denizi meşhurdur. Aynı zamanda plajları da…
Sizler için Kaş’ın 10 plajını derledik.




1. Limanağzı Plajı

Küçük, doğal  ve sakin bir plajdır. Eğer sıcaktan bunalırsanız Hıdrellez Mağarası’na gidip serinleyebilirsiniz. Aslında içinde yeraltı sularının aktığı bir obruktur. Mağaraya merdivenler sayesinde inebilirsiniz. 3 farklı işletme bulunmaktadır. Diğer plajlara göre suyu daha sıcaktır. Çocuklu aileler için bu özelliğinden dolayı da ayrıca tercih edilir.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Karadan ulaşımı bulunmamaktadır. Kaş Limanı’ndan yarım saatte bir kalkan teknelerle Limanağzına ulaşabilirsiniz. 15 dakika içinde varmanız mümkün. Eğer yürüyerek varmak isterseniz Likya yolunu kullanarak 4km Trekking yaparak doğal güzellikleri keşfederek buraya ulaşabilirsiniz.




2. Büyük Çakıl Plajı

Plajın özellikleri geniş olması, su kaynaklarının bulunması ve zemininin çakıllı olmasıdır ki bu denizin berraklığının artmasına sebep olmaktadır. Turkuaz rengi şeffaf denizi ile etkileyicidir. Denizin içinde bulunan soğuk su kaynağı suyun soğuk olmasını sağlamaktadır.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretsiz
Şemsiye: Ücretsiz
Ulaşım: Kaş’ın doğu tarafında merkeze yaklaşık km mesafe yer almaktadır. Araç ile ulaşım bulunmaktadır. Yürüme mesafesinde olduğu için Kaş’ın doğal güzellikleri eşliğinde yürüyerek 40 dakikada plaja ulaşabilirsiniz. Küçükçakıl Plajından sonra yola devam edersiniz, yaklaşık 25 dakikalık bir yürüyüşten sonra Büyükçakıl Plajı’na ulaşırsınız.




3. Küçük Çakıl Plajı

Halka açık, zemini küçük çakıllardan oluşan küçük bir plajdır. En temel ve farklı  özelliği yeraltı sularından gelen sulardan dolayı deniz suyu soğuktur. İki tarafı kayalıklarla çevrili olan plaj kanyon ağzı izlenimi vermektedir. İçinde 2 işletme bulunmaktadır. Deniz keyfi kadar müzik ve eğlenceyi de beraberinde yaşamak isteyenler için tercih edilir yerlerden biridir.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Kaş’ın merkezinde bulunduğundan yürüme ile plaja ulaşabilirsiniz.




4. İnceboğaz Plajı

Çukurbağı Yarımadası’nın en dar noktasında bulunur. Yarımada Yolu’nun üzerinde bulunmaktadır. Plajın en temel özeliği iç ve dış denizi bulunmasıdır. İç tarafı daha dingin ve sıcaktır. Dış tarafı  Meis adasına bakar, daha serin ve rüzgarlıdır. Sığ suyu ile özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Çakıllı bir kumsala sahip olması nedeniyle plaj ayakkabısı tavsiye edilir.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Kaş merkezinden 1,6 km uzaklıktadır. Yakın olmasından dolayı 10 dakikalık bir yürüyüş ile plaja ulaşabilirsiniz. Doğu yönünde bulunmaktadır. Ayrıca taksi ve dolmuşlar ile de rahatça ulaşım mümkündür.




5. Belediye Halk Plajı

Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan belediye işletmeli bir plajdır. Meis Adası’na bakan geniş bir plajdır. Restaurant, Cafe gibi tesisleri mevcuttur. Yanında kapalı bir koyda “Kadınlar Plajı” bulunuyor. Çocuklu aileler için uygun plajlar. Çakıllı bir denizi olduğundan dolayı deniz ayakkabısı kullanmanızı tavsiye ederiz. Temiz denize girebilir dilerseniz de ağaçların bulunduğu alanlarda piknik yapabilirsiniz.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Çukurbağ Yarımadası’nda, İnceboğaz  Plajı’ndan yaklaşık metre ilerdedir. Kaş merkezden plaja 1,5 km mesafe bulunmaktadır. Aracınızla kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz gibi yürüme 15 dakikada plaja varabilirsiniz.




6. Hidayet Koyu Plajı

Özel dizayn edilmiş bir koydur. Bu nedenle bir kumsalı yoktur. Genellikle kayalıklardan oluşmuş bir yapıda olduğu için plaj demek pek doğru değildir. Meis Adası yönündedir. Blanca Beach tarafından işletilen Restaurant ve Cafe’siyle  daha çok gençlerin tercih ettiği bir yerdir.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Belediye Halk Plajı’ndan yaklaşık 1 kilometre daha ilerde, aynı istikamette bulunan özel bir plajdır. Çukurbaş yarımadasının ortasından geçen kavşağa gelmeden önce buraya ulaşabilirsiniz.




7. Akçagerme Plajı

En belirgin özeliği rüzgârlı ve dalgalı havalarında dahi denizin ayna gibi olmasıdır. Ayrıca tenis kortu, voleybol sahası, çocuklar için de havuz, su kaydırağı,  çocuk parkı bulunmaktadır. Plajın işletmesi Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından yapılmaktadır. Mavi bayrağa sahip plaj metre uzunluğunda olup küçük çakış taşlarından oluşan bir kumsala sahiptir. Sığ bir deniz yapısına sahip oluşundan dolayı çocuklu aileler için uygundur.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Kaş merkez’den batı istikametine doğru 4 km mesafede, Kalkan yolu üzerinde bulunmaktadır. Dolmuşlar ile ulaşım sağlanabilmektedir. Dilerseniz yürüyerek eşsiz doğa güzellikleri eşliğinde plaja varabilirsiniz.




8. Seyrek Çakıl Plajı

Doğal yapısı ve turkuaz rengi denizi ile etkileyici bir özelliğe sahiptir. Denizi çok temizdir. Yerli ve yabancı turistlerin tercihi metre uzaklıktaki Kaputaj plajı olduğundan dolayı köy ve mahallelerde yaşayan yöre halkının uğrak yeridir. Hafta sonları çok kalabalık olurken hafta içi daha sakindir.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Kaş merkezinden yaklaşık 12 km mesafede Kalkan yolu üzerinde bulunmaktadır. Kaş sahil yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz.




9. Kaputaş Plajı

Plajın en temel özeliği turkuaz rengi bir denize sahip olmasıdır. Kaş plajları denildiğinde ilk akla gelen plajlardan biridir. Kaputaş Plajı’nı gördüğünüzde nefesinizi kesecektir. El değmemiş doğal bir güzelliğe sahip olan bu yer bir kanyon ağzı plajıdır. Birinci dereceden sit alanı olması deneniyle yapılaşmaya yer verilmemiştir. Dağlardan gelen doğal su kaynakları deniz ile buluşmakta ve turkuaz görüntüsüyle temiz bir görüntü oluşturmaktadır. Tesisleri belediye işletmesidir.

Giriş: Ücretsiz
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Kaş’ın 18 km batısında dünyaca ünlü bir plajıdır. Kaş – Kalkan yolu üzerinde bulunmaktadır. Dolmuşla veya arabayla gidilebilir. İlçe merkezinden 20 dakikada buraya ulaşabilirsiniz. Ayrıca alternatif olarak tur tekeneler ile de bu plaja varabilirsiniz. Ücretsiz araç park alanları da bulunmaktadır.




Patara Plajı

Antik Likya’nın en önemli kentlerinden biridir. Patara Plajı kumsalı 18 km uzunluğa sahip olup Caretta Caretta kaplumbağalarının en önemli yaşam alanlarından biridir. Doğal koruma ve sit alanı olan Patara, geniş kumsalları, Kum Tepeleri, kumlarının inceliği ve denizinin sığlığı gibi özellikleri ile eşi benzeri bulunmayan bir bölgedir. Kendinizi Patara’da özgür hissedeceksiniz. İster kızgın kumların üzerinde güneşleyebilir ister dalgalı sularla oynayabilir isterseniz Antik Kent’i gezebilirsiniz.

Giriş: Ücretli
Şezlong: Ücretli
Şemsiye: Ücretli
Ulaşım: Kaş merkezinden 50 km mesafededir. Fethiye yolundan Kalkan’ı geçtikten 11 km sonra, Patara sapağını göreceksiniz. Buradan 6 km daha içeri girdikten sonra Gelemiş köyüne varırsınız. Aracınız ile dilerseniz de 20 dk yürüme yolu ile plaja varabilirsiniz. Ayrıca Kaş merkezinden Patara’ya giden dolmuşları da kullanabilirsiniz.



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası