papatya çayı sinüzite iyi gelirmi / Sinüzit için doğal tedavi yöntemleri | Sağlık

Papatya Çayı Sinüzite Iyi Gelirmi

papatya çayı sinüzite iyi gelirmi

Papatya çayı sinüzite iyi geliyor

Editör: Ali ÖZYİĞİT

İnsanlar gerek sağlık sorunlarına çözüm ve gerekse hastalığa yakalanmadan önce tedbir amaçlı doğal besinlere yönelmeye devam ediyor. Bunlar birisini olan papatya çayının faydaları dikkat çekti.

Sinüzite iyi gelen bitki çayları içerisinde olmasıyla dikkat çekti. Sinüzitin olumsuz etkileri fark edildikten sonra gün içerisinde iki bardak papatya çayı tüketmek faydalı olabileceği bildirildi.

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI

- Papatya çayının uyku kalitesini düzenler

- Papatya çayının sindirim sistemi üzerinde olumlu etkisi vardır

- Papatya çayının belirli kanser türlerine karşı potansiyel koruyuculuğu olduğu biliniyor

-Papatya çayının kalp sağlığı üzerindeki etkileri olumlu olduğu bildirildi

-Cilt sağlığını iyileştiriyor

- Kemik kaybını önlediği biliniyor

PAPATYA ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Çay olarak kullanımında 1 bardak taze kaynatılmış içme suyu içine 1 tatlı kaşığı papatya çiçeği koyun. Bardağın ağzını kapatarak 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Günde 3-4 defa yemeklerden sonra içebilirsiniz. Etkisini yitirmemesi için kaynatmadan hazırlayın. Gargara olarak kullanımında ise, bir fincanın içine 2-3 çay kaşığı papatya çiçeği ve yarım bardak taze kaynatılmış su ekleyin. 5-10 dakika demlendikten sonra ılıtıp gargara olarak kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler

Lavanta kelliğe çare mi
İşte boğaz ağrısına en iyi gelen bitkisel tedavi

Papatya Çayı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Görünümü ve mis gibi kokusuyla en sevilen çiçekler arasında yer alan papatyanın, insan sağlığı açısından birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Küçükken yapraklarıyla 'seviyor, sevmiyor' oynadığımız papatya, sakinleştirici özellikleri bulunan bitkilerdendir. Kökeni Eski Mısır'a dayanan papatya çayı, farklı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Evde kolayca hazırlanan papatya çayının faydaları nelerdir? Papatya çayı nasıl demlenir? İşte, mucizevi etkileriyle papatya çayı ve kullanımı:

papatya çayı

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

  1. Mide kramplarını ortadan kaldıran papatya çayı, sindirim sisteminin rahatlamasına da yardımcı olur.
  2. Sinüzit, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelen papatya çayı, boğaz ağrıları ve öksürüğün giderilmesine de yardımcıdır. 
  3. Sinirlerin yatışmasına, sakinleşmeye ve uykusuzluğa karşı oldukça etkilidir.
  4. Ağızda oluşan iltihapların giderilmesini ve diş eti sorunlarının ortadan kalkmasını sağlar.
  5. Kan şekerini dengeleyerek diyabet hastalığı riskini düşürür.
  6. Mide bulantısına iyi geldiği için, mide sorunu yaşayan kişilere önerilmektedir.
  7. Adet düzensizliklerine ve sancılarına iyi gelir.
  8. Alerjik hastalıklara karşı da etkilidir.
  9. Karaciğeri çalıştırarak bağışıklığı güçlendirir, vücut direncini arttırır.
  10. Bağırsakları hareketlendirir, bağırsaklarda oluşan iltihapların giderilmesini sağlar.

papatya çayı

Papatya Çayı Nasıl Yapılır?

Papatya çayı yapımında ihtiyacınız olan malzemeler; yarım litre içme suyu ve 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyadır. İlk olarak suyu ocakta kaynatın. Daha sonra kurutulmuş papatyaları da suyun içerisine ekleyin. Çayı 3 dakika demlenmesi için bırakın. Daha sonra çayı süzgeçten geçirin ve çiçek kısımlarını süzün. Çayınız hazır. Tatlandırmak için limon ve bal ekleyebilirsiniz. Günde en fazla 2 fincan çay içilmelidir. Özellikle uyumadan bir saat önce tüketilmesi önerilir.

papatya çayı

Papatya Çayının Zararları Nelerdir?

Papatya çayının bilinen büyük bir zararı olmasa da, çayı aşırı miktarda tüketmek olumsuz sonuçlara neden olur. Özellikle hassas bünyelerde yan etkilere neden olabilir.

Önemli Not:

  1. Polen ya da çiçek alerjisi olan kişiler, papatya çayını tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.
  2. Papatya çayı mide bulantılarını önlese de, gebelik döneminde bebeğe olumsuz etkiler verebilir. Bu nedenle hamilelerin tüketmeden önce doktora danışması gerekir.
  3. Papatya çayının aşırı tüketimi sürekli uyku ve uyuşukluk hissi verebilir. Bu nedenle günde en fazla 2 fincan içilmelidir.
  4. Papatya çayının içinde kan inceltici maddeler bulunmaktadır. Bu nedenle kanama bozukluğu yaşayan kişilerin doktora danışmadan kullanması önerilmez.

Şunlara da göz atın;

  1. Kış hastalıklarına şifa olacak bitki çayları
  2. Adet söktürücü bitki çayları
  3. Uyku vakti çayları
  4. Depresyona iyi gelen bitki çayları
  5. Çay çeşitleri nelerdir?

SİNÜZİT ŞİKAYETLERİNDE PAPATYA BİTKİSİ!

Sizlere Papatya bitkisinin özelliklerinden bahsedeceğim. Papatya özellikle sinüzit şikâyeti olan kişiler için mükemmel bir çözüm olacaktır. Papatya kürünün uygulaması çok kolaydır. Sinüzit şikâyeti olan birçok kişiye Papatya kürünü yıllardır öneriyorum. Bu uygulamanın sonuçları öylesine başarılı olmuştur ki uy­gulayan her kişi mutluluğunu bizimle paylaşmıştır. Sinüzit şikâyetlerinde papatya kürüne ekstra önerim ise biberiye yağıdır. Birkaç damla biberiye yağı ile etkiyi daha da artırabilirsiniz.

 

Geleneksel Türk Tıbbında ise deri yaraları, ağız yaraları ve hemoroit tedavisinde papatya haricen uygulanır. Aft yaralarında ise size önerim benimde papatya ve yoğurtotu bitkisidir. Bununla birlikte propolis kullanmanız da oldukça faydalı olacaktır.

 Sinüzit Şikayetleri Papatya Bitkisi İbrahim Saraçoğlu


Pek çok kadın regl dönemlerinde depresiftir. Regl dönemleri boyunca her gün tok karnına demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, depresif durumla­rına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Papatya, adeta reglden dolayı sıkıntılı ve depresif bir dönem geçiren kadınlar için özel olarak yaratılmış bir bitki çeşididir.

 

Mide ülseri şikâyeti olanlar, papatyayı rahatlıkla bitkisel çay olarak içebilirler. Özellikle çiçeklerinin içerdiği alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı (antiulcer) etkilidir. Bu etkin madde aynı zamanda mide yanmasına karşı da etkisini gös­termektedir. Yapraklarında ve saplarında bulunan azulene maddesi de mide ülserine karşı etkilidir. Azulen antienflamatuvar özelliğinden dolayı kozmetik ürünlerinde de yer alır. Özellikle kır papatyasının yapraklarında ve saplarında bulunan apigenin maddesi, kadınların regl dönemlerindeki depresif durumları­na karşı etkili olan birkaç etkin maddeden biridir. Karaciğeri koruyan herniarin maddesi kır papatyasının tipik etkin maddelerinden biridir. Ayrıca, karaciğerin arındırılmasındaki rolü sinapic asitten kaynaklanmaktadır. Kır papatyasının zaman zaman bitkisel çayının içilmesi, karaciğer metabolizmasının sağlıklı ça­lışmasında ve karaciğerin arındırılmasında (hepato-detoxification) etkin rol oynamaktadır.

 

Siz de papatyaları mevsiminde toplayabilirsiniz. Çiçekleri tam olarak açtık­tan sonra en geç on gün içinde toplanmalıdır. Çok fazla beklemiş veya beyaz çiçek yaprakları kısmen dökülmüş olanları toplamayınız. Araç trafiğinin yoğun olduğu yol kenarlarında yetişenleri tercih etmeyiniz. Kurutacağınız papatyaları, belki tozludur diye kesinlikle yıkamayınız. Bu güler yüzlü çiçekleri topladıktan sonra, bir tahta veya bez üzerinde açık havada ve gölgede kurutmak gerekir. Kuruturken, naylon veya benzeri sentetik malzeme üzerine kesinlikle sermeyi­niz. Kuruduktan sonra cam kavanozda ve ışık almayan kapalı bir dolapta koru­ma altına almanız gerektiğini unutmayınız.

 

Sağlıklı diş etlerine mi sahip olmak istiyorsunuz?

 

Dişeti çekilmesi problemlerinde yabani kekik bitkisinin kullanımının yanı sıra Papatya bitkisinin de kullanılması fayda olacaktır. Bir su bardağı suda bir tutam (4-5 gram) kır papatyasını beş dakika ha­fif ateşte demleyiniz ve süzünüz. Ilıdıktan sonra diş fırçanızı içine daldırarak dişlerinizi fırçalayınız (diş macunuyla önceden fırçalamadan). Ara ara da diş etlerinize fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayınız. Demlediğiniz papatya çayı bir defalık kullanım içindir. Ayda iki-üç defa uygulamanız yeterli olacaktır.

 

Bu sitede yer alan bilgiler, fotoğraflar ve yazılar kaynak gösterilerek dahi yayınlanamaz. Aksi halde yasal yollara başvurulacaktır. © 2016. Tüm Hakları Saklıdır, Kopyalanamaz.

Sinüzit için doğal tedavi yöntemleri

Sinüzit, yüz kemikleri arasında bulunan hava boşlukları olan sinüslerin enfeksiyon veya alerji gibi nedenlerle aşırı derecede mukoza ile dolması sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Normalde sinüslerin nemli ve sağlıklı olmasını sağlayan mukoza tabakası, çeşitli nedenlerden ötürü arttığında kanalların tıkanmasına neden olur ve çeşitli belirtiler ortaya çıkar.


Kuru öksürük, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, iltihaplı burun akıntısı, zonklama şeklinde baş ağrısı, kulak ağrısı ve halsizlik gibi belirtilerle ortaya çıkan sinüzit, tedavi edilmediğinde kronikleşebilir. Soğuk algınlığı, kuru ortamlarda bulunmak, enfeksiyon gibi nedenler de sinüziti tetikleyebilir.




  • Özellikle soğuk havalarda baş ve boğaz bölgesini korumak,
  • Klima ve radyatör gibi ısıtıcıların bulunduğu ortamlarda havayı nemlendirmek ve ortamı sık sık havalandırmak,
  • Günlük sıvı alımına dikkat etmek,
  • Sigaradan ve sigara içilen ortamlardan uzak durmak gerekir.


Papatya çayı: Tıbbi papatya (Matricaria recutita) bitkisi, iyi bir antienflamatuar ve antimikrobiyaldir. Bir tatlı kaşığı kurutulmuş papatya ve bir su bardağı kaynamış su ile demleyeceğiniz papatya çayı, üst solunum yolları enfeksiyonlarını hafifleteceği gibi, sinüzit belirtilerini de azaltmada oldukça etkilidir. Sinüzit şikayetleri hissetmeye başladığınızda, günde bir-iki fincan papatya çayı tüketebilirsiniz.


Papatya buğusu: Papatya çayı içmek kadar, buğusunu koklamak da sinüzit şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Bir tencerede bir litre suyu kaynatın, içerisine bir avuç papatya ilave ederek kapağını kapatın ve 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Daha sonra tencerenin üzerine eğilin ve buğunun kaçmaması için başınızın üzerini bir tülbentle veya bezle örterek 5-8 dakika kadar tencereden yükselen buharı koklayın. Geniz tıkanıklığını rahatlattığı gibi, baş ağrısına da iyi gelecektir. Daha sonra tenceredeki yoğun papatya çayına batırdığınız pamukları gözlerinizin üzerine koyarak dinlenebilirsiniz. Papatya çayı ile gözleri dinlendirmek hem yüzünüzün şişkinliğini alacak hem de baş ağrısı şikayetinizi azaltacaktır.


Sıcak havlu: Sıcak suya batırarak ısıttığınız küçük bir havluyu yüzünüze koyarak 5 dakika kadar dinlenin. Sinüsleriniz ısınarak açılacak ve sıcaklık sizi rahatlatacak.



Odanızı nemlendirin: Radyatörlerinizin ya da diğer ısıtıcıların üzerine uygun bir kap içerisinde koyacağınız sıcak su, buharlaşarak odadaki nem miktarını arttıracaktır. Kuru havaya sahip ortamlarda çok daha şiddetli hale gelen sinüzit şikayetlerini azaltmak için özellikle uyuduğunuz odanın havasının yeterince nemli olduğundan emin olmalısınız.


Burun banyosu: Sık sık akan burnunuzu silme ihtiyacı duyarsınız ancak bu da burun çevresinin kurumasına neden olarak farklı rahatsızlıkları tetikleyebilir. Bunun önüne geçmek ve sinüslerinizi sağlıklı bir şekilde açmak için, gün içerisinde 4-5 defa burnunuzu su veya tuzlu su ile temizlemelisiniz. Özellikle yatmadan önce burun içerisine birkaç defa tuzlu su çekerek ardından sinüsleri iyice boşaltmak, çok daha rahat uyumanıza yardımcı olacaktır. Bunun için eczanelerde satılan okyanus suyu spreylerinden de kullanabilirsiniz.


Soğan buğusu: Tencerede bir litre suyu kaynatın ve içerisine bir bütün soğanı doğrayarak 1-2 dakika daha kaynamaya bırakın. Daha sonra tıpkı papatya buğusu yapar gibi karışımın buharını soluyun. Oldukça güçlü bir antibiyotik ve antibakteriyel olduğu bilinen soğan, sinüslerin açılmasını kolaylaştıracaktır.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası