edirne işkur meslek edindirme kursları / Edirne SGK - Edirne / 0() 38 **

Edirne Işkur Meslek Edindirme Kursları

edirne işkur meslek edindirme kursları

Edirne işkur kursları yılında da devam ediyor. Edirne&#;de açılmış olan işkur meslek edindirme kursları/istihdam garantili, iep ve girişimcilik kurslarını nasıl takip edeceğinizi yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Edirne İŞKUR Meslek Edindirme Kursları

Edirne iş kurumundan açılan ve başvuruları başlayan iş başı eğitim programı kursuna katılım sağlayabilirsiniz. kurs numarasıyla ilan edilen kursa en az ilköğretim en fazla doktora mezunu kişiler başvuru yapabilir. Toplam gün sürecek olan kurs Edirne / Uzunköprü ilçesinde başlayacak olup haftanın pazar hariç tüm günleri yapılacak. Kursa kadın ve erkek adaylar katılabilecek, katılma yaş sınırı ise olarak belirlenmiştir.

İşi Yerinde Öğrenin

  • İşbaşı eğitim programları ile mesleki yeterliliklerinizi geliştirin.
  • Bu programdan yararlanmak isteyenler, işyerlerini mezun oldukları ya da ilgi duydukları alandaki işyerleri arasından kendileri seçebilmektedirler.

Bu programa katılmak için İŞKUR&#;a kayıt olmalısınız. Başvurunuzu tamamlandıktan sonra mülakat tarihi-saati-adresi konularında sms ve/veya e-posta ile bilgilendirileceksiniz. Peki bu ilana işkur sayfası üzerinden nasıl başvurulur? İşte cevabı&#;

Edirne işkur kurs arama

İŞKUR Edirne kurs arama sayfası için TIKLAYIN!

Edirne işkur kurs sayfasına giriş için öncelikle İŞKUR kurs arama sayfasına girerek yukarıdaki resimde gösterildiği gibi &#;Kurs Yeri&#; yurt içi, &#;İl&#; kutucuğu ise Edirne olarak seçip sol üstten ara seçeneğini kullanın. Daha sonra Edirne işkur kursları karşınızda listelenmiş olacaktır. Buradan aktif bir kurs varsa kurs numarasına tıklayıp ayrıntıları inceleyebilir ve başvuru yapabilirsiniz. Eğer karşınıza listelenmiş bir program çıkmadıysa aktif bir kurs yok demektir. Bu durumda sadece yeni kursların açılmasını beklemek gerekiyor.

Edirne İŞKUR kursları yılında tüm hızıyla devam ederken biz de sizlere bu sayfa üzerinden kurs haberlerini sürekli olarak aktaracağız. Aşağıda yer verdiğimiz işkur kurs sayfası üzerinden sisteme giriş yapabilir ve tüm güncel kursları inceleyebilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden de tüm mesleki kurs haberlerini bulabilirsiniz.

Edirne İŞKUR İl Müdürlüğü

Telefon : (0 ) 20 84 &#; 38 61 &#; 05 07 &#; 27 83 &#; 11 19

Faks: (0 ) 09 60 &#; 41 12

Adres: Mithat Paşa Mah., Ortakapı Cd. No, Merkez/Edirne

FacebookTwitter

Mesleki Eğitim Merkezleri

Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda Mesleki eğitim merkezleri, ülkemizin meslek sahibi insan ihtiyacını karşılayabilmek adına çalışmalarını sürdürmektedir.

tarihli sayılı Resmi Gazete de yayınlanan sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ve sayılı Mesleki Eğitim Kanununda değişiklik yapılarak çıraklık eğitimi örgün ve zorunlu eğitim kapsamına alınarak mesleki eğitim merkezleri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır.

Çıraklık eğitiminin örgün ve zorunlu eğitim kapsamına alınması ile ekonomimizin temel yapı taşı olan işletmelerin çırak ihtiyacının karşılanması ve çırak öğrencilerimizin ahilik kültüründen gelen usta çırak ilişkisiyle mesleklerini işbaşında öğrenmeleri amaçlanmıştır.

sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu'nun 26'ncı maddesine göre: Ortaöğretim; ilköğretime dayalı dört yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinin tümünü kapsar. Bu okul ve kurumları bitirenlere bitirdikleri programın özelliğine göre diploma verilir. Ancak; mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin diploma alabilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen fark derslerini tamamlamaları gerekmektedir.

Mesleki eğitim merkezlerine kimler başvurabilir?

Mesleki eğitim merkezi öğrencileri haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmelerde pratik eğitim alır. Bu doğrultuda mesleki eğitim merkezlerine kayıt olma şartları:

  • En az ortaokul veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olmak.
  • Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak. Bu durum gerektiğinde sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir.
  • Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir iş yeriyle sözleşme imzalamak (Sözleşme imzalanacak iş yerinde "Usta Öğreticilik Belgesine" sahip bir usta bulunması gerekir).
  • Kayıt için yaş sınırı yoktur.
  • Öğrenci kayıtları yıl boyu devam eder.

Mesleki eğitim merkezlerine nasıl başvurulabilir?

  • Başvuru şartlarını taşımak koşuluyla, mevcutta bir işletmede çalışanlar veya işletmede çalışmayıp mesleki eğitim almak isteyen adaylar kimlik bilgileriyle birlikte en yakın mesleki eğitim merkezine veya mesleki ve teknik Anadolu lisesine bizzat müracaat edebilir.
  • Herhangi bir İşletmede çalışmayanlar; mesleki eğitim merkezleri tarafından meslek seçimi ve işletme bulma konusunda rehberlik ve yönlendirme hizmeti alabilirler.
  • Mesleki eğitim merkezine kayıt; okul, işletme ve öğrenci/veli arasında “işletmelerde mesleki eğitim sözleşmesinin” imzalanmasıyla başlar.
  • Öğrenci e-MESEM sistemine okul tarafından kaydedilir.
  • Öğrenci kayıt olduğu andan itibaren meslek hastalıkları, iş kazalarına karşı sigortası ile maaşı başlar, öğrenim süresi boyunca devam eder.

Mesleki eğitim merkezlerine başvuru süreci ve aşamaları

  • Mesleki eğitim merkezleri tüm illerde bulunmaktadır.
  • En az ortaokul mezunu olan adaylar yıl boyunca kayıt yaptırabilir.
  • farklı dalda başvuru yapılabilmektedir.
  • Haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir.
  • Çıraklık eğitimi 3 yıl, kalfalık eğitimi 1 yıl sürmektedir.
  • Mesleki eğitim merkezine devam eden 9,10 ve Sınıf öğrencileri asgari ücretin en az %30'unu, Sınıf öğrencileri asgari ücretin en az yarısı kadar maaş alırlar.
  • Mesleki eğitim merkezi mezunları “Ustalık Belgesi” ile “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması” alarak kendi iş yerlerini açabilirler.
  • Ustalık belgesine sahip olanlar çırak öğrenci istihdamı için “İş pedagojisi eğitimi” ile “Usta Öğretici” belgesine sahip olurlar.

Mesleki eğitim merkezine nakil işlemleri

  • 9. sınıf öğrencileri ile ara sınıflarda olup aynı alandan mesleki eğitim merkezi programına nakil ve geçiş yapmak isteyen öğrenciler, bulundukları sınıf seviyesinden zamana bağlı olmaksızın ve dönem kaybetmeden nakil ve geçiş yapabilecek,
  • Farklı bir alandan veya diğer okul türlerinden nakil ve geçiş yapmak isteyen 10, 11 ve sınıf öğrencileri ise ikinci dönemin başlangıcına kadar nakil ve geçiş yapmış olmaları halinde sınıf seviyesinden eğitime devam edebilecek. İkinci dönemin başlangıcından sonra nakil ve geçiş yapmak isteyen öğrencilerin mesleki eğitime hazırlık amacıyla yalnız işletmede mesleki eğitim almak üzere kayıtları yapılacak ve bu öğrenciler de ilgili okulun toplam öğrenci sayısına dâhil edilecek.
  • Bu öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri e-Okul sisteminden, Ortaöğretim Kurum İşlemleri / Bilgi Giriş İşlemleri / MESEM Öğrenci Aday Kayıt sayfasından yapılacak.
  • Başvurular ve meslekî eğitim merkezi irtibat numarası sayfamızda yer alıyor.

Mesleki eğitim merkezleri ne gibi avantajlar sağlıyor?

  • 34 Alan ve farklı dalda mesleki eğitim imkânı
  • Ortaokulu bitirenlere zorunlu lise eğitimini mesleki eğitim merkezlerinde tamamlayabilme fırsatı
  • 9. sınıftan itibaren iş kazaları, meslek hastalıklarına karşı sigorta
  • 9, 10 ve sınıf öğrencilerine asgari ücretin en az %30'u,
  • sınıftaki kalfalara asgari ücretin en az yarısı kadar maaş imkânı
  • Ustalık belgesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması ve kendi iş yerini açma fırsatı
  • Mezun olduğu alanda %88 istihdam oranı

 Kurumlarımızın koordinasyonu ve iş birliği ile Türkiye’de mesleki eğitimi yeni bir evreye taşıyoruz.

GELECEK MESLEKİ EĞİTİMDE!

Mesleki eğitim merkezlerine, mesleki ve teknik Anadolu liselerine, çok programlı Anadolu liselerine, spor liselerine ve güzel sanatlar liselerine bu bölümden ulaşabilir; il, ilçe ve okul türlerine yönelik arama yapabilirsiniz.



KURUM KODUOKULİL
İLÇE
TELEFONFAKSE-POSTAWEB ADRESİADRES

"EDMEK" HİZMETE AÇILDI

            Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kursu, Yıldırım Mahallesi’nde açıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın en önemli hedeflerinden birisi olan kursa katılanların işverenlerle buluşturulup iş bulmaları sağlanacak.

            Kursun açılışı nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, EDMEK ile en önemli projelerden birinin daha hayata geçirildiğini söyledi. Ülke genelinde istihdamda ciddi sıkıntılar olduğuna değinen Gürkan, resmi verilere göre %14 oranında işsizlik oranı mevcut olduğunu ama insanların da daha çok kamu kurumlarında iş bulmaya çalıştığına dikkat çekti. Gürkan, “Resmi verilere göre yüzde 14 gibi bir işsizlik oranımız var. Ama şöyle garip bir durum da var, Edirne için söylüyorum diğer illeri bilemem. Belli işlerde iş ilanı çıkıldığında oraya alınacak personelin onlarca bazen yüzlerce katı başvuru oluyor. Ama bunun dışındaki işlerde maalesef bırakınız başvuruyu neredeyse yoldan adam toplamaya çalışıyor işverenler. Geçtiğimiz aylarda belediyeye 58 kişilik personel alımı yapmak istedik kişi başvurdu. Bu biter bitmez Edirne‘deki konfeksiyon fabrikalarından birisinin müdürü bana geldi dedi ki, ‘başkanım ben sizin ilanınızı gördüm başvuruları gördüm takip ettim ben fabrikanın kapasitesini yükselticeğim 3 aydır kişi eleman için ilana çıkıyorum afişler asıyorum pankartlar asıyorum ama başvuran yok.’ Dedim ki nasıl oluyor daha dün bize 58 kişi için kişi başvurdu burada bir terslik var, yanlışlık var. Ben de biraz fabrika şehrin dışında olduğu için dedim ki, ‘Bak şurada bizim eski camiinin karşısında belediye dükanları var, orada boş bir dükkanımız var git oraya kocaman bir afiş yaptır işçi aranıyor diye birde görevli koy, birde öyle deneyelim bakalım.’ Dediğimi yaptılar 15 gün açık tuttular 15 günde 70 tane başvuru alabildiler. Kaç kişi çalıştı bilmiyorum. Şimdi hepimiz istiyoruz ki evlatlarımız iş bulsun ekmek parasını kazansın. Ama bunların hepsinin belediye gibi, valilik gibi, hastane gibi resmi kurumlarda çalışma şansı yok bu kurumlar herkesi alamayacak. Keşke alabilseler. Buradan gerçeği söylemek istiyorum bir siyasetçi olarak, herkesi belediyede çalıştırma imkanımız şansımız yok. Herkesi valilikte, herkesi resmi kurumlarda şansımız yok maalesef. Gönül ister ki herkesi alalım. Ama bu teknik olarakta imkansız, ekonomik olarakta imkansız o yüzden eli iş tutan bir meslek sahibi olmuş okuyamamış okula gidememiş uzmanlaşamamış ama en azından bir mesleğin giriş kapısından içeri girmiş elemanlar yetiştirmemiz lazım” dedi.

            Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kursu’nu açarak herhangi bir kurumun işini yapma derdinde olmadıklarını da kaydeden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İŞKUR’un insanlara meslek edindirme konusunda önemli çalışmaları olduğunu söyledi. Her kurumun kendine göre işini layığı ile yaptığını belirten Gürkan, EDMEK’in en önemli amacının, kursa katılanlara belirli bir alanda meslek öğretmek ve sonrasında da bu kişileri işverenlerle buluşturmak olduğunu ifade etti. Gürkan şunları söyledi:

“Edirne İşkur müdürlüğümüz bu konuda gerçekten çok çalışıyor. Ben toplantılarına da sürekli katıldığım için biliyorum. Ama yetmiyor ama olmuyor. Biz burada bir başka kurumun işini yapma derdinde değiliz. Herkes kendi işini zaten layiğiyle yapıyor. Biz burada kurumlar halkın ve işverenlerin buluşmasını istiyoruz. Bizim burada ki amacımız bu. Çünkü herkes her vatandaş yasa gereği iş kura gitmesi gerekiyor ama gitmiyor kurslarına gitmiyor kursları bırakıyor. Yada her işveren işkur’dan işçi talep ediyor ama bu kaynağı yeterli düzeyde karşılayamıyor. Belediye olarak Edirnelilerle halkla vatandaşla iş kuru ve iş verenleri buluşturup hangi alanda ihtiyaç varsa o alanda hızlı bir şekilde belediyenin de dinanizmini kullanarak insanlarımızı bir meslekle ilgili bir meslek kapısından içeri alacağız ve sertifika vereceğiz. Daha sonra işverenle buluşturup iş bulmalarını sağlayacağız. Bu sistem biraz oturduktan sonra Edirne de işçi ve işveren buluşma günleri yapacağız. Kuşkusuz burada ağırlık her yer de olduğu gibi kadınlarımızın omuzlarına biniyor her işte olduğu gibi. Kadın olmadan aile olmaz kadın olmadan millet olmaz kadın olmadan nezaket zerafet olmaz. Ama bunlar için önce kadının dimdik ayakta olması gerekiyor. Kadının çalışması sadece ekonomik özgürlük değildir. Kadının çalışması yetiştirecekleri evlatlarının sosyalleşerek daha özgür ve daha güçlü bir şekilde yetiştirmektir. O yüzden ben biliyorum ki türk milletinin kadınları fedakardır cefakardır ve en önemlisi de vefakardır. Ben kadınlarım için açtığımız bu yeni yerin yeni kurs merkezinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum burası sizin, burasını sizlere emanet ediyorum buraya gözünüzün bebeği gibi bakacağınızdan ve burasını yaşatacağınızdan da adım gibi eminim.”

            Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kursu bünyesinde oluşturulan dikiş kursu için 10 adet sanayi tipi dikiş makinesi, overlok kursu için 4 adet sanayi tipi overlok makinesi ve ütü kursu için de 1 adet sanayi tipi ütü bulunuyor. Kursa kayıt yaptıranlar Belediye tarafından kurs merkezine ücretsiz olarak ulaşım sağlayacaklar. Kursta Edirne Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta öğreticiler ve Belediye personeli görev yapacak.

Edirne SGK - Adres - Telefon - İletişim bilgileri nedir?

Sayfamızda İŞKUR Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adres, iletişim bilgileri ve görev, yetkileri paylaşılmıştır.

İŞKUR’un görev ve yetkilerini şöyle sıralayabiliriz:

  • İşsizliği önleyerek işgücü piyasası istihdamına katkılar sağlamak
  • İstihdamı geliştirmek, korunmak ve yaygınlaştırmak
  • İstihdam oluşturmak amacıyla meslek edindirme kursları düzenlemek
  • Kurslarda yetişen personeli işgücü piyasasında istihdam etmek
  • İşgücünün istihdam olanaklarını artırmaya yönelik programlar düzenlemek
  • İşini kaybedenlere geçici bir süre gelir ve sigorta desteği sağlamak
  • İşgücü piyasası verilerini derlemek, analiz etmek, yayınlamak
  • İş ve meslek analizleri yapmak ve yaptırmak
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri vermek ve verdirmek
  • İşgücüne eğitim seminerleri ve kurslar vermek
  • Yurtiçinde ve yurtdışında işgücü için uygun pozisyonlar bulmak ve yerleştirmek
  • Özel istihdam bürolarına ilişkin verilen görevleri yerine getirmek
  • Uluslararası kuruluşlar ve Avrupa Birliği’nin işgücü, çalışma hayatı ve istihdam ile ilgili kararlarını takip etmek
  • Engelli, eski hükümlü, terör mağduru gibi grupların istihdamını sağlamak, takip etmek

Edirne İşkur Şubesi İletişim Bilgileri

  • İletişim Hattı: 75 87
  • Telefon: (0 ) 38 61

  • Faks: (0 ) 09 60 - 41 12

  • e-posta: [email&#;protected]

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir