lys başvuru ücreti 2017 / 2017 LYS Başvuruları | Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı

Lys Başvuru Ücreti 2017

lys başvuru ücreti 2017

LYS başvuru ödemeleri nasıl yapılacak?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) herhangi bir puan türünde 180 ve üzerinde puan alanlar için haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvurular 4 Nisan’da başladı ve 17 Nisan’da son bulacak. Ücret ödemek için ise 18 Nisan’a kadar zamanınız var. LYS sınav ücreti ise 40 TL. Yani adaylar girmek istediği her bir LYS için 40 TL ödeyecek. 

EN AZ İKİ SINAVA BAŞVURUN 

LYS puanlarının hesaplanabilmesi için her adayın iki sınava başvurması gerekiyor. Bir tek sınava başvurduğunuzda girebilirsiniz ancak puanınız hesaplanmaz. Yani boşuna girmiş olursunuz. Tek sınava başvuru yalnızca Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) için geçerli değil. Dil puanı ile tercih yapacak adaylar için tek sınava girmek yeterli.

ÜCRETİNİ ÖDEMEYENİN BAŞVURUSU GEÇERSİZ SAYILACAK

Başvurunuzu yaptıktan sonra eğer sınav ücretlerini ödemezseniz başvurunuz geçersiz sayılır. Başvuru yapmamış kabul edilirseniz ve LYS’lere giremezsiniz. Başvurunuz ancak sınav ücretini ödedikten sonra geçerli olur.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

2017 öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi (ÖSYS)Kılavuzunda yer alan bilgilere göre 2017-ÖSYS’ye başvuran adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracak.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını vesınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. 

HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, ÖSYS’ye başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterli. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir.Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilâtıyapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lereyönlendirebiliyor. Yurtiçi ve KKTC’den başvuru yapan adayların sınav ücretlerini yatırabileceği bankalar ise şöyle: 

-Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç). 
-Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç).
-Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç).
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç).
-Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı.
-Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler.
-Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık. (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

İNTERNETTEN DE YAPILABİLİYOR

Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internetbankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödemeyapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecek.

Yurtdışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, belirtilen sürelerde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan“ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracak. 

LYS'LER HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4): 10 Haziran Cumartesi, saat 10.00, 135 dakika.
Matematik Sınavı (LYS-1): 11 Haziran Pazar, saat 10.00, 135 dakika.
Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2): 17 Haziran Cumartesi, saat 10.00, 135 dakika.
Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) 17 Haziran Cumartesi, saat 14.30, 120 dakika.
Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3): 18 Haziran Pazar, saat 10.00, 120 dakika.

14-04-2017

kaynağı değiştir]

Aday öğrencinin girmek istediği bölüm eğer YGS puan türlerinden (YGS-1, YGS- 2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6) biriyle alıyorsa öğrenciler kendilerinin bu puan türündeki puan ve başarı sıralamalarına bakmaları gerekmektedir. Aday öğrencinin YGS ham puanı ile OBP ek puanının toplamı girmek istediği bölümün taban puanına denk veya üstü geliyorsa bölüme yerleşme oranı da bu sebepten yükselebilir. Taban puanlar, sıralamalar ve standart sapmalar yıllara göre farklı olabileceği için adaylara geniş bir tercih aralığında bulunmaları da önerilmektedir. (örn. sıralamanın daha üstünden başlayarak daha düşük yerelere kadar inmek.) Tercih yaparken öğrencinin başarı sırası daha önemli bir etkendir. LYS puanıyla (TM, TS, MF, DİL) tercihte ise öğrencinin LYS ham puanları, OBP ek puanları ve YGS puanının %40 toplanarak öğrencinin yerleştirme puanı elde edilir. Yerleştirme puanları LYS sonuçları ile birlikte açıklanır. Aday öğrenciler sınav sonuçlarını ve tercihlerini ÖSYM AİS'ten yapabilmektedir. Adaylar 24 ile 30 bölüm arasında tercih yapma hakkına sahiptirler. Bu rakam yıllara göre de değişmektedir.

YÖK Program Atlası[değiştir

Yükseköğretime Geçiş Sınavı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı veya kısaca YGS, Türkiye'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı sistemi öncesinde 2010-2017 yılları arasında geçerli olmuş yükseköğretime geçiş sisteminin ilk sınavı. Adaylar yükseköğretime geçişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na girebilmek için bu sınavda herhangi bir puan türünden en az 180 ham puan almak zorundaydı. YGS’de en az bir puan türünden 150 veya üzeri puan alamayan adaylar ise YGS puanlarıyla bir yükseköğretim programını tercih etme hakkına sahip olamıyordu (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşmakta ve her bir bölümde 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktaydı. Testin Türkçe bölümünde paragraf ve dil bilgisi soruları ağırlıktayken sosyal bilimler kısmında sırasıyla Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait sorular yer alıyordu. Yasal olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almayan öğrenciler için de ilave Felsefe soruları testin Sosyal Bilimler kısmında yer alıyordu. Testin Temel Matematik bölümünde: Matematik ve Geometri soruları yer alıyorken, Fen Bilimleri kısmında ise: Fizik, Kimya ve Biyoloji soruları sorulmaktaydı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na girmek zorunlu değildi. Giren adaylar tüm soruları cevaplamak zorunda da değildi. Sınav konuları ise dört yıllık lise eğitiminde verilen derslerden seçiliyordu. Sınav tarihi yıllara göre değişmekte olsa da genellikle mart ayı ortalarında yapılıyordu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na: bir liseden mezun olmuş olanlar, bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında olan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar (alttan dersi olanlar) ile yurt dışında Türkiye'deki ortaöğretim kurumlarına denk bir okuldan mezun olanlar girebilirdi. Sınava girmede sınır yoktu. İsteyenler her sene bu sınava girebilmekteydi. Sınav başvuruları, sınav tarihleri ve sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi sitesinden duyurulurken, adayların sınav hakkında bilmesi gereken şeyler de her yıl "ÖSYM Aday Kılavuzu" başlığıyla yayınlanıyordu.

Başvurma süreci[değiştir

2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (2017-LYS) Başvuruları Başladı

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında Merkezimiz tarafından yapılan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabileceklerdir. LYS’ler 81 il merkezi ile Lefkoşa’ya ek olarak; Ek’te yer alan ilçeler (LYS’ lerin 81 il merkezi ve Lefkoşa’ya ek olarak yapılacağı ilçe sınav merkezleri listesi) birden fazla oturumda yapılabilecektir.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (2017-LYS) Başvuruları Başladı

Başvuru tarihleri ve ödeme işlemleri:

LYS’lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS’lere başvuru yapmak isteyenlerin, 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir.  LYS başvuruları ile sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır.  Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 18 Nisan 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 18 Nisan 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

LYS’lerde sınav yapılacak alanlar:

Matematik Sınavı (LYS-1)

11 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10.00

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2)

17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10.00

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3)

18 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10.00

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)

10 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10.00

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5)

17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 14.30

DİKKAT!

Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

2017-LYS’ler de kısa cevaplı sorular da yer alacak olup kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardır.

Bilgi güncelleme:

ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar, başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınava ilişkin bilgilerini (sınav merkezi tercihi vb.), başvuru süresi içinde(4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında) ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile değiştirebileceklerdir.  Başvuru süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde değişiklik yapılamaz. Merkezimize gönderilen değişiklik/düzeltme taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Ek’te yer alan 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYS’lere ilişkin tüm ilke ve kuralları, başvuru işlemi aşamalarını kapsamakta olup adaylar, başvuru yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatle incelemelidir.

2017-LYS adaylarına başarı dileklerimizle ve saygıyla duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.