sinüzit bitkisel tedavi saraçoğlu / Sinüzite karşı kır papatyası - Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu

Sinüzit Bitkisel Tedavi Saraçoğlu

sinüzit bitkisel tedavi saraçoğlu

155- Bitki Seti

Teslimat koşulları


Siparişleriniz oluşturulduktan sonra 3-5 iş günü içerisinde hazırlanarak antlaşmalı kargo firmasına teslim edilmektedir.

Kargo firmasının yoğunluğuna bağlı olarak dağıtım süresi değişebilmekte olup; kargo takip  numarası ve tahmini teslim tarihi siparişinizde verdiğiniz iletişim numaranıza SMS olarak  iletilmektedir.

Not: Ekstrem durumlarda kargoların hazırlanma süreleri 3-5 iş gününü aşabilmektedir.

İade Koşulları

 1.Cayma Hakkı, müşterinin satın aldığı ürünü; ambalajı bozulmamış, tahrip edilmemiş, kullanılmamış olmak kaydıyla teslim aldıktan sonraki 14 gün içerisinde kargo bedeli satıcı olarak tarafımıza ait olacak şekilde iade etme hakkı söz konusudur.

2.Alınan her ürün üretici firmanın garantisi altındadır ancak internet sitemizde satılan hiçbir ürün hastalık tedavisi için kullanılmamaktadır. Tüm ürünlerimiz takviye amaçlı olup, yardımcı ve destekleyici olarak önerilmektedir. Ürün iadelerinde, ürünümüzden beklenen sonucun oluşmaması iade nedeni gösterilemez.

3.Müşteri, ürünleri teslim almadan önce kargo yetkilisi önünde kontrol ederek gönderileri teslim alması gerekmektedir. Eğer üründe hasar olmuşmuşsa yetkiliye tutanak tutturularak müşteri ürünü teslim almamalıdır. Ürün teslim alındığında kargo firmasının görevini eksiksiz yerine getirdiğini müşteri kabul etmiş demektir.

4.Kargo Teslim Uyarısı: Kargonuzu teslim almadan önce ürününüzü kontrol ediniz. Size gönderilen üründe bir yanlışlık, eksiklik veya hasar mevcut ise hemen kargo görevlisine Hasar Tespit Tutanağı tutturunuz ve Müşteri Hizmetlerimizi arayarak bize bildiriniz. Aksi takdirde imzaladığınız kargo teslim fişi, ürünü eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim aldığınız anlamına gelir. Hasar Tespit Tutanağı tutulmayan iadeleriniz veya şikâyetleriniz kabul edilmeyecektir.

5.Ambalajı açılmış, kullanılmış, hasara uğramış ürünlerin iadesi geçerli bir sebep göstermeksizin kabul edilmemektedir. Bu durumda ürün bedeli müşteriye iade edilmemektedir

6.Ambalajı açılmış, kullanılmış ürünlerde ürün kaynaklı bir hata olduğu müşteri tarafından tespit edilmişse, eksiksiz doldurulmuş ürün iade formu, ürün faturası fotokopisi ile birlikte Saraçoğlu Turizm Ve Çevre Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş. şirket adresimize en geç 10 gün içerisinde gönderilmelidir. Anlaşmalı olduğumuz Yurtiçi ve PTT kargo firmalarıyla tek kullanımlık iade kargo kodunu kullanarak şirket adresimize gönderilmelidir.

7.Ürün iade şartlarına uygun olarak iade edilen ürünün tarafımıza ulaşmasıyla birlikte iade süreci başlatılır. Ürün şartlarına uygunluğu kontrol edildikten sonra; üründe kullanımdan doğan bir kusur yoksa ve tarafımız kaynaklı bir sorun var ise ürün bedeli kredi kartınıza veya hesap numaranıza 10 gün içerisinde geri ödenir.

8.Ürün bedeli, bankanıza bağlı olarak 10 gün içerisinde ‘artı bakiye’ olarak kredi kartınıza yansır. Bu süreç tamamen bankanıza bağlıdır ve Saraçoğlu Turizm Ve Çevre Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş.’in bankanıza müdahale etme hakkı yoktur.

9.İade Kapsamı Dışındaki Ürünler; yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü gibi belirli günlere yönelik ALICI’ ya özel olarak hazırlanan, satışa sunulan ve/veya ithal edilen ürünlerde, tüketicinin istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan malların, kampanya ve promosyon ürünlerin, ambalajı açılmış ve/veya kullanılmış olan ürünlerin iadesi alınamamaktadır.

10.Cayma hakkı, ürün iade koşullarına uygun olan iadelerin kargo bedelini kapsamakta, ürün değişiminden kaynaklı kargo bedelini kapsamamaktadır. Bu durumda tüketicinin cayma hakkını kullandığını kabul ederek iade işlemini gerçekleştirilir ve istediği başka bir ürün var ise yeniden sipariş edebilir. Cayma hakkının kullandığı kabul edilip iade işlemi yapıldığında kargo masrafı satıcı olarak şirketinize, yeniden başka ürün siparişi verildiğinde kargo masrafı ise tüketicinin kendisine aittir.

**İade talebinde bulunulması durumunda https://www.profsaracoglu.com/urun-iade formunun doldurulması gerekmektedir.

Sinüzite karşı kır papatyası

Değerli okuyucu, bugün sizlere papatyadan bahsetmek istiyorum, çünkü yaklaşık bir-bir buçuk ay sonra bizleri tekrar güler yüzleriyle selamlamaya başlayacaklar. Yazılarımda ve kitaplarımda sık sık vurgulamaya çalıştığım gibi, “Doğa asla çöp üretmez. Eğer doğanın ürettiği bir bitkiye çöp diyorsak, biliniz ki bu onu henüz tanımıyor olmamızdan ve bilgimizin yetersizliğinden kaynaklanır.” Hakkında bilgi sahibi olmadığımız bir bitkiye “çer-çöp” demek, kişinin kendi cehalatini gösterir. Yolda yürürken dalından düşmüş bir yaprağa basmaktan her zaman sakınırım.
Çok yakında hoş kokulu papatyalar tekrar bize güler yüzlerini göstermeye başlayacaklar. Çiçekleri, beyaz yapraklarını dökmeden onları toplamak gerekir. Kendiniz için yaklaşık 200-250 gram toplayınız ve Sinüzite karşı  kır papatyasıgölgede kurutunuz.
Papatya, sinüzit şikâyeti olanlara mükemmel bir çözüm getirmektedir. Uygulaması çok kolaydır.
Sinüzite karşı kullanacağınız papatyayı, aktarlardan, eczanelerden veya marketlerden temin edebilirsiniz. Aktarlarda açık olarak satılan kır papatyası hem çok daha ucuz hem de daha çok etkilidir.
Kadınların regl dönemleri boyunca her gün tok karnına demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, bu dönemde hissedilen depresif ruh durumunda büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Papatya, adeta reglden dolayı sıkıntılı ve depresif dönem geçirenler için özel olarak yaratılmış bir bitkidir diyebilirim. Sık sık baş ağrısı çekmeye başladıysanız, kır papatyasının çayını içmenizi öneririm. Baş ağrılarının yavaş yavaş seyrekleştiğini ve giderek tamamen ortadan kalktığını anlatan çok sayıda insan tanıdım.

10 gün içinde toplanmalı
Mide ülseri şikâyeti olanlar, papatyayı rahatlıkla bitkisel çay olarak içebilirler. Özellikle çiçeklerinin içerdiği alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı (antiulcer) etkilidir. Bu etkin madde aynı zamanda mide yanmasına karşı da etkisini göstermektedir. Bağırsak kramplarında ve spazmlarında ve de koliklerden yakınanlara mükemmel bir yardımcıdır. Yapraklarında ve saplarında bulunan azulene maddesi de mide ülserine karşı etkilidir. Özellikle kır papatyasının yapraklarında ve saplarında bulunan apigenin maddesi, kadınların regl dönemlerindeki depresif durumlarına karşı etkili olan birkaç etkin maddeden biridir. Karaciğeri koruyan herniarin maddesi kır papatyasının tipik etkin maddelerinden biridir. Ayrıca, karaciğerin arındırılmasındaki rolü sinapic asitten kaynaklanmaktadır. Kır papatyasının zaman zaman bitkisel çayının içilmesi, karaciğer metabolizmasının sağlıklı çalışmasında ve karaciğerin arındırılmasında (hepato-detoxification) etkin rol oynamaktadır.
Papatyaları mevsiminde siz de toplayabilirsiniz. Çiçekleri tam olarak açtıktan sonra en geç on gün içinde toplanmalıdır.
Bu güleryüzlü çiçekleri topladıktan sonra, tahta veya bir bezin üzerinde açık havada ve gölgede kurutmak gerekir. Kuruturken, naylon veya benzeri sentetik malzeme üzerine kesinlikle sermeyiniz. Kuruduktan sonra cam kavanozda ve ışık almayan kapalı dolapta koruma altına almak gerekir. Kurutacağınız papatyaları, belki tozludur diye kesinlikle yıkamayınız.


GÜNÜN KÜRÜ

Sinüzite karşı  kır papatyası


Kür 1: Sinüzite karşıTencerede yaklaşık yarım litre suyu kaynama noktasına getiriniz. İki tutam (yaklaşık 9-10 gram) kurutulmuş papatyayı kısık ateşte kaynamakta olan suyun içine atınız. Başınızı havlu ile örterek, yüzünüzü buharına tutarak burnunuzdan nefes alıp veriniz. Arada ağzınızdan da nefes alıp veriniz. Bu uygulamayı 5 dakika tatbik ediniz. 5 dakika tamamlandıktan sonra yarım saat ara verip tekrar 5 dakika aynı şekilde başınızı havlu ile örterek uygulayınız. Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika uygulayıp yarım saat ara veriniz ve tekrar 5 dakika uygulayınız. Akıntının gelmeye başladığı gün, 3 gün ara veriniz. Bazı durumlarda ilk günün ilk beşinci dakikasında akıntı gelmeye başlar. Bazı durumlarda ise ikinci veya daha sonraki günlerde akıntı gelmeye başlar. Yeterli rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde zaman zaman uygulama tekrar edilebilir.

Kür 2: Depresif geçen regl dönemlerine karşı
Regl dönemleri boyunca her gün tok karnına, demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, depresif durumlarına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Eğer regl döneminden üç gün önce başlanırsa çok daha etkili olacaktır. Bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken nokta, papatya çayının tok karnına içilmesidir. Öğle veya akşam yemeğinden yarım saat sonra içmek en uygun zamanlamadır.

Dikkat: Buradaki bilgilerin herhangi bir hastalığı teşhis amacı kesinlikle yoktur. Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız.

Sağlıklı diş etlerine mi sahip olmak istiyorsunuz?
Bir su bardağı suda beş dakika bir tutam (4-5 gram) kır papatyasını hafif ateşte demleyiniz ve süzünüz. Su ılıdıktan sonra diş fırçanızı daldırarak dişlerinizi fırçalayınız (diş macunu ile önceden fırçalamadan). Dişlerinizi fırçalarken ara ara fırçayla diş etlerinize fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayınız. Demlediğiniz papatya çayı bir defalık kullanım içindir. Diş etlerinizin güçlendiğini hayretle gözlemleyebilirsiniz. Eğer diş etleriniz fırçalarken kolayca kanıyor ise papatya çayı ile fırçalayınız.

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu
[email protected]

SİNÜZİT ŞİKAYETLERİNDE PAPATYA BİTKİSİ!

Sizlere Papatya bitkisinin özelliklerinden bahsedeceğim. Papatya özellikle sinüzit şikâyeti olan kişiler için mükemmel bir çözüm olacaktır. Papatya kürünün uygulaması çok kolaydır. Sinüzit şikâyeti olan birçok kişiye Papatya kürünü yıllardır öneriyorum. Bu uygulamanın sonuçları öylesine başarılı olmuştur ki uy­gulayan her kişi mutluluğunu bizimle paylaşmıştır. Sinüzit şikâyetlerinde papatya kürüne ekstra önerim ise biberiye yağıdır. Birkaç damla biberiye yağı ile etkiyi daha da artırabilirsiniz.

 

Geleneksel Türk Tıbbında ise deri yaraları, ağız yaraları ve hemoroit tedavisinde papatya haricen uygulanır. Aft yaralarında ise size önerim benimde papatya ve yoğurtotu bitkisidir. Bununla birlikte propolis kullanmanız da oldukça faydalı olacaktır.

 Sinüzit Şikayetleri Papatya Bitkisi İbrahim Saraçoğlu


Pek çok kadın regl dönemlerinde depresiftir. Regl dönemleri boyunca her gün tok karnına demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, depresif durumla­rına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Papatya, adeta reglden dolayı sıkıntılı ve depresif bir dönem geçiren kadınlar için özel olarak yaratılmış bir bitki çeşididir.

 

Mide ülseri şikâyeti olanlar, papatyayı rahatlıkla bitkisel çay olarak içebilirler. Özellikle çiçeklerinin içerdiği alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı (antiulcer) etkilidir. Bu etkin madde aynı zamanda mide yanmasına karşı da etkisini gös­termektedir. Yapraklarında ve saplarında bulunan azulene maddesi de mide ülserine karşı etkilidir. Azulen antienflamatuvar özelliğinden dolayı kozmetik ürünlerinde de yer alır. Özellikle kır papatyasının yapraklarında ve saplarında bulunan apigenin maddesi, kadınların regl dönemlerindeki depresif durumları­na karşı etkili olan birkaç etkin maddeden biridir. Karaciğeri koruyan herniarin maddesi kır papatyasının tipik etkin maddelerinden biridir. Ayrıca, karaciğerin arındırılmasındaki rolü sinapic asitten kaynaklanmaktadır. Kır papatyasının zaman zaman bitkisel çayının içilmesi, karaciğer metabolizmasının sağlıklı ça­lışmasında ve karaciğerin arındırılmasında (hepato-detoxification) etkin rol oynamaktadır.

 

Siz de papatyaları mevsiminde toplayabilirsiniz. Çiçekleri tam olarak açtık­tan sonra en geç on gün içinde toplanmalıdır. Çok fazla beklemiş veya beyaz çiçek yaprakları kısmen dökülmüş olanları toplamayınız. Araç trafiğinin yoğun olduğu yol kenarlarında yetişenleri tercih etmeyiniz. Kurutacağınız papatyaları, belki tozludur diye kesinlikle yıkamayınız. Bu güler yüzlü çiçekleri topladıktan sonra, bir tahta veya bez üzerinde açık havada ve gölgede kurutmak gerekir. Kuruturken, naylon veya benzeri sentetik malzeme üzerine kesinlikle sermeyi­niz. Kuruduktan sonra cam kavanozda ve ışık almayan kapalı bir dolapta koru­ma altına almanız gerektiğini unutmayınız.

 

Sağlıklı diş etlerine mi sahip olmak istiyorsunuz?

 

Dişeti çekilmesi problemlerinde yabani kekik bitkisinin kullanımının yanı sıra Papatya bitkisinin de kullanılması fayda olacaktır. Bir su bardağı suda bir tutam (4-5 gram) kır papatyasını beş dakika ha­fif ateşte demleyiniz ve süzünüz. Ilıdıktan sonra diş fırçanızı içine daldırarak dişlerinizi fırçalayınız (diş macunuyla önceden fırçalamadan). Ara ara da diş etlerinize fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayınız. Demlediğiniz papatya çayı bir defalık kullanım içindir. Ayda iki-üç defa uygulamanız yeterli olacaktır.

 

Bu sitede yer alan bilgiler, fotoğraflar ve yazılar kaynak gösterilerek dahi yayınlanamaz. Aksi halde yasal yollara başvurulacaktır. © 2016. Tüm Hakları Saklıdır, Kopyalanamaz.

Sinüzite Ne İyi Gelir? Yetişkinlerde Ve Çocuklarda Alerjik Sinüzit Ağrısı Nasıl Geçer? Sinüziti En Çabuk Ne Keser?

Sinüzite ne iyi gelir sorusunun yanıtı, kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Sinüzit probleminin hangi düzeyde seyredeğini belirleyen pek çok faktörden bahsetmek mümkündür. Dolayısıyla sinüzit nasıl geçer noktasında bir tedavi programı belirlemek için bu faktörlerin göz önünde bulundurulması ve kişiye özel tedavi uygulaması geliştirilmesi gerekir. Sinüzitler yaşa göre ve kişiden kişiye bağlı olarak farklılık göstermektedir. Kimisinde burun akıntısı, kimisinde burun tıkanıklığı olarak ortaya çıkabilir. Baş ağrılarının sinüzit hastalığıyla bağdaştırılması yanlış tespit olabilir. Halk arasında baş ağrıları sinüzit olarak yorumlansa da sinüzitin asıl belirtileri burun ve geniz akıntısı ya da burun tıkanıklığı gibi etkenlerdir. Sinüzitte ağrı hissi çok düşüktür. Yüzdelik olarak ifade edecek olursak bu oran yüzde 5 kadardır. Sinüzit Akut Sinüzit, Subakut, Kronik, Rekürren( tekrarlayan) olmak üzere farklı sınıflara ayrılır. Sinüzit nasıl geçer? Sorusunu yanıtlamadan önce sinüzitin belirtilerine bakalım. Haberimizden sinüzite iyi gelen doğal yöntemler başta olmak üzere konuyla ilgili pek çok ayrıntıya ulaşabilirsiniz.

SİNÜZİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Sinüzit hastalığının genel belirtileri şunlardır:
  • Kuru öksürük
  • Sarı veya yeşil renkli koyu kıvamda burun akıntıları
  • Bazı kişilerde baş ağrıları
  • Gözlerde ağırlık hissi
  • Koku almakta zorlanma
  • Mide bulantısı
  • Geniz akıntısı
  • İki haftadan fazla süren soğuk algınlığı
  • Ateş
  • Yüz ağrısı
  • Ağız kokusu

Sinüzit belirtileri ile ilgili daha detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sinüzit Neden Olur, Nasıl Oluşur? Sinüzit Neyin Belirtisi ve Sebebi Nedir, Nasıl Geçer?

SİNÜZİT HASTALIĞINA NE İYİ GELİR?

Sinüzit hastalığının tedavisi hekim kontrolünde yapılması önemlidir. Sinüzite etken olan nedeni bulup ona göre tedavi uygulamak hastalığın daha erken geçmesine yarar. Sinüzite hangi ilaç iyi gelir? Diyorsanız; sinüzit hastalığında burun tıkanıklığı için burun açıcı spreyler kullanılabilir, baş ve yüzdeki ağrılara çözüm için ağrı kesici ilaçlar içilebilir. Enfeksiyona bağlı durumlarda ise antibiyotik kullanımı önemlidir.

Sinüzit tedavisinde hastanelerde Burun kültürü, Kan testleri, Bilgisayarlı tomografi, Direkt grafi (röntgen) gibi tetkikler uygulanmaktadır.

SİNÜZİTE İYİ GELEN DOĞAL YOLLAR

Akut sinüzit dört haftadan az sürede geçen sinüzit çeşididir. Genelde hastaların çoğu akut sinüzit olur. Sinüzite iyi gelen evde doğal yollar arıyorsanız size birkaç önerimiz olacak. İşte sinüzite iyi gelen evde uygulanabilecek doğal yöntemler ve dikkat edilmesi gereken noktalar:

  1. Bol sıvı tüketerek mukus tabakasının incelmesini sağlayın.
  2. Bulunduğunuz ortam havasız ve nemsiz olmasın. Uygun şartlarda nemlendirin.
  3. Burun kanallarının açılması için duş alabilirsiniz.
  4. Soğuk su ile saçınızı yıkamayın.
  5. Rüzgarlı havalarda fazla dışarıda kalmayın. Kalmak zorundaysanız da korunun.
  6. Elektrikli ısıtıcı ya da petekli evlerde nem oranını korumanız gerekir.
  7. Toz ve duman bulunan ortamdan kaçının.
  8. Sigara kullanmayı bırakın.
  9. Yüz bölgenize bir bez yardımı ile sıcak kompres uygulaması yapabilirsiniz.

KRONİK SİNÜZİT EVDE NASIL GEÇER?

Kronik sinüzit, 6-8 hafta boyunca geçmeyen, tedavilere cevap vermeyen durumlarda ortaya çıkar. Kronik sinüzit tedavisi hastanelerde Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Balon Sinoplasti Cerrahi olmak üzere iki farklı yöntem uygulanır. Endoskopik Sinüs Cerrahisi'nde amaç tıkanan sinüs kanallarını açmaktır. Bu yöntemin en kötü yanı uzun süreli tedavi süreci olmasıdır. Yüz, alın ve geniz bölgesine uygulanan, tıkanan damarları açma yöntemlerindeki gibi benzer bir yöntem uygulanan tedavi Balon Sinoplasti Cerrahi'dir. Bu yöntem daha kısa süreli iyileşme görülmektedir.

Evde uygulayabileceğiniz yöntemler ise şunlardır:

  1. Tuzlu su: Sıcak su ile tuzu karıştırın. Ilık kıvama getirip burnunuza sıkın.
  2. Naneli buhar: Sıcak su ile nane yağını karıştırın. Sıcak sudan çıkan buharı burnunuza çekin.
  3. Baharat: Baharatlı yemekler burun tıkanıklığına iyi gelir. Kronik sinüzit hastaları için iyi gelebilecek bir yöntemdir.

SİNÜZİT BAŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Tarçın: Baş ağrısını hafifleten bir yöntem tarçın macunudur. Bir kaşık tarçın ile bir bardak suyu karıştırın. Yoğun kıvamda bir karışım hazırlayın. Bu karışımı alnınıza, gözlerin kenar kısımlarına sürün.

Zencefil: Zencefili su ile karıştırıp yoğun kıvama getirin. Alnınıza sürün.

Fesleğen: Fesleğen tozunu bir bardak suyun içine atıp iyice karıştırın. Bu karışımı daha sonra ağrı olan bölgeye sürün.

Ağrılarınız çok şiddetli ise ağrı kesici kullanabilirsiniz. Ya da en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizde fayda vardır.

Sinüzite bağlı olarak meydana gelen baş ağrısı problemi nasıl giderilir konusunda daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Sinüzit ağrısı nasıl geçer? Sinüzit kaynaklı baş ağrısına ne iyi gelir, evde tedavi için ne yapılır?

SİNÜZİTE İYİ GELEN EVDE BİTKİSEL YÖNTEMLER

Sinüzite iyi gelen bitki çeşitleri vardır. Evde doğal yöntemlerle bu bitkisel tedavileri uygulayarak sinüzit ile ilgili şikâyetlerinizi azaltmanız mümkün. İşte öneriler:

  • Acı kavun
  • Biberli yemekler
  • Sarımsak
  • Soğan
  • Tuzlu Su
  • Zencefil
  • Elma sirkesi
  • Kekik yağı
  • Bol su içmek
  • Bitki çayları
  • Limon
  • Bal
  • Zeytinyağı

ÇOCUKLARDA SİNÜZİTE NE İYİ GELİR?

Çocuklarda yaş faktöründen dolayı sinüzit gibi bir hastalıkla uğraşmakta zor olabiliyor. Özellikle çocuklarda oluşan kronik sinüzit hastalığı geniz eti ve bademcik iltihaplanması gibi önemli rahatsızlıklara yol açar. Böyle durumlarda geniz eti ve bademcik alınması için ameliyat gerektiren durumlar ortaya çıkar. Fakat hem ameliyat hem de ilaç tedavileri sonuç vermezse endoskopik sinüs ameliyatı zorunlu hale gelebilir. Bu ameliyat ile sinüs kanalları temizlenerek tıkanıklığın açılması sağlanır.

SİNÜZİTE İYİ GELEN PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sinüzit hastası olanlar için kür önerisinde bulundu. Sinüzit için doğal antibiyotik kır papatyası olduğunu söyledi. Tarif şu şekilde:

  1. Bir avuç kır papatyası alın.
  2. Bir tencereye su koyarak kaynatın.
  3. Kaynamış suyun üzerine kır papatyasını ekleyin.
  4. Daha sonra çıkan buharı soluyarak rahatlayabilirsiniz.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Sinüzite ne iyi gelir evde ne yapabiliriz?

Evde uygulayabileceğiniz yöntemler ise şunlardır:Tuzlu su: Sıcak su ile tuzu karıştırın. Ilık kıvama getirip burnunuza sıkın.Naneli buhar: Sıcak su ile nane yağını karıştırın. Sıcak sudan çıkan buharı burnunuza çekin.Baharat: Baharatlı yemekler burun tıkanıklığına iyi gelir.3 gün önce

Sinüziti ne söker?

Kekik yağı: Kekik, çok güçlü antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklerinden dolayı sinüzite iyi gelen bitkilerdendir. Kekik yağını, günde iki kere dilinizin altına 1-2 damla damlatarak ya da suyunuza da damlatarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda sinüzit ağrılarınız için kekik çayı da içebilirsiniz.

Sinüs baş ağrısı nasıl geçer?

Kekik yağını, günde iki kere dilinizin altına 1-2 damla damlatarak ya da suyunuza da damlatarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda sinüzit ağrılarınız için kekik çayı da içebilirsiniz. Acı yemek sinüs ağrısını hafifletiyor ve tıkanan sinüslerin açılmasını sağlayabiliyor.

Sinüs enfeksiyonu nasıl tedavi edilir?

Akut sinüzitin tedavisi antibiyotikler ve burun açıcı ilaçlarla yapılıyor. Eğer sinüzit kronik hale gelmişse ve sinüslerin burun içine açılan deliklerinde açılmayacak tıkanıklıklar oluşmuşsa ameliyatla tedavi etmek gerekir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir