ptt insan kaynakları iletişim / Anlaşmalı Kurumlar - Dent ON6 Diş Polikliniği

Ptt Insan Kaynakları Iletişim

ptt insan kaynakları iletişim

Yerel Yönetimlerde Modernizasyonun Bir Aracı Olarak Stratejik Yönetim Sürecinde Dış Kaynak Kullanımı

Bilindiği gibi yerel yönetimler, merkezi yönetimin hiyerarşik yapısı dışında oluşturulan, hemşehrilerin mahalli müşterek ihtiyaçlarını yerel düzeyde tespit etmek ve karşılamak için geliştirilen kamu tüzel kişileridir. “Demokrasinin beşiği” olarak da ifade edilen bu kuruluşlar, yerel halkın kararlara katılımı, ortak bilincin oluşması, bürokrasinin ortadan kaldırılması ve demokrasi bilincinin yaygınlaştırılması gibi amaçları bünyesinde barındırmaktadır. Bu anlamda halkın kendi tercihlerini belirlemesi, yaşadığı yere ilişkin konularda söz sahibi olması büyük önem taşımaktadır. Zira yerel halkın, yerel yönetimlerin işleyişinden haberdar olmaması; hesap verme, açıklık, şeffaflık, demokrasi gibi algıların ortadan kalkması-işlememesi sonucunu verecektir ki “demokrasi okulu” söylemine tamamen ters bir durum ortaya çıkacaktır. Bu anlamda yerel halkın yönetime katılmasını sağlamak için çeşitli yollardan faydalanılmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin büyük bir hızla geliştiği günümüzde kurumlar; bilgi paylaşımında hız ve etkinlik, çift yönlü etkileşim gibi yeni yapılara yönelmişlerdir. Yöneten ve yönetilen ilişkisini de derinden etkileyen iletişim temelli bu hızlı değişim kamu yönetiminde de kendini hissettirmiştir. Elektronik ve mobil uygulamalar olarak öne çıkan söz konusu anlayışlar, özellikle yerel yönetimlerde yeni açılımları beraberinde getirmiştir. Kamusal bilgi ve hizmetlerin mobil teknolojiler vasıtasıyla sunulması olarak ifade edilen mobil devlet uygulaması, yerel yönetimlerde bilgi paylaşımının yanı sıra katılımın da önünü açmaktadır. Bu çalışmada, mobil teknolojiler vasıtasıyla yerel yönetimlerin katılıma dönük uygulamaları ve bunun hizmet kalitesi ile verimliliğe etkisi ortaya konulmaktadır

By Dodo Flowers Цветы Анталия

By Dodo Flowers Цветы Анталия

By Dodo Flowers Цветы Анталия, Çiçekçi sektöründe hizmet vermektedir. ANTALYA ilinde Muratpaşa ilçesinde olan By Dodo Flowers Цветы Анталия, Çiçekçi kategorisinde hizmet veren firmadır. Muratpaşa ilçesinde Çiçekçi arandığında By Dodo Flowers Цветы Анталия olarak sizlere en iyi hizmeti vermektedir. ANTALYA da Muratpaşa ilçesinde Çiçekçi için iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

By Dodo Flowers Цветы Анталия hakkında ki güncel iletişim bilgilerine, Çiçekçi hakkında ki bilgilere ve varsa By Dodo Flowers Цветы Анталия fotoğraflarına da buradan ulaşabilirsiniz. By Dodo Flowers Цветы Анталия konumu, sokak görüntüleri ve sanal turlara ve diğer detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


En çok arananlar listesinde bulunan By Dodo Flowers Цветы Анталия için tüm bilgilere buradan ulaşabileceğiniz gibi By Dodo Flowers Цветы Анталия için yol tarifi de alabilirsiniz. ANTALYA da Çiçekçi arayanlar için ANTALYA Çiçekçi nasıl giderim, ANTALYA Çiçekçi nerede, ANTALYA Çiçekçi yol tarifi gibi arama sonuçlarına web sitemiz üzerinden yol tarifi alarak By Dodo Flowers Цветы Анталия firmasına ulaşabilirsiniz.

By Dodo Flowers Цветы Анталия mesai saatleri, açılış ve kapanış saati ne zaman? By Dodo Flowers Цветы Анталия iletişim bilgisi ve firma hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. By Dodo Flowers Цветы Анталия sosyal medya hesapları varsa ANTALYA da bulunan Çiçekçi için By Dodo Flowers Цветы Анталия sosyal medya hesaplarına ulaşarak haberleri, duyuruları, ürünleri, fotoğrafları vb. paylaşımları By Dodo Flowers Цветы Анталия sosyal medya hesaplarından ve sitemizden takip edebilirsiniz.

By Dodo Flowers Цветы Анталия sosyal medya hesapları bulunmuyorsa Çiçekçi hakkında bilgi almak için By Dodo Flowers Цветы Анталия telefon numarası üzerinden yada By Dodo Flowers Цветы Анталия adresinden Çiçekçi konumuna giderekte bilgi alabilirsiniz.

ANTALYA firma rehberi ile ANTALYA ilçesinde ki işletme bilgilerine, ANTALYA nöbetçi eczane, ANTALYA taksi telefonu ve ANTALYA çilingir telefonu gibi ANTALYA ilçesinde ki en popüler arama sonuçlarına sitemizden ulaşabilirsiniz. ANTALYA Çiçekçi nerede, ANTALYA Çiçekçi nasıl giderim, ANTALYA Çiçekçi yol tarifi ve ANTALYA en yakın Çiçekçi ulaşabilirsiniz. ANTALYA ücretsiz firma rehberi ile ücretsiz firma ekleyebilirsiniz. Firmanızı ücretsiz ekleyerek arama trafiğinizi yükseltebilirsiniz. Organik SEO (arama motorlarında sıralamanızın yükselmesi) ile işletmenize değer katabilirsiniz. İnternet reklamcılığı ile ücretsiz olarak işletmenizin reklamını yapabilirsiniz. radyo, televizyon, dergi, billboard reklamcılığı yerine hiçbir ücret ödemeden sitemize firmanızı ekleyerek ücretsiz reklam yapabilirsiniz.

 

POSTA DAĞITICILARI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE KANUNİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ

MADDE-1 Derneğin Adı ve Adresi: Posta Dağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneğidir. Derneğin Genel Merkezi ANKARA’dır.

MADDE-2 Derneğin Amacı:

A- Derneğin Kuruluş tarihi 1953.

B- Derneğin Kuruluş Amacı: Meslektaşları arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, din, mezhep ve siyasi düşünce farkı gözetmeksizin üyelerinin daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak ve morallerini yüksek tutmak amacıyla sosyal faaliyetler düzenlemek ve bu yolda çaba harcamaktır.

C- Dernek üyelerinin yasalarca belirlenen kanuni haklarını arama üyeler arasında birlik ve beraberliği, yardımlaşmayı sağlamaktır. Yeni şartlarda oluşan ihtiyaçları gerekli mercilere iletmektir.
MADDE-3 Amacın gerçekleştirilmesi için, dernekçe sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri:

A- Dernek siyasi çalışmalar yapamaz, ilgilenemez, partilerle, vakıflarla siyasi amaçlı ortak hareket edemez.

B- Gerektiği taktirde ferdi veya toplu olarak üyelerin haklarını korumak ve mağdur etmemek için avukat, danışman ve müşavir tutabilir.

C- Dernek gelir sağlamak amacıyla; çay, balo, sünnet düğünü, konser, eğlence, temsil, piyango, tertibi, spor yarışması ve yapılacak yayınlar ve konferans gibi çalışmalar yapmak suretiyle faaliyetini sürdürür.

D- Lokal, misafirhane açar.

E- Üyelerin sağlık hizmetleri için gerekli araç-gereçleri temin eder.

F- Dernek amaçları doğrultusunda hizmet etmek için taksi, minibüs veya otobüs alabilir.

MADDE-4 Derneğe üye olmak; üyelikten ayrılmak: Derneğe üye olmak aşağıdaki niteliğe haiz olanlar yönetim kurulu kararı ile derneğe üye olurlar. Üyelik giriş beyannamesi doldurularak imza edilip derneğe vermekle başlar.

A – Faal ve emekli Dağıtıcılar, Baş dağıtıcılar ve Personeller üye olabilir.

B – Üyeliğin kabulü için yönetim kurulunun kararının salt çoğunluğu yeterlidir.

C – Üyelik için yapılan başvuruları yönetim kurulu en az 30 (otuz) gün içinde karara bağlar ve müracaat sahibine yazı ile bildirir.

D- Üye olmak isteyenler giriş beyannamesi doldurur ve taahhüt ettiği aidatı öder. Üye aidatı aylık 8.00 TL ( sekiz Türk lirası) yıllık 96.00 TL ( doksanaltı Türk lirası) dır. Üye aidatları genel kurul kararı ile yükseltilir.

E- 5253 sayılı dernekler kanununun 4. maddesine göre ceza almış kimseler derneğe üye olamazlar.

MADDE-5 Üyelikten Çıkma: Her üye yazılı bildirmek kaydıyla dernekten çıkma hakkına sahiptir.

MADDE-6 Üyelikten Çıkarılma: Aşağıda yazılı duruma düşenler yönetim kurulu talebi ile denetim kurulu ve yönetim kurulunun müşterek kararları ile üyelikten çıkarılır.

A – Giriş beyannamesini bilerek yanlış dolduranlar.

B – 5253 sayılı dernekler kanununda belirtilen suçları işleyenler.

C – Görevlerini kötüye kullandıkları sebebiyle haklarında idari ceza olanlar dernek üyeliğinden çıkartılır.

MADDE-7 Tekrar üye Olma: Kendi istekleri ile üyelikten ayrılanlar yönetim kurulu kararı ile yeniden üye olabilirler

MADDE-8 Derneğin amacının gerçekleşmesinde kendilerinden fayda umulanlar yönetim kurulunun teklifi ve genel kurulun onayı ile fahri üyeliğe kabul edilirler. Oy hakları yoktur. İstedikleri taktirde aidatları ödeyebilirler.
MADDE-9 Derneğin Organları:

A – Genel Kurul

B – Yönetim Kurulu

C – Denetim Kurulu

D – Şubeler

MADDE-10 Genel Kurulun Oluşumu:

A- Genel Kurul derneğin en yetkili organıdır. Her üyenin bir oy hakkı vardır. Üye oyunu bizzat kullanmak zorundadır. Genel kurula genel merkeze kayıtlı asil üyeler ile şube genel kurul toplantılarında şubenin üye sayısına göre (on) üyeye bir delege olmak suretiyle seçilmiş olan delegeler ile genel merkez ve şubelerin yönetim ve denetim kurulları asil üyeleri katılır. Fahri üyeler genel kurula katılabilirler. Ancak oy hakları yoktur. Toplantı yönetim kurulu genel başkanı tarafından açılır. Genel kurul divanı için bir başkan, bir başkan yardımcısı ve iki yazıcı seçer. Yönetim kurulunca hazırlanmış olan gündem maddeleri divan başkanı tarafından genel kurulun onayına sunulur gündemin kabulünden sonra maddeler sırayla görüşülür.

B- Dernek organlarının seçimi.

C- Dernek ana tüzüğünün değiştirilmesi ( Tüzük değişikliği genel kurul toplantısında bulunan delegelerin 2/3 oyu ile yapılır)

D- Yönetim ve denetim kurulları raporlarının görüşülmesi yönetim ve denetim kurullarının ibrazı.

E- Yönetim kurulunca hazırlanan tahmini bütçenin görüşülüp aynen veya değiştirilerek kabulü.

F- Derneğe gerekli taşınmazların satın alınması veya varsa mevcut taşınmaz malların (yasaya uygun olarak satılması hakkında yönetim kuruluna yetki verir)

G- Açılacak şubeler için karar almak.

H- Fahri üyeleri kabul kabul etmek.

I- Başka derneklere katılmak veya bunların derneğe katılmasına karar vermek.

J- Derneği feshetmek ve tasfiye memurlarını seçmek.

K- Genel merkez ve şubelerinde çalıştırılacak personel adedini artırmak , ücretlerini tesbit etmek için yönetim kuruluna yetki vermek.

MADDE-11 Genel Kurul Toplantıları: Genel kurul toplantısı üç yılda bir Ekim ayında yapılır. Genel kurul toplantıları dernek merkezinin bulunduğu ilde yapılır başka yerde yapılamaz. Yönetim kurulu,derneğe kayıtlı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılacak üyeler en az on beş gün önceden günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağırılır. Bu çağrıda çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı günü ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az,atmış günden fazla olmaz.

Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur.İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur.Üyeler ikinci toplantıya birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz. Genel kurul toplantıya katılma hakkı bulunan delegelerin yarıdan bir fazlasının katılması ile toplanır. İlk toplantıda yeter sayı toplanamazsa ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak bu ikinci toplantıya katılan delege sayısı dernek yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından aşağı olamaz. Genel kurul katılanların salt çoğunluğu ile karar alır.

MADDE-12 Genel Kurul ve Temsil: Her şubenin üye sayısına göre (on) üyeye bir delege olmak suretiyle şubelerin genel kurul toplantılarında seçilen delegeler şube yönetim ve denetim kurulları asil üyelerinden oluşur.

MADDE-13 Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı: Olağan genel kurul toplantısı dışında yönetim veya denetim kurullarının gerekli bulduğu hallerde veya delegelerin beşte birinin yazılı isteği üzerine olağanüstü genel kurul toplanır. Genel kurulu toplantıya yönetim kurulu çağırır.

MADDE-14 Yönetim Kurulu Teşekkülü: Yönetim kurulu delegeler arasından olmak üzere dokuz (9) asil ve yedi (7) yedek üyeden teşekkül eder. Yönetim kurulu listesinde ismi bulunan kişiler asil ve yedek olarak ayrı gösterilir. Fahri üyelerin seçme-seçilme hakları yoktur. Oy eşitliğinde ise genel kurul başkanlığınca kura çekilir. Yönetim kurulu seçiminden sonra iki gün içinde toplanarak gizli oyla aralarında Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Genel Sayman, Veznedar, Genel Teşkilatlandırma sekreteri, Genel Sosyal Faaliyetler Sekreteri seçer. Yönetim kurulu en az ayda iki kez toplanır. Gündem genel sekreter tarafından hazırlanır. Mazeretsiz olarak aralıksız üç toplantıya katılmayan üye çekilmiş sayılır. Ayrılan üyenin yerine birinci yedek üye geçer. Yönetim kurulu üye sayısı boşalmalar sebebiyle yedeklerinde getirilmesinden sonra üye tam sayısının yarısından aşağıya düşerse genel kurul mevcut yönetim kurulu veya denetim kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağırılır. Çağrının yapılmaması halinde dernek üyelerinin birinin başvurması üzerine mahalli sulh hukuk hakimi dernek üyeleri arasından seçeceği üç kişiyi bir ay içinde genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirilir.

MADDE-15 Denetim Kurulu Teşekkülü: Denetim kurulu delegeler arasından olmak üzere üç (3) asil ve üç (3) yedek üyeden teşekkül eder. Denetim kurulu listesinde isimleri bulunan kişiler asil ve yedek olarak ayrı gösterilir. Fahri üyeler denetim kuruluna seçilemez. Seçilen denetim kurulu üyeleri iki üç gün içinde toplanarak aralarından bir başkan seçerler.

MADDE-16 Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri:

A – Derneğin amacının gerçekleşmesi için çalışmalar yapmak

B – Derneğin gelir ve gider hesaplarına ilişkin işlemler yapmak

C – Gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayarak genel kurula sunmak.

D – Genel kurulu toplantıya çağırmak.

E – Ana Tüzükte yapılacak değişiklikleri gündeme alıp değişiklik gerekçeleri ile birlikte genel kurula sunmak

F- Şube açılması istenilen yerler için genel kuruldan yetki almak.

G- Derneğin feshi halinde kaydını sildirmek.

H- Yardım yönetmeliği uygulamak yönetmelikle yapılacak değişikliği genel kurul onayına sunmak.

I- Bütçe bölümlerinde aktarma yapmak ve bunu genel kurula sunmak.

J- Derneğin parasını ulusal bankalardan birine birkaçına vadeli ve vadesiz yatırmak.

K- Gereken yönetmelikleri hazırlayıp genel kurula sunmak.

MADDE-17 Yönetim Kurulu Üyelerinin Görev ve Yetkileri

Genel Başkan: Derneği temsil eder, her türlü masraf ve yazışma evrakını birinci derecede imzalar. Dernek işlerini yönetir.

Genel Başkan Yardımcısı: Başkan olmadığı yerde genel temsil yetkisine sahiptir. Genel kurulca yapılan seçimi izleyen yedi gün içinde yönetim ve denetim kurulları adı soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi, mesleği ve ikametgahı , derneğin bulunduğu yerin yetkili makamına bildirir.

Genel Sekreter: Deneğin her türlü yönetimi ile ilgili işi görür. Başkan ve başkan yardımcısının bulunmadığı zamanlarda yönetim kuruluna başkanlık eder. Her türlü yazışmaları yürütür. Kanuni defteri her türlü masraf evrakını ve yazıları başkanla birlikte imzalar.

Genel Sayman: Derneğin hesap işlerine bakar.Gelir ve gider,kesim, hesap, bilanço, demirbaş eşya ve tutulması gereken diğer defterleri tutar.Harcama evrakını başkan ve genel sekreter ile birlikte imzalar.Harcama evrakının tekamülü ve para ödemelerinin yerinde ve zamanında yapılmasını sağlar, genel başkan ve genel sekretere bilgi verir.Dernek tüzüğünde belirlenen dernek üyeleri adına yapılacak faaliyetlerdeki durumu yönetim kurulu kararı ile ilgili görevlendirilen yönetim kurulu üyelerine görevle ilgili ihtiyacı karşılayacak meblağı verir. Verilen meblağ alınan harcamalar “fatura ve fiş” olarak alınır.Yönetim kurulu kararı ile belirlenen meblağı dernek tüzüğündeki belirlenen harcamaları yapmak üzere genel sayman tarafından “ genel başkan , genel başkan yardımcısı, genel sekreter, veznedar, teşkilatlandırma sekreteri, sosyal faaliyetler sekreteri” ne tutanak karşılığı verilir. Harcamalar faturalandırılır.

Veznedar: Derneğin veznesinden sorumludur. Üye aidatlarını takip eder, aidatlarını ödemeyene bildiri yapar.

Genel Teşkilatlandırma Sekreteri: Üye kayıtları ve üyelikten ayrılmalara ilişkin işlemleri

takip etmek.Üyelik arşivini düzenlemek. Üye işleriyle ilgili görevleri yürütmek.Üye envanterini çıkartmak.Üyeliği kesinleşen üyelerin üye kayıtlarını üye kayıt defterlerine kayıt etmek.

Genel Sosyal İşler Sekreteri: Yasalarda ve dernek tüzüğümüzde belirlenen sosyal faaliyetlerde bulunur, gerekli çalışma ve hazırlık yaparak yönetim kuruluna sunar.

MADDE-18 Denetim Kurulu Yetkileri: Yönetim kurulu çalışmalarını, derneğin gelir-gider ve her türlü işlemlerini sürekli olarak denetler. Genel merkez denetim kurulu gerektiğinde şubelerin çalışmalarını da denetleyebilir. Denetim kurulu, yönetim kurulu çalışmalarından dernek aleyhinde suç mahiyetinde bir durum tespit ederse genel kurula müracaat eder.Ayda bir defa derneğin her türlü işlemlerini kontrol eder.Yönetim kurulu toplantılarına katılıp öneride bulunabilirler oy hakları yoktur.

MADDE-19 Şubeler: En az 100 üyesi bulunan illerde yönetim kurulunun teklifi, genel kurul kararı ile şube açılır. Şube açılması için genel merkez yönetim kurulunca şube açılacak yerlerde en az yedi üyeye şube kurma yetkisi verilir. Bu kurucu üyelerce derneğin ana tüzüğü ve kuruluş işlemleri yetkili makama verilir.Bütün kuruluş işlemleri 5253 sayılı dernekler kanununa uygun olarak yapılır.Şubeler genel merkez yönetim kuruluna paralel olarak çalışırlar.Her şubenin üye sayısına göre üye aidatının %25 şubeye şube payı olarak verilir.Şube yönetim kurulları bu şube payını üyelerin sosyal yardımları ve zaruri ihtiyaçlar için kullanırlar.Şubeler gece, sünnet, şölen, balo gibi etkinliklerden ve bağış gelirlerinden elde edilen gelirlerin %25 ini her ay genel merkez hesabına aktarır.Şube açma yetkisi alan kurucu üyeler bulunduğu ilin mülki amirliğine ana tüzük , kuruluş bildirimi ve istenilen diğer evrakları tanzim ederek bildirimde bulunur.Bütün kuruluş işlemleri 5253 sayılı dernekler kanununun hükümlerine göre yapılır.

MADDE-20 Şube Organları:

A- Genel Kurul

B- Yönetim Kurulu

C- Denetim Kurulu

Yönetim kurulu yedi asil, yedi yedek üyeden teşekkül eder. Asil üyeler arasında yapılacak genel kurul toplantısına müteakip üç gün içinde görev dağılımı yapar.Başkan, Başkan Yardımcısı, Sekreter, Sayman, Teşkilatlandırma Sekreteri, Sosyal Faaliyetler Sekreterini seçerler.Denetim kurulu üç asil üç yedek üyeden teşekkül eder.Genel kurul toplantısından sonra kendi aralarında toplanarak bir hafta içerisinde kuruluşun olduğu il veya ilçeden yetkili makamlara bir yazı ile yönetim kurulu tarafından bildirilir.Ayrıca bir yazı ile genel merkeze bildirilir.Şubelerin görev ve yetkilerini genel merkez yönetim kurulu tayin eder.Şubelerin genel kurul toplantıları genel merkez genel kurul toplantısından en az on beş gün önce yapılır.

Madde-21 Şube Yönetim Kurulları:

A- Şube yönetim kurulu şube genel kurulunca gizli oyla seçilen yedi asil yedi yedek üyeden oluşur.

B- Seçilen yönetim kurulu bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir sekreter, bir sayman, bir teşkilatlandırma sekreteri, bir sosyal faaliyetler sekreteri ve bir üyeden oluşur.

C- Her üyenin bir oy hakkı vardır.Üye oyunu bizzat kullanmak zorundadır.

Madde-22 Şube Denetleme Kurulu:

A- Şube denetleme kurulu, şube genel kurulunda gizli oyla seçilen üç asil üç yedek üyeden oluşur.

B- Seçilen denetleme kurulu, bir başkan iki üyeden oluşarak dernek defterlerini hesapları üzerinde üç aylık periyodik olarak denetim yaparak şube genel kuruluna sunar.

Madde-23 Şubelerin Genel Merkez Genel Kurulunda Temsili: Şube genel kurul toplantılarında şubelerin üye sayısına göre 10(on) üyeye bir delege olmak üzere seçilen delegeler ile şube yönetim ve denetim kurulu asil üyeleri genel merkez genel kurul toplantısına katılmak sureti ile temsil edilir.

Madde-24 Derneğin Gelirleri:

A- Üye aidatları

B- Çay, balo, sünnet düğünü, konser, eğlence, temsil, piyango tertibi, spor yarışması, yapılacak yayınlar ve konferans gibi faaliyetlerden sağlanan gelirler.

C- Mal varlığından elde edilecek gelirler.

D- Bağışlar ve yardımlar.

E- Yardım toplama hakkındaki mevzuat hükümlerine uygun olarak bağış ve yardımlardan ibarettir.

F- Dergi, gazete, basın bülteni, bildiri yayınlar ve dağıtır, lokal ve misafirhane açar ve işletmesini yapar.

Madde-25 Derneğin Kullanacağı Defterler: Dernekler kanununda belirtilen defterler tutulur.

Madde-26 Derneğin Giderleri:

A- Üyelerin evlenme, ölüm, tabii afet, sünnet, emeklilik gibi durumlarında yapılan yardımlar vs. giderler. Üye aidatlarını ödemeyenler borçlarını ödemedikleri sürece bu yardımlardan faydalanamaz.

B- Personel giderleri

C- Demirbaşlar

D- Haberleşme

E- Yolluklar

F- Büro kiraları ve aidatları, yakıt ücretleri

G- Çeşitli giderler

Tüzükte belirtilmeyen hususlarda genel hükümlere uygun olarak hareket edilir.

Madde-27 Derneğin İç Denetleme Şekli: Derneğin iç denetimi dernekler kanunu ve dernek iç tüzüğüne göre denetleme kurulu tarafından gerçekleştirilir.Ancak dernek tüzüğünde yeterli açıklık bulunmadığı durumda o eksiği tamamlamak, üyelere yol göstermek ve yardımcı olmak suretiyle tek ve ayrı ayrı birim metinler hazırlanıp genel kurul onayından geçirmek suretiyle yürürlüğe konularak yönetmelik çıkarılır.Tüzükte belirtilmeyen hususlarda 5253 sayılı dernekler yasasına göre hareket edilir.

Madde-28 Derneğin feshi: Genel Merkez genel kurulun 2/3 çoğunluğu ile derneğin feshine karar verilebilir, bu durumda derneğin mevcutları yine genel kurul kararı ile genel kurulun uygun bulduğu derneklerden birine devredilir.

Madde-29 Derneğin borçlanma usulü: 5253 sayılı dernekler kanununun ilgili maddeleri gereği borçlanmaya gidilecektir.Ancak olağan genel kurul ve olağanüstü genel kurullarda genel kurul tarafından yönetim kuruluna yetki verilerek borçlanma yoluna gidilecektir.

İş bu tüzük Derneğimizin 31.10.2009 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu asil üyeliklerine seçilen üyeler tarafından yeni şekliyle hazırlanmıştır.

Genel Başkan : Musa KARADOĞAN

Genel Başkan Yrd. : Sadık COŞĞUN

Genel Sekreter : Hüseyin AKKAYA

Genel Teşk.Sekr. : Güner DEMİRKIRAN

Genel Sos.İşl.Sekr. : Mustafa AKSU

Genel Sayman : Lokman ÇOBAN

Genel Veznedar : İhsan SARIDAĞ

Yönetim Krl.Üyesi : Hasan ECEVİT

Yönetim Krl.Üyesi : Ahmet YAZ

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası