noktalı defter nasıl kullanılır / Bullet Journal Nedir? Nasıl Kullanılır? » TechWorm

Noktalı Defter Nasıl Kullanılır

noktalı defter nasıl kullanılır

Planlama Yapmanın ‘En Eğlenceli Yolu Olan’ Bullet Journal Metodu Nedir, Nasıl Uygulanır?

Sabah şunu yap, akşam bunu yap, şu gün şu var, bugün bu var derken zaten stresten yorgun düşmüş zihnimiz iyice çorba oluyor. Tabii kendimize bir etkinlik takvimi oluşturabilir ya da bu iş için geliştirilmiş mobil uygulamalardan birini kullanabiliriz ama kabul edelim, onlar da çok sıkıcı değil mi? İşte tam da bu noktada devreye bullet journal metodu giriyor ve kullanıcılara benzersiz bir planlama deneyimi sunuyor. 

Harika bir reklam gibi başladık ama bu bir sponsorlu içerik değil, zaten ortada satacak bir ürün de yok. Çünkü bullet journal dediğimiz şey bir fikir. Bu fikir sayesinde herhangi bir kırtasiyeden alacağınız bir deftere bolca renkli kalem kullanarak her saniyesinden keyif alacağınız şekilde bir etkinlik takvimi oluşturabilirsiniz. Gelin bullet journal metodu nedir, nasıl uygulanır, hangi malzemeler kullanılır tüm detaylarıyla inceleyelim.

bullet journal

Planlamalarınızı çok daha eğlenceli hale getiren bullet journal metodu nedir?

En basit şekilde anlatmak gerekirse bullet journal, kullanıcıların kendilerine günlük - etkinlik takvimi karşımı bir defter oluşturdukları bir tür planlama, hatırlama metodudur. Mutlaka noktalı defter üzerine hazırlanır, tercihen renkli kalemler kullanılır, girişinde belirli bölümler yazılır ve sonrası tamamen kullanıcının isteklerine göre sonsuz bir şekilde özelleştirilebilir.

Bujo kısaltması ile de bilinen bullet journal metodu, Ryder Carroll tarafından geliştirilmiştir. Bugün bir tasarımcı ve yazar olan Carroll, öğrenme güçlüğü çeken bir çocuktu. Odaklanma sorunları yaşadığı ve bir türlü üretken olamadığı için deneye yanıla özel sistem kurmaya çalıştı ve en sonunda bullet journal metodunu sistematik bir düzleme oturtmayı başardı.

bullet journal

Peki tam olarak bullet journal metodu ne işe yarar?

Şöyle düşünelim, bugün yapacağınız on tane iş ve katılacağınız etkinlik var. Bunlar bir süre önceden belirlenmişti ve her birine tam da saatinde yetişmeniz gerekiyor. Bunu bir mobil uygulama üzerine kaydettiniz ya da küçük kağıtlara yazarak sağa sola yerleştirdiniz. Güzel ama bu yöntem hem çok sıkıcı hem de devamlı yaptığınız bir şey olduğundan dolayı bir rutine dönüştüğü için hatırlamanıza yardımcı olmuyor.

İşte tam da bu noktada devreye bullet journal metodu giriyor. Bullet journal metodunda tüm bu işleriniz ve etkinlikleriniz için tek bir defter var, bu nedenle nereye bakacağınızı biliyordunuz. Ellerinizle tek tek yazdığınız için tüm yazılanlar aklınıza kazındı. Dahası, tüm bunları sayısız renkli kalemle ve yanına görseller ekleyerek yazdığınız için görsel hafızanızda da belirli bir yer edindi. Her şeyi geçtim, bunu yaparken çok eğlendiniz.

bullet journal

Bullet journal metodu için hangi malzemeler gerekli?

Bullet journal metodu, uygulamak isteyen kişileri hiçbir şekilde bir ürün ya da hizmet almaya zorlamıyor. Metodu uygulamak için ihtiyacınız olan ilk şey bir defter. Defterin kareli ya da çizgili olması önerilmiyor. Eğer el nizamınıza güveniyorsanız çizgisiz bir defter kullanabilirsiniz ama usta bir çizer değilseniz en iyisi noktalı bir defter kullanmanızdır. Böylece oluşturduğunuz her bir satır çok daha hoş görünümlü olabilir.

Bullet journal metodunu uygulamak için ihtiyacınız olan bir diğer şey ise elbette kalem. Bu noktada karar tamamen size kalmış durumda. Dilerseniz yalnızca tek renk bir kalem kullanarak defterinizi süsleyin ya da onlarca farklı renkte kalem kullanarak defterinizi bir renk cümbüşüne dönüştürün.

Bu noktadan sonra seçenekleriniz sonsuz. Yapışkan not kağıtları, stickerlar, renkli bantlar, ataçlar ve daha aklınıza gelen gelmeyen her türlü kırtasiye ürününü kullanararak defterinizi özelleştirebilirsiniz. Kullanmak istemiyorsanız o da kabul. Buradaki bağlantı üzerinden bullet journal mobil uygulamasını indirerek tüm bunları dijital ortamda oluşturmanız da mümkün ama elle yazım yöntemi her zaman daha avantajlı ve keyiflidir. 

bullet journal

Bullet journal metodu nasıl uygulanır? Girişe eklemeniz gereken bazı bölümler var:

Bullet journal metodu yalnızca deftere renkli kalemlerle bir şeyler yazmaktan oluşmuyor, unutmayın bu bir sistem. Bu nedenle sistemi en başarılı şekilde uygulamak için özellikle giriş kısmına eklemeniz gereken bazı olmazsa olmaz bölümler var.

İlk olarak defterinizin ilk sayfasına bir içindekiler bölümü oluşturmalısınız. Bunun için sayfa numaraları verilmiş bir defter alabilir ya da defter sayfalarına kendiniz numaralar atayabilirsiniz. İçindekiler kısmına sayfa numaralarına göre neler olduğunu eklediğiniz zaman etkinlik takviminizin olduğu bir kitap okurcasına rahat bir şekilde her aradığınızı bulabilirsiniz.

İkinci adım ise anahtar kelimeler ve bunlara uygun görseller eklemektir. Örneğin doğum günleri için özel bir anahtar kelime belirleyin ve yanına görsel olarak turuncu bir balon çizin. Böyle yaptığınız zaman zihninizin en derinine doğum günü tarihini görsel yardımıyla çok daha kolay bir şekilde kazımış olursunuz. Bunu tüm etkinlikler için uygulayın.

Üçüncü bölümde ayları hazırlamalısınız. Yılın tüm aylarını tablolar halinde dizin. Dizdikten sonra hangi günde ne olduğunu tek tek işaretleyin ve yanına yazın. Çünkü her seferinde tek tek defter sayfalarını kurcalamak yerine ay takvimini inceleyerek en azından o gün ya da o hafta neler olduğunu çok daha kolay bir şekilde görebilirsiniz.

Hazırsanız başlayalım:

Bullet journal metodunu uygularken olmazsa olmaz bölümleri hazırlamak sıkıcı mı göründü? Hayır böyle düşünmeyin. Sonuçta sıkıcı bir mobil uygulamayı özelleştirmeye çalışmıyorsunuz, her şeyi kendi ellerinizle oluşturuyorsunuz. Olmazsa olmaz bölümlerden sonra sıra geliyor aylık planlara. 

Defterin sıradaki sayfasını açın ve ayın günlerini alt alta sıralayın. Her birinin yanındaki satır boşluğuna o gün ne olacağını yazın. Sonra tek tek günün sayfalarını oluşturun. İlk adımda oluşturacağınız bu sayfalar ve satırlar boş olabilir, sonuçta her şey günler öncesinden belli olmuyor. Önemli olan, kendinize özel bir bullet journal sistemi oluşturmaktır. 

Artık top sizde. Günleri farklı renkte mi yazarsınız, süsler misiniz, boyar mısınız, fotoğraf mı yapıştırırsınız, ataç mı sıkıştırırsınız; ne istersiniz. Yeter ki o sayfaya baktığınız zaman gördüğünüz etkinlik diğerlerinden farklı şekilde göze görünür olsun. Elbette bu görünürlüğü size en keyif verecek şekilde hazırladığınızdan emin olun.

Etkinlik takvimlerinizi çok daha planlı ve keyifli bir şekilde hazırlamanızı sağlayan bullet journal metodu nedir, nasıl uygulanır gibi merak edilen soruları hazırladık. Sistemi uygularken hiçbir şekilde kendinizi sınırlandırmayın. Unutmayın, bullet journal metodundaki temel amaç bu takvimi hazırlarken kayif almanızdır. 

Kaynak : seafoodplus.info

Emoji İle Tepki Ver

4

Bullet journal Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bullet Journal Nedir?

ryder carroll

Bullet Journal, küçüklüğünde öğrenme zorluğu çekmiş olan Ryder Carroll tarafından bulunan bir sistem. Ryder Carroll, Bullet Journal’ı geçmişi takip etmek, şimdiyi kontrol etmek ve geleceği planlamak için tasarlanan analog bir sistem şeklinde açıklıyor. Ryder Carroll, bu sistemi önce arkadaşlarıyla paylaşıyor ve onlar içinde yararlı olduğunu görünce bir web sitesi oluşturuyor. Zamanla kendisi için tasarladığı bu sistem bir akım haline geliyor.

Klasik ajandalar varken neden Bullet Journal?

Klasik ajandalar ile Bullet Journal sistemini ayıran en önemli özellik defterin tamamen kişiye özgü ve kişinin ihtiyaçlarına yönelik olması şeklinde açıklanabilir. Başkası tarafından tasarlanan ve belli kalıpları olan ajandaya ayak uydurmak oldukça zor olabiliyor. Bullet Journal ile defterin yapısı sizin ihtiyaçlarınıza göre esneklik sağlayabiliyor.

Nasıl Başlanır?

Bullet Journal’a başlamak için ihtiyacınız olan bir defter, kurşun kalem ve silgi. Geri kalan ek malzemeler tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir durum. Ek malzemeler olarak renkli kalemler, renkli bantlar, sulu boya, etiketler kullanılabilir.

bullet journal

Bullet Journal için tasarlanmış noktalı defterler var. Noktalı defterler ile hem yatayda hem dikeyde düzgün çizgiler çizebilir ve eşit parçalara bölebilirsiniz. Ancak bu bir şart değil. Eğer elinizde kareli, çizgili ya da çizgisiz boş bir defter varsa onları da tercih edebilirsiniz. Defterde sistemin temellerini oluştururken kurşun kalem tercih etmek önemli olabilir. Sistemin temellerini ve çizimleri kurşun kalemle hazırladıktan sonra gerisi tamamen sizin yaratıcılığınıza kalıyor.

Temel Sayfa Yapıları

Bullet Journal defterinize basit temel sayfaları oluşturarak başlayabilirsiniz.

İçindekiler ve Sayfa Numaraları

Defterin ilk sayfasını boş bırakın ve yan yana iki sayfa olacak şekilde ayarlayın. Bu sayfa sizin içerikler sayfalarınız olacak. Defter sayfalarına numaralar vererek devam edebilirsiniz. Her başlığın yanına bulunduğu sayfa numarasını yazarak defterde bulmak istediklerinizi kolayca bulabilirsiniz. Defteri doldurdukça başlıkları ve sayfa numaralarını yazmayı unutmayın.

bullet journal

İşaretler Oluşturma

Sayfalarınızı görevler, yapılacaklar ve notlar ile doldururken bazı işaretlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bullet Journal’ın web sitesinde bu örnekler bulunsa da diğer tüm sayfalarda olduğu gibi bu sayfada da özgürsünüz.

En çok kullanılan işaretler;

•= Yapılacak bir iş/görev için içi dolu nokta

o = Etkinlik ve toplantı gibi organizasyon işleri için boş daire

- = Kendimize notlar için çizgi

x = Tamamladığımız bir madde

> = Başka bir güne ertelendi ise büyük eşittir

* = Önemli

bullet journal

Yıllık ya da 6 Aylık Bir Takvim

Başladığınız günden bir yıl sonrasına ya da 6 ay sonrasına kadar olan sürecin takvimini çizerek devam edebilirsiniz. Burada önemli olan bu yapının iki sayfadan oluşması ve yan yana olması. Böylelikle önünüzdeki 1 yıla ya da 6 aya kuşbakışı bakabileceksiniz. Burada oluşturduğunuz takvime sizin için önemli olan etkinlikleri, doğum günlerini ve tatilleri işaretleyebilirsiniz.

Aylık Takvim

Artık yavaşça genelden özele gidiyoruz. 1 yıllık veya 6 aylık takvimi oluşturduktan sonra sıra içinde bulunduğunuz aya geldi. O aydaki günleri alt alta sıralayarak ya da günleri karelere ayırarak bir takvim yapabilirsiniz. Her aya bir tema vererek yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz.

Haftalık Takvim

Genelden özele devam etmek isterseniz bir sonraki sayfanızda haftalık takviminizi oluşturabilirsiniz. Bu haftaki yapılacak işlerinizi, görevlerinizi veya yapılacak alışverişinizi ekleyebilirsiniz.

Temel sayfa yapılarını oluşturduktan sonra istediğiniz liste sayfalarını ekleyebilirsiniz. Bu listeleri ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize yönelik yapabilirsiniz.

YouTube ve Pinterest’te birçok sayfa tasarımları var. Ancak gördüğünüz bu örneklerin  gözünüzü korkutmasına izin vermeyin. Defterin asıl amacı sizin için daha değerli ve verimli olacaktır. Bullet Journal’ın yaratıcısı Ryder Carroll gibi siz de sade bir defter tasarımı yapabilirsiniz.

Modunu Takip Et

Oluşturduğunuz ayın temasına uygun bir görsel ile ya da basit bir şema ile modunuzu görebilirsiniz. Her modunuza bir renk vererek ay sonunda o ayı nasıl geçirdiğinizi görebilirsiniz.

bullet journal

Alışkanlıklarını Takip Et

Alışkanlık kazanmak istediğiniz her davranışınızın altına bir takvim oluşturun ve gerçekleştirdiğiniz günleri işaretleyin. Böylelikle haftanın kaç günü hangi sıklıkla yaptığınızı inceleyebilirsiniz. Örneğin bu alışkanlıklar spor yapma, sağlıklı beslenme veya kitap okuma gibi olabilir.

Filmler

Bu ay izlemek istediğiniz filmleri listeleyebilir, izlediklerinizi işaretleyebilir ve kendi puanınızı verebilirsiniz. İşaretlemediğiniz ve hala izlemek istediğiniz filmler var ise bunu bir sonraki aya aktarabilirsiniz. Bu sayfayı da yaratıcılığınızı kullanarak ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. Bu yöntemi okumak istediğiniz kitaplar için de yapabilirsiniz.

Masraflar

Çoğumuz hem nakit hem de kredi kartı kullandığımız için zaman zaman harcamalarımızın kontrolünü yapmakta zorlanabiliyoruz. Ay içindeki harcamalarınızı bir tablo şeklinde listeleyerek gelir-giderinizi görebilirsiniz. Hatta tasarruf yapmak istediğiniz harcamalarınızı belirleyerek daha kolay bir şekilde para biriktirebilirsiniz.

Bu sayfa fikirleri haricinde birçok sayfa fikirlerini de yine YouTube ve Pinterest üzerinden bulabilirsiniz.

Haziran Ayı Bullet Journal

Haziran ayı için hazırladığım Bullet Journal defterimden birkaç sayfa göstermek istiyorum. Haziran ayı için benim seçtiğim tema kiraz oldu. Yazın en sevdiğim meyvelerden biri olduğu için kirazı seçtim. Hali hazırda kullanmadığım bir çizgili defter olduğu için ayrıca bir noktalı defter almayı tercih etmedim. Elimde birkaç farklı renkte keçeli kalem olduğu için renklendirmeyi bunlarla tercih ettim. Bazı yerlerde cetvele ihtiyaç duydum.

bullet journal
bullet journal
bullet journal
bullet journal
bullet journal

Bullet Journal

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

İnsanlar her zaman hayatlarını planlı bir şekilde yaşamak isteseler de bu gerçekten zor bir olaydır. Wunderlist, Fantastical, Strides, seafoodplus.info, Clear, Goodtask, Todoist, Clear, Handle ve daha fazlası. Bunlar planlı ve düzenli bir şekilde yaşamak için kullandığımız planlama uygulamalarından sadece bir kaçı olsa da tam olarak harika diyebileceğimiz  bir uygulama yok.

Bugünlerde Bullet journal oldukça popüler bir akım. En basit tanımıyla bullet journal, bir planlama sistemidir. Ryder Carol tarafından bulunan bu sistem dünya çapında popülerliğe ulaşmış olup insanların oldukça kolay ve eğlenceli plan yapmasına imkan sağlamıştır.

Rapid logging (hızlı kayıt tutma) yöntemi ile planlarınızı en hızlı ve kısa şekilde yaparken ‘bullet’ (madde imleri) ve buna yardımcı ‘signifier’ (belirteçler) özelliği ile de yazdığınız her maddenin ne ile ilgili ve ne önemde olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Klasik ajandaların ya da bahsettiğim popüler uygulamaların aksine bullet journal ajandanızla kendi temponuza, alışkanlıklarınıza, amaç ve projelerinize göre hazırlayacağınız sisteminiz olmuş oluyor.  Peki bunu yapmak için ihtiyacımızolan ne? Çoğu insan noktalı bir deftere ihtiyaç duysa da normal bşr ajandayla da gayet başarılı bir bullet journal elde edebilirsiniz ve bunu yaparken de tamamen özgür olduğunuzu unutmayın 🙂 Noktalı deftere değinecek olursak bu tür defterler kullanım açısından kolaylık sağlıyorlar.. Bu defteri istediğiniz gibi dallandırıp budaklandırabilirsiniz. Benim sizlere en önemli tavsiyem defterinizde mutlaka yıllık ve aylık hedef listenizi bulundurmanız yönünde seafoodplus.info hedef listeleri sayesinde hem motive olacaksınız hem de ne kadar ilerlediğinizi ya da ne kadar geride kaldığınızı kolayca görebileceksiniz.

Bullet journal da dikkat edilmesi gereken küçük bir nokta da kullanım klavuzu diyebileceğimiz işaretler bölümü. Tabiki de siz hedeflediğiniz bir işin bitip bitmediğini değişik işaretler kullanarak defterinize işaretleyebilirsiniz. Ama genel bir fikir edinmeniz açısından bazı örnekler vererek bu işaretler bölümünü açıklayalım.

Nokta işareti: yapacağınız işi yazmak için kullanabilirsiniz Örneğin &#; 30 Sayfa kitap oku&#;

Çarpı işareti: Hedeflediğiniz iş bittiği zaman çarpı atarsanız işi tamamladığınız anlamına geliyor.

> işareti: heddef görevinizin  sonraki günlerden birine aktarıldığını gösteriyor.

< işareti : Hedef görevin, gelecek kaydına taşındığını gösteriyor. Örneğin vermeniz gereken önemli bir seminer bir aksilik sonucu ertelendi. İşte bu tarz uzun süreli ertelediğiniz işleri gelecek kaydına gidip eklerken bu işareti kullanabilirsiniz.

Yıldız işareti:  Tabiki de önemli/öncelikli olan hedefleriniz için kullanabilirsiniz.

Daire işareti: Günlük etkinliğini gösteriyor. Örneğin arkadaşlarla buluşma gibi

Çizgi işareti: Not almak istediğiniz şeyler için kullanabilirsiniz.

Ünlem işareti: Şaşırtan, ilginç fikirler, notlar, düşünceler hatta aklınıza gelen inovatif fikirler için kullanılabilir.

Göz işareti: Merak ettiğiniz, keşfetmek isteyip araştırmak istediğiniz şeyler için bu işareti kullanabilirsiniz.

Nokta işareti yapılacak işlerini yazman için kullanılıyor. Mesela “Evi temizle”

Nokta işareti üzerine çarpı attığında bu iş tamamlanmış oluyor.

> işareti ise görevin sonraki günlerden birine aktarıldığını gösteriyor. Bugün evi temizleyemediğinde bu işareti koyuyorsun ve sonraki günü veya günleri hazırlarken işareti göz önünde bulundurarak gününü planlıyorsun.

< işareti ise görevin, gelecek kaydına taşındığını gösteriyor. Mesela evi boyatacakken aksilik oldu ve ertelemeye karar verdin. Hemen yarın, öbür gün halledilecek bir şey de değil; iki ay erteledin. Gelecek kaydına gidip Nisan ayına bunu ekliyorsun. Daha sonra Nisan ayı geldiğinde, o ayın aylık görünümünü hazırlarken bunu not alıyorsun.

Daire işareti ise günlük etkinliğini gösteriyor. Mesela “Ahmad’la buluşma”

Çizgi işareti de not almak istediğiniz şeyler için.

Yıldız işareti önemli/öncelikli olanlar için.

Ünlem işareti şaşırtan, ilginç fikirler, notlar, düşünceler için.

Ve göz işareti keşfetmek istediğin, bakacağın şeyler için. Mesela ben dün bir makale okurken daha iyi bir dinleyici olabilmenin önemli olduğunu ve bunun yöntemlerini araştırmam gerektiğini düşündüm. Böyle bir şey için bu işareti kullanabilirim.

İnternette biraz araştırma yaparsanız çok fazla çeşitte ve konseptte bullet journal örneği bulabiliriniz. Unutmamanız gereken şu : bu defter tamamen sizin. İçinde hayalleriniz hedefleriniz günlük hayatınız hatta sağlığınızla alakalı notlarınız var . İstediğiniz resmi çizebilir renklendirebilir veya tamamen sade bir şekilde kullanabilirsiniz.

Benim bu yazıda sizlere verdiğim fikirler sadece öneri. Bunun dışında abartılı bir şekilde defter tasarlamak bence tamamen saçma. Çünkü Bullet journal&#;ın ana amacı gününüzü verimli geçirmenizi sağlamak. 10 saatlik çalışma sürenizin 4 saatinde oturup defteri süslemekle uğraşırsanız bu defter amacının dışına çıkmış olur.

Verimli çalışmalar dileğiyle..

TechWorm

bullet journal, bullet journal ideas, bullet journal key, bullet journal nasıl kullanılır, bullet journal nasıl yapılır, bullet journal nedir, bullet journal satın al, bullet journal türkçe, bullet journal yapımı, bullet journal youtube

Noktalı Defter

İşine Bak Deri Defter

İşine Bak Deri Defter

Detaylar

Efil Efil Es Deri Defter

Efil Efil Es Deri Defter

Seçenekler

Bulsunlar Deri Defter

Bulsunlar Deri Defter

Detaylar

Güzelsin Deri Defter

Güzelsin Deri Defter

Detaylar

Noktalı defter, defter çeşitleri arasında en çok tercih edilen defter çeşitlerinden biri olarak bilinir. Bilindiği üzere kareli defterler her zaman ve her alanda işlevsel olamayabilirler. Özellikle sayısal alanlarda kareli defterler her ne kadar fonksiyonel olsalar da sözel vb. alanlarda pek de kullanışlı sayılmazlar. Bu nedenle noktalı defterler daha çok öne çıkarlar ve daha kullanışlı olurlar. Noktalı defterlerin en çok sevilen yanlarından bir diğer ise tasarım olarak son derece sade ve göz almayan bir tasarımı olmasıdır. Çok daha düzenli görünürler ve kareli defterlere göre gözü pek yormazlar. Bununla birlikte kareli defterler göz için kalabalık oluştururken, noktalı defterlerin çok daha düzenli ve sade oldukları görülür. Noktalı defter sadece ders için kullanılmaz ve kullanım alanlarının oldukça geniş olduğu rahatlıkla söylenebilir. Kullanım alanları bakımından noktalı defterlerin okul, iş, gündelik hayat ve daha birçok yerde rahatlıkla kullanıldığı söylenebilir. Özellikle ajanda kullanımında son derece fazla tercih edilirler. Ajanda olarak kullanımı da son derece uygunken, günlük defter olarak kullanmak isteyenler için de ideal bir defter türüdür.

Noktalı Defter A5

Noktalı defter A5 boyutunda olan ve toplamda yapraktan oluşan bir defter türüdür. A5 boyutunda olması her yerde kolaylıkla taşıyabilmenize olanak sağlarken, ağırlık bakımından da ideal bir seviyede olmasına yol açar. Bunun yanı sıra A5 boyutunda olması defterin ufak çaplı çantalarda dahi rahatlıkla taşınabilmesine olanak sağlar. A4 boyutundaki defterler her çantada kolaylıkla taşınamazken, A5 boyutundaki bir noktalı defterin çantalarda kolaylıkla taşınabilmesi ve hatta elde dahi gezdirilebilmesi mümkündür. Termo deri kapak ve deri cilt gibi özellikleri sayesinde noktalı defter, hafif ve kolay taşınabilir olmasının yanın da oldukça şık bir tasarımı ile dikkat çeker. A5 boyutu olmasına karşın oldukça geniş bir yazı alanı mevcutken, A5 kağıdına çizim yapabilmek adına noktalı olması ayrı bir avantajdır. Noktalarla çizim şeklinin belirlenip, istenilen çizimin kolaylıkla yapılabilmesi mümkün olur. Ayrıca noktalar sayesinde satır çizgileri de belli olacağı için çok daha verimli bir şekilde not tutulabilir. Her açıdan avantajlı olan bu kırtasiye ürünü, defter modelleri içerisinde ‘en tatlı’ defter modeli olarak tarif edilebilir.

Noktalı Defter Nasıl Kullanılır?

Noktalı defter nasıl kullanılır?” sorusunun cevabı oldukça fazladır ve noktalı defterlerin, çok amaçlı defterler arasında en fazla kullanım yelpazesine sahip defterlerden biri olduğu söylenebilir. Noktalı defterlerin özellikle içindekiler sayfaları bakımından oldukça ideal bir defter türü olduğu görülebilir. Bunun yanı sıra noktalardan yola çıkarak her sayfanın bir aya bölünmesi mümkün olabilir veya bu ayrımı haftalık bazda yapmak da güzel bir seçenektir. Noktalı defterlerin kullanımının asıl amacı ise sıradan defter kalıplarının dışına çıkmaktır. Bu nedenle tek bir amaca veya özelliğe göre kullanımı söz konusu olmaz. Hayal gücünüze bağlı olarak her açıdan kullanmanız söz konusudur. Noktalı defterlerin çizim açısından da harika bir seçenek olduğu söylenebilir. Noktaları işaretleyerek, son derece düzgün çizimler çıkarmanız mümkün olur. Bununla birlikte günlük olarak, not defteri olarak, tarif defteri olarak, iş defteri olarak ve hatta veresiye defteri olarak bile kullanıldığı görülür.

Noktalı Defter Ajanda

Noktalı defter ajanda olarak en sık tercih edilen defter türlerinden biridir. Takvimsel yani, gün bazında kullanımı son derece uygun olduğu için ajanda olarak fazlasıyla tercih edilebilir. Ayrıca noktalı olması, iş bölümlerinin kolaylıkla ayrılmasına ve planlamaların çok daha iyi bir şekilde gerçekleşebilmesine yol açar. Bu nedenle ajanda anlamında en tercih edilebilir defterlerin başında mutlak suretle noktalı defterler gelir.  

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir