süt izni dilekçe örneği / Süt İzni Talep Dilekçesi

Süt Izni Dilekçe Örneği

süt izni dilekçe örneği

Daha önce bahsetmiş olduğumuz sayılı Devlet Memurları Kanunu&#;nun /D gereğince kullanılan süt izni dilekçe örneği aşağıda yer almaktadır. Doğum izni yani analık izni bitiminden itibaren toplam bir (1) yıl olarak kullanılan süt izni için dilekçe örneğini temin etmeden önce isterseniz aşağıdaki bağlantıdan süt izni kullanımı hakkında detaylı bilgiye sahip olunabilinir. 

Süt İzni Nasıl Kullanılır? Süt İzni Hangi Saatlerde Kullanılır? Süt İzni Ne Zaman Başlar? Süt İzni Kullanım Süresi Ne Kadardır?

Süt İzni Dilekçe Örneği

Süt izni dilekçe örneğini aşağıda paylaşıyoruz. Dilerseniz dosya halinde de dilekçe örneğini cihazınıza indirebilirsiniz. 

&#;…………&#;/BAŞKANLIĞINA/MÜDÜRLÜĞÜNE/AMİRLİĞİNE

Başkanlığınızda/Müdürlüğünüzde …&#; Sicil numarasıyla …….. unvanında görev yapmaktayım.

Doğum izni nedeniyle ……………. tarihinde görevimden ayrıldım ve ………………. tarihinde doğum sonrası iznimin sona ermesiyle görevime başladım.

sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Maddesi ile kadın memurlara süt izni verilmesine ilişkin hükümler doğrultusunda ilk altı ay günde üç saat …. , ….. saatleri arasında, ikinci altı ay günde bir buçuk saat ….. , ….. saatleri arasında süt iznimi kullanmak istiyorum.

Gereğini saygılarımla arz ve talep ederim. …./…../20

Adı Soyadı

İmza

Telefon :

Adres :

 

Soru , görüş ve önerileriniz için yorumlar bölümünden talebinizi iletebilir veya Bize Ulaşın sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  Ayrıca talep ettiğiniz dilekçe örnekleri için de yine bahsi geçen kanallardan dilekçe örnekleri için talepte bulunabilirsiniz. 

Dilekçe Örneğini Dosya Halinde İndirmek İçin Tıklayın

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!

[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Post Views

dilekçe örneğiizin dilekçe örneğisüt izni dilekçe örneğisüt izni talebi dilekçe

Emzirme İzni Dilekçesi Örneği

Açıklama

İş Kanununun kadın personele tanıdığı haklardan biridir. sayılı İş Kanunu&#;na göre; Kadın işçlere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeler için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu amaçla emzirme izni dilekçesi hazırlanır.

Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır. Emzirme izni dilekçesi örneği bu buradan indirilebilir.

Süt izni ne kadar ?

İş Kanununun 74 üncü maddesine göre, doğum yapan kadın personelin, bebeği bir yaşına gelene kadar günde bir buçuk saat süt izni alma hakkı vardır. Doğum yapan kadın personelin  bir sene boyunca günde 1,5 saat  bebeğini emzirmek için kullandığı bir izindir.

Süt izni ne kadar? Süt izni süresi

Süt izni için; İş Kanununda belirlenen süre günde 1,5 saat olup bu süre asgari miktarı ifade eder. İşçi ve işveren anlaşırsa ya da işveren isterse daha uzun süre süt izni de verilebilir.

Süt izni ücreti

İş Kanununda öngörülen süt izni ücretli izin türlerinden birisidir. Yeni doğum yapan personelin bebeğini emzirmek için kullandığı 1,5 saatlik süt izninde ücret kesilmez ve  ücret almaya devam eder.

Süt izninde çalışma ve emzirme izni dilekçesi

Ayrıca işçiye süt izni verilmez ve işçi çalıştırılırsa, Yargıtay’a göre bu sürelere ait çalışması karşılığında işçi fazla mesai ücreti hak eder. Aşağıdaki Yargıtay kararı buna bir örnektir:

“… Süt izni ile ilgili olarak Dairemizin tarih / Esas / Karar sayılı kararıyla, sayılı İş Kanunu’nun 69/3. fıkrasında “İşçilerin gece çalışmaları yedi buçuk saati geçemez”, hükmüne göre gece çalışmasının zamlı ücret üzerinden ödeneceği hususunda bir kanuni düzenleme bulunmamakla birlikte, Dairemizin yerleşik içtihatları ile bu durum açıklığa kavuşturulmuş ve gece yapılan fazla çalışmaların zamlı ücret üzerinden ödenmesi gerektiği kabul olunmuştur. Süt izni konusunda da benzer yorum yapılmasının hakkaniyete ve Anayasa ve Kanun koyucunun amacına daha uygun olduğu değerlendirilmiştir.

“Yasa uyarınca kadın işçilere çocuklarını emzirmeleri için günde birbuçuk saat (aksi yönde ve fakat işçi lehine olmak üzere taraflar arasında süre düzenlemesi yapılabileceği gibi) süt izni verilmesi hususu işverenin insiyatifinde olan bir durum olmayıp, sayılı İş Kanunun 74/7. fıkrası uyarınca da bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağının işçi tarafından belirleneceği hüküm altına alınmış olup, işçinin süt izni kullanması gerektiği halde bu iznin kullandırılmaması durumunda, kullandırılmayan sürenin tespiti ile % 50 zamlı ücret üzerinden hesaplama yapılması gerektiğinin kabulünün Anayasanın 50/2. maddesine ve amaçsal yorum benimsemek suretiyle sayılı kanunun ruhuna daha uygun düşeceği ” gerekçesiyle hükmün bozulmasına karar verilmiştir.

Somut uyuşmazlıkta da davacının süt iznini kullanamadığı süre tespit edilip % 50 zamlı ücret üzerinden hesaplama yapılması gerekirken yazılı gerekçe ile talebin reddi isabetsiz olup bozmayı gerektirmiştir…” (22 Hukuk, / E. ve / K.)

Emzirme izni dilekçesi

Emzirme izni dilekçesi nereye verilir?

Sayılı İş Kanunu’nun Maddesi‘ne göre, doğum yapan kadın işçinin, bebeği bir yaşına gelene kadar günde bir buçuk saat süt izni hakkı vardır.

Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler ve bu süre günlük çalışma süresinden sayılır. ( Ücretinden her hangi bir kesinti yapılmaz. )

Süt izni talebinizi işvereninize emzirme izni dilekçesi ile beyan edebilirsiniz.

Emzirme izni çalışılan günlerde kullanılır

İş Yasası’na göre işçiler için emzirme (süt) izni çocuk 1 yaşına girene kadar günde 1,5 saattir.

Kamuda görev yapan memur ve sözleşmeli personelin süt izni ise tekil gebeliklerde 16 hafta, çoğul gebeliklerde ise 18 haftalık doğum izninin bitimini takip eden ilk 6 ayda günde 3 saat, sonraki 6 ayda ise günde 1,5 saattir.

Hem işçiler hem de kamu personeli bakımından ortak olan nokta emzirme izninin çalışma süresinden sayılması ve çalışılan günlerde kullanılabilmesidir.

6 numaralı Kamu Personeli Genel Tebliği’nin 1. maddesinin (b) fıkrasına göre:

“Süt izninin, memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullanması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu izin birleştirilerek sonraki günlerde kullanılamaz.”

Süt izni de dahil olmak üzere mazeret izinlerinin izin hakkını doğuran olayı müteakiben kullanılması gerektiğini, kullanılmayan izinlerin daha sonra başka bir zamanda kullandırılmasının mümkün bulunmadığını belirtmektedir.

Süt iznini kim belirler?

Doğum yapan anne , emzirme süresini hangi saatler arasında kullanacağını ya da kaça böleceğini  kendisi belirler. Öyle ki; kadın personel iyi niyetli olduğu müddetçe ve bebeğinin ihtiyacı ölçüsünde dilediği kadar bölerek bu süreyi kullanabilir.

Yarım gün çalışmada süt izni

İş Kanununun kadın personele tanıdığı bir başka hak da kadının doğumdan sonra yarım çalışma hakkıdır.

Emzirme izni dilekçesi örneğini indirebilirsiniz?

Gizlilik PolitikamızKullanım Şartları

İndirme Sayısı

SÜT İZNİNİN KULLANIMI VE SAATİNİ BELİRLEME DİLEKÇESİ

Milli Eğitim Bakanlığı süt iznine son noktayı koydu ve süt izninin hangi saatlerarasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda sınıf öğretmeni olan memurun tercihin esas olacağını  tarih ve sayılı yazısı ile bildirmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün  tarihve Sayılı Yazısı ile Türk Eğitim Sen'e verilen cevapta ek ders ücretinden yararlanmakta olan rehber öğretmenlerin,  süt izni kullandıkları güne rastlayan ek ders ücretlerinin tam olarak ödenmesi gerektiğini belirtmiştir.

Bu nedenle süt izninin kullanımını belirleme ve saatini seçme konusunda ilk söz anneye ait olduğundan süt izni tarih ve zamanlarının okul idaresine bildirilmesi gerekmektedir.

Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir tarafından funduszeue.info sitesinde hazırlanan "Süt izni dilekçesi" haberi için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün  tarih ve Sayılı Yazısı İçin Tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün  tarih ve Sayılı Yazısı İçin Tıklayınız.

Süt İzni Hakkında Konya İdare Mahkemesinin / Esas Sayılı Kararı İçinTıklayınız.

Süt İzninin Kullanımını Belirleme Ve Saatini Seçme Dilekçesi İçin Tıklayınız

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası