kasık fıtığı ameliyatı sonrası pansuman / Kasık Fıtığı Ameliyatı İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

Kasık Fıtığı Ameliyatı Sonrası Pansuman

kasık fıtığı ameliyatı sonrası pansuman

Kasık fıtığı ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler: Kasık fıtığı ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?

Aslında kasık fıtığı ameliyatı düşünüldüğü kadar kolay değil. Buna bağlı olarak ağrıları ve iyileşme süreci de fazla olacaktır. Kasık fıtığı ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler? Buna ek olarak kasık fıtığı ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer sorusunun da cevabını vereceğiz.

Kasık Fıtığı Ameliyatı Sonrası Beslenme

Kasık fıtığı ameliyatları zorludur. Bu sebeple kasık fıtığı ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler çok iyi bilmelisiniz. Kesinlikli yanınızda bir yakınınız olmalı ve size yardım etmeli. Çünkü ağrılarınız olacak ve bu süreçte size destek olacak birisine ihtiyaç duyacaksınız. Beslenme konusuna gelecek olursak;

  • İlk 48 saat boyunca bol bol sıvı tüketmelisiniz
  • Verilen ağrı kesicileri düzenli olarak almalısınız.
  • Alkolden uzak durmalısınız
  • Sebze suyu tüketebilirsiniz.
  • Çay ya da kahve seviyorsanız bir bardakla sınırlayabilirsiniz.

Genel olarak bakıldığında ameliyat sonrasında beslenme konusunda sadece bunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Sıvı gıdalar tüketebilirsiniz. Vücudunuzu çok yormayacak şekilde beslenebilirsiniz. Herhangi bir zaman ve gıda kısıtlaması da bulunmuyor.

Önemli olan ilaçların düzenli alınmalısıdır.

Kasık Fıtığı Ameliyatı Sonrası Ağrı Kaç Gün Sürer?

Bir diğer önemli konu da kasık fıtığı ameliyatı sonrası iyileşme süresi ne kadar ve ağrı kaç gün sürer?

Her ikisinin de cevabını aktaralım. Öncelikle ağrının kaç gün süreceğinden bahsedelim. Ağrılar ortalama 6 haftada geçmeye başlar. Yüzde 90 oranında azalma görülür ama yine de tam olarak geçmeyebilir. Çünkü çok ciddi bir ameliyattır ve derin bir operasyon sonucunda yapılır. Bu sebeple hastaların çoğunda ağrı belirtileri de 6 ay kadar sürebilir.

Yine de bütün bu süreçlerde doktorunuzla iletişim halinde olmalısınız. Kronik bir ağrıya dönüşmemesi için hangi önlemleri almanız gerektiğini de öğrenin.

Buna ek olarak kasık fıtığı ameliyatı sonrası iyileşme süreci hakkında da biraz bilgi verelim. Bu süreç değişkenlik gösterecektir. Aslında ağrılar haricinde yaranın iyileşmesi ve fıtığın geçmesi 3- 4 gün sürebiliyor. Ama bu normal hayatınıza dönebileceğiniz süredir. Bunun yanı sıra ağrı aylarca devam edecektir.

Kasık Fıtığı Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmaz?

Peki bu kadar önemli ve riskli bir ameliyat sonrasında neler yapılmamalı, nelere dikkat edilmeli?

  • Erken zaman diliminde ağır kaldırmayın ve ani hareketlerden kaçının
  • Ağrı kesicileri kullanın ama size verilen dışında bir şey kullanmayın.
  • Araba kullanmayın
  • Denize girmeyin.
  • Zararlı ve asitli gıdalardan uzak durmalısınız.
  • Kasık fıtığı ameliyatı sonrası banyo da yapmamalısınız.

Bunlara ek olarak kasık fıtığı ameliyatı sonrası enfeksiyon görülür mü sorusuna da hemen cevap verelim. Ameliyatlarda enfeksiyon riski çok yüksektir ve bu ameliyata bağlı olarak enfeksiyon kapabilirsiniz. Bu enfeksiyonlar yama enfeksiyonu olarak bilinirler ve çok fazla etkene bağlı ortaya çıkabilir. Hemen doktorunuzla iletişime geçmeli, durumu aktarmalısınız.

Sonrasında da nasıl geçirileceği konusunda tedaviye başlanmalı ve bu şekilde bir yol izlenmeli. Eğer kasık fıtığı ameliyatı olduysanız ve sonrasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini tam olarak bilemiyorsanız bu yazı ile bilmeniz gereken her şeyi de öğrenmiş oldunuz.

Sadece dikkatli olmalısınız ve olası risklerde de doktorunuzla konuşmalısınız. Ani hareketlerden uzak durun ve bir süre yaranızı izleyin. Herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol edin.

AMELİYAT SONRASI YARA BAKIMI VE PANSUMAN DEĞİŞİMİ

Ameliyat sırasında deride yapılan kesilere insizyon adı verilir. Bunlar ameliyat yarası olarak da adlandırılır. Bazı kesiler küçük iken diğerleri uzun ve büyük olabilir. Kesi boyutu, geçirdiğiniz ameliyatın türüne bağlıdır.

Bazen bir kesi yırtılarak açılabilir. Bu, tüm kesi boyunca veya sadece yaranın bir kısmı boyunca olabilir. Doktorunuz yarayı tekrar dikiş ile kapatmamaya karar verebilir.

Ameliyat Sonrası Bakım ve Pansuman

Doktorunuz yaranızı tekrar dikişlerle kapatmazsa, iyileşmesi zaman alabileceğinden evde bakım yapmanız gerekir. Yara aşağıdan yukarıya doğru iyileşir. Pansuman, drenajı emmeye yardımcı olur ve altındaki yara iyileşmeden yüzeyin kapanmasını önler.

Uygun El Yıkama

Pansumanı ve sargıları değiştirmeden önce ellerinizi temizlemeniz önemlidir. Alkol bazlı bir temizleyici kullanabilirsiniz. Veya aşağıdaki adımları kullanarak ellerinizi yıkayabilirsiniz:

  • Tüm mücevherleri elinizden çıkarın.
  • Ellerinizi ıslatın, akan ılık suyun altında aşağı doğru çevirin.
  • Sabun ekleyin ve 15 ila 30 saniye boyunca ellerinizi yıkayın. Tırnaklarınızın altını da temizleyin.
  • İyice durulayın.
  • Temiz bir havluyla kurulayın.

Eski Pansumanı Çıkarma

Doktorunuz, pansumanınızı ne sıklıkta değiştirmeniz gerektiğini size söyleyecektir. Pansuman değişikliğine hazırlanmak için:

  • Pansumana dokunmadan önce ellerinizi temizleyin.
  • Tüm malzemelerin elinizin altında olduğundan emin olun.
  • Temiz bir yüzeyde çalışın.

Eski pansumanı çıkarırken:

  • Bandı ciltten dikkatlice gevşetin.
  • Eski pansumanı tutup çıkarmak için temiz bir tıbbi eldiven kullanın.
  • Pansuman yaraya yapışırsa, ıslatın ve tekrar deneyin.
  • Eski pansumanı plastik bir torbaya koyun ve bir kenara kaldırın.
  • Eski pansumanı çıkardıktan sonra ellerinizi tekrar temizleyin.

Yara Bakımı

Yaranızın etrafındaki cildi temizlemek için gazlı bez veya yumuşak bir bez kullanabilirsiniz:

  • Normal bir tuzlu su çözeltisi (tuzlu su) veya hafif sabunlu su kullanın.
  • Gazlı bezi veya bezi salin solüsyonuna veya sabunlu suya batırın ve bununla cildi nazikçe silin
  • Deride birikmiş olabilecek tüm drenajı ve kurumuş kanı, diğer maddeleri çıkarmaya çalışın.
  • Cilt temizleyicileri, alkol, peroksit, iyot veya antibakteriyel kimyasallar içeren sabun KULLANMAYIN. Bunlar yara dokusuna zarar verebilir ve iyileşmeyi yavaşlatabilir.

Doktorunuz ayrıca yaranızı yıkamanızı isteyebilir:

  • Bir şırıngayı, doktorunuzun önerdiği şekilde tuzlu su veya sabunlu su ile doldurun.
  • Şırıngayı yaradan 2,5 ila 15 santimetre uzakta tutun. Drenajı ve akıntıyı yıkamak için yaraya yeterince sert şekilde püskürtün.
  • Yarayı dikkatlice kurulamak için temiz, yumuşak, kuru bir bez veya gazlı bez parçası kullanın.

Doktorunuz uygun olduğunu söylemedikçe, yaranızın üzerine veya çevresine herhangi bir losyon, krem veya bitkisel ilaç sürmeyin.

Yeni Pansumanın Yerleştirilmesi

Doktorunuzu size öğrettiği şekilde temiz pansumanı yaranın üzerine yerleştirin. İşiniz bittiğinde ellerinizi temizleyin.

Eski pansumanı ve diğer kullanılmış malzemeleri su geçirmez bir plastik torbaya atın. Sıkıca kapatın, ardından çöp kutusuna atmadan önce ikiye katlayın. Pansuman değişimindeki kirli çamaşırları diğer çamaşırlardan ayrı yıkayın. 

Bir pansumanı sadece bir kez kullanın. Asla tekrar kullanmayın.

Doktorunuzu Hangi Durumlarda Aramalısınız? 

Aşağıdaki durumlarda doktorunuzu arayın:

  • Yara bölgesinde artan kızarıklık, ağrı, şişme veya kanama varsa.
  • Yara daha büyük veya daha derin, kuru veya siyah görünüyorsa.
  • Yaradan veya çevresinden gelen drenaj artmış veya kalınlaşmış, renk değiştirmiş veya kötü kokmaya başlamışsa (bu, iltihap varlığını gösterir).
  • Ateş 38°C veya daha yüksek ise.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası