heliz otu faydaları / Heliz Bitkisi Cinsel Gücü Arttırıyor - Haberler

Heliz Otu Faydaları

heliz otu faydaları

Ağrılıların heliz otu mesaisi başladı

Ağrı'da yaşayan vatandaşları bugünlerde doğada kendiliğinden yetişen heliz otunu toplama telaşı sardı.

Kış mevsiminin çetin geçtiği Ağrı'ya bağlı köylerde havaların ısınması, karların erimesiyle doğa yeşillenmeye ve bitkiler olgunlaşmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu sene de köylüler, heliz otu toplamak için rengarenk çiçeklerle kaplı dağların yolunu tuttu.
Dağlarda kilometrelerce yol yürüyen vatandaşlar, turşu yapımında ve yemeklerde kullanılan bitkiyi toplamak için yoğun çaba sarf ediyor. Doğada gezen vatandaşlar, bitkileri özenle toplayarak yanlarında getirdikleri çanta ya da çuvallara dolduruyor.
Topladıkları heliz otunu sırtlarında taşıyarak evlerine ulaştıran köylüler, ürünün bir kısmını kendi ihtiyaçları için kullanıyor, ellerinde kalan fazla ürünü de çarşı ve pazarda satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Musa Yakut, AA muhabirine, her sene ilkbaharda heliz otu ve diğer bitkileri toplamak için dağlara çıktıklarını söyledi. Haber

seafoodplus.info

Heliz Bitkisi Cinsel Gücü Arttırıyor

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER) Başkanı Sefer Kaçmaz, 'Heliz' bitkisinin cinsel gücü arttırdığını ve bilim adamları tarafından araştırmasını istedi.

HESKADER Başkanı Sefer Kaçmaz, Doğu Anadolu Bölgesi'nde doğal olarak yetişen Heliz bitkisinin faydalarının saymakla bitmediğini söyledi. Bu bitkinin cinsel gücü arttırdığını söyleyen Kaçmaz, yörede halkı tarafından bunun yıllardır çok iyi bilindiğini söyledi. Kaçmaz, "Bilim insanları bu bitkiyi araştırmalıdırlar. Bölgede cinsel gücü ve talebi yükseltici tesirli bir afrodizyak olarak da kullanılmaktadır. Aynı zamanda sperm adedini ve hareketliliğini de yükseltici faktörlere sahip olduğu söylenmektedir. Sayın Başbakanımız 3 çocuk tavsiyesini hemen her fırsatta dile getiriyor. Türkiye'deki nüfusun giderek azalması ve yılından itibaren Türkiye'nin nüfusunun hızla yaşlanması nedeniyle yola çıkarak Heliz'in mutlaka bu yönünün araştırması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Heliz bitkisinin cinsel gücü arttırmanın yanı sıra, kasları kuvvetlendirici sinirleri rahatlatıcı gibi yararları da olduğunu ifade eden Kaçmaz, "Astım ve bronşite iyi geliyor. Hakkari'nin çorak ve ormansız olduğu göz önüne alındığında erozyona karşı ciddi bir önlem. Ekonomik olmasından dolayı organik tarıma kazandırılabilir. Buğday atar gibi tohumu toprağa atılarak ekilebilir. Çok erken yeşermektedir. Arpadan daha kaliteli olduğu, hayvanların süt veriminin arttırılması, sütteki vitamin ve mineral açısından özellikle Heliz bitkisinin etkisi çok fazladır" şeklinde konuştu.

(FT)

22

TSI

NNNN - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Anadolu BölgesiTürkiyeHakkariYerelHaberler

Heliz bitkisinin reçetesi çıkartıldı

Heskader Başkanı Sefer Kaçmaz, Heliz bitkisini göstererek, Heliz’in Doğu Anadolu bölgesinde yetişen ve faydaları saymakla bitmeyen bir bitki olduğunu belirtti. Ekolojik flora açısından zengin, geniş dalları olan, rüzgar ve suyun sebep olduğu erozyona karşı toprağın bekçisi olan Heliz küme küme geniş dallarıyla toprağın örtüsü ve koruyucusu olan bir bitki türü olduğunu söyleyen Kaçmaz, özellikle yayla ve meralarımız için son derece gerekli bir bitkidir dedi.

KEÇİ VE KOYUNLAR ÜÇÜZ DOĞURUYOR

Heliz’in birçok çeşidi olduğunu ifade eden Kaçmaz, özellikle tatlı Heliz, kendisine haz tadı ve hoş kokusu  ile otlu peynire katılarak çok lezzetli bir peynir üretilmektedir. Hayvan yemi ve arıların besin kaynağı olduğunu söyledi. Yüzüncü Yıl Üniversitesinin bir araştırmasında arpadan daha kaliteli olduğu, hayvanların süt veriminin arttırılması, sütteki vitamin ve mineral açısından faydalı olduğunun ortayı çıktığını belirten Kaçmaz, çok erken yeşeren bu bitki nitelikli nektar veren bir bitki olduğunu söyledi.  

Zevkle tüketilen otlu peynir, yerli ve orijinal bir gıda çeşidi olan Heliz’in bölgede yöresel keledoş yemeği, yumurtalı kızartma ve peynir yapımında sıkça kullanıldığını da söyleyen Kaçmaz, bu bitkinin meyvelerini bölgede bolca yiyen keçi ve koyunların  ikiz ve üçüz doğurmalarına ortalamanın üstünde rastlanılmakta olduğunu iddia etti.

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRIYOR

Kaçmaz,”Bilim insanları bu bitkinin bileşimini araştırmalıdırlar. Bölgede  cinsel gücü ve talebi yükseltici tesirli bir afrodizyak olarak da kullanılmaktadır. Aynı zamanda meni adedini ve hareketliliğini de yükseltici faktörlere sahip olduğu söylenmektedir. Sayın Başbakanımız 3 çocuk tavsiyesini hemen her fırsatta dile getiriyor. Türkiye’deki nüfusun giderek azalması ve yılından itibaren Türkiye’nin nüfusunun hızla yaşlanması nedeniyle yola çıkarak  Helizin mutlaka bu yönünün araştırması gerektiğini düşünüyorum”

ADALE AĞRILARINI GİDERMEYE YARDIMCI OLUR

Kaçmaz,” Heliz bitkisi kasları kuvvetlendirici ve adale ağrılarını gidermeye yardımcı olduğu söylenmekte, yöre insanı bu amaçla da tüketmektedir. Sinirleri rahatlatır. Astım ve bronşitte yararlıdır. İlimiz Hakkâri’nin çorak ve ormansız olduğu göz önüne alındığında erozyona karşı ciddi bir önlem, işsizlik göz önüne alındığında da  olumlu çözüm sürecinde bölgede 60 bin köy kurucuların bu maksatla çalıştırılarak  çok büyük gelir elde edebileceği bir bitkidir.  Ekonomik olmasından dolayı organik tarıma kazandırılabilir.

Buğday atar gibi tohumu toprağa atılarak ekilebilir. Çok erken yeşermektedir. Arpadan daha kaliteli olduğu, hayvanların süt veriminin arttırılması, sütteki vitamin ve mineral açısından, özellikle Heliz bitkisi ile birlikte yetişen Mantarlar mineral açısından son derece zengin olup bu mantarların zehirli türden olmadığı ve çekinmeden yenilebileceği  yöre halkı tarafından tescil edilmekte ve bugüne kadar Heliz mantarlarından zehirlenene rastlanılmadığı bilinmektedir”

Heliz reçetesi çıkartılarak bu bitkinin mutlaka kıymetinin bilinmesi Hakkari Üniversitesi tarafından Festival düzenlenmesi,Aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü olması nedeniyle yem bitkisi olarak yaygınlaştırılması v.s Ayrıca İlimizde yetişen bir çok derde deva olarak bilinen siyabo, çünge, çendi, ışgın(uşkun/uçkun), ısırgan, kekik, yarpuz, sore, kapari, alou, dere otu, lüşe tulke, horoz ibiği, sarı kenger, tırşık, hegedan, sirk, tarak otu, ve büke gibi faydalı bitkilerin korunması, Ekonomik ve ticari öneme sahip her derde deva bitkilerin tanıtımının yapılması gerekir” şeklinde konuştu. seafoodplus.info

 

 

Bu haber toplam defa okunmuştur

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir