genital bölgeye hangi bölüm bakar / Şikayete göre başvurulması gereken bölümler.

Genital Bölgeye Hangi Bölüm Bakar

genital bölgeye hangi bölüm bakar

Siğil tedavisi hakkında en çok merak edilenler nelerdir?

Siğil tedavisi hakkında en çok merak edilenler nelerdir?

Siğil, derinin üst tabakasında meydana gelen, HPV adı verilen bir virüs çeşidinin neden olduğu bir deri rahatsızlığıdır. Hemen hemen vücudun her yerinde oluşabilen siğiller, çoğunlukla cilt renginde ve deriden kabarık şekilde meydana gelmektedir. Siğiller, bir virüs çeşidinin sebep olması nedeni ile kişiden kişiye bulaş yapma olasılığı yüksektir. Siğillerin çoğu zararsız olmakla birlikte kişide oluştuğu anda estetik görünüm açısından kişide olumsuz etkiler yaratmaktadır. Siğil zararsız bir deri hastalığı olmasına rağmen siğili olan kişiler tarafından bazen korkulan bir hastalık olabilmektedir. Siğili olan kişiler internet ortamlarında siğil tedavisi hakkında araştırma yapmaktadırlar. Cerrahi tedaviden çok tedavi yöntemlerini bitkisel yollarda aramaya kalkışırlar. Siğil hakkında ayrıntılı bilgi almak için siğil nedir yazımızı okuyabilirsiniz. Siğil tedavisi lazer yöntemi ve cerrahi yöntemler olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Erken tanı ve tedavi ile siğiller ortadan kalkmaktadır.

Bu yazımızda siğil tedavisi hakkında merak edilenlerden, siğil tedavisinin nasıl yapıldığından, siğil tedavisinin ne kadar sürdüğünden, siğil tedavisine hangi bölümün baktığından ve siğilin bitkisel tedavisinin olup olmadığı hakkında bilgiler vereceğiz.

Siğil tedavisi nasıl yapılır?

Siğiller; el, yüz ve ayaklarda olmakla birlikte genital bölgede de oluşabilmektedir. Genital bölgede meydana gelen siğillere kondilom adı verilmektedir. Siğil tedavisi lazer yöntemi, kriyoterapi, koterizasyon ve cerrahi tedavi olmak üzere uygulanmaktadır. Kriyoterapi siğil oluştuğu lezyonların dondurulmasını amaçlamaktadır. Kriyoterapi siğilin oluştuğu alana gaz püskürtülmesi ile yapılan bir işlemdir. Kriyoterapi hakkında ayrıntılı bilgi almak için kriyoterapi nedir, nasıl yapılır adlı yazımızı okuyabilirsiniz. Siğiller üzerinde uygulanan bir diğer işlem ise koterizasyondur. Kondilom koterizasyonu ise anal bölgede oluşan siğillerin yok edilmesinde başvurulan bir yöntemdir. Siğil üzerine elektrik, ısı ve kimyasal yöntemler uygulanarak yapılan bir uygulamadır. Kondilom koterizasyonu hakkında ayrıntılı bilgiyi kondilom koterizasyonu nedir, nasıl yapılır yazımızı okuyarak alabilirsiniz.

Siğil tedavisi ne kadar sürer?

Siğil şikâyeti olan kişilerin merak ettikleri bir diğer konu ise işlemin ne kadar sürdüğüdür. Siğil şikâyetlerinden mustarip kişiler, siğil tedavisi ne kadar sürer, genital siğil tedavisi ne kadar sürer gibi soruları tarafımıza sormaktadırlar. Siğil tedavi süreleri lezyonların büyüklüğüne göre değişmektedir fakat ortalama beş ila yirmi dakika arasında sürmektedir. Her hastanın seans süreleri değişmektedir, kimine tek seansta etki eder, kimine ise dört-beş seansta etki etmektedir.

Siğil tedavisi hangi bölüm bakar?

Siğil tedavisi ile dermatoloji ve genel cerrahi bölümleri ilgilenmektedir. Her iki bölüm de siğilin tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Siğil tedavisi bitkisel yollarla yapılır mı?

Siğiller çoğunlukla genital bölgede meydana geldiği için genital bölgede oluştuğu an kişiler tedavi olmaktan çekinmektedir. Bu yüzden tedavi yöntemlerini bitkisel yollarda aramaktadırlar. İnternet ortamlarında bitkisel siğil tedavisi, bitkisel genital siğil tedavisi şeklinde arama yaparak iyileşme sağlamayı ummaktadırlar. Siğiller bitkisel yollarla tedavi edilebilen bir hastalık değil, cerrahi tedavi gerektirmektedir.

Siğil, derimiz üzerine yerleşen Papilloma Virüs (kısa adıyla HPV) olarak bilinen ve genellikle iyi huylu olan deri enfeksiyonlarıdır.

Siğil adını verdiğimiz bu rahatsızlık genellikle el, ayak ve yüzde görülmektedir. Bunun yanı sıra cinsel bölgelerde de siğile rastlanılır. Ancak bu oldukça azdır. Siğiller hep iyi huylu olarak bilinse de içlerinde kötü huylu olan da vardır. Malign (kötü huylu) transformasyon yani dönüşüm gerçekleştiren siğiller konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Bu nedenle çıkan siğillerin hızlı bir şekilde tedavisinin yaptırılması gerekiyor.

Siğil Tedavisi Yöntemleri

Siğil tedavisi uygulaması yaptıracak olan kişiler öncelikle sağlık kuruluşunu doğru seçmelidir. Siğil tedavisi yaptırmak isteyenler genel cerrahi alanında uzmanlığı bulunmayan bir kurumdan doğru bir yardım alamazlar.

Tedavi yöntemleri arasında koterizasyon, kriyoterapi, lazer ve cerrahi uygulamalar yapılmaktadır. Koterizasyonda, siğil dokusu yakılarak tedavi edilir. Bu yöntemde düşük voltajlı elektrik verilerek siğil tedavisi uygulanır. Hem el, yüz, ayak hem de genital siğil tedavisi için kullanılabilir.

Kriyoterapi yöntemi ise koterizasyonun tam tersidir. Bu aşamada genital siğil tedavisi ya da farklı bölgelerde oluşan siğiller dondurularak yok edilir. Bu tedavide uzman doktor oluşan siğile sıvı azot uygular. Sıvı azot soğuktur ve siğil çevresini hızla dondurur ve bölgedeki yaşamı sona erdirir.

Bir diğer tedavimiz ise lazerdir. Burada uzman doktor siğili besleyen damarları yok etmek için lazer kullanır. Böylece yaşamı için gerekli enerjiyi bulamayan siğil zaman içerisinde kaybolur. Lazerle siğil tedavisi yönteminde 6 ila 8 haftalık bir süreç izlenir. Bu süre zarfında haftada 2 kez tedavi uygulanır.

Tedavi yollarından sonuncusu ise cerrahi yöntemdir. İlaç ve diğer yöntemlerin işe yaramaması sonucunda bu yola başvurulur. Lokal anestezi ile siğil oluşan bölge uyuşturulur ve siğile müdahale edilerek vücuttan ayrılması sağlanır.

İstanbul Siğil Tedavisi

Mega kent İstanbul siğil tedavisi konusunda gelişmiş hastanelere sahiptir. Kentte bulunan birçok sağlık kuruluşu tüm siğil tedavilerini profesyonel bir şekilde yapmaktadır. Bu alanda son tedavi yöntemlerini uygulayan kurumlar kişilerin sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam etmelerini sağlıyorlar.

Siğil Tedavisi Fiyatları

Siğil tedavisi fiyatı konusunda etkili olan birçok konu bulunmaktadır. Tedavinin yapılacağı bölge, yöntemi bunların başında gelir.

Siğil tedavisi fiyatı alacağınız nokta mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmak durumundadır. Bu bakımdan siğil tedavisi fiyatları için seçtiğiniz hastane ya da tıp merkezinin numarasından gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Çünkü bu fiyatları internet sitelerinde yayınlamak kanun gereği yasaktır. Birçok kurum da kendisi ile direkt iletişime geçen kişilerle fiyat bilgisini rahatlıkla paylaşmaktadır.

Siğil tedavisi fiyatları için direkt olarak sağlık kuruluşuna gidip daha net fiyat alabilirsiniz. Çünkü siğilin çıktığı yer de fiyata direkt olarak etki etmektedir. En kolay tedavi edilen noktalar el, ayak ve yüzdür. Ancak genital siğil tedavisi konusunda yardım alacaksanız bu da ister istemez fiyatın değişmesine sebep olabilir. Fiyata etki eden bir diğer konu ise tedavi yöntemidir. Siğil tedavisi fiyatları hakkında bilgi için telefon numaramız ve whatasapp bilgi hattımızdan yardım alabilirsiniz.

Siğiller, kişilerin hayatını zorlaştıran hastalıkların başında geliyor. Bazı türleri zararsız olsa da kimi noktada çıkanların kesin olarak tedavi edilmeleri gerekmektedir. Özellikle kadınlarda ortaya çıkan bazı siğiller mutlaka tedavi aşamasından geçmelidir.

Siğil dediğimiz rahatsızlık HPV ismi verilen virüs kaynaklı olarak gelişir. Bu virüs çok çeşitli sebeplerle bedenimize girer ve farklı noktalarımızda siğil oluşumuna zemin hazırlar. Siğiller özellikle kadınlarda genital bölgede ortaya çıkarsa ileride rahim ağzı kanserine neden olabilmektedir. Burada çıkan siğiller cinsel yollarla farklı kişilere de bulaşabilir. Dolayısıyla ciddiye alınması gerekenler esas olarak genital bölge siğilleridir.

Siğiller genel olarak el, kol, bacak, baş gibi bölgelerde çıkar. Bu bağlamda birçoğu için kısa bir tedavi yöntemi uygulanması yeterli olur. Siğil tedavisi için en fazla kullanılan yöntem ise salisilik asittir. Siğilin özel bir araçla yakılarak vücuttan atılması yöntemi olan kriyoterapi de çokça kullanılır. Son dönemlerde ise lazer tekniği sık kullanılmaya başlandı.

Siğil kökü nasıl çıkartılır?

Siğil kökünün çıkartılması için birçok farklı yöntem bulunsa da mutlaka uzman hekimden bu konuda yardım almalısınız. Siğil kökünün çıkartılması için öncelikli olarak etrafında yer alan keratin dokusunun kurutulması gerekiyor. Bu da konuya özel olarak geliştirilen ilaçlarla mümkün hale gelir. Kuruma işlemi gerçekleştikten sonra uzman hekim bistüri yardımı ile siğilin oluşturduğu tabanı kaldırır ve köküne ulaşır. Kökün vücuttan ayrılarak tamamen temizlenmesi ile birlikte siğil kökü çıkartılmış olur. Uzman doktor haricinde internette yer alan diğer yöntemler tavsiye edilmemektedir. Hem alerjenik hikayelerin oluşmasına sebep olabilir hem de sağlıklı bir şekilde kökün çıkmasını sağlamazlar.

Siğil kanarsa ne olur?

Siğiller normal şartlar altında kanama yapan rahatsızlıklar arasında yer almaz. Ancak elbette farklı bir sebeple kanama gerçekleşebilir. Bunların arasında en önemli sebep bilinçsiz bir şekilde dışarıdan müdahale edilmesidir. Özellikle siğil kökünün kişi tarafından çıkartılmaya çalışılması bu kanamalarda en büyük sebeptir. Bunun yanı sıra genital bölgede çıkan siğillerde kendiliğinden kanama görüldüğü olmaktadır.

Siğillerde kanama oluşması ile birlikte konu ile ilgili uzman hekime başvurmanız sağlıklı olacaktır. Bu aynı zamanda aksi bir durumun oluşmasına engel olur.

Siğile ne iyi gelir?

Siğile birçok bitkinin iyi geldiği bilinmektedir. Örnek olarak çay ağacı yağı, hint yağı, limon kabuğu, havuç rendesi siğil için önerilmektedir. Bu sayılanlar bitkisel tedavi olarak geçse de kesin olarak geçirebilecek ilaçlar değildir. Bunun yanı sıra uzman hekimler tarafından uygulanan kriyoterapi ve lazer tedavisi de bilinen ve çokça kullanılan yöntemler arasında bulunmaktadır. Bu yöntemlerden kriyoterapi yakarak siğili ortadan kaldırır. Lazer tedavisinde ise siğilin kökü kurutulur ve herhangi bir hasar meydana gelmeden sorun çözüme kavuşur. Bazı hastalarda küçük yaraların oluştuğu da görülür ancak bunlar göze çarpmayacak kadar azdır.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde alanında uzman cerrahi kadromuz ile siğil tedavisi ve genital siğil tedavisi imkânı sunmaktayız. Siğil tedavisi, siğil tedavisi yöntemleri ve siğil tedavisi fiyatları hakkında merak ettikleriniz ile ilgili telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Nedir?

Kadın hastalıkları ve kadın üreme organ yapıları ile ilgilenen Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık alanı, bir tıp dalı olan "Jinekoloji ve Obstetrik" branşını ifade etmektedir. Jinekoloji; rahim, rahim ağzı, vajina, vulva, tüpler gibi kadın üreme organlarına ait her türlü hastalığın teşhis ve tedavisi, Obstetrik kısım ise, gebelik takibi ve gebelik sorunlarının giderilmesi ile ilgilenmektedir. Ayrıca kadın kısırlığı probleminin teşhisi , rahim filmi çekimi, yumurta takibi , aşılama ve tüp bebek yöntemleri aracılığı ile tedavisi yine bu bölümün ilgi alanına girmektedir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, kadın hastalıkları ve gebelik dışında, pediatrik - ergen jinekolojisi, jinekolojik kanserler, ürojinekoloji, üreme sağlığı, yüksek riskli gebeliklerin takibi, cinsel fonksiyon bozuklukları, menapoz, jinekolojik operasyonlar gibi konularda modern tıbbın tüm olanakları ile hizmet veren bir bölümdür.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hangi Hastalıklara Bakar?

Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, adet dönemi hastalıkları, cinsel fonksiyon bozuklukları, kısırlık, vajinal problemler, plasenta rahatsızlıkları, doğum problemleri, gebelik takibi, düşük, rahim hastalıkları, yumurtalık problemleri, doğum kontrol yöntemleri, dış genital organlar, kist ve miyom operasyonları, normal ve sezaryen doğum gibi pek çok kadın hastalığı ile gebelik süreci işlemlerinin takibi, hastalıkların teşhisi ve tedavisini gerçekleştirir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde incelenen, teşhis ve tedavi süreci takip edilen hastalıklar şunlardır:

Kadın Hastalıkları (Jinekoloji)

  • Periyodik jinekolojik muayeneler,
  • Meme hastalıkları
  • Ultrasonografik incelemeler
  • Hormonal bozuklukların tanı ve tedavisi
  • Kanser taramaları (ultrason, kan tahlilleri, smear testi, HPV testi )
  • Kişiye özel aile planlaması yöntemleri (Rahim içi araç uygulaması, doğum kontrol hapı, sterilizasyon girişimleri)
  • Evlilik öncesi jinekolojik muayene

Gebelik ve Doğum

Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde, gebelik öncesi gerekli muayene ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Gebelik süreci detaylı ve özenli şekilde takip edilir, anne ve bebek sağlığına titizlikle önem verilmektedir. Sağlıklı nesillerin devamı için doğum konusunda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapılır, önlemler alınır ve gerekirse müdahale edilir. Ayrıca akraba evlilikleri ile gelişebilecek risklerin önlenmesi, genetik rahatsızlıklara karşı tarama, kromozom analizi gibi konular da bu bölüm içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda verilen hizmetler şu şekilde özetlenebilir:

  • Gebelik öncesi danışma, bilgilendirme ve muayene,
  • Anne sağlığının kontrolü ile gerekli laboratuvar tetkiklerinin incelenmesi,
  • Abdominal ve/veya transvajinal ultrason ile 5. haftadan itibaren gebeliğin tespiti ile gelişim sürecinin yakından takibi,
  • Bebeklerde ailesel sakatlıklar ya da doğumsal problemlerin tespiti için ultrasonografik fetal anomali taraması,
  • Gebelik diyeti, ikili ve üçlü-dörtlü tarama testleri, genetik testlerin yapılması, amniyosentez,
  • Yapılan testler sonucu gebelik sürecinde problem tespit edilen anne adayının yüksek riskli gebelik izlemine alınması,
  • Gebelik süresince anne adayına ruhsal, fiziksel ve beslenme gibi konularda uyum sağlama ile doğuma hazırlanma gibi destekleyici hizmetlerin verilmesi,
  • İlerleyen gebelik haftalarında fetal monitör cihazı( NST) ile bebeğin kalp atışlarının izlenmesi ve iyilik durumunun tespiti,
  • Bebeğin doğumdan itibaren yeni doğan uzman ekibi tarafından gerçekleştirilen bakımı,
  • Doğumdan sonra uygun korunma yönteminin belirlenmesi.
  • İnfertilite durumlarında nedenlerinin tespit edilmesi.

Ürojinekoloji

Kadınlarda sıklıkla görülen rahim sarkması, idrar kaçırma ve idrar torbasının sarkması gibi hastalıklar ciddi problemlerdir ve mutlaka tedavi edilmelidir. Bu tür şikayetler ile gelen hastaların şikayet yoğunluklarına bağlı olarak muayene, klinik değerlendirme ve ürodinamik incelemeler Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde yapılır. Hastaya uygun tedavi yöntemi belirlenir:

  • İlaç tedavisi,
  • Kegel egzersizi,
  • İdrar torbası eğitimi (davranış tedavisi)
  • Vajinal konlarla egzersiz yöntemi,
  • Pesser,
  • Botoks,
  • Ameliyat.

Jinekolojik Onkoloji

Tüm dünyada kanser kaynaklı kadın ölümlerinde meme kanseri, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleri ilk sırada yer almaktadır. Oysa ki kadınların yıl içerisinde yaptıracakları birkaç basit test jinekolojik kanser türlerinin büyük oranla erken teşhisini sağlar ve daha büyük problemlerin önüne geçer. Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, kadın üreme organlarına ait kanserler ile ilgilenmektedir:

  • Rahim ağzı kanseri,
  • Rahim kanseri,
  • Meme kanseri,
  • Dış genital organlarda görülen kanser türleri,
  • Yumurtalık kanser taraması ve tanısı
  • Rahim ağzı kanseri aşısı için bilgilendirme ve uygulama.

Androloji (Üreme Sağlığı)

  • İnfertilite (Kısırlık),
  • İnfertilite tahlilleri,
  • Yumurtlama takibi,
  • Yumurtlama sorunları,
  • Endometriozis,
  • Histereskopi,
  • Kanal tıkanıklıkları,
  • Ultrason ve doppler.

Menapoz

Kadın sağlığı için çok önemli bir dönem olan menapoz döneminde düzenli jinekolojik kontrollerin aksatılmaması gerekmektedir. Kadın vücudunda meydana gelen kanserlerin %45'inin genital organlardan kaynaklandığı ve bu rahatsızlıkların en sık görüldüğü yaşların arası olduğu düşünülürse, menopoz döneminde çok daha dikkatli olunması gerekir. Meme kanseri, yumurtalık kanseri, rahim kanseri, rahim ağzı kanseri ve dış genital organ kanserlerine karşı yapılacak düzenli kontroller, bu dönemde hastalıkların erken teşhisi açısından önem taşımaktadır. Menopoz döneminde yapılması gerekenler;

  • Periyodik jinekolojik muayene,
  • Kemik yoğunluğu ölçümü yaş sonrası tarama,
  • Meme ultrasonu ve Mammografi,
  • Gerekli ise hormon replasman tedavisi.

Pediatrik ve Ergen Jinekoloji

Kız çocukları ile genç kızların jinekolojik sorunları ve doğal süreçler ile ilgili kontroller ve bilgilendirme yapılması önemlidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü sadece jinekolojik hastalıkların tedavisinin değil, gerekli bilgilendirmelerin de yapıldığı bir bölümdür. Örnek vermek gerekirse, adet sancısı çeken kız çocuklarına aydınlatıcı bilgi de jinekolog hekim tarafından verilmektedir.

Jinekolojik Operasyonlar

  • Kist operasyonları,
  • Miyom operasyonları,
  • Kısırlık operasyonları,
  • İdrar yolu operasyonları,
  • Dış gebelik,
  • Laparoskopik , abdominal, vajinal histerektomi,
  • Kanser operasyonları,
  • Endometriozis,
  • Septum ve yapışıklıkların açılması,
  • Polip ve miyomların çıkarılması,
  • Endometrial rezeksiyon ve diğer cerrahi ameliyatlar.

İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Hangi Bölüme Gidilir? İdrar Yolu Enfeksiyonuna Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

Yediğimiz içtiğimiz her şey vücudumuzda işlendikten ve vücudumuz için faydalı olan kısımları kana karıştıktan sonra vücudumuz için faydalı olmayan her şey boşaltım sistemiyle vücudumuzdan dışarı atılır. Boşaltım sistemi hastalıklarından biri olan idrar yolu enfeksiyonu yaşam kalitemizi kötü etkileyen ve zamanında tedavi edilmezse de böbreklerimizde hasar bırakabilen bir hastalıktır. Doğru tanı ve doğru tedavi idrar yolu enfeksiyonunun olmazsa olmazıdır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ NELERDİR?

İdrar yolu enfeksiyonu belirtilerini bilmek, hastalığı fark etmemiz ve hemen tedaviye başlayabilmemiz açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. İdrar yolu enfeksiyonu boşaltım sistemimize dışarıdan karışmış bakterilerin oluşturduğu iltihaplanmayı tanımlamak için kullanılan bir ifadedir.

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri Böbreklerden süzülen idrar vücudumuzda mesane adı verilen idrar kesesinde toplanır. Mesanede oluşan iltihaplanmalara Sistit denir. Sistit alt idrar yolu enfeksiyonlarındandır. Yine alt idrar yolu enfeksiyonlarından biri de üretrittir. Üretrit, mesanede toplanan idrarın vücudun dışına taşındığı tüpte meydana gelen enfeksiyona verilen isimdir.

Sıklıklar görülen alt idrar yolu enfeksiyonu belirtileri şöyledir:

  1. Çok sık idrar yapma ihtiyacı,
  2. İdrarını tutmakta zorlanma,
  3. İdrarda kan görülmesi,
  4. İdrar yaparken yanma ve ağrı hissetmek,
  5. Karın ağrısı ve karında şişkinlik.

Bir de üst idrar yolu enfeksiyonları vardır. Üst İdrar yolu enfeksiyonlarında genelde böbrek tutulumu yaşanır. Üst idrar yolu enfeksiyonlarından biri olan Piyelonefrit, böbreklerde meydana gelen enfeksiyonu tanımlamak için kullanılır.

Çok sık görülen üst idrar yolu enfeksiyonu belirtileri şöyledir:

Alt idrar yolu enfeksiyonlarına ek olarak

Yüksek ateş,

Mide bulantısı ve kusma,

Böbreklerde ağrı,

Halsizlik.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA HANGİ DOKTOR BAKAR?

İdrar yolu enfeksiyonunun özellikle karın bölgesinde yoğun ağrılara sebep olması sebebiyle idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenen herkes idrar yolu enfeksiyonu için hangi bölüme gidilir diye araştırma yapmaya ihtiyaç duyuyor. İdrar yolu enfeksiyonu belirtilerinden birkaçına sahipseniz öncelikle herhangi bir hastanenin Üroloji bölümüne gitmelisiniz.

Böbrek sağlığı, böbrek enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları Üroloji bölümünün ilgilendiği konulardır. Üroloji aynı zamanda üreme sistemine ilişkin problemlere ve erkek üreme sistemiyle ilgili hastalıklara da bakar.

Böbrek taşları, erkeklerde prostat, genital bölge siğilleri, kronik böbrek hastalıkları ve idrar yollarını ilgilendiren tüm rahatsızlıklarla Üroloji doktorlar ilgilenir.

DAHİLİYE İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA BAKAR MI?

Dahiliye servisi vücudun neredeyse her yerindeki hastalıklarla ilgilenen çok geniş bir uzmanlık alanıdır. Kalp hastalıklarından kara ciğer hastalıklarına, kemik eklem hastalıklarından tansiyon hastalıklarına, mide hastalıklarından diyabete kadar neredeyse her konuda bilgi sahibi olan ve ergenlik dönemine girmiş her insanın gidebildiği dahiliye (iç hastalıkları) bölümü özellikle enfeksiyon hastalıklarıyla ilgilenmesi sebebiyle idrar yolu enfeksiyonlarında da tercih edilen bir tıp servisidir.

  • İdrar yolu enfeksiyonları,
  • Cilt enfeksiyonları,
  • Karaciğer hastalıkları,
  • ishal,
  • Kemik ve eklemlerin iltihapları,
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,

Böbreklerde oluşan enfeksiyonlar gibi pek çok enfeksiyonun tedavisiyle ilgilenir. İleri derece enfeksiyon durumlarında gerekli görürse vücudun enfeksiyon görülen bölümüyle ilgili servislere yönlendirme de yapabilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır