nefes alırken dişim sızlıyor / Diş Sızlamasına İyi Gelen 4 Doğal Çözüm - Nefis Yemek Tarifleri

Nefes Alırken Dişim Sızlıyor

nefes alırken dişim sızlıyor

Diş ağrısı için doğru zaman asla gelmese de sinüs enfeksiyonu rahatsızlığı yaşadığınızda diş ağrısının oluşması gerçekten talihsiz bir durumdur. Diş ağrısı talihsiz bir tesadüf olsa da, bu durum sinüs enfeksiyonuna bağlı da olabilir. Bu olay sinüzite bağlı diş ağrısı olarak bilinir. Eğer böyle bir rahatsızlık yaşıyorsanız muhtemelen şunu merak ediyorsunuzdur: Sinüzite bağlı diş ağrısı ne kadar sürer?

Sinüs Enfeksiyonları

American Rhinologic Society’e göre sinüsler, burun çevresindeki kemiklerin içerisinde yer alan hava boşluklarıdır. Sinüsler, elmacık kemiklerinde, alın kemiğinde ve gözlerin iç köşelerinin altında bulunur. Sinüsler burun mukusu üretir.

Sıvı, bazen sinüslerin içine hapsolur. Mikroplar bu hapsolan sıvıda üreyerek sinüs enfeksiyonuna neden olabilir. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), virüslerin yetişkinlerde 10 sinüs enfeksiyonundan dokuzunun nedeni olduğunu, bakterilerin ise yetişkinlerdeki 10 vakanın birinden sorumlu olduğunu belirtmektedir.

Sinüs enfeksiyonları sıklıkla kalın burun akıntısına, burun tıkanıklığına veya ağrı ve yüzde basınç gibi semptomlara yol açar. Bununla birlikte, bu enfeksiyonlar örneğin diş ağrısı gibi daha beklenmedik bir semptoma da neden olabilir.

Sinüs Enfeksiyonlarından Kaynaklanan Diş Ağrısı

Sinüsler ağzınızda bulunmadığından, sinüs enfeksiyonlarının diş ağrısına neden olması size tuhaf gelebilir. Fakat, maksiller sinüsler (yanak kemiğinde bulunan sinüsler) aslında üst azı dişlerin köklerine oldukça yakındır. Sinüsler enfekte olduğunda ve iltihaplandığında, beyin, ortaya çıkan ağrıyı komşu dişlerden gelen ağrı olarak yorumlayabilir.

Sinüzite bağlı diş ağrısı ile baş etmek, özellikle sorunun dişinizde değil sinüsünüzde olduğunu öğrendiğinizde sinir bozucu olabilir. Sinüzite bağlı diş ağrısını hafifletmenin en iyi yolu mukustan kurtularak sinüslerdeki basıncı azaltmaktır.

Sinüs Enfeksiyonu Tedavisi

CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri), hastalara sinüs enfeksiyonların çoğunun kendiliğinden iyileştiğine dair güvence vermektedir. Bakterilerin neden olduğu sinüs enfeksiyonlarında, enfeksiyonu gidermek için antibiyotik gerekebilir. Ayrıca rahatsızlığın hafifletilmesine yardımcı olabilecek birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Buharlı duş almak da tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olabilir.

Peki sinüzite bağlı diş ağrısı ne kadar sürer? Diş ağrısına katkıda bulunan başka faktörler olmadığı sürece, sinüs enfeksiyonu geçtiğinde diş ağrısı da duracaktır. Sinüs enfeksiyonu varken diş ağrısının ortaya çıkması acı verici olsa da, Mayo Clinic hastaların genellikle yedi ila 10 gün içinde düzeldiğini belirtmektedir. Bu süre zarfında kendinizi iyi hissetmezseniz, doktorunuza başvurun.

Diş Ağrısının Diğer Nedenleri

Sinüs enfeksiyonu, diş ağrısının birçok olası nedeninden sadece biridir. Diş ağrısının nedeni diş çürümesi, diş kırılması, diş hassasiyeti veya diş apsesi de olabilir. Dolayısıyla, diş ağrısının nedenini tespit etmesi için diş hekiminizden randevu alın. Diş hekiminiz dişlerinizi inceleyip ağrının sinüs enfeksiyonundan mı yoksa başka bir sorundan mı kaynaklandığını tespit edebilir.

Dişlerinizi sağlıklı tutmak için diş kontrolü randevusu alarak, düzenli aralıklarla diş hekiminizi ziyaret etmeyi unutmayın. Yılda en az iki kez randevu almak iyi bir fikir olsa da bazı kişilerin diş hekimini daha sık ziyaret etmesi gerekebilir.

Diş ağrısı, özellikle sinüs enfeksiyonu ile ortaya çıktığında ağrı verici olabilir fakat bu ağrıyı hafifletmenin yolları vardır. Diş ağrısının üstesinden gelmenize yardımcı olması ve size uygun bir tedavi yöntemi belirleyebilmesi için diş hekiminizle görüşün.

Diş Sızlaması Nedir ve Neden Oluşur?

Diş Sızlaması Nedir ve Neden Oluşur?

Diş Sızlaması Nedir ve Neden Oluşur?

Dişlerin sıcak veya soğuk, tatlı veya ekşi gibi gıdalara veya dışardan diş fırçalama gibi temas ve darbelerle ağrı olmasına diş sızlaması denir. Diş sorunları yaşayan hastaların çoğunda görülebilen bir şikâyettir. Diş sızlamalarının nedenleri arasında birçok şeyi sayabiliriz. Bunlara; dolgulu dişlerin eskimesine, kırılan dişler, dişlerde çürük oluşumu, yanlış diş fırça kullanımı ve yanlış diş fırçalama teknikleri gösterilebilir. Diş etindeki iltihap oluşumları sızlamalara örnek gösterilebilir. Sızlamalar kanamaları beraberinde getirebilir. Bu gibi sorunlar diş sızlamalarına yol açacaktır.

Diş Çürümeleri Sızlamayı Arttırır Mı?

Diş çürümeleri sızlamalara neden olarak elbette gösterilebilir. Diş çürümesini ise en çok tetikleyen durumlar tatlı ve şekerli yiyecekler ve bu yiyeceklerin tüketilmesi sonucunda dişlerin temizlenmemesi. Temizlenmeyen diş yüzeyi bakterilere oldukça müsait olacaktır. Dişlerinizi fırçalamak ve gargaralamak yararlı olacaktır. Diş çürümeleri başlangıçta şiddetli ağrılar ve sızlamalar vermeyebilir. Fakat sonrasında tedavi edilmediği takdirde şiddetini arttıracaktır.

Diş Sızlamaları Nasıl Geçer?

Diş sızlamalarınız için öncesinde uzman bir hekime muayene olmanız iyileşme süreci için yararlı olacaktır. Diş sızlamalarınızın sebebi bilindiğinde o doğrultuda tedavi çizelgesi hazırlanabilir. Diş hekiminiz size en uygun olabilecek tedaviyi hazırlayacak ve uygulayacaktır. Sert olmayan diş fırçaları, doğru fırçalama teknikleri ve diş ipleri ile tedavi desteklenebilir. Çürük sorunlarında ise önce tedavi olunması gereklidir. Dişteki çürüklere dolgu veya kanal tedavisi uygulanabilir.

Diş Sızlama Tedavilerinde İyileşme Dönemi Nasıl Olmalıdır?

Diş tedavileri uygulandıktan sonra kısa zaman dilimi kadar hassasiyet hissedebilirsiniz. Bu oldukça normal bir durumdur. Fakat bu durum hala devam ediyorsa mutlaka tekrar diş hekiminize muayene olunuz, hekiminize danışınız. Unutmayın ki iyi bir tedavi iyi bir iletişimle başlar. Tedavi sonrasında da düzenli olarak muayene olmanız dişlerinizin sağlığı açısından iyi olacaktır.

Günlük Ağız Bakımım Nasıl Olmalı?

Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalısınız. Fırçanızı aşırı sert seçmemelisiniz. Günlük aşırı olarak dişlerinizi fırçalamak dentin açığa çıkmasına sebep olabilir. Bu yüzden yumuşak diş fırçası seçmelisiniz. Bunun yanı sıra gargara ve diş ipi de kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası