hızlı bir şekilde nasıl kilo alınır / Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezi - Sağlık Rehberi

Hızlı Bir Şekilde Nasıl Kilo Alınır

hızlı bir şekilde nasıl kilo alınır

Son Güncellenme: -

Kadınlar evde kilo almak için araştırmalar yapıyorlar. En fazla kalorisi olan yiyecekler hangisi, evde 10 kilo nasıl alınır, kilo almanın kolay yolu gibi aramalar yapıyorlar. İşte tüm detaylar

AJANSSPOR PLUS

Kadınlar kilolarından şikayetçi oldukları kadar kilo alamamaktanda şikayetçi olmaya başladılar. Evde nasıl kilo alınır ve ayda 10 kilo al gibi aramalar yapmaya başladılar. Peki kalorisi en fazla olan yiyecekler hangisi? İşte merak edilen tüm detaylar.. Başlıklar altında istediğiniz sorulara ulaşıp cevaplarını alabilirsiniz. 

1  haftada kaç kilo alınır?

 
1 hafta içinde belli bir diyet izleyerek kontrollü bir şekilde sağlıklı olarak 5 kilo alınabilir. Bunun için diyetisyenlerin belirledikleri yiyecekler gerekli miktarda tüketilmelidir

1 günde 1 kilo alınır mı?

 
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız

Spor yaparak 1 ayda kaç kilo alınır?

 
Cinsiyet, boy, kilo, genetik faktörler, aktivite sıklığı, yaş gibi hatta organlarınızla da değişiklikler gösterebilmektedir. Ancak genel olarak bir rakam vermek gerekirse, sporla 1 ayda yaklaşık olarak 2 ila 6 kilo verilebilmektedir.

Diyeti bozunca hemen kilo alınır mı?

 
Ayrıca diyeti bozduğunuzda aslında gerçek kilonuzu da göremeziniz. Olduğunuzdan daha fazla çıkarsınız tartıda. Metabolizmanızı düşük kalorili bir diyetle büyük bir kıtlığa sokarsınız ve sonrasında normal listenize dönseniz bile yeniden kilo aldığınızı görürsünüz.

Diyetten kaçamak yapınca hemen kilo alınır mı?

 
Arada sırada diyette kaçamak yapmakta her insan için normaldir. Diyette kaçamak yapmak, her şey bitti demek değildir. Ertesi gün dikkatli beslenerek ve 1 saat tempolu yürüyüş yaparak düzeltebilirsiniz. Bir haftalık bir tatilde, fazla yiyerek tatilden kilo alarak geri dönebilirsiniz.

1  ayda kaç kilo almak sağlıklıdır?

 
Gerekli tahliller yapılıp altta yatan geçerli bir hastalık ve durum yok ise diyetisyen kontrolünde ayda ortalama 2 kilogram alacak şekilde sağlıklı beslenme planı yapılmalıdır. Bu kişiler, harcadıkları enerjiden kalori daha fazla alması gerekir.

1 ayda 2 kilo nasıl alınır?

 
Sağlıklı kilo alma için istenilen aylık ağırlık artışı kg'dır. Ayda kg almak isteyen biri, günlük beslenmesinde fazladan kalori alarak bu kilo artışını sağlayabilir

Sağlıklı Kilo Almak için 15 Tavsiye

1- Kilo almanın yolları kadın ve erkeklerde farklıdır. Öncelikli olarak önerilen; günlük kalori alımının – kalori arasında arttırılmasıdır. Ancak bu kalorilerin sağlıklı besinlerden olması önemlidir.

2- Kadınlarda kilo alma sorunu için etkili yollardan biri de sık yemek yemektir. Ara öğünlere ek olarak öğünler arasında küçük atıştırmalıklar tüketmek de kilo almayı kolaylaştıracaktır.

3- Kadınlara özel kilo alma yöntemleri olarak ara öğünlerde tüketilen besinler de dikkat çekmektedir. Yoğurt ve meyve karışımları ile sağlıklı karbonhidratların tüketilmesi kilo almayı kolaylaştıracaktır.

4- Kilo almanın yolları arasında tam tahıllı ekmek, makarna ve pirinç tüketimi de yer almaktadır. Özellikle hızla kilo almak isteyenlere önerilir.

5- Kahvaltı yapmak da kadınlarda kilo alma için önemli bir yoldur. Düzenli kahvaltı yapmak ve kahvaltıda yumurta ve meyve suyu tüketmek sağlıklı kilo almayı kolaylaştıracaktır. Kadınlar için kilo alma yolları genel olarak sağlıklı ve dengeli tercihlerden geçmektedir.

6- Porsiyon miktarını arttırmak ya da büyütmek de kadınlar için kilo alma yöntemleri arasındadır.

7- Kadınlara özel kilo alma yöntemleri içinde bulunan protein ve lif zengini, yüksek kalorili ve yağ oranı ortalamayı geçmeyen gıdalar da vardır. Bu gıdalar aşırıya kaçılmadıkça oldukça yararlıdır.

8- Protein kaynağı olan gıdalar, kas yapısını geliştirerek kilo almayı sağlar. Bu nedenle kadınların bol bol protein tüketmesinde fayda var. Kadınlar için kilo alma yolları besin takviyelerini de içerir. 

9- Kadınlarda kilo alma yöntemi olarak karbonhidrat tüketimi de yer almaktadır. Ancak bölgesel yağlanma ve sağlıksız kilo alımı için aşırıya kaçılmaması önerilir.

Kilo almak istiyorsanız aynı zamanda patates, bezelye, karnabahar, balkabağı, yerelması gibi nişasta kaynaklarını da tüketmelisiniz.

Kalorisi fazla kuruyemişler de kadınlara özel kilo alma yöntemleri listemizde yer alıyor. Yağlı tohumlar arasına giren kuruyemişleri tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz.

Kadınlarda kilo alma için yağ tüketimi de önerilmektedir. Zeytinyağı, kuruyemişler, çekirdekler, fıstık ezmesi, avokado gibi sağlıklı doymamış yağları içeren gıdalarla kilo almak daha kolay olacaktır.

Çay ve kahve yerine meyveli ve sütlü karışımları tercih edebilirsiniz. Çilekli ve muzlu sütleri ara öğününüz yaparak kilo almayı kolaylaştırırsınız. Kadınlar için kilo alma yolları çok da uğraştırıcı yöntemler değildir. 

Yemeklerden önce su içmemek daha çok besin tüketmenizi sağlayacaktır. Böylece kilo alamıyorum gibi şikayetlerinizi giderecektir.

Alkolden uzak durmak da kadınlara özel kilo alma yöntemleri arasındadır. Alkollü içecekler, minimum besin maddesi ve yüksek kalori içerdiği için sağlıksız şekilde bölgesel kilo alımlarına neden olacaktır. (Kaynak: (funduszeue.info)

Nasıl kilo alırım?

Nasıl kilo alınır diyorsanız mutlaka kendinize özel bir beslenme programınız olsun.
Kilo almak için kuruyemiş, domates ve peynirli bir sandviç, sütlü yulaf ezmesi, patlamış mısır veya bir kâse mısır gevreği gibi iştah azaltmayacak besinler tüketin.
Kilo almak istiyorum diyorsanız yemekten sonra sütlü tatlılar ve taze sıkılmış meyve suyu tüketin.
Çorba yerine ekmek yiyerek nasıl kilo alınır sorunuza hızlı bir cevap bulabilirsiniz.
Kilo almak için salata yerine sebze tüketin. Nasıl kilo alınır diyorsanız mutfağınızdan sebzeyi eksik etmeyin, bol bol tüketin. Böylece sağlıklı şekilde kilo almış olursunuz.
Ayrıca kilo aldıran yiyecekler; süt, pirinç, patates, nişasta, kurutulmuş meyveler, tam yağlı yoğurt ve peynir, ketçap, mayonez, beyaz çikolata gibi hem sağlıklı hem de sağlıksız besinlerdir. 
Kuruyemişler, kuru meyveler, tahıllar, yağlar, süt ürünleri enerji veren gıdalardandır. Öğün aralarında bu gıdaları tüketmek içinde barındırdıkları vitaminler açısından vücudunuz için de faydalı olacaktır. Kilo almak için nasıl beslenmeli diyenler mutlaka bu gıdaları tüketin.
Egzersiz yaparak kas oranınızı arttırın, böylece aldığınız kilolar aşırı görünmektense daha sağlıklı bir hal alırlar. Egzersiz yaparken de daha bilinçli gıdalar tüketirsiniz.

Bir kadın nasıl kilo alır?

 
 
İşte sağlıklı kilo almak için yapmanız gerekenler:


1- Mutlaka kahvaltı yapın.
2- Öğün atlamayın.
3- Her öğün karbonhidratlı, yağlı ve proteinli besinler tüketin.
4- Ara öğünlerde kalorili ve besin değeri yüksek gıdalar seçilmeli.
5- Yemekle birlikte su içilmemeli.
6- Yemeklerden sonra tatlı tüketilmeli.

7- Fındık veya fıstık ezmesi tüketmeye çalışın

8- Yemeklerin besin değerleri arttırılmalı

9- Yatmadan önce bir şeyler yemeye çalışın

Yemekten önce yürüyüş yapılmalı

Kilo almak için fast food gibi zararlı şeyler tüketmek yerine sağlıklı yemekler yemeyi tercih edin. Böylelikle hem vücudunuz aşırı yağlanmaya maruz kalmayacak hem de kilo alımınız gayet sağlıklı olacaktır.

Yukarıda verdiğimiz maddeleri uyguladınız ama değişen bir şey yok ise mutlaka bir diyetisyene gitmelisiniz. Çünkü kilo alamama sebebiniz bazen sadece yanlış beslenmeden kaynaklanmaz. Hormonal bir hastalık da olabilir. Bu yüzden bir diyetisyen kontrolü altında sağlıklı kilo almak sizin için daha doğru sonuçlar verecektir. (Kaynak: funduszeue.info)

İlk adım, kilo almaya engel sağlık sorunu olup olmadığını bulmak


Öncelikle mutlaka bir iç hastalıkları ya da endokrinoloji uzmanı ile görüşülmelidir. Doktor tıbbi muayeneyi gerçekleştirdikten sonra, kilo almaya engel olan fizyolojik bir durum olup olmadığı belirlenir. Temel neden genetik olabilmekle birlikte, bağırsak sistemindeki bozukluklar, tiroit bezlerinin fazla çalışıyor olması, stres, yeme bozukluğu problemleri, aşırı fiziksel aktivite gibi durumlar da zayıflığa neden olabilmektedir.

Sağlıklı kilo almak için bu önerilere kulak verin


Güne 1 su bardağı veya 1 çay bardağı kadar sade kefir ile başlayın. Uyanır uyanmaz bunu alışkanlık haline getirin.
Kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin. Kilo almak isteyenlerin en iştahsız olduğu öğün sabah saatlerdir. Dolu dolu bir öğün yapmak zorunda olmasanız da yumurta ve yanında 1 küçük muz, dilim peynir, adet grisini gibi alternatifler de sağlıklı bir kahvaltı yerine geçecektir.
Öğle ve akşam ana öğünlerini mutlaka yapın. Yemek yemeye çorba ile değil ana yemek ile başlayın.
Günlük protein miktarınızı tamamlamaya özen gösterin. Örneğin 45 kg iseniz günde 60 gr kadar protein almalısınız. Hayvansal gıdalar protein açısından zengin olan gıdalardır. (60 gr protein: 1 yumurta + 2 dilim (60 gr peynir) + 1 su bardağı kefir + 1 kâse yoğurt ( ml) + gr et veya tavuk veya balık olarak hesaplanabilir)
Karbonhidrat tüketirken rafine olanları değil kompleks olanları seçin. Yani şeker ve şeker içeren gıdalar, beyaz un ve ürünleri, mısır (glikoz) şurubu içeren besinlerden uzak durun. Tam tahıllı un ve ürünlerini, kuru baklagilleri tercih edin.
Günde 1 yemek kaşığı bal, reçel veya pekmezden fazlasını tüketmeyin.
Günde 1 avuç içi kadar kuruyemiş (ceviz, fındık, fıstık, kaju, kabak çekirdeği) tüketin.
Günde porsiyon taze mevsim meyvesini mutlaka tüketin.
Günde su bardağı su tüketin. Bu suyu öğünlerle birlikte değil öğün aralarında tüketmeyi tercih edin.
Her tedavi gibi beslenme tedavilerinin de kişiye özel olduğunu unutmayın. Mutlaka uzman ve diyetisyen kontrolünde ilerleyin. Beslenmenin yanında destek ürünlere veya destek medikal tedavilere ihtiyacınız olabileceğini unutmayın. (Kaynak: funduszeue.info)

İzlemeden Geçmeyin

Senin için hazırladığımız haberler

Hızlı ve sağlıklı kilo nasıl alınır? Denenmiş kesin kilo alma yöntemleri

Hızlı ve sağlıklı kilo nasıl alınır? Denenmiş kesin kilo alma yöntemleri

Hızlı ve sağlıklı yollarla alabileceğiniz kilo ile formunuzu korumanız mümkün! Eğer sizde zayıf kalmak istemiyor biraz kilo alıp daha toplu bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz doğal diyet listeleri ile amacınıza ulaşabilirsiniz. Sağlıklı kilo nasıl alınır, hızlı ve sağlıklı kilo almanın yolları! Kilo almanızı sağlayacak etkili yöntemler neler? Hızlı ve sağlıklı kilo aldıran diyet listesi

Kilo problemleri denildiği zaman akla ilk gelen şey, fazlalık kilolarından kurtulmaya çalışan kadınların uygulamaya çalıştıkları zayıflatıcı diyetlerdir. Dış görünümüne önem veren kadınların kafaya en çok taktıkları konu, vücudun belirli bölgelerinde biriken yağ depolarından dolayı oluşan kilo sorunlarıdır. Kolay ve hızlı yollarla zayıflamak isteyen kadınların kilo vermek için uyguladığı diyet listelerinin dışında düzenli spor yapımı da zayıflamayı bir hayli kolaylaştırıyor. Kilo vermeye çalışanlar olduğu gibi ne yaparsa yapsın kilo almak için uğraşanların sayısı da fazladır. Tıpkı kilolu bedenlerde olduğu gibi çok zayıf olmakta bir problemdir. Abur cuburdan uzak durarak sağlıklı ve doğal beslenme ile kilo alabileceğiniz gibi sağlıklı şekilde formunuzu koruyabilirsiniz. Bunun için fit görünümünüzü korumak için düzenli egzersizlere devam etmelisiniz. Peki sağlıklı bir şekilde kilo nasıl alınır? Hızlı ve sağlıklı kilo almanın püf noktaları! Denenmiş sağlıklı kilo alma yöntemleri

NASIL KOLAY KİLO ALINIR? SAĞLIKLI KİLO ALMANIN PÜF NOKTALARI

denenmiş sağlıklı kilo alma yöntemleri

denenmiş sağlıklı kilo alma yöntemleri

TIKLA OKU: ENDER SARAÇ'TAN KİLO ALDIRAN DİYET LİSTESİ

Kilonun hem fazlası hemde azı insan bünyesi için ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Hem psikolojik hem de bedensel rahatsızlıklara sebep olan aşırı zayıflıktan sağlıklı bir şekilde kurtulmak için yapılabilir etkili öneriler

- Yemek sunumu iştahınızın artması için önemli bir etkendir. Sofrayı güzelce süsleyerek iştahınızın açılmasını sağlayabilirsiniz.

- Sağlık problemleriniz varsa ilk olarak doktora görünmeli daha sonra ideal kilonuzu belirlemelisiniz.

- İştah arttıran balık yağı ve B vitamini içeren yiyecekler düzenli tüketmelisiniz.

- Kilo aldırdığı bilinen yağ oranı ve kalorisi yüksek yiyecekleri tüketmek kilo aldırmak bir yana ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bu nedenle tüketilecek olan besinlere dikkat edilmelidir.

- Hem vitamin, mineral açısından zengin hem de sağlıklı kalori barındıran kuru yemişleri düzenli olarak tüketmek gerekir.

- Posa oranı yüksek sebze tüketimi genelde öğünlerin sonuna doğru yenmeli. Fazla posası olan sebzeler çabuk doyma hissi verir.

7 GÜNDE 5 KİLO GARANTİ! KİLO ALDIRAN BESLENME LİSTESİ

kilo aldıran besinler

kilo aldıran besinler

TIKLA OKU: 1 HAFTADA 5 KİLO ALDIRAN MUCİZE DİYET

1. Gün

Sabah: Bol tereyağlı ve kaşarlı 2 yumurtayla omlet, 3 dilim ekmek, 1 su bardağı evde sıkılmış portakal suyu, 1,5 yemek kaşığı reçel, maydanoz

Ara Öğün: ml süt

Öğle: Domates soslu tavuk, 1 tabak tereyağlı pirinç pilavı, 1 tabak zeyntinyağlı havuç

Ara öğün: ml ayran, 1 avuç içi kadar badem

Akşam: 1 porsiyon mercimek çorbası, domatesli ve peynirli orta boy pizza, domatesli salata

Uyumadan Önce: 1 avuç içi kadar ay çekirdeği, erik pestili, ml boza

2. Gün

Sabah: 1 tane simit, yiyebildiğiniz kadar siyah ve yeşil zeytin, istediğiniz kadar keçi peyniri ve evde yapılmış reçel

Ara öğün: ml boza, istediğiniz kadar fındık

Öğle:  Suyuyla birlikte izmir köfte, 1 kâse domates suyu, 1 porsiyon spagetti, nar ekşili salata

Ara öğün: yemek kaşığı tahin helvası, 1 dilim orta boy ekmek

Akşam: 1 tabak kıymalı ıspanak yemeği, 2 dilim ekmek, 1 porsiyon yoğurt çorbası

Uyumadan Önce: ml sahlep, 1 avuç içi kadar badem

hızlı kilo alma diyeti

hızlı kilo alma diyeti

TIKLA OKU: BULGUR MU PİRİNÇ Mİ KİLO ALDIRIR?

3. Gün

Sabah: Kaşarlı 1 yumurtayla hazırlanmış yumurta, 1 tane simit, yağlı ve limonlu sosla hazırlanmış zeytin, 1 yemek kaşığı bal ve tereyağı

Ara öğün: 1 avuç içi kadar fındık

Öğle: Buğulama olarak pişirilmiş balık, 1 porsiyon salata, 1 tabak istediğiniz deniz ürünü yemeği, 2 dilim ekmek

Ara öğün: yemek kaşığı tahin ve pekmez karışımı, 2 dilim buğday ekmeği

Akşam: 1 porsiyon kıymalı mercimek yemeği, 1 tane peynirli pide, ml limonata, mevsim salatası

Uyumadan Önce: ml süt, dilim kek ( cevizli)

4. Gün

Sabah: yemek kaşığı taze çökelek peynir, 1 tane dilimlenmiş domates, 3 adet ceviz, bu malzemeleri 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak sos haline getirin. 2 dilim ekmek, 2 su bardağı portakal suyu, istediğiniz kadar çilek reçeli

Ara öğün: 1 avuç içi kadar lokum veya cezerye

Öğle: 1 tane yumurtalı ve peynirli pide, 1 porsiyon cacık, zeytinyağlı havuç

Akşam: 1 tabak kıymalı dolma, 1 porsiyon cacık, 1 tabak domatesli pilav, turşu

Gece: 1 avuç içi kadar kabak çekirdeği, badem ve kuru üzüm, ml boza

kilo almak için ne yenir

kilo almak için ne yenir

5. Gün

Sabah: 1 porsiyon domates çorbası, 1 tane peynirli tost

Ara öğün: 2 orta boy dilim cevizli kek

Öğle: 1 tabak bol domatesli menemen, 1 porsiyon peynirli makarna, 1 tabak zeytinyağlı taze fasulye

Ara öğün: tane yulaflı bisküvi, 1 avuç içi kadar fındık

Akşam: tane mercimek köftesi, 1 tabak peynirli börek, cacık, domates

Uyumadan Önce: Meyve salatası üzerine bal dökün, 1 avuç içi kadar badem

6. Gün

Sabah: Kaşarlı yumurta, 3 dilim ekmek, yemek kaşığı tahin ve pekmez karışımı, ml portakal suyu

Ara öğün: 2 veya 3 tane lor kurabiyesi, ml süt

Öğle: 1 porsiyon buğulama olarak pişirilmiş balık, salata, 1 tabak patates püresi, zeytinyağlı havuç

Ara öğün: ml boza, 1 avuç içi kadar antep fıstığı

Akşam: 1 porsiyon sebze çorbası, 1 tabak kıymalı makarna, istediğiniz kadar yoğurt, salata

Uyumadan Önce: Hurma, 1 avuç içi kadar ceviz, 2 tane muz

7. Gün

Sabah: 1 tane simit, yemek kaşığı tahin ve pekmez karışımı, 1 tane yumurta, zeytinyağı soslu domates ve zeytin

Ara Öğün: ml boza, 1 avuç içi kadar badem

Öğle: 1 porsiyon domates çorbası, 1 tabak fırında peynirli makarna, 1 porsiyon cacık, havuçlu salata

Akşam: 1 porsiyon etli kurufasulye, 1 tabak pilav, turşu, çoban salatası

Gece: 2 tane muz, 1 avuç içi kadar fındık ve kuru üzüm

HANGİ BESİNLER SAĞLIKLI KİLO ALDIRIR?

sağlıklı kilo nasıl alınır

sağlıklı kilo nasıl alınır

Yulaf: Sabahları gram sütle tüketilebilir.
Kırmızı et: Protein ve demir bakımından zengin olmasının yanı sıra haftalık 2 defa suda haşlama yapılabilir.
Keçiboynuzu pekmezi: Kahvaltı yaptıktan sonra 1 çorba kaşığı tüketilebilir.
Fındık ezmesi: Kahvaltıda 1 çorba kaşığı kadar yenebilir.
Tam yağlı süt: Yağ, A ve D vitamini barındırır. Vücuda gerekli besin değerlerini sağlar.
Tropikal meyveler: Bilhassa kuru olanları vitamin ve karbonhidrat bakımından boldur..
Avokado: kcal olan avokado, E ve B vitaminlerle folik asit içerir.
Fındık: Bitkisel protein kaynağı olan fındık karbonhidrat değeri bakımından yüksektir.
Patates: Protein, karbonhidrat, lif ve C vitamini kaynağıdır.

KİLO ALMAK İÇİN 3 GÜNLÜK DİYET LİSTESİ

1. GÜN

Sabah: 40 gram yulaf ezmesi ve 1 bardak süt, 2 haşlanmış yumurta, 10 adet zeytin, gram kaşar peyniri, 1 bardak papatya çayı, 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi

1. Ara Öğün: 1 adet muz, 1 kase yoğurt

Öğle: 1 kase mercimek çorbası, 2 dilim ekmek, 1 tabak bulgur pilavı, zeytinyağlı salata, 1 bardak ayran ya da kefir

2. Ara Öğün: 1 avuç fındık, 1 adet elma ya da 4 kuru kayısı

Akşam: 1 kase mercimek çorbası, 1 tabak makarna, gram hindi haşlama, bol zeytinyağlı salata, 1 kase yoğurt

3. Ara Öğün: 2 dilim kek, 10 adet çiğ badem ve 1 muz

2. GÜN:

Sabah: 4 adet tereyağlı yumurta, 4 dilim ekmek, 10 adet zeytin, gram lor peyniri ve 1 çorba zeytinyağı karışımı, 1 bardak yeşil çay, 1 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi, 10 adet yaban mersini, yaz ise 1 adet domates

1. Ara Öğün: 5 adet kuru incir, 1 bardak süt, 2 adet çiğ ceviz

Öğle: 1 kase yayla çorbası, 4 dilim tam buğday ekmeği, 1 tabak siyez bulguru pilavı, zeytinyağlı salata, 1 bardak ayran ya da kefir

2. Ara Öğün: 1 avuç çiğ badem, 1 adet muz ve 1 kase yoğurt

Akşam: 1 kase yayla çorbası, 1 tabak mercimek haşlama, gram köfte, bol zeytinyağlı salata, 1 bardak kefir

3. Ara Öğün: 1 bardak süt ve 2 çorba kaşığı bal

3. GÜN:

Sabah: 3 adet suya kırılmış ve 5 dakika kadar pişirilmiş yumurta, 4 dilim tam buğday ekmeği, 5 adet zeytin, 50 gram lor peyniri, 1 bardak papatya çayı, 1 çorba kaşığı fındık pekmezi, 4 adet çiğ ceviz, yaz ise 1 adet salatalık ve 1 biber

1. Ara Öğün: 1 adet peynirli gözleme ve 1 bardak ayran

Öğle: 1 kase sebze çorbası, 4 dilim kepek ekmeği, 2 tabak pirinç pilavı, 4 adet köfte ya da gram hindi eti, zeytinyağlı salata, 1 bardak ayran ya da kefir

2. Ara Öğün: 20 adet çiğ badem, 1 bardak süt ve 1 muz

Akşam: 1 kase sebze çorbası, 1 tabak kuru fasulye ya da yeşil fasulye, 4 adet tavuk budu, bol zeytinyağlı salata, 1 bardak kefir

Üçüncü Ara Öğün: 10 adet yaban mersini, 1 kivi ve 1 elma ve  50 gram kaşar peyniri

Steak ne demek, Steak pişirme tekniği nedir nasıl yapılır? MasterChef steak tekniği

İLİŞKİLİ HABER

Steak ne demek, Steak pişirme tekniği nedir nasıl yapılır? MasterChef steak tekniğiGestapo ne demek? TDK&#;ya göre Gestapo&#;nun anlamı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Gestapo ne demek? TDK'ya göre Gestapo'nun anlamı nedir?

Sağlıklı bir şekilde kilo almak, doğru taktikleri uygulamadığınız sürece zorlaşabilen bir süreçtir. Özellikle hızlı metabolizmaya sahip kişiler sağlıklı bir şekilde kilo alma anlamında oldukça zorlanır ve çözüm bulamadıklarını zannederler. Ancak bu durumun da bir çözümü vardır.

 

1

nasıl kilo alınır talha

Kilo alma ihtiyacı hissediyorsanız, aklınıza gazlı içeceklere ve türlü çeşit tatlılara yüklenme düşüncesi gelebilir. Ancak sağlıklı çözüm bu değildir. Olması gereken kilonun altındaysanız, yağdan ziyade kas kütlesi kazanmayı hedeflemeniz gerekiyor. Yağlanmaktan ziyade kaslanmanın sağlığınız ve geleceğiniz açısından çok daha fazla katkısı vardır. Yazımın başlarında belirtmem gerekir ki; kilo almak isteyen birçok insan, yanlış mantıkla hareket ederek tip 2 diyabet, kalp ve obezite sorunlarıyla karşı karşıya gelmekte. Bu nedenle kilo alma sürecinizi sağlıklı bir şekilde yürütmeyi düşünmelisiniz.

2

Tıpkı kilo vermede olduğu gibi kilo almada da kalori hesabı yapmanız gerekiyor. Kilo verirken harcadığınızdan daha fazla kalori yakmanız gerektiği gibi, kilo almak için de harcadığınızdan daha fazla kalori tüketmeniz gerekiyor. Tüketilen kalorileri saymak hangi amaç uğruna mücadele ettiğiniz fark etmeksizin önemlidir. Yavaş ve istikrarlı bir şekilde kilo almak istiyorsanız, harcadığınız günlük kaloriden veya kalori daha fazla tüketmeniz gerekiyor. Süreci daha hızlı bir şekilde yönetmek istiyorsanız bu günlük rakam veya kalori arasında da olabilir. Elbette ki kalori aşımı yapmalısınız, burası net olan kısım. Ancak değerler konusundaki en belirgin rakamı ise diyetisyeniniz belirlemelidir. Bu anlamda alanında uzman bir diyetisyene danışma fikrini asla göz ardı etmeyin.

3

Sağlıklı kilo alma konusunda bir diğer önemli etken ise protein tüketimidir. Kilo almak için verdiğiniz emekleri proteinle desteklemediğiniz sürece sağlıksız bir şekilde yağlanmanız kaçınılmaz olacaktır. PubMed Central’da yapılan bir araştırma, fazla kalorili beslenme süreçlerinin yüksek protein oranıyla desteklendiğinde kas kazanımı sağladığını ortaya koymuş durumda. Ancak proteinlerin iki ucu keskin bıçak olduğu bir durum da var. Proteinlerin sindirilmesi uzun sürer ve bu durum acıkma hissiyatınızı erteleyebilir. Bu da günlük kalori tüketim hedefinizi aksatmanıza neden olabilir. Yine de sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız vücut ağırlığınızdaki her bir kilogram başına ortalama gram protein tüketmenizi önerebilirim. Et, tavuk, balık ve yumurta gibi besinler protein açısından bir hayli zengindir. Ayrıca beslenmenizin yetersiz kaldığı ya da hızlı doyduğunuz durumlarda “Whey” protein supplementlerinden destek alabilirsiniz. Bu arada bu protein alımının egzersizlerle de desteklemeniz gerekiyor.

4

nasıl kilo alınır talha

Kalori aşımınızı kilo almanın yanında, uzun vadede faydaya dönüştürmek niyetindeyseniz ağırlık antrenmanları yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde kilo alma süreciniz yağlanmakla ve az önce bahsettiğim sağlık sorunlarıyla sonuçlanabilir. Haftada kez antrenman yapmalı ve ağırlıkların altında emek vermelisiniz. Bu süreç ruh halinize iyi gelmekle birlikte, tükettiğiniz fazla kalorilerin kas inşasına dönüşmesini sağlayacaktır. Ayrıca kardiyoyu da ihmal etmemeli ancak kilo alma amacına sahip olduğunuz için kısıtlı bir miktarda tutmalısınız.

5

Kilo alma konusunda vereceğim diğer ufak tüyolar: yemekten önce su içmemeniz gerektiği. Kalori tüketiminizi artırmak isterken mide şişkinliğiyle porsiyonlarınızı tüketmekte zorlanmanıza gerek yok. Diğer yandan öğün sayınızı artırmanız da mantıklı olacaktır. Günde 3 öğün tüketebiliyorsanız bunu 5’e çıkarmanız şart değil. Ancak ara öğünler ve atıştırmalıklarla (protein barlar vs) kalori tüketiminizi yükseltebilirsiniz.

6

nasıl kilo alınır

Vücut ağırlığında artış sağlamak isteyenlere diğer önerim, süt ürünleri tüketiminde artışa gitmek olabilir. Yağlı süt ve kaşar peyniri gibi gıdalar protein anlamında zayıf olmamakla birlikte yüksek yağ oranına sahiptir ve kilo alma sürecinizi hızlandırabilir. Proteinlerin yanında önerebileceğim diğer bir gıda ise bir ek gıda (supplment) gainer’lardır. Çok sayıda öğün tüketmekte zorlandığınız zamanlarda yardımınıza koşan gainer’lar yüksek karbonhidrat içeriğiyle yardımınıza koşan bir diğer destekçinizdir. (Kullanmadan önce bir hekime danışmanız önerilir.)

 

"Yağlanma" Konusu, Sizden Gelen Sorularla Açıklanıyor yazısını buradan okuyabilirsiniz.


1 Haftada 5 kilo aldıran diyet listesi! İşte hızlı ve sağlıklı kilo alma diyetleri

1 hafta içinde belli bir diyet izleyerek kontrollü bir şekilde sağlıklı olarak 5 kilo alınabilir. Bunun için diyetisyenlerin belirledikleri yiyecekler gerekli miktarda tüketilmelidir.

1 Haftada 5 kilo aldıran diyet listesi!

Bir hafta gibi kısa bir süre içinde zayıflıklarından şikayet edenler için diyetisyenler tarafından bir diyet listesi oluşturulmuştur. Bu diyetin içinde alınması gereken ürünlerin ve miktarlarının kişinin kilosuna bağlı olarak belirlenmelidir.

1.Gün diyeti

Ara öğünlerle birlikte toplamda 5 öğünden oluşmaktadır. İlk gün içinde protein, karbonhidrat ve yağ olarak dengeli bir şekilde beslenilmelidir. Bu süreçte sabah kahvaltısı içinde 2 ile 3 yumurtadan bir omletle başlanmalıdır.

Sabah kahvaltısı içinde 3 dilim ekmek ve portakal suyu yer almalıdır. Ardından ara öğünlerde açlık hissini yok edecek ürünler tercih edilmelidir. İlk gün için ara öğünde süt tercih edilmelidir. Öğle yemeğinde tavuk ve pilav tercih edilmelidir. Yanında ise zeytinyağlı havuç yer alabilir.

Ara öğün içinde ayran ve badem bulundurulmalıdır. Akşam yemeğinde hafif olması nedeniyle çorba, salata ve pizza tercih edilebilir. Ara öğünler sırasında yağ oranına sahip olan ve besleyici özelliği yüksek ürünler tercih edilmelidir.

İşte hızlı ve sağlıklı kilo alma diyetleri

Kısa bir süre içinde 5 kilo almak için ilk önce yapılması gereken yağ bazlı yiyecekler tercih edilmelidir. Bu süreçte dengeli olarak beslenilmesi sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo alınacaktır. Diyet içinde 1 haftada 5 kilo almak için sık öğünler ile öğün içinde az yemek yenilmesi gerekir.

5 kilo almak için öncelikle öğünler için dengeli olunmalıdır. Bu süreçte iyi bir öğle yemeği ve kahvaltı yapılmalıdır. Ara öğünlerde besleyici olan ve yağ barındıran ürünler tercih edilmelidir. Sonrasında akşam yemeği içinde hafif yiyecekler tercih edilmelidir.

Akşam yemeği sırasında çorba ve salata özellikle tercih edilmelidir. Yanı sıra akşam yemeklerinde hafif ana yemekler bulunmalıdır. Gün içinde 5 ile 6 öğün yemek yeme tercih edilmelidir. Bu öğünlerden 3 tanesi ana öğün ve 2 ile 3 tanesi ise ara öğün olmalıdır.

1 Haftalık diyet listesi

Kahvaltı sırasında karbonhidrat içeren ekmek, simit ya da poğaça tercih edilmelidir. Yanında yumurta ile zeytin ve reçel bulunmalıdır. Kahvaltı sonrasında yer alan ilk ara öğün içinde fındık ve süt gibi metabolizmayı hızlandıran ve enerji veren yiyecekler bulunmalıdır.

Öğle yemekleri protein ve karbonhidrat ağırlıklı olmalıdır. Öğle yemekler gün içinde en iyi beslenmenin ve en fazla kalorinin alınacağı öğündür. Bu öğün içinde proteinlerde kırmızı et, beyaz et, balık ürünleri tercih edilmelidir.

Öğle yemeği sonrasında verilen ilk ara öğün içinde karbonhidratlar tercih edilmelidir. Bu öğün içinde ekmek, tahin helva ya da hafif ürünler tercih edilmelidir. Akşam yemeklerinde daha sebze içerikli ürünler tercih edilmelidir. Bu öğün içinde 2 dilim ekmek yanında yoğurt yer almalıdır.

Son ara öğün içinde enerji vermesi amacıyla badem tercih edilebilir. Bu öğün içinde metabolizma hızlandırıcı öğünler yer almalıdır. Boza, ayran ya da süt gibi hem yağ barındıran hem de besleyici ürünler bulunmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası