bisiklet ön vites 1 e geçmiyor / Ön vitesin diğer dişlilere geçememesi - Bisiklet Forum

Bisiklet Ön Vites 1 E Geçmiyor

bisiklet ön vites 1 e geçmiyor

BİSİKLETTE DOĞRU VİTES KULLANIMI NASIL OLMALI?

Bisiklette doğru vites kullanımı nasıl olmalı? Bisiklet sezonunu yaşadığımız şu günlerde bu konuyla alakalı bir yazı, zamanlama açısından şüphesiz iyi olur.

Kullandığımız bisikletlerin artık neredeyse tamamı vitesli bisikletler. Ön-arka vites sayıları bisiklet türüne göre her ne kadar farklılık gösterse dahi (bazı bisikletler sadece arka vitesli olabilir) kullanım açısından hepsi aynı önemi taşır. Gelin ana hatlarıyla doğru vites kullanımına değinelim.

En temel kuraldan başlayalım: bisiklette ön ve arka dişliler mutlaka birbirine paralel hareket etmelidir. Kuralı daha da basitleştirmemiz gerekirse; zincir, bisikletin kadrosuna her zaman paralel durmalı, çok fazla açı kazanmamalıdır. Zincirin fazla açı kazanması ve çapraz kullanım olarak adlandırdığımız hatalı kullanım zincire ve dişlilere ciddi zararlar verir.

27 vites bir bisiklet ele alalım ve doğru vites kullanımına bakalım. Önde 3 vites, arkada ise 9 vites = 27 vites.

Ön vites: 1 = Arka vites:

Ön vites: 2 = Arka vites:

Ön vites: 3 = Arka vites:

kombinasyonunda olmalıdır. Aşağıdaki görselde daha açıklayıcı görebilirsiniz.
Yolun durumuna göre, kısa sürelerde bu kombinasyonun dışına çıkılması ve zincirin hafif çaprazlık kazanması zincir, dişli ve rubleye zarar vermez fakat çapraz kullanımın bir alışkanlık haline getirilmesi, viteslerin bilinçsiz kullanılması zincirlerin ve dişlilerin aşınmasına neden olduğu gibi sürüş sırasında aynakol bölgesinden rahatsız edici zincir seslerinin gelmesine sebep olur. Bu yüzden sürüş kaliteniz ve bisikletinizin sağlığı açısından doğru vites kullanımı önemli bir konudur.

Vites Değiştirirken…

Bisiklette doğru vites kullanımı konusunda vites kombinasyonunun haricinde üzerinde durmamız gereken konulardan bir tanesi de vitesleri doğru zamanda ve doğru yerde değiştirebilmemiz.

En önemlisi; pedalları çevirmiyorken kesinlikle viteste değişiklik yapmayın. Pedallar sabitken vites değiştirdiğiniz takdirde, pedal çevirdiğiniz ilk anda vites geçişleri sert bir şekilde olur ve vites aksamına zarar verdiği gibi anlık denge kaybı ve paniğe yol açabilir. O yüzden her zaman pedallarımız dönerken vites değiştirmeliyiz.

Yokuşlar… Ufukta bir yokuş gördüyseniz yokuşa başlamadan vitesinizi küçültmeniz gerekmekte. Yokuşa başladıktan sonra yapılacak vites değişikliği pedala çok sert basmanıza ve bunun doğal bir sonucu olarak zincir ve vites aksamına ciddi bir yüklenmeye neden olur. Bu tip bir durum zincirin kırılmasına kadar gidebilir.

Vites geçişleri… Vites değiştireceğiniz zaman –ön veya arka olması farketmez- shifter’lara (vites kollarına) ardarda basmayın. Her zaman kademeli bir şekilde, vitesin geçtiğinden emin olduktan sonra diğer vitese geçişi sağlayın. Ardarda, durmaksızın yapılan vites geçişleri, vites sistemiyle beraber dişlilere de zarar verecektir. Sisteme zarar vermesinin yanı sıra sürüş kalitenizi de o anda düşürecektir.

Bakım… Bisiklet bakımı, bisikletinizin sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bisikletin kullanım sıklığına, kullanım şekline bağlı olarak senede kaç bakım yaptırmanız sorusuna verilecek cevap değişkenlik gösterebilir. Ama genel olarak sezon başında ve sonunda yapılacak bakımlar (senede 2 defa) bisikletinizin ömrünü uzatacaktır.

Vites sisteminizin de kendi içinde özel bir bakımı vardır. Tel gerginliği, H (High) ve L (Low) vidalarının doğru ayarlanması, zincirinizin kondisyon, tansiyon ve yağ durumu, aktarıcı makarasının durumu ve aktarıcıların temizliği vites bakımında dikkat edilmesi gereken noktalardır.

Artık bisiklette doğru vites kullanımı konusunda bilmen gereken her şeyi biliyorsun. Sıra öğrendiklerini pratik etmeye geldi!

Bol pedallı bir sezon dilerim.

Bisiklet ürünlerimizi incelemek için buraya tık tık!

Sağlıkla ve sporla kalın!

Bu yazımız İçerik Uzmanımız ve Ülke Bisiklet Ürünleri Eğitmenimiz Efe Subaşı tarafından yazılmıştır.

Vites Geçişlerinde Takılma Neden Olur Çözümü Nedir?

Vites Geçişlerinde Takılma Neden Olur Çözümü Nedir?

Vites Neden Tak&#;l&#;yor?

Vites geçi&#;lerinde tak&#;lma neden olur? Peki vites tak&#;lmas&#; nas&#;l çözülür? Vites tak&#;lmas&#;n&#; geçirmek için ne yapmal&#;Makalemiz, Vites geçi&#;lerinde tak&#;lman&#;n nedeni ve çözümü hakk&#;nda.

Araç kullan&#;rken genellikle her &#;eyin her zaman ayn&#; &#;ekilde tekrarlanmas&#;n&#; bekleriz. Ancak bazen mekanik sorunlar nedeniyle bir &#;eyler ters gider. Bu durum y&#;pranm&#;&#;l&#;k veya mühendislik tasar&#;m sürecindeki hata pay&#; ile aç&#;klanabilir. Bunun güzel örneklerinden biri de vitesin tak&#;lmas&#; durumudur. Araba kullan&#;rken h&#;zlanma - yoku&#; ç&#;kma - yoku&#; inme - yava&#;lama ve durma amaçlar&#;na destek olan vites bazen tak&#;l&#;r. Peki, vites geçi&#;lerindeki tak&#;lman&#;n nedeni nedir

Vites Takılmasının Nedenleri

Vites Tak&#;lmas&#;n&#;n Nedenleri

Manuel &#;anz&#;manl&#; araç kullananlar&#;n ya&#;ad&#;&#;&#; bir sorun olan vites tak&#;lmas&#; halinde sürücü vitesi de&#;i&#;tirdi&#;i halde vites tak&#;l&#;r ve de&#;i&#;mez ya da bekleme yapar. Bu, elbette hem sürü&#; güvenli&#;i hem de sürü&#; keyfi aç&#;s&#;ndan çok olumsuz bir duruma neden olur. E&#;er arac&#;n&#;zda böyle bir sorun varsa hiç vakit kaybetmeden yetkili servis ile görü&#;melisiniz. Vites ar&#;zas&#;vites tak&#;lmas&#;sorunlar&#; için size en yak&#;n Otopratik ma&#;azas&#;ndan online araç bak&#;m randevusu alabilirsiniz. Alan&#;nda e&#;itimli teknik personelden destek alarak vites geçi&#;lerindeki tak&#;lma sorununu çözebilirsiniz. &#;imdi, vites geçi&#;lerinde neden tak&#;lma oluyor, sorusunun yan&#;tlar&#;na bakal&#;m

Vites Geçi&#;lerindeki Tak&#;lman&#;n Nedenleri Listesi

Vites geçi&#;lerinde tak&#;lma varsa olas&#; nedenler a&#;a&#;&#;daki gibidir:

  • Debriyaj kutusu ile ilgili problem olabilir
  • Senkromeçlerde sorun olabilir.
  • Senkromeç de&#;i&#;tirme çubu&#;unda sorun olabilir.
  • Vites kolunu &#;anz&#;mana ba&#;layan elemanlarda sorun olabilir. 

Manuel Şanzıman Sorunları ve Vites Takılması

Manuel &#;anz&#;man Sorunlar&#; ve Vites Tak&#;lmas&#;

Manuel vites ar&#;zalar&#;  - düz vites ar&#;zalar&#; &#;eklinde de biliniyor olsa da burada do&#;ru terim, manuel &#;anz&#;man ar&#;zalar&#;&#;eklinde. Manuel &#;anz&#;man ar&#;zalar&#; içinde en s&#;k rastlanan ise vites geçi&#;lerinde tak&#;lma olmas&#;d&#;r. 

&#;anz&#;man parçalar&#;ndaki mekanik ar&#;zalar, vites tak&#;lmas&#;n&#;n ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa &#;anz&#;man ar&#;zas&#; akla gelir. &#;anz&#;man kutusunun bak&#;m&#; ya da &#;anz&#;man kutusu kontrolü ile sorun kolayca anla&#;&#;labilir. 

Periyodik Bak&#;m ve Oto CheckUp Önemli!

Pek çok kez, periyodik bak&#;m&#; ihmal etmeyin ya da  ara s&#;ra oto check up yapt&#;r&#;n gibi tavsiyelerle kar&#;&#;la&#;m&#;&#; olmal&#;s&#;n&#;z. Periyodik bak&#;m yani arac&#;n durumunun düzenli olarak kontrolü ve baz&#; parçalar&#;n yenilenmesi - temizlenmesi - ayarlar&#;n&#;n elden geçirilmesi i&#;lemleri, arac&#;n ömrünü uzat&#;r. Oto checkUp yapt&#;rd&#;&#;&#;n&#;zda ise araçtaki olas&#; sorunlar ya da yak&#;n zamanda ç&#;kabilecek sorunlar önceden fark edilebilir. Erken tespit ile büyük masraflar&#;n önüne geçmek mümkün olur. 

 

Oto check up yap&#;ld&#;&#;&#;nda &#;anz&#;man sorunlar&#; fark edilerek erkenden sorun çözülebilir ya da daha olu&#;madan önlenebilir. Bu nedenle düzenli olarak oto check up ve periyodik bak&#;m yapt&#;rman&#;z&#; öneriyoruz. Böylece büyük masraflar&#;n önüne geçebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası