nar suyu ağız yarası / ''Nar tüketin!'' - Sağlık Haberleri

Nar Suyu Ağız Yarası

nar suyu ağız yarası

Nar faydaları nelerdir? Nar neye iyi gelir?

Haberin Devamı

Kabuğu soyulduktan sonra taze tüketilmesi önerilen nar, antioksidan etkisi yüksek bir meyvedir. İç zarında dahi önemli etkiler bulunan nar, iltihap giderici, safra sökücü gibi birçok faydaya sahiptir. İşte, nar neden tüketilmeli sorusunun cevabı 

DİŞ ETİ İLTİHAPLARINA İYİ GELİYOR

Nar sadece bir meyve değil, aynı zamanda şifa kaynağı olduğunu çeşitli kullanım yöntemleriyle kanıtlıyor. Diş eti iltihaplarına da iyi gelen nar, merhem haline getirilip diş eti iltihabının tedavisi için kullanılabiliyor. Merhem şu şekilde yapılıyor;

Suyu zarıyla birlikte çıkarılıp, bal ile merhem kıvamına gelinceye kadar pişirilip, diş etlerine sürüldüğünde, diş eti tahrişine iyi gelir.

TIRNAK İLTİHABI VE DİĞER İLTİHAPLI YARALARA DA İYİ GELİYOR

Meyvesinin suyu dışında çekirdeği ve çiçeğiyle de fayda sağlayabilen nar, sadece ağız içi yaralar değil, vücudun çeşitli yerlerinde bulunan iltihaplı yaralarda da kullanılan nar şu şekilde hazırlanıyor;

Haberin Devamı

Nar çekirdeği, balla karıştırılarak, merhem halinde tatbik edilir. Nar çiçeği de yaralar için kullanılır.

SAFRA SÖKÜCÜ ÖZELLİĞİ

Ekşi tadıyla boğazı hafif yakan bir özelliğe sahip olan nar suyu, narın etli kısımları sıkılıp içilirse, safrayı söker, kabızlığı giderir.

DAMAR SERTLİĞİNİ ENGELLEYİCİ ÖZELLİĞE SAHİPTİR

Nar suyunun antioksidan ve damar sertliğini engelleyici aktivitesi bilimsel çalışmalarda ele alınmıştır. Nar, aynı zamanda kolesterol birikiminin ve plak oluşturucu köpük hücre oluşumunun azaltılmasında yardımcıdır.

TESTLERLE KANITLANDI

Yaşları arasında değişen ve koroner damarlarında ileri düzeyde plak oluşmuş 19 hasta üzerinde yaptığı bir araştırmada, hastalardan on kişiye 1 yıl süreyle günde 8 onz ( g) nar suyu içirilmiş, nar suyu içmeyen 9 hasta ise kontrol grubu olarak belirlenmiştir.

1 yılın sonunda kontrol grubunun damarlarındaki plak kalınlığı %9 oranında artarken, nar suyu içen grubun plak kalınlığındaki azalma %30 düzeyine ulaşmıştır. Bununla birlikte, nar suyu içen grubun sistolik kan basınçları %21 düzeyinde düşmüş, kandaki toplam antioksidan seviyesi % artmış, LDL oksidasyonu %90 azalmış, serum paraoksanaz 1 seviyesi %83 oranında artmıştır.

Haberin Devamı

MİLATTAN ÖNCE 3 BİN YILINDAN BU YANA ŞİFA DAĞITIYOR

Nar (Punica granatum, Punicaceae) bilinen en eski meyvelerden biridir. Kültür tarihi M.Ö. yılına kadar gitmektedir. Kökeni güney doğu Asya olup, buradan Özbekistan, İran, Türkiye ve Akdeniz ülkelerine yayılmıştır. Ayrıca Amerika kıtasında da yetiştirilmektedir. Kutsal kitaplarda, Eski Mısır, Yunan ve Roma efsanelerinde nardan söz edilmektedir.

Nar, Eski Yunan’da ölümü, Çin’de ise uzun yaşamı temsil etmiştir. Eski İran’da, nar çekirdeklerinin savaşçıları yenilmez kıldığına inanılırdı.

Diş eti iltihabı neden olur, nasıl geçer? Diş eti iltihabına ne iyi gelir?

Aslında diş eti iltihapları hem ağrı yapar hem de günlük hayatınızı zorlaştırır. Peki diş eti iltihabı neden olur, nasıl geçer? Diş eti iltihabına ne iyi gelir? Sizlere bu soruların cevaplarını vereceğiz. Okuduktan sonra hemen uygulamaya başlayabilirsiniz. İşte detaylar…

Diş Eti İltihabı Neden Olur?

Diş eti iltihapları belli sebeplere bağlı olarak oluşurlar. Bakteriyel kaynaklı enfeksiyonların yol açtığı ağız ve diş sağlığına yönelik bir hastalık olan diş eti iltihabı oldukça yaygındır. Hatta yaşı ileri bireylerde diş kaybına neden olacak kadar önemli bu rahatsızlık küçük boyutlu iltihaplar şeklinde oluşur.

Ama endişe etmeyin, bu yazıyı okuduktan sonra çözümlerini de biliyor olacaksınız. Şimdi diş eti iltihaplarının sebeplerine bir bakalım:

Bu durumlar diş eti iltihaplarına sebep olur. Nedenlerini bildikten sonra çözümünü uygulamak da kolay olacaktır. Şimdi bu hastalığa ne iyi gelir ve diş eti iltihabı nasıl geçer bunları sizlere aktaralım. Okumaya devam edin…

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?

Bu konuyla ilgili en çok merak edilenlerden birisi de diş eti iltihabı kendiliğinden geçer mi? Hiçbir müdahale olmadan kendi kendine geçmez. Çünkü içeriden bir bakteri sebebiyle oluşurlar ve bunun yok olması için de direnç gösteremeyecekleri çözümlere ihtiyaç vardır. Diş eti iltihabı evde nasıl geçer?

Bu basit önlemlerle olası iltihapların da önüne geçersiniz. Ama tabi ki önlemler bu kadarla sınırlı değil. Evde doğal yollardan da geçmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için birkaç önerimiz daha olacak.

Diş Eti İltihabı Doğal Tedavi Yolları

Diş eti iltihabı doğal tedavi yolları dediğimizde de aşağıda sıraladığımız çözümleri dikkatle okumalısınız:

İşte sizlere bahsettiğimiz bu yöntemleri uygulayarak diş eti iltihaplarınıza son verebilirsiniz. Bu yöntemler hem oldukça basit hem de hazırlaması kolay. Bu sebeple doktora gitmeden evde de tedavinizi yapabilirsiniz. Eğer geçmezse o zaman doktora görünmeniz iyi olacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir