yeni dünya nasıl yetiştirilir / Yeni Dünya - Malta Eriği - Muşmula fidanı | Hepsibahçemden

Yeni Dünya Nasıl Yetiştirilir

yeni dünya nasıl yetiştirilir

Malta Eriği Yetiştiriciliği

Anavatanı:Yenidünya meyvesinin anavatanı Çin, Japonya ve Kuzey Hindistan’dır. Buralardan üretimin yapıldığı Akdeniz Ülkelerine yayılmıştır Yenidünya’nın ülkemize yıl kadar önce Cezayir ve Lübnan’dan geldiği tahmin ediliyor.

kök : sistemi:Yenidünyanın kök sistemi, yüzlek ve dağınık saçak kök yapısındadır. Kayalıklar arasında dahi büyüyebilecek kadar kuvvetli bir gelişme gösterir.

Habitus :Yenidünya, m boyunda, düzgün gövdeli, alçaktan dallanan, sık görünümlü, yayvan ile yuvarlak arasında taçlanma gösteren bir ağaçtır.

Yapraklar:Yaprakları cm uzunluk ve cm genişliğinde sert ve kısa saplıdır.
Çiçekler:Yenidünya çiçekleri ekim ayı sonunda açmaya başlar. Çiçeklenme, Aralık, Ocak hatta Şubat aylarına kadar devam edebilir. Çiçekler cm uzunluğunda odunsu bileşik salkım şeklindedir.
Çoğu meyve türünde olduğu gibi yenidünyada da kendine verimli, kendine kısır ve kendine kısmen verimli çeşitler seafoodplus.infoünya meyveleri Mart-Nisan aylarından, Haziran ayına kadar olan dönemde olgunlaşıseafoodplus.infoünyalar genellikle aşılandıntan yıl sonra meyve merveme başlar. yaşlarında ekonomik verime geçer. En verimli dönemleri ilk yıllarıdır. 30 yaşından sonra ekonomik ömürleri sona erer.

Ağaç başına verim; çeşide, ağacın yaşına, iklim ve bakım koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Ticari yenidünya çeşitlerinden bazıları ve yetiştiricilik özelliklerini şöyle sıralayabiliriz;
Akko XIII:
 Orta mevsimde olgunlaşır. Meyveleri; iri, koyu pembe portakal renkli, çok gösterişli ve lezzetlidir. Taşınmaya ve karaleke hastalığına çok dayanıklı, kendine verimli bir çeşittir.

yaş’lı bir bahçenin verimi, dekara kg’dır.

Gold Nugget: Geçci bir çeşit olup, iri koyu kırmızı portakal renkli, çok gösterişli, lezzetli meyvelere sahiptir. Taşınmaya ve karaleke hastalığına çok dayanıklı, kendine verimli bir çeşittir. yaşlı bir bahçenin verimi dekara kg’dır.

Tanaka: Geççi, meyveleri oldukça iri, pembe portakal renkli, gösterişli ve lezzetlidir. Taşınmaya ve karaleke hastalığına dayanıklı, kendine verimli bir çeşittir. yaş’lı bir bahçenin dekara verimi kg’dır.

Hafif Çukurgöbek: Erkenci bir çeşit olup, orta irilikte, pembe portakal renkli, gösterişli, çok lezzetli, tatlı meyvelere sahiptir. Taşınmaya kısmen uygun, karaleke hastalığına dayanıklı, kendine verimli bir çeşittir. yaş’lı bir bahçenin dekara verimi kg’dır.

Sayda: Erkenci bir çeşittir. İri, pembe-portakal renkli, çok tatlı ve lezzetli meyvelere sahiptir. Taşınmaya ve karaleke hastalığına orta derecede dayanıklı bir çeşittir. Dekara verim kg’dır.

Yuvarlak Çukurgöbek: Orta mevsimde olgunlaşır. İri, sıra-portakal renkli, gösterişli ve çok lezzetlidir. Taşınmaya dayanıksız, karaleke hastalığına orta derecede dayanıklı, kendine kısmen verimli bir çeşittir. Dekara verim kg’dır.

Uzun Çukurgöbek: Orta mevsimde olgunlaşır. Meyveleri iri, açık sarı renkli, gösterişli ve çok lezzetlidir. Taşınmaya dayanıksız, Karaleke hastalığına orta derecede dayanıklı, kendine kısır bir çeşittir. Dekara verim kg civarındadır.

İklim isteği:Yenidünya yetiştiriciliği için en uygun iklim, hava sıcaklığının donma noktasının altına düşmediği, sıcak ılıman iklimdir. -3°C’de çiçekler ve meyveler zarar görmeye başlar. Meyvenin olgunlaşma zamanı olan Nisan, Mayıs aylarında, yaz sıcaklarının erken başlaması ve hava sıcaklığının 30°C’nin üzerine çıkması, meyveler üzerinde güneş yanıklarının meydana gelmesine neden olur. Şiddetli rüzgar, tozlanma ve döllenme üzerinde olumsuz etki yaparak verimi azaltır.

Toprak isteği:Yenidünya yetiştiriciliği için iyi drene edilmiş, derin, organik maddece zengi, killi-kumlu, gevşek, reaksiyonu nötr topraklar tercih edilmelidir.

kök sistemi:yenidünyaların kök sistemi, yüzlek ve dağınık saçak yapıda olduğundan; taban suyu seviyesi m olan topraklar yetiştiriciliğe uygundur.

Yenidünyaların çoğaltılmasında en çok uygulanan yöntem aşılamadır. Daha çok göz ve kalem aşısı kllanılıseafoodplus.infoünya çöğürü yetiştirmek için olgun meyvelerden çıkarılan çekirdekler yıkanarak bekletilmeden doğrudan polietilen torbalara veya daha sonra torbalara şaşırtılmak üzere hafif kumlu tohum tavalarına ekilmelidir.

Tohumlar hemen ekilmeyecekse, yıkanıp dezenfekte edilerek naylon torbalar içinde ve buzdolabı sıcaklığında çimlenme yeteneklerini kaybetmeden 9 ay süre ile seafoodplus.info tohumlar 1, ay sonra çıkmaya başlar. Bu çöğürler ertesi ilkbaharda şaşırtılmaya hazır durumagelir. Çöğürlerin, güneşin yakıcı etkilerinden korunması için yarı gölgelikler altında muhafaza edilmesi erekir.Çöğürler tohum ekiminden 1, yıl sonra çapları ,5 cm olduğunda aşıya hazır hale gelirler. Aşılar ilkbahar ve sonbahar döneminde yapılabilir.Göz aşısı olarak ‘T’ aşısı, Yongalı aşı ve yama aşı kullanılır.yenidünya fidanı yetiştirilmesi, dikkat bilgi ve uzun zaman gerektiren bir iştir.

Yenidünya bahçesi tesis edilirken kış aylarında soğuk, yaz aylarında ise sıcak kurutucu rüzgarların zararlarından korunmak amacıyla rüzgarkıran kurulmalıdır.

Bahçe tesisinde pazarlama yönünden amaca uygun çeşitlerin seçimi kadar tozlayıcı çeşitlerin seçimi ve bunların uygun şekilde yerleştirilmesi de önemli bir konudur. Uzun Çukurgöbek, Hafif Çukurgöbek, Akko XIII, Gold Nugget gibi çeşitler tozlayıcı olarak kullanılabilir. Amaca uygun bir çeşidin tozlayıcı olarak kullanılması halinde, 2 sıra ana çeşide 1 sıra tozlayıcı yeterlidir.

Yenidünya için tavsiye edilen dikim aralıkları; nispeten küçük taçlı ve dikine büyüyen Tanaka, Hafif Çukurgöbek, Gold Nugget gibi çeşitler için 7&#;7 m, Akko XIII, Sayda, Yuvarlak Çukurgöbek, Uzun Çukurgöbek gibi geniş taçlı yayvan büyüyen çeşitler için ise 8&#;8 m’dir. Ancak yetiştiricilikte tek çeşitle kapama bahçe tesisi, ürün emniyeti yönünden tavsiye edilmediğinden, karışık çeşitlerle bahçe tesisinde 8&#;8 m dikim aralığı uygundur.

Dikimden önce fidan yerleri işaretlenip üçlemesi yapıldıktan sonra 60 cm derinliğinde ve 60 cm genişliğinde çukurlar açılır. Dikim sırasında, çukurun hacmine göre 10 Kg civarında yanmış çiftlik gübresi, çukur toprağına karıştırılmalıdır. Dikim sırasında fidan torbada ise torbadan yere geçen kökler ve fazla kökler makasla kesilmelidir.

Dikim seviyesi; fidanın üst toprak seviyesi, arazi seviyesinden 5 cm yukarıda kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Dikimden sonra, vakit geçirilmeden can suyu verilmeli ve fidan gövdeleri, yağmurdan etkilenmeyen kağıtlarla sarılmalıdır.

Fidan dikimi, kışları ılık geçen yerlerde sonbaharda, kışı nispeten serin geçen bölgelerde ise ilkbaharda yapılmalıdır.

Budama ,şekil verme:Fidana çanak şeklinin verilebilmesi için fidanların gelişme durumlarına göre araziye dikimden 1 veya 2 yıl sonra ortadaki ana doruk dal dibinden kesilerek çıkarılır. Ana doruk dal alınarak, fidana 3 veya 4 dallı çanak şekli verilmesi, ağacın fazla boylanmaması, dolayısıyla hasat kolaylığı sağlanması yönünden uygundur. Taç yüksekliği cm olmalıdır. Ana gövdeden sürmüş yan dallardan ağaca iyi bir taç yapabilecek ve aralarında yaklaşık olarak aynı açı oluşturacak durumdaki 3 veya 4 dal seçilerek bırakılır, geriye kalan yan dallar yine dibinden kesilerek çıkarılır. Bırakılan dallar bir süre daha büyüdükten sonra aynı yıl içinde cm kalacak şekilde kesilir.

Sonraki yıllarda budanan dallar üzerinde süren sürgünlerden ağacın merkezini çok sıkıştırmayacak ve dengeli bir taç oluşturacak şekilde 2 veya 3 tanesi bırakılır. Geriye kalan sürgünler ve aşı noktasının üzerinde oluşan sürgünler temizlenir. Daha sonraki yıllarda ağacın büyümesine fazla müdahale gedilmez. En uygun budama zamanı Mart ayıdır.

Yabancı ot mücadelesi

Kış ayları boyunca yabani otlar ile kaplı toprak ilkbaharda köklere zarar vermeyecek şekilde yüzlek olarak sürülmelidir. Daha sonra toprak otlandıkça sonbahara kadar yüzlek olarak toprak işlemeye devam edilmelidir.

Sulama
İklim ve toprak çeşidine göre Nisan ayından Ekim ayına kadar gün aralıklarla fidanın kök derinliği olan cm’yi ıslatacak miktarda sulama yapılmalıdır. Yetişkin yenidünya bahçesi için ise en uygun sulama şekli tava yöntemidir. Yağışların sona erme zamanı göz önüne alınarak sulamaya Nisan, Mayıs aylarında başlanmalı, hava ve toprağın nem durumuna göre gün ara ile yağışlara kadar tekrarlanmalıdır.

Gübreleme için bahçe tesis edilmeden önce ve ilk yıllarda toprak analizi sonuçlarından yararlanılır. Ancak daha sonra fidanlar büyüyüp verime geçtiklerinde toprak analizi ile birlikte yaprak analizlerinin de yapılması mutlaka seafoodplus.info mümkün olmadığı durumlarda gübreleme şu şekilde yapılmalıdır.

I. Yıl: Fidan başına yılda toplam gr amonyum sülfat. Her sulamada bir fidan başına 25 gr amonyum sülfat olarak verilmelidir.

II. Yıl: Fidan Başına yılda toplam gr amonyum sülfat, Şubat Temmuz ayları arası 4 defada sulamayla birlikte verilmelidir.

III. Yıl: Fidan başına toplam gr amonyum sülfat Şubat-Temmuz aylarında 4 defada sulamayla birlikte verilmelidir.

yaşlı ağaçlar için ise; Temmuz ayında gr, Kasım ayında gr ve Şubat ayında gr amonyum sülfat, Ağustos-Eylül aylarında gr Triple süper fosfat, Ağustos-Eylül aylarında gr Potasyum sülfat uygulanmalıdır.

 

yaşlı ağaçlar için; Temmuz ayında gr, Kasım ayında gr ve Şubat ayında gr amonyum sülfat, Ağustos-Eylül aylarında gr Triple süper fosfat, yine Ağustos-Eylül aylarında gr Potasyum sülfat uygulanmalıdır.

12 yaştan büyük ağaçlar için; Temmuz ayında gr, Kasım ayında gr ve Şubat ayında gr amonyum sülfat, Ağustos-Eylül aylarında gr Triple süper fosfat, yine Ağustos-Eylül aylarında gr Potasyum sülfat uygulanmalıdır.

Hasat

Hasat edilecek meyvelerin, çeşide has normal büyüklük ve rengini almış olması lazımdıseafoodplus.info uygun hasat şekli, meyve üzerinde mm sap kalacak şekilde makasla kesilerek yapılan hasattıseafoodplus.info edilen meyveler iki boya ayrılmalıdır. 1. sınıf diyebileceğimiz en iri, hastalıksız ve gösterişli meyveler seçilerek, berelenmeden kutulara yerleştirilmelidir.

 

Ambalajlama
Ambalajlamada, küçük karton kutular kullanılmalıdır. Yakın pazarlar için kg’lık sandık ambajlajlarkullanıseafoodplus.infoünya meyvelerinin hasattan hemen sonra, bekletilmeden pazarlanması gerekir. Çünkü, diğer bazı meyve türlerine oranla muhafaza süreleri daha kısadır. Kapama bahçe tesisinde, erkenci çeşitlerin seçimi önemli olmakla birlikte, pazarlama kolaylığı yönünden farklı zamanlarda olgunlaşan çeşitleri bir arada bulundurmak faydalıdır. Böylece hasat zamanında sıkışıklık olmayacağından, olgunlaşan meyvelerin düzenli şekilde pazarlanması mümkün olur.

Hastalık ve zararlıları

Yenidünyanın en önemli ve hemen hemen tek hastalığı karalekedir. Hastalık ile mücadele edilmez ise ağaçlar giderek verimden düşer, çıplak, verimsiz hale seafoodplus.info önemli zararlıları Sarı ağaç kurdu (Zeuzera pyrina) ve Yaprak seafoodplus.infoke ile mücadelede ilk olarak kültürel önlemlere dikkat edilmelidir. Bunun için budama artıkları ve bir yıl önceden kalan mumya meyveler toplanmalı ve yakılmalıdır.

Malta eriği çekirdeği nasıl tüketilir?

İçindekiler:

  1. Malta eriği çekirdeği nasıl tüketilir?
  2. Yeni dünya meyvesinin çekirdeği yenir mi?
  3. Yeni dünya meyvesinin çekirdeği nasıl yenir?
  4. Yeni dünya çiçeği çayı ne ise yarar?
  5. Malta eriği nasıl yetiştirilir?
  6. Yeni dünya ağacı nasıl yetiştirilir?
  7. Yeni Dünya kabızlık yapar mı?
  8. Malta eriği nasil yenir?
  9. Yeni dünyada hangi vitaminler var?
  10. Yeni dünya çiçeği çayı nasıl yapılır?
  11. Dut yaprağı nelere iyi gelir?
  12. Yenidünya ağacı çekirdekten yetişir mi?
  13. Yenidünya fidanı nasıl yetiştirilir?
  14. Yeni dünya ağacı suyu sever mi?
  15. Yeni dünya reçeli nasıl yapılır?
  16. Malta eriği nasıl olur?
  17. Yeni dünyada hangi vitaminler vardır?
  18. Malta eriğinin meyve diger adi nedir?
  19. Çileğin içinde hangi vitaminler vardır?
  20. Ayva yaprağı çayı neye iyi gelir?

Malta eriği çekirdeği nasıl tüketilir?

Çekirdekleride kurutulup tüketilebiliyor. Kurutulan bu çekirdeklerden çay elde ediliyor. Bu da sindirim sistemizini destekliyor ve cildinizi güzelleştiriyor. Malta eriği çekirdeğinintozundan ise cilde yararlı maskelerde yapılabiliyor.

Yeni dünya meyvesinin çekirdeği yenir mi?

6- Çekirdekleride faydalı Meyvesidışında çekirdekleriböbrek taşlarının düşürülmesi ve kozmetikte, yaprakları da birçok alanda kullanılabilir.

Yeni dünya meyvesinin çekirdeği nasıl yenir?

Ekşi ve tatlı karışık bir tada sahip olan malta eriği içerisinde çekirdekler bulunur. Bu meyveyıkandıktan sonra etli kısmı yenilebilir. Meyveniniçindeki çekirdekler kaynatılıp suyu tüketildiği takdirde mide asidini düzenleyerek sindirimi rahatlatır.

Yeni dünya çiçeği çayı ne ise yarar?

Yenidünya çayıbalgam söktürücü olarak kullanılır. * Yenidünya, vücudun patojenlere karşı ilk savunma hattı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye yardımcı olan ve ayrıca kronik hastalığı önlemek için antioksidan olarak çalışan harika bir C vitamini kaynağıdır.

Malta eriği nasıl yetiştirilir?

Malta eriğien iyi kumlu ya da killi topraklarda yetişir. Daha çok aşılama yoluyla, bazen de tohumdan üretilir. MALTA ERİĞİAĞACININ ÜRETİLMESİ : Yenidünya ağacı, tohumuyla (yani meyvesindeki iri çekirdekleriyle) üretilebilir.

Yeni dünya ağacı nasıl yetiştirilir?

Ağacın yetiştirilmesi için ilkbaharda toprağa ekimi gerçekleştirilir. Ağacın budanması mart ayında yapılmaktadır. Budama işlemi öncelikle ağacın kurmuş veya büyümesine engel dalların kesilmesiyle yapılırken ağacın görünüşünü destekleyici şekilde taç şeklinde dallar budanıp üzerine aşı macunu sürülmektedir.

Yeni Dünya kabızlık yapar mı?

Lifli ve sulu bir meyve olduğundan vücudun hararetini alır, kan şekerini düzenler. Lifli yapısıyla sindirim sistemini düzenler, kabızlığıönler.

Malta eriği nasil yenir?

Malta eriğikabuğu kolayca soyulabilir. Soyulmuş malta eriğitaze olarak tüketilir veya salatalarda muz, mango ve portakal dilimleri gibi diğer meyvelerle karıştırılabilir.

Yeni dünyada hangi vitaminler var?

Malta eriği diğer adıyla yenidünyameyvesi diğer turuncu meyve ve sebzelerde olduğu gibi A vitaminiyönünden zengin, kışın yapraklarını dökmeyen aslen Çin'de yetişen bir meyvedir. Ülkemizde bazı yörelerde kebap yapımında bile kullanılan bu meyvenin birçok faydası mevcut.

Yeni dünya çiçeği çayı nasıl yapılır?

YENİDÜNYAYAPRAĞINDAN ÇAY YAPIMI4 bardak su için 5 gram yaprak olacak şekilde hazırlayacağınız karışımı çaydanlık ya da tencerede kaynatın, Ocağı kısın ve dakika boyunca ağır ateşte bırakın, Ateşi söndürün ve 10 dakika kadar daha demlenmesine izin verin, Çayısüzün ve ister sıcak, ister soğuk olarak servis edin.

Dut yaprağı nelere iyi gelir?

Dut yaprağının tüm faydalarından verimli bir şekilde faydalanabilmek için dut yaprağı çayı, dut lapası gibi her türlü yöntemle kullanabilirsiniz.
  • Dut yaprağının faydaları
  • Ateş düşürücü etkisi vardır.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Kalp sağlığı açısından önemlidir.
  • Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı
Daha fazla öğe

Yenidünya ağacı çekirdekten yetişir mi?

Yenidünya ağacı, tohumuyla (yani meyvesindeki iri çekirdekleriyle) üretilebilir. Çekirdeklertoprağa ekilince kolayca çimlenir, çöğürleri çabuk büyür. Ancak bu yolla ağacınmeyve vermesi uzun zaman alır. Ağaç, gövde çelikleriyle çoğaltılırsa da en uygun yöntem, aşılanma yoluyla üretilmesidir.

Yenidünya fidanı nasıl yetiştirilir?

Ağacın yetiştirilmesiiçin ilkbaharda toprağa ekimi gerçekleştirilir. Ağacın budanması mart ayında yapılmaktadır. Budama işlemi öncelikle ağacın kurmuş veya büyümesine engel dalların kesilmesiyle yapılırken ağacın görünüşünü destekleyici şekilde taç şeklinde dallar budanıp üzerine aşı macunu sürülmektedir.

Yeni dünya ağacı suyu sever mi?

Ülkemizde Akdeniz iklimini yaşayan yöreler bu ağacınyetiştirilmesi için çok uygundur. -3 derecenin altına düşen sıcaklıklarda ağacınçiçek ve meyveleri zarar görmeye başlar. Toprak isteği: Yenidünya ağaçları suyuiyi akıntılı (süzek) derin killi-kumlu ve organik madde yönünden zengin toprakları sever.

Yeni dünya reçeli nasıl yapılır?

Yarım kilo şekere 4 su bardağı su koyup kaynatıyoruz 3 taşım kaynadıktan sonra içine suyunu süzdüğümüz yenidünyaları atıp limon suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz . Ara ara karıştırıp kıvamına bakıyoruz üzerinde oluşan köpükleri almayı unutmuyoruz reçelimiz yaklaşık 30 dakikada hazır olmuş olacak.

Malta eriği nasıl olur?

Bu meyve genellikle ağaç yapraklarını dökmez. Şekil olarak armut şekline benzeyen, eriktenbiraz daha büyük, tat olarak mango ve şeftali karışımı olan malta eriği, taze veya kuru halde de tüketilebilir. Parlak turuncu olanlar genellikle açık sarı ve yeşil olanlara göre daha sulu ve tatlı olur.

Yeni dünyada hangi vitaminler vardır?

Potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve az miktarda demir içeriğiyle vücudun mineral ihtiyacına katkıda bulunur. Kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

Malta eriğinin meyve diger adi nedir?

Malta eriği(Eriobotrya japonica), diğer adıyla yenidünya (bazı bölgelerimizde sarıkız olarak da bilinir), doğal yaşam alanı güney Çin olan, gülgiller familyasından bir ağaç ve bu ağacın meyvesi.

Çileğin içinde hangi vitaminler vardır?

ÇileğinB, C ve K vitaminiaçısından bir hayli zengin olduğunu belirten uzmanlar, "Çilekvücuda kuvvet verir, damar tıkanıklığını önler ve kolesterolü düşürür. Çok iyi bir antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

Ayva yaprağı çayı neye iyi gelir?

Ayva Yaprağı Faydaları – Hiç Duymadığınız 7 Tedavi Edici Özelliği
  • Evinizde Mutlaka Bulundurun!
  • Ayva Yaprağı Faydaları Bakın Nelere İyi Geliyor!
  • 1) Soğuk Algınlığına Kesin Çözüm.
  • 2) Kansızlığın Doğal İlacı
  • 3) Cilt Dostu.
  • 4) Kan Şekerini Düzenler.
  • 5) İltihap Temizler.
  • 6) Bağırsakları Rahatlatır.
Daha fazla öğe

Yeni Dünya &#; Malta Eriği &#; Muşmula Fidanı

Kabuğu ince ve tatlı olan cinstir. Eski tip yenidünya çeşididir. 

Akdeniz kesimlerinde genellikle ismi yeni dünya diye bilinir. Bağzı bölgeler de malta eriği ve muşmula da denir.

Ülkemizde bir çok bölgesinde yetiştirilir bunun %95 i Akdeniz bölgesindedir. 

Mersin, Hatay, Muğla, Adana, Aydın, Bursa Osmaniye ve Trabzonda yetiştiricliği yapılır. 

En erkenci cinslerdendir. ortalama mayerden gün önce olur.

Meyve tipi silindirik ve meme başı yana eğimlidir.

Evde saksıda yetiştirmeye uygundur. 

Bol meyve verimi vardır. 

Çicekleri oldukça güzel kokmaktadır.

İki yaşından itibaren meyve vermeye başlar. sene yaşama ömrü vardır.

Bulunduğu bölgeye göre Nisan Mayıs  ayında hasat alabilirsiniz

Kökten çoğaltma yöntemi ile üretilmiştir.

Yeni Dünya  fidanımız 2 yaşındadır. Ortalama Cm Sonbahar ve kış ayında Çiçek açmaya başlar. 

Yeni Dünya fidanlarınızı ılıman bölgeler de bahçenizde yetiştirebileceğiniz gibi soğuk bölgelerde eviniz yada ofisiniz de cam kenarlarında saksıda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. 

Kargolama

Tüplü (poşet torboda)   bir şekilde kargo da hasar görmeyecek şekilde paketlenip gönderilmektedir. 
Not: Kargoda yaşadığınız problemlerde lütfen bizimle iletişim kurunuz. Çözülmeyecek hiç bir problem yoktur

Yeni  Limon Fidanı Bakımı

Bodur Yetiştirmek için : 

Yeni Dünya Fidanı Mart ayında budaması yapılır. Üst dalları ağaç merkezi sıkıştırılmaycak şekilde budanır. Yeni çıkan sürgünler ağaç şeklini bozacak şekilde ise çıktığı daldan ve sürekli kontrol ederek taç şeklinde budamsı yapılır.  Kurumuş kırılmış ve hastalıklı dallar kesilerek çıkarılır. 

Çiçeklenme zamanı sonbahar ayında fosfor içerikli organik gübre verebilirsiniz. 

Meyve tutumundan sonra azot ve potosyumlu organik gübreler vermeniz tavsiye olunur. 

Bulunduğu ortama göre gün içinde sulanır. Saksıda ortalama ,5 su bardağı dökmeniz yeterlidir. Daldan sprey yardımı ile yağmurlama suda veriniz. Yaz aylarında sulamayı daha sık yapınız

% Memnuniyet garantisi

Limon Fidanımızı sevdiklerinize hediye edebilir. Evinizde, ofisinizde ve  bahçenizde tazecik meyveleri dalından yemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Ürünlerin kargo sırasında çıkan problemler için Telafisi için yüzde yüz garanti veriyoruz.

% Memnuniyet garantisi Kargo Ücretsiz Diğer ürünlerimiz için Lütfen tıklayınız&#; 

hepsibahcemden

Kargo Ücretsiz Peşin Fiyatına Taksitle Almak İçin Bize Ulaşınız Siz alışverişinizi rahatça yapın, kargo masrafını düşünmeyin! Kargo ücretiniz Hepsibahcemden tarafından karşılanıyor.

TÜM TÜRKİYE'YE TESLİMAT Anlaşmalı olduğumuz Yurtiçi kargo firması ile Türkiye'nin her bölgesine teslimat yapmaktayız.

KARGO VE TESLİMAT SÜRESİ Ürününüz, siparişiniz onaylandıktan sonra en geç bir (1) iş günü içerisinde gönderilmektedir. Biz kargo firmasına teslim ettikten sonra km kadar bir (1) iş Gününde de size teslim olabilmektedir. Kargonuz Mersinden Gönderilmektedir.

HIRDAVAT ÜRÜNLERİNDE KAPIDA ÖDEME SEÇENEĞİ İLE GÖNDERİM YAPILMAMAKTADIR.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir