özel eğitim öğretmenliği üniversite dersleri / Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Dersleri | Eğitim Fakültesi

Özel Eğitim Öğretmenliği Üniversite Dersleri

özel eğitim öğretmenliği üniversite dersleri

Dönem 1AOEGIT Eğitime Giriş 2--23AOEGIT Eğitim Psikolojisi 2--23AOTARH Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - I 2--23AOENGL İngilizce İletişim - I 2--23AOTREG Türk Dili - I 3--35AOITEC Bilişim Teknolojileri 22-35AOOZEG Özel Eğitim 2--24AOOZEG Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu 2--24Dönem 2AOEGIT Eğitim Sosyolojisi 2--23AOEGIT Eğitim Felsefesi 2--23AOTARH Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi - II 2--23AOENGL İngilizce İletişim - II 2--23AOTREG Türk Dili - II 3--35AOOZEG Öğrenme Güçlüğü ve Özel Yetenek 2--24AOOZEG İşitme ve Görme Yetersizliği 2--24AOOZEG Çocuk Gelişimi 3--35Dönem 3AOEGIT Türk Eğitim Tarihi 2--23AOEGIT Bilimsel Araştırma Yöntemleri 2--23AOAE Alan Seçmeli Dersi - I 3--24AOAE Alan Seçmeli Dersi - II 3--24AOOZEG Erken Çocuklukta Özel Eğitim 3--34AOOZEG Uygulamalı Davranış Analizi 3--34AOOZEG Özel Eğitimde Değerlendirme 3--33AOOZEG Özel Eğitimde Bütünleştirme 2--22AOOZEG Türk İşaret Dili 2--23Dönem 4AOBOTE Öğretim Teknolojileri 2--23AOEGIT Öğretim İlke ve Yöntemleri 2--23AOAE Alan Seçmeli Dersi - III 3--24AOAE Alan Seçmeli Dersi - IV 3--24AOOZEG Dil ve İletişim Becerilerinin Desteklenmesi 3--34AOOZEG Özel Eğitimde Teknoloji Destekli Öğretim 2--23AOOZEG Bireyselleştirilmiş Eğitim ve Geçiş Planlarının Hazırlanması 2--22AOOZEG Braille Okuma-Yazma 2--22AOOZEG Özel Eğitim Kurumlarında Gözlem 1-435Dönem 5AOEGIT Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi 2--23AOEGIT Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 2--23AOAE Alan Seçmeli Dersi - V 3--24AOAE Alan Seçmeli Dersi - VI 3--24AOOZEG Özel Eğitimde Okuma-Yazma Öğretimi 3--34AOOZEG Özel Eğitimde Fen ve Sosyal Bilgiler Öğretimi 3--33AOOZEG Özel Eğitimde Matematik Öğretimi 3--33AOOZEG Özel Eğitimde Sanatsal Becerilerin Öğr. 2--23AOOZEG Özel Eğitimde Fiziksel Eğitim ve Spor 2--23Dönem 6AOEGIT Eğitimde Ahlak ve Etik 14-33AOEGIT Sınıf Yönetimi 2--23AOAE Alan Seçmeli Ders - VII 3--24AOAE Alan Seçmeli Ders - VIII 3--24AOOZEG Özel Eğitimde Sosyal Uyum Becerilerinin Öğretimi 3--34AOOZEG Özel Eğitimde Türkçe Öğretimi 2--23AOOZEG Özel Eğitimde Oyun ve Müzik 2--22AOOZEG Özel Eğitimde Aile Eğitimi 2--22AOOZEG Özel Eğitimde Okul ve Kurum Deneyimi 1-435Dönem 7AOOZEG Öğretmenlik Uygulaması - I 26-510AOEGIT Seçmeli Ders 2--24AOEGIT Seçmeli - II 2--24AOAE Alan Seçmeli Ders - IX 3--24AOAE Alan Seçmeli Ders - X ---24AOOZEG Özel Eğitimde Materyal Tasarımı 1-224Dönem 8AOOZEG Öğretmenlik Uygulaması - II 26-510AOEGIT Okullarda Rehberlik 2--23AOEGIT Seçmeli - III 2--24AOOZEG Topluma Hizmet Uygulamaları 1-223AOAE Alan Seçmeli Ders - XI 3--24AOAE Alan Seçmeli Ders - XII 3--24AOOZEG Özel Eğitim Politikaları ve Yasal Düzenlemeler 2--22

Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Kuruluş

Bölümümüz, Özel Eğitim Anabilim Dalı, eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almış, eğitim-öğretim yılında da ilk mezunlarını vermiştir. eğitim-öğretim yılından itibaren de ikinci öğretimde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır. Bu program, yılından bu yana Eğitim Fakültesi’nde Özel Eğitim Bölümü içerisinde sürdürülmektedir.

Kazanılan Derece

Bölümümüz Özel Eğitim Öğretmenliği Programını başarılı bir şekilde tamamlayan bir öğrenci “Özel Eğitim Öğretmeni” ünvanı ile mezun olmaktadır.

Kabul ve Kayıt Koşulları

Bölümümüz Özel Eğitim Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Lisans Programı, her yıl ÖSYM tarafından yapılan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavı ile öğrenci almaktadır. SÖZEL puan türünde öğrenci alan bölümümüz, Eğitim-öğretim yılında kişilik genel kontenjanı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

&#;nceki &#;ğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Bölümümüz Özel Eğitim Öğretmenliği lisans programına, bölümümüzle eşdeğer bir yükseköğrenim kurumunda öğrenci statüsünde bulunan öğrencilerde yatay geçişle kabul edilmektedirler. Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencinin lisans programından en az iki dönemini tamamlamış ve tüm derslerden başarılı olması zorunludur. Dörtlük not sisteminde eğitim almış öğrenciler için 4,00 puan üzerinden en az 3,00 not ortalaması şartı aranır. Bölümümüze her yıl 2. sınıfa 3 öğrenci ve 3. sınıfa 3 öğrenci olmak üzere toplam 6 öğrenci kabul edilmektedir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Bölümümüz Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı'ndan bir adayın mezun olabilmesi için kendisine sunulan bütün dersleri bağıl değerlendirme sistemine göre başarılı bir şekilde tamamlayarak kredi ile mezun olması adayın, " Özel Eğitim Öğretmeni" olabilmesi için yeterliliğini belirlemektedir.

Program Profili

Programın amacı, özel gereksinimli bireylere bireysel ya da grup eğitimi verebilecek, özel eğitim ve ilgili hizmetlerin planlanması, yürütülmesi ve izlenmesinde görev alabilecek özel eğitim öğretmenlerini yetiştirmektir. Birinci yıl dersleri, farklı bilgi düzeyine sahip öğrencileri aynı bilgi seviyesine getirmek için başlıca eğitim formasyonu bilgisi içeren (Eğitim Psikolojisi, Psikolojiye Giriş, Eğitim Bilimine Giriş) gibi dersler ve Bireysel Farklılıklar ve Psikolojik Yaklaşımlar, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II, Çocuk Gelişimi, Bilgisayar I, Bilgisayar II, Türkçe I:Yazılı Anlatım, Türkçe II: Sözlü Anlatım, Yabancı Dil I: İngilizce, Almanca, Fransızca, Yabancı Dil II: İngilizce, Almanca, Fransızca dersleri bulunmaktadır. Öğrencilerin özel eğitim alanı ile ilk tanışma fırsatını yakaladıkları Özel Eğitim ve Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu adlı derslerde mevcuttur. 2.Sınıf Dersleri: Öğretim İlke ve Yöntemleri, Eğitsel-Davranışsal Ölçme ve Değerlendirme, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları, Engellilere Yönelik Tutumların Değiştirilmesi, Erken Çocuklukta Özel Eğitim, Uygulamalı Davranış Analizi, Özel Eğitimde Drama (Seçmeli), Yaratıcılık ve Geliştirilmesi), Zihin Engellilere Beceri ve Kavram Öğretimi, Zihin Engellilere Matematik Öğretimi, Zihin Engellilere Resim-İş Öğretimi, Hayat Bilgisi ve Sosyal Bilgiler Öğretimi, Kaynaştırma ve Destek Özel Eğitim Hizmetleri, Zihin Engellilere İletişim Becerilerinin Kazandırılması, Öğrenmenin Nörolojik Temelleri (Seçmeli), Üstün Zekâlılar (Seçmeli), Özel Gereksinimli Çocuklarda Fiziksel Eğitim Seçmeli) 3. Sınıf Dersleri: Sınıf Yönetimi, Bireyselleştirilmiş Eğitim Planları ve Öğretimin Bireyselleştirilmesi, Okuma-Yazma Öğretimi, Zihin Engellilere Günlük Yaşam ve Sosyal Beceri Öğretimi, Özel Eğitimde Oyun ve Müzik, Zihin Engellilere İş ve Meslek Öğretimi (Seçmeli), Küçük Adımlar (Seçmeli), Erken Müdehale Uygulamaları, Topluma Hizmet Uygulamaları, Okul Deneyimi ve Kaynaştırma Uygulamaları, Fen Bilgisi Öğretimi, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Otistik Çocuklar (Seçmeli), Özel Öğrenme Güçlükleri (Seçmeli), Zihin Engellilere Türkçe Öğretimi (Seçmeli), Çok Engelliler (Seçmeli) 4. Sınıf Dersleri: Rehberlik, Öğretmenlik Uygulaması I, Özel Eğitimde Teknoloji Destekli Eğitim, Yasalar ve Özel Eğitim, Zihinsel Engelli Çocuklar İçin Materyal Geliştirme (Seçmeli), Konuşma ve Dil Gelişimi (Seçmeli),Yetişkin Engelliler (Seçmeli),Meslek Etiği ve Yasal Konular, Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Öğretmenlik Uygulaması II, Özel Eğitimde Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Aile Eğitimi ve Rehberliği, Düşünme Becerileri (Seçmeli), Bilim Tarihi (Seçmeli), Çevre Eğitimi (Seçmeli). Öğrenciler toplam iki dönem öğretmenlik uygulaması dersi kapsamında teorik derslerde öğrendikleri bilgileri uygulama olanağı bulmaktadırlar.

Mezunların İstihdam Profilleri (&#;rneklerle)

Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı mezunu bir aday kamu ve özel sektörde ilgili alanlarda çalışabilirler. Kamu sektöründe; programı bitiren öğretmen adayları başta Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan özel gereksinimli bireylere hizmet veren okul ve merkezlerde, özel sektörde Bakanlığa bağlı özel özel eğitim okul ve kurumlarında görev alabilmektedirler. Üniversitelerin özel eğitim bölümlerinde yüksek lisans ve doktora yapabilir ve buralarda araştırma görevlisi olarak çalışabilirler.

&#;st Derece Programlarına Ge&#;iş

Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı mezunu bir aday çeşitli üniversitelerin sunduğu özel eğitim gibi ana konularda ve bazı ilgili alanlardaki (alan sınırlaması dahilinde) yüksek lisans programlarına, gerekli koşullar yerine getirildiğinde kabul edilebilirler. Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı mezunları çeşitli üniversitelerin Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Okul Öncesi Öğretmenliği, Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Eğitim Programları ve Öğretim, Yetişkin Eğitimi, Eğitim Yönetimi ve Denetimi gibi alanlarda yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruda bulunabilirler.

Sınavlar, &#;l&#;me ve Değerlendirme

Özel Öğretmenliği Lisans Programı’nda bir aday; eğitim yılından itibaren bağıl değerlendirme sistemine göre değerlendirilmekte, sınıf içerisindeki diğer notların dağılımına göre başarı düzeyi belirlenmektedir. Bağıl değerlendirme sisteminde, dersi alan öğrencilerin puanlarının standart sapmasına bağlı olarak öğrencilerin başarı düzeyi not sistemine (AA-FF) yansıtılmaktadır. Öğrencinin ara sınavdan aldığı puanın % 40’ı, final sınavından aldığı notun ise % 60’ı başarı değerlendirilmesine etki etmektedir. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Öğrencinin devam durumu ilgili öğretim üyesi tarafından takip edilir. Her yarıyılda her ders için bir arasınav yapılır. Arasınavların tarihi ve programı yarıyılın başladığı ilk ay içinde Bölüm tarafından ilan edilir. Arasınava ilaveten her dersten bir final sınavı yapılır. Final sınavları tarihi ve yeri yine Bölüm'de ilan edilir. Mazereti nedeniyle sınava giremeyen öğrencilere geçerli bir mazereti olması halinde Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla mazeret sınav hakkı verilebilir. Arasınav ve final sınavlarının yanısıra derslerde raporlar, ödevler, quizler, seminer sunumları gibi eğitim aktiviteleri öğrencinin yarıyıl içindeki performans değerlendirmesinde kullanılabilir. Bu aktiviteler ve başarı notuna ne şekilde yansıtılacağı yarıyıl başında öğretim üyesi tarafından öğrencilere duyurulur. Arasınav veya final sınavı gerektirmeyen sınavlar öĞretim üyesi tarafından belirlenir. Bu durumda başarı notu yarıyıl içinde yapılan ödev, rapor, sunum vs dikkate alınarak belirlenir. Öğrencilerin başarı durumunun belirlenmesinde her yarıyıl sonunda hesaplanan Yarıyıl Akademik Not Ortalaması ve Genel Akademik Not Ortalaması kullanılır. Yarıyıl Akademik Not Ortalaması, öğrencinin kayıtlı olduğu yarıyılın ağırlıklı not ortalamasıdır. Genel Akademik Not Ortalaması ise, öğrencinin üniversiteye girişinden itibaren, kayıtlı bulunduğu bölümün veya programın ders planındaki derslerinin tümü göz önüne alınarak ikinci yarıyıl sonundan itibaren hesaplanan ağırlıklı not ortalamasıdır. Ağırlıklı not ortalaması, alınan derslerin kredileriyle, derslerden alınan harf notlarının eşdeğeri ağırlık katsayılarının çarpımından elde edilen toplamın, toplam krediye bölünmesiyle bulunur. Gerek Yarıyıl Akademik Not Ortalaması ve gerekse Genel Akademik Not Ortalaması öğrencinin kredili derslerden aldığı, (AA) dan (FF) ye kadar notların değerlendirmeye katılması ile belirlenir. Genel Akademik Not Ortalaması değeri en az olan öğrenci herhangi bir dersinin (FF) veya (FD) olmaması koşulu ile başarılı kabul edilir. Genel Akademik Not Ortalaması 'nin altında olan öğrenci başarısızdır. İkinci yarıyılın sonundan itibaren öğrencinin üst yarıyıllardaki dersleri alabilmesi için, Genel Akademik Not Ortalaması ’ nın en az olması gerekir.

Mezuniyet Koşulları

Öğrencinin mezun olabilmesi için Marmara Üniversitesi'nde sekiz yarı yıl boyunca öğrenim görmelidir. Kayıt altında olduğu eğitim-öğretim yılları boyunca kendisine sunulan derslere devam veren, derslerden geçebilmek için bağıl değerlendirme sistemine göre başarılı sayılan ve alması gereken krediyi tamamlayan ve genel akademik not ortalaması en az 2,00/4,00 olan, notları FF, DZ olmayan bir aday mezun olma hakkına sahip olmaktadır.

&#;alışma Şekli (Tam Zamanlı, e-&#;ğrenme )

Tam Zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinat&#;r&#;)

Program Başkanı Prof. Dr. Dilek Erbaş [email protected] AKTS / DS Koordinatörü Doç. Dr. Özcan Karaaslan [email protected] Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Özel Eğitim Öğretmenliği ABD Göztepe Yerleşkesi, Göztepe / Kadıköy / İSTANBUL 90 90 / ,,,

B&#;l&#;m Olanakları

Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı için kullanılan bir adet 55 kişilik, bir adet ise 46 kişilik sınıfımız ve seminer odamız vardır. Her iki derslikde de projeksiyon bulunmaktadır. Fakültemizde öğrencilere hizmet veren 12 bilgisayar laboratuvarı, laboratuarda bulunan bilgisayarların tümü internete bağlıdır. Ayrıca, fakültemizde öğrencilere hizmet veren kütüphane bulunmaktadır. Üniversitemizin de dahil olduğu Erasmus programıyla bölümümüz öğrencileri ile yabancı ülkelerde bulunan üniversitelerin (Stockholms Üniversitesi) özel eğitim bölümleri arasında öğrenci hareketliliği sağlanmaktadır. Bölümde öğrencileri tarafından kurulmuş Özel Eğitim Öğrenci Kulübü vardır. Özel Eğitim Öğrenci Kulübü'nün amacı öğrencilerin, özel eğitim alanı ile ilişkili sosyal etkinlikler planlama, projeler geliştirme, alan uzmanlarını bölüm öğrencileri ile bir araya getirme gibi etkinlikler ile farkındalık kazanmak ve kazandırmaktır. Bölüm öğrencileri kampus alanı içinde bulunan yurt, yemek, sosyal ve sportif tesislerden kolaylıkla yararlanabilmektedir. Özel Eğitim Bölümünden mezun olan özel eğitim öğretmenleri, Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığına bağlı devlet veya özel özel eğitim kurumlarında istihdam edilmektedirler.

Özel Eğitim Öğretmenliği Programı



Genel eğitim ve öğretim programları, ülkelerin yetkili kurulları tarafından, çoğunluğu temsil eden öğrencilerin öğrenme ve gelişim özelliklerine göre geliştirilmektedir. Öğrenme ile ilgili potansiyel, yetenek, ilgi ve ihtiyaçlar çoğunluğun dışına çıktıkça, bireylerin genel eğitim programları ile olan uyumluluğu da azalmaktadır. ‘Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler’, normalden anlamlı derecede farklılık gösterir. Bu farklılıkları nedeniyle genel eğitim programlarından yeteri kadar faydalanamazlar. Ortalamanın oldukça uzağında yer alan bu bireylerin eğitimden yararlanma düzeylerini artırabilmek için, bu bireylerin özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun eğitim ortamlarının sağlanması gerekmektedir.

Özel Eğitim Öğretmenliği lisans programı, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitsel tanılamasını yapabilen, eğitsel tanılama doğrultusunda bireyselleştirilmiş eğitim programları hazırlayabilen ve kanıt temelli uygulamaları kullanarak öğretim yapabilen, ana-babaların gereksinimlerin belirleyip bu gereksinimler doğrultusunda ana baba eğitimi programları düzenleyebilen özel eğitim öğretmenlerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Özel Eğitim Öğretmenliği lisans programı mezunları Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan; özel eğitim uygulama okullarında, özel eğitim mesleki eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında, destek eğitim sınıflarında, Rehberlik ve araştırma merkezlerinde, engelli bireylere yönelik çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşlarında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurum ve kuruluşlar; özel özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilmektedirler. Ayrıca koşulları karşılama durumunda özel yetenekli öğrencilere eğitim veren Bilim ve Sanat Merkezlerinde de çalışma olanakları bulunmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Savaş Akgül

Anabilim Dalı Başkanı

CV Görüntülemek için tıklayınız&#;

Özel Eğitim Öğretmenliği Programı teorik ve uygulamalı dersleri içeren dört yıllık bir lisans programıdır. Programın temel amacı, özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin gereksinimlerini karşılamak üzere çocuklar, aileler, öğretmenler ve yöneticiler ile çalışacak özel eğitimciler yetiştirmektir. Bölüm özel eğitimin çeşitli alanlarıyla ilgili eğitimsel araştırmalar ve projeler yürütmenin yanı sıra çocuklar, aileler ve öğretmenler için pilot programlar da geliştirmekte ve uygulamaktadır.

Özel Eğitim Öğretmenliği Programının amacı, özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin gereksinimlerini karşılamak üzere çocuklar, aileler, öğretmenler ve yöneticiler ile çalışacak özel eğitimciler yetiştirmektir. Program, öğretimi farklı özellikteki öğrencilere göre bireyselleştiren ve bireyselleştirme temelinde farklı özellikteki bireylerin gereksinimlerini belirleyen, öğretim programlarında gerekli uyarlamaları yapan ve bu bireylerin ailelerini yönlendirebilen öğretmenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm özel eğitimin çeşitli alanlarıyla ilgili eğitimsel araştırmalar ve projeler yürütmenin yanı sıra çocuklar, aileler ve öğretmenler için pilot programlar da geliştirmekte ve uygulamaktadır.

Özel gereksinimli bireylerin bağımsız, üretken ve topluma aktif katılımcı olmalarını sağlamayı hedefleyen, mesleğinin toplumsal gelişmedeki yerini kavramış; etik sorumluluk kazanmış; bilimsel düşünme biçimini benimseyen; bilgi ve iletişim teknolojilerini etkili olarak kullanan öğretmenler yetiştirmektir.
Eğitim sektöründeki işleri ve süreçleri tanıma, bu iş ve süreçleri kendi uzmanlık alanıyla ilişkilendirme ve kariyerini planlama
Hedef öğrenci grubuna yönelik öğretim programlarıyla ilgili bilgiye sahip olma, bu bilgiyi hedef öğrenci grubunun bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişim özellikler ile ilşikilendirme
Özel eğitimin kavramsal, kuramsal ve tarihsel gelişimini tanımlama
Özel gereksinimli bireylerin değerlendirilmesinde ve eğitiminde kullanılan bilimsel yöntem ve tekniklerdeki gelişmeleri kavrama
Özel eğitim ile ilgili yasal düzenlemelerdeki değişiklikleri ve gelişmeleri tanımlama
Tipik gelişen ve farklı gelişen bireylerin gelişimsel özelliklerini tanımlama
Özel gereksinimli bireyleri bireysel, dilsel ve kültürel özelliklerini ve gelişimsel, akademik, mesleki gereksinimlerini dikkate alarak değerlendirme
Değerlendirme sonuçlarını kullanarak Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlama ve BEP’e bağlı olarak bireysel öğretimi planlama
Özel gereksinimli bireylerin gereksinimlerine ve özelliklerine uygun değerlendirme ve öğretim materyalleri geliştirme
Özel gereksinimli bireylerin gelişimsel, akademik, mesleki yeterliliklerini destekleyecek etkili öğretim yöntemlerini kullanma
Öğretim sürecini özel gereksinimli bireylerin bireysel, dilsel ve kültürel özelliklerini ve gereksinimlerini dikkate alarak uyarlama
Öğretimin etkililiğini izleyerek veriye dayalı karar alma sürecini kullanma
Sınıf yönetimi ve problem davranışlarla baş etme stratejilerini etkin kullanma
Değerlendirme, öğretimi planlama ve uygulama sürecinde öğretim teknolojilerini kullanma
Eğitim-öğretim sürecine aile katılımını sağlamak amacıyla aile eğitimi ve rehberliği yapma
Bireysel ve grup çalışmalarında sorumluluk alma ve alınan görevi etkin bir şekilde yerine getirme
Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme
Kişisel ve mesleki gelişimi için bilgiye ulaşma yollarını etkin bir şekilde kullanma
Toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadığı sosyal çevre için mesleki proje ve etkinlikler planlama ve uygulama
Farklılıklar konusunda olumlu tutum geliştirme ve toplumsal farkındalığın oluşturulmasına katkıda bulunma
Özel gereksinimli bireylere sunulan hizmetlerin etkililiğini ve sürekliliğini artırmak amacıyla paydaşlarla işbirliği yapma

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Sınıf Öğretmenliği alanında "lisans derecesi" (Bachelor of Arts) almaya hak kazanmaktadırlar.

Ana bilim dalımızda, lisans derecesi alan mezunlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki özel ve devlet ilköğretim ve ortaöğretim özel eğitim okulları, rehabilitasyon merkezleri ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde "özel eğitim öğretmeni" olarak istihdam edilmektedir. Ayrıca, SHÇEK'e bağlı özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde de çalışma olanakları bulunmaktadır. Bunların yanı sıra mezunlarımız lisansüstü eğitimlerini tamamlayarak çeşitli üniversitelerde ilgili alanda uzman ve akademisyen olarak çalışabilmektedirler.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.

Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için üzerinden en az Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az C3/ notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, ’tır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.

Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için üzerinden en az Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az C3/ notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, ’tır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.

Öğrencilere aldıkları her ders için, aşağıdaki harf notlarından biri öğretim elemanı tarafından dönem sonu ders notu olarak takdir monash.pw notlarının puan karşılıkları ve katsayıları aşağıdaki tabloda verilmiştir: Puanlar Notlar Katsayılar + A+ 4,00  A 4,00  B1 3,50  B2 3,25  B3 3,00  C1 2,75  C2 2,50  C3 2,00  F1 1,50 49 ve aşağısı F2 0,00 F30,00 F40,00 A+: Bir derste üstün başarı gösteren öğrencilere verilen ve öğrenci durum belgesinde (transkript) gösterilen harf notunu ifade eder. Bir öğrencinin bir yarıyılda/yılda aldığı derslerden (C3) 2,00 ve üstünde not aldığı dersler başarılı, (F1),  (F2), (F3) ve (F4) aldıkları dersle başarısız sayılımonash.pwıtlı olduğu programın tüm derslerini başarıyla tamamlayan ve genel akademik not ortalaması (C3) 2,00 ve üzerinde olan öğrenci diploma almaya hak kazanır. F3: Final sınavına girme hakkı olduğu halde sınava girmedi, başarısız. F4: Devamsızlık nedeniyle final sınavı ve bütünleme sınavına girme hakkı yok, başarısız. F1, F2, F3, F4 notları, not ortalamaları hesabında ilgili katsayılarına göre ortalamaya katılır.  

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır