basketbol topu nasıl atılır / Basketbol Pas Çeşitleri | Sneaks cloud Blog

Basketbol Topu Nasıl Atılır

basketbol topu nasıl atılır

Basketbolda Şut Atma

BlogBest Basketbol

Basketbolda Şut Atma Tekniği ve Formu

Basketbolda şut atma tekniği oyuncular arasında farklılık gösterebilir fakat doğru bir şut tekniği için bazı temeller vardır.

Harika bir şutör olmak için harika bir atlet olma zorunluluğu yoktur. En azından ortalama koordinasyon ve güçle bu başarılabilir. Bu noktada temel şut ilkelerine hakim olmak gerekir.

Temellerin ne şekilde ve nasıl öğretildiği konusunda her zaman varyasyonlar vardır, ancak çoğu koç aynı temel şeyleri öğretir. Önemli olan, onları ustalaştırmaktır. Birçok oyuncu temellerde ustalaşır, ancak rahatlayamaz veya konsantre olamaz. Bu alanlarda çalışmayı göz ardı etmemek gerekir.

Temelleri öğrendikten sonra, güven çok önemli hale gelir. Beyin her şeyi kaydeder! Tüm isabetli şutlarınızı ve kaçırdıklarınızı&#; Dolayısıyla kaçırılandan daha fazla şut sokulan uygulamalar planlanmalıdır.

İyi kural şudur: Eğer iki tane üst üste kaçırırsanız, üst üste üç tane sokmadan oradan ayrılmayın. Kötü bir şut antremanı için kendinizi kurmayın. Ağırlıkları kaldırdıktan sonra veya bacaklarınız çok yorgunsa şut atmayın. Her antrenmanı iyi bir şutör olduğunuz konusunda kendinize güvenerek bitirin.

BASKETBOLDA ŞUT ATMA TEKNİĞİ VE FORMU

Aşağıdaki noktalar şutunuzu geliştirmek için çok önemlidir. Farklı şut türlerini öğrenmeye çalışmadan önce bu temelleri mükemmelleştirmek üzerine yoğunlaşmak önemlidir.

1. Parmak ucu kontrolü – Avucunuzun topa temas etmesine izin vermeyin. Top, her zaman parmak uçları tarafından kontrol edilmelidir. Bu, yönü kontrol etmede ve iyi bir dönüş elde etmede yardımcı olacaktır.

2. Şut eliniz topu kontrol eder – Ters el denge için kullanılır ve serbest bırakılıncaya kadar kontrol edilir. Ters elin, topun yan tarafında olduğundan ve topun gidiş yolunda olmadığından emin olun.

3. Dirsek Hizalama – Dirseğiniz (şut kolunda) vücudunuza yakın olmalı ve hedefle hizalı olmalıdır. Dirseğiniz vücudunuzdan dışarı çıkarsa ve vücudunuzdan uzaklaşırsa, topun uçuş yönünü değiştirebilir.

4. Serbest Bırakma – Topun serbest bırakılması tamamen kolunuzla değil, bileğinizle birlikte olmalıdır. Kolunuzu çok fazla kullanırsanız, topun mesafesini kontrol etmekte zorlanırsınız. Son serbest bırakmada, destek elinin düştüğünü görmeli ve şut eli, bir bilek salınımı ile gitmeli. Parmaklar yayılmalı ve takipen, top fileden geçene kadar devam etmelidir.

ŞUT ESNASINDA ÜÇ KABUL EDİLEBİLİR HEDEF VARDIR

5. Hedef – Şut attığınızda nelere bakmanız gerektiği konusunda birçok farklı fikir vardır. Şut gereksinimlerinize ve arzularınıza bağlı olarak üç kabul edilebilir hedef var.

a) Çemberin ÖNÜ – Bu yönün belirlenmesinde yardımcı olur, ancak bazen mesafenizi kötü etkiler. Eğer çemberin ön tarafını hedefiniz olarak kullanırsanız, çemberin üzerini gözünüzde canlandırmalısınız.

b) Çemberin ARKASI – Bazı koçlar bunu şutları kısa düşen oyuncular için öneriyor. Sorun, şutunuz uzun kaçabilir ve hedefiniz görüşünüzden engellenebilir.

c) Çemberin HAYALİ MERKEZİ – Bu, topun mükemmel bir şekilde geçeceği noktayı seçmeyi içerir. Sonra bu görünmez noktadan geçen topu gözünüzde canlandırın. Bu yöntem çok fazla konsantrasyon gerektirir, ancak eğer ustalaşırsa en iyi sonucu verir.

6. Yay – Topta iyi bir yay olması önemlidir. Bu, hedef alanını artırarak, basket şansını arttırır. Düz bir şutun girmesi için mükemmel bir atış olmalıdır. Düz bir şutunuz varsa, yayınızı arttırmak için yapay bir bariyer üzerinden şut atabilirsiniz. Bunu geliştirmenin en iyi yolu, bir kusursuz şut için atmayı öğrenmektir.

7. Dönüş – İdeal şutta top geri dönüşe sahiptir. Bu geri dönüş, topa iyi bir dokunuş sağlayan şeydir. İyi dönüş ile, topun çembere çarpması durumunda bir sekme elde etme şansınızı artırırsınız. Dönüş, parmak ucu kontrolü ile oluşturulur ve takip edilir. Topun dikişlerini parmaklarınızla dik olacak şekilde çevirerek dönüşü kontrol edebilir ve dönüşü kontrol etmek için topu yukarı doğru çevirebilirsiniz.

8. Konsantrasyon – Eğer iyi bir konsantrasyona sahip değilseniz tüm doğru temeller yeterli değildir. Daha sonra konsantrasyon talimlerini ele alacağız.

Basketbolda Şut Atma

BASKETBOLDA ŞUT FORMLARI

1. Şut Formu (Topsuz)

Bu talim formunuzu değerlendirmek için. Hayali bir atış yapın ve formunuzu izleyin. Dirseğinizi kontrol etmek için aynaya karşı şut atın. Tüm temellerinizi kontrol etmek için talimi yavaşça başlatın.

2. Şut Formu (Top ile)

Bu da formunuzu değerlendirmek içindir. Topu havada düz şekilde bırakın. Topun dönüşünü izleyin. Takiplerinizi izleyin. Tutarlı temelleri geliştirmek için gerektiği kadar tekrar yapın.

3. Çevirme Talimi

Çemberin hemen yanında durun ve bir elinizle şut atın. Formunuza konsantre olun (özellikle bileğin çevirimi ve takibi). Gözünüzü hedefte tutmaya ve kusursuz bir şut için çalışmaya devam edin. Çemberin etrafında çalış, ama yakın durun. Dip şutlara da çalışın. Panyadaki yerinizi seçin ve gözlerinizi o noktada tuttuğunuzdan emin olun. Üst üste kaç tane atabileceğinizi görün. Bir partneriniz varsa, talimden bir rekabet yapın.

ZIPLAYARAK ŞUT (DRİPLİNGSİZ)

Temel ilkeleri öğrenene ve yeterli fiziksel güç geliştirene kadar bir zıplama atışı yapmaya teşebbüs etmemelisiniz.

1. Bacaklarınızı atışa dahil etme – İdeal sıçrama atışı, zıplama ile birlikte sadece normal bir atıştır. Sıçrama, başka bir oyuncunun üzerinden şut atmanıza yardım eder. Şutun geri kalanı aynı kalmalıdır.

2. Ritim – Sıçrama atışı yapmanın en zor yanı, sıçrama zamanlaması ve şut hareketinin zıplamayla koordine edilmesini sağlamaktır. Aşağıdakiler son derece önemlidir:

a) Duruşunuz dengeli ve rahat olmalıdır.
b) Sıçramanızın zirvesinde serbest bırakmalısınız.
c) Savrulmamalısınız (sıçradığınız noktadan aşağı ininiz)

3. Mesafe – Sıçrayarak şutu öğrendiğinizde, çok yakın bir yerde ve rahat bir sıçrayış ile başlayın. Zamanlamanızı tamamlayana kadar yakın durmalı, sonra yavaşça yolunuzu ayarlayın. MESAFENİZ DIŞINDA ASLA ŞUT ATMAYIN. Bu temel formunuzu ve güveninizi bozar. Mesafenizi artırdıkça, bacaklarınızın topu hedefe ulaştırmak için daha fazla iş yapmasına izin verin. Mesafenizi artırmak için kollarınızı daha fazla kullanırsanız, isabet ve tutarlılıktan vazgeçersiniz.

Kaynak: funduszeue.info

>>DİĞER BLOG YAZILARIMIZI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ<<

Basketbol Nedir, Nasıl Oynanır? Basketbol Oyun Kuralları Ve Saha &#;l&#;&#;leri Nelerdir?

Son Dakika Haberler

OyunBasketbol Nedir, Nasıl Oynanır? Basketbol Oyun Kuralları Ve Saha &#;l&#;&#;leri Nelerdir?


Basketbolda şut atma tekniğini 10 adımda anlatmaya çalıştık.

1. ATIŞA HAZIRLANMA

İyi bir atış için yeterli zamana sahip olmak gerekir. Bu zaman, size atış yaparken rakipler tarafından engellenmemeniz için fırsat yaratacaktır. Önemli olan topu hızlıca elden çıkarmanız değil, kendinize yarattığınız zamanı kullanarak düzgün şut çıkarabilmektir. Bunu öğrendiğinizde şutunuzu ileri ki zamanlarda daha hızlı atacaksınız zaten. Peki bu zamanı nasıl yaratacaksınız, yani atışa nasıl hazırlanacaksınız?

Öncelikle top size gelmeden önce dizleriniz hafif bükülü şekilde beklemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde top size geldiğinde dizlerinizi bükmek için harcayacağınız zaman sizi yavaşlatacaktır.

Atış için kullandığınız elinizi topu rahat bir şekilde alabilmek için hazırlayın. Top geldiğinde kendinizi atış için zihinsel olarak da hazırlamış olun.

basketbol-sut-atma

funduszeue.info ELE YERLEŞTİRME

Top elinize gelmeden, elinizi hazırlamanız gerektiğini söylemiştik.
Atış eliniz(hangi elinizi iyi kullanıyorsanız o), topun altında veya arkasında olmalı ve topu dengeleyecek olan eliniz topun yanında olmalıdır.

Atış elinizin başparmağı ve denge elinizdeki başparmağın tabanı, bir 'T' oluşturmalıdır.

Tüm parmak uçları, basketbol topuyla temas etmelidir.

Atış elinizin topaa dokunmadığı tek alan elinizin ortasındaki küçük boşluktur.

Önemli fakat gözden kaçan bir başka detay da, parmakların topa rahatça yayılmasıdır.

Bütün bunları topu elinize aldıktan hemen sonra yapmalısınız.

3. AYAKLARINIZI DENGELİ TUTUN

Bir oyuncu atışı anında ayaklarını doğru ve dengeli hazırlayamıyorsa tutarlı bir atıcı olması maalesef çok zor.

Ayaklarınızı omuz genişliği kadar açık bırakmalısınız. Eğer açıklık çok darsa, şut çekerken dengede kalmak çok zordur. Açıklık çok Ygenişse, sıçrarken bacaklarınızda yeterli kuvveti alamazsınız. Bu da zayıf bir şut demektir.

Sıçrarken kuvvetinizi alacağınız ayak hafifçe öne çıkarılmalıdır. Bir sonraki adımla birleştirildiğinde, bu, atış dengenizi iyileştirir ve omzunuzdaki yükü azaltır.

Sağ elini kullananlar için bu, sağ ayağı hafifçe öne kaydırmak anlamına gelir. Solak atıcılar için tam tersi.

Her ayağa eşit olarak dağıtılmış ağırlık çok önemlidir. Oyuncu atış yaparken her iki tarafa da yaslanmamalıdır. Kilonuz her iki ayağınıza eşit olarak dağıtılmalıdır.

4. ATIŞ ANINDA AYAKLARINIZI HAFİFÇE DÖNDÜRÜN

Atış yaparken oyuncu ayağını hafifçe döndürülmelidir.

Sağ elini kullanan atıcılar için, ayakları hafifçe sola döndürülmelidir.

Solak atıcılar için, ayakları hafifçe sağa döndürülmelidir.

5. TOPU EN RAHAT ÇIKARDIĞINIZ YERİ BELİRLEYİN

Her oyuncunun atışlarını yaparken, topu çıkardığı rahat bir alanı vardır.

Bu genellikle bir oyuncunun göğsünün altında veya mide bölgesine yakın bir yer olur ve genellikle vücudunun ortasında veya hafifçe atış elinin yanında olur.

Tüm oyuncular kendileri için en rahat yeri bulmalıdır.

Bir oyuncu atış yapmak için topu yakaladığında, atışlarına başlamadan önce topu bu alana götürmeleri gerekir.

6. ATARKEN KENDİNİZE BİR HEDEF BELİRLEYİN


Şutunuzu atarken sahanın çeşitli yerlerinde denemeler yapın. Çembere odaklanın ve atışı en rahat nereden isabetli bir şekilde kullanabileceğinize karar verin. Çemberin neresine atacağınızı belirleyin. Dediğimiz gibi bunu sahanın hemen hemen her yerinden belirlemeniz sizin çok yönlü bir şutör olmanızı sağlayacaktır. Bunu en iyi şut atarken anlayacaksınız.

7. BİLEKLERİNİZİ KIRARAK ATIŞ YAPIN

Düz bir bilekle atış yapmak, genç oyuncularda en sık karşılaşılan sorunlardan biridir.

Bunu yapan oyuncular, topu yukarı fırlatıp bombeli bir şekilde atmak yerine sık sık topu çembere doğru iter.

Bu adımın amacı, atış elinin bileğini mümkün olduğunca geriye doğru bükmek (genellikle 90 dereceden biraz az olur).

Bu, atış için ekstra güç sağlayacaktır ve aynı zamanda iyi bir şutör olmak için gerekli olan altyapıyı da oluşturacaktır.


8. DİRSEKLER TOPUN ALTINDA VE 'L' ŞEKLİNDE OLMALI

Atış için yükseltirken, atış kolunun dirseği doğrudan topun altında olmalı.

Bu, oyuncuların üst ve alt kollarının bir 'L' şekli oluşturmasını ve ayrıca bileklerinin 90 dereceye kadar bükülmesini gerektirir (adım 7).

Bunu yapmak, topun çembere düz bir çizgide fırlatılmasını ve iyi bir geri dönüşe sahip olmasını sağlayacaktır.

Atış sırasında dirseğini sık sık sola veya sağa kaydıranlar topu düz bir şekilde atamazlar.

Bir oyuncu, ayaklarını doğru çevirmediğinde, genellikle dirseklerini kaydıracaktır (4. adım).

9. DENGE ELİ

'Denge eli', topu ileriye itmeyen yani atış yapmayan el olarak adlandırdığımız şeydir.

Adından da anlaşılacağı gibi, atış hareketi sırasındaki tek rolü, atış elindeki topu serbest bırakma noktasına kadar dengelemeye yardımcı olmaktır.

Sağ elini kullanan atıcılar için bu sol eldir.

Solak atıcılar içinse bu sağ eldir.

Denge eli serbest bırakıldığında düz olmalı, bu topun dengesini sola veya sağa kaymayacağı anlamına gelir.

ATIŞ ANI

Kendinizi hazırladınız, elinizi kurdunuz ve pozisyonunuzu aldınız. Top size geldi. Bacaklarınızdan güç alarak atış için yükseldiniz. Topu atış elinizle bükülü olan bileğinizden itmeye başladınız. Top elinizden çıkana kadar denge eliniz düz bir şekilde kaldı ve atışınızı yaptığınızda atış elinizin parmak uçları yere bakıyor. İşte doğru teknikle yapılmış bir atış

Önemli olan burada öğrendiğiniz şut atma tekniğinin tekrarıdır. Bunu unutmayın.

Öneri ve isteklerinizi aşağıdan yorum olarak bize bildirebilirsiniz.



Basketbolda şut tekniğiniz mükemmelleştirebileceğiniz en önemli unsurlardan biridir. Sonuçta, nasıl puan alırsınız? Şut atarak! Bu nedenle basketbolcuların şut tekniklerini mükemmelleştirmeleri çok önemlidir. Peki şut tekniğinizi nasıl geliştirirsiniz? Özellikle antrenör değilseniz veya basketbola yeni başlıyorsanız, şut tekniğinizi geliştirmek karmaşık olabilir. Harika bir şut için birçok unsur vardır ve bu nedenle, genel şut tekniğinizi kapsamlı bir şekilde geliştirmek için her biri mükemmelleştirilebilir.

Gözlerini çemberden ayırmayın

Gözlerinizi çemberde tutmak anahtardır. Birçok insan gözlerini topa bakma hatasına düşer, ancak amaç bu değildir! Amaç, topu çembere almaktır ve bu nedenle çembere odaklanmalı ve ardından topunuzu çembere yönlendirmeye çalışmalısınız. El-göz koordinasyonunuzu ve nihayetinde topu çembere sokma şansınızı geliştirmek için çemberin ön kenarına odaklanmayı deneyin.

Dengenize ve nasıl durduğunuza dikkat edin

Dengeniz ve duruşunuz nihayetinde şutunuzu etkileyebilir. Omuz genişliğinde açık durduğunuzdan (sadece serbest atış için değil, sahanın çevresinden şut atarken bile) ve dizleriniz hafifçe bükülü olduğundan emin olmalısınız. İkincisi sadece atış tekniğiniz için değil, aynı zamanda yaralanmayı önlemek için de önemlidir. Duruşlarda küçük farklılıklar vardır, bu nedenle buna göre ayarlayabilirsiniz. Daha geniş bir duruştan hoşlanıyorsanız, şut ile ilgili olmayan ayağınızı diğer ayağın biraz arkasına yerleştirin. Daha kare bir duruştan hoşlanıyorsanız, her iki ayağınızın da potaya doğru baktığından emin olun.

Kavramanızın doğru olduğundan emin olun

Basketbol topunu tutmanın bir doğru bir de yanlış yolu var. Topun bir yandan dengelenmesi için parmaklarınız yeterince geniş olmalıdır. Unutmayın, top parmak uçlarınıza oturmalı, tırnaklarınıza veya avucunuzun içinde düz olmamalıdır. Avuç içlerinizle top arasında biraz boşluk bırakın. Sağ elinizi kullanıyorsanız, sol elinizi çizginin yanında tutun ve sağ elinizin topun arkasını sıkıca yerinde tutmasına izin verin. Şut atmak için her zaman yazdığınız elinizi veya baskın elinizi kullanın ve diğer elinizi yönlendirmek için kullanın.

Sorunsuz şut atın

Topu fırlattığınızda, düşmeden dümdüz yukarı doğru uçmalıdır. Şut eliniz çembere paralel olacak şekilde dirseğiniz topun altında olmalıdır.

Top önünüzde kalmalı ve başınızın arkasına gitmemelidir. Topu tüm vücudunuzla serbest bırakın, bacaklarınızın, karın bölgenizin ve kolunuzun tek bir yumuşak ve zarif hareketle hareket etmesini sağlayın. Dirseğiniz ve bileğiniz potaya doğru düz bir çizgide genişlemelidir.

Gücünüzü kullanın

Atış yaparken, zıplamanızın zirveye ulaşmadan önce topu bıraktığınızdan emin olun. Bacaklarınız, topu itebilecek ve şutunuzu daha güçlü hale getirebilecek yukarı doğru bir kuvvet oluşturur, bu yüzden kullanın! İnerken, havadaki herhangi bir hareketin atışınızın sonucunu etkileyebileceğinden, aynı noktada olduğundan emin olun.

Hareketi tamamlamayı geliştirin

Hareketin tamamlanması, şut hareketinizin erken bitmemesini sağlar. Erken sonlandırma, atış hareketinizi yavaşlatabilir ve menzilinizi, top dönüşünüzü ve isabetliliğinizi olumsuz etkileyebilir. Hareket tamamlamanızı geliştirmek için bileklerinizin gevşemiş olması ve parmaklarınızın topa vurduğunuz yeri göstermesi gerekir. Top hedefe ulaşana kadar bu pozisyonda kalın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.