döngüsel akış şeması / Bugünkü Konular Döngüler ve Akış Diyagramları C de Döngü Tanımlama - ppt indir

Döngüsel Akış Şeması

döngüsel akış şeması

Algoritma bir problemin çözümünün basit, net, sıralı biçimde belirtilmiş halidir. Çözüm için bir algoritma geliştirildikten bu algoritma metinsel, sözde kodlar ile ya da akış diyagramları ile sunulur. Akış diyagramları algoritmanın belirli şekiller ve simgeler ile ifade edilmiş şeklidir ve algoritma sunumu için yaygınlıkla kullanılır.

Akış diyagramları algoritmanın kolay anlaşılmasını, takip ve kontrol edilebilmesini sağlar. Dezavantajları ise detaylı algoritmalarda çok uzun olabilmeleridir.

Akış diyagramlarında kullanılan simgeler ve anlamları aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

Akış Diyagramları Flowcharts

Başla / Dur : Başla ve Dur işlemleri her akış diyagramının başında ve sonunda standard olarak bulunan işlemlerdir.

Veri Girişi : Veri girişi simgesi bilgisayara dışarıdan (klavyeden) bilgi girişi için kullanılır. Kullanım sırasında bu simge içine verinin aktarılacağı değişkenin adı yazılır. Simgenin içine birden fazla değişken adı aralarına virgül konularak yazılabilir. Bu durumda klavyeden girilen değerler sırasıyla değişkenlere aktarılacak demektir. Örnek olarak simgenin içine " x,y " yazıldıysa klavyeden girilen değer de " 1 " ve " 5 " ise x=1 ve y=5 olacaktır.

İşlem : Bu simge programın çalışması sırasında gerçekleştirilecek işlemleri ifade etmek için kullanılır. Simge içerisine programın o adımına gelindiğinde uygulanması gereken işlem ifadeleri yazılır.

Döngü : Programlarda çoğu zaman belirli işlem dizileri ardışık değerler ile ya da belli koşullar sağlanıncaya kadar tekrarlanır. Bu şekilde tekrarlamalı işlemlere döngü (cycle) denir. Döngü simgesi bu gibi işlemleri belirtmek için kullanılır. Döngü simgesinin içine döngü değişkeni, başlngıç değeri, bitiş değeri ve adımı yazılır. Yazım şekli;

Döngü değişkeni = başlangıç değeri , bitiş değeri, adım

Döngüler artan döngü ya da azalan döngü biçiminde oluşturulabilir. Artan döngüde bitiş değeri başlangıç değerinden büyüktür ve adım pozitiftir. Azalan döngü de ise bitiş değeri başlangıç değerinden küçüktür ve adım negatiftir.

Artan döngüAzalan döngü

Hazırlanan programa göre bazen iç içe birden fazla döngü kullanılması gerekebilir bu gibi durumlarda döngüler kapatılırken önce en içteki döngünün kapatılması gerekir.

Karar : Kontrol etme ve karşılaştırma gibi karar verme işlemleri için kullanılan simgedir. Oluşması istenen koşullar simge içine yazılır. Karar döngüsünün yaygın kullanılış biçimi aşağıdaki resimde örneklenmiştir.

Bilgi / Veri Yazma : Ekrana bilgi ya da veri yazdırmak için kullanılır. Yazdırılmak istenen eğer bir mesaj ise tırnak içine yazılır, eğer bir değişken ise simge içine değişken adı yazılır. Birden fazle değişken yazdırılmak istendiğinde değişken adları arasına virgül konarak yazılabilir.

Bağlantı : Bağlantı simgesi akış diyagramlarında kullanılan birleştirici bir simgedir. Bu simge farklı kollarda dallanan işlem akışlarını bir araya getirmek için kullanılabildiği gibi, bir sayfaya sığmayan akış diyagramı ile sonraki sayfayı ya da parça parça çizilen akış diyagramlarını birleştirmek için de kullanılabilir.

Eğer bağlantı simgesi parça parça akış diyagramları çizmek ya da diyagramın çizilen yere sığmadığı bir durumda başka yerden devam etmek için kullanılıyorsa; bağlantı yapılacak uçlara bağlantı simgesi çizilir ve simgeleri içine aynı harf ya da rakam yazılır.

İşlem Akış Yönü Okları : Akış diyagramlarında algoritmanın akışının hangi yönde olduğunu gösteren oklardır.

* Bu makale Robotiksistem tarafından hazırlanmıştır. funduszeue.info kaynak gösterilmek kaydıyla kullanılabilir.

Algoritmada Döngüler

Algoritmada Döngüler

Döngüler, algoritma oluştururken mikroişlemci tarafınan belirli kere tekrar edilmesi istenen işlemleri belirten yapılardır.

Döngü yapıları sayesinde 10 kere tekrarlanacak işlemin komutlarını 10 kere yazmak yerine bu komutu 10 kere tekrar eden bir döngünün içinde belirtebilir, böylece program yazarken zaman ve emekten tasarruf edebiliriz.

Döngü yapısı akış şemalarında altıgen ile gösterilir (akış şemalarındaki şekiller için “Akış Şemaları, Akış Şemaları Nedir?”  başlıklı yazıma bakabilirsiniz):

Akış şemasında döngü yapısından döngü boyunca yapılacak işleme ve bu işlemden döngü yapısına giden oklar çizilir:

Döngü içinde birden fazla işlem varsa döngü yapısından döngü içinde yapılacak ilk işleme ve döngü içinde yapılacak son işlemden döngü yapısına giden oklar çizilir.

Programlama dillerinde ise döngü yapısı satırı altında döngü tamamlanana kadar tekrarlanacak işlemler yazılır.

Algoritmada yaygın olarak kullanılan 2 döngü yapısı vardır:

  • While döngüsü
  • For döngüsü

While Döngüsü

While döngüsünde döngü yapısının içinde bir koşul belirtilir. Bu koşul sağlanandığı sürece döngüye bağlı olan işlemler tekrarlanır.

Örneğin while döngüsü ile 10 kere ekrana “Ben algoritma öğreniyorum!” yazdıran programın algoritmasını oluşturalım:

Aynı algoritmanın C dilinde yazılışı:

int i = 0; //değeri 0 olan tamsayı cinsinde I değişkeninin tanımlanması

while(i < 10){ //while tipi komut yapısının satırı,

i = i + 1;                 /*Döngü boyunca

printf(“Ben algoritma öğreniyorum!\n”);        tekrarlanan işlemler*/}

For Döngüsü

For döngüsü kullanılan programlarda döngüden önce for döngüsünde kullanılmak üzere bir değişken tanımlanır.

Akış şemalarında bu değişken döngü yapısının içinde belirtilir ve bu döngü yapısının içinde söz konusu değişkene birbirinden virgule ayrılmış 3 adet tamsayı değeri atanır.

Bu değerlerin ilki döngüdeki değişkenin başlangıç değerini belirtir.

İkincisi ise değişkenin ulaştırılması hedeflenen değeri belirtir.

Sonuncu değer ise döngünün her tekrarında değişkene eklenecek değeri belirtir.

Örneğin:

Bu döngüde i değişkeninin başlangıç değeri 1. Ulaşması hedeflenen değeri 5’tir.

Döngünün her tekrarında ise i değişkeninin değeri 1 artacaktır.

Örneğin while döngüsü ile 10 kere ekrana “Ben algoritma öğreniyorum!” yazdıran programın algoritmasını oluşturalım:

Aynı algoritmanın C dilinde yazılışı:

int i; //tamsayı türünden i değişkeninin tanımlanması

for(i=0;i<10;i = i+1) //for tipi döngü yapısının satırı

printf(“Ben algoritma öğreniyorum!\n”);   //döngü boyunca tekrarlanan işlem

İÇ İÇE DÖNGÜLER

Eğer bir döngüye bağlı başka bir döngü varsa bu döngülere iç içe döngü denir. İç içe döngülerde bir döngünün her tekrarında bağlı olan döngü baştan sona tekrarlanır.

Örneğin:

Görüntülenme:

results matching ""

Mant&#x;k ve Döngü Kavram&#x;


Mant&#x;ksal Ak&#x;ş Şemalar&#x;

Geniş ölçüde mant&#x;ksal kararlar&#x; içeren şemalard&#x;r ve verilen koşulun doğru yada yanl&#x;ş olmas&#x;na göre iş ak&#x;ş&#x; yönlendirirler.

Örnek

(Klavyeden Girilen 2 say&#x;dan birincisi büyük ise çarpma, aksi durumda toplama yapan algoritma ve ak&#x;ş şemas&#x;)

Değişkenler;

Döngüsel Ak&#x;ş Şemalar&#x;

Sorunun çözümü için, çözümde yer alan herhangi bir ad&#x;m ya da aşaman&#x;n birden fazla kullan&#x;ld&#x;ğ&#x; ak&#x;ş şemalar&#x;na denir. &#x;ş ak&#x;şlar&#x; genel olarak giriş ya da başlang&#x;ç değeri verme, hesaplama, kontrol biçiminde olmaktad&#x;r.

Örnek

Klavyeden girilen ismi ekrana 10 kez yazd&#x;rmak.

Değişkenler;

Döngüsüz gösterim Döngülü gösterim

Örnek

1'den klavyeden girilen say&#x;ya kadar olan say&#x;lar&#x; ekranda görüntüleyen ak&#x;ş şemas&#x; ve sözde kod

Değişkenler

Örnek

1&#x;den 10&#x;a kadar say&#x;lar&#x; ekranda görüntüleyen ak&#x;ş şemas&#x;n&#x; kontrol ve döngü ifadesi ile gösteriniz.

Kontrol &#x;fadesi Döngü &#x;fadesi

c# konsol uygulamas&#x;

Örnek

Klavyeden girilen 10 say&#x;n&#x;n 2 kat&#x;n&#x; görüntüleyen ak&#x;ş şemas&#x;

Kontrol &#x;fadesi Döngü &#x;fadesi

c# konsol uygulamas&#x;

Örnek

Klavyeden girilen 15 say&#x;dan pozitif olanlar&#x;n adedini bulup görüntüleyen ak&#x;ş şemas&#x;

Kontrol &#x;fadesi

Döngü &#x;fadesi

Örnek

50 öğrencinin notlar&#x;n&#x;n ortalamas&#x;n&#x; bulan ak&#x;ş şemas&#x;

tek yada çift olduğunu bulup ekranda görüntüleyen ak&#x;ş şemas&#x;

Girilen 3 say&#x;dan hangisinin en büyük olduğunu bulan ak&#x;ş şemas&#x;

Faktöriyel alma

Benzer belgeler

Algoritma ve Akış Diyagram Örnekleri

Algoritma ve Akış Diyagram Örnekleri ve Akış Diyagram Örnekleri Örnek 1: Girilen 2 sayıdan büyük olanı ekrana yazdıran programın algoritmasını ve akış diyagramını tasarlayınız. Şimdi bu örnekte doğrusal akış diyagramlarından farklı olarak

Detaylı

C SHARP UYGULAMA ÇALIŞMASI

C SHARP UYGULAMA ÇALIŞMASI C SHARP UYGULAMA ÇALIŞMASI Algoritma Kurma Değişkenler Değişken Dönüştürme Aritmetik Operatörler Atama Operatörleri Mantıksal ve Karşılaştırma Operatörler HAFTA 1 Algoritma Kurmanın Mantığı ve Temel Kavramlar

Detaylı

Basit Algoritma Akış Diagramı Örnekleri

Basit Algoritma Akış Diagramı Örnekleri Basit Algoritma Akış Diagramı Örnekleri Mantıksal veya Döngüsel olmayan akış diagramı örnekleri Klavyeden girilen fiyatı, KDV(%18) ekleyerek ekrana yazdırın. Sayısal Fiyat, Sonuc Yaz; Fiyat giriniz Oku;

Detaylı

Algoritmalar ve Akış Diyagramları

Algoritmalar ve Akış Diyagramları lar ve Akış Diyagramları Bilgisayar ortamında bir problem çözülürken aşağıdaki adımlara dikkat edilmelidir. 1 a-) Sorunu Tanımlama: Her şeyden önce çözülecek soru tam olarak anlaşılmalıdır. Yanlış anlaşılmış

Detaylı

Hafta 5 Algoritma Örnekleri ve Analizi

Hafta 5 Algoritma Örnekleri ve Analizi BLM Programlama Dilleri I Hafta 5 Algoritma Örnekleri ve Analizi Yrd. Doç. Dr. Caner ÖZCAN BONUS ÖDEV Aşağıda verilen soruların (lab. uygulamalarında çözülmüş olan) akış diyagramlarını doğru olarak

Detaylı

Algoritma kelimesinin kökeni:

Algoritma kelimesinin kökeni: ALGORİTMA Belirli bir problemi çözmek için gerekli adımlar kümesidir. Algoritma bir işi çözmek için kullanılan yöntemdir. Gündelik yaşantımızda da algoritmalar kullanırız. Yol tarifi, yemek pişirme işlemleri

Detaylı

BIL ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ

BIL ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ BaharYarıyılı Balıkesir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 6 BIL ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ (Temel Algoritma Örnekleri, Genel Uygulamalar) Yrd. Doç. Dr. İbrahim Küçükkoç Web:

Detaylı

EBG PROGRAMLAMA TEMELLERİ VE ALGORİTMA

EBG PROGRAMLAMA TEMELLERİ VE ALGORİTMA 6. HAFTA EBG PROGRAMLAMA TEMELLERİ VE ALGORİTMA Öğr. Gör. S. M. Fatih APAYDIN [email protected] EMYO Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu ALGORİTMA ÖRNEK1: İki sayının toplamı

Detaylı

ALGORİTMA (ALGORITHM) funduszeue.infoÇAR -

ALGORİTMA (ALGORITHM) funduszeue.infoÇAR - ALGORİTMA (ALGORITHM) DÖNGÜLER (LOOPS) Döngü : Koşul sağlandığı sürece (true), işlem yada işlemlerin tekrarlanması. Örneğin; ekrana adet * yazdırılması, x! v.b. gibi işlemlerde döngüler kullanılır.

Detaylı

BLG Temel Bilgisayar Programlama

BLG Temel Bilgisayar Programlama BLG Temel Bilgisayar Programlama WEB : funduszeue.info E-MAIL : [email protected] Değişken ve Atama Bilgisayar programı içerisinde ihtiyaç duyulan sembolik bir ifadeyi veya niceliği

Detaylı

Algoritma ve Programlamaya Giriş

Algoritma ve Programlamaya Giriş Algoritma ve Programlamaya Giriş Algoritma Bir sorunu çözebilmek için gerekli olan sıralı ve mantıksal adımların tümüne Algoritma denir. Doğal dil ile yazılabilir. Fazlaca formal değildir. Bir algoritmada

Detaylı

Algoritmanın Hazırlanması

Algoritmanın Hazırlanması Algoritmanın Hazırlanması Algoritma, herhangi bir sorunun çözümü için izlenecek yol anlamına gelmektedir. Çözüm için yapılması gereken işlemler hiçbir alternatif yoruma izin vermeksizin sözel olarak ifade

Detaylı

BIL ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ

BIL ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ BaharYarıyılı Balıkesir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 5 BIL ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ (Çoklu Koşul Yapıları, Sözde Kod, Algoritmalar Arasında Dönüşüm) Yrd. Doç. Dr. İbrahim

Detaylı

AKIŞ ÇİZGESİ ÖRNEKLERİ

AKIŞ ÇİZGESİ ÖRNEKLERİ AKIŞ ÇİZGSİ ÖRNKLRİ Soru 1: Klavyeden girilen 2 tamsayının toplamını bularak ekrana yazdıran bir program yazınız. Problemin tanımı Klavyeden girilen 2 tamsayının toplamı bulunacak ve bu toplam ekrana yazılacak

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA MATLAB

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA MATLAB BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA MATLAB Arş. Gör. Ahmet ARDAHANLI Kafkas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ders Bilgileri Dersin Hocası: Araş. Gör. Ahmet Ardahanlı E-posta: [email protected] Oda: DZ

Detaylı

3. KOŞUL YAPILARI IF YAPISI 2

3. KOŞUL YAPILARI IF YAPISI 2 3. KOŞUL YAPILARI IF YAPISI 2 if yapısı bir şartın (condition) gerçekleşmesi / gerçekleşmemesi durumunda yapılacak işlemleri (statement) belirler. Buna örnek olarak bir sayının belli bir değerden

Detaylı

4- ALGORİTMA (ALGORITHM)

4- ALGORİTMA (ALGORITHM) (ALGORITHM) Algoritma: Bir Problemin çözümünün, günlük konuşma diliyle adım adım yazılmasıdır. Algoritma sözcüğü Ebu Abdullah Muhammed İbn Musa el Harezmi adındaki Türkistan'lı alimden kaynaklanır. Bu

Detaylı

Algoritmalar ve Programlama. Algoritma

Algoritmalar ve Programlama. Algoritma Algoritmalar ve Programlama Algoritma Algoritma Bir sorunu / problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için gerekli olan sıralı mantıksal adımların tümüne algoritma denir. Algoritma bir sorunun çözümü

Detaylı

Bilgisayar II Dersi. Bölüm-2

Bilgisayar II Dersi. Bölüm-2 Bilgisayar II Dersi Bölüm-2 Bilgisayar dünyasında, insanın yaşamı boyunca yaptığı plan kavramına eşdeğer algoritma kavramı vardır. Bilgisayardaki işlemin/işlemlerin gerçekleştirilmesinde izlenecek adımlara

Detaylı

4- ALGORİTMA (ALGORITHM) funduszeue.infoÇAR - 1

4- ALGORİTMA (ALGORITHM) funduszeue.infoÇAR - 1 (ALGORITHM) funduszeue.infoÇAR - [email protected] 1 funduszeue.infoÇAR - [email protected] 2 Algoritma: Bir Problemin çözümünün, günlük konuşma diliyle adım adım yazılmasıdır. Algoritma sözcüğü Ebu Abdullah Muhammed

Detaylı

BÖLÜM 2: ALGORİTMALAR

BÖLÜM 2: ALGORİTMALAR BÖLÜM 2: ALGORİTMALAR Algoritma bir problemin çözümünde (işlemin gerçekleşmesinde) izlenen adımlar dizisi olup, problemi çözmek için yürütülecek eylemlerin ve bu eylemlerin sırasını belirten bir talimattır,

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERSİ

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERSİ BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERSİ Yrd. Doç. Dr. Fatih TOSUNOĞLU Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ders Hakkında Genel Bilgiler Oda No: 1A Görüşme Saatleri: Pazartesi

Detaylı

EBG PROGRAMLAMA TEMELLERİ VE ALGORİTMA

EBG PROGRAMLAMA TEMELLERİ VE ALGORİTMA 4. HAFTA EBG PROGRAMLAMA TEMELLERİ VE ALGORİTMA Öğr. Gör. S. M. Fatih APAYDIN [email protected] EMYO Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu 4- ALGORİTMA (ALGORITHM) 1 2 4- ALGORİTMA

Detaylı

C++ Dilinde Bazı Temel Algoritmalar

C++ Dilinde Bazı Temel Algoritmalar C++ Dilinde Bazı Temel Algoritmalar Bazı eşyalar için her eve lazım derler. Az sonra bahsedeceğimiz algoritmalar da her kodcuya lazım cinsten. Sayının tek mi çift mi olduğuna karar veren programdan, çarpım

Detaylı

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ funduszeue.infoç.Dr. Kadriye ERGÜN [email protected] Ders Bilgileri BIL Algoritma ve Programlamaya Giriş, (2+1 Kredi) Ders ile ilgili duyurular funduszeue.info

Detaylı

ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMALARI

ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMALARI 1 ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMALARI İster bilgisayarla ister bilgisayarsız soru çözmek için belirli bir yol vardır. Ancak bu yol ile sağlıklı bir çözüme ulaşılabilir. Bilgisayar kullanarak soru çözmek için sonuca

Detaylı

I=[1,0,0,0;0,1,0,0;0,0,1,0;0,0,0,1] % 4x4 lük birim matris

I=[1,0,0,0;0,1,0,0;0,0,1,0;0,0,0,1] % 4x4 lük birim matris Değişken Türleri ve Atamalar - Marislerin Değişken Olarak Atanması Matrislerin birden fazla elamanları olduğundan herhangi bir satır herhangi bir sütundaki elamanı ayrı ayrı tanımlanmak yerine [ ] sembolü

Detaylı

ÖSS. 6. Toplamları olan iki pozitif tamsayıdan büyüğü küçüğüne bölündüğünde bölüm 16, kalan ise 9 dur. Buna göre, büyük sayı kaçtır?

 ÖSS. 6. Toplamları olan iki pozitif tamsayıdan büyüğü küçüğüne bölündüğünde bölüm 16, kalan ise 9 dur. Buna göre, büyük sayı kaçtır? 99 ÖSS.. 0, 0, 0, işleminin sonucu A) 0, B) 0,4 C) D) 4 E) 0 6. Toplamları 6 olan iki pozitif tamsayıdan büyüğü küçüğüne bölündüğünde bölüm 6, kalan ise 9 dur. Buna göre, büyük sayı A) 70 B) 7 C) 80

Detaylı

C++ Dilinde Bazı Temel Algoritmalar

C++ Dilinde Bazı Temel Algoritmalar C++ Dilinde Bazı Temel Algoritmalar Bazı eşyalar için her eve lazım derler. Az sonra bahsedeceğimiz algoritmalar da her kodcuya lazım cinsten. Sayının tek mi çift mi olduğuna karar veren programdan, çarpım

Detaylı

Hafta 4 Döngü Yapıları

Hafta 4 Döngü Yapıları BLM Programlama Dilleri I Hafta 4 Döngü Yapıları Yrd. Doç. Dr. Caner ÖZCAN Akış Diyagramı Akış Diyagramı Örnek - Tekrar Katsayıları klavyeden girilen ikinci derece denklemin köklerini hesaplayan algoritmanın

Detaylı

PROGRAMLAMA DİLLERİ I

PROGRAMLAMA DİLLERİ I PROGRAMLAMA DİLLERİ I Öğr. Gör. M. Mutlu YAPICI Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu Ders İzlencesi Öğr. Gör. M. Mutlu YAPICI Hafta 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta 4. Hafta 5. Hafta 6. Hafta 7. Hafta

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 6. SINIF DERS NOTLARI 2

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 6. SINIF DERS NOTLARI 2 PROGRAMLAMA Bir problemin çözümü için belirli kurallar ve adımlar çerçevesinde bilgisayar ortamında hazırlanan komutlar dizisine programlama denir. Programlama Dili: Bir programın yazılabilmesi için kendine

Detaylı

EKOK dir.

EKOK dir. funduszeue.infoetin bir tekerleğinin çevresi..r 40 funduszeue.infoetin bir tekerleğinin çevresi..r cm 40 cm ile cm 'in en küçük ortak katı neyse, bu bisikletler en az o kadar mesafe gitmişlerdir.

Detaylı

Doğru Cevap: D şıkkı AB8 _ AB 49B

Doğru Cevap: D şıkkı AB8 _ AB 49B YGS MATEMATİK LERİ 3 3 3 3 3 3 3 3 3 8 3 3 3 3 3 16 3 3 3. 3 buluruz. 3 4 9 8 17 3 (3) () 6 6 6 3 8 9 17 3 4 1 1 1 (4) (3) 17 6 1 17 buluruz. Doğru Cevap : B şıkkı Doğru Cevap: D şıkkı

Detaylı

Algoritma ve Akış Diyagramları

Algoritma ve Akış Diyagramları Algoritma ve Akış Diyagramları Bir problemin çözümüne ulaşabilmek için izlenecek ardışık mantık ve işlem dizisine ALGORİTMA, algoritmanın çizimsel gösterimine ise AKIŞ DİYAGRAMI adı verilir. 1 Akış diyagramları

Detaylı

MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ

MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ 1 MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ En büyük veya en küçük olması istenen değer (uzunluk, alan, hacim, vb.) tek değişkene bağlı bir fonksiyon olacak şekilde düzenlenir. Bu fonksiyonun türevinden ekstremum noktasının

Detaylı

ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR

ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR 1. Bir üçgende ölçüsü büyük olan açının karşısındaki kenar uzunluğu, ölçüsü küçük olan açının karşısındaki kenar uzunluğundan daha büyüktür. ABC üçgeninde m(a) >

Detaylı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası