ortaköy beşiktaş arası / İstanbul Beşiktaş Ortaköy Şişli İstanbul Arası Kaç Km Yol Tarifi

Ortaköy Beşiktaş Arası

ortaköy beşiktaş arası

İstanbul Beşiktaş Ortaköy ile Beşiktaş İstanbul Arası Kaç Km?

İstanbul Beşiktaş Ortaköy Beşiktaş İstanbul Kaç Km

İstanbul Beşiktaş Ortaköy ile Beşiktaş İstanbul arası kaç km? yaklaşık olarak toplam 3 Kilometre mesafededir. İstanbul Beşiktaş Ortaköy Beşiktaş İstanbul arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 7 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün olacaktır.

İstanbul Beşiktaş Ortaköy Beşiktaş İstanbul Km Yakıt Hesaplama

İstanbul Beşiktaş Ortaköy ile Beşiktaş İstanbul yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız 3 Km mesafede 0,2 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺5 olur. Dizel bir aracınız varsa 0,2 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺4 olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺2 ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

NOT: , tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: TL, Motorin: TL, LPG: TL'dir. Benzinli aracın Km'de 90 km/s hızında ortalama Litre, dizel aracın ise ortalama Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

İstanbul Beşiktaş Ortaköy Beşiktaş İstanbul Yol Tarifi

İstanbul Beşiktaş Ortaköy Beşiktaş İstanbul Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. İstanbul Beşiktaş Ortaköy hava durumu veya Beşiktaş İstanbul hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

kaynağı değiştir]
  1. ^"Ortaköy", Dünden Bugüne Beşiktaş, Tarih Vakfı, Ekim
  2. ^abErhan İşözen, "Ortaköy", Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi, Tarih Vakfı, ISBN
  3. ^Ortaköy meydanında dört dörtlük bir kafe 6 Mart tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., seafoodplus.info, 24 Ekim

Dış bağlantılar[değiştir kaynağı değiştir]

Kültür[değiştir kaynağı değiştir]

Antik çağda adının Arkheion (Argion) olduğu söylenen Ortaköy'ün, Bizans dönemindeki adı "Ayios Fokas"'tır. Semt, adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı ) tarafından burada yaptırılan Ayios Fokas Manastırı'ndan almıştır.

Bizans İmparatoru VI. Leon'un (hükümdarlığı ) sevgilisi Zoe ile buluştuğu Damianu Sarayı'nın Ortaköy'de olduğu; Damianu mevkiine adını veren manastırın ise, İmparator Teofilos (hükümdarlığı ) ve III. Mihail (hükümdarlığı ) zamanlarında devletin ileri gelenlerinden olan Damianos tarafından 9. yüzyılda yaptırıldığı ileri sürülür.[1]

Bugünkü Ortaköy'ün, büyük Ayios Fokas Manastırı'nın bulunduğu yer olduğu anlaşılmaktadır. Rumların aynı azize ithaf edilmiş bugünkü küçük Ayios Fokas Kilisesi de Ayios Fokas adındadır. Ayios Fokas Manastırı'nın yeri bulunamamıştır. Bu manastırın yakınında 9. yüzyılda Ermeni asıllı Ortodoks patriği VII. İoannis (patrikliği ) veya kardeşi Arsabarios'un (Arşavir) muhteşem bir sarayının olduğu, bu yüzden semtin Arsebera (veya Arsaberu) olarak da ün kazandığı yazılır. Sarayda gizli ayinler ve ahlaka aykırı eğlenceler yapıldığı yolunda dedikodular çıktığı için İmparator I. Basileios tarafından satın alınarak rahiplik bir manastır haline getirilmiştir. Bu manastırın varlığı (Meryem Ana) Bizans'ın son yıllarına kadar devam etmiştir.

Türklerin Ortaköy'e yerleşmesi Kanuni Sultan Süleyman döneminde (hükümdarlığı ) olmuştur. Aynı yıllarda SadrazamKara Ahmed Paşa'nın (ö. ) kethüdası Hüsrev Kethüda tarafından Mimar Sinan'a bir hamam (Ortaköy Hüsrev Kethüdâ Hamamı) yaptırılmıştır. Ortaköy Deresi vadisinin iki yamacına, yüzyılda Türklerin yoğun olarak yerleştikleri görülür.[2]

yüzyılın ortasında dere içinde bir Müslüman mahallesi, kıyıda ise yalılar vardı. Bu yalıların hiçbiri günümüze kadar gelememiştir. Bunun başlıca sebebi, Abdülaziz tarafından 'de yaptırılan yeni Çırağan Sarayı'dır. Beşiktaş Mevlevîhanesi ve Ortaköy'e kadar uzanan yalılar ortadan kaldırılarak elde edilen uzun ve geniş alan Çırağan Sarayı'nın inşaatına ayrılmıştır. Ortaköy İskelesi ile Defterdarburnu arasında kalan şeritte Mehmed Kethüda Çeşmesi, Ortaköy Camii, sıbyan mektebi ve sahilin gerisinde Rum, Ermeni ve Yahudi esnafların evleri; daha sonra Ortaköy Camii ile Neşetâbâd Sahilsarayı, Esma Sultan Sahilsarayı, Naime Sultan Yalısı, Hatice Sultan Sahilsarayı, Fatma Sultan, Zekiye Sultan yalıları sıralanırdı. Defterdar İbrahim Paşa Camii yüzyıla ait bir yapıdır.

Ortaköy Meydanı ve çevresi ile yılları arasında Beşiktaş Belediyesi tarafından başlatılan proje çalışmaları ile yeniden düzenlenerek bugünkü görünümünü almıştır.

Ortaköy, tarihi kültürel yapısıyla özellikle 'lı yıllardan itibaren, gerek İstanbulluların gerekse yabancıların geniş bir ilgi odağı haline gelmiştir. Semtin ve özellikle meydanın İstanbul'un ilgi odağı haline gelmesindeki diğer bir etken de, üç dini temsil eden üç anıtsal yapının (Ortaköy Camii, Ayios Fokas Kilisesi, Etz Ahayim Sinagogu) birbirine yakın olmasıdır. Bunlar, çevredeki özgün yapı gruplarıyla tutarlı bir bütünlük ve uyum içindedirler. Bu üç kültürün bir arada yaşadığı ortamı yeniden eski özellikleriyle ortaya çıkarmak amacıyla kapsamlı bir proje yapılmış, 'lı yılların başındaki düzenleme çalışmaları sonuçlandırılmıştır. İlk etapta Ortaköy'ün yeterli olmayan altyapı şebekesi yeniden yapılmıştır. Ortaköy Meydanı çevresindeki dar organik sokak dokusu; yapılarda bahçe olmaması; cumba ve cephe uyumları çevrenin görünümünü değişik kılmaktadır. Evler sosyal yapıdan da kaynaklanan bir farklılık göstermektedir. Yapılan çalışmada bu organik sokak dokusunun, iki veya üç katlı cumbalı dar düşer dikdörtgen pencereli özgün Ortaköy mimarisinin sürekliliğinin sağlanması amaçlanmıştır.[2]

Meydan ve çevresi, kahveler, gece kulüpleri, barlar, lokantalar, sanat atölyeleri, antika ve hediyelik eşya dükkânları ve haftasonları açılan elişi ve sanat (entel) pazarıyla, gece gündüz canlı bir buluşma merkezidir. Kumpirciler, wafflecılar ve gözlemeciler de Ortaköy'e has mekanlardır.

Bununla birlikte hem sahilyolu, hem Barbaros Bulvarı'na uzanan Palanga Caddesi, hem Dereboyu Caddesi, hem de Ulus'a çıkan Portakal Yokuşu gibi önemli ulaşım akslarının kesişim noktası olduğu için ziyaretçi yoğunluğunun arttığı zamanlarda hem trafik hem de park sorunu yaşanmaktadır. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Avrupa'daki ayağı Ortaköy'dedir.

Yapılar[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir