uçakta normal bagajda sıvı taşıma / El bagajında sıvı taşıma kuralları – UIA (Türkiye)

Uçakta Normal Bagajda Sıvı Taşıma

uçakta normal bagajda sıvı taşıma

Kabin/El Bagajı Nedir

El Bagajı Nedir?
El bagajı ya da kabin bagajı, belirli kurallar çerçevesinde olmak üzere yolcuların uçakta yanına alabildiği eşyaların bütününü kapsar. El çantası, dizüstü bilgisayar çantası vb. eşyalarınızı, kontrol noktalarından geçirmek kaydı ile uçağın içine alabilir, dilerseniz kabin içerisinde bulunan dolaplara yerleştirebilirsiniz.
El Bagajı Taşıma Kuralları Nelerdir?
Uçak içerisine, yalnızca 1 adet ve boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajınızı getirebilirsiniz. (Pegasus Havayolları)
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir.
Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. (THY)
Uçak bileti alırken kabin bagajı olarak neleri yanınıza alıp alamayacağınızı bilmeniz gerekir. Uçuş güvenliği gereği, uçuş sırasında problemlere neden olabilecek ve taşınması yasak eşyalar hakkında müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz?
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır. Ayrıca 100’er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz.
El Bagajında Sıvı Kısıtlaması Uygulaması Nedir?
Uluslararası kurallara göre artık 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla 100 ml.’lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir; bunun için 1 litrelik buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz. Check-in’e verdiğiniz bagajlar bu sınırlamanın dışındadır.
Kısıtlamaya Neler Dahildir?
Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı, Deodorantlar, macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler, 
Hangi Durumlar İstisnadır?
İlaçlar (Reçete, sağlık raporu ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla) Bebek mamaları (Bebeğin uçakta olması ve yolculuk süresince tüketebileceği miktar kadar)
Not: Güvenlik görevlileri bu istisnai durumu belgelemenizi ve ilacı/sıvıyı/ mamayı tatmanızı talep edebilir.
Gümrüksüz Mağazadan Aldığım Ürünlerde Uygulama Nasıl İşleyecek?
Gümrüksüz mağazadan veya uçuş esnasında aldığınız ürünler görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konacak ve poşetin ağzı yapıştırılacaktır. Bu poşet ve ürüne ait fatura, güvenlik kontrol noktasında kontrol edildikten sonra uçağa alınacaktır. Eğer varış noktanıza başka bir havaalanında aktarma yaparak gidecekseniz, son ineceğiniz havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasını açmamanız önem taşımaktadır. Aktarma yapacağınız havaalanındaki sıvı kısıtlamaları uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiyi gümrüksüz mağazalardan öğrenebilirsiniz.
Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz.
Katı ve sıvı ilaçlarınızı, orijinal paketinde olması ve yanınızda ilaç kullanmanız gerektiğini belirten doktor raporu bulunması şartlarıyla, kabin bagajında taşıyabilirsiniz.
Bebekle yolculuk etmeniz durumunda, uçuş sırasında bebeğinizin ihtiyacını karşılayacak kadar sıvı ya da katı bebek mamasını kabinde taşıyabilirsiniz.
Solunum cihazınızı kabinde taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında olması ve silah biçiminde olmaması koşuluyla, bir adet çakmağı kabin içinde taşıyabilirsiniz.
Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Özel çantasında olmak üzere, tenis ya da squash raketinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Bagajlarınızı hazırlarken hava yolları kurallarını göz önünde bulundurmanız, güvenlik kontrolünden sorunsuz bir şekilde geçmenizi sağlar. Seyahat edeceğiniz noktaya zamanında ve konforlu bir şekilde ulaşmanız için check-in kuralları ile beraber el bagajı kurallarına tamamen uymanız gerekmektedir.

Kabin/El bagajı ile ilgili tüm detaylara farklı havayollarına ait ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz:
https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/kabin-bagaji/
https://www.flypgs.com/pegasus-bagaj-kurallari

EL BAGAJINDA SIVI KISITLAMALARI

TarihHava YoluSefer SayısıGeldiği YerAra MeydanPlanlı VarışTahmini VarışKapı No Açıklama
25.06.2023PCPC 6031 BRUSSELS 03:50 16:3004
27.06.2023EWEW 941 COLOGNE 02:30
28.06.2023EWEW 9541 DUSSELDORF 03:30
29.06.2023PCPC 6031 BRUSSELS 03:50
30.06.2023PCPC 1526 COLOGNE 04:10
30.06.2023XQXQ 1526 DUSSELDORF 04:10
TarihHava YoluSefer SayısıGeldiği YerAra MeydanPlanlı VarışTahmini VarışBagaj NoAçıklama
26.06.2023PCPC 1528 DUSSELDORF 01:00
26.06.2023PCPC 1525 COLOGNE 02:00
27.06.2023EWEW 940 COLOGNE 01:40
28.06.2023EWEW 9540 DUSSELDORF 01:25
29.06.2023PCPC 6030 BRUSSELS 03:05
30.06.2023XQXQ 1527 DUSSELDORF 01:25
30.06.2023PCPC 1525 COLOGNE 02:00

Her yolcu her bir ürün 100 ml’yi geçmemek üzere toplamda 500 ml’lik bir sıvı miktarını el bagajında taşıyabilir. Uçak altına verilen bagajlarda herhangi bir sıvı kısıtlaması yoktur.

Her yolcunun dikkat etmesi gereken güvenlik ile ilgili hususlar:

Giden Yolcu Hizmetleri

  1. Güvenlik bir zincir olarak kabul edilirse bu zincirin en güçlü halkası havayolunu kullananlardır. Yani sizlersiniz.!
  2. Bagajınızı kendiniz hazırlamadıysanız veya bagajınız kendi gözetiminiz altında hava meydanına gelmediyse, bunu güvenlik personeline bildiriniz.
  3. Kontrol noktasına geçerken, terminal ve uçak içinde başkalarının şüpheli davranışları dikkatinizi çekerse, bunu güvenlik personeline bildiriniz.
  4. Uçak boşaltılırken birilerinin bagaj, cep telefonu, paket gibi şahsi eşyalarını uçakta bıraktığını görürseniz kabin personeline bunu bildiriniz.
  5. Check-in esnasında başkaları kilo, vs gibi sebeplerle size bagaj, paket vermek isterse kabul etmeyiniz. Güvenlik personelinin, güvenlikle ilgili yönlendirmelerinin herkesin iyiliği için olduğunu unutmadan onlara yardımcı olunuz.
  6. Hava meydanlarımıza/Uçaklarımıza yapılacak yasadışı müdahale eylemlerinin ülkemizi her açıdan olumsuz etkileyeceğini unutmayınız.
  7. Hava meydanlarındaki dikkatini çeken her türlü şüpheli olayı hava meydanı içindeki Mülki İdare Amirliği’nce belirli noktalara konmuş ya da çalışanlarca kullanılan dahili telefonları kullanmak suretiyle 111/1111 dahili telefonlara bildirebilirsiniz.
  8. Uçakta ve Steril Alanlarda Bulundurulması Yasaklı Maddeler ve ilgili havayolu şirketlerinden bilgi talep ediniz ya da web sayfasından bilgi temin ediniz.
...
  1. Hacim Max. 1 Litre
  2. Kilitlenebilir
  3. Şeffaf
...

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir