plaj kıyafeti dikimi / Uzun Plaj Elbisesi Nasıl Dikilir? Resimli Anlatım | İPUÇLARIM

Plaj Kıyafeti Dikimi

plaj kıyafeti dikimi

Elastik bantlı plaj elbisesi: desen ve terzilik. Desensiz bir elbise hızlı bir şekilde nasıl dikilir Elastik bantlı hafif elbiseler

Hafif bir yazlık elbise, kadınlığınızı ve çekiciliğinizi vurgulayacaktır. Ve kendiniz dikmeyi biliyorsanız ve seviyorsanız, desenlerimizle kendi ellerinizle kolayca rahat bir yaz kıyafeti oluşturabilirsiniz. Tüm yıl boyunca hafif, havadar giysiler giyebileceğiniz yaz mevsimini bekliyoruz. Elbette gardırobumuzu güzel bir yazlık elbise ile belki birden fazla güncellemek istiyoruz.

Birçoğu tatile gidecek ve hem kısa hem de yere kadar uzanan, elle dikilmiş yeni yazlık elbiseler bir zorunluluktur. Bir dikiş makinesiyle çok iyi olmasanız bile, yazlık gardırobunuzu desenler ve talimatlarla güncellemeye değer. Önerilen kesim seçeneklerinden birini beğeneceğinizi umuyoruz.

Kesime başlamadan önce hangi boyutun hangi veriye karşılık geldiğini bilmek için beden seçeneklerine bakalım.

Bu yüzden modele karar vermemiz daha kolay olacaktır çünkü ürünün boyutu her zaman belirtilmez. Tablo, boyutu kendiniz belirlemeniz için yeterince açıktır.

Sıcak havalarda, kendi ellerinizle dikilmiş bol bir yazlık elbise kullanışlı olabilir. Plaj için bir elbise dikiyoruz. Böyle bir elbise için ipek, saten, keten, kambrik, viskon, hafif asetat gibi kumaşlar uygundur. En ucuz ipek bile yapacak: ipek saten, ipek şifon. Ancak hiçbir durumda polyester değildir, sentetiklerde vücut hiç “nefes almaz”.

Viskon, özellikle ıslandığında, giyildiğinde boyunun esneme eğiliminde olduğunu unutmayın. Ve ipek, keten gibi, yıkandıktan sonra her zaman büzülür.

Ürünü kendiniz dikmeden önce bu kumaştan küçük bir parça dikmeye çalışın, makinedeki iğne veya ipliği değiştirmeniz gerekebilir. İğneler en iyi Schmetz ve Organ tarafından satın alınır. Bu plaj elbisesinin bedeni 'dir. Farklı bir beden için kalıp yapmak isterseniz büstünüzü ölçün. Ayrıca, kalıbın üzerinde 25 cm (göğüs çizgisi) yerine, göğüs çevrenizin ¼'ünü + 1 cm dikiş payı + 2, cm'yi şeklin hafif bir hacmi için ayırın. Kalça hacmi için de aynısını yapıyoruz: 27 cm (kalça çevresi) yerine, kalça hacminin ¼'ünü + 1 cm dikiş payı + 2, cm'yi figürün hafif hacmi için ayırıyoruz.

Boyun çizgisinin derinliğini seçiyoruz. Hemen büyük bir kesinti yapmamak daha iyidir, fazlalığı kesmek için asla geç değildir. Elbisenin uzunluğunu kendi takdirimize göre yapıyoruz. Omuzları sıkmak için büzme ipi, bel bandı ve dört küçük kordon için kumaş bırakmayı unutmayın. Kemer kordonunun yerini kendimiz tebeşirle işaretliyoruz, belin hemen altında olacak. İpliği istenen çizgiye çekiyoruz. Her iki taraftaki bölümleri sıkıştırarak ön taraftan ayarlıyoruz. Büzme ipi ön taraftaysa, kordon kayışının çıkışı için ipin kendisinde iki uzunlamasına veya yuvarlak delik yapılır. Delikleri kendi ellerimizle kapatıyoruz. Kemer kordonu büzme ipinde serbestçe hareket etmelidir.

Ardından, omuzları dikmeye başlıyoruz. Omuzları 2,5 cm kordon için kumaş kaynağı olacak şekilde dikiyoruz, omuz dikişlerini ütüleyip dikiyoruz, kumaşı içe doğru büküyoruz. İki omuza 4 büzme ipi almalıyız. Kordonları içlerine geçiriyoruz, biraz sıkıyoruz ve birbirine bağlıyoruz. Omuz biraz toplanmış. Alt tarafı dikiyoruz, kendi ellerimizle diktiğimiz elbise hazır. Düz veya büyük çiçek desenli bir kumaş seçin, bu çok önemlidir. Seçilen klasik modeli dikiyoruz.

Peplumlu bir elbise çok kadınsı bir elbisedir, figürün özelliklerini olumlu bir şekilde vurgular. Basit ve anlaşılır bir desen kullanarak böyle bir elbiseyi kendi ellerimizle dikmeye çalışalım. Peplum, bel kısmına dikilmiş geniş bir fırfırdır. Bu elbise çoğu bayana yakışacaktır. Böylece, düşük kilolu bayanlar, bir peplum yardımıyla kalçalardaki hacmi görsel olarak artırabilir ve dolgun bayanlar için bir peplum, fazlalığı gizlemeye yardımcı olacaktır. Bu durumda peplum bel hizasının yukarısına dikilmelidir. Hatırlanması gereken tek şey, bu elbiselerin uzun veya orta boy bir bayanda en iyi göründüğüdür. Yaz için güzel bir elbise dikiyoruz.

Modelimiz 50 beden için verilmiştir (yukarıdaki tabloya bakınız).

Desen bir sırt (2 parça) ve bir kesme rafı (2 parça) içerir, alt kısım ayrıdır, bu iki parçadan oluşan düz bir etektir. Bask ayrı kesilir. Desende, T1H1 ve TN segmentleri, peplumun uzunluğuna eşit olan aynı uzunluğa sahiptir. TT1 bel çizgisidir. İnce kumaştan dikiyorsanız, peplum'u astar malzemesiyle çoğaltmak daha iyidir, ana kumaştan mümkündür. O zaman Bask şeklini daha iyi koruyacak. Peplum asimetrik bir uzunluğa sahipse orijinal ve ilginç olacaktır: önde kısa, arkada uzun. Teyellemeyi ve ardından parçanın arkasındaki fermuarı dikmeyi unutmayın. Boyun ve kol deliği işlemlerini de olduğu gibi yapıyoruz.

Kabarık etekli elbiseler ne kadar güzel ve romantik görünüyor. Bu modelin kollu ve kolsuz, elastik bantlı, fermuarlı vb. birçok seçeneği olabilir. Elbise, bel bölgesindeki şekle hafifçe oturur ve maksimum genişleme dibe gider. Böyle bir elbiseyi kendi ellerinizle dikmek oldukça mümkündür. Kendiniz dikiş konusunda çok iyi değilseniz, elastik bir bantla böyle bir elbise dikmenizi tavsiye ederiz, o zaman özellikle figürünüze göre ayarlamanız gerekmeyecektir. Güneş eteğini uzatırsanız, yere kadar uzanan bir elbise alırsınız. Etek, örneğin yarı güneş gibi çok kabarık olmayan da yapılabilir.

Model beden için uygundur (yukarıdaki tabloya bakın). Kumaş ipek, şifon, saten, streç pamuk vb. Etek boyu cm ise cm kumaş eninde yaklaşık 2,5 metre kumaşa ihtiyaç duyulacaktır. Bu modelde sol tarafta gizli fermuar yer almaktadır.

Kesme ve dikme sırası

  1. Yaz için elbisenin uzunluğuna ve tarzına karar verdikten sonra, önce kağıt üzerinde bir çizim yapmak daha iyidir. Yeni başlayan bir terziyseniz, kumaşı kesmek için acele etmeyin, bir çizim yapın, kağıdı birbirine iğneleyin ve deneyin. Her şey uyuyorsa, deseni iğnelerle kumaşa sabitleyin ve dikiş paylarını ( cm) unutmadan kesin. Ödenek miktarı kumaşa bağlıdır. Kumaş "ufalanırsa", daha fazla ödenek almanız gerekir. Herhangi bir pay seçerek kesimin detaylarını ortaya koyuyoruz.
  2. Kol deliği ve boyun eğik kaplama ile tamamlanmıştır. Tüm tutamları öğütüyoruz, ütüliyoruz. Korsenin yan dikişlerini örtün, zımparalayın. Sol tarafta, fermuarda dikmek için bir delik bırakın. Yan dikişleri ütüleyin.
  3. Omuz dikişlerini dikin ve ütüleyin.
  4. Kol deliği ve boğaz bölümlerini eğik boyunca uyarlanmış bir kaplama ile işliyoruz.
  5. Dikişi kendi ellerimizle çekerek eteğin dikişini taşlıyoruz. Dikişi sonuna kadar taşlayarak fermuar için yer bırakıyoruz. Güneş eteği belden aşağı çekilmeli, sarkmalıdır.
  6. Bel payına göre, küçük bir dikiş “iğne ileri” ile montajı manuel olarak yapıyoruz. Bel için dava açıyoruz.
  7. Korsenin altını ve eteğin üstünü, yan kesimi birleştirerek ön tarafları içe gelecek şekilde pimlerle kestik.
  8. Korseyi eteğe dikiyoruz. Fermuarı yan dikişe dikin.
  9. Korsenin etekle bağlantısının dikişi korseye doğru ütülenir.
  10. Eteğin altını hizalayın, kapalı kesimli bir etek dikişi ile kıvırın. Altını ütüliyoruz. Elbise hazır.

Aynı desene göre yere uzun bir elbise dikebilirsiniz. Örneğin, burada asimetrik güneş eteği olan uzun, yere kadar uzanan bir elbise var.

Bu elbisenin kesimi, ana yarı güneşe aşağıdaki kısmı eklediğimiz için farklıdır:

Uzun elbise ana sınıfı

Ana sınıfımızı kullanırsanız, kendi ellerinizle yere uzun bir yazlık elbise dikebilirsiniz. Yere oturan bir siluetdeki orijinal uzun elbise, figürünüzün saygınlığını olumlu bir şekilde vurgulayacaktır. Yere kadar uzanan bir elbise hem gündüz hem de akşam, tatil için veya bir kafede giyilebilir. Noktalı çizgi, yüzü gösterir.

Sevgili arkadaşlar! 30 Mayıs - 5 Haziran tarihleri ​​arasında sürecek olan açık çevrim içi projeye katılan herkese selamlar. Katılmak için ihtiyacınız olan tek şey dikiş dikme arzunuz. Dikiş ilerlememin materyallerini yayınlayacağım, sorularınızı ve eklemelerinizi bekliyorum. Ve tabii ki fotoğraflar! Birlikte "Genç Hanım-Köylü Kadın" çalışma başlığıyla evrensel bir elbise ustalık sınıfı oluşturacağız.

Bu makalenin materyalleri genel gelişmelerimizle desteklenecektir.

Bu yüzden ortak bir projenin başlangıcını ilan ediyorum.

İlk soru: hangi modeli seçmeli? Hem kesim hem de silüet olarak hepsinin farklı olduğunu görüyoruz.



Bel kısmında kesik var mı değil mi? Kabarık bir etekle mi yoksa düz mü? Kollu mu kolsuz mu? Fırfır, raketle veya -?

En çok hangi elbise stilini beğeniyorsunuz?

Ek olarak, bireysel fiziği dikkate almalı ve feminen bir kum saati silueti için çaba göstermeliyiz.

Kendim için aşağıdaki modele karar verdim:

  • elbisenin üst sınırında, sadece bir montaj, yakanın kendisi sığ, omuzları hafifçe açıyor.
  • korsajın bir bütün olarak montajı yoğun değildir ve arka sadece hafifçe toplanır ve ön ve kollar daha muhteşemdir. Belde toplanma, bel dart çözümünün genişliğine göre minimaldir.
  • etek kesim tipi "Tatyanka", altta fırfırlı iki katmanlı.
  • "el feneri" gibi dirseğe kollar.

Hangi elbiseyi seçtin? Bunu şimdi belirlemek önemlidir, çünkü seçilen stile bağlı olarak modelleme ve kalıp yapımı çok farklı olacaktır.

Elbise için kumaş seçimi.

En minnettar konu elbise için madde seçimidir. Seçim geniş ve sınırsız: pamuk ve viskon zımbalar ve poplinler, satenler, patiskalar, perkaller, şifonlar. Şanslı olanlar ipek seçerler (paradaki mutluluğu dikerler).

Kendime deneyler için ucuz bir Çin poplini aldım ve hoş bir sürpriz oldu. Çin kumaşıyla ilk defa karşılaşıyorum. Dürüst olmak gerekirse, madde açısından bir minyon ve gurmeyim. Ama hayal kırıklığına uğramadım: zengin tonlar, kumaş dökülmez, kumaş pürüzsüz, yumuşak, dokunsal olarak hoş.

Kumaş tüketimi konusunda genel tavsiyeler veremem. Her şey kişisel modelinize ve bedeninize bağlı olacaktır. Her şey için 2 metre kumaşım vardı, bu yüzden görev görüntüleri karşılamaktı. Her zaman fırfır yoğunluğu ve ekonomik bir düzen ile oynayabilirsiniz, her şey bizim elimizde.

Çıplak omuzlu bir elbise modelleme

Birkaç modelleme seçeneğine bakalım. "Genç köylü kadının" stillerinin çoğunun raglan bazında modellenmesi ve kesilmesi gerekir. Ve reglan kollu bir desen yapmak grafiksel olarak çok basittir. Kanıtlanmış korse tabanınıza ve en basit gömlek kol kalıbına ihtiyacınız var. Şimdi, amaçlarımız için oldukça uygun olan yerleştirme manşonunun temel bir modifikasyonunu ele alacağız.

Rafı, sırtı ve manşonu omuz dikişi noktasına yerleştirmek, raglan kesiminin gelişimine mümkün olduğunca yakın olacak şekilde her üç desenin de bir uzlaşma konumunu bulmak gerekir. Kolların ve kol yuvalarının alt kısımları, reglan çizgileri çizme kolaylığı için geçici olarak üst üste binecektir. Resimde nasıl yapıldığını görün.
Rafta ve arkada raglan çizgileri çizmek gerekir: kol deliğinin altından boyuna. Ardından, desenleri çizilen çizgi boyunca kesin ve kesilen parçaları manşonun kenarına "bağlayın".

Kol üzerindeki reglan çizgilerinin düzeltilmesi, güzel bir şekilde çizilmesi gerekir ve bu şekilde reglan kol kalıbı elde edilir. Deliğin üst kısmındaki küçük örtüşmeler bize engel olmaz, çünkü manşonun bu kısmı açık omuzlar için kesilecektir. Modellemekten korkmayın. hiç de zor değil, özellikle bizim amaçlarımız için.

Evet, artık dartları belden yakaya aktarabilirsiniz. Ve rafı daha da yayabilirsiniz (bunu yaptım), böylece göğüs çizgisi boyunca montaj kalın olur. Desenleri bel çizgisi boyunca da ayırabilirsiniz. Ve kol bir el fenerine dönüştürülebilir.


Doğrudan üst kısmın “kesilmesine”, yani en ilginç olana gidiyoruz. Kesimin derinliğini belirlememiz gerekiyor - bunu aynada bir yandan elastik bir parça ve diğerinde bir santimetre bantla yapmak çok uygun. Omuzlarınıza elastik bir bant bağlayın, kendinizi lüks bir elbise içinde çıplak omuzlu bir kraliçe olarak hayal edin. Lastik rahat uyuyor mu? Hareketi engellemiyor ve uçmuyor mu? Dikkatsiz bir kesim yeterli mi? Beğendin mi? Kocandan naber? Bu durumda, ondan üç ölçüm yapmasını isteyin: boyun boşluğu noktasından (boynun desende başladığı yer) elastike, yedinci servikal vertebradan elastike ve boyun tabanı noktasından. (yanda) koldaki elastik pozisyonuna.

Ölçülerim şu şekilde: ön - 9 cm, omuz ve kol cm, arka -8 funduszeue.info noktaları desen üzerinde işaretliyorum, ardından raglan çizgisi boyunca ön, arka ve kol birleştirip düzgün güzel bir çizgi çiziyorum. Deseni bu çizgi boyunca kestim. Kestiğinizde, koldaki kol ağızlarının ve arkadaki rafın uzunluklarını tekrar kontrol edin. Doğruysa doğru.


Herşey. desenler hazır.

Değerli dikiş meslektaşlarımız, bu aşamada hepimizin zevkleri ve tercihleri ​​farklı olacaktır. Ve her birimiz kendi elbisemizi çok kişisel yapacağız. Üst ve bel çizgisi boyunca düzeneklerin yoğunluğunu, her birimiz ampirik olarak belirleyeceğiz. Deneyiminizi paylaşmak isterim. Bu anı tartışalım. Nasılsın?

etek

Etek hakkında: Kesinlikle bir kesim etek yapacağım çünkü kabarık uçan bir etek ve neredeyse tam oturan bir korse istiyorum. Bu nedenle, elastik bant üzerinde hafif bir örtüşme olması için bel çizgisini 5 santimetre alçaltıyorum ve genel olarak Stok gerekli değilse fazlalığı daha sonra keseceğim.

Elbise seçeneği, tek parça, bel boyunca kesilmemiş: Sadece eteğin uzunluğunu kesinlikle doğal bel çizgisinden ölçün, ölçünüzü B noktasından aşağı indirin. Burada dikkat: Lastik üzerinde serbest bir kucak oluşturmak için bu işlemden önce bel çizgisini cm indirmeniz gerekecektir. Elbise elastik değilse (büzgü ipleri), doğal bel çizgisinden cm'lik bir boşluk gerekli değildir.

Ardından eteği istediğiniz gibi genişletin, ancak arkadaki ve öndeki genişleme açısının eşleştiğinden emin olun. Yanal çizgiler konjuge edilmelidir. Ve ön ve arkadaki yan çizgileri ve orta çizgileri kontrol edin: kol deliği çizgisinden eşit olmalıdırlar. (AC ve A1C1 segmentleri).

Benim etek iki katlı olacak.
1 kat. - kumaşın genişliği için eteğin bir paneli ( cm)
2. katman - üst katmanın genişliğine katsayılı bir kumaş dikdörtgeni. Böyle bir uzantıyı seviyorum, uzun zamandır kendim için ampirik olarak belirledim. Toplam: cm * = cm.

Eteğin uzunluğuna gelince, burada her şey o kadar basit değil. Elbisen sana kalmış.

Bu sezon trend bir midi istedim. Bu yaklaşık 90 cm Eteğin uzunluğunu iki parçaya bölüyorum: üst etek ve fırfır. Fırfırın uzunluğu, en uygun oran olan %60 - %40 oranındaki yöntemle belirlenir. Tüm anlaşılmaz durumlarda, 60/40 "altın" tasarım bölümüne başvuruyorum. İyi seçilmiş bir oran, figürün görsel olarak gerilmesine yardımcı olur ve başarısız olan, tüm oranları tamamen öldürür. Eteği şu şekilde riske atmıyorum ve bölüyorum: 55cm / 35cm.

Hazır kalıplar kullansanız bile yine de “nasıl yapıldığını” anlamakta fayda var.

Kapalı Omuz Elbise Modeli

Sitemin sevgili okuyucuları. Çıplak omuzlu bir elbise için desen çizebileceğiniz diyagramlar hazırladım. Şemaları anlamak kolaydır, ölçek basittir: 1 hücre = 1 santimetre. Boyutlar işaretlenmiştir.

Ancak, hazır devreleri kullanırken hataların çok olası olduğuna dikkatinizi çekiyorum. Bu nedenle, güzel kumaşlarınızdan bir elbise kesmeden önce bir numune alın. Montajların serbestlik derecesini ve yoğunluğunu eklemek (veya azaltmak) isteyebilirsiniz. Tam olarak bu kalıba göre bir elbise kesip diktim, iyi çıktı. Ama hepimiz çok farklıyız - duruş, hacimler. Ve tadı.

Bedenler için desenler: Göğüs cm ve cm


cm ve cm boyutları için

resimler tıklanabilir, mobil cihazlarda büyütün


Bedeninizi bulamazsanız endişelenmeyin. Bu şemaya göre kalıbı oluşturmak kolaydır:
Kalıbın genişliğini sadece göğüs çevresi ve artışlarına göre belirlemeniz gerekecek.


Çıplak omuzlu bir elbise nasıl kesilir ve dikilir

önce korse ve kollarda ne kadar kumaş bırakacağını "tahmin ederek" eteği kesin. Kaplamalar, desenler arası hamlelere "uyacak".

Sonra - katlanmış bir raf, katlanmış ve kollu bir sırt (genişletilmiş bir desen). Paylaşılan ipliğin yönüne dikkat edin, işleme için 1 cm boşluk bırakın.


Elbisenin montaj sırası aşağıdaki gibidir:

  1. kollu kollu dikmek
  2. korse yan dikişleri ve kolların bölümleri - tek bir çizgi. İnce pamuğu işlemeyi tercih ederim.

Yaz geldi - tatil, güneş, kum ve plaj zamanı. Bu sıcak mevsimde gerçekten hafif, güzel ve en önemlisi rahat kıyafetlerin elimde olmasını istiyorum. Resort gardırobunuzu kendi başınıza çeşitlendirmek istiyorsanız, omuzları açık yazlık elbise modeli tam size göre. Bu karmaşık olmayan kıyafet, kıyafetlerin kaymasına izin vermeyen elastik bir bant tarafından mükemmel bir şekilde tutulur. Ek olarak, kayışların olmaması, açık ten rengi çizgiler sorununu çözer.

Bu kıyafet, sahilde yürüyüş yapmak ve yüzmek için harika, çünkü çıkarması inanılmaz derecede kolay ve giymesi de bir o kadar kolay.

Gelecekteki elbisenin modeli çok basittir: geniş kalçalı kızlar için yamuk ve elma veya kum saati figürü için dikdörtgen. Elastik bir bant ekledikten sonra malzemenin üzerinize nasıl oturacağını görebilirsiniz.

Aynı desen, elastik bir bant üzerinde fırfırlı bir elbise için uygundur. Ancak burada, ürünün ana bölümünü oluşturduktan sonra çok çalışmanız ve bunları kendiniz dikmeniz gerekir.

Arka ve ön şekil ve boyut olarak tamamen aynıdır.

Birinci aşama: hazırlık

Elastik bantların sonraki dikimi için elbisenin ana kısmını hazırlamamız gerekiyor.

İşte nasıl gidiyor:

  • Beğendiğiniz kumaşı seçin. Triko, pamuklu veya şifon en iyisidir. Bir kalıp sabun ve bir desen kullanarak, boyunuza ve çevrenize göre kumaşa işaretler yapıyoruz;
  • Ön ve arka tarafları kesin, dış tarafları içe doğru katlayın ve bastırın;
  • Sonra deneyip kıyafetlerin doğru uzunlukta ve genişlikte olduğundan emin oluyoruz;
  • Bir dikiş makinesi alıyoruz ve dikişli dikişleri düzenli bir dikişle tutturuyoruz veya bir dikişle manuel olarak dikiyoruz "ileri iğne";
  • Kumaşın kabarmasını ve yayılmasını önlemek için kenarlarını içe doğru bükmeniz ve dikmeniz gerekir;
  • Eğer fırfırlı bir elbise dikmeyi düşünüyorsanız bu aşamada dikmelisiniz.

İyi bir desen, figürünüzün avantajlı yerlerini vurgulamanıza ve kusurları gizlemenize yardımcı olacaktır.

Yeni başlayanlar için kesme ipuçları:

  • kumaşı kesmeden önce ölçü aldığınızdan emin olun;
  • bir kemer ekledikten sonra bornozunuzun biraz zıplayacağını unutmayın, bunu aklınızda bulundurun, aksi takdirde kalıp düzgün kurulmayacaktır;
  • üründe arka ve ön detayları aynıdır;
  • dikdörtgeninizin genişliği kalça çevresinin iki katı olmalıdır;
  • dikişi yanlara değil, sırtın ortasına yerleştirebilir ve ipliklerden tasarruf edebilirsiniz;
  • Şifon kullanırken dikkatli olun, astar dikmeniz gerekebilir.

Elastik bant nasıl dikilir?

Bu prosedürün iki uygun yolu vardır: manuel olarak ve bir daktiloda.

Dikiş mağazalarından ve internetten satın alınabilecek elastik bant çeşitleri gerçekten çok büyük. Geniş ve dar, naylon ve silikondan yapılmış, düz ve delikli, sıkı ve serbest malzeme seçenekleri bulunmaktadır. Ancak makine teknolojisi için makaralarda tam olarak elastik ipliklere ihtiyacımız var - bunlar ince ve iyi esniyor.

İlk dikiş yöntemi elle


Bu yöntem, dikiş makinenizin bozulduğu veya daktiloda nasıl dikileceğini bilmediğiniz durumlar için iyidir. Elle dikmek için dört ila yedi santimetre genişliğinde şeritler halinde elastik bantlara ihtiyacınız var. Malzemenin deseni çok sıkı veya sarkma olmamalıdır.

Rahatlık ve rahatlık için en üstteki bandı daha sıkı tutturmak daha iyidir. Bu kadar sıkı ve geniş bir bant sizi gelecekte birçok sıkıntı ve sıkıntıdan kurtaracak, ürünü sıkıca tutacak ve en uygunsuz anda kaymasını önleyecektir.

Adım adım talimat:


  • Elastik bantların takılacağı elbisenin bölgelerini işaretliyoruz. Kumaş yarı mamulünüzü giyin ve aynanın önünde durarak lastik bantları yerleştirmek için bir kalıntı ile şematik çizgiler uygulayın. Bu işaretler bel ve göğüs hizasında olmalıdır. Elbiseyi çıkarıyoruz ve ürünün direkleri arasında yatay bir yüzey üzerinde bir yakınsama çizgisi çiziyoruz;
  • Makaramızdan elastik bantları istenilen uzunlukta ölçüyoruz (4 ip kullanıyorum). Segmentlerin uzunluğunu kendiniz denediğinizden emin olun - sarkmamalı veya cilde kazmamalılar. Gerekli sayıda ipliği kesiyoruz ve uçları çakmakla yakıyoruz (tüm sentetik şeritler parçalanmayı sever);
  • Elastik bantların uçlarını birbirine bağlıyoruz ve bir iğne ve iplik yardımıyla küçük dikişlerle dikiyoruz;
  • Şimdi yüzüklerimizi elbisenin uygun yerlerine düzgün bir şekilde dikmemiz gerekiyor. Unutmayın, bu aşamada desenin elastike eşit ve gergin bir şekilde dikilmesi çok önemlidir. Yüzüğümüze dikiş için altı tek tip çizgi çiziyoruz. Dikiş yerinde elbise üzerinde aynı dikey işaretleri yapıyoruz;
  • Yüzükler ve kumaş üzerinde doğru yerleri birleştirdikten sonra ipleri elbiseye tutturuyoruz;
  • Prosedürü daha küçük bölümler için tekrarlıyoruz, her seferinde daha yoğun boşluklar işaretliyoruz. Desenimiz görsel olarak estetik olana kadar bu işleme devam ediyoruz;
  • Aynı işlemi kalan tüm bölümler için tekrarlıyoruz. Desenin kaymaması için bakarız ve çizgilerin düzgünlüğünü izleriz. Bu oldukça zahmetli bir aşamadır, konsantrasyon ve doğruluk gerektirir, ancak sonunda bitmiş bir kıyafet elde ederiz.

İkinci dikiş şekli bir dikiş makinesindedir.

Elastik ince iplik sakızı satın alıyoruz, bu yöntem için sadece onlar uygundur.

Bobini cihazdan çıkarıyoruz ve üzerine elastik ipliğimizi bir streç ile sarıyoruz (elbisenin çıplak omuzlarla sıkılığı tansiyon kuvvetine bağlıdır). Aynı zamanda makinenin gözüne sıradan bir iplik geçiriyoruz. İkinci ipimizin tansiyonunu büzülmemesi için ayarlıyoruz. Bu iplik, ürünün genişliğinin daha sonra ayarlanması için gereklidir.

Gerginliği ve dikiş sıklığını ayarlamak için dikişimizi gereksiz bir kumaş parçası üzerinde test ediyoruz. Her şey yolundaysa, kıyafetimizi yakmaktan çekinmeyin.

Çalışkan - parlak bir ışık hayat boyunca yanar, tembel - loş bir mum

yorum 18 yorum

Plaj elbiselerinin yaratılmasına ayrılmış makalenin bu bölümünde, size "elastik bantlı elbise" denilen şeyi nasıl yapacağınızı anlatacağız.

Omuzlarda beyaz, bronzlaşmamış çizgilerin oluşmasını engelleyen vücuda askısız olduğu için bir sahil beldesi için idealdir. Ayrıca elastik bantların gerilebilirliği sayesinde elbisenizi bile çıkarmadan mayo giyebilirsiniz, bu da plaj kabinlerinde uzun bir kuyruk varsa çok kullanışlıdır.

Böyle bir plaj elbisesinin deseni sıradan bir dikdörtgen veya yamuktur. Ve elbise, bir lastik bantta dikildikten sonra şeklini alır.

Yukarıdaki şema, fotoğraflardan beyaz ve sarı plaj elbisesi modellerinin modellerini göstermektedir (desen özünden uzaklaşmamaları için fırfırlar-fırfırlar çizmedim). Bence herkes bir elbiseye farbala dikebilir. Sırtın deseni, önün deseniyle tamamen aynıdır (yani, aynı zamanda bir dikdörtgen veya bir yamuk).

İlk önce, elastik bantlarda dikmek için bir elbise hazırlayın:

Diyelim ki elimizde 2 adet trapez kumaş var: biri arka, diğeri ise gelecekteki elbisemizin önünde. Sağ taraf içe gelecek şekilde üst üste koyun ve bir daktiloda düz bir çizgide 2 yan dikiş dikin.

Şimdi hemen yapabilirsiniz ürünün üst kenarını işleyin(parçalanmamak için), kesimin kenarını içe doğru katladılar ve diktiler. Daktilosu olmayanlar, en yakın giyim tamirhanesine veya atölyesine gidebilirler - 5 dakika ve birkaç dolar içinde her şeyi hızlı bir şekilde size dikeceklerdir. Ayrıca elastik bantları dikmeden önce ürünün alt kenarını hemen işleyebilir veya bir raketle dikebilirsiniz (dilerseniz daha sonra da yapabilirsiniz).

Şimdi aynı elastik bantları bir elbiseye nasıl dikeceğimizden bahsedelim. Burada 2 yol var - manuel ve dikiş makinesinde.

Artık mağazalar çok çeşitli lastik bantlar sunuyor: sıkı ve yumuşak, geniş ve dar, sade ve ajur desenli. Ayrıca sahibiz elastik iplik makaraları(sözde lastik bantlar) - elastik bantlarda ikinci makine dikiş yöntemi için ihtiyacımız olan şey bunlar.

1. Elastik bantlarda manuel dikiş yöntemi. Dikiş makinesi olmayanlar veya onunla pek samimi olmayanlar için uygundur. Şahsen, savaş öncesi bir Alman manuel Singer makinesinin sahibi olduğum için elastik bantları elle diktim.

Elastik bantlarda manuel bir dikiş yöntemi için seçmek daha iyidir yumuşak elastik çok sıkı değil ve çok geniş değil elastik bantlar (genişlik mm), sadece düz veya ajur desenli olabilirler. Tek şey, eğer küçük çocuğunuz etek ucunuzu çekmeyi seviyorsa ve bir gün herkesin önünde bu straplez elbiseyi sizden çekip alacağından korkuyorsanız, elbise için üstteki elastik bandı daha dar ve daha geniş seçebilirsiniz. elbiseyi vücutta daha sıkı tutacak şekilde dinlendirin.

Başlangıçta, neredeyse bitmiş dikişli bir plaj elbisesinde ihtiyacınız olan elastik bantların dikildiği yerleri çizgilerle işaretleyin. Aynanın önünde elbiseyi kendilerine dayadılar ve göğüs ve belde küçük izler yaptılar - yani. elastik bantlarda dikiş için istenen seviyeleri özetledi. Daha sonra elbiseyi yere yayarak cetvelle elbisenin önüne ve arkasına tebeşirle çizgiler çizdiler.

şimdi ihtiyacın var birkaç parça elastiki ihtiyacınız olan uzunlukta kesin, Bunu yapmak için, kendilerini bir elastik bantla sıkıca sardılar (ama çok fazla değil, böylece elastik bant vücuda yapışmaz) ve kestiler (kesimin kenarı bir çakmakla yakılabilir, böylece çiçek açmaz).

Hemen bir halkaya bir parça sakız bağlandı, bir iğne ve iplik alındı ​​ve dikişlerle sabitlendi.

Şimdi görevimiz bu sakızı dikmek bir elbise içinde eşit gerilimle. Elastik düzensiz bir gerilimle dikilirse, elbise bir yerde diğerinden daha fazla toplanacaktır.

Bunu başarmak çok basit:

Yukarıdaki şemada pembe noktalı bir çizgi ile elastik bir bant ve bir elbise ile kenetlenmesini tasvir ettik. Bir halkaya dikilmiş elastik bir bantta, birbirinden eşit mesafede bir kalemle dört işaret yaparız. Cetvel ile bir şey ölçmenize gerek yok, aşağıdaki şemadaki gibi yapıyoruz:

Aynı şekilde, elastik olarak dikmek için tasarlanan çizgide elbise üzerinde işaretler yapıyoruz.

Ve şimdi elbise üzerindeki işaretleri lastik üzerindeki işaretlerle birleştirip bu yerlere dikiyoruz. Diktik, şimdi elde edilen dört bölümün ortasına (lastik ve elbise üzerine) yeni işaretler yapıyoruz ve yine lastik üzerindeki işaretlerle etek üzerine işaretleri dikiyoruz. Ve böylece, tüm elastik dikilene kadar.

Daha sonra bir sonraki lastik parçasını alıp elbisemizde bir sonraki sıraya aynı şekilde dikiyoruz.

Sizi temin ederim, göründüğü kadar zor değil ve her şey çok hızlı oluyor, tüm süreç sadece bir akşam sürecek. Kanepede TV'nin önünde - her şeyi nasıl yaptığınızı kendiniz fark etmeyeceksiniz - son elastik bandı ve BAM'ı diktiler! yeni bir elbisen var.

2. Makine dikiş sakızı.

Mağazada elastik iplik sakızı alıyoruz (her zamanki gibi makaralara sarılırlar). Bobini (mekik) makineden çıkarıyoruz ve etrafına elastik ipliği sarıyoruz sıkı, yani sararken hafifçe gerin. Dışarıda, makineyi normal bir iplikle dolduruyoruz, ancak bu üst ipliğin gerginliğini ayarlarken bir hoşgörü yaparız(böylece sıkı dikişlerle dikilmez, ancak hafifçe zayıflatılır). Daktiloda diken beni anlar. Bobin ipliğinin (iplik-elastik bant) dikişte serbestçe hareket etmesi için gevşetme gereklidir, bu bize dikişten sonra sıkma ve sıkma fırsatı verecektir.

Makineye yakıt doldurduk, ayağın altına bir test kumaş parçası koyduk ve karalamaya gittik - dikişin nasıl oturduğunu, üst çizginin gevşeme derecesini, bu gevşemenin serbestçe hareket etmenize izin verip vermediğini kontrol edin, alt sakız ipliğini sıkın.

İşte böyle bir çizgi fotoğrafta nasıl görünüyor:

Sağ taraf (gevşek üst iplik)Yanlış taraf (gerilimli iplik elastik bobin)Sonuç güzellik

Yoksa elastik bant dikmek için başka (basitleştirilmiş) bir makine yöntemi var mı?. Birçok modern dikiş makinesinin kıvırcık dikiş işlevi vardır, yani düz bir çizgi değil, örneğin bir zikzak. “Zigzag” modunu ayarlıyoruz, kumaşı ayağın altına ve istenilen çizginin ortasına koyuyoruz. kumaşın üzerine elastik bir iplik koyun, ve karalama. Zigzag dikişin elastik ipliği kumaşa bastırdığı (delinmeden, çünkü ortada olduğu için) ortaya çıkıyor ve daha sonra kolayca sıkılıp sıkılabiliyor.

Yani, sadece modaya uygun bir plaj elbisesi yapabilirsiniz.

Aynı şekilde, uzun bir plaj elbisesi veya çok renkli çizgili bir elbise yapabilirsiniz (etek, farklı renklerde kumaş şeritlerinden oluşur). Korse için ayrı bir dikdörtgen desen ve yemyeşil bir etek için ayrı bir geniş dikdörtgen desen yapabilirsiniz (aşağıdaki fotoğraftaki 4. elbisede olduğu gibi). Bu durumda, önce korse ve etekleri birlikte dikeriz, yan dikişler yaparız, üst ve alt kenarlarını işleriz ve sonra elastik bantları dikeriz.

Hepsi bu, devam edin - ve birkaç akşam yeni bir elbiseniz olacak. Bu arada, aynı elbiseler küçük kızlar için de yapılabilir. Ve bir sonraki makalemizde "Köylü tarzında elbiseler ve bluzlar - kendi ellerinizle hızlı ve kolay bir şekilde" lastik bantlarda aynı dikiş prensibine göre elbise ve köylü bluzlarının nasıl yapıldığını anlatacağız.

Olga Klishevskaya özellikle site için

Takılması gereken elbise modellerinin beline keten lastik (elastik bant) takılır. Bu durumda kayış (kesik veya tek parça) kullanılmaz. Elastikin her iki tarafındaki kıvrımların yoğunluğu korunur.

Elastik, bir dikiş makinesi kullanılarak veya manuel olarak ürüne takılır. Kumaşın bir daktiloda dikildiği elastik iplikler (kauçuk iplikler) yardımıyla elbiseyi bel seviyesinde daraltabilirsiniz.

funduszeue.info

Ürün hazırlama

Elbise modeline bel hizasındaki lastikliyi dikmeden önce kesim detaylarını hazırlamak gerekir.

  • Elbisenin önünü elbisenin arkası ile sağ tarafları içe gelecek şekilde hizalayın. Kenarlara çizgiler koyun.
  • Modelin üst kısmını işleyin.
  • Dilerseniz bu aşamada dip işleme yapabilirsiniz.

Dikiş kuralları

Kauçuk kayışın türünden bağımsız olarak, temel kurallara uyarak tabana tutturmak gerekir.

  • Bandın kauçuk damarlarını iğne ile delmeyin. Delinmeler sakızın deformasyonuna neden olabilir - hasar görürse gerilmeyi durdurur. Elle veya makine ile bir hat döşerken, iğnenin bandın lastik damarları arasına yapıştırılması tavsiye edilir. Bu durumda zikzak hattı daha güvenli kabul edilir.
  • Çalışma sırasında, bant eşit olarak gerilmelidir. Lastik bandın gerginlik derecesi değişirse, modelin belindeki farklı bölgelerdeki kıvrımların yoğunluğu farklı olacaktır.

funduszeue.info

dikiş yöntemleri

Bir elbisenin beline elastik bir bant dikmenin üç ana ve iki ek yolu vardır. Yöntemler, kauçuk malzeme tipine (elastik bant, elastik iplik), dikiş tipine (düz, zikzak) ve dikiş tekniğine (manuel, bir dikiş makinesi kullanarak) göre birbirinden farklıdır.

Ana

Elle veya basit makine dikişi ile

Bir elbise modelini elastik bir bant üzerine elle "indirirken", yaklaşık 6 mm genişliğinde, sıkı olmayan, kolayca gerilebilir elastik bantlar tercih edilir. Birkaç kauçuk katman varsa, üst kısım daha geniş bir şerit şeklinde yapılabilir.

Elastik bandı takmak için bu yöntemi kullanmanın bir sonucu olarak model, yumuşak kıvrımlarla donatılacaktır.

  • Lastik kayışın geçeceği kumaş üzerindeki çizgiyi işaretleyin.
  • Gerilmiş bir biçimde, bel çevresinin ölçümüne göre lastik parçayı kesin. Elastik bant, çok fazla gerginlik olmadan belin etrafına sarılarak ölçülebilir (vücuda dokunmalı, sarkmamalıdır).
  • Segmenti bir halkaya bağlayın. Bu işlemin bir başka çeşidi, bandı ikiye bölmeyi içerir. Bir parça modelin önüne, ikincisi arkaya takılacaktır.
  • Lastik halkayı eşit şekilde çekerek elbisenin bel bölgesine dikin. İkinci seçenekte - çekerek lastik bir şerit dikin.
  • Elastikin kumaşa eşit dağılması için lastik halkayı kurşun kalemle 4 eşit parçaya bölmek gerekir. Kumaş üzerinde benzer işaretler yapılır. Lastik kayış parçalar halinde takılırsa, her kumaş ve lastik bölümü bölümlere ayrılmalıdır.
  • Ortaya çıkan etiketler birbirine dikilir. Ayağın altındaki lastik şeridi çekerek makine hattını yatırın. Elastik bandı bir elin iki parmağıyla gererek, aynı anda kumaş parçasını düzeltin.
  • Şerit elle dikilirse, ilk dikiş aralıkları tekrar bölünür ve tekrar dikilir. İşlem, kayışın tamamı ürünün içine girene kadar tekrarlanır.

funduszeue.info

Bir zikzak dikiş ile

  • Elastik bandı iki eşit parçaya kesin ve bir kenara koyun.
  • Ürünün genişliğinin ölçüsüne eşit uzunlukta başka bir elastik parça kullanın.
  • Makine ayağının altına uzun bir lastik parçası yerleştirilir. Geniş bir zikzak adımı olan zikzak tipi bir dikiş kullanılır. Kumaş, bandın kenarından mm iğne ile delinmelidir.
  • Elastik çizgiyi kıvırcık bir dikişle kumaşa bastırın. Bu durumda bant hareketli kalabilecektir. Sonra sıkılabilir.
  • Tüm kauçuk parçası çizginin altına girdikten sonra, işin başında kesilen sakızın yarısını yanına koyun.
  • Kısa bölümün kenarlarına karşılık gelen çizginin altındaki elastike iki işaret uygulanır.
  • Uzun elastik bandı, daha önce yapılan işaretler modelin kenarlarıyla hizalanana kadar sıkın.
  • Elastik bandın kenarlarını kumaşın kenarlarına sabitleyin.

funduszeue.info

İpli montaj

  • Lastik bandın dikileceği dikişin uzunluğunu ölçün.
  • Aynı uzunlukta bir kumaş şerit kesilir. Böyle bir şeridin genişliği, dikiş yapmak için yapılan ilaveler dikkate alınarak elastik bandın genişliğine eşit olmalıdır.
  • Kemer konum alanına bir parça kumaş (büzme ipi) dikilir.
  • Kenarlarından birine bir çengelli iğne takarak oluşturulan kanaldan bir lastik bant geçirin.
  • İlk olarak, lastiğin arka kenarını kumaşa ve iplik geçirdikten sonra - ön tarafa sabitlemeniz önerilir.

funduszeue.info

bunlara ek olarak

Ek yöntemler, ürünün bel bölgesinde belirli sayıda elastik iplik sırasının sabitlenmesiyle ilgilidir.

funduszeue.info

Basit dikiş

  • Dikiş makinesinin alt kısmına elastik iplik geçirilmiştir. Gerekirse, dikişi yerleştirdikten sonra alt ipliğin sıkılmasına izin verecek bir gerginlik gevşeterek üstüne normal bir iplik yerleştiririz.
  • Ürünün "yüzü" hafif gevşek bir üst iplikle dikilir.
  • Yanlış tarafa gerilimli bir çizgi döşenir.
  • Tabanın bir kenarından diğerine bir çizgi koyarak lastik ipliği istenen sınıra çekin. Kauçuklaştırılmış iplik, basit bir iplik tarafından oluşturulan ilmeklerin içinde serbestçe "yürümelidir".

zikzak dikiş

  • Elastik iplikler, kumaş üzerine çizilen ilgili çizgiler üzerine bindirilir.
  • Üstüne bir zikzak dikiş serilir.
  • İplikler istenen bağlantı derecesine ulaşılana kadar çekilir.
  1. Çalışmaya başlamadan önce, kağıda bir bel çevresi çizebilir, ürünün arka ve ön ortalarını üzerinde işaretleyebilir, ardından ortaya çıkan parçalar yan noktaları işaretleyerek ikiye bölünmelidir. Ortaya çıkan parçaları birkaç kez ikiye bölün. İlk dairenin içinde daha küçük yarıçaplı bir daire çizilir - bu bir elastik banttır. Dış dairenin işaretleri ona aktarılır.
  2. Kumaş tabanını (kauçuk kemerin takılacağı) bel hizasında arka arkaya katlayarak eşit parçalara bölün. Katlama parçaları azaldıkça işaretler yapılır.

Kategoride popüler:

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

okuman
Plastik kaşıklardan el işleri: Kendin yap takıları nasıl yapılır (78 fotoğraf)

Plastik kaşıklardan el sanatları: kendi ellerinizle nasıl süslemeler yapılır

okuman
Kendin Yap sapan boncuklar: Yeni başlayanlar için bir tığ işi ana sınıfı Sapan boncukları nasıl monte edilir

Kendi elinizle slingo boncukları: tığ işi ustalık sınıfı

okuman
kendin yap popik bebek: ana sınıf

kendin yap popik bebek: ana sınıf

okuman

MESLEK ELEMANI TANIMI

Kadın plaj giysilerinin (plaj elbisesi-pareo, şort, mayo, bikini) kalıp, kesim ve dikim &#;ncesi işlemlerini hazırlayarak, dikimini yapabilme bilgi ve becerisine sahip bireydir.

GİRİŞ KOŞULLARI

  • 1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak. 2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel &#;zelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler sekt&#;rde; 1. K&#;&#;&#;k /b&#;y&#;k &#;l&#;ekli işletmelerde, 2. Moda evleri/ butiklerde, 3. Kendi işyerinde veya evinde v.b yerlerde &#;alışabilirler

EĞİTİMCİLER

Usta öğretici, bu programla ilgili modül ve yeterlikleri almış olmalıdır.

1. Programın uygulanmasında Giyim &#;retim Teknolojisi alanında eğitim almış ve tercihen sekt&#;r deneyimi olan alan &#;ğretmenleri g&#;rev almalıdır. 2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Giyim &#;retim Teknolojisi alanında sekt&#;r deneyimi olan teknisyen ve meslek elemanlarından yararlanılabilir. 3. Usta &#;ğretici; bu programla ilgili mod&#;l ve yeterlikleri almış olmalıdır.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Bireylerin, &#;eşitli &#;l&#;me ara&#;ları kullanılarak; 1. Mod&#;llerin sonunda kazandığı yeterlikler &#;l&#;&#;lecektir. 2. Mod&#;ller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları &#;l&#;&#;lecektir. 3. &#;l&#;me sonu&#;ları program sonunda değerlendirilecektir. 4. Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları t&#;m &#;ğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.

BELGELENDİRME

Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

  • Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.
  • Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.
  • Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.
  • Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.
  • Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.
  • Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.

EĞİTİM SÜRESİ

1. Meslek programının toplam eğitim s&#;resi / saat olarak planlanmıştır. 2. Eğitim s&#;resinin okul, işletme ve bireysel &#;ğrenme i&#;in ayrılmış dağılımı, mod&#;ller ile ilgili a&#;ıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

EĞİTİME AÇILAN KURS MERKEZLERİ

BAŞVURU OLAN KURS MERKEZLERİ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası