evde yoğurtla peynir nasıl yapılır / Yoğurttan Peynir Yapımı | İzmirdenlezzetler

Evde Yoğurtla Peynir Nasıl Yapılır

evde yoğurtla peynir nasıl yapılır

Kaşar Peynir Yapımı

Kaşar Peynir Yapımı

“Kaşar peynir nasıl yapılır?” sorusunun cevabı oldukça kolaydır. Sadece dört malzemeyle kendiniz yapabileceğiniz kaşar peynir yapımı için yarım su bardağı peynir mayası, yarım su bardağı yoğurt, bir yemek kaşığı tuz ve 4 kilogram çiğ süt gerekmektedir. Sütünüzü güvendiğiniz bir kurumdan almanız kaşar peynirinin çok daha lezzetli ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Malzemeleri aldıktan sonra öncelikle çiğ ve tam yağlı olarak aldığınız sütü derin bir tencerenin içinde kısık ateşte 70 dereceye gelene kadar kaynatın. Sütün kısık ateşte kaynatılması sütü pastörize bir hale getirecektir. Daha kolay pastörize olması için sütün ısısının hızlıca düşmesine çaba gösterin.

Kaynayan sütün ısının hızlıca düşmesi için sütü kaynattığınız tencereden daha büyük ve içine soğuk su konulmuş bir tencerenin içine koyun. Süt parmak yakmayan bir ısıya geldiğinde içine yoğurt ilave edebilirsiniz. Yoğurdun ardından ise peynir mayasını ilave ederek sütün mayalanması için yaklaşık 1,5-2 saat bekleyin. Sonrasında mayaladığınız sütü tekrar ocağa alarak minik topaklar oluşturana kadar tel bir çırpıcıyla çırpın. Çırpma işleminden sonra elastik bir yapıya gelecek olan peyniri önce tencerenin kenarında sonra bir süzgeç üstünde tahta kaşık yardımıyla sıkıştırın. Sıkışıtırdığınız peynirleri bir tülbentin üstüne alın üstünü kapatıp bekletin. Daha sonra tülbentte sıkarak peynirin suyunu süzün. En son aşamada ise eriyene kadar suda kaynatıp sonrasında dolapta bir gün bekletin.

Evde Peynir Yapımının Püf Noktaları

Evde Peynir Yapımının Püf Noktaları

Evde peynir yapmanın en temel iki püf noktası bulunmaktadır. Bunlardan biri sütle ilgilidir. Diğeri ise peyniri oluşturan en temel malzemelerden olan mayayla. Öncelikle peynir yapmak için süt çiğ ve tam yağlı olmalıdır. Çiğ süt kullanımını gerekli kılan ilk neden çiğ sütün doğal yani daha sağlıklı olmasıdır. Pastörize sütler her ne kadar uzun ömürlü olsalarda birçok farklı aşamalardan geçerler. Aynı zamanda pastörize sütler birçok aşamadan geçtiği için peynir mayasının tutması ya da maya kullanmayanların mayasız peynir yapması biraz daha zor olacaktır. Sonrasında ise güzel bir peynir yapmanın en kolay ve en çok tercih edilen çeşidi peynir mayası ile peynir yapımı diyebiliriz.

Peynir mayası diğer yöntemlere göre daha kolay olsa da aldığınız mayanın taze ve kaliteli olması sizin peynirinizin daha güzel ve taze olmasını sağlayacaktır. Eğer peynir mayası yoksa peynir yapma süreci mayayla yapılan peynir sürecine göre daha uzun olacaktır. Evde peynir yapımı mayasız da mümkündür. Mayasız peynir yapımı için peynir altı suyu ve limon kullanılabilmektedir. Peynir mayasının ve diğer yöntemlerin yanında en çok tercih edilen bir diğer peynir yapımı yöntemi ise sirke ile peynir yapımı olarak belirtilir.

Beyaz Peynir Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyaz Peynir Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyaz peynir yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey kullanılan bütün malzemelerin güvenli yerlerden taze olarak temin edilmiş olmasıdır. Kullanılacak maya ve süt kesinlikle taze olmalıdır. Beyaz peynir doğru aşamalarla doğru derecelerde kaynatılmalıdır. Peynir yapımı dikkat edilmesi gereken bir iştir ama aynı zamanda oldukça karlı da olabilmektir. Çünkü evde olan malzemelerle çeşitli aşamalardan geçerek yapılabilmektedir.

Peki, kesilen sütten peynir yapılır mı? Tabii ki yapılabilir. İçine limon veya sirke koyarak kesilmeye başlamış sütlerinizi değerlendirebilirsiniz. Beyaz peynirin yanı sıra ona çok benzeyen işlemlerle evde krem peynir yapımı da mümkündür. Aynı zamanda evde krem peynir yapımı mayasız olarak da mümkündür. En lezzetli peynirleri yapmak için gerekli olan süt, süzgeç, saklama kabı ve daha fazlasını Trendyol'dan temin edebilirsiniz.

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir kahvaltılarımızın vazgeçilmez parçasıdır. Peynir tüketimi sağlıklı bir beslenme planı içerisinde her zaman yer almalıdır. Harika bir protein kaynağıdır, çok sağlıklı yağlar içerir. İçerdiği kalsiyum ise kemik sağlığı için çok önemlidir.

Evinizde birbirinden lezzetli peynirler yapabilirsiniz. İki farklı yöntemi evde peynir yapımı için kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerle mayalı veya mayasız peynirler elde edersiniz. İhtiyacınız olan kaliteli sütü ve peynir mayasını da yöresel ürünler satan tedarikçilerden ya da güvendiğiniz üreticilerden temin edebilirsiniz.

Mayalı peynir nasıl yapılır?

Peynir yaparken reçetenize ve maya tedarikçinizin önerilerine harfiyen uymalısınız. Peynir mayası konusunda özenli davranın. Sağlıklı ve doğru koşullarda saklanmış mayaları seçin. Sütü yapmak istediğiniz peynirin reçetesinde belirtilen sıcaklığa getirip mayasını tam derecesinde katın. Sütü reçetenize uygun sürede mayalayın. Sürenin sonunda oluşan pıhtıları tülbent yardımıyla süzün. Taze peynir yaptınız bile!

Peki beyaz peynir nasıl yapılır? Taze peyniri tülbentin içinde iki ağır kap arasında sıkıştırıp bekletin. Peynir formunu aldıktan sonra tuzlu su salamurasına yatırın. Beyaz peynir olgunlaşana kadar buzdolabında saklayın.

Mayasız peynir nasıl yapılır?

Mayasız peynir yapımında sütü kestirmek için peyniraltı suyu, yoğurt, limon veya sirke kullanmanız gerekiyor. Kaynayan sütü ocaktan alın ve içine peyniraltı suyu, yoğurt, limon veya sirkeden birini katın. 15 dakikada kesilecek sütü tülbent yardımıyla süzün, yine tülbentin içinde şekillendirip sıkıca sarın. Üzerine düz bir ağırlık koyup en az 8 saat bekletin. Suyunu iyice salan peyniri kapalı bir kaba alın ve buzdolabında muhafaza edin.

Evde peynir yapımının püf noktaları:

  • Mayalı peynir yaparken sütü ısıtın, asla kaynatmayın.
  • Kaliteli peyniri peynir yapımı sırasında fazla maya kullanarak elde edemezsiniz. Fazla maya kesilen sütün pıhtılarını yumuşatır.
  • Pıhtılaşma süresi mayaya göre 90 ila 120 dakika arasındadır. Pıhtılar süt salmaz, kabına yapışmaz ve bıçakla kesildiğinde sarı su akar hale geldiğinde kıvamını bulmuştur.
  • Salamura ve tuzlama peynir suyunun ayrılmasını, peynirin sertleşmesini, olgunlaşmanın düzenli olmasını ve dayanıklılığın artmasını sağlar.

Kendi ellerinizle hazırladığınız peynir hazırsa gurme tariflerimizden birisi olan peynirli domates sepetini denemeye ne dersiniz?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası