siyah moli balığı doğum belirtileri / Moli Balığı Özellikleri Ve Bakımı Nasıl Olmalıdır? - funduszeue.info

Siyah Moli Balığı Doğum Belirtileri

siyah moli balığı doğum belirtileri

Moli Balığı (Poecilia Sphenops) Nedir Ve &#;zellikleri Nelerdir? Bakımı, Yemi Ve &#;remesi Hakkında Rehber

 Moli balığı, en beğenilen ve en bakımı kolay akvaryum balıkları arasında yer alır. Siyah, sarı, portakal, beyaz ve balon moli gibi pek çok çeşidi bulunur. 

Moli Balığı (Poecilia Sphenops) Nedir?

 Moli balığı, bakıma çok ihtiyaç duymayan, barışçıl ve parlak renkli bir canlıdır. Çevresini yüzmeyi ve keşfetmeyi sever. Yeni başlayan kişiler tarafından beslenebilir. Aynı zamanda birkaç detaya dikkat edildiği sürece kolay bir şekilde üretilebilir. 

Moli Balığı (Poecilia Sphenops) Özellikleri Nelerdir?

 Epistes balıkları, işi moliler gibi çiftleşme sonrasında tekrar çiftleşmeden birkaç defa doğum yapabilir. Lepistes, plati ve kılıçkuyruk gibi canlı doğuran balıklar içinde yer alır. Göz alıcı renklere sahip gövdeleri, huzurlu tutumları ile bütünleşince dünya çapında bir üne sahip olmuşlardır. Avrupa’dan, Asya kıtasına kadar dünyanın hemen her yerindeki evcil hayvan mağazalarında bu canlılara rastlamanız kuvvetle muhtemeldir. 

 Akvaryumda moli balığı bakımı, konusunu mercek altına alacak, özellikleri, habitatı, bakımı ve üretimi konusunda dikkat edilmesi gereken pek çok özellik vardır. Moli balıkları, Orta Amerika ve Güney kökenli küçük bir boyutu olan tropikal bir balık türüdür. Tipik olarak akıntılarında ve tatlı su kaynaklarında bulunurlar. Ama tatlı su akıntılarının denizle kavuştuğu acı su kaynaklarında ya da bataklıklarında da yaşadıkları bilinir. 

 Moli balıkları, bilimsel bir şekilde Poecilia olarak ana bir familyanın ismi ile tanınır. Bu balıklar görünüm bakımından yanlardan biraz düzleştirilmiş gibi görünen oldukça uzun bir gövdeye sahiptir. Bu balıkların ağızları yukarı yönlü, gözleri diğer canlı doğuranlara göre daha iri ve nispeten büyük bir yapıya sahiptir. 

Moli Balığının Balığı Bakımı ve Beslenmesi

 Doğal ortamlarında böcekler, küçük omurgasızlar ve larvaları ile ama yumuşak dokulu bitkiler ve algler ile beslenirler. Akvaryum ortamında meydana gelen algler diyetlerinin önemli bir parçasını oluşturur. Dudak yapıları ise, yüzeyde oluşan algleri sıyıracak şekilde gelişmiştir. 

Moli Balığı Ne Yer ve Yemi Nasıl Seçilmelidir?

 Moli balıklarının beslenmesi için algler dışında canlı doğuranlara yönelik üretilen pul, kuru yemler ve granül yapıdaki yemler kullanılabilir. Kuru yemlerinin dışında haftada bir ya da iki defa canlı yem verilmesi de protein desteği sağlar. Canlı yeminin temizliği konusunda çekinceleriniz varsa dondurulmuş sivrisinek larvası gibi farklı ürünleri de kullanabilirsiniz. 

Moli Balığı Balığı Nasıl Ürer ve Üremesi Nasıldır?

 Moli balıkları, en fazla canlı doğuran balıklar grubu içinde yer alır. Yani yumurtaları genellikle vücutlarında gelişir ve bu gelişim sonrasında serbest bir şekilde canlı şekilde doğarlar. Aynı zamanda esaret altında en kolay üreyen balıklar arasında yer alır. Düzenli olarak çiftleşme içgüdüsü ile davranırlar. Erkeklerin genellikle dişilerin peşinde koştuklarına şahit olabilirsiniz. 

Doğum Belirtileri Nelerdir?

 Moli balığının karnı normalden fazla bir şekilde şişer. Karnın şişmesi ile birlikte dişi balık, erkeklerin olduğu alandan uzaklaşarak daha çok saklanır. 

Moli Balığının Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?

 Moli balığının akvaryumunun düzenli olarak temizlenilmesi ve havalandırılması gerekir. Oksijen motoru konulması oldukça önemlidir. 

Moli Balığının Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilir?

 Moli balığı ile benzer balıkları bir araya koyarak akvaryum içindeki huzuru koruyabilir ve küçük balıkları yem olmaktan kurtarabilirsiniz. 

Moli Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Büyür?

 Moli balıkları, yaklaşık 2 yıl kadar yaşar. Bir erkek moli, 5 ila 6 cm uzunluğuna sahip olurken, dişi moli ise, en fazla cm uzunluğuna kadar ulaşabilir.

False

Molly balıkları bir evde akvaryumda üremek kolaydır ve genellikle bir evcil hayvan mağazasında satın alındıklarında hamile kalırlar. Bir toplulukta iyi yaşayan huzurlu balıklardır.

Molly Fish Ne Kadar Hamile Kalır?: kadar

dölleme

Molly Fish Ne Kadar Hamile Kalır?: fish

Mollies, iç döllenmeyi kullanarak ürer. Erkek molly yumurtaları dişilerdeyken tohumlar. Yavrular veya yenidoğan balıklar serbest bırakılmaya hazır olana kadar yumurtaları içinde taşır.

Gebelik süresi

Molly Fish Ne Kadar Hamile Kalır?: kadar

Bir molly balığının gebelik süresi yaklaşık 60 gündür. Dişi moller aylarca sperm depolayabilir ve tankta erkek olmasa bile yumurtaları her 30 günde bir sık ​​sık döllenebilir. Mollies bir seferde 10 ila 60 canlı balık bırakabilir.

Molly Fry

Molly Fish Ne Kadar Hamile Kalır?: hamile

Kızartma işleminin tanktaki daha büyük balıklar tarafından yenilme olasılığını ortadan kaldırmak için, hamile moliyi doğum yapmak üzere olmadan hemen önce bir üreme ağına yerleştirin. Kızartmayı serbest bıraktıktan sonra, onu damızlık ağından çıkarın ve kızartmanın büyüyene kadar kalmasını sağlayın.

Molly Fish Ne Kadar Hamile Kalır?

FAQ - &#;

&#; Moli Balığı kaç tane yavru doğurur?

&#; Döllenme ana karnında olur. Yaklaşık 28gün sonra yavrular doğar ve dişi 1 aylık periyotlarla yavrulamaya devam eder. İlerleyen doğumlarda yavru verebilir.

&#; Balon Moli Balığı kaç tane doğurur?

&#; Molyler ortalama 20 - 40 arası yavru yapar.

&#; Moli Balığı hamile mi?

&#; Moliler canlı doğuran balıklardır. Gebelik süresi yaklaşık sekiz haftadır. Moliler küçük balık olmasına rağmen, o hareketliliğe rağmen , özellikle de erken doğuma açıktır.

&#; Balıklar ne kadar süre hamile kalır?

&#; Çoğu durumda lepistes hamilelik süresi; dişi balığın sağlığına, su parametrelerine ve beslenme şartlarına bağlı olarak 22 ila 30 gün aralığındadır.

&#; Moli balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır?

&#; Moli Balığının Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır? Black molly (siyah moli) türünde hamilelik karnın şişliğinden anlaşılabilir. Diğer renklerde karının anüs bölgesinde siyahlık gözlemlenir.

&#; Moli balığı yavrusunu yer mi?

&#; özellikle kendi yavrularına zarar vermezler.

&#; Molilerin hamile olduğu nasıl anlaşılır?

&#; Hamile balığın bazı özellikleri olur : 1-)Karnı her gün düzenli olarak şişfunduszeue.infoındaki siyah leke düzenli olarak büyür, koyulaşır. Hamileliğin ilersi safhasında karnı patlıyacak bir hal alır. 2-)Hamile balığın dişilik hormonu yaymasından dolayı erkek balıklar devamlı olarak peşinden funduszeue.info çiftleşmeye çalışır.

&#; Molly ne zaman doğurur?

&#; Yaşam koşulları sağlandıktan sonra kendiliğinden balıklar çift tutarlar. Gebelik süresi ortalama 28 gündür. Bol bitkili saklanma alanları olan tanklarda kolaylıkla doğum yapıp üreyebilirler.

&#; Balık hamile olduğu nasıl anlaşılır?

&#; İlk belirti dişi balığın şişen karnı olacaktır. Erkek balıkla çiftleşen dişi lepistesin karnı günden güne şişecek, fazla yem yemiş gibi bir görünüme sahip olacaktır. Şişen karnın arka kısmında gravid noktası adı verilen bölge zamanla koyulaşacak, siyahlaşma söz konusu olacaktır.

&#; Moli balığı ne kadar sürede doğurur?

&#; Yaşam koşulları sağlandıktan sonra kendiliğinden balıklar çift tutarlar. Gebelik süresi ortalama 28 gündür.

&#; Moli balığı dogurur mu?

&#; Moli Balığında Cinsiyet Ayrımı ve Üremesi Üremesi için fazla bir gayret harcanmasına gerek yoktur. Yaşam koşulları sağlandıktan sonra kendiliğinden balıklar çift tutarlar. Gebelik süresi ortalama 28 gündür. Bol bitkili saklanma alanları olan tanklarda kolaylıkla doğum yapıp üreyebilirler.


Video: Hamile Lepistes Balığı Nasıl Anlaşılır

Ayrıca Ilginizi Çekebilir:

✔ - Aşk Kuşları Türleri

✔ - Agresif Köpek Yetiştiriciliği Vs Oynak

✔ - Bu Köpeğin, Insanının Bir Daha Asla Bırakmadığından Emin Olması Beklenmiyor

Köpekler Doğum Yapmadan Önce Veya Sonra Emzirmeye Başlar Mı?


Yardımcı Oldu Mu? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Moli Balığı

Bu yazımızda moli balığı özellikleri nelerdir, bakımı nasıl olur, cinsiyet ayrımı nasıl yapılır, çeşitleri nelerdir, akvaryumu nasıl olmalıdır gibi sorularınıza cevap bulacaksınız. Kendi tecrübelerinizi paylaşmak isterseniz yazımıza yorum yapabilirsiniz. Hazırsanız moli balığını anlatmaya başlayalım.

Moli balığı bakıma fazla ihtiyaç duymayan, parlak renkli ve barışçıl bir canlıdır. Çevresini keşfetmeyi ve yüzmeyi sever. Yeni başlayanlar tarafından beslenebilir. Birkaç detaya dikkat edildiği sürece üretimi kolaydır. Dişi moliler, lepistes balıkları gibi çiftleşme sonrası tekrar çiftleşmeden birkaç doğum yapabilir. Plati, lepistes ve kılıçkuyruk gibi canlı doğuran balıklara mensuptur.

Kısa yüzgeçli türlerinin yanında yelken yüzgeçli türleri de vardır. Kavuniçi, pas, gümüş, siyah, yeşil ya da altın renginde veya bunların kombinasyonlarında moli balıklarını edinmek mümkündür. En çok tercih edilen moli belki de simsiyah rengi sayesinde siyah molidir. Oldukça basık vücutlu bir balık olan balon moli de çokça tercih edilir.

Balon Moli Balığı
Balon Moli Balığı
Siyah Moli Balığı
Siyah Moli Balığı

Molinin doğal yaşam alanı Amerika kıtası, özellikle de Orta Amerika&#;dır. Küçük derelerden mağaraların içindeki göletlere kadar birçok farklı ortamda yaşam sürer. Yine de bitki örtüsünün çok yoğun olmadığı kıyıya yakın derelerde daha çok görülür. Denizde küçük gezintilere çıktığı da görülebilir.

Bitkiler, algler, kurtçuklar, kabuklular ve böceklerle beslenir. Kendi türünden balıklarla sürü halinde yüzmekten hoşlanır. Dişileri genellikle daha büyüktür. Erkek balık yetişkinliğe ulaştığında, anal yüzgeci sivrilir ve gonopodium isimli üreme organına dönüşür.

Moli Balığı Türleri

Kısa Yüzgeçli Moli Balığı: Moli balıkları arasında en küçük olanıdır. Erkekleri genellikle daha renklidir.  Dişilere göre daha narin ve küçük olurlar. Erkeklerin boyu en fazla 8 santimetre olabilirken, dişilerin boyu santimetredir. Birçok alt türü vardır ancak en yaygın görüleni sarı ya da kırmızı yüzgeçleri olan mavi molidir. Siyah moli de bu türe mensuptur.

Kısa Yüzgeçli Moli Balığı

Kısa Yüzgeçli Moli Balığı

Yelken Yüzgeçli Moli Balığı (Velifera): En çekici akvaryum balıklarındandır. Hobide velifera olarak da adlandırılır. Vücudu kısa yüzgeçlilere benzer ancak daha tıknazdır. Yelkene benzetilen sırt yüzgeci oldukça büyüktür. Akvaryumda en fazla 12 santimetreye ulaşır. Meksika yelken yüzgeçlisi ise 15 santimetre boya ulaşabilir.

Yelken Yüzgeçli Moli Balığı

Yelken Yüzgeçli Moli Balığı

Akvaryum hobisi için yetiştirilen moli balıkları genellikle farklı türlerin çiftleştirilmesiyle elde edilir. Çok farklı türlerin özelliklerine sahip oldukları için, bu balıklara tür ismi koymak mümkün değildir.

Moli Balığı Özellikleri

Bilimsel ismi: Poecilia sphenops

Doğal yaşam alanı: Kuzey Karolina ile Yukatan Yarımadası arasında kalan coğrafya.

Bakım zorluğu: Bakımı kolaydır. Ancak su kirliliğine karşı hassas, beyaz benek ve mantar gibi  hastalıklara yatkın olduğunun bilinmesi gerekir.

Boyu: En büyük türü 15 santimetredir.

Moli balığı karakteri: Yelken yüzgeçli olanları daha barışçıldır. Erkekler dişileri sürekli kovaladığından, her 1 erkek moli için tane dişi bulundurulmalıdır.

pH: ile arası

Sıcaklık:  santigrat derece arası olmalıdır. Üreme için gereken sıcaklık 26 santigrat derecedir.

Su sertliği: dGH

Akvaryum hacmi:  tane moli bulundurulacaksa en azından 80 litrelik akvaryum gerekir.

Ortalama ömrü: 3 ile 5 sene arası. Ortalama 3 sene yaşar, ancak iyi bir bakımla 5 sene yaşayabilir. Balon molilerin ömrü daha kısadır.

Yüzdüğü seviye: Akvaryumun tamamında yüzer, ancak daha çok orta ve üst kısmını tercih eder.

Moli Balığı Cinsiyeti

Balıklarınız üç aylık olduğunda cinsiyetleri belirginleşmeye başlar. Erkek balıklar daha zayıf ve narindir. Gonopodyum isimli anal yüzgeçleri sivridir. Dişiler daha iri ve şişmandır. Anal yüzgeçleri üçgen şeklinde kalır.

Moli Balığı ile Uyumlu Balıklar

Barışçıl bir balıktır ve yüzmeyi sever. Diğer canlı doğuran balıklar ile aynı akvaryumda bulundurulabilir. Erkekler dalaşmayı sever ancak birbirine zarar vermezler. Aralarında belirgin bir hiyerarşi vardır. Küçük balıklarla aynı akvaryuma koyulmamaları gerekir. Aksi halde kovalamacalar eksik olmaz.

Moli yüzgeç ısıran balıklar arasındadır. Uzun yüzgeçleri nedeniyle tetrazon gibi balıkların saldırısına maruz kalabilir. Yüzgeç ısıran veya uzun yüzgeçli balıklarla aynı akvaryuma koyulmamalıdır. Çöpçü balığı ve bazı gökkuşağı balıkları ile aynı akvaryumda bulundurulabilir. Barb ve diğer sazangiller, tetralar ve diğer characinler ile beraber yaşayabilir. Çünkü bu balıklar sert suya adapte olabilir.

Moli Balığı Bakımı

Moliler küçük ve kalabalık akvaryumlar için uygun değildir. Kirlilik sebebiyle pH değerinin sürekli değişmesi balıklarınızı çok rahatsız eder. Her hafta % oranında su değişimi yapın. Akvaryum tuzu kullanmak balıklarınızı güçlendirir. Her 5 litre su için 1 çay kaşığı akvaryum tuzu kullanabilirsiniz. Buharlaşan suyu tamamladığınızda tekrar tuz eklemeyin.

Hastalıkları

Diğer balıklarla karşılaştırıldığında mantar ve beyaz benek hastalıklarına daha çok maruz kaldığı görülür. Titremesine neden olan bir hastalığa da maruz kalabilir. Akvaryuma tuz ekleyerek bunların hepsini önlemek mümkündür.

Diğer tropik akvaryum balıkları ile benzer hastalıklara maruz kalır. Hastalıkların ortaya çıkmaması için akvaryum kurulumunun doğru yapılması, bakımının aksatılmaması ve kaliteli yem kullanılması gerekir. Doğal ortamın taklit edilmesi balıkların yaşadığı stresi azaltır. Zira stres balıkların daha kolay hastalanmasına sebep olur.

Akvaryuma sonradan koyulan her şey hastalık getirebilir. Bu yeni bir balık olabileceği gibi; bakteri barındıran akvaryum bitkisi, dekor ya da akvaryum ekipmanı olabilir. Yeni canlıların ya da malzemelerin bir süre karantina akvaryumunda bekletilmesi kötü sürprizlerin önünü alacaktır.

Beslenme

Hepçil olarak bilinse de daha çok bitkisel beslenmelidir. Doğal ortamında yosunlar, rotiferler, kabuklular ve su böcekleri ile beslenir. Ancak esas besin kaynağı yosunlardır.

Yem seçmez, çoğu hazır ve canlı yemi yer. Haşlanmış ıspanak, salatalık, akvaryum bitkileri ve bazı alg türlerinden hoşlanır. Bitkisel ağırlıklı pul yem kullanın. Günde birkaç defa küçük miktarlarda yem verin. Artık yemlerin suyu kirletmemesi için sudan çıkarılması gerekir. Besinlerinde çeşitlilik sağlamaya çalışın.

Protein içerikli yemleri de sever moli balığı, ancak besinlerinin çoğu protein esaslı olmamalıdır. Artemia, tubifex kurdu ya da kan kurdu ile beslenebilir. Vitamin zengini besinler kullanmak moli balığınızın daha canlı renkli olmasını sağlayacaktır.

Tank Kurulumu

Akvaryum kalabalık olmamalı ve bitkiler bulundurulmalıdır. Yüzmek için geniş alanlar oluşturmalısınız. Moliler için minimum akvaryum büyüklüğü 80 litredir. Sadece birkaç moli balığı bulunduracaksanız 60 litrelik akvaryum da yeterli olur. Her 1 erkek moli için tane dişi bulundurulmalıdır. Bu sayede erkekler arasındaki problemler daha az olur. Dişilerle erkekleri aynı akvaryumda bulunduracaksanız her ay yavru almaya hazırlıklı olun.

Moli balığı mineral zengini suda yaşayabilir. Yalnız suyun çok yumuşak ve asidik olmaması gerekir. Akvaryum suyu sert ve alkali olmalıdır. Yumuşak yapraklı bitkileri parçalayabilir. Ağaç köklerinden sakınılmalıdır, çünkü asidik sudan hoşlanmaz. Akvaryum aydınlatması güçlü olmamalıdır. Akvaryumda biraz akıntı oluşturmakta fayda vardır.

Moli Balığı Üretimi

Moli balıkları kendiliğinden üreyen balıklardır. Akvaryumda sayıları çabucak artar. Genç moliler kısa zamanda ergenliğe ulaşır. Erkek moliler üremek için dişileri kovalayıp strese neden olduğundan, her 1 erkek için dişi bulundurulmalıdır. Üreme için ideal su sıcaklığı 26 santigrat derecedir. Su iyi filtrelenmeli ve yosun gelişimi desteklenmelidir. Gebelik dönemi ortalama 28 gündür.

Moli Balığı yazısının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Kendi tecrübelerinizi aktarmak ya da eksik gördüklerinizi tamamlamak isterseniz yazımıza yorum yapabilirsiniz. Canlı Doğum Yapan Balıklar Forumu‘nda merak ettiklerinizi sorabilir, Tropik Akvaryum grubunda paylaşımda bulunabilirsiniz. Akvaryum malzemeleri arıyorsanız sizi internet mağazamıza bekliyoruz. Yazımızı sosyal medyada paylaşan tüm okurlarımıza buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sık Sorulan Sorular

Hamile moli balığı nasıl anlaşılır ?

Hamile moli balığının karnı irileşir ve doğuma yaklaştığında köşeli hal alır. Karnının arka kısmında siyah bir leke vardır. Bu leke doğacak yavruların gözleridir.

Moli balığı kaç günde doğurur ? Moli balığı doğumu ne kadar sürer ?

Moli balığının hamilelik süresi ortalama gündür. Dişi balık bir batında 20 ile 60 arasında yavru verir. Yavruların yetişkin balıklara yem olmaması için ayrı beslenmesi gerekir.

Moli balığı doğum belirtileri nelerdir?

Dişi moli balığı doğuma yaklaştığında daha az yüzmeye ve bir noktada uzun süre kalmaya başlar. Akvaryumdaki bitkilerin ve dekorların arkasına saklanır. Hamilelik döneminde daha fazla yem yerken, doğuma yaklaştığında iştahı azalır.

Moli balığı yavruları kaç günde büyür ?

Yavru moli balıkları en fazla 6 ay içinde yetişkin balıklarla aynı boya ulaşır. Akvaryum suyu temiz tutulup, kaliteli yem kullanılırsa bu süre aydır. Yavruların yetişkin balıklara yem olmaması için ağızlarına sığmayacak boya ulaşmaları gerekir. Bu süre 4 ile 6 hafta arasında değişiklik gösterir.

Moli yavruları nasıl hızlı büyür ?

Akvaryum suyunu temiz tutmak ve protein zengini kaliteli yem kullanmak moli yavrularının hızlı büyümesini sağlayacaktır. Günde defa azar azar yem vermek yavruların hızlı gelişim göstermesine katkıda bulunur. Artık yem kalmamasına dikkat etmek gerekir. Bu sayede akvaryum suyu temiz kalmış olur.

Moli yavrusunu yer mi ?

Hem erkek hem de dişi moli balığı kendi yavrularını yer. Bu yüzden yavru moli balıklarının yaklaşık 2,5 santimetre boya erişene kadar yavrulukta ya da ayrı bir akvaryumda tutulması gerekir.

Moli yavruları ne zaman renklenir ?

Doğumdan bir ay sonra moli yavrularında renklenme başlar. Ancak iki hafta sonra da renklenme başlayabilir.

Moli yavruları ne zaman ana tanka alınır ?

Yavru moli balıklarının ana tanka alınmadan önce akvaryumdaki diğer balıkların ağzına sığmayacak kadar büyümeleri gerekir. Akvaryumunuzda moli balığından farklı balık türleri de olabilir. Onlardan en büyüğünün ağzına sığmayacak kadar büyümüş olmalarını beklemelisiniz.

Moli balığı kaç tane yavru doğurur ?

Dişi moliler her doğumda 20 ile 60 arasında yavru verir. Genç dişilerin ilk birkaç doğumdaki yavru sayısı az olur.

Etiketler:canlı doğuranlarmoli

Moli Balığı Yavrulama Belirtileri Nelerdir?

Moli Balığı Yavrulama Belirtileri Nelerdir?

Moli balıkları hakkında sıkça araştırılan konular arasında olan; moli balığının hamile olduğu nasıl anlaşılır sorusunun cevabı hakkında bilgi verecek olursak; bu noktada yapmanız gereken en önemli şey moli balığınızı dikkatli bir biçimde incelemeniz olacaktır. Moli balıkları yavrulayacakları zaman; karın bölgelerinde şişlik, yavaş hareket etme, tembellik ve yorgunluk gibi belirtiler gösterirler. Bu belirtiler zaman geçtikte artma eğilimi gösterecektir. Dolaysıyla balığınızı birkaç günlük aralıklı inceleme fırsatına sahip olursanız, herhangi bir uzmana danışmadan kendiniz de moli balığınızın yavrulama döneminde olduğunu anlayabilirsiniz.

Moli Balığı Fanusta Yaşar Mı? >

Moli Balığı Yavrulama Belirtileri Nelerdir? Moli Balığı Fanusta Yaşar Mı?Moli Balığı Kaç Gün Aç Kalabilir?Moli Balığı Isıtıcı Olmadan Yaşar Mı?Moli Balığı Kaç Saatte Doğurur?Moli Balığı Neden Ters Yüzer?

Moli Balığı Hakkında İlginç Bilgiler

Moli balıkları hakkında oldukça merak edilen pek çok konu bulunmaktadır. Moli balıkları hakkında oldukça merak edilen konular arasında yer alan; moli balığı yavrulama belirtileri nelerdir, moli balığı fanusta yaşar mı gibi soruların yanıtlarına yazımızda yer verdik.

Evcil hayvan dükkanlarında da satılan en yaygın moli balığı türleri siyah moli balığı, balon moli balığı gibi türlerdir. Moli balıkları; kuyruk tiplerine ve yüzgeç tiplerine bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca pek çok renk çeşidine sahip olan moli balıkları; turuncu, gri, siyah, yeşil ve sarı gibi renklere sahip olurlar. Akvaryumda beslenebilen 32 farklı tür bulunmaktadır. Farklı türlerin birbirleriyle çiftleşmesinden kaynaklanan melez moli balığı türleri de vardır.

Moli Balığı Yavrulama Belirtileri Nelerdir?

Moli balıkları hakkında sıkça araştırılan konular arasında olan; moli balığının hamile olduğu nasıl anlaşılır sorusunun cevabı hakkında bilgi verecek olursak; bu noktada yapmanız gereken en önemli şey moli balığınızı dikkatli bir biçimde incelemeniz olacaktır. Moli balıkları yavrulayacakları zaman; karın bölgelerinde şişlik, yavaş hareket etme, tembellik ve yorgunluk gibi belirtiler gösterirler. Bu belirtiler zaman geçtikte artma eğilimi gösterecektir. Dolaysıyla balığınızı birkaç günlük aralıklı inceleme fırsatına sahip olursanız, herhangi bir uzmana danışmadan kendiniz de moli balığınızın yavrulama döneminde olduğunu anlayabilirsiniz.

Moli Balığı Fanusta Yaşar Mı?

Moli balıkları hakkında sıkça araştırılan konulardan bir diğeri ise; moli balıklarının fanus içerisinde yaşayıp yaşayamayacakları olmaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapacak olursak; moli balıklarının fanusta yaşayabildiği görünmüştür. Ancak bakım, temizlik ve dar alan sorunları gibi sebepler nedeniyle, fanusta yaşayan moli balıklarının akvaryum içerisinde yaşayan moli balıklarından daha az ömürlü olduğu tespit edilmiştir.

Moli Balığı Kaç Gün Aç Kalabilir?

Moli balıklarının ne kadar süre boyunca aç kalabildikleri hakkında farklı söylemler mevcuttur. Bu konuya açıklık getirecek olursak; moli balıklarının maksimum iki hafta boyunca aç kalabildikleri gözlemlenmiştir.

Moli Balığı Isıtıcı Olmadan Yaşar Mı?

Moli balıklarının yaklaşık ° C derecelik bir ısıya ihtiyaçları vardır. Sürekli değişen ortam sıcaklıklarına karşılık olarak dayanıksız olan moli balıkları, ısıtıcı olmadan yaşayabilse bile sabit ısı sağlanması amacıyla ısıtıcı kullanılması tavsiye edilmektedir

Moli Balığı Kaç Saatte Doğurur?

Moli balıklarının kaç saatte doğurduğu, oldukça merak edilen konular arasında yer alır. Ancak bu noktada şunu belirtmek isteriz ki; moli balıklarının doğum süreci, saat cinsinden değil, gün üzerinden saptanmaktadır. Moli balıkları yaklaşık 35 ila 40 günlük bir süreç içerisinde doğum gerçekleştirir.

Moli Balığı Neden Ters Yüzer?

Moli balığınız varsa ve ters bir şekilde yüzdüğünü gözlemliyorsanız, her balık sahibi gibi bu konuya dikkat etmeniz gerekir. Her balıkta olan hastalık kaynaklı ters yüzme durumu sizin balığınız için de geçerli olabilir. Bu sebeple balığınızın durumu hakkında bir uzmana danışmanız tavsiye edilir.

Yorumlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası