planlı sezeryanda bebek kaçıncı haftada alınır / Sezaryen Doğum Gebeliğin Kaçıncı Haftasında Gerçekleşir? - seafoodplus.info

Planlı Sezeryanda Bebek Kaçıncı Haftada Alınır

planlı sezeryanda bebek kaçıncı haftada alınır

Bahçeci Sağlık Grubu

Sezaryen Doğum Nedir? Kaçıncı Haftada Olur?

Sezaryen doğum, hekim ve anne adayı tarafından planlanan ve doğumun anestezi altında cerrahi müdahale ile gerçekleştirildiği doğum türüdür. Farklı bir deyişle sezaryen ile doğum, kadın doğum uzmanının anne adayının rahminde oluşturduğu kesi ile bebeği doğurtması işlemidir. Doğumun nasıl gerçekleşeceğinin belirlenmesinde en büyük etken, anne ve bebeğin sağlık durumudur. Doğumun normal yollardan mı yoksa sezaryen ile mi gerçekleştirileceği, gebelik takibi sırasında hekim ile anne adayının ortak kararı ile belirlenebilir. Normal doğum sırasında beklenmedik bir durum oluşması durumunda da doğum, sezaryenle yapılabilir. Vajinal yolla doğumun gerçekleşmesi mümkün olmayan durumlarda ise anne adayları mecburen sezaryen ile doğuma alınır. Sezaryen ameliyatı; kadın doğum, çocuk, anestezi uzmanlarının yanı sıra hemşire ve sağlık personelinin de katılımıyla gerçekleştirilir. Tüm operasyon anestezi altında yapılır. Anestezi, epidural ya da spinal yolla yapılabileceği gibi bazı tıbbi durumların varlığında genel anesteziyle de gerçekleştirilebilir. Sezaryen doğumun nasıl gerçekleştirildiğini açıklamadan önce &#;sezaryen doğum nedir?&#; bunu yanıtlamak gerekir.

Sezaryen Doğum ve Epidural Sezaryen Nedir?

Doğumun nasıl olacağı, özellikle ilk kez gebelik yaşayan annelerin merak ettiği konulardan biridir. Doğum normal yollardan vajinal olarak yapılabileceği gibi genel, epidural ya da spinal anestezi altında sezaryenle de gerçekleştirilebilir. Normal doğum, 37 ila haftalar arasında kendiliğinden başlar. Anne adayında doğum belirtilerinin görülmesiyle başlayan doğum, anne adayı ve hekimin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilir. Sezaryen ile doğum ise planlı ya da plansız bir şekilde gerçekleşebilir. Planlı sezaryen, çoğunlukla doğuma haftalar kala anne adayı ve doktorun, doğumun önceden belirlenen bir tarihte sezaryenle yapılmasına karar vermesiyle gerçekleşir. Anne adayının doğumdan korkması, bu şekilde doğum yapmak istemesi ya da vajinal doğuma göre sezaryen doğumun anne ve bebek için daha sağlıklı olacağının öngörülmesiyle sezaryen doğum planlanır.

Plansız sezaryen ise doğum kasılmalarının oluşmasına rağmen rahim ağzının açılmaması, leğen kemiklerinin dar olması ya da kırık varlığı, bebeğin iri olması, bebeğin baş kısmının çıkarken zorlanması, bebeğin anne karnındaki pozisyonu, doğumun uzaması, miyom veya kitle varlığına bağlı olarak oluşan mekanik tıkanma, rahim yırtılması, anne adayında aktif kanama olması, gebeliğin anne ya da bebek sağlığı için risk taşıması gibi durumlarda gerçekleştirilir. Farklı bir deyişle doğumun nasıl gerçekleştirileceğinin kararı anne ve bebek sağlığının korunmasına bağlı olarak önceden ya da doğum sırasında kararlaştırılabilir.

Epidural ve spinal anestezi türlerinde doğumun başlamasından hemen önce anne adayının bel kısmından omurilik bölgesine iğneyle ilaç verilir. Birkaç dakika içinde ayaklarda uyuşma ve karıncalanma ile başlayan hissizlik durumu, tüm bel altı bölgesine yayılır. Genel anestezinin aksine bu anestezi türlerinden bebek etkilenmez. Spinal anestezide ilaç, omuriliğin etrafındaki dura zarının içinde bulunan sıvıya direkt olarak verilir ve bu işlem tekrarlanamaz. Epidural anestezide ise ilaç, bir kateter aracılığıyla omurilik zarının dış kısmına verilir ve etkisi yaklaşık 15 ila 20 dakika içinde başlar. Gerekli görüldüğünde ilacın etkisini uzatmak için kateter yardımıyla tekrar anestezi uygulanabilir.

Epidural sezaryen sırasında anne adayının bilinci açıktır ancak belden aşağısını hissetmez. Dolayısıyla anne, sezaryen doğum sonrası hemen bebeğini kucağına alabilir. Bu sırada sezaryen dikişi ile rahim ve alt karın bölgesi kapatılır. Ancak sezaryen sonrası süreçte, anne adayının anestezi etkisinden kurtulması için yaklaşık 8 ila 12 saat boyunca yerinden kalkmaması gerekir. Bu süre boyunca bağırsak fonksiyonları hekim tarafından değerlendirilir, gerektiğinde enfeksiyon riskini azaltmak için anneye sonda takılabilir. İlk 6 saat sıvı gıdalarla beslenmesi gereken anne adayı, gün içinde ayağa kalkarak dolaşabilir. Bu süre içinde sezaryen sonrası dikiş yerinde yanma olabilir. Doğumu planlamaya çalışan anne adaylarının sıklıkla sorduğu sorulardan bir diğeri de &#;sezaryen doğum kaçıncı haftada olur?&#; şeklindedir.

Sezaryen Doğum Kaçıncı Haftada Olur?

Sezaryen doğum, hastanın isteğine bağlı olarak yapılabileceği gibi tıbbi zorunluluklar halinde de yapılabilir. Bu noktada esas olan anne ve bebeğin mevcut sağlık durumudur. Planlı sezaryen doğum, çoğunlukla gebeliğin haftasında yapılır. Sezaryen ile doğum isteğe bağlı olarak daha önceki haftalarda da yapılabilse de bu pek önerilen bir durum değildir. Acil müdahale gerektiren tıbbi zorunlulukların varlığında ise sezaryen haftada yapılabilir. haftadan önce gerçekleşen sezaryen doğum ise bebeğin akciğerleri henüz gelişimini tamamlamadığından riskli olabilir. Bu tür acil sezaryen gereken doğumlarda bebeğin bakımı uzun süre ile yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yapılır.

Kaç Kez Sezaryen Doğum Yapılabilir?

Sezaryen doğumun kaç kez yapılabileceği ile ilgili kesin bir hüküm bulunmasa da üçten fazla sezaryen doğum yapmak riskli olarak değerlendirilir. Bunun temel sebebi her cerrahi girişimden sonra olduğu gibi sezaryen sonrasında da skar bölgesinde yapışıklıkların oluşmasıdır. Farklı bir deyişle sezaryen doğum sırasında rahim kesildiğinden, rahim içinde yapışıklıklar oluşabilir. Bu, bir sonraki sezaryen doğum için risk oluşturur. Bir diğer risk faktörü de gebelik sırasında yaşanan rahim kasılmalarıdır. Bu kasılmalar sırasında önceki kesi yerinde gerginlik oluşarak bu bölgelerin açılması söz konusu olabilir. Sezaryen dikişlerinin açılması belirtileri çoğunlukla eskiden yapılan dikey kesiyle gerçekleştirilen sezaryen ameliyatlarda ortaya çıkar. Dikey kesi, rahimin direkt olarak gövdesine uygulanır ve buna bağlı olarak rahim kası ciddi olarak zarar görür. Günümüzde yapılan yatay kesilerde, rahim kasılmasına bağlı olarak gerginlik, yırtılma ya da açılma gibi durumların oluşma ihtimali çok daha düşüktür. Anne adaylarının merak ettiği bir diğer soru da &#;sezaryenden sonra normal doğum yapılır mı?&#; şeklindedir.

Sezaryen Sonrası Normal Doğum Yapılabilir mi?

Sezaryen sonrası normal doğum için uygunluk, bebeğin geliş pozisyonu, boyutu ve ağırlığı, anne adayının çatısının genişliği, miyom veya kitle varlığı gibi pek çok etkene bağlıdır. Normal doğum için tüm bu parametrelerin uygun olması durumunda sezaryen doğum yapanlar, bir sonraki doğumlarını normal yollardan gerçekleştirebilir. Ancak anne adayının bir önceki doğumunda rahim yırtılması gibi bir durum ya da miyom aldırma ameliyatı olarak bilinen miyomektomi yaptırılması söz konuysa sezaryen sonrası normal doğum önerilmez. Önceden dikey kesiyle sezaryen olanlar, farklı operasyonlara bağlı olarak bölgede derin kesilere sahip olanların da normal yolla doğum yapması önerilmez.

Sezaryen Doğum Riskleri

Sezaryen doğum, genel olarak normal doğuma göre hem anne, hem de bebek için daha güvenli bir yöntemdir. Ancak sezaryen de cerrahi bir girişim olduğundan her ameliyatta olduğu gibi bazı riskler barındırır. Özellikle gebeliğin erken döneminde yapılan sezaryenler, bebeğin akciğer gelişimi henüz tamamlanmadığı için bebek sağlığı açısından risk oluşturur. Ayrıca enfeksiyon, kanama, pıhtı oluşumu, bebeğin yaralanması, anestezi ve diğer ilaçlara karşı reaksiyon, rahme yakın olan bağırsak ve mesane gibi organların yaralanması, bir sonraki gebelik ve doğum için risk oluşturması gibi riskleri de bulunur. Sezaryen sonrası adezyon ve fıtık oluşumu gibi bazı komplikasyonlar da oluşabilir. Sezaryen ile doğum yapanların, normal doğum yapanlara göre iyileşmesi daha geç olur. Tüm bunların haricinde anne sütünün geç gelmesi de sezaryen doğum riskleri arasında yer alır.

Sezaryen Doğum Nedir? Sezaryen Kaçıncı Haftada Yapılır?

Sezaryen Doğum Nedir ve Kaçıncı Haftada Olur?

Sezaryen doğum anne karnından çocuğun cerrahi operasyon ile alınmasıdır. Bazı hamileliklerde çocukla ilgili ya da anneyle ilgili sorunlar olabilir bu nedenle de doktorlar sezaryen doğuma başvurabilir. Peki tam anlamıyla sezaryen doğum nedir ve kaçıncı haftada gerçekleşir?

İşte tüm detaylarıyla birlikte sezaryen doğum hakkında her şey

Sezaryen Doğum Nedir?

Sezaryen Doğum

Sezaryen bebeğin anne karnından cerrahi işlemle alınmasıdır. Sezaryen doğum mecbur kalınmadıkça yapılmamalıdır. Sezaryen doğumun mecbur yapılması gereken durumlardan bazıları ise bebeğin rahim kanalına başı ile gelmemesi, plasentanın zamanından önce ayrılması ve bebeğin kilolu olmasıdır.

Yukarıda saymış olduğumuz durumlar ortaya çıkmadığı sürece normal doğum yapmanızı çoğu kadın doğum doktoru önermektedir. Normal doğum hem hormonlarınızın hem de sizin sağlığınız açısından daha isabetli olacaktır.

Sezaryen Kaçıncı Haftada Olur?

Sezaryen Doğum

Planlı bir sezaryende bebek haftasında doğurtulur. Yapılan araştırmalara göre bebek annesinin karnında haftasını bitirmeden doğurtulmamalıdır çünkü bebeğin haftasını tamamlamadan sezaryen yapılması bebek açısından tehlike arz edebilir. Anne için 39 haftanın öncesinde doğması bir risk taşımaz. Normalde sağlıklı bir gebelik 40 hafta sürer.

Sezaryen doğum mecburi ise sezaryen için haftanın dolması beklenmelidir. Bunun nedenleri ise bebeğin gelişimini tam olarak tamamlayabilmesi, duyma ve görme problemleri yaşamaması ve tüm işlevlerini yerine getirebilmesinin sağlanmasıdır.

Acil Olan Sezaryen Doğum

Sezaryen Doğum

Sezaryen doğum planlı olarak yapılan doğumdur. Ancak planlanan tarihten önce gerçekleşen sezaryen doğumlar, yani mecburi olarak yapılan sezaryende anne ve bebek için hayati önem söz konusu olduğu için yapılır.

Bebek için haftadan önce yapılan doğum risklidir çünkü bebekler annelerinin karnında haftalarında akciğer gelişimlerini tamamlarlar. Ancak haftada ve sonrasında acil doğum yapılabilmektedir.

Sezaryen Doğum Kaç Saat Sürer?

Sezaryen Doğum

Sezaryen doğum süresi 30 dakika ile 60 dakika arasında değişir. İlk kez sezaryen doğum yapan kişinin doğumu daha kısa sürmektedir. Ancak 2. veya 3. sezaryen doğumunu yapan annelerin doğumu daha uzun sürmektedir.

Sezaryen Doğumdan Sonra İyileşme Ne Zaman Gerçekleşir?

Sezaryen Doğum

Anne 1 hafta geçtikten sonra normal hayatına geri döner. Açılan kesinin günlük yaşamı engellemeyecek düzeye gelmesi bir haftayı bulur. Bir hafta geçtikten sonra anne rahatça oturabilir ve gezebilir. Sezaryen kesiklerinin iyileşmesi ise 4 ile 6 haftayı bulabilmektedir. Bu dönemde yorgunluk ve halsizlik hissetmeniz son derece normaldir.

Önce Sezaryen Doğum Yapan Anne İkinci Bebeğinde Normal Doğum Yapabilir mi?

Sezaryen Doğum

Birinci bebeğini sezaryenle doğurmuş bir anne ikinci bebeğini genellikle sezaryenle doğurur. Çünkü ilk bebeğinde normal doğuma engel etkenler ikinci doğumu için de geçerli olabilir. Bu durumda yeniden sezaryen yapılmak zorunda kalınabilir.

Ancak annenin ilk bebeğinde sezaryen yapmasının nedeni bebeğin kilolu olması ise, ikinci bebeğinde de bu durum söz konusu olacak diye bir şey yoktur. Yani ikinci doğumunda sezaryen olup, olmayacağı annenin normal doğum neden yapamadığı ile ilgili soruna bağlıdır.

Yine de uzmanlar birinci bebeğini sezaryenle doğuran bir annenin ikinci bebeğini normal doğumla doğurmasının biraz daha zorlayıcı olduğunu belirtiyor. Doktorunuz sizin durumunuz ve özelliklerinize göre hangi doğum yönteminin daha iyi olacağını tavsiye edecektir.

Sezaryen doğumda neden 40 hafta beklenmez?

Sezaryen doğumda haftada bebek tüm işlevlerini yerine getirebilmektedir. Bu yüzden işlem bu haftada yapılmaktadır. haftada yapılmamasının sebebi ise bebeğin daha fazla kilo alması gibi etkenlerdir. Bu etkenler sezaryen doğumu zorlaştıracağı için risk oluşturmaktadır.

Planlı sezaryen ne zaman yapılır?

Planlı sezaryen doğum hamileliğin haftada gerçekleştirilir. İsteğe bağlı olarak daha önceki haftalarda yapılabilse de çoğu zaman bu durum önerilmemektedir. Acil müdahale gerektiren tıbbi zorunlulukların ortaya çıkmasında ise haftada sezaryen doğum yapılabilmektedir.

Gebelikte bebek kaç kilo olursa sezaryen olur?

Gebeliğin son dönemlerde yapılan ultrason doğum pozisyonunun nasıl olacağını belirleyen en önemli faktörlerden birisidir. Yapılan tetkiklerde bebek gram ve üstündeyse doktorunuz sezaryen doğumu sizlere önerecektir.

Sezaryen doğum sağlıklı mı?

Bu doğum yöntemi büyük avantajlara sahiptir. Bebek normal doğum sırasında yaşayabileceği risklerden sezaryende korunur. Normal doğuma göre daha az riskli olması sayesinde de birçok ailenin tercihi sezaryen olmaktadır.

Sezaryen doğumda bebek kaç dakikada çıkar?

Cerrahi bir işlem olan sezaryende anne karnının alt bölgesine yaklaşık 10 cm'lik bir kesi atılır. Daha sonra bu bölgeden bebek çıkartılır. Bu işlem ortalama olarak 30 dakika sürmektedir.

Sezaryen doğuma eşi girebilir mi?

Ne türlü doğum yaparsanız yapın baba doğuma girebilmektedir. Böylece annenin psikolojik destek alabileceği birisi yanında her zaman olur. Ayrıca bebek ilk andan itibaren babasını tanıyacak ve bir aile olarak süreç atlatılacaktır.

Sezaryen Kaçıncı Haftada Yapılır?

1 ) Sezaryen doğum ne zaman yapılır?

İsteğe bağlı bir şekilde, daha önceden planlanıp gerçekleştirilen sezaryen doğumlar, genel olarak hamilelik döneminin Haftası içerisinde yapılır. Ancak sezaryen doğum ile alakalı olarak bilimsel derneklerin görüşleri hafta dolmadan doğumun yapılmaması gerektiği yönündedir. Hamilelik, son adet tarihi ve ultrason güncellemeleri ile beraber kombine bir şekilde inceleme altına alındığı zaman, 39 hafta 0 gün olduğunda ve daha sonrasında yapılması daha uygundur. Doğumun daha erken zamanda gerçekleştirilmesi halinde, bebek ile ilgili çeşitli riskleri de beraberinde getirebilir. Ancak anne ile alakalı herhangi bir tehlikenin oluşması ise, söz konusu değildir.

2 ) Acil sezaryen doğumu ne zaman yapılır?

Daha önceden planlanmadan gerçekleştirilen acil sezaryen ameliyatları, anne veya bebek hayatı ile ilgili olan acil durumlar ortaya çıktığı için yapıldığından, hamilelik döneminin herhangi bir haftasında yapılabilir.

Acil , hamilelik döneminin Haftasından sonra yapıldığı zaman, bebek ile alakalı herhangi bir problem meydana gelmez. Ancak, hamilelik döneminin haftasından önce yapılan ameliyatlarda, bebeğin akciğer gelişiminin tam olmaması sebebi ile solunum sıkıntısı ve diğer problemler ile karşılaşılabilir.

Hamilelik haftasından önce karın katmanları ve rahimin aynı sezaryende olduğu gibi kesilerek bebeğin çıkarılmasına histerotomi (hysterotomy) işlemine verilen isimdir. Bu ameliyatın sezaryen şeklinde ifade edilmemesinin en önemli nedeni ise, bebek ile ilgili herhangi bir yaşam beklentisinin olmamasıdır. Histerotomi hamileliğin sonlandırılması amacı ile (küretaj gibi) yapılan bir cerrahi işlemdir. Histero-tomi kelime manası rahmin (uterus) organının kesilmesi anlamına gelir.

Prof. Dr. Cem Fı&#;ıcıoğlu

Prof. Dr. Cem Fı&#;ıcıoğlu
[email protected]

Sezaryen doğum kaçıncı haftada olur? Sezaryen doğum ne kadar sürer?

Normal doğum ve sezaryen arasındaki farklar oldukça fazladır. Şöyle ki, bebeğin anne karnından cerrahi bir müdahale ile alınması Sezaryen doğum olarak tanımlanmaktadır. Çoğu kişi bu iki işlem ile ilgili ikilemde kalsa da uzman tavsiyeleri göz önünde bulundurulduğunda normal doğum her zaman bebek ve anne için en doğru olandır. Peki, sezaryen sonrası normal doğum yapılabilir mi? İşte konuyla ilgili anne adaylarının bilmesi gereken tüm detaylar…

SEZARYEN DOĞUM KAÇINCI HAFTADA OLUR?

Bazı istisnai durumlar dışında yani bebeğin ve anne adayının herhangi bir sağlık problemi yaşamadığı normal durumlarda Sezaryen doğum hamileliğin Haftasında gerçekleştirilir.

39 haftadan önce planlanan C-kesitlerinde komplikasyon riski artar. Bazı durumlarda, C-bölümünüzü erken planlamanın faydaları olası risklerden ağır basar. Bir örnek, üçüz veya daha yüksek dereceli katlar, plasenta previa veya fetal sıkıntı olabilir. Bu durumlarda, erken doğum yapmanın faydaları, açıkça "geç preterm" doğumunun risklerinden daha ağır basmaktadır.

Aksi takdirde, bir bebek 37 hafta sonra tam dönem olarak kabul edilmesine rağmen, çoğu uzman doktor 39 haftalık gebeliğe ulaşana kadar bir C-bölümü planlamayacaktır.

Araştırmalar, erken doğmuş bebeklerin, özellikle de dil gelişimi alanında, iki yaşına kadar devam eden gelişimsel gecikmeler yaşayabileceğini göstermiştir.

Bazı Sezaryenler, hamilelik sırasında planlanan ve bazıları acil durumlarda yapılır. Bir Sezaryen planlanıyorsa, doktorunuz kararınızı vermenize yardımcı olacak tüm bilgileri vermelidir. Sağlığınız veya bebeğinizin sağlığı hakkında endişeler yoksa, planlanmış bir Sezaryen hamileliğin haftasından önce yapılmayacaktır. Plasenta (doğum sonrası) serviksin (plasenta praevia adı verilen bir durum) üzerindedir, bu nedenle bebeğiniz vajinal olarak doğamayabilir. Bebeğiniz, kama pozisyonunda olduğu gibi baş aşağı uzanmıyor, bu nedenle bir doktor bebeğinizi vajinal yoldan vermeyi denememenizi önerebilir. Son bebeğinizle sezaryen gerekiyordu, örneğin rahim ağzınız düzgün açılmadığı veya bebeğiniz pelvisinize sığamayacak kadar büyük veya yanlış pozisyonda olduğu için. Daha önceki bir bebek Sezaryen tarafından doğmuşsa, tüm bebeklerin Sezaryen tarafından verilmesi gerekmez, ancak bunu doktorunuzla tartışmanız gerekir.

Ayrıca anne adayların merak ettiği konular arasında "Sezaryen doğum ne kadar sürer?" sorusu da yer almaktadır. Sezaryen doğum 30 dakika ile 60 dakika arasında değişebilir. Tabi bu süre kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.

Bebeğinizin hızlı bir şekilde doğması gerektiğinde bir Sezaryen acil olarak yapılabilir ve doğum yapana kadar beklemek güvenli değildir veya doğum eylemi indüksiyonu tavsiye edilmez veya doğumda olabilirsiniz ve bazı endişeler vardır. sağlığınız veya bebeğinizin sağlığı için zaman.

Sadece uzman eğitimi olan tıp uzmanları (veya bir uzman tarafından yakından denetlenen biri) sezaryen yapabilir. Bu kendi doktorun olmayabilir.

Sezaryen sonrası normal doğum mümkün bir durumdur. Önceden bazı riskler içerdiği düşünüldüğünden desteklenmese de günümüzde artık sezaryen sonrası da normal doğum seçeneği de gündeme gelebilmektedir. Ancak anne ve babanın bu risklere karşı doktor tarafından detaylı olarak bilgilendirilmesi gereklidir.

  • Sezaryen sonrası ne olur?
  1. Ameliyat için uyanıksanız, doğar doğmaz bebeğinizi göreceksiniz. Bebeğinizi genellikle kısa bir süre tutabilirsiniz. Seçmediğiniz destek personeli, eğer hissetmiyorsanız bebeği sizin için tutabilir.
  2. Genel bir anesteziniz varsa, kendinizi iyi hissettiğinizde bebeğiniz sizinle birlikte "odaya konur" (yani bebeğiniz sizinle kalır) ya da eğer doğum için gerekliyse bebeğinizi doğum sonrası bölgeye giderken ziyaret edebilirsiniz.
  3. Genellikle bebeğiniz tartılır.
  4. Doğuma katılan ebe, ilk emzirmenizde size yardımcı olur veya beslenme seçeneklerini sizinle tartışır.
  5. Ameliyattan sonra bir süre bir yoğun bakım odasına götürüleceksiniz, burada hemşire odaya geri alınmadan önce iyi olduğunuzdan emin olacaktır.
  6. Hassas ve ağrılı hissediyor olabilirsiniz ve ağrının giderilmesine ihtiyaç duyabilirsiniz.
  7. Ameliyat zamanınıza bağlı olarak, ebelerin yardımıyla yataktan kalkma fırsatı sunulabilir. Yardım ile duş alabilirsiniz.
  8. Bacaklarınızı hareket ettirmek ve derin nefes alma ve öksürük yapmak ve tolere edebildiğiniz anda kalkmak önemlidir. Bir fizyoterapist size bu konuda yardım etmenizi sağlayacaktır.
  9. Karnınızdaki kesimi örten bir pansuman olacak.
  10. Kesimde dikişler veya zımbalar olacaktır. Bunlar genellikle bir hafta içinde çıkarılır. Bazen çıkarılması gerekmeyen eriyen dikişler kullanılır.

Sezaryen sonrası beslenme programı

Odaya geldikten kısa bir süre sonra sıvı içmeye başlayabileceksiniz. Buna tahammül edebiliyorsanız damlamanız kaldırılabilir. Doktorunuzun izin vermesinin ardından yemek yemeye başlarsınız, çünkü bu bağırsaklarınızın tekrar çalışmaya başladığı anlamına gelir. Çok erken yemek yemeye başlarsanız daha fazla gaz sancısı yaşayabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir