yabancı uyruklu öğrenci kyk yurt başvurusu / Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı uluslararasi-basvuru

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kyk Yurt Başvurusu

yabancı uyruklu öğrenci kyk yurt başvurusu

 

Çeşitliliğe olan güçlü inancı ile Koç Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci başvurularını kabul etmektedir.

Genel Koşullar

Aşağıda belirtilen kriterler Yükseköğretim Kurulu mevzuatından alıntılanmıştır.

Lise son sınıf öğrencisi ya da mezun durumda olan aşağıdaki özelliklere sahip adaylar:

  • yabancı uyruklu olanlar,
  • doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar (kişinin Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belgeye sahip olması gerekir)
  • doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocukları (kişinin Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belgeye sahip olması gerekir)Not:  sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununa göre  “Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.”
  • Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerin veya bu durumdaki çift uyruklular,
  • TC uyruklu olup 01/02/ tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden öğrencilerden ortaöğretimin son 3 yılını KKTC hariç bir yabancı ülkede tamamlayanlar,
  • TC uyruklu olup 01/02/ tarihinden sonra yurtdışında ortaöğretime başlayan adaylardan ortaöğretimin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar,
  • Ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkedeki MEB Türk okullarında tamamlayanlar,
  • KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar,
  • KKTC uyruklu olup; tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar yurt dışından öğrenci statüsünde başvurabilir.

Başvurusu değerlendirmeye alınmayacak adaylar:

  • T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanlar,
  • funduszeue.infou adaylar (yukarıda belirtilen adaylar hariç),
  • Doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (yukarıda belirtilen adaylar hariç)
  • Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (yukarıda belirtilen adaylar hariç),
  • Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C uyruklu olan veya doğumla ilk uyruğu T.C olan çift uyruklular yurt dışından öğrenci statüsünde başvuramaz.

Eğitim Ücreti ve Harçlar

akademik yılı eğitim ücretleri için tıklayınız.

Eğitim ve kayıt ücretini kapsayan bu ücrete kütüphane, bilgisayar laboratuarları ve sağlık merkezinin kullanımı da dahildir.

Her akademik yıl, uluslararası öğrenci lisans düzeyi başvurularını değerlendiren komite, adaylara akademik başarılarına göre sınırlı sayıda kısmi (%25,% 50,%75) veya tam öğrenim bursu (% ) sunabilir.

Ülkelere özel sunulan burslar için funduszeue.info sayfasını ziyaret ediniz.

Online Başvuru

Online başvuru yaparken aşağıdaki belgeleri sisteme yüklemeniz gerekecektir:

  • Sınav sonuç veya diploma belgesi: Başvuruda Kabul Edilen Sınavlar, Diplomalar ve Gerekli Puanlar bölümünden tüm listeye ulaşabilirsiniz,
  • Adayın amaç ve hedeflerini anlatan, ayrıca başvurulan üniversite ve bölümün niye tercih ettiğini, gelecekle ilgili ne yapmak istediğini ifade eden amaç mektubu,
  • En az 2 adet referans mektubu,
  • Varsa, Lise diploması fotokopisi  (Türkçe ve İngilizce olmayan diplomalar için bu iki dilden birine çevrilmesi ve çevirinin fotokopisi gönderilmelidir), daha detaylı bilgiye noter tasdiki bölümünden ulaşabilirsiniz,
  • Mühürlü ve onaylı lise ders ve notlarını gösterir resmi döküm (transcript),
  • Üniversite tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgesi . Kabul edilecek sınavların listesine İngilizce Yeterlilik bölümünden ulaşabilirsiniz.
  • Hukuk ve Hemşirelik programlarına başvuran adaylar için üniversite tarafından kabul edilen Türkçe yeterlilik belge fotokopisi. Kabul edilecek sınavların listesine Türkçe Yeterlilik bölümünden ulaşabilirsiniz.
  • Geri ödemesiz başvuru ücreti: Koç Üniversitesi, Güz dönemi için &#;Normal&#; ve &#;Geç&#; başvuru dönemlerinde yapılan uluslararası lisans başvurularında Türk Lirası (TL) ücret almaktadır.

Eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmaz. Başvuru belgelerinin eksiksiz ve doğru olması, adayların kendi sorumluluğundadır.

  • Belgelerinizde eksiklik olması durumunda ilgili alana eksiklik sebebini belirten bir dilekçe yükleyebilirsiniz.

Başvuru Tarihi

Akademik Yılı online başvuruları  (TIP Fakültesi Hariç) 1 Ocak &#; 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olup, 01 Temmuz tarihinden sonra yapılacak başvurular geç başvuru olarak değerlendirilecektir. Geç başvurular 31 Ağustos tarihinde sona erecektir.

**Geç başvuru döneminde başvurunun kabul veya burs kararı açısından herhangi bir dezavantajı bulunmamaktadır, ancak 31 Ağustos tarihinden sonra kabul mektubu alıp kabul etmeniz durumunda yurt başvurusunda bulunmanız mümkün olmayacaktır.

Tıp Fakültesi Akademik Yılı online başvuru dönemi 01 Mayıs &#; 01 Ağustos tarihleri arasında olacaktır.

*Sonuçlar, başvuruyu izleyen hafta içerisinde adaylara bildirilecektir.

Türkiye’ye girmek için öğrenci vizesi almanız gerekiyorsa, bu sürecin, ilgili Türk konsolosluğu veya elçiliği onayının alınması gerekliliği nedeniyle 3 ay kadar sürebileceğini ve bu nedenle Güz dönemi kayıt tarihlerini kaçırabileceğinizi hatırlatırız. Vize yükümlülükleriyle ilgili olarak International Community Services Office (ICO) – Entry to Türkiye rehberini incelemenizi öneririz.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Başvuruda Kabul Edilen Sınavlar, Diplomalar ve Gerekli Puanlar

Yapılacak başvurular bütün yönleriyle değerlendirilecek olsa da, adaylardan aşağıdaki linkte bir listesi verilen kabul edilen sınav veya diplomaların en az birinden asgari puanı ya da notu almış olmaları beklenmektedir. Başvuru zamanında iki yıldan eski sınav sonuçları geçerli olmaz. Lise diploması niteliğindeki belgelerin ise geçerlilik süresi sınırlaması yoktur.

SINAV VE DİPLOMA LİSTESİ

Kontenjanlar

akademik yılı kontenjanları*

Koç ÜniversitesiKontenjanlar
Fen Fakültesi
Fizik (İngilizce)5
Kimya (İngilizce)5
Matematik (İngilizce)10
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)15
İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi
Arkeoloji ve Sanat Tarihi (İngilizce)5
Felsefe (İngilizce)5
Karşılaştırmalı Edebiyat (İngilizce)10
Medya ve Görsel Sanatlar (İngilizce)30
Psikoloji (İngilizce)40
Sosyoloji (İngilizce)10
Tarih (İngilizce)10
Hukuk Fakültesi
Hukuk (İngilizce)65
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi (İngilizce)55
İşletme (İngilizce)70
Uluslararası İlişkiler (İngilizce)45
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)50
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)45
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)50
Kimya- Biyoloji Mühendisliği (İngilizce)20
Makine Mühendisliği (İngilizce)40
Tıp Fakültesi
Tıp (İngilizce)30
Hemşirelik Fakültesi
Hemşirelik15

*04/07/ tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı gereğince ve ‘Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar’ uyarınca yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurma hakkı bulunan, mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C. uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adaylar için Hukuk ve Tıp alanlarındaki kontenjanın %10’una bu kapsamdaki öğrencilerin yerleştirmesi yapılacaktır.

Başvuruların Değerlendirilmesi

Başvurular özel bir komite tarafından değerlendirilecektir. Gerektiği durumlarda adayla online başvuru sistemi üzerinden bir görüşme yapılabilir.

Kabul Alan Adaylar

Koç Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya karar veren adaylar, bu kararlarını Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü&#;ne kendilerine sonradan bildirilecek tarihe kadar iletmek zorundadırlar.

Kayıt için Gerekli Belgeler

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin, akademik takvimde ilan edilen sürelerde aşağıdaki belgeleri tamamlayarak Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

  • Milli Eğitim Bakanlığının resmi lise diplomasının aslı veya diploma hazırlanmamış ise mezuniyet belgesi. (kayıt sırasında Üniversitemiz tarafından fotokopisi çekilerek geri verilecektir.) Lise eğitimini yurtdışında tamamlayanlar için diploma aslının yanı sıra lise denklik belgesi,
  • Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  • Nüfus Cüzdanı aslı (kayıt sırasında Üniversitemiz tarafından fotokopisi çekilerek geri verilecektir),
  • Her birinin arkasına ad ve soyad yazılmış üç adet biyometrik fotoğraf (Yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerden üç adet ilave fotoğraf istenecektir),
  • Hemşirelik Fakültesi öğrencilerinin mutlaka Hepatit-B aşısı olması gerekmektedir. Hepatit-B aşısı laboratuvar incelemeleri ile başlayan üç aşı ve son laboratuvar incelemesi ile sonlanan bir süreçtir. Bu nedenle 16 Eylül tarihinde başlayan Akademik Yılın ilk haftasında Hepatit-B aşısının ilk laboratuvar incelemesi ile birinci aşının yapılmış olduğuna ilişkin kaydınızı ve daha sonra aşı dizinizi tamamladığınıza dair belgelerinizi Hemşirelik Fakültesi Direktörlüğü’ne teslim etmeniz gerekmektedir
  • Dönemlik eğitim-öğretim ücretinin yatırılmış veya taksitlendirme işleminin yapılmış olduğuna dair belge. (Şehit bursundan yararlanmak isteyen öğrencilerin şehadet belgesinin aslını, Koç Holding çalışan indiriminden yararlanmak isteyen öğrencilerin de ebeveynlerinin işyerinden alınmış onaylı belgeyi kayıt sırasında teslim etmeleri gerekmektedir),
  • Yurt başvurusu yapacak öğrenciler için herhangi bir sağlık kuruluşundan alınacak akciğer film raporu,
  • İngilizce yeterlilik sınavı sonucunun aslı (Eğer başvuru zamanında gönderilmediyse),
  • Hukuk ve Hemşirelik programlarına başvuran yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe yeterlilik sınavı sonucunun aslı (Eğer başvuru zamanında gönderilmediyse),

Not: Üniversitemize kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrencilerin ülkeleri özelinde vize gereklilikleri için ilgili sayfayı ziyaret etmeleri gerekmektedir.

Önemli Notlar

Online Başvuru Formu Destek 

Online başvuru formunu doldururken bir sorun ile karşılaşırsanız aşağıdaki iletişim bilgileri ile bize ulaşabilirsiniz.

İletişim Bilgileri:

E-mail:[email protected]

İngilizce Yeterlilik
Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim dili İngilizce olduğu için dil yeterliliğinin belgelendirilmesi gerekmektedir. Koç Üniversitesi tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik sınavlarından belirtilen düzeylerde sonuç alan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’ndan muaf olurlar.

İngilizce yeterliliğine sahip olduğunuzu belgelendirmenizin yanı sıra başvuruda kabul edilen sınav ve diplomalardan en az birinin gerekli puan ya da notunu karşılıyor olmanız gerekmektedir.

Aşağıdaki Koç Üniversitesi tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik sınavlarını ve gereken asgari puanları görebilirsiniz.

Üniversite, İngilizce dil yeterliliğini ölçmek üzere İngilizce Hazırlık Okulu tarafından verilen KUEPE’yi geçerli sayar. Lisans programına başlamak için KUEPE’den en az 60 puan almak gerekir.

En az son üç yılında, öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadili olarak konuşulduğu bir ülkede o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp ortaöğrenimini bu kurumlarda tamamlayanlar İngilizce yeterlilik sınavlarından muaftırlar.

Dışarıdan Alınan Sınavlar
Yabancı uyruklu öğrenciler dışarıdan alınan sınavlardan aşağıdaki asgari puanı aldıklarını belgelendirdikleri takdirde ELC (İngilizce Hazırlık Okulu) den muaf olurlar.

TOEFL IBT: 80  WRT

YDS/eYDS: 80

PTE: 67

CAE/CPE: C

Yukarıda listelenen uluslararası yabancı dil sınavlarına eşdeğerlik verilmesinde ve sürdürülmesinde sınavın Türkiye’de yapılıyor olması halinde devlet üniversitelerine ait binalarda yapılması şartı bulunmaktadır.

Daha fazla bilgiye  İngilizce Hazırlık Okulu’nun web sayfasından funduszeue.info  erişebilirsiniz.

Türkçe Yeterlilik

Hukuk ve Hemşirelik Programlarında öğrenciler Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı çerçevesinde Türkçe dil yeterliliklerinin C1 veya üzerinde olduğunu TÖMER veya Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yeterlik Sınavı ile kanıtlamaları durumunda doğrudan Türkçe eğitime başlayabileceklerdir.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi&#;nde eğitim dili İngilizce&#;funduszeue.info hastaların yanında Türkçe konuşulmaktadıfunduszeue.info nedenle, anadili Türkçe olmayan veya hastalarla iletişim kurabilecek düzeyde Türkçe bilgisi olmayan öğrencilerin Tıp Fakültesinin ikinci yılına başlamadan önce Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesinde tanımlanan B1 düzeyinde Türkçe yeterliliğine sahip olmaları,ve dördüncü yılına (Klinik Yıl 1) başlamadan önce C1 düzeyinde Türkçe yeterlilik belgesine sahip olmaları funduszeue.info sertifika, bu öğrenci grubu için üçüncü yılı başarıyla tamamlamanın yanı sıra dördüncü yıla başlamak için bir ön koşuldur.

Noter Tasdiki
Tercümesini yaptırdığınız belgeleri vereceğiniz makam, resmi onay istediğinde, noterler tarafından yapılan tasdik, onay işlemidir. Türkçe veya İngilizce olmayan tüm belgeler tercüme bürolarında, bu iki dilden birine çevrilmeli ve çevirinin fotokopisi gönderilmelidir. Öğrenci kabul edildiği takdirde, başvuru döneminde verilen tüm belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli olarak kayıt sırasında Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne sunulmalıdır.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler KYK Yurtlarında Kalabilir mi? merak edenler için bu yazımızda tüm detaylara yer verdik. Farklı ülkelerden Türkiye&#;ye eğitim için gelen yabancı uyruklu öğrenciler oldukça fazla. Binlerce yabancı öğrenci lisans ve lisansüstü eğitim için dünyanın farklı ülkelerinden birçok yabancı öğrenci Türkiye&#; yi tercih etmekte. Gelin birlikte tüm merak edilenleri öğrenelim&#;

Yabancı Uyruklu Öğrenciler KYK Kalabilir mi?

yabanci uyruklu ogrenciler kyk kalabilir mi e

Türkiye’de öğrenim gören yabancı uyruklu üniversite öğrenciler KYK Yurtlarında kalma olanakları olup olmadığını araştırmakta. Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden bir çok yabancı öğrenci lisans ve lisansüstü eğitimleri için Türkiye&#;deki üniversiteleri tercih ettiği bilinmekte. Türkiye&#; de okumaya hak kazanmış yabancı uyruklu öğrenciler öncelikle ikamet iznine sahip olur ve eğitimleri süresince Türkiye&#;de yasal olarak kalabilmekte ve çeşitli kamu hizmetlerinden yararlanabilmektedirler.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi devlet tarafından KYK yurtları olarak bilinen öğrenci yurtları Türkiye&#;nin 81 ilinde yüzbinlerce öğrenciye barınma hizmeti vermektedir. 99&#;dan başlayan TC kimlik numarası ve Türkiye&#;de öğrenci ikamet izni bulunan yabancılar yasal olarak KYK yurtlarında kalabilirler. Bunun için öğrenci oldukları üniversitenin KYK başvuru duyurularını kimlik numaralarıyla birlikte takip etmeleri ve belirtilen süre içinde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenci ikamet izni, öğrenci belgesi vb. Gerekli belgeler Kredi ve Yurtları Kurumu&#;nun resmi internet sitesinden takip edilmeli ve eksiksiz olarak sağlanmalıdır. Ayrıca yabancıların başvuru sürecinde E-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir.


KYK Yurt Nedir?

kyk yurt nedir e

Üniversite okuyan öğrencilere hizmet vermek amacıyla ’da kurulan KYK, birçok öğrenciye burs, barınma ve beslenme desteği sağlayan kurumdur. Özellikle maddi durumu olmayan öğrencilerin faydalandığı KYK hakkında genel her şey merak edilmekte.

Gelişen teknoloji sonrasında burs ve barınma gibi hizmetleri için başvuru ve duyurularını internet sitesi üzerinde gerçekleştirmektedir. Bu siteden öğrenciler yurt ve burs başvurularının takibini yapmakta ve yurtlara yerleşemeyen öğrenciler sıra takibi yapmaktadır.


KYK Açılımı Ne Demek?

kyk acilimi ne demek e

Açılımı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olan KYK, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı&#;na bağlıdır. 22 Ağustos tarihinde kurulan KYK, yüksek öğrenim gören ve özellikle maddi imkanları olmayan öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi ve faydalanabilmesi için; tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren bir kamu kurumudur.

KYK bursu ise;  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin maddi imkanı olmayanların, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ve bununla birlikte normal öğrenim süresi boyunca verilen borç paradır. Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) denilince akla ilk gelen her ne kadar KYK bursu olsa da KYK yurtları da oldukça bilinmektedir. Özel yurtlara nazaran çok daha uygun fiyat ve devlet desteğiyle birlikte üniversite öğrencilerinin girmek için can atıp sırada bekledikleri yurtlardır. Devlet çatısı altında açılan Kredi ve Yurtlar Kurumu kısaca KYK, çalışanları da memur statüsünde yer almaktadır.


KYK Görevleri Nelerdir?

kyk gorevleri nelerdir e

  • Yurt ihtiyacını belirlemek, yurtların her türlü ihtiyacını temin etmek, yurtların sevk ve idaresini yapmak, öğrencilerin iaşe, ibate ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için yurt alanlarında ilgili düzenlemeleri yapmak,
  • Yurtlarda barınacak öğrencilerin başvuru, değerlendirme, kayıt ve kabulüne ilişkin esasları belirlemek ve uygulamak, yurtlarda kalan öğrencilerin sosyal, sağlık, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını sağlamak ve ilgili kurumlarla işbirliği yapmak,
  • Yurt hizmetlerini sınıflandırmak, standartlarını belirlemek ve bunların ücret tarifelerini tespit etmek,
  • Yurt hizmetinden faydalananlar ile hizmet sunucuları arasında doğabilecek ihtilafların çözümüne yönelik usul ve esasları belirlemek,
  • Yurtların ilgili mevzuat düzenlemelerine uygun bir şekilde kullanıma hazır bulundurulmasını sağlamak,
  • Yurt ve tesislerde konaklayacaklarla ilgili usul ve esasları belirlemek, ikili anlaşmalar gereği eğitim ve öğretim görmek üzere ülkemize gelen diğer ülke öğrencilerinin yurtlardan yararlandırılmasına ilişkin işlemleri yürütmek,
  • Öğrenci disiplin işlemleri ile ilgili işlerin mevzuat hükümlerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak,
  • Öğrencilerin beslenme hizmetlerine ilişkin esasları belirleyerek uygulanması için gerekli tedbirleri almak,
  • Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşı öğrencilerin kredi, burs ve barınma işlemlerini yürütmek,
  • Öğrencilerin desteklenmelerine ilişkin politikaların tespiti amacıyla gerekli çalışmaları yapmak,
  • Öğrencilere verilecek öğrenim kredisi ve burslar ile kredi borcunun tespiti, takibatı ve tahsilâtı ile kredi teminatına ilişkin usul ve esasları belirlemek, kredi ve burs başvurularının alınması ve değerlendirilmesi ve ödeme işlemlerinin yapılmasını sağlamak,
  • Öğrencilere verilmek üzere yapılacak bağış ve hibelere ilişkin usul ve esasları belirlemek, burs veren kurumlarla koordinasyonu sağlamak,
  • İhtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı yapılmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
  • Vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere yapılacak beslenme ve barınma yardımına ilişkin usul ve esasların belirlenmesine ilişkin iş ve işlemleri yapmak,
  • 16/8/ tarihli ve sayılı Kanunda Bakanlığa verilen görevleri yerine getirmek,
  • Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Kimler KYK Bursu Alabilir?

 

  1. Ön lisans öğrencileri,
  2. Lisans öğrencileri,
  3. Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi , gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
  4. İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
  5. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
  6. ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk ’e giren öğrenciler,
  7. Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Kimler KYK Bursu Alamaz?

  1. Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
  2. Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
  3. Yabancı uyruklu öğrenciler,
  4. Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
  5. Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,
  6. Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
  7. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler
  8. Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burstan yararlanamazlar.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkiye&#;de Okuyabilmesi İçin Gerekenler

Farklı ülkelerden gelerek Türkiye&#;de öğretim görmek isteyen bir çok öğrenci mevcut.  Gerek Lisans gerek se lisansüstü eğitim için olsun dünyanın dört bir tarafından ülkemiz eğitim için tercih edilmekte. Türkiye; eğitim alanında son yıllarda adını dünyada duyuran önemli bir ülke konumuna geldiği aşikar.

Özellikle de yabancı uyruklu öğrencilere sağladığı kolaylıklar, eğitim kalitesinin günden güne artması ve yaşam standartlarının yükselmesi; üniversite eğitim için yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmesinde etkili olan unsurlar arasında yer alıyor. Hal böyle olunca bir çok yabancı öğrenci tarafından en çok tercih edilmekte.

Öncelikle belirtelim ki; yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de üniversite eğitimi alabilmesi için dil yeterlilik sınavlarına girmesi ve girecekleri üniversite tarafından istenen yeterlilik puanı alması gerekir. Dil yeterlilik sınavlarında gerekli puanı alamayan öğrenciler bir yıl boyunca dil hazırlık eğitimi alır. Bu eğitimlerin ardından dil yeterliliğini sağlayan öğrenciler üniversite programlarındaki bölüm derslerine girmeye hak kazanırlar.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 İlk Defa KYK Yurdunda Kalacak Öğrenciler İçin İhtiyaç Listesi

👉 KYK Yurt Nakil İşlemleri Online Nasıl Yapılır?

Bizi Takip Edin:Öğrenci Gazetesi

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtları Kurumu yurt başvurularında iki farklı süreç bulunmaktadır. Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerle birlikte ara sınıf öğrencileri için KYK yurt başvuruları genellikle ağustos ayının son haftası alınırken ikinci grupta yer alan yabancı uyruklu öğrencileri için KYK yurt başvuruları genellikle ekim ayının ilk haftası başlamaktadır.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ikinci grupta yer alan yabancı uyruklu öğrencilerin KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda önceden bir tarih açıklamamaktadır. Bunun nedeni ise ÖSYM, YÖK ve KYK arasında var olan iletişim probleminden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

Şöyle ki yüksek lisans, doktora, yatay/dikey geçiş, yabancı uyruklu öğrenciler, özel yetenek sınavı ve ek kontenjan ile üniversitelere yerleşen öğrencilerin KYK yurt başvurularının alınabilmesi için bu grupta yer alan tüm öğrencilerin sonuçlarının açıklanması veya üniversitelere yerleştirme işlemlerinin bitmesi beklenmektedir.

Örneğin DGS yerleştirme sonuçları açıklanmadan bu grupta yer alan öğrencilerin KYK yurt başvuruları alınamamaktadır. Bu da on binlerce öğrencinin üniversiteye geç başlamasına neden olmaktadır.

Geçmiş yıllarda yabancı uyruklu öğrencilerin KYK yurt başvurularının hangi tarihlerde başladığına aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz;

  • 4 Ekim
  • 24 Eylül
  • yılında başvuru alınmadı. (Pandemi)
  • 5 Ekim

Yabancı uyruklu öğrencileri için KYK yurt başvurularının ekim ayının ilk haftası başlamasını bekliyoruz.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI GSB e-Devlet ile KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK yurt başvuruları başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun açıklaması sonrası KYK yurt ve burs/kredi başvuru tarihleri ve şartları araştırılıyor. Özellikle şehir dışında okuyacak olan öğrenciler, KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak konusuna yönelik sorgulama gerçekleştiriyor. Peki KYK yurt, burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK YURT BAŞVURU EKRANI GSB e-Devlet ile KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

Milyonlarca üniversiteliyi yakından ilgilendiren KYK başvuruları başlarken yurt başvuru tarihleri en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. yılında devlet yurdu ile yüz binlerce öğrenci barınma ihtiyacını çok düşük bir fiyat ile güvenli bir şekilde gerçekleştirecek. Bu noktada, KYK yurt başvuru tarihleri, şartları ve yurt ücretleri gibi birçok detay araştırılmaya başlandı. Peki KYK yurt, burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, e-Devlet ile KYK yurt başvuru ekranı

SON DAKİKA KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI!

eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı! Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. 24 Ağustos Çarşamba günü başlayan KYK yurt başvuruları, 28 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Bakan Kasapoğlu, KYK yurt başvuruları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Yeni bir sezona başlıyoruz. Onlar için bakanlık olarak tüm kurum, kuruluşlarımızla işbirliklerimizi en güçlü seviyede tuttuk. Çok kapsamlı hazırlık çalışmamız var. Bu işbirliklerimizi bu süreçte güçlendirerek devam ettireceğiz.

eğitim öğretim yılı yurt başvurularını an itibarıyla başlatıyoruz. Pazar akşamına kadar e-devlet üzerinden öğrenciler başvurularını gerçekleştirecek. Başvurular hiçbir şekilde insan eli değmeden bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Gelir, başarı durumlarına göre yerleştirmeler otomatik olarak gerçekleştirilecek. İnşallah asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak. Bu yurtlar aynı zamanda bir kardeşlik, dostluk ortamı.''

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Bakanlıkça belirlenecek süre içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

Değerlendirme sonuçları; Bakanlık internet sayfası funduszeue.info adresinden duyurulmaktadır.

KİMLER KYK YURT BAŞVURUSU YAPABİLİR?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.

c) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık,

d) Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı suçlar veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, hayasızca hareketler, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike, teşvik primi, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma veya para nakline aracılık etme suçlarından mahkûm olmaması.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

eğitim dönemi KYK burs ve kredi başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. KYK kredi ve burs başvuru tarihleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sitesinden duyurulacak. Konuya ilişkin açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

KYK yurt başvuruları geçtiğimiz yıl 12 Eylül tarihine kadar tamamlandı. KYK burs ve kredi başvuruları ise 5 Kasım'da başlamış ve 10 Kasım Çarşamba günü saat 'da sona ermişti.

Öğrenciler, burs ve kredi için başvurularını 10 Kasım Çarşamba günü saat 'a kadar e-Devlet üzerinden yaptı. Daha önce başvuruda bulunan ve başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de son güne kadar bilgilerini güncelleyebildi.

BURSTAN YARARLANAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER

  1. Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,
  2. sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
  3. Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
  4. Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
  5. Yabancı uyruklu öğrenciler,
  6. Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
  7. Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,
  8. Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
  9. Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,
  10. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
  11. Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, burstan yararlanamazlar.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

BURSUN KESİLME SEBEPLERİ

  1. Başarısız olması,
  2. Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
  3. Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
  4. Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
  5. Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
  6. Öğretim kurumunun kapatılması,
  7. Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
  8. Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

ARKADAŞINA GÖNDER

KYK YURT BAŞVURU EKRANI GSB e-Devlet ile KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası