döner dükkanı açmak istiyorum / Dönerci Açma Maliyeti Nedir Dönerci Dükkanı Malzemeleri

Döner Dükkanı Açmak Istiyorum

döner dükkanı açmak istiyorum

Dönerci Açma Maliyeti

Adım başı her yerde tavuk dönerci dükkanlarını görmeniz mümkün. Hızlı yemek tüketim sektörünün gelişmesinden en büyük payı dönerci dükkanları almıştır. Bu fırsatı görüp sizde tavuk dönerci dükkanı açmak istiyorsanız, bilmeniz gereken tüm detayları aktaracağım sizlere. Bu sektörde deneyim ve bilgi sahibi olmamanız sorun değil. Daha önce dönercilik yapmamış, ancak bu sektöre girip başarılı olmuş bir çok örnek mevcut. Şimdi sizlere dönerci açmak, dönerci açma maliyeti, dönerci ne kadar kazandırır gibi tüm soruları detaylı olarak cevaplandıracağım

Tavuk Dönerci Dükkanı Açmak

Tavuk Dönerci Dükkanı Açmak

Evet, hızlı tüketim sektöründen en büyük payı dönerci dükkanları almaktadır. İnsanlar artık yemek yemeye fazla zaman ayırmak istemiyor. Bu fazla zamanlarını çay ya da kahve içerek değerlendirmeyi tercih ediyorlar. Tavuk döner dükkanlarının avantajı ise, hızlı ürün sunma, fiyat avantajı ve lezzetidir. Tabi en çok ön plana çıkan avantaj ise fiyat rekabetidir. 

 

Bu genel geçer bilgileri herkesin bildiğini varsayalım. Ancak bir çok girişimci sektörle ilgili bilgi sahibi olmadan, nasıl dönerci dükkanı açılabilir merak ediyor. Burada bu iş konusunda bilmiyor olmak sizi endişelendirmesin. Emin dönerci zinciri ya da döner üretim tesisi olup, bu işten anlamayan bir çok patron var. Ünlü fastfood markalarının sahiplerini araştırırsanız bu dediğime hak vereceksiniz.

 

Ayrıca döner takmak ya da döner satışı yapmak, uzaya mekik göndermek kadar zor değil. Bu tarz bir işi öğrenmek eğitim aldığınız taktirde en fazla 1 ayınızı alacaktır. Ya da bir usta ile çalışıp, kendinizi bu iş yükünden kurtarabilirsiniz. Tabi tarifi sizin oluşturmanız şartıyla.

 

Tavuk Dönerci Dükkanı Açmak

İçindekiler

Tavuk Dönerci Dükkanı Açmak 2

Tavuk Dönerci Dükkanı Açmak 2

Bu yazıyı et döner ya da tavuk döner ayrımı yapmadan da oluşturabilirdim. Ancak ailem gıda sektöründe faaliyet gösterdiğinden, bu konuda ki trendler hakkında bilgim var. Bir çok işletme et döner takmayı bırakmaya başlamış durumda. Bunun en büyük nedeni maliyetin ve satış fiyatının yüksek olması. Zira pilav üstü et döner fiyatları 30 TL&#;den başlıyor. Ticket ve Sodexo kartlarına günlük 25 TL yattığı düşünülürse, beyaz yakalı çalışan için bile, pilav üstü et döner yemek bütçeyi aşıyor.

 

Şimdi tavuk dönerci dükkanı açmak istiyorsanız, öncelikle ne kadar sermaye ayırabileceğinize karar vermelisiniz. Sermaye oynaklığının en yüksek olduğu sektörlerden birisidir. Yani minimum sermaye gerekliliği ile maksimum sermaye ihtiyacı arasında uçurum olabiliyor. Ayıracağınız sermaye miktarı, tamamen işletmenin lüks olma durumu ile ilgili olacaktır.

 

Yazı başında dönerci dükkanı açmak için bir kaç seçeneğiniz olduğundan bahsettim. Kendiniz bu konuda eğitim almayı deneyebilirsiniz. Bunun için başlangıç aşamasında bir usta ile, ya da tanıdığınız bir işletme sahibi ile anlaşabilirsiniz. Bu seçenek biraz zor olacak. Çünkü iş öğretmeye hevesli olan, ki parasını verseniz bile bu tarz kişiler bulmanız zor.

 

Tavuk döner takmayı öğrenmek için diğer bir seçenek ise, önce bir usta ile çalışmaya başlamaktan geçer. Dükkan açmadan önce iyi olduğunu düşündüğünüz bir usta ile anlaşın. Günlük o döner taktığında ya da döner kestiğinde, onun yanında yer alın. Bu şekilde ay içerisinde dönerle ilgili tüm detayları kavramış olursunuz.

 

Ancak, unutmayın. Döneri siz takmak ya da siz kesmek zorunda değilsiniz. Evet, bu iş için bilen bir usta ile anlaşmak en mantıklısı. Ama yaptığınız iş ile ilgili bilgi sahibi olmak size her zaman kazandırır. Bilmeyen patronlar, çalıştırdıkları ustalar tarafından kandırılmaktadır. Bu bir çok işte geçerlidir. Bu nedenle iş ile ilgili bilgi sahibi olup, ustayı yönlendirmek size avantaj sağlayacaktır.

 

Sahip olduğunuz diğer seçenek ise  dönerci dükkanı devir almak olacaktır. Ancak bu seçeneği değerlendirmek için tüm yönlendirme aşamasında bayilik veren firmalarsize destek olmaktadır. Dönerci bayiliği veren firmalarla ilgili detaylı bilgiyi yazı sonunda paylaştım.

 

Dönerci Dükkanı Nasıl Açılır

Dönerci Dükkanı Nasıl Açılır

Dönerci Dükkanı Nasıl Açılır

  • Önce ne kadar sermaye ayıracağınıza karar verin. Tavuk döner dükkanı açmanın maliyeti konusuna bir alt başlıkta değindim. Ayıracağınız sermaye limitini ne kadar yükseltirseniz, bu işte avantajınızı bir o kadar artacaktır. Tabi ayıracağınız sermayenin üst limiti bulunduğunuz bölge ve rakiplerin durumuna göre olmalı.
  • Sıra geldi yol haritasını. Elinizi hiç bir şeye vurmadan önce, bir yol haritası oluşturmalısınız. Yani oturup, ne yapacağınız konusunda A&#;dan Z&#;ye kadar tüm aşamayı planlandırmalısınız. İş esnasında sağa sola savrulmamak için bu planlamayı yapmak şart. Dükkanı nasıl açacağınız, tasarım, dekor, 1 yılık ve 5 yıllık planlar gibi tüm aşamaları yazınız.
  • Şimdi dükkanı nerede açacağınıza kadar verin. Bulunduğunuz lokasyonda dükkan açacaksanız, öncelikle yaya sirkülasyonunun olduğu, rekabetin fazla olmadığı dükkanlar seçmelisiniz. Tabi bu tarz bir yerde tavuk dönerci dükkanı açmak için ana cadde üzerinde bir yer bulmalısınız. Yan cadde de olabilir. Ancak okul sokağı, ya da fabrika yanı gibi yerlerde uzak durmanız tavsiye edilir.
  • Dükkan bulup kiraladıktan sonra, direkt vergi levhası için başvuru yapın. Bu konuda muhasebeci ile anlaştıktan sonra, size gönderile muhasebe elemanı ile vergi levhasını almanız 1 gün sürecektir.
  • Vergi levhasını aldıktan sonra tadilat aşamasına geçebilirsiniz. Bu tarz dükkanlarda ne kadar az tadilat yapılırsa o kadar avantajlıdır. Sonuçta bakkal dükkanı gibi, parayı mala değil, dekora yatırmış oluyorsunuz. Yani batarsanız elinizdeki mal olmadığı için, paranız dekorla birlikte gitmiş olur. Bu nedenle daha yeni binalarda bulduğunuz dükkanlarla küçükten başlamalısınız. Bu kural bayilikler için geçerli değildir.
  • Tüm tadilat ve dekoru yaptıktan sonra demirbaş alımı için bir usta ile anlaşın. Yani döner tezgahı, döner ocağı vb. ürünler için bir ustaya danışmak, işi bilene sormaktır. Ustayla birlikte alınacak ürünlere karar verip, dükkana yerleştirin.
  • Sıra geldi dönerin nasıl yapılacağına. Şimdi döner yapmayı yani takmayı bilmiyor olabilirsiniz. Ancak damak lezzeti farklıdır. O konudaki ustalık sizde olabilir. Gömlek yağı mı yoksa kuyruk yağı mı kullanılacak, baharatı ne olacak, but döner mi yok göğüs mü takılacak, bunların hepsinde dönerci ustasını siz yönlendirmelisiniz.
  • Tüm kuruluş aşamasını tamamladıysanız, sıra geldi açılış aşamasına. Artık müşterilerinizle buluşmaya hazırsınız. Bir çok dönerci ilk gün bir organizasyon şirketi ile anlaşıp döneri bedava dağıtmaktadır. Aynısını sizde yapabilirsiniz. Döneri bedava alanlar sizin müşteriniz olmayacak olsa bile, ilk gün ses getirmeniz çok önemli.
  • Sıra geldi işleri devam ettirme ve arttırma aşamasına. Bu işi yaptığınızda güler yüz, lezzet, hijyen yok ise, ilk gün kapatın. Eğer müşterilerinize özenip, hizmette dört dörtlük olmaya gayret ederseniz, sizi başarılı bir iş hayatı bekliyor. Zira iyi esnafla karşılaşmak zor.

 

Okuyunuz: İş Kurmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Tavuk Döner Dükkanı Açma Maliyeti

Tavuk Döner Dükkanı Açma Maliyeti

Tavuk Döner Dükkanı Açma Maliyeti

Ortalama bir tavuk dönerci dükkanı açmanın maliyeti 40 Bin TL ile Bin TL arasında değişmektedir. Bu maliyetin üst sınırı yoktur. Maliyet kalemini etkileyen en önemli faktör bulunduğunuz lokasyon, işletme büyüklüğü ve dekorasyon masraflarıdır. Dönerci dükkanı açmanın  maliyetini daha alt sınıra çekmeniz de mümkün. Ancak bu da kaliteden ödün vermenize ve ucuz bir görüntüye sahip olmanıza neden olacaktır.

Dönerci dükkanlarının başlangıç aşamasındaki ortalama maliyetleri aşağıdaki gibidir. ( Kira )

Kira + Depozito + Komisyon = 9 Bin TL 

Ruhsat + Yazarkasa + Diğer Giderler = 7 Bin TL

Demirbaş Alımı = Minimum 10 Bin TL &#; 30 Bin TL

İşletme Dekor Masrafı = Minimum 10 Bin TL &#; 30 Bin TL

Maliyet rakamları hiç bir zaman hesapladığınız gibi çıkmaz. Ekstra olarak bir çok maliyet ile karşılaşacaksınız. Bu nedenle bunun için ek bir sermaye bütçesi oluşturun.

 

Okuyunuz: Yeterli Sermayeniz Yok ise Mutlaka Bu Yazıyı Okuyunuz

 

Dönerci Dükkanı Ne Kadar Kazandırır, Karlı mı?

Dönerci Dükkanı Ne Kadar Kazandırır,

Dönerci Dükkanı Ne Kadar Kazandırır,

Günlük TL ciro yapan dönerci dükkanı aylık ortalama 10 Bin TL ile 15 Bin TL arasında net kar bırakmaktadır. Tavuk dönerde yapacağınız masraflara göre kar marjı %80 ile % arasında değişiklik gösterir. İşçi maliyeti, malzeme kalitesi, dükkan kirası, kullandığınız ürünler net karınızı ortaya çıkaracaktır.

 

Amacınız hiç bir zaman daha çok kar etmek olmasın. Eğer böyle düşünürseniz ekmeğe döner koymak değil, sürmek durumunda kalırsınız. Kar marjını yükseltmeye çalışmak kaliteyi düşürmeye ya da fahiş fiyattan döner satmaya neden olur. Hangi işi yapıyor olursanız olun, amacını ciro miktarını ve gelen müşteri sayısını arttırmak olmalı.

 

Müşteri sayısını arttırmayı tercih eden bir dönercinin, kadayıf satışına başlayarak, gelirini arttırdığını gördüm. Yani kazancı yükseltmek için peçete vermekten kaçmaya, döneri az koymaya ya da bayat ekmekle döner vermeye gerek yok. Diğer türlü kaybeden siz olursunuz.

 

Tavuk Dönerci Açmak İçinin Gerekli Belgeler

  • Tapu Fotokopisi
  • SGK Giriş Bildirgesi
  • Adli Sicil Kaydı
  • Kira Kontratı
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Vesikalık
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • Oda Kayıt Belgesi
  • Faaliyet Belgesi
  • İşletme Krokisi

İstenilen belgeler bağlı bulunduğunuz belediyeye göre değişiklik gösterir. Bunun için en doğrusu belediye binasına gidip, ruhsat işleri müdürlüğünden gerekli belgelerin listesini almaktır.

 

Tavuk Döner Bayiliği Veren Firmalar

  • Paşa Döner
  • Baba Döner
  • Bodrum Dönercisi
  • Etibeyaz Döner
  • Joy Döner
  • Kral Döner
  • Reis Döner
  • Hatay Dönercisi
  • Bolkes Döner Bayilik
  • Toku Döner
  • Kupa Döner

 

Okuyunuz: Tavuk Döner Bayiliği Veren Firmalar

 

Döner Dükkanı Malzemeleri

  • Doğalgazlı Döner Ocağı
  • Ambalaj Malzemeleri
  • Dekor Ürünleri
  • Döner Tezgahı
  • Isıtıcı Tost Makinesi
  • Sos Isıtıcısı
  • Marul ve Yeşillik Kapları
  • Masa- Sandalye
  • Baharatlık, tuzlu v.b
  • Ayran makinesi

Bu malzemeler daha da artabilir. Ancak yapmanız gereken rakip dönercilere gidip, malzemelere göz gezdirmek. İhtiyacınızı olanları alıp, gereksiz olanları almazsınız.

 

Tavuk Dönerci Açmak İsteyenlere Öneriler

Dönerci Dükkanı Açmak

Dönerci Dükkanı Açmak

  • Tavuk dönerci dükkanları her yerde olabilir. Yan yana olan 3 dükkanını kazandığını gördüm. Bu yüzden bu işin geleceği her zaman parlak. Tabi siz yan yana olmak zorunda değilsiniz.
  • Hijyen ve kaliteden ödün vermeyin. Amacınız büyümek, 2. ve 3. dükkanı açmak ise, size bunu sağlayacak olan kalite ile hizmettir.
  • Paket servis avantajından faydalanın. Motorcular ile uğraşmak zor ve maliyetlidir. Buna katılıyorum, ancak sektörde iyi olan personelde var.
  • Personele ödeyeceğiniz maaştan kaçınmayın. Gerekiyorsa TL fazla maaş verip, en iyilerle çalışın. Size lezzetten sonra personel para kazandırır.
  • Rakip dönerci dükkanlarını her zaman takip edin. Onların iyi olan taraflarını alıp, kötü olan yönlerinden uzaklaşın.
  • Müşteriye karşı eliniz her zaman bol olsun. En iyi pazarlama, müşteri tarafından yapılandır. Bunu sağlarsanız başarılı olursunuz.
  • Bir işi nasıl başlarsanız, devamı da öyle gider. Bu nedenle profesyonel bir başlangıç adına terminal cihazlı çalışmaya özen gösterin. Yaptığınız tüm ciro ve satışlar kayıtlı olsun. Günlük hangi üründen ne kadar sattığınızı bilin.

 

&#; Tavuk dönerci dükkanı açmak, dönerci açma maliyeti ve dönerci aylık kazancı &#; başlıklı yazımızın sonuna geldik. Beğendiyseniz yorum yaparak bizlere destek olabilirsiniz.

Dönerci Açmak: Nasıl Açılır ve Karlı mı?

Dönerci dükkanı açmak konusunda bilgilere ihtiyacınız varsa; rehberimizde bir dönerci dükkanı nasıl açılır ve karlı bir iş fikri mi hususlarında bilgi bulabilirsiniz. Rehberimiz aracılığıyla kendi dönerci işletmenizi kurmak için bir haftalık süreye ihtiyacınız olacak.

Türkiye&#;nin dünyaya kazandırdığı en önemli lezzetler arasında yer alan döner, girişimci ve yatırımcıların ilgisini de çekmeye devam ediyor. Son dönemde zincirleşme sayısı artan dönerciler arasına girmek ve bir dönerci açmak istiyorsanız; bu rehberde bir dönerci nasıl açılır, döner salonu için isim önerileri ve bu tür işletmelerin karlılığı hakkında en güncel bilgileri sağlayacağız.

Öncelikle bir dönerci açmak isteyen girişimci ve yatırımcıların bir iş planı hazırlamasını mutlaka öneriyoruz. Bu sayede bir dönerci açmak isterken olası sürpriz konulara önceden hazırlıklı olma fırsatı elde edersiniz. Dönerci açmak birçok iş fikrine göre daha kolay gerçekleştirilebilen bir iş fikridir, ancak bu durum işe gerekli özeni göstermemenizi gerektirecek bir konu değil.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! TL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR! (Ücretsiz VİOP Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Türkiye&#;de gıda satan işletmelerin tamamının da yasalar çerçevesinde sıklıkla denetlendiğini belirtmekte yarar var. Bu nedenle öncelikle hijyen kurallarına uygun bir işletme açmanız gerektiğini belirtmekte yarar var. Bu tür işletmelerin daima kendi içerisinde bir denetime tabii tutulması gerektiğini unutmayın.

DÜKKANIN BULUNMASI VE KİRALANMASI

Bir dönerci açmak için yapmanız gereken ilk adım bir dükkan belirlemektedir. Yürüyüş yollarında, insanların yoğun olarak bulundukları alanlara yakın bir alanda minimum 50 metrekare bir dükkan bulmanızı öneririz. Eğer büfe tarzında ayak üstünde satış yapılacak bir alan düşünüyorsanız bu durumda dükkanın boyutu 10 metrekareye kadar da düşebilir.

Elbette bulunacak olan dükkan için tek şart bunlar değildir. Belediyeler belirli alanlar için dükkan kurulmasına ruhsat vermeyebilir. Bu nedenle belediyelerin ilgili şartlarına uygun bir alanın belirlenmesi gerekiyor. Dönerci açmak için belediyelerin talep ettiği belgelere göz atmanız gerekiyor.

DÖNERCİ RUHSATI ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Türkiye&#;de belediyeler tarafından dönerciler Sıhhi Müessese olarak adlandırılmaktadır. Bu kapsamda Sıhhı Müessese ruhsatı almak için gerekli şartlar ve belgeler şöyledir;

  1. RUHSAT BAŞVURU BEYAN FORMU
  2. T.C. KİMLİK KARTI veya NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
  3. SİCİL NUMARASI KAYDI (Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelirler Şefliği (Belediye))
  4. VERGİ LEVHASININ FOTOKOPİSİ
  5. TAPU FOTOKOPİSİ veya KİRA KONTRATI (Aslı veya Noter Tasdikli Sureti (Asıl Suretlerde Damga Harcı Makbuzu bulunacaktır.)) Kira Kontratı İŞ NEVİNE Göre Düzenlenecektir.
  6. SAĞLIK RAPORU ASLI (&#;Bulaşıcı Hastalığı Yoktur&#; ibareli )
  7. İMZA BEYANNAMESİ (Noter Tasdikli Asıl Suret)
  8. YERLEŞİM YERİ BELGESİ
  9. YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI ALIM veya DOLUM FATURASI
  10. İKİ (2) ADET VESİKALIK RESİM (Son Altı 6 (Altı) Ay İçerisinde Çekilmiş)
  11. ESNAF ODA KAYIT BELGESİ (Bağlı Olduğu İşkoluna Ait Esnaf Odasından)
  12. USTALIK BELGESİ (lokanta, pastane ve kuaförlerden istenir.)
  13. ÇALIŞMA İZİN BELGESİ (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınacaktır. Yabancı Uyruklulardan istenir.)

İlgili şartlara uygun bir dükkan belirlendikten sonra dükkanın kurulması ve sonrasında ruhsat için başvuruda bulunması gerekiyor. Belediyeler gıda satan işletmeleri sıklıkla denetlemektedir. Bu nedenle tüm şartlara uyabilecek bir dükkan belirlenmesi önemlidir.

DÜKKANIN KURULMASI

Dönerci açmak nispeten kolay iş fikirleri arasında yer almaktadır. Ancak bu adımda yapabileceğiniz 2 farklı seçenek bulunmaktadır. Öncelikli olarak kendi markanızı mı kuracaksınız yoksa bir firmadan bayilik mi alacaksınız. Bu adım kritik bir konudur ve işletmenizin kısa ve uzun vadeli hedefleri için önemlidir.

Eğer bayilik alacaksanız muhtemelen işletmenizin kurulumu bayilik veren firma tarafından kurulacaktır ve bu adımı geçebilirsiniz. Ancak kendi markanızı kuracaksanız, bir dönercide bulunması gereken malzemeleri temin etmeli ve ya kendi başınıza ya da bir profesyonelden destek alarak bir dekorasyon yapmanız gerekir. Her halükarda harcayacağınız para birbirine yakındır. Ancak bir franchise alarak genellikle ana işletmenin tecrübe ve deneyimi ile reklamlarından faydalanırsınız. Ancak bunlar için de genellikle bir katılım payı ödersiniz.

DÜKKANDA BULUNMASI GEREKEN MALZEMELER VE FİYATLARI

Bir dönerci açmak için satın almanız gereken malzemelerin çoğunu genellikle her şehirde ilgili bölgelerde bulabilirsiniz. Ancak kendi tasarımlarınızı uygulamak için mobilyacılara ihtiyacınız olacak. Malzemelerin kaba taslak listesi ise;

  • 2 Adet döner ocağı (et ve tavuk için): TL
  • Döner ocağı malzemeleri (ayak, bıçak, kürek vs): TL
  • Alana göre olmak üzere 6 küçük masa: TL
  • Alana göre olmak üzere 12 sandalye:  TL
  • Bulaşık malzemeleri: TL
  • Mutfak malzemeleri: TL
  • Banko: TL
  • Dekorasyon malzemeleri: TL
  • Diğer ihtiyaçlar (çöp, mutfak örtüsü, peçetelik vs): TL
  • Tabela: TL
  • Resmi işlemler: TL

olmak üzere yaklaşık 60 bin liralık masrafınız oluşacak. Elbette bu tutar dükkanın boyutu ve dekorasyon için harcamak istediğiniz tutara göre büyük oranda değişiklik gösterecektir. Örnek olması açısından bazı döner salonlarının dekorasyonu için bile sadece bin lira harcanabiliyor.

Tüm şartların uygun olması durumunda bir dönerciyi ortalama 3 gün içerisinde açabilirsiniz.

DÜKKANIN İŞLETİLMESİ VE PERSONEL SEÇİMİ

Bir dönerci salonunda ortalama olarak 4 kişi çalışmaktadır. Bu personelin en az 1&#;i en çok 2&#;si mutlaka döner ustası olmalıdır. Bu durumda her 2 ustanın da daha önce döner salonlarında çalışmış ve lezzetli bir döner çıkartabilecek kişilerden olması önemlidir. Döner ustaları standart asgari ücretin en az yüzde 50&#;sinden fazla maaş almaktadır.

Döner ustası olarak işe alınacak personelin hijyen kurallarına da dikkat etmesi ve prezantabl bir görüntüye sahip olması önemlidir.

Dükkanın işletilmeye başlatılması sürecinde en kritik süreçlerden biri de reklamdır. Dönerci salonu açıldığı gün mutlaka basit de olsa bir açılış düzenlenmelidir. Bu açılış insanların yeni bir dükkanın kurulduğu algısını kurmak için çok faydalı olacaktır. Bu sayede insanlar yeni bir lezzeti denemek isteyebilecek ve eğer memnun kalırlarsa devam edeceklerdir.

Açılış ile birlikte ilk etapta düşük bütçeler olmak üzere, yerel düzeyde reklam vermenizi öneriyoruz. Şehrinize yönelik gazete, radyo ve televizyonlara reklam verebilirsiniz. Ayrıca eğer varsa şehrinize yönelik sosyal medya hesaplarına da reklamlar vermeyi ihmal etmeyin, genellikle düşük bütçeli ancak yüksek etkileşimli reklamlar sosyal medya üzerinden gerçekleştiriliyor. Elbette bu reklamları bir kampanya üzerinden düzenlemeye özen gösterin.

Dönercilerde mutlaka ama mutlaka eve servis seçeneği de bulunmalıdır. Bu kapsamda ilk etapta bir ve işin artışına paralel olarak en az 2 motorlu veya bisikletli kurye istihdam etmenizi öneririz. Evlere ve iş yerlerine servis yaparken hızlı olmanızı mutlaka öneririz, bu tercih edilmeniz için en önemli kriterlerden biridir.

DÖNERCİ İŞİ KARLI MI?

Türkiye&#;de eğer çok lüks bir lokasyonda bulunmuyorsanız genellikle dönerci salonlarında kar marjı birbirine çok yakındır. Ortalama olarak et ve tavuk döner satışı yapan bir dönercide cirodan kar oranı yüzde 35 seviyesinde bulunur. Eğer ayran, kola ve su gibi kar marjı yüksek ürünlerin satışı fazlaysa bu durumda ciroda yüzde 10&#;luk ek bir artış da kaydedilebiliyor.

Bu kapsamda bir döner salonu karlı iş fikirleri arasında yer almaktadır.

  • Bende atasehirdeyim geri donus saglarsaniz sevirimm

    18

    yorum beğen

    Cevapla

  • Hatay Antakya&#;dan ben İsmail daha önce Denizli&#;de Hatay usulü döner dükkanı işlettim. Kendi ilinde dönerci işletmek isteyen bir kişi ile ortaklık düşünebilirim az maliyetle çok fazla kár elde edebilirsiniz ben kendim açmak isterdim açıkçası maddi durumum bina musade etmiyor kendi başıma acibilecek olsaydım Amasya Merzifon. Nevşehir Trabzon gibi illeri tercih ederdim. Özellikle bu illerden ortaklık düşünen varsa banaa ulassin

    15

    yorum beğen

    Cevapla

  • Döner ustası değilim ama gerçekten kendime güveniyorum bu konuda. Öncelikle elektrikli bıçakla kesmeyi düşünüyorum. Kendi işyerimi açıp böyle sürdürmek istiyorum sizde olur mu şartlar nekadar uygun, bilgilendirirseniz çok sevinirim

    11

    yorum beğen

    Cevapla

  • dönerci açmak mantıklı gerçekten

    6

    yorum beğen

    Cevapla

Rehber Bilgi

Dönerci dükkanı açmak istiyorum! Dönerci açmak karlı mı?

TAVUK DÖNERCİ NEREYE AÇABİLİRİM ?

Uygun lokasyon ve metrekare açısından büyük bir dükkanda tavuk döner ve et döner satabilirsiniz. Kalabalık yerlerde dikkat çeken tabela ile  işlek caddelerde böyle bir mağaza açılabilir.  

Bayilik veren döner firmaları için tıklayınız

DÖNERCİ AÇMA MALİYETİ NE KADAR ?

Dönerci dükkanı açmak için ortalama 5 bin liraile30 bin lira gibi bir sermaye gerekir. Bu rakamlar bu işi yapacak olan girişimcinin insiyatifindedir. İstenirse daha fazla para ile yada az para ilede açılabilir. Dükkanın iç dizaynı dönerciler için önemlidir.

Döner dükkanı için malzemeler ve fiyatları.. Tıklayınız

Ayrıca dükkanda sadece tavuk veya et dönerden ziyade köfte, sote, çöp şiş gibi ürünlerde bulundurulacaksa ızgara için baca gereklidir. Buda maliyet gerektirir. İş yeri doğal gazlı yada tüplü isede olur. Ancak baca olması masrafları düşürür.

HANGİ ÇEŞİT DÖNER VE IZGARA SATABİLİRİM ?

Tavuk döner

Et döner

Köfte

Çöp şiş

Et şiş

Tost

Adana kebap

Kuzu şiş

Patlıcan kebabı

Pirzola 

Terbiyeli şiş

Dana bonfile   gibi daha birçok ızgara satışı yapabilirsiniz.         

NELERE DİKKAT ETMELİYİM ?

1. Kalite standartlarına

2. İnsan sağlığına önem vermeye

3. Kanunlar ile belirlenmiş gıda ürünlerini kullanmaya 

4. Hijyen kurallarına

REKLAM VERMELİMİYİM ?

Reklam vererek ürünlerinizi tanıtmış ve ürün çeşitlerinizi duyurmuş olursunuz. İndirimli ürünleri tv, radyo, sosyal medya hesaplarında reklam oluşturabilirsiniz.

Reklam firmanızın imajınıda sağlamış olur.

TAVUK DÖNER İŞİ KARLI MI ?  AYDA NE KADAR KAZANIRIM ?

İş yerinin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre işlek cadde veya ara sokakta olup olmadığı, büyükşehirde yada ilçelerde göz önünde bulundurularak ortalama lira ile 7 bin lira arası para kazanmak mümkündür.

Müşteri sayınızın fazlalığı satışlarınıza yansıyacağından rakamlar artış gösterebilir yada düşebilir. 

HANGİ RESMİ KURUMLARA BAŞVURMALIYIM ?

Belediye ( İşyeri ruhsatı için )

Vergi dairesi 

Esnaf odaları

Muhasebeci ile anlaşmak

dönerci açmak

Dönerci açmak için gerekli koşullar ve belgeler, dönerci nasıl açılır, kazanmak için neler yapmalıyım, karlı bir iş mi şeklinde birikimini bu sektörde değerlendirmek isteyen ama aklında soru işaretleri olanlar için bütün soruları bu yazımızda cevaplayacağız.

Biraz birikiminiz var ve bunu bir işletme açarak değerlendirmek istiyorsanız, dönerci açmak iyi bir fikir olabilir. Ülkemizde en sık tüketilen yiyeceklerden biri dönerdir. Hatta ülke sınırlarını aşmış neredeyse dünyanın her yerinde artık dönercilere rastlamak mümkün. Evrensel bir damağa hitap eden döner, çok geniş bir tüketici pazarına sahiptir.

Dönerci Dükkanı Açmak İçin İlk Adım

Öncelikle bütçenize uygun bir planlama yapmalısınız. Ve unutmayın ki ticari girişimlerde her zaman sürpriz kalem masraflar olacaktır. Onun için bütçenizi planlarken, bu sürprizlere hazırlıklı olmasınız.

İlk iş, satılık ve ya kiralık bir dükkan bulmaktır. Bu dükkan için de lokasyon çok önemlidir. Çevresinde okul, çarşı, durak, alışveriş merkezi yani yaya akışının olduğu merkezlerde iş yeri bakılması işe avantajlı başlamanıza neden olacaktır.

Dönerci açacağınız bölgede dikkat etmeniz gereken diğer iki önemli husus; Gıda işletmeciliği yapmak için o bölgenin izne tabi olup olmadığını ilgili kurumlardan öğrenmek. Bir diğeri ise, lokasyona dair bir analiz raporu çıkararak, çevrede başka dönerci var mı, işinizi orta-uzun vadede riske edecek bir koşullar var mı bilmek.

dönerci dükkanı açmak için gerekenler

Dönerci Açmak İçin Gerekenler

  • Vesikalık fotoğraf
  • Güncel ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanınızın fotokopisi
  • Kiraladığınız yere ait muvafakatname
  • Tapu ve iskan belgesi fotokopisi
  • Bağkur-SGK belgeniz. Emekliyseniz emeklilik cüzdanı fotokopisi
  • Esnaf ve ticaret odası kaydı
  • Vergi levhası
  • Kiraladığınız yerin elektrik ve su abonelikleri belgesi
  • Yangın önlemi alınmıştır raporu
  • Aynı adreste daha önce verilmiş işletme ruhsatının iadesi
  • Yapı kullanma izin belgesi
  • Kimlik bildirim belgesi
  • Güncel sabıka kaydı
  • İş yerini şirket olarak açıyor olmanız halinde Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi ve imza sirküleri

İş yeri açmak için temin etmeniz gereken bu belgelerin listesi zaman zaman değişiklik göstermektedir. Onun için bu belgeleri alacağınız zaman belediye, ticaret odası ve diğer ilgili kurumların listesini yeniden gözden geçirmenizde yarar olacaktır.

Dönerci Açmak Karlı Bir iş Mi?

Döner kar marjı %40&#;lara kadar çıkabilen potansiyel bir kazanç sektörü. Ama bunu herkesin kazanabileceği anlamına gelmiyor. Çok düşük bir bütçe ile bile açılabileceği için neredeyse her caddede bir dönerci görmek mümkün. Bunların hepsi sizin için potansiyel bir rakip ve rakiplerinizden bir adım öne çıkarabilecek bazı bazı noktalar var. Bunlara kısaca değinmek gerekirse;

  • Ürünlerinizi çeşitli tutun ve bu ürünlerin farklı kombinlerde menülerini hazırlayın.
  • Bayilik veren firmalarla görüşün. Bayilik alacağınız firma kendi tasarımını yaparak sizi dekoratif masraftan kurtarabilir.
  • Tedarikçi seçiminizi iyi yapın. Ve sizin için en uygun fiyat teklifini veren ile anlaşın. Ama o firmanın gerekli hijyen belgelerine sahip olduğundan emin olun.
  • Döner sunumunu çeşitli tutun. Acı soslu, cacık soslu, patatesli iskender, katık, Hatay usulü vb.
  • Farklı ekmek(bazlama, susamlı, tombik vs) opsiyonları sunun.
  • Sosyal medyada reklam yapın
  • Paket servis konusunda sadece mahallenize bağlı kalmayın
  • Çalışanlarınızın müşteri ile iletişimine özen gösterin.
  • Hijyen kurallarına uyun ve döner dükkanınızın temizliğini asla aksatmayın.

Dönerci Ruhsatı Nasıl Alınır?

Yukarıda saydığımız belgeleri temin ettikten sonra ruhsat için belediyeye ruhsat başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuzu dilerseniz online, ya da direk belediyeye kendiniz başvurarak geçekleştirebilirsiniz. Bu başvuru gerçekleştikten sonra dükkanınızı gelip, ilgili yönetmeliklere uyup uymadığına bakıp ruhsat için karar verirler.

FacebookTwitter

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası