cunda patriça koyu harita / CUNDA ADASI GEZİLECEK YERLER & ADANIN SIRLARI | Biz Evde Yokuz

Cunda Patriça Koyu Harita

cunda patriça koyu harita

Bilinmeyen Geçmişi İle Cunda Adasında Gezilecek Yerler, Koylar, Adalar ve Plajlar

Haberler

Seyahat

Bilinmeyen Geçmişi İle Cunda Adasında Gezilecek Yerler, Koylar, Adalar ve Plajlar

Tatil denilince akla gelen Cunda Adası gerek plajları gerekse tarihsel sırlarıyla bizi gizemli bir şekilde kendine çekiyor. Peki Cunda adasında neler var biliyor muyuz? Deniz, Kum ve Cunda diyorsanız bu kadar emin olmayın deriz. Her ne kadar bu üçlü bizi mest etse de tatil yönü kadar tarihi yönünde güçlü bir yer. Cunda adası gezilecek yerler listemizde bize eşlik etmek ister misiniz? O zaman ışınla bizi Mr. Spock!

Turistik Yerler

Ayvalık ve Cunda Adası bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezlerinden. Tarihi pazarından aşıklar şelalesine kadar görülmesi gereken yerleri Cunda seyahatinize eklemeyi unutmayın.

Şeytan Sofrası

Şeytan Sofrası

Ayvalık Antikacılar Çarşısı

Ayvalık Antikacılar Çarşısı

Nebiler (Aşıklar) Şelalesi

Nebiler (Aşıklar) Şelalesi

Küçükköy (Yeniçarohori)

Küçükköy (Yeniçarohori)

Cunda Despot Evi

Cunda Despot Evi

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi

Ayvalık Bit Pazarı

Ayvalık Bit Pazarı

Cennet Tepesi

Cennet Tepesi

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı

Tarihi Taş Kahve

Tarihi Taş Kahve

Anelemmatik Güneş Saati

Anelemmatik Güneş Saati

Plajlar

Her biri birbirinden güzel olan ve bu yüzden ayırt etmekte zorlanacağınız Cunda adası denize girebileceğiniz yerleri sizin için listeledik.

Sarımsaklı Plajı

Sarımsaklı Plajı

Badavut Plajı

Badavut Plajı

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı

Çataltepe Plajı

Çataltepe Plajı

Patriça Burnu

Patriça Burnu

Ayvalık Belediye Plajı

Ayvalık Belediye Plajı

Koylar ve Adalar

Ayvalık bir çok ada ve koya sahip. El değmemiş olanlar olduğu gibi popüler olanlarda. Seçim sizin

Midilli Adası

Midilli Adası

Ortunç Koyu

Ortunç Koyu

Pınar Adası

Pınar Adası

Dolap Adası

Dolap Adası

Tavuk Adası

Tavuk Adası

İğdeli Koyu

İğdeli Koyu

Tımarhane Adası (Taşlı Manastır)

Tımarhane Adası (Taşlı Manastır)

Paşa Koyu

Paşa Koyu

Cennet Dalan Koyu

Cennet Dalan Koyu

Tarihi Yerler

Adanın ve çevresinin hemen hemen her yerinden tarih fışkırıyor adeta. Yıkılan birçok yapı olduğu gibi restorasyon ile hala dimdik duran yerlerde mevcut. Sizde bu geçmiş dolu yerleri merak ediyorsanız Cunda Adası gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

Taksiyarhis Kilisesi

Taksiyarhis Kilisesi

Kızlar Manastırı

Kızlar Manastırı

Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı

Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı

Panaya Kilisesi

Panaya Kilisesi

Ayışığı Manastırı

Ayışığı Manastırı

Pordoselene Kulesi

Pordoselene Kulesi

Ayazma Kilisesi (Ayvalık Ayazması)

Ayazma Kilisesi (Ayvalık Ayazması)

Cunda Adasına Nasıl Gidilir?

Cunda Adasına Nasıl Gidilir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Patricia Koyu

Balıkesir’de sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerdenseniz eğer Cunda Adası tam aradığınız yer. Akşamları rakı balık sofranıza oturup, denize karşı keyif yapacağınız, gündüzleri ise denizin tadını bol bol çıkarıp, denizden sonraki zamanınızda küçük keşif yolculukları yapacağınız bir nokta Cunda. Sadece doğası değil tarihiyle de büyüler görenleri. Cunda Adası’nın en cezbedici noktası neresi derseniz eğer; size vereceğimiz ilk cevap Patricia Koyu olur. Evet, çoğu kimsenin bilmediği bu koy huzur dolu anlar sunar gelen misafirlerine. Patricia Koyu’nun suları sığ. En başlarda taşlık bir kumsala sahip olduğu düşünülse de, ilerledikçe kumlar sarar ayağınızı. Denizin suyu oldukça sakin. Özellikle sakin bir deniz olması gelenleri etkiler. Çünkü sakinliğinde dinlendirir en çok. Korumaya alınan bu bölgede yapılaşmaya izin verilmiyor. Aynı zamanda zeytin ve çınar ağaçları oldukça fazla bölgede… Yani yeşilin her tonu size eşlik edecek bu güzel koyda. Cunda Adası’nın arka tarafından bulunan Patricia Koyu’nu tatilinizin büyük bir parçası haline getirmek sizin elinizde. Cunda Adası’nda tatil planlarınız varsa Patricia Koyu’nu muhakkak görmelinizi ve zaman geçirmenizi öneririz. Keyifli bir planlama yapmak istiyorsanız Balıkesir otelleri adresini ziyaret etmeyi unutmayın.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey Adası bir diğer adıyla Cunda Adası, Türkiye’nin turistik varış noktalarından biridir. İstanbul, Bursa ve İzmir gibi şehirlere olan yakınlığı sayesinde yaz ayları on binlerce yerli ve yabancı turistin ilk tercihleriniz. Burası için şirin bir Anadolu kasabası diyebiliriz. İçerisinde sayısız plaj ve koylarının anı sıra tarihi bir katedral, deniz manzaralı şık restoranlar, hediyelik eşya dükkânları ve en önemlisi muhteşem bir sakinlik sunmaktadır. Bu sakinliğe Cunda’nın sokaklarını adımlayarak erişmek pekâlâ mümkündür.

Cunda’da Nisan ayında başlayan hareketlilik Ekim-Kasım aylarına kadar sürer. Bu aylar arasında oluşan nüfus artışı adaya tam anlamıyla canlılık katar. Bu canlılığı besleyen sokaklardaki insan sesleri, restoranlardan gelen çatal-bıçak sesleri ve her köşeden gelen farklı müzik seslerinin birbirine karıştığı ambiyans gökyüzünün maviliği ve insanın içini ısıtan güneş ile birleşerek insana fazlasıyla enerji veriyor.

Sizlere bu yazımızda Cunda’da denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz plaj yerleri ve koylardan bahsediyoruz. Cunda tatilinizde ister arkadaşlarınızla, ister ailenizle tercih edebileceğiniz Cunda plajlarını okuyabilir, ücret, ulaşım ve sunulan olanaklar hakkında pratik bilgileri bulabilirsiniz.

İçindekiler

Ücretli Plaj Yerleri

Cunda Mocamp

Balıkesir ilinin en bilindik işletmeleri arasında yer alan Cunda Mocamp, Cunda Adası bölgesinde karavan ya da çadır kampı ile ilgilenen kişiler için oldukça ideal bir yerdir. Tüm bunların haricinde dileyen müşteriler, bungalov tarzı evlerde de konaklama işlemleri gerçekleştirebilir.

Kamp alanı bölgesinde, kampçılar için birçok imkân bulunmaktadır. Bu olanaklardan, çadır ya da bungalov evleri, tuvalet ya da duş alanları, plaj bölgesi, ücretsiz otopark ve mutfak, buzdolabı gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak her türlü imkân mevcuttur. Yemek hazırlamak ile uğraşmak istemeyen kişiler için de restoran yer almaktadır. Dileyen kişiler ücreti karşılığında yemek ihtiyaçlarını da buradan giderebilir.

Konaklama fiyatlarına baktığımızda ise, günlük olarak TL çadır, TL bungalov ücreti bulunmaktadır. Bu ücretler dönemsel olarak değişiklik göstermesinden ötürü, doğru fiyat bilgisi için işletme ile iletişime geçmek çok daha sağlıklı olacaktır.

Denize sıfır konumda bulunan Cunda Mocamp işletmesi, hem ailesi ile gelecekler, hem de arkadaşları ile eğlenceli bir ortam arayan kişiler için oldukça ideal bir tatil tercihi olabilir.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı plaj girişi 60 TL. Çadır konaklama TL, bungalov konaklama TL. Kahvaltı kişi başı ücreti 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, kahvaltı servisi, öğlen ve akşam yemeği, mini bar, yeme içme yeri, bahçe ve dinlenme alanı, hamak, kafe, hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, çadır ve bungalov konaklama yerleri, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Ada Camping

Cunda Adası’nın popüler kamp alanlarından birisi olan Ada Camping, hem karavan kampı hem de bungalov tarzı evlerde konaklamak isteyen kişiler için oldukça güzel bir tatil alanı sunmakta. Orman içerisinde araba ile yaklaşık olarak 10 dakikalık bir yolculuk sonunda varılan Ada Camping, ülkemizdeki en güzel kamp alanlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Ücretsiz otopark ve yemek ihtiyaçlarınızı karşılamak için restoran hizmetleri mevcut. Denizin başında yer alan özel plaj alanı ile dilediğiniz gibi yeşil alan içerisinde denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bungalov tarzı odalarında özel banyo ve balkon imkânları, klima ve televizyon gibi birçok hizmeti de bulunmaktadır. Özel işletme bölgesi içerisinde genel olarak ücretsiz Wİ-Fi hizmetleri de mevcuttur.

Sizde muhteşem bir doğa içerisinde deniz kenarında hem tatil yapmak, hem de kafanızı dinlemek isterseniz, Ada Camping işletmesini tercih edebilirsiniz. İsteğe göre çadır ya da bungalov seçenekleri ile konaklama imkânı yakalayabilirsiniz. Karavan kampı yapacak kişiler için de özel alan ve duş ya da tuvalet imkânlarının da bulunduğunun altını çizelim.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı plaj giriş ücreti 80 TL. Çadır konaklama 90 TL, karavan, motokaravan konaklama yeri 30 TL, otomobil giriş 10 TL, oto üstü konaklama/yer 25 TL, elektrik kullanımı 10 TL, buzdolabı 30 ve çamaşır makinası 40 TL (konaklama yapacaklar için).

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, kahvaltı servisi, öğlen ve akşam yemeği, yeme içme yeri, bahçe ve dinlenme alanı, mini bar, kafe, hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinler, çadır, bungalov, karavan, motokaravan ve oto üstü konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Ayayorgi Beach Club

Cunda Adası bölgesinde, Patriça Plajı mevkii içerisinde yer alan Ayayorgi Beach Club, denize sıfır alan içerisinde mavi bayraklı denizinde hizmet sağlamaktadır. Dileyen müşteri için çadırda, dileyen müşterileri için ise bungalov evlerde kalma imkânı sunabilmekte. Ailelerin huzurlu ve keyifli bir şekilde vakit geçirip, çocukları ile doğa içerisinde keyifli bir tatil geçirebilecekleri samimi bir ortamda yer aldığı söylenebilir. Denize sıfır işletme içerisinde yemek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamanız için restoran mevcut. Ancak bu restoranın fiyat olarak biraz tuzlu olduğunun da altını çizelim.

Kendine ait özel plaj alanı ile ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmet sunmakta. Bunun haricinde ücretli olarak beach bar mevcut. İskele üzerinden ya da normal kumsal üzerinden dalış yaparak oldukça güzel bir denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Kumsal bir sahile sahip olan sahili haricinde dileyenler için açık yüzme havuzu da mevcut. Sizde aileniz ile doğa içerisinde güzel bir tatil alanı arıyorsanız, Ayayorgi Beach Club aradığınız yerlerden biri olabilir.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı plaj giriş ücreti TL. Kendi çadırıyla gelip konaklayanlar için gecelik 75 TL, Tesisin kendi çadırında 2 kişi konaklama TL, bungalov konaklama TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, kahvaltı servisi, öğlen ve akşam yemeği, mini bar, yeme içme yeri, bahçe ve dinlenme alanı, hamak, kafe, plaj bar, hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, çadır ve bungalov konaklama yerleri, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Cunda Fora Glamping

Betonlaşan bir metropolden uzaklaşarak, doğal güzelliklerin eşliğinde denize girerek huzurlu bir tatilin tadını çıkarmak isteyenler için Cunda Fora Glamping, tam olarak aranan işletme diyebiliriz. Şirin bir bölge içerisinde, karavan ya da prefabrik konaklama alanları içerisinde konaklama imkânı sağlamaktadır. Bunun haricinde yüzme havuzu, bar, işletmeye özel plaj ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak için restoran hizmetleri de mevcuttur.

Bununla birlikte, doğa içerisinde konaklamanın tadına daha iyi varabilmek için birçok alan içerisinde dinlenip huzur bulacağınız hoş çardaklar da yer almaktadır. Çocuklu aileler için ise, çocuklarını eğlenebilecekleri oyun alanları bulunmaktadır.

Birçok etkinlik ve faaliyetlerin düzenlendiği işletme içerisinde, sizde doğa manzaralı muhteşem denize sahip bir tatilin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Böylece yoğun iş temposu ve beton dolu bir yapılaşma içerisinden uzaklaşarak doğa içerisinde keyifli bir vakit geçirme ayrıcalığına erişmiş olacaksınız.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı plaj giriş ücreti TL. Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, bar, kafe, bahçe ve dinlenme alanı, hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, açık havuz, 24 saat resepsiyon, çocuk oyun alanı, karavan ve bungalov konaklama yerleri, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Bıyıklı Beach

Balıkesir ilinin en gözde tatil alanlarından biri olan Cunda Adası’nda konumlanmış olan Bıyıklı Beach, gözlerden uzak bir koy içerisinde, tamamen manastır ile çevrili muhteşem bir doğa içerisinde hizmet vermektedir. Gelen misafirlerine muhteşem bir doğa manzarası sunan bu işletme, oda kahvaltı hizmetleri ile de gerekli konforu ayağınıza kadar getirmektedir.

Deniz ile sıfır bir konum içerisinde yer alan işletmede, kendilerine ait özel bir plaj alanı da bulunmaktadır. Plaj, kumlu bir yapıda olmakla beraber, şezlong, şemsiye ve iskele yapısı da yer almaktadır. Sığ bir deniz yapısına sahiptir.

İşletme içerisinde yer alan restoranında, Ege Bölgesi’nin eşsiz lezzetlerini ve deniz ürünlerini sizler için servis edebilmektedir.

Adanın tabiat parkı bölgesi içerisinde misafirlerini karşılamakta olan Bıyıklı Beach, Rum mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken 7 adet özel odaya sahiptir. Odalarında, müşterilerinin gerekli tüm ihtiyaçlarını giderebileceği tüm özellikler yer almaktadır. Bunun haricinde günlük olarak odaların temizliğine de dikkat edilmektedir.

Sizde sevdiğiniz kişiler ile Ege’nin saklı kalmış güzelliklerinden biri olan Cunda Adası’nda muhteşem bir tatil fırsatı yakalamak için Bıyıklı Beach Hotel’i tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 40 TL (Şezlong ve şemsiye dâhildir). 2 kişilik oda konaklama TL, 6 kişilik oda konaklama TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, plaj bar, W-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, bahçe ve dinlenme alanı, oda konaklama imkânı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Mola Beach Club

Mola Beach Club

Mola Beach Club, bölgedeki eşsiz mimariye göre donatılmış yapısı ile tamamen doğa dostu bir binası ve görünüşü ile gelen kişileri büyülemeyi başarıyor. Ferah bir bahçe, geniş bir avluya ve temiz bir havuza sahip bu işletmede, yılın iş yorgunluğunu atarken, huzurlu bir şekilde tatilinizin tadını çıkarabileceksiniz. Ege bölgesinin meşhur muhteşem kahvaltısı ile sabah yemeğinizi, özel deniz ürünleri ile akşam yemeklerinizi şenlendirebileceksiniz.

Cunda Adası’nın merkezine sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan ve plaja da oldukça yakın bir yapısı ile konforlu bir tatil sizi bekler. Merkezin kalabalık ortamı içerisinden uzak ve muhteşem doğal manzarası eşliğinde keyif yapabilmek bu işletme ile mümkün.

Sadece keyif değil, yoga, plates, bisiklet, doğa yürüyüşleri ve Cunda turu gibi birçok aktivite ile kendinizi yeniden keşfedeceğinize emin olabilirsiniz. Sizde sağlıklı bir tatilin tadını çıkararak unutulmaz bir anı yaşamak için Mola Beach Club işletmesini tercih edebilir ve sevdiklerinizle keyifli tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı plaj giriş ücreti TL.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, bar, kafe, bahçe ve dinlenme alanı, hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, açık havuz, 24 saat resepsiyon, bungalov konaklama yerleri, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Minas Beach

Minas Beach Club

Cunda Adası içerisinde uzun ve topraklı bir yolun sonundan varılmakta olan Minas Beach, müşterileri için doğal güzelliğin içerisinde muhteşem bir tatil sunmayı amaçlıyor. Temiz ve sığ bir denize sahip işletme içerisinde şezlong ve şemsiye için 35 TL ücret tahsil edilmekte. Ücretsiz bir otopark hizmeti de mevcut. Bunun haricinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamak için restoran ve kafe bölümü de bulunmakta.

Sahile dışarıdan gelmek isteyen müşteriler için 10 TL ücret istenmekte. İçeriye girişten sonrasında tuvalet, duş ya da soyunma kabini gibi imkânlardan ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyorsunuz.  Loca adı verilen özel bölümlere giriş için ek olarak 30 TL daha ücret ödemeniz gerekiyor.

Cunda Adası’nın arka bölümünde kalmış olan sessiz bir koy içerisinde, sığ bir denizde yüzerek keyifli bir vakit geçirmek isteyen aileler için ideal bir tatil alternatifi olabilir. İçeride yemek ve içecek ücretli, ancak bölgedeki diğer işletmelere kıyasla oldukça makul, denizi temiz ve dalgasız bir yerdir.

Giriş Ücreti: TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. 4 kişilik loca ücreti TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, loca, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, plaj bar, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Sobe Beach

Sobe Beach

Sobe Beach, Cunda Adası severler için, muhteşem bir doğa manzarası içerisinde deniz keyfi yapmak isteyenler için gerekli tüm beklentileri karşılıyor. Cunda merkezde yer alan bu işletme, oldukça sessiz ve kişiye özel yer alan bir bölgede. yy zamanından kalan bir şaraphane olan binanın kalıntılardan esinlenerek yola çıkılıp yaratılan otel içerisinde, sarımsak taş duvarlar, içerisinde yer alan cam basamaklardan oluşan merdivenler ve özel yapım mermerler ile büyüleyici bir görüntü sunmakta.

Yaz aylarında Sobe Beach’i tercih ederek berrak deniz ve güneşin tadını çıkarabilir ve koy manzarası eşliğinde tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Cunda Adası bölgesindeki sakin yerlerden biri olan Paretiça 2. koy kısmında bulunan işletmeye özel plaj ile yaz aylarında müşterilerine hizmet sağlamakta.

Oldukça sessiz ve yeşil bir doğa içerisinde huzurlu bir tatil geçirebilir ve berrak ve temiz bir suda denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Yiyecek ve ihtiyaç ihtiyaçlarınızı ise otel içerisinde bulunan bar ve kafeden görebilirsiniz. Sizde eşsiz tarihi binalar içerisinde muhteşem bir doğada tatilinizin keyfini sonuna kadar çıkarın.

Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 90 TL (Şezlong ve şemsiye dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, restoran, Wi-Fi, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Kesebir Beach

Kesebir Beach

Kesebir Beach, temiz ve sığ bir deniz içerisinde muhteşem bir manzaraya karşı tatil yapmak isteyen kişilerin uğrak yeri. Oldukça kaliteli bir hizmet sunan bu işletme, müşterileri ile her daim ilgilenerek gerekli tüm ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlıyor. Güler yüzlü çalışanları ve uygun fiyatları ile Cunda Adası’na giden birçok kişinin ilk adreslerinden birisi olmayı başarıyor.

Sakin ve huzurlu bir mekân olan Kesebir Beach, yemek ihtiyaçlarınız için bir restoran barındırmakta. Bu restoran içerisinde oldukça lezzetli yemekler ve içecekler makul fiyat düzeylerinde yer almakta. Kendine özel sahili içerisinde kişi başı 40 TL şezlong ve şemsiye ücreti tahsis edilmekte. Cunda merkeze ise sadece 15 dakikalık yürüme mesafesinde yer almakta.  Loca adı verilen bölüme giriş için ise TL ücreti bulunmaktadır.

Sizde Cunda Adası’nda keyifli ve eğlenceli bir ortam içerisinde tatilinizi yapmak isterseniz, Kesebir Beach uğrak adresiniz olabilir. İlgili çalışanları, huzur ve kalitenin birleştiği adres Kesebir Beach, yaz aylarında siz değerli müşterilerini bekliyor olacak.

Giriş Ücreti: Kişi başı 2 şezlong + 1 şemsiye ile birlikte 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, restoran, Wi-Fi, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Burcu Cafe & Beach Club

Burcu Cafe & Beach

36 senedir aktif bir şekilde işletmelerine devam eden Burcu Restaurant Beach, Çataltepe konumu içerisinde kumsal alanda yer almakta. İşletmenin yakınına kadar giden özel minibüsler yolcular için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Güzel bir deniz esintisine sahip olan işletme konuklarına rahatlayabilecekleri atmosferi fazlasıyla sunmaktadır. Keyifli bir tatil için aranan yerlerden biri Burcu Beach Club olabilir.

İşletme, kahvaltı, fast-food ve akşam yemeği gibi servisleri sunmakta. Uygun fiyatlar ile sağladığı bu yemek imkânları, müşterilerin görüşlerine göre oldukça lezzetli ve doyucu. Bunun haricinde canlı müzik ya da fasıl geceleri gibi birçok aktiviteleri de bulunmakta. Birçok hizmeti barındırmakta olan Burcu Restaurant Beach, denize girecek kişiler için soyunma kabinleri ve duş alanları da barındırmakta. Sizde muhteşem bir manzara eşliğinde denizin tadını çıkmak ya da ağaçlık bölge üzerinde arkadaşlarınızla keyifli aktivitelerde bulunmak için bu işletmeyi tercih edebilirsiniz.

Lezzetli yemekleri ve birçok aktiviteyi barındırıyor olması, Burcu Restaurant Beach işletmesi müşterileri için vazgeçilmez yerlerden biri olmayı başarmakta.

Giriş Ücreti: Kişi başı şezlong + şemsiye ile birlikte 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Gümüşlü Beach Club

Gümüşlü Beach & Cafe

Eğer Balıkesir bölgesinde büyüleyici bir işletme içerisinde muhteşem bir tatil geçirmek isterseniz, Gümüşlü Beach Club tam size göre! Muhteşem konforlu odalar içerisinde, ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz klima, ücretsiz Wi-Fi, duş gibi birçok imkân mevcut. Konukları için 24 saat açık resepsiyon ve bagaj saklama gibi hizmetleri de bulunmakta. Tüm bunların dışında konukları için ücretsiz olarak kahvaltı hizmeti de sağlıyor. Özel aracı ile gelen müşterileri için ücretsiz park alanı da kullanılabiliyor.

Küçük bir butik otel içerisinde, denize hâkim olan konumu, birçok tarihi mekâna yürüme mesafesinde oluşu ile size kendi evinizdeki huzuru sağlayabiliyor. Mutfak kısmında oldukça temiz ve lezzetli Ege yemeklerinin piştiği, bu zamana kadar arayıp da bulamadığınız tüm tatil özelliklerini barındırmayı başarıyor. Böylece birçok işletme içerisinde arayıp da bulamadığınız otelcilik kültürü ve sıcaklığını burada bulabilme imkânı yakalayacaksınız.

Gümüşlü Beach Club, yaz aylarında sizlerin ziyaretini dört gözle bekliyor olacak. Sizde Cunda Adası bölgesine geldiğinizde, bu işletmeyi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı şezlong + şemsiye ile birlikte 60 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Cunda Halk Plajı (Duba Plajı)

Mavi bayraklı plaj olma özelliği taşıyan Duba Plajı, Ayvalık şehir merkezine 4 km uzaklıkta. Ancak merkez bölgesinden toplu taşıma ile 5 dakikada gelmek mümkün. metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki bu plaj, kum bir zemine sahip.

Belediye plajı olan Duba Plajı, şezlong ve şemsiye hizmeti sunması haricinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması adına kafeterya da barındırmaktadır. Bölge genel olarak rüzgârlı olmasından ötürü dalgalı bir deniz yapısına sahip.

Duba Plajı, Ayvalık merkez ile Cunda Adası arasında yer alan yol üzerinde yer almakta. Ayvalık ilçesinden Cunda Adası’na giden toplu taşımalar ile plaja ulaşmak mümkün. Plaj milli park içerisinde yer almasından ötürü arkada tarafında orman ve ön tarafında deniz bulunmakta. Bunun dışında belediye plajı olarak en yakın ve en temiz plaj olması nedeniyle oldukça fazla tercih sebebi olabiliyor. Sizde ücretsiz halk plajları arasında tek mavi bayrağa sahip bu plajda denizin ve doğanın eşsiz güzelliğini izleyerek güzel bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kleopatra Plajı (Badavut)

Kleopatra Plajı (Badavut)

Ayvalık bölgesinin en güzel plajlarından birisi olarak anılan Kleopatra Plajı, temiz ve berrak denizi, muhteşem doğa manzarası ile gelen herkesi oldukça fazla memnun ediyor. Sessiz sakin bir doğa içerisinde sakin bir plaj bölgesinde kafa dinlemek için oldukça ideal bir yer.

Muhteşem bir doğa manzarası içerisinde masmavi bir suda yüzmek, muhteşem bir kum yapısında banyo yapmak, tam olarak Kleopatra Plajı içerisinde yapabilecekleriniz arasındadır. Özellikle dalış yaparak balıkları seyredebilir, ilginç taş yapılarını inceleyebilirsiniz. Denizden çıktığınızda ise şezlongunuza yatarak güneşin tadını çıkarabilir rahatlayabilirsiniz.

Cunda Adası, genel olarak doğal güzellikleri ve temiz denizi ile ön plana çıkarken Kleopatra Plajı ile tüm bu güzelliklerin daha fazlasını bulabileceğiniz ücretsiz bir plaj olarak karşımıza çıkıyor. Plaj içerisinde tuvalet ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Şezlong ya da şemsiye için ise ek bir ücret alınmamakta. Özellikle sessiz ve sakin bir plaj arayanlar için iyi bir alternatif olabilir. Sizde güzel bir tatil için Kleopatra Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Dileyen burada çadır kampı atabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ortunç Koyu

Balıkesir’in tatil bölgesi Cunda Adası’nın en güzel noktalarından birinde olan Ortunç Koyu, adanın tam olarak batı yönünde yer almakta. Mavi bayrağa sahip bu plaj, birçok dalış eğitimine de ev sahipliği yapmaktadır. Her ne kadar keşfedilmemiş bir doğa içerisinde olsa da, bölgeye her geçen gün gelmekte olan kişilerin sayısı da artmaktadır.

Milli park içerisinde, muhteşem bir orman içerisinden denize girilen bu plajda, tuvalet ya da yeme-içme ile alakalı bir hizmet bulunmamakta. Bu nedenle hazırlıklı olarak gelmenizi öneririz. İmkânların olmaması sebebiyle, genel olarak kampçılar tarafından tercih edilmekte. Sizde kamp severler arasında iseniz, çadırınızı alarak bu bölgede eşsiz bir tatil keyfi sürebilir ve unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Bu yaz tatilini Cunda Adası bölgesi içerisinde geçirecek olan kişiler, Ortunç Koyu’na giderek benzersiz bir deneyim yaşayabilirler. Hem sakin yapısı, hem de çok kalabalık olmayışı ile güzel bir tatil fırsatı olacak bölgelerden biri olarak yer almakta.

Nasıl Gidilir: Ortunç Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki yok. Kendi aracıyla gelecek olanlar için Koya ulaşım Ada Camping yolu üzerinden yapılmakta. Akvaryum Koyu’nu geçtikten sonra yolun solunda kalan Ortunç Koyu’na toprak bir yolla ulaşım sağlanmakta. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Patriçya Koyu (Pateriça Plajı)

Patriçya Koyu, Cunda Adası bölgesinin kuzeyinde yer almakta olan, eski bir Rum köyü olarak bilinmekte. Sakin ve huzurlu yapısı ile tam olarak kafa dinlemek isteyen kişilerin kaçıp gelebileceği yerlerden biri olan Partiçya Koyu, adanın en özel ve güzel yerlerinden biri olarak biliniyor. Tesisleşme ve ulaşım kolaylığı olmaması nedeni ile doğallığını tamamen koruyarak doğaseverlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Yapılaşmadan uzak, tamamen doğal ve sakin bir bölge içerisinde kalan bu köyde, Rum zamanlarından kalma 25 ila 30 adet evi de barındırmakta. Muhteşem bir ay ışığı manzarası ile meşhur olan Ay ışığı Manastırı olarak adlandırılan yer de bu bölge içerisinde yer almakta. Bozuk bir yol içerisinde yer almasından ötürü de, birçok kişi tarafından bilinmiyor ve tercih edilmiyor.

Oldukça sığ bir denize sahip olan koy içerisine giriş için herhangi bir ücret alınmamakta. Ancak şemsiye ya da şezlong gibi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılamanız gerektiğinin de altını çizelim. Muhteşem doğa içerisinde güzel bir deniz keyfi için size de Patriçya Koyu’nu önerebiliriz.

Nasıl Gidilir: Patriçya Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki yok. Kendi aracıyla gelecek olanlar Sobe Plajı’nı geçtikten sonra hiçbir yöne sapmadan doğruca koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Ancak koya giden yol bozuk ve çok fazla kasis mevcut. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu

Cunda Adası’na komşu olarak küçük bir adada yer alan Akvaryum Koyu, tur tekneleri ile gidilebilen bir alan olarak yer almakta. Masmavi, ılık ve sakin bir denize sahip bu bölgede yüzmek oldukça keyif veriyor. Ayvalık bölgesinin en temiz denizlerinden birisi olan bu koyda, berrak deniz içerisinde balıklar ile yüzmenin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Genel olarak tekne turlarının uğrak noktalardan birisi olan bu bölge, şnorkelle dalış için de oldukça idealdir. Suyun altı oldukça canlı ve el değmemiş yerler olmasından ötürü de tertemizdir. Ortalama olarak 2 ila 3 metre arasında bir derinliğe sahip olması ile beraber soğuk bir deniz yapısı bulunmaktadır.

Yeşil ve mavinin bulunduğu eşsiz güzelliklerin buluştuğu bu harika yeri sizde keşfedebilirsiniz. Günübirlik tekne turları ile gelinebilen Akvaryum Koyu’nda suyun tadını çıkarabilir, dalış yaparak su altı zenginliklerini keşfedebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Akvaryum Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki yok. Kendi aracıyla gelecek olanlar sırasıyla Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ve Ada Camping Otel’i geçtikten yaklaşık metre sonra yolun solundan koya ulaşım sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çataltepe Plajı

Cunda Adası bölgesi içerisinde ücretsiz halk plajlarından birisi olan Çataltepe Plajı, ilçe merkezine yaklaşık olarak 10 km mesafede yer almaktadır. Yüzme bilmeyen çocuklar için uygun ve sığ bir denize sahip olan bu sahil, yaklaşık olarak metre uzunluğundadır. Plaj, genel olarak çakıl, denizi ise kum yapıdadır. Alışveriş için gerekli tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için büfe ve kafeterya bulunmaktadır. Bunun dışında duş, şezlong ve tuvalet gibi hizmet ve imkânlar da yer almaktadır.

Ulaşımlarınızı Ayvalık merkezden kalmakta olan ve Cunda Adası’nın eski yolu olarak tabir edilen yol üzerinden geçen toplu taşımalar ya da özel arabanız ile sağlayabilirsiniz. Genel olarak kalabalık bir yapısı ve temiz denizi ile oldukça rağbet gören plajlar arasında yer almaktadır.

Plajın yanında yer alan ve çatalı andıran kayalıklardan adını almakta olduğu bu plaj, ailece güzel vakit geçirip denize girmek isteyen kişiler adına beğenebilecekleri bir yer olabilir. Sizde sığ bir denizde çocuklarınız ile beraber güzel bir tatil fırsatı için Çataltepe Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Şezlong + şemsiye 35 TL, duş 1 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, restoran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yalancı Boğaz

Cunda Yalancı Boğaz

Cunda Adası’nda, Maden Adası’na bakan bölge içerisinde kalan Yalancı Boğaz, doğal yapısı ile oldukça ilginç bir görünüme sahiptir. Cunda Adası ile Maden Adası arasında yürüyebileceğiniz sığ bir su bölgesinde kalması buranın Yalancı Boğaz olarak anılmasına neden olmaktadır. Denizi bel seviyesini geçmiyor ve dilerseniz karşıya geçebilme imkânınız da bulunuyor.  Kum ile taş karışık bir yapıda bulunan denizde insanlar genel olarak adalar arası geçişi oldukça fazla tercih ediyor. Sizde adalar arasında geçişlerinizi, bu deniz yolu üzerinde gerçekleştirip farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Eşsiz dağ ve yemyeşil bir manzaranın mavilikle buluşmasından ortaya çıkan muhteşem manzara içerisinde, denizin keyfini çıkarmak ve tüm senenin yorgunluğunu atmak için sizde Yalancı Boğaz olarak adlandırılan bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz.

Deniz içerisinde oldukça büyük akıntılar zaman zaman yaşanabiliyor. Bu nedenle burada gelecek olan kişilerin bu duruma karşı gerekli tedbirleri almasını öneriyoruz. Bölge içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamak için ise bazı işletmeler mevcuttur.

Nasıl Gidilir: Yalancı Boğaz’a toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Araçla gelecek olanlar Maden Caddesi yolunu takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İğdeli Koyu

İğdeli Koyu

Patriça’ya giden yol üzerine kalan koy ve plajlardan birisi de İğdeli’dir. Eskiden bu bölgede iğde ağaçlarının oldukça bol olması buranın adının İğdeli olmasına neden olmuş. Ulaşım için Cunda Adası girişinden sonrasında, Patriça Koyu’na giden toplu taşıma araçlarına binmek yeterli olacaktır. Bunun haricinde araç ile ulaşım da mümkün olmaktadır.

Denizinin sığ bir yapıda olduğunu söylemek mümkün. Bunun haricinde denize giriş esnasında ilk birkaç metresi taşlık ve yosun, daha sonrasının ise kumluk olduğunu söyleyebiliriz. Merkez bölgesinin en çok rağbet gören plaj ve koyu olan bu alanda, sizde güneşlenme keyfini çıkarabilir ve muhteşem denizin tadını çıkarabilirsiniz. Genel olarak bölge sakinlerinin çokça tercih ettiği bu sahilde, sizde yüzmenin keyfini çıkararak sevdiklerinizle keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Kalabalıktan uzak ve sakin yapısı ile kafa dinlemek isteyenler için ideal yerlerden biri olan İğdeli Koyu, yaz aylarında çokça tercih ediliyor.

Nasıl Gidilir: İğdeli Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Aracıyla gelecek olanlar Maden Caddesi yolu üzerinde ilerleyip Patriçya’ya giden yöne saparak ulaşımlarını sağlayabilirler. Koya inen yol toprak ve bozuk. Altı yüksek bir araçla gelinmesini tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Cennet Dalan Koyu

Cennet Dalan Koyu

Sırtı yemyeşil çam ormanlarına yaslı Cennet Dalan Koyu, pek fazla kişinin gelmediği ancak lüks yatların ve günübirlik tekne turlarının tercih ettiği yerlerden biridir. Küçük bir alan içerisinde kalan koy çevresi itibariyle neredeyse el değmemiş doğal bir görünüme sahiptir. Sahilin hemen arkası çam ağaçlarından oluşuyor. Gölge sağlaması piknik yapmak için de ideal bir ortam sunuyor.

Koyun sahil kısmı toprak ve küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Denizi sığ ve derinlik metre sonra başlıyor. Çocuklu aileler için uygun sayılabilecek yapıda. Suyu sıcak, berrak ve dalgasızdır. Dibi ise ufak çakıl taşlarından oluşuyor. Bu nedenle burayı tercih edeceklerin yanlarında deniz ayakkabısı getirmeleri iyi olacaktır. Koy çevresinde ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir tesis bulunmuyor. Havlu, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce almanız iyi olacaktır.

Burası teknelerin de uğrak noktasıdır. Hafta sonları tekne yoğunluğu oluşabilir ancak hafta içleri yeterince sessiz ve sakin. Cunda’da kalabalıktan uzakta, doğa içerisinde günübirlik deniz keyfi yaşamak isteyenlere önerebileceğimiz Cennet Dalan Koyu, doğasıyla olduğu kadar çarşaf gibi deniziyle de burayı tercih edenleri pişman etmiyor.

Nasıl Gidilir: Cennet Dalan Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Aracıyla gelecek olanlar Ayvalık Adaları Tabiat Parkı istikametinde ilerleyip Cunda Mocamp’ın olduğu yöne dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Cunda, 2 günlük bir hafta sonu kaçamağı, kamp veya deniz tatili için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biridir.

İçindekiler

Cunda Adası gezilecek yerler denilince aklına nereler geliyor? Sessiz sakin bir tatil noktası mı, hafta sonu ya da resmi tatil günlerinin uğrak rotası mı, yoksa deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için gidilecek cennetten bir köşe mi? Tüm bu soruları geçelim ve “Cunda Adası nerede yahu?” diye soracak kadar konuya uzak olanların bile ilk fırsatta bir Balıkesir uçak bileti bakınmasını sağlayacak tatil rotası olan Cunda Adası’nı keşfetmeye başlayalım.

Öncelikle Cunda Adası’nın günümüzdeki ismi Alibey Adası. Haritalarda bu isimle görürsünüz; ama alışkanlık olsa gerek, ada halkı buraya Cunda Adası demeye devam ediyor.

Ege Bölgesi’nde “Bir tatlı huzur almaya geldim” konseptli bir tatil için doğal güzellikleri ile ünlü Cunda Adası’ndan daha iyi neresi olabilir ki? Girit mutfağı, deniz kokulu nostaljik sokaklar, huzur veren taş evler, akşamları balkonlarda keyifli kahkahalar ve caddelere yayılan kızarmış balık kokuları… Cunda Adası küçük olabilir, ama burada yapılacak tatilin keyfi kocaman…

Cunda Adası Nerede?

Cunda Adası sahili, Alibey adası manzaraları

Cunda Adası, Ege Bölgesi’nde bulunan Balıkesir şehrinin Ayvalık ilçesinin yakınlarında yer alıyor. Ayvalık’ın çevresindeki 22 adanın içerisinde, yaşam alanı olarak kullanılan tek ada olan Cunda, aynı zamanda ülkemizin Ege Denizi’nde bulundan en büyük 4. adası konumunda

Cunda Adası’na Nasıl Gidilir?

Cunda Adası sahil manzaları

Cunda Adası’na gitmek için Edremit-Balıkesir Kocaseyit Havalimanı’nı kullanabilirsin. Havalimanında servisleri kullanarak Ayvalık’a ulaştıktan sonra buradan Cunda Adası’na geçiş çok kolay. Ayvalık ile Cunda arasındaki mesafe 7 km. Ayvalık’tan Cunda’ya otobüsler ve taksi dolmuşlar, gün içinde düzenli aralıklarla seferler yapıyor. Ayrıca Ayvalık’tan Cunda Adası’na feribot seferleri de başka bir ulaşım seçeneği.

Kara yoluyla Cunda Adası’na gitmeyi planlayanlar ise İstanbul’dan yola çıkacaklarsa İDO’nun Bandırma feribotunu kullanabilirler.

Cunda Adası’na Ne Zaman Gidilir?

Cunda Adası Merkez

Ayvalık merkeze 7 km mesafedeki Cunda, resmi tatiller gibi genel tatillerde kelimenin tam anlamıyla hınca hınç doluyor. Bu durum yeme içme fiyatlarından kamp alanları kullanımına kadar her şeyi etkiliyor. Daha sessiz sakin bir şekilde ada çevresinin tadını çıkarmak istiyorsan okulların açık olduğu zaman diliminde Cunda gezini planlayabilirsin. Tabii Balıkesir’in en güzel adasında gezilecek yerlerin tadı en çok yaz aylarında çıkıyor. Bahar aylarında da bu cennet ada oldukça güzel, ama hava bazen rüzgarlı olabiliyor. Ayvalık adalarının çoğu için geçerli bu durum. Cunda hakkında bilmen gereken ilk kural, yanında rüzgarlı günlere karşı bir hırka bulunması.

Cunda Adası’ndaki Turistik Yerler

Cunda Adası, Alibey Adası, eski Rum evleri

Cunda Adası gezi rehberi oluştururken burada yılında inşa edilmiş köprü dikkatimizi çekti. Turistik bir yer olmasa da 70’li yıllarda inşa edilen bu köprü, Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü unvanını taşıyor ve kesinlikle göz atmaya değer.

Cunda Adası’nın popüler yerlerinden Cunda Sahili, diğer adıyla Mevlana Caddesi, trafiğe kapalı bir alan. Cunda’da alışveriş yapmak için buradaki seyyar satıcıları gezebileceğin gibi bölgenin ünlü sakızlı dondurmasını denemek için dondurmacıları da deneyebilirsin. Dondurmanın dışında buzlu bademi tatmanı da tavsiye ederiz.

Cunda Adası’nda görülmesi gereken turistik noktalardan biri, Taş Kahve. Leziz Türk kahvesi ve sıcacık çaylar eşliğinde sahil havası alırken bize teşekkür edersin. Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan tarihçesiyle Taş Kahve (tarihçesini bir oku deriz) ve çevresindeki kafeler, sahilde keyifli bir gün geçirmek isteyenlere hizmet veriyorlar.

Taş Kahve’nin lezzetli Türk kahvelerini denedikten sonra gidebileceğin bir diğer Cunda Adası’ndaki turistik yer, Despot Evi. Adanın tam doğusunda kalan Despot Evi, günümüzde bir harabe olsa da zamanında bölgenin en zenginlerinden birine ev sahipliği yapmış. Despot Evi’nin hikayesi ise şu şekilde: Despot, Ortodoks din adamlarına verilen bir rütbe. Yunanistan’ın Osmanlı’dan bağımsızlığını kazandığı zamanlarda, halkın bağışlarından kazandığı parayı memleketi Cunda Adası’na getiren despot, burada bolluk ve bereket içinde yaşamış. Sonrasında ise hırsızlar tarafından serveti için öldürülmüş. Despot’un hikayesini bölgenin yerlilerinden dinlemek çok daha heyecanlı!

Rahmi Koç Müzesi Taksiyarhis Kilisesi: Tarih Meraklıları İçin Cunda Adası Gezilecek Yerler

Taksiyarhis Kilisesi kapısı

Taksiyarhis Kilisesi, Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür ve Kültür Vakfı tarafından restore edilmiş bir yapı. Cunda merkeze konumlanmış bu kilise, Cunda’nın en güzel ve tarihi yerlerinden biri. yılında taş ocaklarından çıkarılan sarımsak taşı ile özenle örülen duvarlar ve söveleriyle dikkat çeken Taksiyarhis Kilisesi, kendine bir Cunda Adası gezi rehberi hazırlayanların mutlaka görmesi gereken yerlerden biri.

Aşıklar Tepesi, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı: Cunda Adası Gezilecek Yerler

Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, eski yel değirmeni, Cunda Adası

Cunda Adası gezilecek yerler listesinde en romantik noktalardan biri, Aşıklar Tepesi. Dar sokaklardan geçerek ulaşabileceğin bu yer, aynı zamanda Agios Yannis Kilisesi’nden restore edilerek Sevim ve Necdet Kenti Kitaplığı’na dönüştürülen yapıyı gezme olanağı sunuyor. Cunda Adası’na hakim olan Aşıklar Tepesi, temiz hava eşliğinde manzaralara dalmak istiyorsan görmen gereken yerlerden. Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı’nın restorasyonunu da Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı üstlenmiş. Cunda Adası’nın en tarihi yerleri listesinde bulunan Agios Yannis Kilisesi, yy civarında ünlü bir kütüphaneye sahipmiş, ama o dönemden geriye pek bir şey kalmamış. Kilisenin yanında var olduğu ve depremde yıkıldığı düşünülen yel değirmeni ise restorasyon çalışmalarında tekrar inşa edilmiş. Cunda Adası, belki de yel değirmenlerinin bulunduğu bir yerdi eskiden, kim bilir…

Ayvalık’ta gezilecek yerler denildiğinde de akla gelen Aşıklar Tepesi’ne çıkarsan yanına fotoğraf makineni almayı unutma. Tarihi evlerde, gün batımında, ufukla birleşen denizde ve sonsuzluğa karışan gökyüzünde harika kareler saklı…

Ayışığı Manastırı: Romantikler İçin Cunda Adası Gezilecek Yerler

Cunda Adası'nda Ayışığı Manastırı manzarası

Cunda’da, tarihiyle ve hikayeleriyle dikkat çeken önemli yerlerin sayısı fazla. Cunda Adası gezilecek yerler, adeta eski filmlerde geçen nostaljik mekanlar gibi… Sarımsak taşı temelli başka bir yapı olan Ayışığı Manastırı, aynı zamanda Bekar Kızlar Manastırı ismiyle de biliniyor. Yapım yılının yy’ye dayandığı düşünülen Ayışığı Manastırı, Cunda Adası’nın dik bir yamacında tüm haşmetiyle yükseliyor. Eskiden bir müze olarak kullanılan Ayışığı Manastırı, sonradan özel bir mülke dönüşmüş. yılında Sabancı ailesi tarafından satın alınan manastır, restore edilerek günümüzde bir kültür evine çevrilmiş.

Cunda Adası’nda Neler Yapılır?

Cunda Adası, sahil restoranı, güneşli bir gün

• Ayvalık tostunu yerinde yemek için sahilde uzun yürüyüşlere çıkılır.

• Rum evlerinin gölgesi altında, öğle vaktinde Cunda Adası’nın dar sokaklarında amaçsızca gezilir.

• Aşıklar Tepesi’ne çıkılır, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı’nda vakit geçirilir.

• Taş Kahve’de sıcak bir Türk kahvesi içilir.

• Cunda Adası gezilecek yerler görülürken bol bol fotoğraf çekilir.

• Tekne turuna çıkılır, Ayvalık adalarının doğası keşfedilir.

• Cunda’dan yola çıkılır, Ayvalık ve çevresinde gece hayatı mekanları dolaşılır.

• Cunda’da alışveriş için Cunda çarşıya inilir.

• Cunda’da yeme içme konusunda bir gece mutlaka deniz ürünlerine ayrılır.

• Son olarak kara yoluyla Cunda Adası’na gelirsen yol kenarında denk geleceğin kafeleri   ziyaret etmeyi de unutma. Gerçek Ayvalık tostunu buralarda da bulabilirsin.

Cunda’da Nerede Kalınır: Cunda Adası Otel Fiyatları Nasıl?

Cunda Adası, eski bahçeli evler, güneşli bir gün

Cunda’da kalmak istiyorsan butik otel seçenekleri arasından seçim yapabilirsin. Cunda Adası butik otellerinde, konukların konforu için her ayrıntı özenle düşünülmüş. Daha kalifiye hizmet beklersen Cunda otellerinden birini seçmek yerine beş yıldızlı Ayvalık otellerini araştırabilirsin.

Cunda Adası otel fiyatları, gideceğin döneme göre değişkenlik gösteriyor. Direkt adada kalmak istersen Cunda Konakları gibi yerlerde ortalama TL’ye konaklayabilirsin. Cunda Adası gezilecek yerler ulaşımı için de böylesi daha pratik. Ucuz Cunda kalacak yerlerine bakınıyorsan pansiyonları tercih edebilirsin. Bu şekilde günlük ortalama TL civarına Cunda’da kalacak yer ihtiyacını giderebilirsin.

Cunda Adası Kamp Alanları ve Cunda Adası Plajları

cunda-adasi-kamp-alani

İçinde doğada kalma ve ateş yakma isteği var ise kamp yapmayı da tercih edebilirsin. Neticede şehir hayatının bunaltıcı etkisini üzerinden atmak için en iyi yol doğa ile buluşmak. Peki Cunda’da nerede kamp yapabilirsin?

Ada Camping

cunda-adasi-ada-camping

Cunda adasında bulunan Ada Camping, Balıkesir&#;in en popüler kamp alanları arasında. Özellikle sahiliyle dikkat çeken kamp alanında uygun fiyatlarla konaklamak mümkün. 

Ayrıca burası adanın en güzel koylarından birisi olan Ortunç Koyu&#;nun da hemen yanı başında bulunuyor. Ancak koy Milli Parkın içerisinde kaldığı için burada özellikle yapılmış bir plaj bulunmuyor. İnsanlar çoğunlukla ormanın içerisinden denize giriyorlar.

Cunda Mocamp: Cunda Adası&#;nda Kamp Yapılacak Yerler

cunda-adasi-cunda-mocamp

Cunda adası Ayvalık arasında kamp yapılacak keyifli yerlerden bir başkası da Üç Kuyular caddesinde bulunan Mocamp. Burası bölgede denize girilebilecek en güzel plajlardan birisine sahip ancak denize girerken deniz ayakkabısı giymeni tavsiye ederiz. 

Çataltepe Plajı: Cunda Adası Gezilecek Yerler

cataltepe-plaji

Cunda’da en çok rağbet gören plajlardan bir tanesi de kuşkusuz ki Çataltepe plajı. Buradaki deniz sığ ve oldukça berrak. Yalnız deniz genellikle sakin olsa da poyraz olduğu günler dalga oluşabiliyor. Yalnızlıktan hoşlanıyorsan dikkatli ol, burada çocuklu ailelere denk gelebilirsin.

Patriça Koyu: Cunda Adası Gezilecek Yerler

patrica-koyu

Kumluk ve sığ bir yerden denize girmek istersen Patriça plajı tam senlik. Ancak burası da Çataltepe plajı gibi çocuklu aileler tarafından sıkça kullanılıyor. Eğer daha sakin bir ortam istersen koyun uzak ve bakir noktalarına doğru gidebilirsin

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası