eve yakın lise / Adrese Dayalı Lise Sorgulama Evime En Yakın Lise Hangisi?

Eve Yakın Lise

eve yakın lise

LGS adrese dayalı yerleştirme nasıl yapılır? MEB adrese dayalı lise sorgulama ekranı

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

LGS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte MEB adrese dayalı lise sorgulama ekranı tercihlerin başlayacak olması nedeniyle merak ediliyor. Bilindiği üzere; adrese dayalı lise sorgulaması e-Okul üzerinden yapılıyor. Adrese dayalı yerleştirmede sınav puanı gerekmiyor; sınavsız alan liseler adrese dayalı lise kaydı yapabiliyor. Peki; LGS adrese dayalı yerleştirme nasıl yapılır? İşte MEB adrese dayalı lise sorgulama ekranı

LGS adrese dayalı yerleştirme nasıl yapılır? MEB adrese dayalı lise sorgulama ekranı

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu yayımlanacak ve tercih işlemleri MEB tarafından belirtilen tarihlerde yapılacak. Tercih döneminde önemli olan bir konu ise MEB adrese dayalı lise sorgulama işlemleri oluyor. Binlerce öğrenci "LGS adrese dayalı yerleştirme nasıl yapılır?" sorusuna yanıt ararken bu başlık altından; MEB adrese dayalı lise sorgulama ekranı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

MEB ADRESE DAYALI LİSE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

MEB resmi internet adresi üzerinden il ve ilçe seçeneği sunarak kayıt sorgulama özelliğini kullandırabiliyor. Adrese dayalı lise sorgulama işlemi, E-Okul üzerinden kolayca yapılabiliyor. Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No, İl, İlçe, Kurum Turu, Kayıt Alanı seçilecek olan adrese dayalı lise sorgulama ekranında ikamet alanına yakın olan okullar görüntülenebilecek.

LGS ADRESE DAYALI YERLEŞTİRME KRİTERLERİ NELERDİR, NASIL YAPILIR?

Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda olacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

ARKADAŞINA GÖNDER

LGS adrese dayalı yerleştirme nasıl yapılır? MEB adrese dayalı lise sorgulama ekranı

SON DAKİKA

Kağıthane ilçesindeki liseler! Evime en yakın lise nerede?

Kağıthane’de yaşayan binlerce öğrenci, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklanan yeni liseye geçiş sistemiyle birlikte ev adreslerine en yakın liseleri bulmak için arayışa başladı.

Yeni sisteme göre, öğrenciler liseye yerleşim aşamasında ev adreslerine en yakın olan liseye yerleştirilecekler. Bu gelişmenin ardından yurt genelinde öğrenciler kendi adreslerine yakın olan liseleri araştırmaya başladı.

İnternet üzerinde “Kağıthane’deki liseler” aramasını yapan öğrenciler, şimdi merakla evlerine en yakın liseleri inceliyor. İşte İstanbul’un Kağıthane ilçesindeki liseler ve adresleri

KAĞITHANE İLÇESİNDEKİ LİSELER

Gültepe Çok Programlı Anadolu Lisesi

Telsizler Mahallesi Talatpaşa funduszeue.info Sok No 4 Gültepe Kağıthane / İstanbul

İstanbul Vali Hayri Kozakçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hamidiye Mahallesi Girne Caddesi Arife Sokak No 2 Kağıthane/İSTANBUL

Kağıthane Anadolu Lisesi

Çağlayan Mah. Ayazma Cad. No22 METRO MARKET Karşısı Kağıthane/İSTANBUL

İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gürsel Mahallesi ,Görgülü Sokak No 26/1 Kağıthane/ İSTANBUL

Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çağlayan Mahallesi Cendere Caddesi No 10 Kağıthane / İSTANBUL

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telsizler Mah. Hakim Sok. No4 Kağıthane/İSTANBUL

Cengizhan Anadolu Lisesi

Çeliktepe funduszeue.info funduszeue.info16 Kağıthane İstanbul

Ahmet Burhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gürsel Mahallesi Işıklı Sokak No 15 Kağıthane İstanbul

Hamidiye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

HAMİDİYE MAH. FAZİLET CAD. ALP SOK. NO5 KAĞITHANE/İSTANBUL

Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Talatpaşa Mahallesi Dünür Sokak No 33 Kağıthane/İSTANBUL

Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi NO B Blok Kağıthane/İstanbul

Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Seyrantepe Mah. funduszeue.infoğlanoğlu Cad. Efendi Sk. No 6 Kağıthane

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sultan Selim Mah. No 7 funduszeue.info Kağıthane/ İstanbul

Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi

hamidiye Mah. Girne Cad. Park Sok. No.4 Kağıthane/İSTANBUL

Kağıthane İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mehmet Akif Ersoy Mahallasi Darülaceze Caddesi Şark Kahvesi Durağı Okmeydanı CEMAL KAMACI SPOR KOMPLEKSİ YANI KAĞITHANE/İSTANBUL

Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Merkez Mah. Çobançeşme Cad. Lise Sok. No 8 Kağıthane/İstanbul

MEB adrese dayalı okul sorgulama nasıl yapılır?

Adrese dayalı okul sorgulama işlemleri ilkokul, ortaokul ve lise için yapılabiliyor. MEB’in hizmete açtığı sayfadan il ve ilçe seçerek sorgulama yapabilen kişiler bölgedeki okulların listesine ulaşabiliyor.

YEREL YERLEŞTİRMEDE İLK 3 TERCİH KAYIT ALANINDAN ALINACAK

Yerel yerleştirme ile öğrenci alacak olan okullarda ilk 3 tercih zorunlu olarak kayıt alanındaki okullardan alınacak. Kayıt alanındaki okullar sistemde yeşil renkte belirtilecek. Bu okullar, öğrencinin ikamet adresinin bulunduğu alanda yer alan liselerden oluşacak. 

ADRESE DAYALI OKUL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ…

Öğrenciler bu aşamada en fazla 5 tercih yapabilecek ve 3'ü kayıt alanındaki okullar, diğer ikisi ise mavi renkle ifade edilen komşu kayıt alanındaki okullar ve kırmızı renkle ifade edilen kayıt alanında ve komşu kayıt alanında olmayan okullardan oluşabilecek.

YEREL YERLEŞTİRMEDE TEK KRİTER EVE YAKINLIK OLMAYACAK

Sınavsız öğrenci alan yerel yerleştirmede en önemli kriter eve yakınlık olsa da, okul başarı puanı ve devamsızlık gün sayısı da önem arz edecek. Bu aşamalara sıralı olarak bakıldıktan sonra yerleştirilecek olan öğrenciler arasında hala eşitlik devam ederse,  8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.

YAZILAR

   Hangi Liseyi Tercih Etmeyelim?
   LGS sınavı yapılır yapılmaz 8.sınıf velilerimizi bir tercih telaşı sardı, bir okul arayışı koşuşturması başladı. Özellikle ilk kez 8.sınıf öğrencisi olan velilerimizde bu telaş oldukça fazla. Bu yazımızda, okul seçiminde nelere dikkat etmeli, doğru tercih nasıl olmalı, tercihlerde nelere dikkat edilmeli gibi başlıklar üzerinde durarak bu konuda bazı paylaşımlarda bulunmak istiyorum. Tercihin teknik kısımları değil de felsefi kısımlarında durmak istiyorum
  Öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. 4 yıl lise eğitimi ve  ardından yıl üniversite eğitimi alacaklar. 10 yıl sonrasının dünyasına hazırlanıyorlar. Lise kişiliğin oturduğu, gelecekte yapacağı mesleği seçtiği, kendisini tanıdığı, yetkinliklerinin oluştuğu, maddi ve manevi ahlaki değerlerin şekillendiği, sosyal çevresinin oluştuğu ve yaşam becerilerinin şekillendiği bir eğitim kademesidir. Normal müfredatın dışında neler yapıldığı önemlidir.    Bu bilinçle ve farkındalıkla yola çıkılması gerektiği kanaatindeyim.   Unutmayın bu sınav bir zeka sınavı değil. Dolayısıyla sınav sonucu da çocuklarımızın zeka seviyesini göstermiyor. Lütfen onların geleceklerini bu sınav sonuçlarına göre değerlendirmeyelim.  Eğitim bir süreç işi olduğu için, yapılan bir tercihin neticesi aslında 3 yıl sonra alınıyor. Dolayısıyla , bir öğrencinin yılını gözlemledikten sonra karar doğru mu, yanlış mı belirlenebiliyor. Aynı bölgede 20 yıldır Lise tercihi yapıyoruz. Önceden ismi farklıydı tabii. Belirli liselere gönderdiğimiz öğrencilerden yıl içinde okul ile ilgili çok net geri bildirimler geliyor. Okulun idare ve öğretmen profili, fiziki durumu vs. Bu da bizim tercihimizin ne kadar isabetli olup olmadığı konusunda bilgi veriyor elbette.
  Tercih olayı da, sınav sürecinin bir parçası aslında. Sınav sürecini ben 3’e ayırıyorum. Sınava hazırlık %60, sınav %20, tercih %20 şeklinde. Yanlış bir tercih tüm süreci sıfırlayabilir;  ama ben normal etki olarak  %20 olarak belittim.
  Toplumdaki “ İyi bir lise , iyi bir üniversitedir. ” algısı doğru aslında. İstisnalar hariç. Bir çok velide , çocuğunu liseye gönderirken bu anlayış mevcut. Ama şu da bir gerçektir ki tek başına lise yeterli değil. Ben hep şunu söylerim: Üniversiteye hazırlık başarısı bireysel bir başarıdır. Öğrencinin bu işi ciddiye alıp , elinden geleni yapması işin önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Diğer kısım da zaten eğitim kurumu, aile, arkadaş ve sosyal medyanın etkisi vardır. Son yıllarda arkadaş ortamı ve sosyal medya daha fazla etkilemeye başladı. Özellikle okulun öğrencinin motivasyonu konusunda etkisi büyük.
Veli ve öğrenci olarak “ Doğru Tercih" te nelere dikkat edilmeli, bu konuda özellikle üzerinde durduğum bazı kriterler var:
* Okulun Akademik Ve Sosyal Başarısı
* Eğitim Kadrosu
* Fiziksel İmkanları
* Okulun Proje Ve Hedefleri
* Ulaşım
   Tercihte bulunacağımız okulun akademik başarısı işin önemli ayaklarından bir tanesi. Üniversite sınavı başarısı, olimpiyat çalışması, laboratuvar çalışmaları, İngilizce ve dil eğitimi gibi. Diğer ayak ise sosyal başarı, spor müsabakaları, şiir-kompozisyon dereceleri, resim, müzik gibi sanatsal faaliyetlerdeki başarı ve çalışmaları. Yüzyılda kod yazma, yapay zeka, inovasyon, proje hazırlama, iletişim becerileri çok ön plana çıktı. Özellikle iş dünyasında , sosyal yönü güçlü kendini iyi ifade edebilen , ekip çalışmasına yatkın kişiler  daha çok tercih ediliyor. Öğrencimizin sosyal yönünü güçlendirmek için lise son şansımız olacak.
   Her okulun idari ve öğretmen kadrosu hakkında bilgi toplamak zor olabilir ama, o okulda çalışan öğretmen ve o okula devam eden bir öğrenci size sağlıklı bilgi aktarabilir. Bir eğitim kurumu, eğitim kadrosunun omuzlarındadır. Bu kadro ne kadar güçlü ise kurumu o kadar yükseğe çıkarabilir kadronun ufku ne kadar fazla ise kurumu ve sizi o kadar uzağa taşıyabilir. Kadroyu motive edip hedefe odaklayacak, gerekli disiplinli çalışmayı planlayacak olan da kurumdaki eğitim liderleridir. İstikameti ve derdi olan bir eğitim lideri gençleri geleceğe taşıyabilir. Çünkü eğitim bir gönül işi.

   Eğitim kurumunun fiziksel ve sosyal alanları; spor salonu, seminer salonu, yüzme havuzu, laboratuvar, atölyeler, bahçe, sınıflar, koridorlar, kantin, kütüphane, eğitimin verileceği alanlar ve bu alanların aktif kullanımı önemli; çünkü öğrenci 4 yılını bu mekanlarda geçirecek ve dersler ile sportif ve sanatsal çalışmalar bu mekanlarda yapılacak. 

   Eğitim kurumunu geleceğe taşıyacak olan kurumun sahip olduğu, uyguladığı ve uygulayacağı proje ve hedefleridir. Kurumun misyonu ve vizyonu yapılan çalışmaların kalitesini ortaya koyar. Tercihte bulunacağımız lisenin hedef ve projelerini öğrenmemiz faydalı olacaktır. Çünkü biz gençleri geleceğe ve hayata hazırlıyoruz. Gençler bundan 10 yıl sonra şu anda adı bile olmayan meslekler ile uğraşıyor olacak. Lise sürecinde kazandıkları davranış ve donanımlar onları geleceğe taşıyacak.


   İstanbul gibi büyük şehirlerde, tercih yaparken, bir de ulaşım kriteri ortaya çıkıyor. Hani klasik “En yakın okul iyi okuldur.” anlayışı çok yabana atılacak bir konu değildir. Birçok öğrencinin 4 yıllık lise hayatı yollarda, trafikte geçebiliyor. Okula ulaşım bir çileye dönüşüyor ve öğrencinin üniversite sınavı ve okul ders başarısını olumsuz etkiliyor.

   Tercih süresince mail ve telefonla çok sorulan bazı sorulara cevap vermek istiyorum. Örneğin; öğrencinin puanı , veli okulları araştırıyor, inceliyor daha eksik puanlı () bir okula gitmesin diye puanına en yakın okulu tercih ediyor. Böylelikle çocuğa, aileye ve eve uygun okulu seçeceğine puana uygun okulu tercih ediyor. puanlık bir fark okulun seviyesini etkilemez ve göstermez. Bulunduğu semtten dolayı az tercih edilen okullar var, puanı düşük olabiliyor. Ama eğitim kadrosu daha iyi ve sosyal imkanları daha fazla. Velilerimiz, öğrencileri daha yüksek puanlı bir okula girsin diye yanlış tercihte bulunabiliyorlar.

  Bir diğer çok sorulan soru da özel okul tercihi meselesi. 10 yıl öncesine göre veliler özel okulları daha çok tercih eder hale geldi. Özel okulların sayısının artması ile beraber burslu alınan öğrenci sayısı da arttı. Özel okulların üniversite başarısı daha çok arttı ve ayrıca sosyal ve fiziksel imkanlarının fazla olması bu okullar bir tercih sebebi haline geldi. Ayrıca özel okula çocuğunu gönderen velide şu farkındalık oluştu. Veli biliyor ki çocuğum daha güvende olur, çocuğum ile daha çok ilgilenilir, çocuğum daha çok takip edilir ve motive edilir.

  “Çocuğumu fen lisesine göndereyim mi?” bir diğer soru. Ben bu tür velilere şunu tavsiye ediyorum. Eğer öğrenciniz meslek olarak tıp, diş hekimliği, eczacılık ve mühendislik istiyorsa fen lisesine gönderin, yok eğer hedefi net değil, kafası karışık ise normal Anadolu lisesine gönderin, diyorum. 

 Doğru tercih maratonunda veli ve öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum. Ailelerine ve öğrencilerine en uygun tercih yapmalarını temenni ediyorum.

                                                  

                                                       Mustafa TEZCAN



Görüntülenme:

▪ Yorumlar

▪ Yorum Yaz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası