panalgine tablet fiyatı / İlaç Fiyatları | 19 Haziran tarihli İlaç Fiyat Listesi

Panalgine Tablet Fiyatı

panalgine tablet fiyatı

Panalgine 30 Tablet

Sinir Sistemi - Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik) - Diğer Analjezik ve Antipiretikler - Anilidler - Parasetamol Kombinasyonları

İlaç Adı:Panalgine 30 Tablet
Firma:Atabay İlaç
Etkin Madde:Parasetamol, Propifenazon ve Kafein
ATC Kodu:N02BE51
Kamu Kodu:A
Barkod:
Fiyatı:47,49 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Panalgine 30 Tablet Endikasyonları

Panalgine;
- Diş ağrısı ve diş çekimi sonrası;
- Travma ya da cerrahi operasyon sonrası oluşan ağrılar;
- Baş ağrısı, sinüzit, kulak ağrısı;
- Bel ağrısı, kas ve eklem ağrıları, siyatik, romatizmal ağrılar;
- Adet sancıları;
- Zona, sinir ağrıları;
- Soğuk algınlığı, grip, kırıklık ve ateşli hastalıklar tedavilerinde kullanılır.

Panalgine 30 Tablet Fiyatı

Panalgine 30 Tablet, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 47,49 TL dir. Atabay İlaç firması tarafından satışa sunulan barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Panalgine 30 Tablet ilacının Kategorisi

Sinir Sistemi - Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik) - Diğer Analjezik ve Antipiretikler - Anilidler - Parasetamol Kombinasyonları

Panalgine 30 Tablet Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Panalgine 30 Tablet kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

Panalgine

Tablet

Parasetamol mg, propifenazon mg, kafein 30 mg

Ambalaj:

 20 tablet.

Endikasyon:

 Baş ağrısı,migren, diş ağrısı ve diş çekiminin ardından ortaya çıkan ağrılar,menstrüel rahatsızlıklar, ameliyat sonrası ve romatizmal ağrılarda ağrı kesici olarak; ağrının ateşle birlikte görüldüğü olgularda ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Pirazolon ve ilgili bileşiklere karşı alerji,fenilbutazon içeren bileşiklere karşı alerji, parasetamol, asetilsalisilik aside karşı bilinen aşırı duyarlılık veya kafeine karşı bilinen alerji,kalıtsal glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği, akut hepatik porfiria durumlarında kontrendikedir. Karaciğer fonksiyon bozuklukları,böbrek fonksiyon bozuklukları, Gilbert sendromu, hematopoetik disfonksiyon durumlarında doz azaltılmalı ve/veya dozlar arasındaki süre uzatılmalıdır. 12 yaşından küçüklere verilmemelidir.

Uyarılar:

 Baş ağrısının tedavisi amacıyla sürekli ağrı kesici kullanılması, kronik baş ağrılarına neden funduszeue.info ilaç, içerdiği propifenazon nedeniyle gebelere ve emziren annelere verilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Nadiren alerjik reaksiyonlar(deri döküntüleri, ürtiker) gözlenmiştir. Az sayıda olguda pruritus,eritem, ürtiker, anjiyoödem, dispne veya astım gibi belirtilerle ortaya çıkan aşırı duyarlılık reaksiyonları ile karşılaşılmıştır.

İlaç Etkileşimleri:

 Bazı hipnotikler, antiepileptik ilaçlar ve rifampisin ile aynı anda kullanılması, parasetamolün normal olarak zararlı olmayan dozlarda bile karaciğer üzerindeki toksik etkisini artıfunduszeue.info, aynı zamanda alkol için de geçerlidir. Kloramfenikol Birlikte kullanıldığında bu ilacın atılımı uzayabilir ve toksik etki tehlikesi funduszeue.infodin ile parasetamol birlikte kullanımında dikkatli olunmalıdır. Kafein, barbitüratlar, antihistaminikler. gibi birçok sedatif maddenin antagonistidir. Kafein, sempatomimetikler,tiroksin vb. gibi maddelerin neden olduğu taşikardiyi artırır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz x Tablettir.

 

Yasaklı maddeler aşağıdaki madde gruplarına ayrılır :

A. Uyarıcılar,
B. Narkotik analjezikler,
C. Anabolik maddeler,
D. İdrar söktürücüler,
E. Peptid hormonlar ile bunların etkilerini taklit eden maddeler ve benzerleri.

Kullanımı yasak olan madde gruplarındaki diğer tüm maddeler listede yazılı olmasa bile kullanılamazlar. Bu nedenle listenin sonuna "ve benzer bileşikler" ifadesi eklenmiştir. Bu ifade, listedeki maddelere farmakolojik etki ve/veya kimyasal yapı yönünden benzeyen ilaçları tanımlamaktadır. Doping kontrolüne alınan tüm sporcular, son yedi gün içerisinde aldıkları tüm ilaçları bildirmek zorundadır.

A. Uyarıcılar

Sporcular tarafından kullanımı yasak olan bu gruptaki ilaç etken maddelerine örnekler:

amfepramon, amfetamin*, amifenazol, amineptin, bambuterol, benzfetamin, bromantan, dimetamfetamin, efedrin***, etafedrin, etamivan, etilamfetamin, etilefrin, formoterol, fendimetrazin, fenetilin, fenfluramin, fenilefrin, fenilpropanolamin***, fenkamfamin, foledrin, fentermin, heptaminol, kafein**, karfedon, katin***, kokain, kropropamid, krotetamid, mefenoreks, mefentermin, metamfetamin, metilefedrin***, metilendioksiamfetamin, metilfenidat, metoksifenamin, niketamid, norfenfluramin, parahidroksiamfetamin, pemolin, pentetrazol, pipradrol, prolintan, propilhekzedrin, psödoefedrin***, reproterol, salbutamol****, salmeterol****, selegiline, terbutalin****, sitriknin ve benzer bileşikler

*Amfetamin ve benzerleri, sporda sorun çıkarmalarıyla bilinen bileşiklerdir. Ölen sporculardan bazılarının, maksimum fiziksel aktiviteyi gösterdikleri durumda da normal dozda amfetamin aldıkları belirlenmiştir. Sporda amfetamin kullanımının tıbbi açıdan herhangi bir haklı tarafı yoktur.
** İdrarda kafein miktarının 12 mikrogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır.
*** İdrarda katin miktarının 5 mikrogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır. Efedrin, ve metilefedrin miktarının 10 mikrogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır. psödoefedrin ve fenilpropanolamin miktarının 25 mikrogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır. Soğuk algınlığı ve nezle tedavisi için kullanılan ilaçlarda düşük dozlarda sempatomimetrik aminler (efedrin, psödoefedrin, fenilpropanolamin, norpsödoefedrin) bulunur. Bu ilaçlar, eczaneden reçetesiz de temin edilebilir. Sporcu, her zaman bu ilaçları kullanmadan önce yasaklılar listesinde yer alıp almadıklarını kontrol etmelidir.
****Astım ve egzersiz nedenli astımı engellemek ve/veya tedavi amaçlı nefes yolu ile alımına müsaade edilmektedir. Yarışmalarda bulunan ilgili tıbbi görevliler için, uzman veya takım doktorunun astım ve egzersiz nedenli astım için yazılı raporu gerekmektedir.

NOT : Örneğin; okzimetazolin gibi tüm imidazol içeren farmasotik preparatların topikal kullanımı kabul edilmektedir. Adrenalin gibi damar büzücüler (Vazokonstriktörler), lokal anesteziklerle birlikte verilebilirler. Örneğin; göze, buruna ve rectal uygulanan adrenalin ve fenilefrin içeren topikal preparatların kullanımı da serbesttir.

B. Narkotik analjezikler

Sporcular tarafından kullanımı yasak olan bu gruptaki ilaç etken maddelerine örnekler :

buprenorfin , dekstromoramid, diamorphin (heroin), hidrokodon, metadon, morfin, pentazosin, petidin ve benzer bileşikler

Narkotik analjezikler, morfin ve morfinin kimyasal ve/veya farmakolojik benzerleridir.
NOT : kodein, dekstrometorfan, dekstropropoksifen, dihidrokodein, difenoksilat, etilmorfin, folkodin, propoksifen ve tramadol'un kullanımı serbesttir.

C. Anabolik maddeler

Sporcularca kullanımı yasak olan bu gruptaki ilaç etken maddelerine örnekler:

1. Androjenik anabolik steroidler

a. bambuterol, boldenon, danazol, dehidroklormetiltestosteron, drostanolon, fenoterol, fluoksimesteron, formebolon, formoterol, gastrinon, klostebol, klenbüterol, mesterolon, metandienon, metenolon, metandriol, metiltestosteron, miboleron, nandrolon, norandrostendiol, norandrostendion, noretandrolon, oksandrolon oksimesteron, oksimetolon, reproterol, salbütamol, salmeterol, stanozolol, terbutalin, trenbolon ve benzer bileşikler

b. androstendiol, androstendion, dehidroepiandrosteron (DHEA), dihidrotestosteron, testosteron * ve benzer bileşikler

Kesin karar için metabolit profil ve/veya izotop oranı ölçümleri kullanılabilir.
*Düşük epitestosteron endojen üretimi, endojen oluşturan tümör, enzim eksikliği gibi fizyolojik ve patolojik koşullar ispat edilmemişse, sporcunun idrarında testosteron (T)'un epitestosteron (E)'a oranının 6'dan büyük bulunması doping sayılır. T/E' nin 6'dan büyük bulunduğu durumlarda, ilgili tıbbi kurulların, sonucun pozitif olarak ilan edilmesinden önce bir araştırma yapması zorunludur. Hazırlanacak raporda, sporcunun daha önce yapılan test sonuçları, sonraki testler ve endokrinolojik inceleme sonuçları bulunabilir. Önceki testlerin olmaması durumunda, üç ay boyunca ve ayda en az bir kez olmak üzere habersiz yarışma dışı numune alımı gerçekleştirilmelidir. Bu araştırma sonuçları rapora eklenmelidir. Bu tip araştırma yapmak için herhangi bir işbirliği yapılamaması sonucunda sporcunun doping yapmış olduğu kabul edilir.

2. Betaagonistler
Ağız yolu ile (oral) veya enjeksiyon yolu ile alınan: Bambuterol, klenbuterol, fenoterol, formoterol, reproterol, salbutamol*, terbutalin* ve benzer bileşikler.

* İnhalasyon yoluyla alımı bildirim koşulu ile izinlidir.
Salbutamol'ün anabolik maddeler sınıfı içerisinde nanogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır.

D. Diüretikler

Sporcular tarafından kullanımı yasak olan bu gruptaki ilaç etken maddelerine örnekler:

asetazolamid , bendroflumetiazid, bumetanid, etakrinik asit, furosemid, hidroklorotiazid, indapamide, kanrenon, klortalidon, mannitol*, mersalil, spironolakton, triamteren ve benzer bileşikler

*İntravenöz enjeksiyon yasaktır.
IOC Tıp Komisyonu, ağırlık sınıflarına giren sporlar için tartım öncesinde idrar örneklerini alma yetkisine sahiptir.

E. Peptid hormonları ile bunların etkilerini taklit eden maddeler ve benzerleri

Sporcular tarafından kullanımı yasak olan bu gruptaki maddeler ile bunların etkilerini taklit eden ve sadece erkeklerde yasaklı olan klomiphen, siklofenil ve tamoksifen gibi maddelere ve benzerlerine ayrıca aşağıdaki örnekler de verilebilir:

1. Kariyonik Gonadotropin (hCG)
hCG ve benzer aktivitedeki diğer bileşiklerin kullanımı, ekzojen (dışarıdan alınan) testosteron alımına eşdeğer olduğu kabul edilir ve sadece erkekler sporcularda kullanımı yasaktır.

2. Salgılanan ve sentetik gonadotropin (LH) sadece erkekler sporcularda kullanımı yasaktır

3. Kortikotropin (ACTH, tetrakosaktid)
Oral ACTH uygulamasının, kas içi veya damar içi kortikosteroid uygulamasına eşdeğer olduğu kabul edilir.

4. Büyüme hormonu (hGH)

5. İnsülin-benzeri Büyüme Faktörü (IGF-1) ve ilgili bütün salıverme faktörleri ve benzerleri.

6. Eritropoietin (EPO)

7. İnsülin; Sadece insüline bağımlı diabetik olduğu kanıtlanan sporcuların tedavisinde kullanımı serbesttir. Sporcunun insülin kullanması gerektiği, takım doktoru veya bir endokrinoloji uzmanı tarafından yazılı olarak bildirilmelidir.

Sporcunun idrarında anormal miktarda (E) sınıfından bir endojen hormonunun veya bunların tanınmasına yardımcı olan bileşiklerin bulunması, sadece fizyolojik veya patalojik nedenlere bağlı olduğu kanıtlanmadığı durumlarda, suç sayılmaktadır

 

EŞDEĞER İLAÇLAR

Eşdeğer ilaç nedir?
Referans ilaçlarla aynı özelliklere sahip olduğu, bu nedenle hasta üzerinde aynı tedaviyi sağladığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanan, etken madde veya naddeker, farmasötik şekil, birim ham madde miktarı ve ambalaj miktarları ayrı olan ve referans ilaçların koruma süreleri bittikten sonra satışa sunulan ilaç türü (muadil ilaç)
Nöbeçi eczaneler
İlaç ArşiviÖnemli Uyarı!

Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumlulugu tümüyle kullanıcıya aittir.

İlaç Arşivi © Tüm hakları saklıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası