tc kimlik kaybolursa ne olur / T.C. Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi

Tc Kimlik Kaybolursa Ne Olur

tc kimlik kaybolursa ne olur

Kayıp Kimlik Başvurusu 2023: Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler Nelerdir?

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sahip olması gereken kimlik kartı resmi bir belgedir. Kimlik kartı kişiye aittir ve özel bilgiler içerir. Ancak bazı durumlarda kimlik kartı kaybedilebilir ya da çalınabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle kayıp veya çalıntı bildirimi yapılmalıdır.

Kayıp Kimlik Başvurusu 2023

Kimliğinin kaybedenlerin veya çaldıranların öncelikle ALO 199 çağrı merkezini araması gerekmektedir. Aksi taktirde bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne bizzat müracaat etmeniz gerekir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılması için randevu alınması şart. Başvuru için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınabilir. İnternetten almak istemeyenler için telefon seçeneği de bulunuyor. Telefon ile Alo 199 arayarak randevu oluşturulabilir. Kayıp kimlik başvurusu için ayrıca menü yoktur.

2023 Kayıp Kimlik Cezası Ne Kadar?

Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının kaybedilmesi durumun idari para cezası verilmektedir. Bu ceza miktarı 2023 yılı için aşağıdaki gibidir;

  • Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL
  • Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL

2023 Kayıp Kimlik Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • Son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf.
  • 83 TL olan kayıp kimlik çıkarma ücretini ödenmesi gerekir
  • Nüfus Müdürlükleri ihtiyaç halinde kimliğinizi kanıtlayan pasaport, ehliyet, aile cüzdanı, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gerekmektedir.

Bu kimlik belgelerinden herhangi bir tanesinin olmaması durumunda başvuruya giderken "anne, baba, eş, ergin kardeş veya ergin çocuklar ya da vasi" götürülmelidir.

Kayıp Kimlik Cezası Nereye Yatırılır?

Kimlik Yenileme 2021: Yeni Nüfus Cüzdanı İçin Gerekli Evraklar ve Kimlik Değiştirme Ücreti Ehliyet Yenileme 2021: Yeni Sürücü Belgesi Yenileme Ücreti, Gerekli Evraklar, Son Tarih ve RandevusuKayıp Kimlik Başvurusu 2023: Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliği hakkında bilgi için tıklayın.

Ayrıca, nüfus müdürlüğü ihtiyaç duyulduğu takdirde ilgili kişiden kimliğini kanıtlayan bilgi ve belge de talep edebilir.
Kimliği kanıtlayan belge olarak aşağıdaki belgelerden birisi kabul edilir:

Uluslararası aile cüzdanı
Ehliyet
Pasaport
Memur cüzdanı
Avukat kimlik kartı
Basın kartı
Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi
Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu

Cüzdanını kaybeden kişinin belge ve bilgi ibraz edememesi veya ibraz edilen belgeden şüpheye düşülmesi durumunda ilgilinin ibraz edeceği fotoğraf ve nüfusa kayıtlı olduğu yer bilgileri ile ilgili yurt dışında ise Türkiye’de kendisini tanıyanların adı, soyadı ve adres bilgileri ile nüfus müdürlüklerince yapılan tahkikatın olumlu sonuçlanması halinde; yurt içinde başvurunun yapıldığı nüfus müdürlüğünce, yurt dışında dış temsilciliğimizce nüfus cüzdanı talep belgesi düzenlenir.

Gelir İdaresi Başkanlığı 05/03/2010 tarihinde konu ile ilgili olarak VERGİ KİMLİK NUMARASI İÇ GENELGESİ  SERİ NO: 2010/1 yayımlamıştır. MERNİS Kimlik Paylaşım Sisteminden kayıp ve çalıntı sorgulaması imkanı getirildiği için konu ile ilgili daha önce yayımlanmış olan 2007/1 Seri No.lu Vergi Kimlik Numarası İç Genelgesi uygulamadan kaldırılmıştır.

Bu nedenle kaybolan veya çalınan nüfus cüzdanları ile mükellefiyet tesis edilmesinin engellenebilmesi için vergi daireleri tarafından aşağıda açıklandığı şekilde işlem yapılması gerekmektedir.

Vergi daireleri kendilerine müracaat ederek mükellefiyet tesisi yaptırmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti tabiyetindeki gerçek kişilerin,

-Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını vergi kimlik numarası olarak bildiren, mevcut ve yeni kurulacak sermaye şirketlerinin ortakları, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdürlerinin ibraz ettikleri nüfus cüzdanının, mükellefiyet tesisi yapılmadan ve/veya dosya numarası verilmeden önce, MERNİS/Kimlik Paylaşım Sisteminden kayıp veya çalıntı olup olmadığını sorgulayacaktır.

Yapılan sorgulama sonucunda;

-İbraz edilen nüfus cüzdanının kayıp/çalıntı olmadığının tespit edilmesi halinde mükellefiyet tesisi yapılması ve/veya dosya numarası verilmesi için gerekli işlemler yapılacaktır.

-İbraz edilen nüfus cüzdanının kayıp/çalıntı olduğunun tespit edilmesi halinde nüfus cüzdanındaki kişi adına mükellefiyet tesisi yapılmayacak ve/veya dosya numarası verilmeyecektir. İbraz edilen nüfus cüzdanı iade edilmeyip durumu anlatan bir yazı ekinde ilgili nüfus müdürlüğüne gönderilecektir.

Ayrıca ibraz edilen belgelerin ve nüfus cüzdanının fotokopisi durumu anlatan bir yazı ile vergi daireleri tarafından emniyet müdürlüklerine de bildirilecektir.


Maliye Postasının Notu:

Nüfus Cüzdanını kaybeden kişilerin, başkaları tarafından kendi adlarına  şirket kurulmasının önlemek için ticaret sicili müdürlüklerine müracaat ederek nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportlarının  kaybolduğunu ya da çalındığını yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Ayrıca bu durumu vergi dairelerine de yazılı olarak bildirmelerinde yarar vardır. Mevzuatta açık bir hüküm olmamasına rağmen, nüfus cüzdanının değerli kağıtlardan olması, kötü niyetli şahısların eline geçmesi durumunda nüfus cüzdanı sahibi adına kanunsuz işlemlerde bulunulabileceği göz önünde bulundurularak nüfus cüzdanının kaybedildiğinin ve hükümsüz olduğunun ulusal yayın yapan gazetelerden birinde ilan ettirilmesi ve durumun yazılı olarak emniyet birimlerine bildirilmesinde de yarar bulunmaktadır. İleride bu konuda doğabilecek uyuşmazlıklarda bu ilan ve yazılı bildirimler kanıt olarak kullanılabilecektir.

Kayıp Kimlik Başvurusu 2022 - Nüfus Cüzdanı Kaybettim Ne Yapmalıyım, Kayıp Kimlik Cezası Ve Gerekli Belgeler Nelerdir

Haberin Devamı

Nüfus Cüzdanı Kaybettim Ne Yapmalıyım?

Nüfus cüzdanını kaybettiyseniz ilk ve en pratik yöntem olarak Alo 199’u aramanız gerekir. Ayrıca isterseniz Nüfus müdürlüklerine bizzat giderek de müracaat yapabilirsiniz.

Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kimlik, kişiye özel ve çok önemli bir belgedir. Kimliğin içinde kişiye özel çok önemli bilgiler yer alır. Bu nedenle de kimliği kaybetmenin de bir cezası vardır. Nüfus cüzdanı ya da diğer adı ile kimlik kartının kaybedilmesi halinde idari para cezası uygulanır. Bu ceza miktarı ise, 2022 yılı için şu şekildedir;

Değiştirme nedeni ile düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 37,50 TL,

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 75,00 TL,

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 37,50 TL

2022 Kayıp Kimlik Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

75 TL tutarındaki kayıp kimlik çıkarma ücretinin öncelikle ödenmesi gerekir.

Son 6 ay içinde çekilmiş 1 olan adet biyometrik fotoğraf.

Nüfus Müdürlükleri de ihtiyaç durumunda kimliğinizi kanıtlayan ehliyet, aile cüzdanı, pasaport, memur cüzdanı, basın kartı ya da avukat kimlik kartı gerekir.

Bu kimlik belgelerinden herhangi birinin olmaması halinde başvuruya giderken de "anne, baba, ergin kardeş, eş ya da ergin çocuklar ya da vasi" götürülmesi gerekir. Bu sayede kimlik yeniden çıkarttırılabilir. Fakat bunun için belirlenen tutarda ceza ödemek gerekir.

Haberin Devamı

Kayıp Kimlik Cezası Nereye Yatırılır?

Kimliğinin kaybeden ya da çaldıran kişilerin öncelikle ALO 199 çağrı merkezi numarasını araması gerekir. Bunun dışında il sınırlarınızda bulunan nüfus müdürlüğüne de bizzat müracaat etmeniz gerekir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılabilmesi için randevu alınması gerekir. Başvuru almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi olan “https://randevu.nvi.gov.tr/“ adresine bağlı olan kurum için de randevu alınabilir.

İnternetten randevu almak istemeyen kişiler için de bir telefon seçeneği de bulunuyor. Telefon ile Alo 199’u arayarak randevu ile oluşturulabilir. Kayıp Kimlik Başvurusu için de ayrı bir birim veya menü bulunmuyor. Kimliğini kaybeden kişilerin bir de ceza ödemesi gerekiyor. Her yıl belirlenen tutarda kimlik kaybetme cezası ise pek çok farklı şekilde yatırılabiliyor. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

Haberin Devamı

Vergi Dairesi Müdürlüklerinden,

Gelir İdarisi Başkanlığına ait web sayfasından,

Gelir İdaresi Başkanlığına ait olan https://ivd.gib.gov.tr/ internet adresi aracılığı ile sanal pos uygulaması ile kredi kartı ya da banka kartı aracılığıyla,

PTT Şbelerinden,

https://alo199.nvi.gov.tr/ ve https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinde gösterilen anlaşmalı bankalardan da yapılabilir.

1-Kimlik kartı başvurusu için neler gereklidir? 

Kimlik kartı başvurusu nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.

2- Kimlik kartı başvurusu nasıl, nereye yapılır?

Kimlik kartı başvurusu Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılır.

3- Başvuru esnasında neler yapacağım ve işlemler ne kadar sürüyor? 

Başvuru esnasında tecrübeli İlçe Nüfus Müdürlüğü personeli gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Başvuru esnasında kimlik bilgileriniz kontrol edilecek, gereken alanlarda güncellemeler gerçekleştirilecektir. 
Başvuru formunun çıktısına imzanız alınacak, fotoğrafınız taranacak, biyometrik verileriniz (her iki el için parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi)  alınarak başvurunuz tamamlanacaktır. 
Bu esnada size teslim edilen PIN* zarfınızda bulunan 6 haneli şifrenizi unutmayınız. Bu şifre, banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacaktır. PIN kodunuz, kimlik kartınız size teslim edilinceye kadar aktive olmayacaktır. PIN kodunuzu İlçe Nüfus Müdürlüklerinde bulunan KİOSK'ları kullanarak değiştirebilirsiniz. 
 
PIN*:PIN kodunuz size başvuru esnasında kapalı bir zarf içinde teslim edilecektir. 

PIN ile doğrulama bir çok kimlik doğrulama teknolojisini barındıran kimlik kartınızın kimlik doğrulama metodlarından biridir. Kamuoyunda orta seviye güvenlik gerektiren uygulamalarda PIN ile doğrulama metodu kullanmak isteyen kurum ve kuruluşların uygulamalarında kullanılacaktır. 

Toplam 6 sayısal veriden oluşan PIN kodunuzu unutmamanız, zaman zaman İlçe Nüfus Müdürlüklerinde bulunan Kiosklar vasıtasıyla değiştirmeniz güvenliğiniz açısından önemlidir. 

Başvurunuz esnasında size teslim edilen PIN zarfının açılmamış olduğunu lütfen kontrol ediniz. Açılmış, yırtılmış yada başka herhangi bir şekilde şüphe uyandıran bir PIN zarfı teslim edildiğinde lütfen görevliği uyarınız ve PIN zarfınızın değiştirilmesini talep ediniz.
 
4-PIN  şifremi unuttum, ne yapmalıyım?

PIN Şifrenizi unuttuğunuzda, İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde bulunan kiosklar üzerinde PIN şifrenizi yenileyebilirsiniz. 
PIN şifrenizi yenilemek için kimlik kartınızın yanınızda olması yeterlidir. 
PIN şifrenizi yenilemek için Biyometrik Doğrulama, Kişisel Mesaj sorusu, PUK numarası girme metodlarından birini kullanabilirsiniz. 
Kiosklarda şifrenizi yenilerken görevliler dışında hiç kimseden yardım istemeyiniz ve şifrenizi görevli kişiler de dahil olmak üzere hiç kimseyle paylaşmayınız.

5- PIN şifremi nasıl değiştirebilirim? 

PIN Şifrenizi zaman zaman değiştirmeniz işlem güvenliğiniz açısında yararlı olacaktır. İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde bulunan kiosklar üzerinde PIN şifrenizi değiştirebilirsiniz. 
PIN şifrenizi değiştirmek için kimlik kartınızın yanınızda olması yeterlidir. 
PIN şifrenizi değiştirmek için Biyometrik Doğrulama, Kişisel Mesaj sorusu, eski PIN numarası girme metodlarından birini kullanabilirsiniz.
Kiosklarda şifrenizi değiştirirken görevliler dışında hiç kimseden yardım istemeyiniz ve şifrenizi görevli kişiler de dahil olmak üzere hiç kimseyle paylaşmayınız.

6- Kimlik kartımı kullanırken nelere dikkat etmeliyim? 

Kartınızı aşırı sıcak ve soğuktan koruyunuz. 
Kartınızı nemli ve ıslak ortamlardan uzak tutunuz. 
Kartın yongasına basınç uygulamayınız ve üzerini çizmeyiniz. 
Kartınızı katlamayınız ve darbelerden koruyunuz. 
Kartınızı temizlerken hiçbir kimyasal madde kullanmayınız.  

7- On beş yaşından büyüklerin kimlik kartı kime teslim edilir?

On beş yaşını tamamlayanların şahsen başvuruları alınarak kimlik kartları kendisine ya da kendisi dışında alacak kişiyi belirlemesi halinde belirlenen kişiye teslim edilir.

8-Kısıtlı erginlerin kimlik kartı kime teslim edilir?

 Ayırt etme gücüne sahip on beş yaşını tamamlamış ancak 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 407'nci maddesinde belirtilen bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı bir cezaya mahkum olan kısıtlı erginlerin kimlik kartı başvurularında fotoğrafları, biyometrik verileri ve imzaları alınmakla birlikte kimlik kartları vasilerine teslim edilir.
 Anılan Kanunun 406'ncı maddesinde belirtilen savurganlık alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşam tarzı, kötü yönetim üzerine kısıtlananların fotoğrafları, biyometrik verileri ve imzaları alınarak kimlik kartı veli, vasi veya kayyıma teslim edilir.

9-Akıl rahatsızlığı olanların kimlik kartı kime teslim edilir?

4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 405'inci  maddesinde belirtilen,  akıl hastalığı veya akıl zayıflığı nedeniyle kısıtlananlardan imza ve biyometrik veri alınmaz. Kimlik kartı vasiye teslim edilir.

10- On beş yaşından küçüklerden biyometrik veri alınır mı?

On beş yaşını tamamlamayanlardan biyometrik veri alınmaz.

11-On beş yaşından küçüklerin  başvurusunu kim yapar?

On beş yaşını tamamlamayanların başvuruları veli, vasi, kayyım, bunların bulunmaması halinde, çocuğun büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocuğu yanında bulunduranlar tarafından yapılır.

12-On beş yaşından küçüklerin kimlik kartı kime teslim edilir?

 Biyometrik verisi alınmayacak çocukların kimlik kartları; ana, baba ya da vasileri, bunların bulunmaması hâlinde büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocukları yanlarında bulunduranlar veya vekâletname ibraz eden kişiler tarafından teslim alınır. 

Evlilik birliğinin mahkeme kararı ile son bulması hâlinde on beş yaşını tamamlamayanlara ait kimlik kartı veli, vasi veya Kanunun 17'inci maddesinde bildirimle yükümlü kılınan kişilere, on beş yaşını tamamlamayanların ana ve babası yurt dışında veya ölmüş ise mahkeme tarafından vasi tayin edilen kişilere verilir.

13-Koruma altında olan çocukların kimlik kartları kime teslim edilir?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 18'inci maddesinin birinci fıkrası "2828 sayılı Kanunun yetkili kıldığı kuruluş yetkilileri, yetiştirme yurtları, bakım evleri ve benzeri yerlerin sorumluları ile kişiler; yanlarında çalıştırdıkları veya barındırdıkları çocuk veya erginlerin kimlik kartlarını kontrol etmek, aile kütüklerine kayıtlı olmayanların tescillerini sağlamak için nüfus müdürlüklerine beyanda bulunmak ve gerekli işlemleri yaptırmakla görevlidirler" hükmü   doğrultusunda görevli olanlar doğum bildiriminde bulunduklarından kimlik kartlarını da teslim alabilirler. 

14-Yatalak ve ağır hasta olanlar nasıl kimlik kartı alır?

Nüfus müdürlüklerine gelemeyecekleri bildirilen kişilerin (yatalak, ağır hasta) kimlik kartı başvuruları iş hacmi ve personel durumu göz önüne alınarak mülki idari amirin onayıyla Gezici Kayıt Terminali kullanılarak alınabilir.

15-Kimlik kartına kan grubumu yazdırmak için ne yapmam gerekiyor?

Kimlik kartlarında yer alan kan grubu alanı için sürücü belgesi veya nüfus cüzdanı ya da sağlık kuruluşlarından alınan kan grubunu gösterir belge ibraz edilir, daha sonraki başvurularda ise belge istenmez.

16- Kimlik kartını ne kadar sürede değiştirmem gerekiyor?

 Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıl olup, sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren yenilenir. 

17- Geçerlilik süresi dolmadan kimlik kartı alınabilir mi? 

Geçerlilik süresi dolmadan yeni kimlik kartı düzenlenmesi ancak kart veya yonga üzerinde yer alan bilgilerden herhangi birinin değişmesi,  kart üzerinde tahrifat, kırılma, elektronik bilgi okumayı engelleyen bir durum olması, kimlik kartı ile elektronik olarak kimlik doğrulama yapılamaması, kimlik kartının kaybedilmesi veya periyodik güvenlik değerlendirmeleri sonucunda kimlik kartının kullanılmasına engel teşkil edecek bir zaafiyetin tespit edilmesi gibi haklı bir nedenle mümkündür. 

18- Yakınlarımın kimlik kartını alabilir miyim?

İlgilinin başvuru sırasında kimlik kartını kendisi dışında alacak kişiyi belirlemesi hâlinde kimlik kartı belirlenen kişiye teslim edilir. 

19- Kimlik kartında kullanılacak fotoğraf nasıl olmalıdır?

Kimlik kartında kullanılacak fotoğraf son altı ayda çekilmiş, standartlara uygun, düz zemin üzerine basılan fonu beyaz ve desensiz, gözlerin açık konumda olduğu ve net olarak göründüğü, renkli cam, koyu renkli çerçeve ya da güneş gözlüğünün kullanılmadığı, başörtülü fotoğraflarda ise alın, yüz ve çenenin açık olduğu biyometrik fotoğraf olmalıdır. 

20-Fotoğraflı kimlik kartı hangi yaştan itibaren düzenlenir?

On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almaz. Ancak başvuran tarafından talep edilmesi veya kimlik kartının seyahat belgesi olarak kullanılacağının beyan edilmesi hâlinde her yaş grubundaki çocukların kimlik kartı fotoğraflı olarak düzenlenir. 

21- Kimlik kartımı kaybettiğimde ne yapmalıyım?

En kısa sürede İlçe Nüfus Müdürlüğüne şahsen başvuruda bulunarak yeni kimlik kartı müracaatında bulunulması gerekmektedir. Alo 199 numaralı çağrı merkezine bilgi verilip kartın pasif duruma getirilmesini sağlamak işlem güvenliği açısından son derece önemlidir. 

22- Kimlik kartım nasıl ulaştırılacak? 

Başvurularınız alındıktan sonra başvuru değerlendirilerek, herhangi bir sorun bulunmaması durumunda kimlik kartı hazırlanarak, başvuru esnasında belirtilen adrese PTT  güvenli taşıma hizmetiyle teslim edilecektir.  

23-Geçici Kimlik Belgesi hangi hallerde düzenlenir?

Kimlik kartı başvurusunda başvuru nedenine bakılmaksızın talep eden  herkese herhangi bir nüfus müdürlüğünce yeni kart teslim alınıncaya kadar kimliğini ispata yarayacak  geçici kimlik belgesi düzenlenir

24-Kayıp veya fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile yapılan başvurularda muhtar tarafından düzenlenen nüfus talep belgesi istenecek midir?

Kimlik kartı düzenlenmesinde yerleşim yeri ya da diğer adres muhtarlığı veya kurum yetkilisi tarafından düzenlenmiş ve onaylanmış talep belgesi istenmez. 

25- Kimlik kartı ve uluslararası aile cüzdanı bedeli ne kadardır? 

2018 yılı kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,5 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,5 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 37 TL’dir.

 

Başvuru NedeniÜcret (TL)
Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı18,50 TL
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı18,50 TL
Kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı37,00 TL

Kimlik kartı ve uluslararası aile cüzdanı bedeli ne kadardır?

​Maliye Bakanlığınca 2018 yılında kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,50 TL., kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 37,00 TL., uluslararası aile cüzdanı için 98,50 TL değerli kağıt bedeli alınmaktadır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır