ogs kalan bakiye sorgulama / Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama

Ogs Kalan Bakiye Sorgulama

ogs kalan bakiye sorgulama

OGS Bakiye Sorgulama ve Yükleme İşlemi Nereden Yapılır?

OGS Bakiye Sorgulama ve Yükleme İşlemi Nereden Yapılır? Ülkemizde ulaştırma hizmetleri ile ilgili farklı yenilikler yapılmıştır. Bunlardan, OGS ve HGS gibi sistemler ile otoyollarda ya da köprülerde beklemeden geçiş sağlayabilirsiniz. OGS Bakiye Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? OGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır? OGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır gibi pek çok sorunun cevabı yazımızda…

Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ve nakit para gibi uygulamalar yüzünden gişeler önünde oluşan uzun kuyruklar, hem yakıt hem de zaman kaybını ortaya çıkarıyordu. Bu kayıpları önlemek adına yürürlüğe giren uygulamalardan birisi de Otomatik Geçiş Sistemi, ya da kısa ismiyle OGS oldu. Sürücüler, Otomatik Geçiş Sistemi sayesinde gişelerden dur kalk yapmadan rahat bir biçimde geçişlerini yapabilmeye başladı. Bununla birlikte uzun kuyrukların ve zaman kayıplarının yolcu ile sürücü üzerindeki negatif etkisi minimum seviyeye indirilmiş oldu. Bu sistem, araca bir etiket takılması sayesinde çalışır ve her geçişte etiket sistem tarafından tanınır. Ön ödemeli bir sistem olduğu için OGS etiketine bakiye yüklemeniz gerekir ve yaptığınız her geçişin ücreti bu bakiyeden düşülür.

Bütün sürücüler teker teker yapmış oldukları tüm geçişleri toplayıp, bakiyelerinde ne kadarlık geçiş haklarının kaldığını hesap etmedikleri için ya da kendilerine gönderilen bildirimleri dikkate almadıkları için OGS bakiyelerinin tükendiğinin farkına varmayabilirler. Bu da OGS ihlallerinin oluşmasına sebep olur. Eğer bakiyeniz yokken bir Otomatik Geçiş Sistemi gişesinden geçiş yaparsanız, bu bir ihlal olarak kabul edilir ve tarafınıza ceza kesilir. Bu yüzden bakiyenizin anlık durumunu takip etmeli ve OGS bakiyenizi sık sık sorgulamalısınız.

HGS Olmadan Geçiş Yaptığımda Ne Olur? Cezası Ne Kadar?

OGS Bakiye Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Otomatik Geçiş Sistemi için satın almış olduğunuz etikete tanımlı ne kadar bakiyenizin kaldığını öğrenmek için farklı yöntemleri kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden ücretsiz ve hızlı bir biçimde OGS bakiyenizi sorgulayabileceğiniz gibi telefon aracılığıyla, banka şubeleri ve PTT ofisleri vasıtasıyla da OGS etiketinizdeki güncel bakiyeyi öğrenebilirsiniz.

E Devlet Üzerinden OGS Bakiye Sorgulama İşlemi

  • Otomatik Geçiş Sistemi kapsamındaki etiketinizde ne kadarlık bakiye kaldığını öğrenmek için ilk olarak yazımızın devamında sizlere sunduğumuz bağlantıya tıklamanız gerekiyor.

wlaiyvfvujrnypjdv4mwmmgda4bhtgx5bfirv3vp.jpeg

  • Turkiye.gov.tr adresinden hizmet veren e-Devlet sisteminin Karayolları Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde sunduğu OGS geçiş bilgileri sorgulama hizmetinden faydalanmak için aşağıdaki bağlantıya tıkladığınızda karşınıza üstteki görselde de gördüğünüz sayfa çıkar.
  • Bu sayfa üzerinden alt kısımda yer alan mavi renkli “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna tıklamanız gerekiyor.

  • Söz konusu butona tıkladıktan sonra kimlik doğrulamanızı çeşitli yollarla gerçekleştirebileceğiniz bir sayfa ile karşılaşırsınız. Bu sayfada e-devlet şifresiyle giriş yapabileceğiniz gibi dilerseniz elektronik imza, mobil imza, TC kimlik kartı ve internet bankacılığı gibi seçeneklerle de giriş yapabilirsiniz.

vcwc3kshapui1jspea6jgvsgeopudypxggfnjxzz.jpeg

  • Giriş yaptıktan sonra OGS geçiş bilgilerinizi sorgulayıp bakiyenizi öğrenebilmeniz için başlangıç tarihi, başlangıç saati gibi bilgileri girdikten sonra bitiş tarihi ve bitiş saatini girmeniz gerekir. Bu bilgileri girmenizin ardından alt kısımda yer alan “sorgula” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
  • Dilerseniz bu sorgulamanın ardından soldaki menüde önerilen hizmetler başlığı altında yer alan “OGS Hesap Detayı” yazısına tıklayarak hesabınızla ilgili diğer detaylara da ulaşabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden OGS bakiyenizi sorgulamak için TIKLAYINIZ!

Bankalardan OGS Bakiye Sorgulama İşlemi

Otomatik Geçiş Sistemi etiketinize ilişkin bakiye sorgulama işlemlerini banka aracılığıyla yapmak istiyorsanız ürünü hangi bankadan aldıysanız orası ile iletişim kurmak durumundasınız. Bu hizmetten faydalanabilmek için bankanızın çağrı merkezine ulaşıp müşteri hizmetleri aracılığıyla OGS etiketinizde ne kadarlık bakiyenizin bulunduğunu öğrenebileceğiniz gibi, bankanızın herhangi bir şubesindeki yetkiliyle de bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. Diğer taraftan birçok banka, internet şubesi ve mobil şube hizmetleri aracılığıyla OGS detaylarınızı öğrenmenize imkan tanımaktadır.

Ziraat Bankası ise kısa mesaj servisi aracılığıyla müşterilerine plakadan OGS sorgulama hizmetini mümkün kılmıştır. Ziraat Bankası’ndan Otomatik Geçiş Sistemi’ne yönelik hizmet alan kullanıcılar, telefonlarından OGSBAK yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra araçlarına ait plaka kodunu girip 4747’ye SMS yolladıkları durumda aktif OGS bakiyelerinin ne kadar olduğunu görüntüleyebilirler. Bu hizmetten sorunsuz faydalanmanız için plakanızın sayıları ve harfleri arasında boşluk olmamalı, bütün karakterleri birleşik yazmalısınız.

OGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Otomatik Geçiş Sistemi gişelerinden geçerken kullandığınız etiketin bakiyesini artırmak istiyorsanız farklı yöntemlerle bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ürünü hangi bankadan satın aldıysanız o bankanın herhangi bir şubesine gidip veznedeki yetkiliye aracınızın plaka kodunu ve yatırılacak miktarı söyleyerek yükleme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Benzer şekilde bankanızın internet şubesi ve mobil şube seçeneklerinin OGS hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

Birçok bankaya ait ATM cihazları da OGS için yükleme yapmak adına hizmet veriyor. ATM’deki menüyü takip ederek Otomatik Geçiş Sistemi işlemlerinin yapıldığı sayfayı açıp talimatları takip ederek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Otomatik Geçiş Sistemi ürünlerine bakiye yüklemesi yapmanın bir diğer yöntemi de SMS servisleridir. Ziraat Bankası’ndan OGS hizmeti alıyorsanız 4747’ye OGSYUK yazıp bir boşluk bırakın ve aracınızın plaka kodunu girin. Sonra yeniden bir boşluk bırakıp kaç TL’lik yükleme yapmak istediğinizi yazın. Araç plaka kodunu girerken harfler ve sayılar arasında boşluk olmamasına dikkat edin.

Örnek: OGSYUK 34ABC34 50

Yukarıdaki örnek formattaki gibi kısa mesajınızı 4747’ye göndererek bakiyenizi artırabilirsiniz. Ama Ziraat Bankası’nın resmi web sayfasında da belirtildiği gibi; OGS bakiye yüklemelerini SMS aracılığıyla yapmak için ilk olarak bankanın herhangi bir şubesinde talimat başvuru formunu doldurmanız gerekir. Bu formu doldurmadan atacağınız SMS’ler değerlendirmeye alınmaz.

OGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

İki farklı yöntemle Otomatik Geçiş Sistemi kapsamındaki gişelerden yapmış olduğunuz geçiş ihlallerini ve borç durumunuzu görüntüleyebilirsiniz.

Karayolları’ndan OGS Borcunu Sorgulama

  • Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinden sorgulama yapmak için yazının devamında yer alan bağlantıya tıklamanız gerekiyor.

  • İlgili bağlantıya tıklayıp üstteki görselde yer alan sayfayı açtıktan sonra ilgili boşluklara aracınızın plaka numarasını ve güvenlik kodunu girip “sorgula” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

KGM’nin sitesinden borç sorgulamak için TIKLAYINIZ!

E Devlet’ten OGS Borcunu Öğrenme

  • Turkiye.gov.tr adresinden hizmet veren e-Devlet sistemi aracılığıyla Otomatik Geçiş Sistemi borçlarınızı görüntülemek için ilk adım olarak yazının devamında paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayın.

  • Bağlantıya tıklayıp ilgili sayfayı açtıktan sonra “kimliğimi şimdi doğrula” ibaresine tıklayın.

  • Sisteme giriş yapmak için TC kimlik numaranız ile e-devlet şifresi bilgilerinizi ilgili boşluklara yazıp “sisteme giriş yap” butonuna tıklayın.
  • Eğer e-Devlet şifresi dışında başka bir seçenekle giriş yapmak istiyorsanız mobil imza, internet bankacılığı, TC kimlik kartı ya da elektronik imza seçeneklerinden birini işaretleyip devam edebilirsiniz.

  • Karşınıza çıkan ihlal bilgileri sorgulama ekranında başlangıç tarihi ve saati bilgilerini yazıp hemen ardından bitiş tarihi ve saati bilgilerini de girdikten sonra “sorgula” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

e-Devlet üzerinden OGS borcunuzu sorgulamak için TIKLAYINIZ!

OGS Ceza Sorgulama ve Ödeme İşlemi Nereden Yapılır?

HGS Etiketini Yapıştırmak Gerekli mi?

Etiketi aracın iç tarafına yapıştırmanız şarttır.

OGS ve HGS ile İlgili Sorunlarda Kaçı Arayabilirsiniz?

OGS ya da HGS için 0850 460 60 60 numarasını arayabilirsiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

OGS Bakiye Sorgulama ve Bakiye Öğrenme Nasıl Yapılır?

Köprü ve otoyollarda yaşanan uzun gişe kuyruklarının geride kalmasını sağlayan sistemlerden OGS bakiye sorgulama en önemli hususların başında gelmektedir. Bunun nedeni ise var olan bakiyeye göre işlemlerin düzenliyor olmasıdır. Genellikle bakiyenin bitmesinden habersiz olunmasıyla çok daha yüksek rakamlarda cezalar ödenir. OGS olarak tanımlanan Otomatik Geçiş Sistemi son yıllarda tam olarak oturmuş bir işleyişe sahiptir. OGS sahibi kişilerin farklı şekillerde bakiye sorgulaması yapabilmektedir. Hazırladığımız bu içeriğimizde OGS hakkında tüm detaylar verilmiştir.

Banka Hesaplarından OGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hesap üzerinde ki plaka yardımıyla OGS bakiye sorgulama kolay bir şekilde yapılmaktadır. Hesaba para gönderimleri de yapılarak bakiye yüklenebilir. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık alternatifleri de bu amaç için sizlere hizmet vermektedir. Hiçbir sınırlandırma olmadan biten OGS bakiyesine anında yükleme yapılabilir. Banka hesabınızdan çekim yapılabileceği gibi kredi kartı da işlemlerde kullanılabilir. Bunun dışında OGS alımı yapılan banka şubelerinden de nakit bir şekilde ödemeler yapılabiliyor. Bu işlemleri yapmak için plaka bilgisi yeterli olurken kart bilgileri ya da ATM cihazlarıyla da OGS bakiye yükleme imkânı vardır. Ziraat bankası gibi bazı bankalarda ise çok daha kolay hale getirmek için SMS yolu’da tercih edilmektedir. ‘’OGSYUK’’ yazarak ardından plaka girildikten sonra 4747’ye göndermeniz yeterli olacaktır. Bu sayede OGS yükleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

E-Devlet Üzerinden OGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hayatımızın birçok yerinde farklı işlemler için kullandığımız E-Devlet OGS bakiye sorgulamak içinde kullandığımız uygulamalar arasından listenin başında geliyor. Sistem üzerinden hebanıza girerek kolay bir şekilde OGS bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Banka şubeler veya PTT şubelerine gitmeden çevrimiçi bir şekilde bakiyelerinizi öğrenmek çok kolay. Bunun için hizmetler bölümünden Karayolları Genel Müdürlüğü bölümünü açmanız yeterli olacaktır. Ardından alt kısımda bulunan OGS Hesap Detayı Sorgulama bölümü bulunuyor. Buradan hesabınızın görüntülenmesi yapılmaktadır. Bununla birlikte var olması halinde OGS geçiş bilgileriniz ve ihlal bilgileri görüntüleme yapabilirsiniz. Farklı durumlarda OGS şikâyet ve istek başvuruları da yine aynı bölüm üzerinden sizlere sunulmaktadır.

Otomatik Talimatlı OGS Bakiye Yüklemeleri Nasıl Yapılır?

Devamlı olarak OGS kullanmak zorunda kalan sürücüler için OGS bakiye sorgulama işlemi çok daha zor bir hal alabiliyor. Bu durumdan kurtulmak ve geçiş sırasında tereddüt yaşamadan sorunsuz bir şekilde geçmek isteyen sürücüler otomatik yükleme talimatı oluşturup. Bakiyenin olup olmadığının bilinmesine gerek kalmayacak şekilde OGS bakiye sorgulamaları da artık çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu olay ise tüm araç sahiplerinin hesabından anında çekim yapılarak gerçekleşir. BU işlemden sonra sürücüler için OGS çok daha anlamlı bir hale gelebilir. Özelikle bakiyenin olmaması halinde ödenecek yüksek cezalardan kurtulmak içinde en iyi yol olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

OGS Borç Ve Geçiş İhlali Cezaları Sorgulaması Nasıl Yapılır?

OGS ve KGS geçiş ihlalleri sorgulama sayfasına girerek ardından PLAKA NO yazmanız ve sorgulama butonuna basmanız yeterli olacaktır. Son iki-üç güne ait olan OGS-KGS borçlarınız sisteme yansımamış olabilir.

Daha sağlıklı bir arama yapabilmek için 2-3 gün sora tekrar denemeniz sizler için daha verimli olacaktır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır