uyanınca yüz şişmesi / Yüzde Şişme ve Pembeleşme Hastalık Habercisi | Hizmet Hastanesi

Uyanınca Yüz Şişmesi

uyanınca yüz şişmesi

Y&#;z Şişliği Nasıl Ge&#;er?

Sabahları yüzü şiş uyananları böyle alalım. Yüzün şişme sebepleri kişiden kişiye göre değişse de, bazı günler yüzünüzün normalden daha fazla şiştiğini hissedebilirsiniz. Bu durum hem görünüm açısından rahatsız edici, hem de psikolojik açıdan motivasyon düşürücü olabilir. Bu yüzden yüz şişliğini giderme yöntemlerine geçmeden, nedenleri daha yakından inceleyelim.

Yüz Şişliği Neden Olur?

  1. Uyku pozisyonu: Sabahları yüz şişmesinin en yaygın sebebi, uyku pozisyonudur. Yüz üstü veya yan uyumak, yüzün kırışmasına ve şişmesine neden olabilir. Bu yüzden sırt üstü uyumanızı öneririz.
  2. Makyajla uyumak: Makyajı temizlemeden uyumak cildin yağlanmasına ve şişmesine neden olabilir. Bu yüzden gece yatmadan önce mutlaka makyaj temizlenmeli ve cilt nemlendirilmelidir.
  3. Vücudun su toplaması: Çok tuzlu yiyecekler yemek, vücudun su toplamasına yol açar. Bu yüzden akşamları sodyum tüketimi kesilmeli, tuzlu yiyecekler azaltılmalıdır.
  4. Regl dönemi: Regl döneminde vücut daha fazla sıvı tuttuğu için cilt ödemli görünmeye müsait olur. Bu belirtiler, reglden gün önce görülür ve kendiliğinden düzelir.
  5. Alerji: Toz, tüy ve polen alerjisi olan kişiler, sabah şiş bir yüzle uyanabilir. Hapşırık krizleri, yüzün daha fazla şişmesine neden olabilir. Bu durumu düzeltmek için alerji ilaçları kullanılmalıdır.

yüz şişliği

Yüz Şişliği Nasıl Geçer?

  1. Yüzünüze masaj yapın.

Güne sha taşı veya yağlarla masaj yaparak başlamayı alışkanlık haline getirin. Yüz masajı için kullanacağınız ürünleri buzdolabında bekleterek soğutun. Böylece şişlikler daha kısa sürede inecektir. 

  1. Kafein içeren besinlerden yardım alın.

Cilt bakım ürünleri arasında kahveyi dahil edebilirsiniz. Kahve, fazla suyun cildinizden atılmasına yardımcı olur. Kahve içerikli göz altı kremlerini kullanabilir veya telve ile haftada bir kez peeling yapabilirsiniz.

  1. Başınızı yüksekte tutarak uyuyun.

Kaliteli bir yastık kullanın. Başınızı yüksekte tutun. Böylece sıvının bir bölgede toplanmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca sırt üstü uyumaya da dikkat edin.

  1. Egzersiz yapın.

Egzersiz yapmak ter atmanıza ve fazla sıvının gitmesine yardımcı olur. Düzenli egzersiz yaparak yüz şişkinliklerini önleyebilirsiniz.

  1. Soğuk kompres uygulayın.

Soğuk, cildin şişkinliğinin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca canlanmasına ve parlamasına da destek olur. Gözlerinizin üzerine soğuk salatalık dilimleri koyarak şişlikleri kısa süre içerisinde giderebilirsiniz.

  1. Haftalık bakımınızı ihmal etmeyin.

Cildinizi her gün düzenli olarak nemlendirin ve temizleyin. Haftalık olarak cilt bakım rutinlerinizi uygulayın. Özellikle haftada bir kez peeling yapmak cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Şunlara da göz atın;

  1. Saç nasıl nemlendirilir?
  2. Burun üzerindeki gözenekler nasıl kapatılır?
  3. Cilt tonu nasıl eşitlenir?
  4. Yüz nasıl nemlendirilir?
  5. Kakao maskesi nasıl yapılır?

Sabah yüz ve göz neden şişer?

Makalenin içeriği

Son zamanlarda, giderek şişmiş ve buruşmuş bir yüzle uyanıyor musunuz? Bunun pek çok nedeni olabilir - basit bir uykudan kardiyovasküler sistemin ciddi hastalıklarına kadar. Ama neden tam olarak yüz, el ya da bacak değil? Gerçek şu ki, yüzdeki subkutan doku, özellikle üst ve alt göz kapaklarının en gevşek yapısına sahiptir. Bu nedenle, vücutta biriken fazla sıvı, orada başarılı bir şekilde yerleşir. Şişlik öğle yemeğinden geçerse, kesinlikle yorgunsunuz ya da gece için tuzlu yağlarsınız. Şişlik gün boyunca sizi takip ederse, büyük ihtimalle vücutta bazı süreçler bozulur. Bu durumda, kozmetik maskeleri yapamazsınız, bir doktora görünmek için mümkün olan en kısa zamanda gerekir.

 Yüz ve gözler neden sabahları şişer?

Sabah şişmesi nedenleri

Sabah gözlerinin altında şişmiş göz kapakları ve torbalar hemen hemen her insanda görülebilir. Ama ne söyleyebilir ki? Sabahları yüzün şişmesine neden olabilecek ana faktörler.

Aşırı su tüketimi
Çoğu zaman şişmiş bir yüzle uyanırız, eğer geceleri çok miktarda sıvı içersek. Özellikle de bira olsaydı. Alkol bileşimi, tuzların yıkanmasını ve böbreklerin bozulmasını ima eder. Buna ek olarak, bira genellikle çok sarhoş bir içecek, kişi başına en az yarım litredir. Bayramın kural olarak, akşamları düzenlendiği gerçeğinin şişmesini güçlendirir ve böbrekler bu sıvı miktarını işlemek için zamana sahip değildir. Kış aylarında şişliğin daha belirgin olduğu dikkat çekicidir, çünkü yaz mevsiminde bazı sıvılar ter ile birlikte giderilmektedir.

hormonlar

Bacakları ağırlıkları yüzünden şişmiş hamile kadınları gördünüz mü, sosis gibi ellerini şişmiş mi? Aslında, her şey istediğimiz kadar eğlenceli değil. Hamilelik sırasında, bir kadının vücudunda, özellikle hormonal bir arka planda birçok değişiklik meydana gelir. Bu böbreklerde çok ciddi. Dahası, sonraki aşamalarda, fetüs böbrekleri de içerecek şekilde tüm organları talan edecek kadar büyük hale gelir. Bu onların çalışmalarının kalitesini bozar ve ödem vücutta meydana gelir.

Hormonal ödemin başka bir örneği de adet döngüsüdür.Çok sıkı ve titizlikle kilolarını izleyen kızlar, menstürasyondan önce arttığını not ederler. Diyet ve eğitimde ihlal olmasaydı nerede? Gerçek şu ki, adet kanaması öncesi vücut sıvı toplar. Bu, yüz ve gözlerin menstrüasyondan önce ve akıntılarının ilk günlerinde hafif bir şişmeye neden olur.

tuz
Herkes tuzun suyu koruduğunu biliyor. Vücuttaki tuz parçacıkları su çeker, her gram tuz yaklaşık gram sıvıyı çeker. Öyleyse yüzün neden balon gibi gözüktüğünü ve gözlerinin nasıl daraldığını ve ne kadar yediğini hayal et. Normal olarak, bir kişi günde gram tuzu tüketmelidir. Bu sayı 5 gramdan fazla ise, ödem kaçınılmazdır. Özellikle de tuzlu yiyecekler gece boyunca yenirse. Ve bu tuzlanmış bir balıktan sonra çok fazla içmek istediğiniz gerçeği ile daha da kötüleşir. Böbrek - tuz ve büyük miktarda sıvı üzerinde bir çift yükü ortaya çıkarır.

böbrekler
Yüzün şişmesinin yaygın bir nedeni, çeşitli böbrek problemleridir. Bu ürolitiyazis, piyelonefrit, böbrek yetmezliği, vs. olabilir. Özellikle şişlik yeterince ciddiyse ve akşama kadar geçmezse. Bu durumda, bir doktora danışmak gereklidir (ürolog).

Kalp
Kalp hastalığı şişliğin başka bir çok ciddi ve yaygın nedenidir. Çoğu zaman, yüzün şişmesi kalp yetmezliğinden kaynaklanır. Vücuttaki sodyum iyonlarının değişiminin bozulması nedeniyle, hücreler arası alanda büyük miktarda sıvı tutulur. Bununla birlikte, kalp ödeminin bazı özellikleri vardır. Böbreğin aksine, öğleden sonraları ortaya çıkıyor. Buna ek olarak, kalp ödemiyle cilt biraz soğuk, ancak böbrek ile sıcak. Kalbin bozulmasına bağlı şişlik, nefes darlığı ve yüksek tansiyon ile birlikte görülür.

Uyku eksikliği
Banal aşın yüzün şişmesine neden olabilir. Bir kişi sıkı çalışırsa, dinlenmek için zamana sahip değildir, fazla uyumuyor, bu yüzünde düzenli şişlik ve gözlerinin altındaki torbalara yol açar. Bu özellikle "baykuşlar" için doğrudur - gece çalışmayı tercih eden insanlar. Bu durumda, yatakta geçirmeniz gereken basit bir günlük durum, durumu düzeltmeye yardımcı olacaktır - istediğiniz kadar uyuyun.

Uyku sırasında uygunsuz duruş
Bazı insanlar midelerinde uyumak, bir yastık sarılma gibi. Ödülde, sabahları cilt üzerinde kıvrımları olan buruşuk bir yüz alıfunduszeue.info edemas neden ortaya çıkıyor? Çok yüksek ve sert bir yastıkta uyuyorsanız, kafa doğal değildir, boyundaki önemli lenfatik çıkışlar kelepçelenir. Bu baş ve yüzdeki durgun sıvı süreçlerine yol açar. Kural olarak, bu ödem uyanıştan bir saat sonra kaybolur.

alerji
Bazen yüzdeki şişlik, basit bir alerjik reaksiyonun sonucu olabilir. Genellikle yırtılma, hapşırma, öksürme, burun akıntısı, şişmiş bölgelerdeki deride kaşıntı olabilir. Eğer şişkinlik tam olarak sabah ortaya çıkarsa - belki de yastık dolgu maddesine karşı bir reaksiyonunuz var mı? Bu genellikle yastıkların doğal malzemelerden yapılmış olması halinde olur - kuğu aşağı, karabuğday kabuğu, vb. Zayıf kozmetikler, özellikle de yatmadan önce makyajı çıkarmazsanız, göz kapaklarının ve yüzün şişmesine de neden olabilir.

KBB organlarının hastalıkları
Eğer ödem yüzün bir tarafında daha fazla lokalize ise ve sadece göz kapaklarını değil, aynı zamanda burun kanatlarını da şişmişse - büyük olasılıkla bu, maksiller sinüslerdeki inflamatuar süreçlerden kaynaklanır. Sinüslerde mukus ve pus tıkanıklığı lenfoid sıvının gecikmesine yol açar.

gözyaşı
Bir kavga ya da ezici bir melodramın arifesinde ağladıysanız - sabahları yüzünüzde şişmanlık bulacağınıza şaşmayın.

Bu ana nedenlere ek olarak, bir kişi çektiği diş veya diş ağrısı, çeşitli yüz ameliyatları, kan nakli nedeniyle şişebilir. Cilt bronzlaştıktan sonra ve B vitamini eksikliğinden dolayı şişebilir. İşte sabah şişliğinizden kurtulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.

Yüzün sabah şişmesinden nasıl kurtulur

Kişinin şişmeye başlamasının nedenini bulmak için ihtiyacınız olan ilk şey. Bu fenomeni analiz etmeye çalışın - sadece bugün ortaya çıktı mı yoksa her gün resmi gözlemliyor musunuz? Eğer arifesinde alkol içtiyseniz, cips ve tuzlu kraker yedik - sürpriz bir şey yok, şişme öğle vakti geçecek. Daha sonra daha az içmeye çalışın ve tuz alımını sınırlayın. Bitmiş ürünlerde çok miktarda tuz bulunduğunu unutmayın - ketçap, mayonez, peynir vb. Tüm diyetlerde ve sağlıklı beslenme kurallarında tavsiye edildiği üzere, çok fazla içmemek çok önemlidir. Güçle su size herhangi bir fayda sağlamaz (sadece hasta değilseniz). Günde her kilogram vücut ağırlığı için gram sıvı tüketmeniz gerekir. Yaz aylarında, elbette, daha fazla.Sürekli olarak içmek istiyorsanız - belki de diyabet belirtisidir?

Şişlik yaklaşan adet kanamasından kaynaklanıyorsa, sadece bu sefer devam etmelisiniz. Hamilelik sırasında, tüketilen tuz miktarını izlemeli, ayaklarınızı daha yüksek tutmalı, daha fazla yürümeli ve böbrekleri izlemek için düzenli olarak idrar tahliline başvurmalısınız.

Yeterli uyku aldığınızdan, günlük rejimi gözlemlediğinizden, dinlenme molalarını aldığınızdan emin olun. Kahve tüketimini azaltın - yeşil çayla değiştirin. Alerjilerde şişmenin nedeni, alerji testleri için provoke faktörü - testi almaktır. Yüksek kaliteli kozmetikler seçin ve profesyonel aletlerle - losyonlar, süt, tonik, vb. - yatmadan önce makyajı çıkardığınızdan emin olun. İyi bir uyku için kaliteli bir yatak ve yastıklar almanız gerekir.

Şişlik geçmezse, diüretik bitkilerin tadına bakabilirsin. Yabani gül ve İsveç kirazı yapraklarını kaynatın - sonuçta ortaya çıkan içecek sadece fazla sıvı çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda tadıyla da sizi memnun edecektir. Papatya, kekik, yonca, ısırgan otu ve ayı kulağı gibi otlar diüretik özelliklere sahiptir. Defne yaprağı ve karahindiba kökü bir kaynatma çok iyi yardımcı funduszeue.infoza saf karahindiba kökü ve birkaç yaprak defne yaprağı eklemeniz gerekir. Kaynar suyu dökün ve 3 saat ısrar edin. Gün boyunca bir litre et suyu iç. Bu tedavinin bir haftası içinde, şişme tamamen geçecektir.

Kendinizi çabucak toparlamak ve en kısa zamanda şişkinlikten kurtulmak istiyorsanız, buz kullanın. Yüz cildi silin ve birkaç saniye sonra şişme ortadan kalkacaktır. Düzenli ödem ile, göz kapaklarının bulunduğu bölgeye hafif bir krem ​​kullanarak parmak uçlarınızla masaj yapabilirsiniz. Bu, dokularda sıvı dolaşımını geliştirecektir. Ayrıca, şişkinliğe karşı çeşitli kozmetik maskeler yardımcı olacaktır - salatalık, maydanoz, çiğ patates, kefir. Troxevasin, Lioton, Dalobene gibi merhemlerle göz altındaki torbaları yağlayabilirsiniz. Sıvı dolaşımını artırır ve şişmeyi azaltırlar. Ayrıca bir antihistaminik ilaç ilacı alabilir - Zodak veya Suprastin yüzünüzün durumunu iyileştirmeye yardımcı olur.

Tüm bu önlemler yüzün şişmesinden kurtulmaya yardımcı olmazsa ve şişlik sadece artmaktadır - bir doktora danışmanız gerekir. Böbrek ve kalp hastalığı uzun süre bekleyemez. Bir hastalığı teşhis edip tedaviye ne kadar erken başlarsanız,hızlı ve acısız bir iyileşme şansı artar. Vücudunu, dedikleri gibi, “almaktan daha iyi olmak daha iyidir!”

Video: yüz şişmesi nasıl kaldırılır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası