2011 model linea vergisi ne kadar / TEV - İhale Duyuruları

2011 Model Linea Vergisi Ne Kadar

2011 model linea vergisi ne kadar

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ne Kadar? Yeni MTV Zammı Belli Oldu&#; Yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları, yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan harçlar yüzde 25 oranında artacağı belli oldu. Resmi Gazete&#;de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı&#;nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği&#;ne göre Motorlu Taşıtlar Vergisi&#;nin (MTV) yeniden değerleme oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Ayrıca yılı için harçlara gelen zam oranı sonrasında Motorlu Taşıtlar Vergisi, vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Aracı olanların merak ettiği konuların başında yılında MTV&#;ye ne kadar zam yapılacağı konusuydu. MTV Nedir? Yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar? Yeni MTV Zam Oranı Ne Kadar? MTV Zammı kesin mi? MTV&#;de indirim oldu mu? Gibi soruların cevabı ve Yeni MTV Zammı hakkındaki detaylar içeriğimizde&#;

Motorlu Taşıtlar Vergisi Yılında %25 Arttı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kısacası MTV olarak dile getirdiğimiz Motorlu Taşıtlar Vergisi&#;nin yeniden değerleme oranını yüzde 25 olarak belirledi. Ayrıca yılının yanı sıra yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak oranla trafik cezaları, ehliyet pasaport ücretleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi, yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan harç başta olmak üzere pek çok vergi türüne ve harçlara yüzde 25 oranında zam uygulanacak. Yeni MTV zammı açıklandıktan sonra bir gerçek daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Yüzde olarak açıklanan rakam, Türkiye tarihinde bir rekor olarak karşımıza çıkmıştı. Ancak Motorlu Taşıtlar Vergisi&#;nde (MTV) yeniden değerleme oranını yüzde &#;den yüzde 25&#;e indiren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazetede ve Cumhurbaşkanı kararı ile kesin olduğu belirtilen yüzde 25’lik yeniden değerleme oranı onaylandı. Böylece yılında Motorlu Taşıtlar Vergisine kesin olarak %25 zam geliyor. Bu zamlara göre en düşük MTV tutarı liradan ,25 liraya; en yüksek MTV tutarı ise 50 bin liradan 62 bin liraya çıkmış oldu.

Yılı %25 Zamlı MTV Listesi  Motorlu Taşıtlar Vergisi Ne Kadar?

 

Yılı MTV Zammı ile Taşıt değerleri de yükseldi

Resmi Gazete&#;de yayımlanan tam listede taşıt değerleri de yükseltildi. motor hacmindeki otomobillerde 56 bin lirayı aşmayanlar, 99 bin lirayı aşmayanlar ve 99 bin lirayı aşanlar olarak değiştirildi. motor hacminin üstündeki taşıtlar için de değerler değiştirildi. motor hacmine sahip yaş grubu taşıtlarda bin lirayı aşan ve aşmayan olarak değiştirildi. motor gücündeki taşıtlarda da bin lirayı aşan ve aşmayan olarak değerler değiştirildi. &#;Taşıt değeri ne demek?&#; sorusunun cevabı: Taşı değeri vergisiz fiyat anlamına gelmektedir.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Nasıl Ödenir? MTV Ödeme

Araç sahipleri tarafından her yıl iki taksitle ödenen MTV, Ocak ve Temmuz aylarında ödenmektedir. funduszeue.info&#;de yer alan &#;Borç Sorgulama ve Ödeme&#; bölümüne giriş yaparak, mevcut MTV ödemenizi veya geçmiş dönemden kalan borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Ayrıca anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak MTV ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Son yıllarda kullanılan en popüler ödeme yöntemlerinden biri de E-Devlet uygulamasının kullanılmasıdır. Sonuç olarak Yeni yüzde 25 oranındaki Zamlı MTV ödemenizi birçok farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın özelliklerini, motor hacmini veya yaşını bilmiyorsanız en kolay şekilde mobil bankacılık ve ya internet bankacılığı üzerinden araç plakası ile MTV miktarınızı öğrenebilirsiniz.

MTV Son Ödemesi Ne Zaman?

Resmi Gazete&#;de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları grubunda yılında en yüksek MTV 62 bin lira olurken en düşük MTV ise lira olarak belirlendi. MTV ödemeleri, aracın modeline ve motor hacmine göre değişiklik göstermektedir. Ancak bütün araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken son ödeme tarihi ve ödeyecekleri miktardır. yılında MTV ödemeleri, her yıl olduğu gibi 2 taksit ile ödenebilmektedir. MTV ilk döneminin son ödeme tarihi ise 31 Ocak olacak. Ocak ayında yapılan MTV ödemeleri 1 Ocak ve 31 Ocak tarihlerinde yapılacak. İkinci Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi de 1 Temmuz ve 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

MTV Nedir?

Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) Karayolları Trafik Kanunu&#;na göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtları, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü&#;ne kayıt ve tescil edilmiş olan uçak ve helikopterler, liman veya belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan motorlu deniz taşıtlarının tabi olduğu vergi türüdür. Motorlu Taşıtlar Vergisi&#;ni her araç sahibi yılda iki kez olmak üzere önceden belirlenmiş dönemlerde ödemekle zorunludur. Aksi halde borç olarak sisteme geçer ve borcunuzun üzerine faiz eklenir.

Hangi Araçlarda MTV Ödenmez?

Sosyal güvenlik kurumları ile il özel idareleri, genel ve özel bütçeli idareler, belediyeler, köy tüzel kişilikleri ve Türkiye Kızılay Derneği adına kayıt ve tescil edilen taşıtlar için MTV ödemesi yapılmamaktadır. Ayrıca karşılıklı olmak şartı ile yabancı devletlerin Türkiye&#;de bulunan elçilik ve konsoloslukları ile elçi, maslahatgüzar ve konsoloslarına, elçilik ve konsolosluk memurlarına ait taşıtlar, sakatlık dereceleri %90 ve daha fazla olan ve malül sayılabilen engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel yapım araçları için MTV vergisi ödenmemektedir.

Aracınızı MTV&#;den Nasıl Düşürürsünüz?

MTV ödemesi yapmak istemeyen araç sürücüleri, aracın geçmiş döneme ait borcu olmaması kaydıyla hurda belgesi aldığı takdirde araçlarının Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme zorunluluğu kaldırılmaktadır. Ancak hurda belgeli araçlar, karayolları trafik yönetmeliğince trafikte sürülmesi yasaklanmıştır. Hurda belgeli araç ile trafik çevirmesine yakalandığınız takdirde veya olası bir kazaya karıştığınız zaman maddi ve manevi ağır cezalar alabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yeniden değerleme oranında %11&#;lik indirime gitti  Motorlu Taşıtlar Vergisi Ne Kadar?

Bildiğimiz üzere açıklanan harçlar, MTV ve diğer vergi zam oranlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan&#;ın düşürme yetkisi var. tarihinde Resmi Gazete&#;de yayımlanan zam oranına göre yılbaşından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi&#;nde (MTV) uygulanacak artış oranı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanarak yeniden değerleme oranında yüzde 11,2&#;lik indirime gitti. yılında uygulanacak olan yeni zamlı vergi oranı, harç ve ceza tutarları, yıl sonunda Resmi Gazete&#;de yayımlanmasının ardından netlik kazanacak. İlk başta yüzde MTV zammı olarak belirlenmişti fakat daha sonra tepkilerin odağı olan MTV zammında yüzde &#;lik indirime gidildi. Yine de yılında araç sahiplerinin cebinden motorlu taşıtlar vergisi için yüzde 25 daha fazla para çıkacak. Bu yüzden yılında Motorlu Taşıtlar Vergisine indirim değil yeniden düzenleme yapıldı.

İkinci El Araç İlanları 

Aracını Beklemeden Aynı Gün Trink Sat! 

 

 

Okan Komur

Yazma sevdası, motosiklet ve araba tutkusu ile birleşti. Arabaları ve motosikletleri incelerken kendi dünyama giriş yaptığımı hissediyorum.

Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ne kadar? Detaylı bilgi yazımızda yer almaktadır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV, motorlu kara taşıtlarının doğaya salmış olduğu emisyon oranına, aracın yaşı ve koltuk sayısına göre Türkiye Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafında her yıl (bankalar kurulu kararı olmaması durumunda) yeniden değerleme oranına göre tutarları belirlenen bir taşıt vergisidir. Üzerine araç ruhsatı bulunan kişiler MTV taşıt vergisi tutarını her sene iki defa ödemekle yükümlüdür. Otomobil, minibüs, otobüs, motosiklet vb. kara taşıtları dâhil olmak üzere helikopter, uçak, motorlu deniz araçları gibi taşıtlar için MTV ödenmek zorundadır. Bu tür taşıtların trafik sicil kayıtları aktif olduktan sonra MTV ödenmeye başlanır. Taşıtın trafik sicil kaydı silinene dek MTV ödeme zorunluluğu bulunur. Bu belirleme ölçütleri arasında vergiye en fazla etkisi olan emisyon oranıdır. Emisyon oranı ise motorun silindir hacmi (motor gücü) ile doğru orantılı olarak azalıp, artar. Bu sebeple motor gücü düşük olan araçlar daha az vergi öder.

Mtv Fiyatları

MTV fiyatları, aracın tescil tarihinin 1 Ocak tarihinden önce ve sonra olmasına göre ayrı tablolardan değerlendiriliyor. Siz de aracınızın motor silindir hacmi, yaş ve tescil tarihi özelliklerine göre Mtv fiyat tablosundan vergi tutarınızı öğrenebilirsiniz.

MTV artış oranı %12 şeklinde belirlendi. Ceza ve harç artış oranı ise %22,58 oldu. Buna göre otomobiller için MTV tutarları aşağıdaki gibidir.

tarihi öncesinde tescil olanlar:

  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL
  • yaş ve cc aralığı: TL

tarihi öncesinde tescil olanlar:

  • Matrah; TL’ye kadar, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL ve yukarısı, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL’ye kadar, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL ve yukarısı, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL ve yukarısı, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL, yaş ve cc aralığı: TL
  • Matrah; TL ve yukarısı, yaş ve cc aralığı: TL
 

MTV Araç Vergisi Ne Kadar Kaç TL Oldu? MTV ne kadar?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gelecek yıl cc ve aşağısı yaş otomobillerde 31 Aralık dahil sonrası tescil edilenler için taşıt değeri 56 bin 'ü aşmayanlar için bin 51, taşıt değeri 99 bini aşmayanlar için bin , taşıt değeri 99 bin lirayı aşanlar için bin lira olacak.

Araç sahipleri yılında Motorlu taşıt vergisi ne kadar olacak. Yazımızda MTV ile ilgili yapılan değişiklikleri okuyabilir ve ödeyeceğiniz MTV tutarını bu yazımızda görebilirsiniz. yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artış oranı yüzde 12 olarak belirlendi. Motor hacmine göre Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları belli oldu detayları aşağıda. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Motor hacmine ve aracın yaşına göre MTV tutarları belli oldu. Motorlu taşıtlar için iki kıstas ve matrah farkları bulunuyor. Aracın tescil tarihi 'den önceyse aracın yaşı ve motor hacmine göre MTV hesaplanıyor. tarihi ve sonrasında tescili yapılan araçlar için ise yaş, motor hacmi ve aracın matrahına göre hesaplama yapılıyor.

31/12/ tarihinden (bu tarih dahil) önce kayıt ve tescil edilen otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar, sayılı Kanunun geçici 8 inci maddesinde düzenlenen tarifeye göre, yaş aralığında olan otomobillerin  yılındaki motorlu taşıtlar vergisi (MTV) motor silindir hacmi cc ve aşağısında olanlar için liradan liraya çıkacak.

Aynı yaşta motor silindir hacmi - cc arasında olan otomobiller için MTV, liradan liraya, - cc arasında olanlar için liradan liraya, - cc arasında olanlar için 4 bin liradan 5 bin 95 liraya ve - cc arasında olanlar için ise 7 bin 3 liradan 7 bin liraya yükselecek.

MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

MTV hesaplama işlemleri yaparken, araç yaşı, araç modeli, araç silindir hacmi ve araç tip bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgilere göre ilk 6 ayda ve ikinci 6 ayda ödenecek MTV tutarı bilgisini aşağıdaki tabolada görebilirsiniz. Eğer aracın tescil tarihi 01/01/ tarihinden önceyse aracın yaşı ve motor hacmine göre MTV ödeniyor. 01/01/ ve sonrasında ilk tescili yapılan araçlar için ise yaş, motor hacmi ve aracın matrahına göre vergilendirme yapılıyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV Hesaplama

Araç verginiz yukarıdaki ilgili tablolardan kolayca hesaplayabilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin hesaplanmasında aracın türü, yaşı ve motor hacmi önem taşıyor. Aracın otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan olmasına göre ödenecek vergi tutarı değişiklik gösteriyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil ve motosikletlerin yaşı ve silindir hacmine göre, otobüslerin yaşı ve oturma kapasitesine göre belirleniyor. Kamyon ve kamyonetlerde ise aracın yaşının yanı sıra azami toplam ağırlığı göz önünde bulundurularak MTV tutarı hesaplanıyor. Bu bilgiler ışığında ilk 6 ayda ve ikinci 6 ayda ödenecek tutar bilgisine yukarıdaki tabloda görebilirsiniz. Örnek; yukarıdaki tabloya göre bir motorlu taşıtlar vergisi hesaplamasını birlikte yapalım. Aracınızın tescil tarihini öncesine ait olduğunu düşünelim. Aracınızın yaşı yaş aralığında ve motor silindir hacmi de – cc değerinde olsun. Bu özellikteki aracın yıllık Motorlu taşıtlar vergisi borcu TL dir. Yıllık tutarı 2'ye böldüğümüzde Mtv 1. Ve 2. taksit ödemesi TL şeklinde hesaplanabilir. Sizde aracınızın tipine göre yukarıdaki tabloda yıllık MTV rakamını görebilir ve hesaplama işlemini basit bir şekilde yapabilirsiniz.

MTV Ödeme Tarihleri Ne Zaman?

MTV ödemeleri yılda iki kez olarak uygulanıyor. MTV’nin ilk taksit ödemesi Ocak tarihleri arasında, ikinci taksit ödemesi Temmuz tarihleri arasında yapılmalıdır. Ocak ve Temmuz ayında 2 eşit taksitle yapılan MTV ödemelerinizi hızlı ve zahmetsiz bir şekilde yapmak istiyorsanız internet ortamında kolayca yapabilirsiniz. MTV ödemelerini e-Devlet aracılığıyla ya da GİB internet sitesi üzerinden sorgulama ve ödemeniz mümkün. Araçların trafik sicil kayıtları başladığı zamandan itibaren, araçların ruhsat sahipleri vergi mükellefi olur ve zorunlu olarak MTV vergisini ödemekle yükümlüdür. Satın alınan taşıt, bir takvim yılının ilk altı aylık süresi içinde trafiğe kaydedilmiş ise takvim yılının başından, ancak son 6 aylık süresi içinde trafiğe kayıt edilmiş ise son altı aylık dönem başından itibaren vergi yükümlüsüdür. Zaten araç trafiğe kayıtlı durumdaysa ve sadece el değiştirirse, yine aynı koşullar geçerli olur. Takvim yılının başlangıç ve bitiş tarihlerine göre vergi ödeme zamanı belirlenir. MTV ödeme tarihleri genel olarak, her sene ocak ve temmuz aylarıdır.

MTV Borç Sorgulama

Araç vergi borcu sorgulama ile önceki dönemlerden kalan, ödemediğiniz Mtv borçlarınızı da görebilirsiniz. Ödeme yapmayı unuttuğunuz ya da ertelediğiniz borçlarınız için de Mtv sorgulama ve ödeme yapmayı ihmal etmeyin. Motorlu taşıtlar vergisi, yılda iki kere eşit taksitler halinde ödeniyor. Mtv ödemesi ilk taksiti, Ocak tarihleri arasında yapılıyor. 1 Ocak tarihi itibariyle isteyen araç sahipleri ise hem Ocak hem Temmuz ödemesini aynı anda yapabilirler.

MTV ödenmeden muayene yaptırılabilir mi?

Motorlu Taşıtlar Vergisi her yılın Ocak ve Temmuz aylarında, ayın son gününe kadar ödenebilmektedir. Bahsi geçen aylarda, ayın son gününden önce yapılan araç muayene işlemlerinde MTV borç olarak görünmez ve araç muayenesi için sorun olmaz. Bu durum sadece Ocak ve Temmuz aylarında yapılan muayeneler için geçerlidir.

MTV hangi araçlar için ödenmez?

  • Genel ve özel bütçeli idareler, sosyal güvenlik kurumları ile il özel idareleri, belediyeler, köy tüzel kişilikleri ve Türkiye Kızılay Derneği adına kayıt ve tescil edilen taşıtlar.
  • Karşılıklı olmak şartı ile, yabancı devletlerin Türkiye’de bulunan elçilik ve konsolosluklarıyla, elçi, maslahatgüzar ve konsoloslarına, elçilik ve konsolosluk memurlarına ve ait taşıtlar,
  • Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malul ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malul ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar.
  • Aracın geçmiş dönemlere ait borcu olmamak şartıyla hurdaya çıkmış araçlar.
  • Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna intikal eden bankalara, tasfiyeleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu eliyle yürütülen müflis bankaların iflas idarelerine ait taşıtlar.

Motosiklet ve otomobillerde yalnızca araçların yaşı değil aynı zamanda silindir hacmine göre hesaplama yapılmaktadır. Otobüsler için motorlu taşıt vergisi hesaplanmak istendiği zaman ise otobüsün oturma kapasitesi ve yaşına bağlı olarak bir hesaplama yapılır. Kamyonlar için vergi hesaplaması işleminde ise aracın yaşının yanı sıra azami toplam ağırlığı dikkate alınmaktadır. Araç sahipleri motorlu taşıtlar vergisi MTV ödemesini yapmak için, araçlarının kayıtlı olduğu il ya da ilçede bulunan vergi dairelerine müracaat ederek yapabilirler. Ayrıca MTV ödemeleri anlaşmalı olan bankaların şubelerinden, internet bankacığı ve mobil bankacılık uygulamaları ve Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi aracılığıyla kredi ya da banka kartı ile ödeme işlemi gerçekleştirilerek motorlu taşıtlar vergisi ödemesi tamamlanabilir. Ancak birçok kişi bu ödemeyi internet bankacılığı üzerinden yapmak istiyor. Bu aşamada ise dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise e-dekontların makbuz yerine geçmemesidir. Yani bu şekilde bir ödeme yapmak isteyen araç sahiplerinin motorlu taşıtlar vergisi ödemesi yapmaları sonrasında banka şubesine giderek tahsilat makbuzu almaları gerekmektedir. Verginin gecikmesi durumunda ise eğer yılın ilk taksitinde gecikme varsa ikinci taksitte borçlar toptan olarak tahsil edilir. Ancak hiç vergi ödemesi yapılmamışsa araç sahiplerinin banka hesaplarına haciz koyulur.

MTV ödemesini nasıl yapabilirim?

Günüzmüzde MTV ödemeleri birçok kanaldan yapılabilir durumdadır. Motorlu taşıtlar vergisi için yapılacak olan ödeme Gelir İdaresi Başkanlığının Borç Ödeme yöntemiyle gerçekleştirilir. GİB MTV ödemesi için ilgili sayfanın MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme bölümüne tıklanmalıdır. Ödemenin yapılabilmesi için vergi mükellefinin sorgulama yapıp araç ve borç kaydını görmesi gerekir. Bu sorgulama işleminde T.C. kimlik numarası, vergi kimlik numarası ve plaka bilgisi girilir. Sonrasında ödeme ekranından diğer adımlar uygulanabilir. MTV, ile saatlerinde, anlaşmalı bankaların internet ve mobil kanalları üzerinden de ödenebilir. Anlaşmalı bankalar listesi, Gelir İdare Başkanlığının web sitesinde "Vergi Tahsil Yetkisi Olan Bankalar” şeklinde belirtilmektedir. Buna istinaden ilgili bankalar aracılığı ile MTV’ler ödenebilir.

  • Tüm Vergi Dairelerinin veznelerine,
  • Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (funduszeue.info) sayfasında açıkladığı bankaların veznelerine,
  • İnternet Bankacılığı hizmetinden faydalanarak internet hesabınızdan,
  • Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde duyurduğu bankaların kredi kartından yapılabilir.

 

MTV Taksitle Ödeme Nasıl Yapılır?

Motorlu taşıtlar vergisi kredi kartıyla da ödenebilir. Vergi tutarının taksitlendirilmesi, sadece kredi kartı ile gerçekleşen ödemelerde mümkündür. MTV taksit seçeneği ile daha uygun koşullarda MTV ödemesi yapılabilir. Bazı bankalar MTV ödeme dönemlerinde çeşitli taksit avantajları sunar. MTV’de taksit imkânı sunan anlaşmalı bankalar arasında İş Bankası, Akbank, Finansbank, Halkbank ve Ziraat Bankası bulunmaktadır. En son anlaşmalı banka listesine GİB sitesinden ulaşabilirsiniz. GİB anlaşmalı bankaların güncel listesine bu linkten ulabilirsiniz:

funduszeue.info

Taksitlendirme işlemleri MTV ödeme dönemlerini kapsamaktadır. Bu tarihler içinde taksitlendirme ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Genellikle bankaya göre değişmekle birlikte MTV ödemeleri 2 veya 3 taksit şeklinde ödenir. Tüm işlemler banka şubelerinden, mobil veya internet bankacılığından gerçekleştirilebilir. Aynı zamanda GİB internet sayfasından da bankaların taksit seçeneklerine ulaşılıp, buradan ödemede yapılabilir. Online olarak ödeme yapılmışsa ve tahsilat belgesi resmi işlemlerde kullanılacak ise bu belgenin çıktısı alınmalıdır. Belgenin resmi nitelik taşıması için işlem sonrasında vergi dairesine onaylatılmalıdır.

Araç Vergisi Borcu Olan Araç Satılabilir mi?

Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu olan araç satılamaz ve muayeneden geçmez (detaylı bilgi için araç muayenesi yazımızı inceleyin). Bundan dolayı aracınızla ilgili resmi bir işlem yapmak istiyorsanız, vergi borcu olup olmadığını öğrenmenizde fayda var. Öte yandan aracınızın muayeneden geçmesi için geçerliliği devam eden bir trafik sigortasına da sahip olması gerekir. Aracınızın trafik sigortasının bitmesine kalan günü ise araç sigortası sorgulama sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

MTV Geç Ödenirse veya Ödenmezse Ne Olur?

MTV bedelleri senede iki kez ödenir. Herhangi bir nedenden dolayı MTV’nin ödenmemesi söz konusu ise tutara faiz işlemeye başlar. Ödenmesi gereken tutara, aylık olarak % oranında faiz uygulanmaktadır. Uzun bir süre boyunca ödeme yapılmaması halinde, Maliye Bakanlığı harekete geçer. Böyle bir durumda Maliye Bakanlığı ilk olarak, vergi mükellefine bir uyarı mektubu ileterek ödemenin gerçekleşmesini ister. Bu uyarı neticesinde herhangi bir ödeme yapılmazsa, vergi mükellefinin banka hesaplarına blokaj işlemi gerçekleştirilebilir. Sonuç olarak, banka hesaplarından tahsil gerçekleşmemişse diğer yöntemler uygulanır. Bu süre zarfında MTV borcuna faiz işlemesi sürer. Motorlu taşıtlar vergisinin ödenmemesi hali devam ediyorsa vergi dairesi tarafından ilgili araca haciz konulabilir.

Mtv Ödenmezse Ne Olur?

  • Mtv borcuna gecikme faizi eklenir.
  • Banka hesaplarına e-haciz uygulanabilir.
  • Aracın satış işlemleri yapılamaz.
  • Araç muayenesi yapılamaz.

Mtv geç ödenirse aylık %1,4 gecikme faizi işlemeye başlıyor ve Mtv için yatırılması gereken tutar her ay artıyor. Yani faiz ödememek açısından motorlu taşıtlar vergisi ödeme tarihleri arasında araç vergi ödemesi yapmak oldukça önemli. Arabanın vergi borcu ödenmezse ve gecikme faizi de yatırılmazsa vergi tahsili için e-haciz işlemleri ile uğraşmak zorunda kalınabiliyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası