mavi kart başvuru ücreti / Iett Mavi Kart Başvuru

Mavi Kart Başvuru Ücreti

mavi kart başvuru ücreti

Mavi kart, doğumla Türk vatandaşı olduğu halde daha sonra vatandaşlıktan çıkmak suretiyle Türk vatandaşlığı sona eren kişilere talep etmeleri halinde verilen ve kanunun tanıdığı bazı haklardan yararlanabilmelerini sağlayan belgeye denir. Mavi kart kimlik gösterilmesi gereken durumlarda nüfus cüzdanı yerine geçer. Mavi karta sahip olan kişiler bazı istisnalar dışında Türk vatandaşlarına sağlanan bütün haklardan faydalanırlar. Kişi mavi karta sahipse resmi iş ve işlemlerde yabancı olarak değerlendirilmez. Bu belgeye sahip kişiler TVK m. 28’e göre ifade edilen haklardan faydalanabilecekledir.

MAVİ KART NE İŞE YARAR ?

 Tahancı Hukuk Bürosu - Ankara Avukat

​Mavi kart, sahibi olduğu kişilere Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda sayılan haklardan faydalanabilmeyi sağlar. İlgili kanun hükmüne göre; 

Çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere tanınan haklarMADDE 28 – (1) Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan altsoyları, bu maddede belirtilen istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler. Millî güvenliğe ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklıdır.

(2) Bu madde kapsamında bulunan kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.

(3) Bu madde kapsamında bulunan kişiler, bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler. 

(4) Cumhurbaşkanı gerekli görmesi halinde üçüncü dereceden itibaren hangi dereceye kadar olan altsoyların bu maddede tanınan haklardan faydalanabileceğini belirleyebilir.

(5) Bu madde hükümlerinden yararlanacak olan altsoyun, üstsoyu ile soy bağını belgelendirmesi şarttır. 

(6) Bu madde kapsamında bulunan kişilere, talepleri halinde bu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren Mavi Kart düzenlenir. Bu Kart, 21/2/ tarihli ve sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu kapsamındadır.

(7) Bu maddenin sağladığı hakların kullanılmasında Mavi Kartın ibrazı yeterlidir. Kartın ibraz edilememesi durumunda Kimlik Paylaşımı Sistemi aracılığıyla Mavi Kartlılar Kütüğünden alınacak kayıt örneği ve uyruğunda bulunulan devlet makamlarınca verilmiş kimlik bilgilerini gösteren belge ile işlem yapılır. Bu kişilerin kimlik bilgilerinde değişiklik olması durumunda uyruğunda bulunduğu devlet makamından alınmış eski ve yeni kimlik bilgilerini gösteren belgenin usulüne göre tasdik edilmiş Türkçe tercümesi ile birlikte ibrazı zorunludur. (8) Bu madde kapsamında bulunan kişilere Bakanlığın tespit edeceği esaslar çerçevesinde kimlik numarası verilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası aranan yerlerde bu kimlik numarası kullanılır. (9) Mavi Kartın düzenlenmesi ve dağıtılması ile Mavi Kartlılar Kütüğünün elektronik ortamda tutulmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir. (10) Kamu kurum ve kuruluşları, bu madde hükümlerinin uygulanması amacıyla her türlü tedbiri alır ve gerekli düzenlemeleri yapar.

MAVİ KART ÜCRETİ

​Mavi karta ilişkin masraflar Değerli Kağıtlar Kanunu’nda yer almaktadır. Bu nedenle de mavi kart ücreti her ay yeniden belirlenmektedir. Mavi karta ilişkin ücreti belirleyecek olan Maliye Bakanlığı’dır. Buna dair yılı mavi kart ücreti 83 TL’dir. Bunun yanında başka ek masrafların çıkması da mümkündür. 

MAVİ KART BAŞVURU

​Mavi kart başvurusu yapabilmek için öncelikle İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden randevu alınması gerekmektedir. Ardından gerekli belgeler temin edilip başvuru yapılabilir. Kişinin talebini belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabanmcı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesiyle birlikte müracaat edilmesi gerekmektedir. 

MAVİ KART NASIL ALINIR ?

​Mavi kart alabilmek için gerekli belgeler temin edildikten sonra mavi kart başvurusu yapılabilir. Gerekli belgeler ; kişinin talebini belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesidir. Bunlarla kuruma başvuruda bulunulduğu takdirde gerekli şartlar sağlanıyorsa mavi kart alınabilecektir.

ALMANYA MAVİ KART – AB MAVİ KART NEDİR ?

​Almanya mavi kartı veya AB mavi kartı Almanya’da çalışmak isteyen akademisyenlere özel verilen özel oturum iznidir. AB mavi kartı alabilmek için gerekli şartlar, İkamet Yasasında düzenlenmiştir. AB mavi kartı için bazı ek belgelere ihtiyaç vardır. Bunlar; üniversite diploması ve Almanya’dan gelen bir iş teklifi veya Almanya’da bir iş sözleşmesidir. Bu belgelerin tamamlanması gerekmektedir .

MAVİ KART KİMLERE VERİLİR ?

​Mavi kart, doğumla Türk vatandaşı olduğu halde daha sonra vatandaşlıktan çıkmak suretiyle Türk vatandaşlığı sona eren kişilere talep etmeleri halinde verilir. Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere mavi kart sahibi olabilmek için gereken ilk şart Türk vatandaşlığının doğumla kazanılmasıdır. Bu kişiler Türk vatandaşlıklarını eğer ki çıkmak suretiyle sonlandırırlarsa mavi kart almaya hak kazanacaklardır. Bu kişiler talepleri kabul edilmesi halinde Mavi Kart kütüğüne kaydolacaklardır. 

MAVİ KART DEZAVANTAJLARI

​Mavi karta sahip olmanın avantajlarının yanında bazı dezavantajları da vardır. Mavi karta sahip kişiler bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarına işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler.

SONUÇ

​Mavi kart, doğumla Türk vatandaşı olduğu halde daha sonra vatandaşlıktan çıkmak suretiyle Türk vatandaşlığı sona eren kişilere talep etmeleri halinde verilen ve kanunun tanıdığı bazı haklardan yararlanabilmelerini sağlayan belgeye denir. Bu bağlamda söz konusu kişilere bazı hak ve yükümlülükler sağlamaktadır. Mavi kart başvurusunda bulunmak için bazı belgelere de ihtiyaç vardır. Bunların doğru ve eksiksiz bir şekilde temin edilebilmesi mavi karta sahip olabilmek açısından önemlidir. Bu sebeple işlemlerin bir avukat aracılığıyla yürütülmesinde fayda vardır.

Almanya&#;da Blue Card (mavi kart), Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen yüksek nitelikli işgücünün Almanya ve AB ülkelerinde çalışmasına imkan sağlayan bir oturma izni türüdür. Blue card, yüksek öğrenim diplomasına sahip kişilere, aldıkları eğitime uygun bir iş bulmaları halinde, aileleri ile birlikte Almanya&#;ya yerleşme ve bir firmaya bağlı olarak ücretli çalışma fırsatı sunuyor. Ancak Blue Card başvurusunda bulunacak kişilerin Almanya&#;nın belirlediği nitelikli işgücü tanımına uygun olduklarını ispatlamaları gerekiyor. Almanya&#;da Blue Card (mavi kart) başvuru kriterleri ve süreci ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulacaksınız.

Başlıklar

Mavi kart için kimler başvuruda bulunabilir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Avrupa Birliği dışında yaşayan, alanında uzmanlaşmış ve en az 3 ila 5 yıl profesyonel iş tecrübesine sahip kişiler Blue Card (mavi kart) başvurusunda bulunabiliyor. Aslında bu başvuruda iş tecrübe süresi için kesin olarak belirlenmiş bir madde yok. Ancak bir alanda kalifiye olduğunuzu kanıtlamak için belli bir süre çalışmış olmak ve referans mektupları başvurunuzun kabul edilme şansını daha yukarı çekecektir.

Mavi kart için gerekli şartlar nelerdir?

Mavi kart başvurusunda bulunmak isteyenlerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor:

  • Üniversite diplomanız olması ve bunun Alman yüksek öğretim standartlarında denkliğinin olması
  • Başvuru yapacak adayın Almanya’dan bir firma ile bir iş sözleşmesi yapması
  • İş sözleşmesinde belirtilen maaşın Almanya&#;da Blue Card için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması.
  • İngilizce veya Almanca dil yeterliliğinin olması (Mavi kart kapsamında Almanca şartı aranmaz, İngilizce ile başvuru yapmak mümkündür)
  • Varsa iş tecrübenizi kanıtlamanız gerekmektedir (Daha önce çalışılan yerlerden alınan referanslar, Almanya&#;nın aradığı nitelikli iş gücü kapsamına girebilmek için önemlidir)

Mavi kart için minimum maaş ne kadar olmalı?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Almanya&#;daki iş sözleşmesinde belirtilen maaşın Almanya&#;da Blue Card için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması.

 DigitalBannerAds VasistdasWebsite x MG

  • Almanya&#;daki pozisyonun minimum yıllık brüt geliri 1 Ocak itibariyle en az Euro olmalı. Mavi kart minimum maaş yılında Euro&#;ydu ve &#;de Euro&#;ydu.
  • Matematik, IT/bilişim, doğa bilimleri, mühendislik ve beşeri tıp alanlarında çalışanlar için minimum yıllık brüt geliri 1 Ocak itibariyle en az 45, Euro olmalı. Mavi kart minimum maaş yılında 44, Euro&#;ydu ve &#;de  Euro olması gerekiyordu.

Blue Card için belirlenen minimum brüt maaşın Almanya tarafından her yıl yeniden belirlendiğini de unutmamalısınız. Bu konuda detaylı bilgi alabileceğiniz resmi web sitesinden güncel gereksinimleri de takip edebilirsiniz. Bu arada brüt maaştan sonra cebinize tam olarak kaç para kalacağını yani net maaşı, Vasistdas&#;ın net maaş hesaplama aracı ile kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Diploma denkliği için gereklilikler

Türkiye&#;deki diplomanızın Almanya&#;da tanınıp tanınmadığı konusunda bilgiyi funduszeue.info sayfasından edinebilirsiniz. Lisans mezuniyetiniz ANABİN denklik şartlarına uygun değilse mezuniyet belgenizin eş değer kategoride yer aldığını gösteren bir belge ile mezun olduğunuz üniversitenin “H+” ile değerlendirildiğini gösterir evrakı da başvuru dokümanlarının arasına eklemeniz gerekir. Kısaca özetlersek, Blue Card başvurunuza aşağıdaki belgeleri eklemeniz gerekli:

  • Mezun olduğunuz yüksekokul/üniversitenin ANABIN’de “H+” ile değerlendirildiğini gösterir belge
  • Mezuniyet belgenizin „eşdeğer“ kategorisinde yer aldığını gösterir belge.

Diplomanız ANABIN denklik şartlarına uygun ise, başvuru için yeterlidir.

Almanya&#;da Blue Card başvuru süreci

Blue Card başvuru işlemleri Almanya sınırları içerisinde yapılabiliyor. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle 90 gün ve üzeri Almanya’da kalabilmenizi ve çalışabilmenizi sağlayan Alman ulusal vizesi almanız şart. Vize konusunda yapılacak ilk iş, diğer vize türlerinde olduğu gibi iData üzerinden randevu almanız olacaktır. Alman konsolosluğu bu vizeyi 3 ila 6 aylık süre için verebiliyor. Vize süreniz bitmeden Almanya’da mavi kart sürecini tamamlamanız gerekli. Konsolosluk randevusunda Blue Card programı kapsamında çalışmak için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu ispatlayarak ulusal vize aldıktan ve Almanya&#;ya yerleştikten sonra Blue Card başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz. Blue Card başvuru sürecinde aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:

  • Pasaportunuza basılan vizenizde ne yazdığına dikkat edin.
  • Almanya&#;ya gelirken aldığınız ulusal vizenizin süresi bitmeden Blue Card başvurunuzu tamamlayın.
  • Almanya&#;da Blue Card randevunuzu vizenizin bitiş tarihine yakın bir zamanda alın.
  • Almanya&#;da Blue Card görüşmesine giderken, yanınızda 3 aylık maaş bordrosu bulundurmanız gerektiğini unutmayın.
  • Blue Card alabilmek için kayıt olmanızı, para ödemenizi isteyen site ve kişilerden uzak durun.
  • Blue Card sahibi olarak ilk 21 ay içinde iş değiştirmeniz durumunda yabancılar bürosunun bu durumun onaylanması gerektiğini not edin.

Blue Card için hangi evraklar gerekli?

iData üzerinden alacağınız Alman Konsolosluğu&#;ndaki Blue Card başvuru randevunuzda aşağıdaki evrakları yanınızda bulundurmalısınız:

  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Pasaport aslı ve 2 fotokopisi
  • Mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, sertifika ve diplomalar
  • Almanca dilinde eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı 2 adet başvuru formu
  • Alman yüksek öğrenim diplomasıyla kıyaslanabilir bir yabancı üniversite diploması veya Almanya&#;da bir üniversiteden alınan diploma
  • Yıllık brüt maaşın ve çalışma saatlerinin belirtilmiş olduğu somut iş teklifi yani iş sözleşmesi
  • Almanya’ya giriş tarihi ile işe başlanacak tarih arasındaki süreyi kapsayan seyahat sağlık sigortası

Yukarıdaki bilgiler resmi belgeler göz önünde tutularak hazırlanmıştır. Lütfen her zaman Almanya Konsolosluğu&#;nun resmi belgelerini dikkate alın. AB Mavi Kart için resmi belge bu linktedir.

Mavi kart ile çalışma vizesinin farkları neler?

Almanya&#;da Blue Card ile nitelikli iş gücünün ülkeye kazandırılması hedeflendiği için bu kartı alanlar beraberinde bazı avantajlar da elde ediyor. Almanya&#;da çalışma vizesi ve mavi kart arasındaki farklara bakalım:

  • Vizeniz daha hızlı çıkar: Almanya&#;daki yıllık brüt maaşınız Euro&#;nun üzerindeyse ZAV (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung) izni almanıza gerek yoktur. Bu da başvuru sürecini kısaltır.
  • Daha kolay süresiz oturma izni: Blue Card sahibi olanlar, sadece çalışma izni alarak Almanya&#;ya gelenlere göre daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde süresiz oturma izni alabiliyor. Blue Card ile nitelikli bir işte çalışıp gerekli Almanca bilgisine sahip olduğunuzu belgelediğiniz durumda ve bir yandan da emeklilik sigortanız ödeniyorsa 21 ayın sonunda süresiz oturma iznine başvuru hakkınız doğuyor. Yeteri kadar Almanca öğrenemediğiniz durumda ise bu süre 33 aya çıkıyor. Çalışma izni ile Almanya&#;ya gelmeniz durumunda, süresiz oturma izni başvurusu yapabilmek için bazı istisnalar dışında yaklaşık 5 yıl boyunca Almanya&#;da yaşamış olmanız ve birçok şartı yerine getirmeniz gerekli.
  • İş değiştirmek daha kolay: Mavi Kart&#;a sahip olduktan 2 yıl sonra, Mavi Kart&#;ınızı güncellemeden herhangi bir işveren için çalışabilirsiniz. Bu size çok zaman kazandırır. Çalışma vizesi ile her iş değiştirdiğinizde yeni bir vize için yeniden başvurmanız gerekir.
  • Daha kolay aile birleşimi: Almanya&#;da Blue Card&#;ın sağladığı diğer önemli bir avantajsa Blue Card&#;ın ailenizi kolayca Almanya&#;ya getirebilmenizi mümkün kılması. Çalışma izni ile Almanya&#;ya gelenler için aile birleşimi süreci ise daha karmaşık bir hal alıyor.
  • Diğer AB ülkelerine taşınmak daha kolay: Mavi Kart ile diğer AB ülkelerine ( itibariyle Danimarka ve İrlanda hariç) daha kolay geçiş yapabilirsiniz. 18 aydan uzun süredir Mavi Kart&#;ınız varsa, başka bir AB ülkesine taşınabilir ve orada Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Almanya dışında daha uzun süre seyahat edebilirsiniz: Mavi Kart ile oturma izniniz geçersiz hale gelene kadar 12 aya kadar Almanya&#;dan ayrılabilirsiniz. Çalışma vizesi ile sadece 6 aylığına çıkabilirsiniz. Daha uzun süre ayrılmak isterseniz, Yabancılar Ofisi&#;nden (Ausländerbehorde) özel izin alabilirsiniz. Özel izin ile Almanya&#;dan 24 aya kadar uzakta kalabilirsiniz.

Almanya Mavi Kart başvurusu nasıl yapılır?

Peki, Almanya Blue Card başvurusu nasıl yapılır? iDATA, Almanya tarafından Türkiye&#;de vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş kuruluştur. Almanya&#;da Blue Card başvurusu yapmak için iDATA&#;dan randevu alarak ilerlemeniz gerekmektedir. Öncelikle, Almanya’nın Türkiye’deki Dış Temsilciliklerine ait Ulusal Vize Randevu Kayıt ve Bilgi Sistemi’ne giriş yapmanız gerekir. Sonrasında başvuru şartlarını kabul ederek bir sonraki adıma geçeceksiniz. Bir sonraki adımda neden Almanya&#;ya gelmek istediğiniz sorulacaktır.

Almanya&#;ya mavi kart başvurusu sürecine başlamak için sizin seçmeniz gereken madde şu olacaktır:

Mavi Kart (EU Blue Card) ile çalışmak istiyorum. 1. Almanya&#;da bir iş kontratı yapmış olup, yıllık en az Avro maaş alacak olan kalifiye çalışanlar. Detaylı rakamlar için tıklayınız: funduszeue.info , 2. Şirket Genel Müdürü veya tam yetkili şirket temsilcisi için değildir. Lütfen sözleşmeli personel ve serbest meslek sahibi seçiniz.

Unutmayın ki yukarıda yazan madde zaman boyunca değişikliklere tabii olacaktır. Ancak sizin Mavi Kart seçeneğini bulup da Almanya&#;da Mavi Kart başvurusuna başlamanız gerekecektir.

Almanya&#;da Blue Card aldıktan sonra yaşam

Blue Card başvuru koşullarını sağlamak pek de kolay görünmeyebilir. Bunun asıl nedeni Almanya&#;nın da her devlet gibi önce kendi vatandaşlarına istihdam sağlamak istemesi ve önceliği kendi halkına tanıması. Fakat ülkede ihtiyaç duyulan alana yönelik istenen özelliklere sahipseniz yani aranan niteliklere sahip biriyseniz ve bunu belgelerle kanıtlayabiliyorsanız Almanya&#;da Blue Card başvurunuzun son derece kolay işleyeceğini bilmelisiniz. Tabii iş sadece Almanya&#;da mavi kart almakla bitmiyor. Almanya’ya gitmeden önce orada karşılaşacağınız hayat ve şartlarla ilgili detaylı bir araştırma yapmanız gerek. Ev kiraları, vergi sistemi, hatta gelirinizden ödeyeceğiniz vergi miktarı, sağlık ve sigorta hizmetleri, ulaşım giderleri, ek masraflar ve dahası. Tüm bu konular için diğer yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Mavi Kart Hakkında Sıkça Sorulan Sorular.

  • Mavi Kart Nedir?

    Mavi Kart, motorlu deniz taşıtı atıklarının dijital olarak takibi için hazırlanmış bir sistemdir.
  • Nasıl Temin Edilir?

    Mavi Kartlar; marinalar, belediye marinaları, atık alım gemileri, balıkçı barınakları, ve sistem içerisindeki buna benzer kıyı tesislerinden Bakanlığın belirlemiş olduğu fiyat üzerinden temin edilebilir. 11,50 TL
  • Kart Kaybedildiğinde ne yapılır?

    Mavi Kart’ın kaybolması durumunda herhangi bir kıyı tesisinden verilecek olan yeni kart bedeli 11,50 TL nin yanı sıra,

    Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nün 44 00 - no' lu telefonu aranarak Mavi Kart Kayıp bedelinin ödenebilmesi için referans numarası alınmalı.

    Referans numarası alındıktan sonra 24 saat içinde Halk Bankasına 50,00 TL "Kayıp Kart Bedeli" yatırılarak ön büroya dekont ile gelinmelidir.
  • Yatçıların Sorumlulukları Nelerdir?

    Mavi kart genelgesi ile; yat limanları, balıkçı barınakları, çekek yerleri ve buna benzer kıyı tesisleri ile kara ile bağlantısı olmayan yüzer tekne bağlama yerleri ve buna benzer platformlara gelen, bayrağı ne olursa olsun atık üretecek donanıma sahip olan bütün gemiler mavi kart almak zorundadırlar.
  • Yurt dışından ilk defa Türkiye’ye gelenler nasıl Mavi Kart sahibi olabilirler?

    Yurtdışından gelen yatlar, Türk deniz yetki alanlarına girdiği andan itibaren 48 saat içinde Mavi Kartı temin etmek ve kullanmak, atık kabul tesislerine veya gerektiği durumlarda irtibat kurarak atık alım gemilerine atıklarını vermek ve verilen her atık için Mavi Kart Sistemine gerekli bilgileri işletmekle yükümlüdürler.
  • Denetimlerde ve Uygulama Alanından Çıkarken Ne Yapılmalı?

    Yatlar, yetkili kurumlarca yapılacak olan kontrollerde ve Liman Başkanlıklarından "Liman Çıkış Belgesi" başvurusu sırasında Mavi Kart’ı ibraz etmekle ve Mavi Kart uygulama alanından çıkmadan önce verdikleri son atıkların miktarını Mavi Kart’a işletmekle yükümlüdürler.
  • Nerelere Atık Verilebilir?

    Balıkçı barınakları, yat limanları, çekek yerleri ve buna benzer kıyı tesisleri ile kara ile bağlantısı olmayan yüzer tekne bağlama yerleri ve buna benzer platformlara gelen gemilere atık alım hizmeti verilmektedir.
    Harita İçin Tıklayın
  • Kart almayanların ve çevre kanununu uygulamayanların cezası nedir?

    Yetkiler tarafından sorulduğunda kart gösterilmiyorsa ve/veya çevre kanunu gereğince hareket edilmiyorsa, TL tutarında cezayi yaptırım uygulanmaktadır.
  • Teknelerin servis botlarına bile kart almak zorunlu mu?

    Boyu 2,5 metrenin üzerindeki tüm taşıtlara kart alınması zorunlu tutuluyor. Bot bile olsa en az yılda bir kere atık yağ için kartı işletmesi ve karta sahip olması gerekiyor.

Mavi Kart Uygulama Genelgesi

mavikareton


Mavi Kart Broşür

mkbrosur

Mavi Kart Ücreti Ne Kadar Oldu? Mavi Kart Nasıl Çıkarılır?

İstanbul'da taksi, minibüs ve dolmuşa gelen ulaşım zammının ardından toplu taşımaya da zam geldi. İndirimli ulaşım kartı olan İstanbulkart'a da ocak ayından itibaren değişti. Peki, mavi kart ücreti ne kadar?

İstanbul’da otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart bedellerine zam geldi. ‘Anonim İstanbulkart’ bedeli yüzde artışla 50 lira oldu.

  • Öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı ‘İndirimli Kart’, 65 yaş üstü yurttaşlar ile zabıtalar, anneler, engelliler, emniyet hizmetlerinde çalışanlar, basın mensupları, milli sporcular ve sağlık çalışanlarının da kullandığı ‘Ücretsiz Kart’ ile ‘Mavi Kart’ ücretleri, yaklaşık yüzde 72 zamla 35 liradan 60 liraya yükseldi. Denetim Kartı 50 liradan 75 liraya, Ada Sakini Kartı 35 liradan 60 liraya, kişiye özel tasarımlı İstanbulkart 40 liradan 60 liraya, Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı 35 liradan 60 liraya, Araç Kullanım Belgesi Kartı ise 50 liradan 75 liraya çıkarıldı.

Mavi Kart kart ücreti ne kadar?

Zamlı fiyat tarifesi İstanbulkart'ın internet sitesine eklendi. İBB BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ, şubat ayında da İstanbulkart bedellerine yüzde 92'ye varan oranlarda zam yapmıştı. Anonim İstanbulkart yüzde 92 artışla 13 liradan 25 liraya, öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı İndirimli Kart ile Ücretsiz Kart ve Mavi Kart yüzde 75 zamla 20 liradan 35 liraya çıkarılmıştı.

  • Mavi kart olarak da bilinen aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil; Abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan "istanbulkart" türüdür. Aylık abonman yüklemesinin yanısıra normal TL yüklemesi yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.

Mavi Kart almak için nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile beraber size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne başvurarak alabilirsiniz. Online başvuru yapmak için (funduszeue.infoul/) bağlantı linkine tıklayarak İETT'nin kendi sitesi üzerinden üye olup, online başvuru yapabilirsiniz. Online başvuru formunu doldurduktan sonra ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz.

Online başvuru formunu doldurduktan sonra kurum tarafından PTT'ye teslim edilen kartınız, yine PTT aracılığı ile adresinize teslim edilmektedir. Gönderi numaranız ile PTT gönderi sorgulama sayfasından (funduszeue.info) kartınızın teslim sürecini de takip edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası