kosgeb girişimcilik sertifikası şartları / Girişimcilik Belgesi Nedir? Nasıl Alınır? | İş Bankası Blog

Kosgeb Girişimcilik Sertifikası Şartları

kosgeb girişimcilik sertifikası şartları

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerinin sonucunda alınan KOSGEB Girişimcilik Belgesi, sağladığı birçok avantaj sebebiyle merak edilen bir konu halini aldı. Özellikle kendi işletmesini kurmak isteyen girişimciler için bu belge oldukça önemli. Biz de bu yazımızda, KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir? Nasıl Alınır? sorularının cevaplarını vereceğiz.

kosgeb girişimcilik belgesi nedir, nasıl alınır.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir?

KOSGEB Girişimcilik belgesi, KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılanlara verilen sertifikadır. Girişimcilere KOSGEB tarafından verilen desteklerden yararlanmak isteyenlerin bu sertifikaya sahip olması gerekmektedir. 

Bu belgeye sahip olan girişimciler, KOSGEB’in sağladığı hibe desteklerinden faydalanabilirler. Verilen hibe desteği TL’dir ve toplamda TL değerinde destek alabilirsiniz. 

Bunun yanında girişimcilik belgesi, sertifika sahibinin girişimcilik hakkında bilgili olduğunu kanıtlar. Bu belgeye sahip insanlar, içerisinde iş planı hazırlamak ve girişimcilik ile ilgili diğer bilgilerin bulunduğu bir eğitim programını tamamlamıştır. 

İlgili içerik: Genç Girişimci Destekleri

KOSGEB girişimcilik belgesi nedir?

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

Eskiden sadece yüz yüze eğitim ile alınabilen KOSGEB Girişimcilik Belgesi, pandemiden sonra artık online eğitim ile alınabilmeye başladı. İnternet üzerinden başvuru yapıp, kabul edilen kişiler, KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılım sağlayarak girişimcilik belgesi alabiliyor.

KOSGEB girişimcilik belgenizi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. KOSGEB e-Akademi adresine gidin.
  2. Ekranın sağ üstünde bulunan giriş yap tuşuna tıklayın.
  3. Açılan ekranda e-Devlet ile giriş seçeneğini seçin.
  4. Bilgilerinizi girerek giriş yapın.
  5. Tüm Eğitimler başlığına tıklayarak, Eğitim Kategorileri başlığının altındaki eğitim türlerinden birisini seçin.
  6. Geleneksel Girişimcilik Eğitimine kayıt olabilirsiniz.
  7. İleri Girişimcilik Eğitimine kayıt olmanız için önce Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gerekmektedir.
  8. Eğitimleri bitirip soruları doğru bir şekilde cevapladıktan sonra KOSGEB Girişimcilik Belgesi alabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Belgesini Kimler Alabilir?

Aşağıdaki şartları sağlayan insanlar KOSGEB eğitimlerine başvurup, bu eğitimleri başarıyla tamamlamalarının ardından girişimcilik belgesi alabilirler.

  • Katılmak isteyenler minimum 18 yaşında olmalıdır. 18 yaşını doldurmayanlar katılım sağlayamaz. Üst yaş sınırı yoktur.
  • Kayıt olabilmeniz için bir e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.
  • Daha önce örgün eğitim dışında girişimcilik eğitimi almamış olmanız gerekir.
  • Herhangi bir yasa dışı suç örgütünün üyesi olmaması gerekir.
  • Girişimcilik eğitimi almak isteyen kişiler T.C. vatandaşı olmalıdır.

KOSGEB Girişimcilik Belgesinin Geçerlilik Süresi Var mıdır? 

ve öncesinde, sınıf ortamındaki eğitimle girişimcilik belgesi alanların sertifikaları, 31 Aralık tarihinde geçerliliğini kaybetti. Bu tarihten önce yüz yüze eğitim ile belge alanların, Geleneksel Girişimci Destek Programı veya İleri Girişimci Destek Programına başvurarak eğitimlerini ve belgelerini yenilemesi gerekiyor.

Dijital girişimcilik eğitim programlarını alanların girişimcilik belgeleri program devam ettiği sürece devam eder. Uygulama esasları yürürlükte olduğu sürece belgeniz geçerlidir. 

İlgili içerik: KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Rehberi

KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır?

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Nedir?

Yeni işletme kuracak girişimcilere gerekli bilgileri vermeyi amaçlayan program, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleridir. Bu program önceki senelerde tek bir program olarak verilirken, artık iki program olarak verilmektedir. 

  • Geleneksel Girişimci Destek Programı
  • İleri Girişimci Destek Programı

Bu programlardan hangisinin size uygun olduğu işletmenizin sektörüne göre belirlenmektedir. İleri Girişimcilik Programı Kapsamındaki Faaliyet Tablosuna bakarak, sektörünüzün bu kategoriye girip girmediğini öğrenebilirsiniz. Eğer sektörünüz bu tablo içerisinde bulunmuyorsa, Geleneksel Girişimci Destek Programından yararlanmanız gerekmektedir. 

Seçtiğiniz eğitimi bitirdikten sonra KOSGEB Girişimcilik Belgenizi alabilirsiniz. Bu da sizlere KOSGEB Girişimci Desteklerine başvurma imkanı sağlar. 

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Ücretli midir?

Hayır, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri katılımcılar için ücretsizdir. Eğitimler web sayfası üzerinden sağlanır. Katılım yapmak için herhangi bir ücret talep edilmez. 

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Ne Kadar Sürer? 

Bedelsiz olarak verilen KOSGEB Eğitimi yaklaşık olarak 70 saat sürer. Eğer örgün eğitiminiz süresince 56 saat ve üzeri girişimcilik dersi aldıysanız, programdan eğitim almadan sertifika alma şansı elinize geçebilir.

İlgili içerik: İlham Alabileceğiniz İş İnsanları

KOSGEB Girişimcilik Belgesine Sahip Olmanın Avantajları Nelerdir?

Girişimciler için, KOSGEB Girişimcilik Eğitimi ve Belgesi birçok farklı avantajı beraberinde getirmektedir. Bunlardan bazılarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Sertifika programının eğitimi sürecinde girişimcilik ile ilgili detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz.
  • İş planı oluşturma ve başvuru süreçleri ile ilgili bilgi edinirsiniz.
  • KOSGEB’in sağladığı girişimci desteklerinden faydalanma şansı elde edersiniz.
  • Yine KOSGEB tarafından sağlanan hibe desteklerinden yararlanabilirsiniz. 
  • En önemlisi, kendi işinizin patronu olmaya yaklaşmış olursunuz!

İlgili içerik:Melek Yatırımcı Nedir? Nasıl Bulunur?

KOSGEN girişimcilik eğitimleri nedir?

Sonuç

Bu içeriğimizde, “KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir?” sorusuna mümkün olduğunca detaylı bir şekilde cevap vermeye çalıştık. Tamamen ücretsiz olan eğitimleri alarak, kolaylıkla bu belgeye sahip olabilirsiniz. Böylece de çeşitli girişimcilik desteklerine başvurma şansı elde edersiniz. 

Tabii ki başvurunuzu yaparken sektörünüze uygun olan destek programına başvurmayı unutmayın! 

İlgili İçerik:Startup Nedir?

Eğer aklınızdaki girişimcilik fikri e-ticaret ise,ikas altyapısınıkullanarak kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapmaya hemen başlayabilirsiniz!

Ä°zlenmesi gerekli süreç adımları özetle şu şekildedir:

A-Girişimcilik Eğitiminin Tamamlanması

Geleneksel Girişimci Destek Programına başvuru yapabilmek için öncelikle, işletmenizi kurmadan önce KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamlayarak KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanmış olmak gereklidir. Bunun için funduszeue.info adresinden “Online Girişimcilik Eğitimleri” bölümünden e-devlet şifreniz ile girişimcilik eğitimlerine giriş yapabilirsiniz. Online Girişimcilik Eğitimleri herkesin katılımına açık olup, ücretsizdir.

(Dikkat: Eğer İleri Girişimci Destek Programına başvuru yapma durumunuz varsa sadece Geleneksel Girişimci Eğitimi değil, İleri Girişimci Eğitimini de tamamlamış olmanız gereklidir.)

Ä°lgili eğitimi tamamladıktan sonra lütfen sistem üzerinden Katılım Belgenizi görüntüleyip doğrulamasını yapınız.

B-İşletme Kuruluşu

İşletme kuruluş tarihinin ilgili eğitimin katılım belgesinin alındığı tarihten sonra olması gerekir. Örneğin Ä°leri Girişimci Destek Programına başvuru yapacak bir girişimcinin Ä°leri Girişimci Eğitimi tamamlanma tarihi ise, işletmesini kurabileceği en erken tarih ’dir.

Kurulacak işin bulunduğu sektörün (NACE kodu ile belirlenir) KOSGEB tarafından desteklenen sektörler arasında yer alması gerekmektedir.

Desteklenen sektörlere kurumsal web sayfamızdan veya bu linkten ulaşabilirsiniz: funduszeue.info

Genel anlamda bu sektörler imalat, hizmet ve ticaret olup, tarım, hayvancılık, sağlık, eğitim gibi alanlar KOSGEB tarafından desteklenmemektedir.

-İşletmenin Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek kişi (şahıs şirketi) veya sermaye şirketi (Ltd, A.Ş) statüsünde kurulmuş olması gereklidir. (Adi Ortaklıklar desteklenmemektedir)

-Girişimcinin program başvurusunda bulunduğu işletmedeki kurucu ortak payı en az %50 olmalıdır. Program süresinde de girişimcinin ortaklık payı %50’nin altına düşmemelidir.

C- KOSGEB’e Kayıt

İşletmenizi kurduktan sonra KOSGEB web sayfası üzerinden e-Devlet şifreniz ile KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız ve hemen ardından KOBÄ° Beyannamenizi doldurmanız gerekmektedir.

İşletmenizi KOSGEB Veri Tabanına kayıt etmeniz ve KOBÄ° Bilgi Beyannamesini doldurmanız sonrasında artık KOSGEB’in destek programlarına başvuru yapabilirsiniz. Tüm bu işlemler online olarak gerçekleştirilmektedir. Kayıt ve beyanname için izlenmesi gereken adımlara ve detaylı bilgiye kurumsal web sayfamızdan veya bu linkten ulaşabilirsiniz: funduszeue.info

D- Başvuru

KOSGEB web sayfası üzerinden e-Devlet şifreniz ile online olarak bu programa başvuru yapabilirsiniz. Başvuru ve yararlanma koşulları için lütfen ilgili Uygulama Esaslarını inceleyiniz. funduszeue.info

KOSGEB girişimcilik belgesi ne işe yarar? KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır, ne kadar süre geçerlidir?

Girişi ruhuna sahip birçok adayın merak ettiği KOSGEB girişimcilik belgesiyle ilgili sorularınızı tek tek yanıtladık. KOSGEB girişimcilik belgesi nedir, ne işe yarar? KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır? Haberimizin detayları sizlerle

KOSGEB girişimcilik belgesi nedir?

Girişimcilik belgesi KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimi sonucunda katılımcılara verilen sertifikadır. Hali hazırda bir işi bulunan ya da yeni bir iş kuracak olan kişilerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için bu sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir. Belgeye sahip olmak için sadece okuryazar olmak ve 18 yaş üstü olmak şartı bulunuyor. Girişimcilik eğitimleri ise “Geleneksel Girişimcilik Eğitimleri ve İleri Girişimcilik Eğitimleri” olarak iki farklı formatta veriliyor.

KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır?

Pandemiden dolayı birçok eğitim artık online olarak faaliyetlerine devam ediyor. Girişimcilik belgesi ise artık online olarak alınabiliyor. KOSGEB’den girişimcilik belgesi almak için Klasik Eğitim ve Online Eğitim olarak iki seçenek bulunsa da, pandemi dönemi itibariyle sadece online eğitim veriliyor.

  1. 1) Klasik Eğitim: Pandemiden önce girişimcilik eğitimleri verilirken de internet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyordu. Başvurular internet üzerinden yapılıyor, kabul edilen kişiler KOSGEB’in anlaşmalı olduğu lokasyonlarda ya da İŞKUR merkezlerinde eğitim görebiliyordu.

  2. 2) Online Eğitim: Yine önceki sistemde olduğu gibi başvurular internet üzerinden yapılıyor. Uzaktan eğitim ile girişimcilik sertifikası alabilmek için ilk olarak funduszeue.info adresinden e-Devlet hesabınız ile giriş yapılması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi seçeneklerinden biri seçilerek eğitimlere başlanabilir. Eğitimleri tamamladıktan sonra sertifikalar e-Devlet hesabı üzerinden tanımlanıyor.

KOSGEB girişimcilik belgesi almanın avantajları nelerdir?

Girişimcilerin, girişimcilik belgesine sahip olması birden fazla avantajı beraberinde getirmektedir. Girişimcilik eğitimi tamamlanıp sertifika alındıktan sonra KOSGEB’in sağladığı hibe desteklerinden faydalanılabilir. KOSGEB tarafından sağlanan hibe TL olup, toplamda TL tutarına kadar destek alınabilmektedir. Bu desteklerden yararlanabilmek için kişinin şirketini açmadan önce bu eğitimleri tamamlaması ve şirket sektörünün de KOSGEB’in belirlediği sektörler arasında olması gerekmektedir. KOSGEB Yeni Girişimci Desteği hakkında detaylı bilgiler içeren yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimi ile sertifika alırken sadece sertifika almaya odaklanmak yerine eğitime odaklanmak sonraki süreçte kolaylık sağlayabilir. Konusu ne olursa olsun, sertifika programlarının kullanıcıya sunduğu bilgiler de büyük bir öneme sahiptir. Girişimcilik eğitimi ile bir iş planının nasıl oluşturulacağı ve girişimcilik ile ilgili detaylı bilgiler öğrenilebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası