yürüyüş bandında kaçta yürümeli / Uzmanından doğru koşu bandı kullanımı için tavsiye

Yürüyüş Bandında Kaçta Yürümeli

yürüyüş bandında kaçta yürümeli

KOŞU BANDI İÇİN EN DOĞRU KOŞU VE YÜRÜYÜŞ ÖNERİLERİ

Yağ yakmak, kondisyon sağlamak, kas kitlesini ve dayanıklılığı artırmak için en etkili, tercih edilen spor aletlerinden biri olan koşu bandının hız ve eğimini değiştirerek farklı fitness hedeflerinize kolayca ulaşmanız mümkündür. Ancak forma girmek ve antrenman kapasitesini artırmak için koşu bandının size sunduğu teknolojik özellikleri kullanmanın yanında doğru bir program izleyerek daha dengeli ve verimli bir çalışma yapabilirsiniz.

Başlarken

Yürüyüş ya da koşu esnasında en büyük stres ayaklarda oluştuğundan koşu bandı çalışmalarınızda aktiviteye uygun bir ayakkabı kullanmanız gerekir. Koşu ayakkabısı modelleri içinde ayağınızın şekline göre en uygun yastıklamayı yapan, dengeli bir ayakkabı seçerek hem sağlığınızı koruyabilir hem de performansınızı artırabilirsiniz.

Isınmayı Unutmayın

Koşu bandı korkulukları harekete güvenle başlamak için tasarlanır. Ancak koşma ve yürüme egzersizi boyunca korkuluklara tutunmak doğru bir teknikle çalışmanın önüne geçer. Bu sebeple harekete başladıktan sonra açık hava etkinliklerinde yaptığınız gibi kollarınızı 90 derecelik bir açı ile bükerek egzersizi sürdürmeli ve duruşunuzu muhafaza etmelisiniz.

Korkuluklara Tutunmayın

Koşu bandı korkulukları harekete güvenle başlamak için tasarlanır. Ancak koşma ve yürüme egzersizi boyunca korkuluklara tutunmak doğru bir teknikle çalışmanın önüne geçer. Bu sebeple harekete başladıktan sonra açık hava etkinliklerinde yaptığınız gibi kollarınızı 90 derecelik bir açı ile bükerek egzersizi sürdürmeli ve duruşunuzu muhafaza etmelisiniz.

Adımlarınıza Dİkkat Edİn

Yürüyüşünüzü ve duruşunuzu doğru bir düzlemde tutmak için öncelikle adımlarınıza dikkat etmelisiniz. Adımlarınızı hızlı ve kısa tutarak bacaklarınıza binen yükü minimuma indirebilirsiniz. Topuğa basmak dizlerinizde şok etkisi yaratacağı için mümkün olduğunca ayağınızın ortasına basarak daha dengeli ve sağlıklı şekilde çalışabilirsiniz.

Hareket Halİnde Aşağıya Bakmayın

Yürürken veya koşarken sürekli aşağı bakarak adımlarınızı kontrol etmeniz uzun vadede boyun ve sırt ağrılarına neden olabilir ve duruşunuzu bozabilir. Bu nedenle egzersiz esnasında hayalinizde bir rota canlandırıp devamlı ileriye bakarak dik beden pozisyonunuzu koruyabilirsiniz.

Kısa Sürede Sonuç Almak İçİn Yöntemlerİ Karıştırın

Antrenmanlarınızda maksimum kalp ritmine yakın çalışırsanız kolay yorulmanız içten bile değildir. İstikrarlı şekilde yavaş yürüyerek veya koşarak da sonuca ulaşmanız için uzun süre beklemeniz gerekir. Ancak yöntemleri karıştırarak yorulmadan kısa sürede hedefinize ulaşabilirsiniz. Çalışma programınızı haftanın belirli günlerinde dakikalık hafif hızlı yürüyüş / koşu, belirli günlerinde ise 1 saatlik yavaş ve uzun süreli yürüyüş / koşu yapacak şekilde düzenleyerek çalışma veriminizi artırabilirsiniz.

Interval Çalışma İle Yağlarınızdan Kurtulun

2 dakikalık sıkı bir koşu ardından 3 dakika boyunca yavaş hızda koşmak durağan bir tempodan daha fazla kalori harcamanızı sağlar. Koşu bandını yağ yağmak için kullanıyorsanız bu şekilde hızınıza hükmedeceğiniz interval çalışmalar yapabilirsiniz. Interval çalışmalarınıza 1′ e 2 veya 1’e 1 gibi bir oran belirleyerek başlayabilirsiniz. Önce hızınızı saniye süresince artırıp ardından aynı sürede ya da 2 katı sürede yavaş bir koşu yaparak kendinizi daha canlı hissedeceğiniz ve hızlı yağ yakacağınız bir egzersiz planlayabilirsiniz.

Dayanıklılığı Artıran Akıllı Tepe Koşuları

Koşu bandında eğimli yürüyüş ve koşu yapmak fiziksel olarak zorlayıcı olması bakımından yaktığınız kalori miktarını ve dayanıklılığınızı artırır. dakika süresince %2 – %4 eğimde yavaş tempoda koşup ardından aynı sürede eğimli moddan çıkarak düz koşu yapabilirsiniz. Bu döngüyü tüm koşu programına yayarak kısa sürede daha dayanıklı ve formda bir bedene kavuşabilirsiniz. Direnci artıran fiziksel aktiviteler daha çok ter atmanıza neden olacağı için bedeninize uygun bir koşu taytı giyerek elde ettiğiniz konforun performansınıza yansımasını sağlayabilirsiniz.

30 Dakİkada Kondİsyon Hedefİnİze Ulaşın

Yalnızca 30 dakikalık düzenli uygulayacağınız bir egzersiz programı ile kondisyon hedefinize ulaşabilirsiniz. Çalışma planının ilk 15 dakikasında önce %0 eğimde, 12 km hızda, 2 dakika; ardından 8 km hızda, 1 dakika olacak şekilde koşarak bu döngüyü beş kez tekrarlayabilirsiniz. dakikadan itibaren ise %0 eğimde ve 8 km hızda koşarak günlük kondisyon çalışmanızı tamamlayabilirsiniz. Kondisyon çalışmaları düzenli yapılması gereken aktiviteler olduğundan uzun süre kullanabileceğiniz, ayağınızı yormayan ideal yastıklama özelliğine sahip bir koşu ayakkabısı edinerek sağlığınızı ve performansınızı koruyabilirsiniz.
Size en uygun koşu bantlarını ve ekipmanlarını keşfetmek için sizi Koşu ve Yürüyüş Bantları sayfamıza bekleriz.

Sağlıkla ve sporla kal!

Koşu bandı nasıl kullanılmalıdır?

Uzm. Dr. Özlem Karasimav, pandemi nedeniyle evde kalan vatandaşların daha sık kullanmaya başladığı koşu bantlarının doğru kullanılmadığı takdirde çeşitli ek sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu.

Covid salgınını kontrol etmede vatandaşların evde kalma duyarlılığı ve kurallara uyması ile daha başarılı olunduğunu aktaran Karasimav, “Genel olarak yürüyüş; her an yapılabilen ve kolay bir sportif aktivite olması nedeniyle, zindeliğin sürdürülmesinde ve kronik hastalıklarla mücadelede sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle açık hava yürüyüşleri daha çok önerilmekle birlikte, evden çıkmanın kısıtlandığı bu dönemde koşu bandları da kullanılabilir. Ancak hedefe ulaşmak için koşu bandının doğru kullanımı oldukça önemlidir” dedi.

Koşu bandının doğru kullanımına ilişkin bilgi veren Karasimav, “Herhangi bir hastalığa bağlı ilaç kullanıyorsanız, ilaçlarınızı zamanında aldığınızdan emin olunuz. Ani hareketler tansiyon değişikliklerine yol açabildiğinden, hareket geçişlerini yavaş yapınız. Herhangi bir eklem ya da omurga rahatsızlığınız varsa, öncelikle hekiminize danışın. Hekiminiz, egzersiz programının hafif (yürüme hızında) ya da orta-ağır (koşu hızında) seviyede olması gerektiğini belirleyecektir. Koşu bandı seçiminde; taşıyabileceği maksimum ağırlık ve bant genişliği özellikleri vücudunuza uygun olan, zemininde yumuşatıcı platform bulunan modelleri göz önünde bulundurmalısınız. Koşu bandınızın ayarlarını tam olarak öğrenip ve dikkatli bir şekilde kullanınız” ifadelerini kullandı.

Koşu bandı emniyet anahtarı kullanmak gerektiğine dikkat çeken Karasimav, “Koşu bandını daha rahat kullanmaya başladığınızı fark ettikçe, emniyet anahtarı kullanmaya lüzum görmeyebilirsiniz. Ancak, herhangi bir denge kaybı durumunda düşmenizi ve ciddi şekilde yaralanmanızı engellediğinden, her defasında mutlaka kullanmalısınız. Rahat koşu ayakkabısı kullanınız. Darbe emici tabanlı, topuk destekli ve geniş burunlu olanlar tercih edilmelidir. Kalın ve pamuklu çorap giyiniz. Ayaklarınızda su toplaması oluşmaması için soket çorap yerine uzun kesim spor çorabı (crew-cut) tercih ediniz.

Koşu bandı egzersizine başlamadan 90 dakika öncesinde en az ml su tüketiniz. Oruç tutuyorsanız, iftarda yeterli su alımından 1 buçuk, 2 saat sonra daha uygun olacaktır. Genel olarak koşu bandı egzersizi yaklaşık 20 dakika sürse de, fazlaca terleyebilir ve egzersiz bitiminde sıvı açığı yaşayabilirsiniz. Egzersiz esnasında yanınızda en az yarım litre su bulundurunuz. Koşu bandı egzersizine başlamadan önce tuvalet ihtiyacınızı giderdiğinizden emin olunuz. Çünkü, egzersizinize plansız bir ara vermeniz, çalışmanızın ritmini ve aerobik hedeflerinizi de kesintiye uğratacaktır. Isınma ve soğuma oldukça önemlidir. Her koşu bandı egzersizinin öncesi ve sonrasında 5 dakika süreyle mph ( km/s) tempoda yürüyüş yapınız. Koşu bandı egzersizinizi kollarınızı sallayarak yapınız.

Dengenizi korumak için koşu bandının ön kısmına ya da yan tarafındaki barlara tutunma ihtiyacı hissedebilirsiniz; ancak bu şekilde hem duruş ve yürüyüşünüzü bozmuş, hem de yaktığınız kalori miktarını azaltmış olursunuz” açıklamasında bulundu.

Yeni başlayan kişiler için koşu bandında ideal yürüyüş süresinin 20 ile 30 dakika arasında olduğunu belirten Karasimav, kondisyon arttıkça, bu sürenin kademeli olarak 45 dakikaya uzatılabileceğini veya 20 dakika yürüyüşün ardından 10 dakikalık koşu setleri şeklinde planlanabileceğini belirtti.
Başlangıç için 20 ile 30 dakikalık bir programın belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Karasimav, “Programın ilk 15 dakikasında, son yediğiniz öğünün karbonhidrat bileşenleri yakılır. On beşinci dakikadan itibaren, enerji üretimi için yağ yakımı ve dayanıklılık artmaya başlar. Beş dakika ısınma egzersizi yapınız. Isınma, dengenizin artmasını ve yaralanmadan korunmanızı sağlayacaktır” ifadelerini kaydetti.

Koşu bandında yürümek kilo verdirir mi? Zayıflamak için koşu bandında günde ne kadar yürümeli?

Koşu Bandında Yürümenin Faydaları Neler?

Kilo vermek ya da sağlıklı yaşamak istiyorsanız muhtemelen ilk akla gelen spor aleti koşu bandıdır. Peki koşu bandı neden tercih ediliyor ve faydaları neler? İşte cevabı:

  • Günlük yorgunluğunuzun azalmasına yardımcı olur.
  • Uyku sorunlarınızın azalmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminizi hızlandırır.
  • Kan basıncınızı düzenler.
  • Serotonin ve dopamin hormonlarının salgılanmasını sağlar.
  • Kemik yoğunluğunun artışına sebep olur.
  • Stresi ve kaygıyı azaltır.
  • Bacak ve kalça kaslarınızı güçlendirir.
  • Biçimli bir şekilde kilo vermenize yardımcıdır.
  • Yağ yakımına faydalıdır.

Bu faydaları sebebiyle spor aletleri arasında belki de en önemlisidir. Zayıflamak için koşu bandında yürümek de bu yüzden fazlasıyla tercih ediliyor. Eğer spor salonuna gidiyorsanız kesinlikle ısınmak için koşu bandından başlamalısınız.

Koşu Bandında Ne Kadar Yürümeli? Yürüyüş Hızı Ne Olmalı?

Peki koşu bandını kullanmak isteseniz bile başka neleri bilmeniz gerekiyor? Öncelikle koşu bandında ne kadar yürümeli sorusunun cevabını verelim:

  • Eğer yeni başladıysanız öncelikle yürüyüş yapmalısınız. Yürüme süreniz de 30 dakika aralığında olabilir.
  • Zaman geçtikçe bu hızı artırabilirsiniz ve koşu yapabilirsiniz.
  • Ayrıca 20 dakika yürüyüş ardından 10 dakikalık da koşu setleri ayarlayabilirsiniz.

Bu önerileri dikkate alarak çalışırsanız vücudunuz için de faydalı olduğunu göreceksiniz. Buna ek olarak koşu bandından yürüyüş hızı ne olmalı dediğimizde de ilk başlayanlar için km/saatlik hızlar uygundur. Sonrasında kademe kademe artırabilirsiniz.

Koşu Bandı Vücudu Sıkılaştırır mı?

Koşu bandından günde kaç dakika yürümeli sorusunun da cevabını sizlerle paylaştıktan sonra bir diğer önemli konuya geçebiliriz. Koşu bandı vücudu sıkılaştırır mı?

  • Koşu bandı vücudunuzun sıkılaşmasına ve yağ yakımına yardımcıdır.
  • Bunun için düzenli tempolu yürüyüşler yapmanız gerekiyor.
  • Aynı zamanda kardiyo egzersizlerini ve düzenli beslenmenizi de ihmal etmemeniz gerekiyor.

Eğer bütün bunları önemserseniz ve bir yaşam planı oluşturursanız kısa sürede koşu bandının da yardımıyla zayıflayabilirsiniz, sıkılaşabilirsiniz.

Buna ek olarak koşu bandında kaç kalori yakılır, bundan da bahsedelim.

  • Eğer koşu bandında belli bir tempoyla çalışıyorsanız bir saatin sonunda kalori yakarsınız.
  • Tabi bu sizin vücut yapınıza, temponuza ve spor programınızın devamına göre değişiklik gösterir. Bu sebeple de sizlere verdiğimiz bu oran ortalama bir orandır.

Son olarak sizlere koşu bandının bazı zararları olduğundan da bahsetmek istiyoruz:

  • Doğru bir şekilde koşmazsanız, temponuzu tutturamazsanız kemiklerinize zarar verebilir.
  • Buna ek olarak ayak zemininize de zarar verebilirsiniz. Zemin türü ve koşma hızınız son derece önemlidir.

Kas hastalıkları yaşamanıza da sebep olabilecek koşu bandını doğru kullanabiliyor olmanız gerekiyor. Eğer spor salonuna gidiyorsanız oradaki görevliler size yardımcı olacaktır. Evde çalışma yapıyorsanız da çok iyi araştırmalısınız ve ona göre hareket etmelisiniz. Eğer bütün bu uyarılara dikkat ederseniz, kısa sürede istediğiniz forma kavuşacaksınız. Sadece biraz sabretmeniz gerekiyor. Sonrasında zaten farkı siz de göreceksiniz.

Koşu Bandı Kilo Verdirir Mi? Kaç Dakika Yürümeli?

Koşu bandı, kilo vermek ya da sağlıklı yaşamak isteyen insanların aklına en çok gelen spor aletlerinden biridir. Zayıflamak isteyen kişiler tarafından fazlasıyla tercih edilen bu spor aleti, özellikle spora yeni başlayanların gözdesi haline gelmiştir. Başlangıçta düşük tempoda ve eğimi zorlaştırmadan kullanılan aletin hızı bir süre sonra arttırılmakta ve kalori yakımı desteklenmektedir.

Kilo verme sürecine yardımcı olması için kondisyonunuz arttıkça hızınızı arttırabilir, ayrıca eğiminizi yükseltebilirsiniz. Bu durum, yaptığınız egzersizden daha fazla verim almanıza yardımcı olacaktır. Kullanım süresi boyunca yakılan kalori ise kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Contents

Koşu Bandı Göbek Eritir Mi?

Koşu bandı maalesef ki göbek eritilmesine yardımcı olan bir spor aleti değildir. Göbek erimesini sağlamak için o bölgeye özel olarak çalışmak gerekir. Karın kaslarınızı çalıştırarak bu konuda hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Karın kaslarınıza özel egzersizler bu durumu destekleyecektir.

İlginizi Çekebilir: Eliptik Bisikletle 1 Ayda Kaç Kilo Verilir?

Koşu Bandında Kaç Dakika Yürümeli?

Koşu bandında yürüyeceğiniz süre, egzersiz yapmaya yeni başlayan insanlara ve spor geçmişi olanlara göre değişiklik göstermektedir. Spor yapmaya yeni yeni başlayan biri için bu spor aletindeki ideal yürüyüş süresi 20 dakika olmalıdır. 20 dakikalık yürüyüşün tamamlanmasının ardından vücudunuzun durumunu dikkate alarak bu süreyi 45 dakikaya kadar uzatabilir ya da 20 dakika yürüyüş, 10 dakika koşu şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.

Koşu Bandının Faydaları Nelerdir?

kosu bandi kilo

  • Günlük yorgunluğun ardından uyku sorunlarının azalmasını sağlar.
  • Sindirim sisteminize yardımcı olur.
  • Kan basıncınızı düzenler.
  • Akciğer kapasitesinin artımına katkı sunarak daha kaliteli ve iyi bir şekilde nefes almaya yardımcı olur.
  • Serotonin ve dopamin hormonlarının salgılanmasını sağlar.
  • Beyne daha fazla oksijen gitmesine yardımcı olur.
  • Koşu ve yürümeyi sağladığından kalp hastalıkları riskini azaltır.
  • Kemik yoğunluğunun artışına yardımcı olur.
  • İnsülin seviyesini düzenler.
  • Stres ve kaygıyı azaltır.
  • Bacak ve kalça kaslarını güçlendirir.
  • Kolesterol seviyesini azaltır.
  • Karaciğerin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
  • Yağ yakımına yardımcı olur.

Koşu Bandının Zararları Nelerdir?

  • Doğru bir şekilde koşmamak kemik dokusuna zarar verebilir.
  • Koşarken dikkatli olunmadığı takdirde ayak zeminine zarar verebilir.
  • Zemin türüne dikkat edilmelidir.
  • Ayak rahatsızlıklarına sebep olabilir.
  • Bilek ve kıkırdaklara zarar verebilir.
  • Omurilik rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına sebep olabilir.
  • Kas hastalıkları yaşamanıza neden olabilir.

İlginizi Çekebilir: Yürüyerek Göbek Erir Mi?

Koşu Bandında 40 dk Yürüyüş Kaç Kalori Yakar?

Koşu bandında 40 dk yürüyüş yaparak veya koşarak  yaklaşık kalori yakabilirsiniz. Kalori yakımı kişiden kişiye ve vücuttan vücuda farklılık göstermektedir. Egzersiz süresi boyunca 20 dakika yürüyüş, 20 dakika koşu yapabilirsiniz.

1 Kilo Vermek İçin Ne Kadar Koşmalı?

1 kilo vermek için ortalama 12 saat yürümeniz gerekebilir. Bu konuda net bir saat vermek aslında yanlıştır. İnsan vücudunun bir kilo verebilmesi için kalori harcaması gerekir. Koşmanın yanı sıra yürüyüş, kardiyo vb. egzersizlerle kilo veriminizi hızlandırabilirsiniz.

Koşu Bandında 1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar?

Koşu bandında 1 saat yürüyüş yapmak – kalori arasında yakım sağlar. Bu durum tempolu yürüyüş, koşu ve temposuz yürüyüşlere göre değişkenlik göstermektedir. Koşu bandının aksine açık havada yapılan yürüyüşler kalori yakımını arttırmaktadır.

Her Gün Koşmak Kilo Verdirir Mi?

Her gün koşmak kilo verimini kolaylaştıran, etkili egzersizlerden biridir. Ancak alınan kalori miktarları dikkate alınmalıdır. Bu duruma ek olarak, her gün aynı egzersizleri yapmak, vücudun alışmasına sebep olacağından kilo verimini zorlaştıracaktır. Bu nedenle ip atlama, yürüyüş, ağırlık gibi egzersizler koşuya ek olarak yapılarak kilo verim sürecini kolaylaştırabilir. Yani, her ne kadar kalori yaktıran bir egzersiz olsa da hiçbir şey tek başına kilo verdiremez.

İlginizi Çekebilir: Uyurken Kaç Kalori Yakarız?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası