yks sınavına girerken dikkat edilmesi gerekenler / Sınava Girerken Adayın Yanında Bulundurması Gereken Belgeler

Yks Sınavına Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

yks sınavına girerken dikkat edilmesi gerekenler

Üniversite sınavı YKS'ye girerken hangi belgeler gerekli? YKS sınavı için gerekli belgeler !

Üniversite sınavı için gerekli belgeler , hafta sonu gerçekleştirilecek olan Üniversite sınavına girecek adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM, sınav öncesinde öğrencilere giriş belgesi ve kimliklerini yanında bulundurmaları gerektiğini hatırlattı. Peki YKS sınavına girerken hangi belgeler gerekli?

YKS SINAVINA GİRERKEN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

ÖSYM tarafından paylaşılan bilgiye göre adayların sınav günü yanlarında YKS sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi bulundurması gerekiyor.

YKS SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER

*Sınav giriş belgesi

*TC. Kimlik kartı, geçerlilik süresi dolmamış pasaport

*Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı veya Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Bunların dışında;

* Sürücü belgesi,

* Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin "seafoodplus.info" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

YKS giriş belgesi nasıl olmalı? YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı?

YKS sınav giriş belgesi çıktısı nasıl alınır?

Üniversite sınavı kaç saat sürüyor?

ÖSYM YKS Sınav Giriş Belgesi Ekranı! Sınava Girerken Gerekli belgeler Neler? İşte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üniversite sınavı YKS’nin ilk oturumu için geri sayım başladı. ÖSYM, sınav giriş belgelerini yayınladı. Sınava girecek olan adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için büyük bir heyecan içindeler. Öğrenciler, sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden sorgulayabilecekler.

Adayların sınav giriş belgesi olmadan sınava alınmayacakları kesinlikle unutulmamalıdır.

ÖSYM'den açıklama:

17 Haziran tarihinde uygulanacak olan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran tarihinde uygulanacak olan YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

YKS Konularında Değişiklik!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara yol açan depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, YKS’de adayların sınıfın ikinci dönem konularından muaf tutulduğunu açıkladı. Böylece adaylar, sınavda 9, 10 ve sınıfların tüm konuları ile sınıfın ilk döneminin konularından sorumlu olacaklar.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

YKS’ye katılacak olan adaylara sınav öncesi dikkat etmeleri gerekenler: Sağlıklı beslenmeye dikkat edin, sınav öncesi iyi bir uyku alın, sınav yerine erken gidin ve gerekli evrakları yanınızda bulundurun. (Sınav giriş belgesi, TC Kimlik Kartı)  sınav esnasında sakin olun ve odaklanmaya çalışın.

YKS’ye girecek adayların dikkat etmesi gereken bazı noktalar:

  • Sınav Giriş Belgeleri: ÖSYM tarafından yayınlanan sınav giriş belgesini yanınızda bulundurun. (Renkli veya Renksiz fark etmez) Belge üzerinde sınav salonu, sıra ve yer bilgileri bulunur. Kimlik ve Ehliyet veya pasaport gibi resmi bir kimlik belgesini yanınıza almayı unutmayın.
  • Erken Hareket Edin: Sınavın yapılacağı yere erken gitmek için yola çıkın. Trafik, yol durumu veya başka aksilikler nedeniyle geç kalma riskini en aza indirin.
  • Sınav Kurallarına Uyun: Sınav salonunda cep telefonu, saat, kolye, küpe, piercing gibi eşyaların bulundurulmasına izin verilmez. Bu tür eşyaları sınavdan önce teslim edin veya evde bırakın.
  • Sınav Stratejisi: Sınav süresini iyi değerlendirin. Zamanı verimli kullanmak için önceden bir sınav stratejisi belirleyin. Önce yapabildiğiniz soruları çözmeye odaklanın ve zamanı etkili bir şekilde yönetin.
  • Sakin Olun: Sınav öncesinde ve sırasında sakin olmaya çalışın. Panik ve stres, odaklanmanızı bozabilir ve performansınızı olumsuz etkileyebilir.
  • Sınav Kitapçığını Kontrol Edin: Sınav başladığında, soru kitapçığının tüm sayfalarını kontrol edin. Eksik veya hatalı sayfa olup olmadığını kontrol edin.
  • Cevapları Dikkatlice İşaretleyin: Optik form üzerine cevapları işaretlerken dikkatli olun. Yanlış işaretlemeler veya silintiler optik okuyucular tarafından yanlış okunabilir.
  • Sınav Salonundan Erken Ayrılmayın: Eğer erken bitirdiyseniz, kalan süreyi soruları tekrar gözden geçirmek için kullanın.
  • Sağlıklı Beslenme ve Uyku: Sınav öncesi günün sonunda iyi bir uyku alın ve sınav sabahı hafif ve sağlıklı bir kahvaltı yapın.


Unutmayın, YKS sadece bir sınavdır ve hayatın tümü değildir. Başarılar!

>>YKS SINAVA GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ<<

#YKS konuları, YKS, sınav giriş belgesi, YKS tarihleri, ÖSYM, üniversite sınavı, , Haziran, sağlıklı beslenme, Saat, Haziran

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir