ibrahim saraçoğlu şeker kürü / Şeker Hastalarına Tavsiyeler - Prof. İbrahim Saraçoğlu - Diyanet TV

Ibrahim Saraçoğlu Şeker Kürü

ibrahim saraçoğlu şeker kürü

Şeker Hastalığı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Saraçoğlu Şeker Hastalığı Bitkisel Kürü

Dünya genelindeki en yaygın hastalıkların başında şeker hastalığı yani diyabet gelmektedir. İnsan sağlığını ciddi anlamda tehdit eden diyabet, dünyada ölüme neden olan ilk 5 hastalık arasında yer almaktadır. Peki, diyabet nasıl geçer? Hangi besinler diyabete iyi gelir? Yazımızın devamında bu sorulara yanıt verilirken ünlü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun diyabet için bitkisel kürlerine de yer verilmiştir.

Şeker Hastalığı Nedir?

Tedavi kısmına geçmeden önce şeker hastalığı nedir sorusuna yanıt verilmelidir. Çevre etkileri ve kalıtımın birleşmesi ile beraber meydana gelen kan şekerinin aşırı şekilde yükselmesine bağlı olarak ortaya çıkan metabolik bozukluğa diyabet denir.

İnsülinin salgılanmasında yetersizlik olması durumunda ortaya çıkan şeker hastalığı gözlerde, sinirlerde, böbreklerde, damarlarda ve kalpte fonksiyon bozukluğuna yol açmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon insan şeker hastasıdır. Bu nedenle şeker hastalığı olduğundan şüphelenen kişilerin mutlaka bir doktora görünmesi tavsiye edilmektedir.

Şeker Hastalığı Nasıl Geçer?

Şeker hastalığına yakalanan kişiler şeker hastalığı nasıl geçer sorusunun cevabını araştırmaktadır. Ancak bu hastalığın kesin bir tedavisi yoktur. Bazı yöntemler ile kişinin kan şekeri kontrolü sağlanarak olumsuz etkilerin önüne geçilebilmektedir.

Öncelikle şeker hastalarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve şeker oranlarının ölçülmesi gerekmektedir. Bunun için şeker ölçüm cihazları alarak kendiniz de şekerinizi düzenli olarak ölçebilirsiniz. Tip 2 diyabet olan kişiler egzersiz ve beslenme tedavisine dikkat etmelidir. Ayrıca hastalığın durumuna göre insülin ya da anti – diyabetik ilaç tedavisi de uygulanabilir.

Tip 1 şeker hastaları ise beslenmelerini kesinlikle düzenlemelidirler. Ayrıca bu kişilere insülin tedavisi uygulanmaktadır. Kısa ya da uzun insülin tedavisi gören hastalarda karbonhidrat sayımı bilindiği zaman uygun insülin pompası da kullanılabilir. Şeker hastalığında her şeyden önce beslenme çok önemlidir. Düzenlenen beslenme programları ile hedeflenen sonuçlar şunlardır:

  • Kan şekerinin normale yakın tutulması
  • Yaşam tarzını ve besin alınımı değiştirmek
  • Kişilere özel beslenme programları düzenlemek
  • Tip 2 diyabetlilerde insülin direncini azaltmak

Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Şeker hastalığı uzun soluklu bir tedavi sürecini kapsamaktadır. Şeker hastaları doğru ve düzenli beslenerek ilaç kullanımına gerek kalmadan kan şekerlerini kontrol altına alabilmektedirler. Şeker hastalığına ne iyi gelir, tüm diyabet hastalarının merak ettiği ve araştırdığı bir konudur. Şeker hastalığına iyi geldiği tespit edilen ve kullanılması önerilen besinler şunlardır:

Tarçın: Şeker hastalarının vazgeçilmezlerinden olan tarçın en önemli kurtarıcıların başında gelmektedir. Canınız tatlı yemek istediği zaman çayınızın içerisine tarçın ekleyebilirsiniz. Tarçını diğer yiyecek ve içeceklerinize de ekleyebilirsiniz.

Zencefil: Antioksidan özelliği bulunan zencefili dengeli bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu sayede kan şekerinizi kontrol altına alabilirsiniz.

Zerdeçal: Yüksek kan şekerinin normal seviyelere düşmesini sağlar.

Soğan: Faydalı bileşenleri sayesinde çiğ tüketildiği zaman kan şekerini düzenlemektedir.

Sarımsak: Doğal bir antibiyotik olan sarımsak diyabetin olumsuz etkilerini en aza indirmektedir.

Mango Yaprağı: Mango yaprakları şeker hastalığı için çok faydalıdır. Mango yaprağında tannin adı verilen bileşenler vardır ve bu bileşenler erken diyabete karşı tedavi edicidir. Mango yaprakları kurutulduktan sonra toz haline getirilerek kullanılabilir. Ayrıca mango yaprakları suda bir gece bekletilip daha sonra sabah suyu içilebilir. Böylelikle diyabet belirtilerinden de kurtulabilirsiniz. Mango yapraklarının hiperglisemiye karşı da etkili olduğu bilinmektedir.

İbrahim Saraçoğlu Şeker Hastalığı Bitkisel Kürleri

Çoğu hastalıkta olduğu gibi şeker hastalığında da bitkilerin mucizevi etkilerinden yararlanılmaktadır. Bu aşamada güvenilir isimlerden olan İbrahim Saraçoğlu şeker hastalığı bitkisel kürleri büyük faydalar sağlamaktadır. Evde uygulayabileceğiniz bu kürler şunlardır:

Lahana Kürü: Özellikle tip 2 diyabet hastalarına önerilen lahana kürü sayesinde şeker hastalığı etkileri en aza indirilmektedir. Lahananın dış yapraklarından 4 – 5 tane alınarak bol su ile yıkanır. Yıkanan yapraklar yarım litre suda haşlanır ve sabah – akşam aç karına içilir.

Çörekotu Kürü: 3 çay kaşığında çörekotu havanda güzel bir şekilde ezildikten sonra 1 yemek kaşığı kadar yoğurt ile karıştırılır. Bu karışım günde sabah – akşam olmak üzere iki kez kullanılır. Kullanımlar arasında en az 6 saat olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca bu kür en az 15, en fazla 30 gün uygulanmalıdır.

Şekeri düşüren yiyecekler nelerdir?

Şeker hastalığı beslenmeye dikkat edilmediğinde oldukça tehlikeli bir hastalık haline gelebilir. Bu nedenle özellikle şeker hastalarının beslenmelerinde oldukça dikkatli davranmaları gerekmektedir. Ancak şeker hastası değilseniz ve sürekli yorgunluk, susuzluk ve halsizlik yaşıyorsanız bir uzmanla görüşüp şekerinizi ölçtürmelisiniz. Şeker hastalığı bilinmediğinde kişinin sağlığını tehlikeye sokabilir.

Şeker hastalığı belirtileri…
Sürekli yorgunluk hali
Sık sık sinirlenmek ve aniden öfkelenmek
Susuzluk hissi
Ağız kuruluğu

Gibi belirtiler şeker hastalığının en belirgin olan belirtileri arasında yer almaktadır. Kendinize uygun bir beslenme programı hazırlamadan önce ilk olarak doktor kontrolünden geçmeli ve özelliklede şeker seviyesi kontrollerini yaptırmalısınız.

Özellikle şeker hastalığı olan kişiler yiyeceklerin şeker seviyelerini az çok bilirler. ancak biz yine de hatırlatmakta fayda gördük ve sizler için şekeri düşüren yiyecekleri araştırdık.
İşte şekeri düşüren yiyecekler nelerdir, sorusunun cevabı…

Keten Tohumu:
Keten tohumu içerisinde Yüksek lif ve yağ asidi barındırır. Keten tohumu aynı zamanda, sağlıklı yağ asitleri olan ve vücudun üretmediği pmhe-3 ve omega-6 yağ asitleri ile genel sağlığınıza katkıda bulunur. Keten tohumu şekeri düşürmek için kullanılan besinler arasındadır.

Tatlı Patates
Tatlı patates, düşük glisemik endeksine sahiptir ve kan şekerini sabit tutar. Tatlı patates yendiğinde kan şekerini yavaş yavaş yükseltir ve uzun bir süre aynı seviyede kalmasını sağlayarak açlık hissi yaşanmasını engeller.

Limon- elma sirkesi karışımı
Asitli limon ve elma sirkesi yüksek karbonhidratlı yemeklerle birlikte tüketildiğinde glisemik indekslerinin düşmesine yardımcı olur.


Bu besinlerin dışında alternetif tıp uzmanları tarafından şekeri düşüren ve kontrol altına alan şifalı bitkilerde vardır. İşte şekeri düşüren ve kontrol altına alan şifalı bitkiler…

İbrahim Saraçoğlu şeker hastası olanlara şekeri düşürmek için lahana kürünü öneriyor. Lahana kürüyle şeker seviyesini kontrol altına alınabileceğini söyleyen

İbrahim saraçoğlunun lahana kürü tarifi şu şekilde:

Şeker hastalarına lahana kürü tarifi…


Lahanın en dışında yer alan yapraklarını bir kısmını alın ve klorsuz suyun içerisinde 15 dk boyunca kaynatın. Ilınan suyu aç veya tok karnına şeker seviyesini kontrol altına almak için her gün içebilirsiniz.

Şekeri düşüren yiyecekler nelerdir

Aynı zamanda düşük glisemik endeksine sahip olan gıdalar, şeker seviyesini daha yavaş bir şekilde yükseltir bu nedenle de sağlıklı oldukları kabul edilmektedir.

Birazdan vereceğimiz listede yer alan gıdalar şekeri yükselttiğinden şeker sorunu yaşayanlara kesinlikle önerilmemektedir.

İşte şeker seviyesini yükselten gıdaların listesi…

1 Soya sütü
2 Brokoli
3 Az yağlı süt
4 Müsli
5 Kepek
6 Karnabahar
7 Lahana
8 Mantar
9 Domates
10 Biber
11 Kiraz
12 Erik
13 Greyfurt
14 Şeftali
15 Elma
16 Marul
17 Yeşil fasulye
18 Soğan
19 Armut
20 Kuru kayısı
21 Az yağlı yoğurt
22 Çavdar
23 Buğday
24 Bezelye
25 Havuç
26 Patlıcan

Bu tür gıdalardan sürekli olaak tüketmek bir süre sonra vücudunuzun insülün direnci kazanmasını sağlayarak diyabet 2 hastalığına yakalanmanıza neden olabilir.


Tarçın 



















Latince : 
Cinnamomum verum

İngilizce : Cinnamon

Almanca : Zimt

Özellikleri : Trigliserid düşürücü, karaciğer yağlanmasını önleyici, kan şekerini düşürücü, ses tellerini koruyucu



Değerli okuyucu, tarçın öylesine bir nimettir ki, adeta her derde devadır. Haftada en az dört kez, kabuk tarçının çayını mutlaka içerim. Ve mutlaka en az onbeş-yirmi gün hiç tüketmem. Bunu belirttikten sonra, onu neden bu kadar tercih ettiğimi sormuş olabilirsiniz. İşte, kabuk tarçının çayını haftada en az dört kez tercih nedenim;


· Şeker hastalığına karşı önleyicidir.
· Kan şekerini düşürmede yardımcı olur.
· Romatizmaya karşı önleyicidir.
· Faranjite karşı dirençli kılar.
· Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
· Yorgunluğu gidericidir.
· Gerginliği alıcı, sakinleştiricidir.
· Geniş spektrumlu doğal bir anti bakteriyeldir.
· Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
· Bağırsaklarda nitrozamine oluşumuna engel olur.
· Yoğun çalışma temposunun neden olabileceği baş ağrılarını önler.
· Mide dostudur.
· Zihin yorgunluğunu alır.
· Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
· Bağışıklık sistemini güçlendirir.
· Çok sayıda farklı moleküler yapılı antioksidan içerir.
· Stresi ve gerginliği alır.
· Migrene karşı önleyicidir.

Değerli okuyucu, tüm bu özelliklerini belirttikten sonra kabuk tarçın çayını abartılı olarak tüketmeyiniz. Haftada en fazla dört-beş defayı geçmemelidir. Dönem dönem onbeş-yirmi günlük aralar verilerek tüketilmesi çok daha etkilidir. Unutmayınız, hiçbir bitkisel çayı alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücudunuzu alıştırmayınız. Vücudu alıştırmak demek, ona ihtiyaç duyulduğunda etkisinin daha az olabileceği anlamına gelir.

Tarçın tanıdığım tüm baharatlar içerisinde en güçlü antioksidandır. En az dokuz adet antioksidan içermektedir. Tarçın ağacının kökleri, potasyuma karşı öylesine seçici (selektif) davranır ki, adeta yetiştiği toprağın potasyumunu emer ve depolar. Kabuk tarçın veya toz tarçın çok zengin bir potasyum deposudur.

Şeker hastaları

Tarçının içerdiği iki önemli etkin madde, glykosil transferaz enzimini aktive etme (uyarma) özelliğine sahiptir. Bu özellik ne anlama gelir Glykozil tranferaz enzimi, fazla miktardaki glukoz (şeker) moleküllerini, tıpkı bir tesbih dizer gibi teker teker yan yana dizerek (polimer) zincir oluşturur. Glukoz moleküllerinin teker teker dizilmesine polymerik zincir adı verilir. Depolanmış haline de glikojen denir. Kısaca, tarçın kan şekerini (glukoz) tesbihde olduğu gibi yan yana dizerek karaciğerde glikojen olarak depolar. Vücut, şekere ihtiyaç duyduğunda glikojeni tekrar glukoza (şekere) dönüştürerek kullanır.

Tarçın, aynı anda bir taraftan glykosil transferaz enzimini aktive ederken, diğer taraftan da serin-treonin protein kinaz enzimini inhibe eder (frenler). İşte, aynı anda hem aktive hem de inhibe etme özelliği, insulin hassasiyetini artırmaktadır. Bu anlamda, tarçın yüksek kan şekerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.

Değerli okuyucu, tarçının bu özelliğini kesinlikle kan şekerini düşürücü bir ilaç gibi değerlendirmemek gerekir. Tarçın çayı veya toz tarçın kan şekerini düşürmede yardımcı, insulin direncini azaltmada fonksiyoneldir. Yani, etkendir.


Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, burada ki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. 


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir