dilin uyuşması neyin belirtisidir / Kalp Krizi Belirtileri | NPİSTANBUL

Dilin Uyuşması Neyin Belirtisidir

dilin uyuşması neyin belirtisidir

Dil uyuşması nedir? - dil uyuşması nedenleri ve tedavisi

Dil Uyuşması:

Dil uyuşması genelde tek başına görülen bir durum değildir, uyuşmaya çoğunlukla iğne batmasını anımsatan karıncalanma eşlik eder. Bu hislerin dışında dil uyuşması aşağıda verilen belirtileri de gösterebilir.

Tat alma hissinin tamamen kaybolması

Yavaş ya da aksak konuşma

Kalıcı şekilde hissedilen ağızda kötü veya acı tat.

Dil Uyuşması Nedenleri

Sinir Hasarı
Duyusal sinirler, dilinizdeki tat alma hissini kontrol eder. Bu sinirler herhangi bir nedenle aşırı zorlanmaya maruz kalırsa hasar görebilir ve bu durum duyusal bozukluk anlamına gelen paresteziye yol açar.

Bu problem hasarın şiddetine bağlı olarak günler ya da haftalar boyunca devam edebilir.

Dilin Tahriş Olması
Dil üzerindeki yanık ve yaralanmalar his kaybına neden olabilir. Dildeki tat alıcıları beynin ilgili bölümüne tadı ileten alıcı sinirler içerir, bu alıcılar herhangi bir hasar gördüğünde tat alma yetiniz azalır.

Tat alıcılar aynı zamanda; yaş ilerlemesi, diş eti hastalıkları, alkol kullanımı, sigara tüketimi ve ağızda uyumsuz protez nedeniyle de zarar gömüş olabilir.

Diş Operasyonu için Uygulanan Anestezi
Diş cerrahisiyle ilgili kanal tedavisi, dolgu ya da yirmilik yaş diş çekimi gibi bir operasyon geçirecekseniz diş hekiminiz acıyı hissetmemeniz için operasyondan önce lokal anestezi uygulayacaktır. Bu uygulama ağızda dil de dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde his azalmasına neden olur. Bu işlem sırasında dildeki hissi sağlayan sinirler zarar görebilir bu da dilde daha uzun süreli hissizliğe yol açar.

İlaç Kullanımı
Bazı reçeteli ya da reçetesiz ilaçların dilde uyuşma gibi rahatsız edici yan etkileri vardır. Genellikle dil üzerinde oluşan bakteriyel enfeksiyon tedavisinde verilen antibiyotikler dilde uyuşmaya neden olur.

Yanan Ağız Sendromu
Dildeki uyuşma yanında ağız tadında bozukluk; yanan ağız sendromunun belirtileridir. Bu hastalık aralıklarla dudaklarda, diş etlerinde ve daha belirgin olarak dilde yanma hissine neden olur. Yanan ağız sendromunun sebebi henüz bilinmemekle beraber uzmanlar; hormonal dengesizliklerin ve B12 vitamin eksikliğinin neden olduğuna inanmakta.

Uyuşma dilinizin yanı sıra dudaklarınızı da etkiliyorsa bu sendromdan muzdarip olabilirsiniz.

İnme
İnme sırasında beyne giden kan azalır ya da sekteye uğrar. Bu nedenle beyin; oksijen ve besinden yoksun kalır. Bu da vücudun herhangi bir bölgesinde uyuşmaya neden olabilir.
Ayrıca; beyinde tat almaya ve tatlar arasında ayırım yapmaya destek olan hücreler inme sırasında zarar görebilir. Tat alma duyusunun azalmasının yanında genelde dilde uyuşukluk meydana gelir. İnme sonrası insanlarda konuşma bozukluğu oluşmasının sebebi çoğunlukla budur.

Yüksek tansiyon ve sigara tüketimi inmenin yaygın sebeplerindendir.

Tümörler
Dil içinde büyüyen bir kite ya da tümör bazı sinirlere baskı uygulayabilir. Bu da tat alma yanında his kaybı yaşamanıza neden olabilir.

Dil Uyuşması Tedavisi:

Dil uyuşmasının tedavi edilebilmesi için öncelikle altta yatan sebebin bulunması gerekir. Uyuşmanın tam nedenini tespit edebilmek için doktorunuzun bazı testler yapması gerekmektedir. Sebebin bir hasar ya da travma çıkması durumunda doktor herhangi bir reçete yazmayabilir fakat uyuşma daha ciddi bir durumdan kaynaklanıyorsa bir süre hastaneye yatış yapılması gerekebilir.

Belirtileri bir diş operasyonundan sonra görmeye başladıysanız ihmal kurbanı olmuş olabilirsiniz. Doktorunuzun ana nedeni bulup ardından uygun tedaviye başlaması gereklidir.

Dildeki uyuşma birkaç saatten uzun sürüyorsa ya da aşağıdaki şikayetlerin de bir veya birkaçını kendinizde gözlemliyorsanız derhal doktora başvurmalısınız.

Ani ve şiddetli baş ağrısı

Solunum güçlüğü

Bilinç ve uyanıklık düzeylerinde değişmeler

Kafa karışıklığı, halüsinasyon ya da kuruntu

Yüzde zayıflık hissi

Dışkı veya idrar geçişini kontrol edememe (kaçırma)

Hareketsizlik hali

Boyun ağrısı

Vücudun bir tarafında uyuşma

Dilde acı

Felç veya vücudun herhangi bir yerini oynatmada güçsüzlük

Nöbet ya da kasılma

Konuşma bozukluğu ya da zorluğu

Dil, dudaklar veya yüzde şişme

Görüşte değişme

Dil Ucunda Uyuşma

Dil Ucunda Uyuşma
Dil ucunda uyuşma, insanlarda sık sık ortaya çıkan ve giderilmediğinde çok ciddi problemler neden olan bir durumdur. Birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilecek dil ucunda uyuşma, genellikle farklı hastalıkların ortaya çıkarmış olduğu bir belirtidir. Çünkü insanlarda dil uyuşması görüldüğü zaman genellikle farklı bir rahatsızlıkta ortaya çıkar. Dil ucunda uyuşma,insanlarda dil ucuna iğne batırılmış gibi oluşmaktadır. Bu iğne batması belirtisine aynı zamanda dilin karıncalanması da eşlik eder. Her iki belirti görüldüğünde direk olarak kişide önemli rahatsızlıklar ortaya çıkar. Özellikle dilin hissedilmemesi herhangi bir şeyi yerken zorluk yaşanmasına neden olacaktır. Dil ucunda uyuşma problemi olan insanlarda en büyük belirti tat alma hissinin kaybolmasıdır. Dili uyuşan kişiler başta tat alma duyusunu kaybedecekleri için yediklerinden ve içtiklerinden tam olarak tat alamazlar ve bu durum belli bir süre sonra şikâyet haline gelir. Bunun yanı sıra insanlarda karşılaşılan dil ucunda uyuşmanın diğer bir belirtisi de yavaş yavaş aksak konuşmaya başlamasıdır. Uyuşmuş olan dil tam olarak ağız içerisinde döndürülemediği için kişi konuşmada zorluklar çeker ve aksak konuşma problemi yaşar. Son olarak ortaya çıkan bir diğer belirti ise kişide kalıcı olarak ağızda kötü tat hissedilmesidir. Bu durum birçok zaman psikolojik olarak ortaya çıksa bile insanlarda önemli rahatsızlıklara neden olduğu için doktorlar bu şikâyeti çok alırlar.

Dil ucunda uyuşma nedenleri?

Sinirler: İnsan vücudunun hemen hemen her yerinde bulunan sinirler dil üzerinde de çok yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Kimi zaman dilin ısırılması, kimi zaman tüketilmemesi gereken maddelerin dile temas etmesi kimi zaman ise dile gelen sinirlerin geçtiği yerlere alınan darbeler dil ucunda uyuşma probleminin nedenlerinden biridir. Bu sinirlerin herhangi bir şekilde hasar görmesi direk olarak dilin uyuşmasına neden olacaktır.

Dilin tahriş olması: İnsanlarda özellikle çay olmak üzere sıcak içeceklerin tüketilmesi nedeniyle dilde yanmalar ya da diğer türlü tahrişler meydana gelmektedir. Dili tahriş olan insanlarda ise direk olarak dil ucunda uyuşma problemi meydana gelmektedir. Bu durum genellikle geçicidir ve yaklaşık birkaç gün içerisinde geçmektedir.

Diş hastalıkları nedeniyle yapılan tıbbi işlemler: Özellikle dolgu olmak üzere meydan gelen birçok diş rahatsızlığı nedeniyle kullanılan tıbbi malzemeler direk olarak dilde uyuşmalara neden olmaktadır. Bu uyuşukluğu eğer ciddi bir hale gelirse kesinlikle tedavi gerekebilir.

Tıbbi ilaçlar: Eğer kişi tansiyon ilacı diyabet rahatsızlığı ve buna benzer birçok rahatsızlık nedeniyle kullanılacak ilaçlar dil ucunda uyuşma problemine neden olacaktır. Bu nedenle eğer dil ucunda uyuşma sorunu yaşıyorsanız kullandığınız ilaçlar için doktorunuza başvurun.

Dil ucunda uyuşma tedavisi:

Bu rahatsızlığın tedavisinin yapılabilmesi için öncelikle dil ucunda uyuşma probleminin altında yatan nedenin bulunması gerekmektedir. Bunun için uyuşmanın tam olarak nedeni testler sonucunda tespit edildikten sonra doktorun vereceği ilaçlarla bu sorun ortadan kaldılabilir. Fakat sorun hala devam ediyorsa bu durumda çok daha detaylı testler yapılarak sorun ortadan kaldırılmaya çalışılır. Özellikle dil ucunda uyuşma rahatsızlığı ile herhangi bir baş ağrısı, solunum güçlüğü, bilinç kaybı, kafa karışıklığı gibi durumlar meydana geliyorsa gerekli olan incelemeler ve tedaviler arttırılmalıdır.

Son Güncelleme : 24.06.2023 15:55:31

Dil Ucunda Uyuşma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


2 Yorum Yapılmış "Dil Ucunda Uyuşma"

Dilimde uyuşma var yedıklerimde bir sorun yok ama konuşmam biraz değişti sanki zor konuşuyorum yada yüksek ses ile konusunca kısılma oluyormus gibi dilim daha çok rahatsız edıyor konuşma zorluğu cekıyorum
Tülay Altundas. 16.11.2017

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Okyay : Sakız çiğnemek ve bol konuşmalı aktivitelere katılmak yardımcı olur. Dilde uyuşma ve peltekleşmenin sebebi az konuşmak ve yeterince su içmemek olarak bilinir. Bu konuda dikkatli olun.
19.09.2018 14:08:17

Barıkhan : Merhaba Tülay Hanım, dilde ortaya çıkan uyuşma nedenlerinden bazıları sinirlerin hasarından kaynaklanan, dilin ısırılması, çok sıcak veya soğukla temasından kaynaklanan, ilaçlardan ve bazı yiyeceklere olan alerjik reaksiyonlardan kaynaklanan sebeplerdir. Bu sorunun tedavisi için temelindeki sorun ne onu bulmak gerekiyor. Sonrasında uzman bir doktorun verdiği ilaçları kullanarak bu sorun çözülecektir inşaAllah
10.09.2018 21:54:12

Merhaba Ben geçtiğimiz 3 gün önce ses tellerindeki nödüllerden dolayı mikrocerrahi yoluyla ameliyat oldum.Amelşyattan çıktığımdan beri dilim uyuşuk ve tat almıyorum endişeliyim önemli bişiy olabilir mi ?
Aytaç Uğur. 21.05.2018

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

İzgü : Merhaba. Boğaz tarafında yapılan ameliyat nedeniyle dilde uyuşma görülebilir. Bu yüzden o bölge oluşturulduğu için oluşan yan etkilerden dolayı dilde de uyuşma yaşanmış olabilir. Bu yüzden ilerleyen süreçte uyuşma geçmezse mutlaka bir uzman cerraha görmekte fayda vardır. Geçmiş olsun.
09.09.2018 11:04:34

Ayak Baş Parmak Uyuşması
Ayak Baş Parmak Uyuşması
Ayak Baş Parmak Uyuşması, Ayak baş parmaklarında duyu kaybı meydana gelmesi sebebiyle oluşan bir olaydır. Uyuşma el parmaklarında sıkça görülse de ayak parmaklarında daha ender bir şekilde görülmektedir. Fakat meydana gelme nedenleri genelde bir...
El Parmak Uçlarında Uyuşma
El Parmak Uçlarında Uyuşma
El parmak Uçlarında Uyuşma, Parmak uçlarında oluşan uyuşma ve karıncalanma sorunu, çoğu zaman herkesin başına gelebilen rahatsızlıklardan biridir. El parmak uçlarında karıncalanma, parmak uçlarına iğne batıyormuş veya diken batıyormuş hissine se...
Başta Karıncalanma
Başta Karıncalanma
Başta Karıncalanma, beyinde uyuşma hissinin halk arasındaki ifade edilişidir. Karıncalanma ile uyuşma, bir şeyin akıyor hissi ve elektriklenme birlikte görülür. Birçok kişide zaman zaman görülmektedir. Bazen endişelenmesi gerekli durumlar olsa da gen...
Sol Bacak Uyuşması
Sol Bacak Uyuşması
Sol Bacak Uyuşması, Bacak uyuşması damar sertliğinin habercisi olabilir. Bacak uyuşması bacakta herhangi bir bölgede kan akışının düzgün sağlanamaması bacaklarda uyuşma karıncalanma hissi verir. Sol bacakta uyuşma vücudun sol tarafında alınan...
Sol Serçe Parmak Uyuşması
Sol Serçe Parmak Uyuşması
Sol Serçe Parmak Uyuşması, Uyuşma ve karıncalanma hissi duysal sinirlerin hasarlanması ya da aşırı uyarılması sonucu oluşmaktadır. Duysal sinirler beyinde, omurilikte, omurilikten çıkan sinirlerin köklerinde, periferik sinir sistemi denen vücut sinir...
Uykuda Kol Uyuşması
Uykuda Kol Uyuşması
Uykuda Kol Uyuşması, Uykuda kolların ve elin uyuşması kadın, erkek her yaştan bireyde ortaya çıkabilen bir haldir. Gece herhangi bir nedenle uyandığınızda ya da sabah yataktan kalktığınızda kollarınızın uyuştuğunu fark ediyorsanız bunun başlıca sebeb...
Ayak Parmağı Uyuşması
Ayak Parmağı Uyuşması
Ayak Parmağı Uyuşması, Uyuşma, ayak parmaklarında duyu kaybı sebebi ile ortaya çıkan, normal olmayan bir durumdur. Genellikle el parmakları ile yaşanan bu durum, biraz daha nadir görülür. Ama meydana geliş yönü ile el parmakları veya diğer uyuşmalar ...
El Baş Parmak Uyuşması
El Baş Parmak Uyuşması
El Baş Parmak Uyuşması, Baş parmak uyuşması, çoğu kişilerde sıradan bir durum olarak görülmektedir. El baş parmak uyuşması, hissizlik, karıncalanma ve parmaklarda duyu kaybı gibi birtakım sorunlara neden olabilmektedir. Bu durumlarda kişilerde dikkat...
Sağ El Parmak Uyuşması
Sağ El Parmak Uyuşması
Sağ El Parmak Uyuşması, Sağ el kullanan insan sayısı yüzde 92 oluşu, dolayısıyla günlük işlerin hemen hepsinin sağ elle yapılması sağ eli daha önemli hale getirmektedir. Sağ el parmaklarında meydana gelen uyuşmanın birçok nedeni olabilir. Sinirsel ve...
Yüzün Sol Tarafında Uyuşma
Yüzün Sol Tarafında Uyuşma
Yüzün sol tarafından uyuşma, insanlarda çok sık karşılaşılan bir durumdur. Yüzde oluşan uyuşma problemlerinin birçok nedeni vardır. Bu nedenle kişilerde gerekli olan muayeneler yapılmadan herhangi bir neden belirlemek mümkün değildir. Fakat asıl önem...
Başın Sol Tarafında Uyuşma
Başın Sol Tarafında Uyuşma
Başın Sol Tarafında Uyuşma, Başta uyuşma problemi, genel olarak kafaya alınan darbelerden dolayı oluşur. Kaza, darbe ve hasar gibi fiziksel faktörlerden ötürü, başta uyuşma ve karıncalanma şikayetleri görülebilmektedir. Başta hissedilen karıncalanma ...
Sol Ayakta Uyuşma
Sol Ayakta Uyuşma
Sol ayakta uyuşma, ayak uyuşması bazen sol ayakta görülebilirken bazen sağ ya da her iki ayakta birden de yaşanabilir. Kişi bu uyuşmayı, karıncalanma, iğne batması ya da yanma gibi hislerle tarif eder. Sol ayak uyuşması basit, önemsenmeyecek nedenler...

 

Ayak Baş Parmak Uyuşması
El Parmak Uçlarında Uyuşma
Başta Karıncalanma
Sol Bacak Uyuşması
Sol Serçe Parmak Uyuşması
Uykuda Kol Uyuşması
Ayak Parmağı Uyuşması
El Baş Parmak Uyuşması
Sağ El Parmak Uyuşması
Yüzün Sol Tarafında Uyuşma
Başın Sol Tarafında Uyuşma
Sol Ayakta Uyuşma
Başın Sağ Tarafında Uyuşma
Kafa Uyuşması Neden Olur
Vücutta Uyuşma
Sol Kol Ve Bacak Uyuşması
Sırtta Uyuşma
Baş Ağrısı Ve Uyuşması
Kol Ve Bacak Uyuşması
İşaret Parmağı Uyuşması
Sağ Ayak Uyuşması
Kafada Uyuşma
Diz Uyuşması
Ayak Altı Uyuşması
Orta Parmak Uyuşması
Kalp Ağrısı Sol Kol Uyuşması
Hamilelikte Bacak Uyuşması
El Karıncalanması
Sol El Uyuşması
Vücudun Sağ Tarafının Uyuşması

Popüler İçerik

Başın Sağ Tarafında Uyuşma

Başın Sağ Tarafında Uyuşma

Başın Sağ Tarafında Uyuşma, Başta uyuşmaya genellikle beyindeki sinirlerin ve omurilikteki duyusal sinirlerin aldığı basınç, ağır hasar ve fiziksel ...

Kafa Uyuşması Neden Olur

Kafa Uyuşması Neden Olur

Kafa Uyuşması Neden Olur, Beyin bölgesinde hissedilen uyuşukluk hissi toplumda kafa uyuşması yakınması şeklinde görülebilir. Başın belli bölgelerind...

Vücutta Uyuşma

Vücutta Uyuşma

Vücutta Uyuşma, Vücutta uyuşma hissi sinirlerin aşırı uyarılması ya da hasar görmesi sonucunda meydana gelir. Bu duygusal sinirler beyinde, omurilikte...

Sol Kol Ve Bacak Uyuşması

Sol Kol Ve Bacak Uyuşması

Sol kol ve bacak uyuşması: kol ve bacaklardaki zayıf kan dolaşımından ve sinirlere ciddi baskı oluşmasından kaynaklanır. Bu uyuşmayla sol kol ve bac...

Sırtta Uyuşma

Sırtta Uyuşma

Sırtta Uyuşma, Sırt etrafında uyuşma ve karıncalanma rahatsızlığına, halk arasında sıkça rastlanır. Vücudun herhangi bir bölümünde uyuşma ve karıncala...

Baş Ağrısı Ve Uyuşması

Baş Ağrısı Ve Uyuşması

Baş ağrısı ve uyuşması, Beyinde uyuşma hissi ve başta ağrı oluşması her insanda görülebilecek bir rahatsızlıktır. Bazı bireyler tarafından çok ciddiy...

Dil uyuşması neyin belirtisidir?

Tat alma organı olan dilde uyuşukluk belirtileri bazı hastalıkların habercisi olabilir.

Dilimiz motor sinirlerle beslenir. Motor sinirler organın sadece hareketini sağlayan sinirlerdir. Bu durumda dilin sinirinin hastalanması halinde bir duyu bozukluğu oluşturmaz.

Beyin sapı denilen başın alt bölgesinden, iki tarafı da ayrı ayrı idare eden sinirler çıkar. Bunlar kranial sinirler ya da kafa çiftleri denilen sinirlerdir. Dilde bir uyuşma hissedildiğinde bu durum, onikinci sinir denilen dil sinirinden kaynaklanmaz.

Baş ve boyun bölgesinin duyu bölgesi olarak kabul edilen, her iki tarafı ayrı ayrı idare eden beşinci sinir çifti vardır. Hatta bu bölgelerde bazı hastalıklarda trigeminal nevralji görülür.

Eğer dilde tek taraflı bir uyuşma varsa ihmal edilmemelidir. Beyne çıkışında bu sinirin etkilendiği bir durum olduğunu düşünmek gerekir.

Uyuşmanın türü

Kişinin dilinin her tarafından ya da sadece ucunun uyuştuğundan şikâyet ettiğinde o zaman bu sinirle birlikte, yanında başka sinir kökleri olduğu için başka bulgulara da dikkat edilir. Sadece dilde uyuşma, çok fazla beyinle ilişkili olarak düşünülmez.

Dilin papillaları olarak adlandırılan ve tat almayı sağlayan hücrelerin de bulunduğu alanda, alerji ya da ödem olabilir. Vücudun başka organında ödem oluştuğu zaman nasıl bazı uyuşmalar ve duyu bozuklukları hissedilirse, dilde de aynı şekilde hissedilebilir.

Dilde uyuşma şikayetlerinde tamamının değil de yarısının uyuşması daha önemli bir tanı olabilir. Ama dilin tümü uyuşuyorsa, o zaman bununla ilgili baş boyun bölgesinde, boğazda bir şey olup olmadığını öğrenmek için bir kulak burun boğaz doktoruna muayene olmak da fayda vardır.

 

0 yorum yapılmış


    Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vhosts/acilservis.pro/httpdocs/wp-content/themes/acilservis/inc/function-opt.php on line 949
  1. avatar

    askim, dun boynunu ani bir hareketle cevirdin mi? aklima o geliyor. Boyun fitiginlada ilgili olabilir belki

  2. avatar

    Bir aydir sol tarafta bogaz agrisi dilde yanma ve tat almam azaldi kbb ye gittim 3 ayri doktora dahiliye ye gittim dişci ye gittim .augumentin..pen os ve sonunda igne verdiler ama nafile gecmedi.nereye gideyim ne yapmaliyim.

  3. avatar

    slm benim dilimin uç kısmında uyuşma vede acıya aşırı hassasiyet var nefes darlığı vede boğazımda vede boynumun arka taraflarına vuran bi ağrım var. kulak burun boğaz baktı ona göre bişe yokmuş nereye gitmeliyim. endokrin bölümünede baktırdım nodül var dedi ama bunlada ilgisi yok dedi ben ne yapmalıyım tad alamıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz…

  4. avatar

    Merhaba benim dilimde ve yanaklarımda uyuşma ve yanma oluyor ayrıca baş ağrısı çekiyorum sebebi nedir doktora görünmeli miyim?

  5. avatar

    Slm iyi mesayiler sayin doktorum benim dilimde uyusma ve bogaz bolgemde bir sikma ve nefes almakta sikinti cekiyor oluyorum bunun
    sebebi nedir .dilimin sadece uc kisminda uyusma oluyor bilgi verirseniniz cok sevinirim teşekkürler. Iyi calismalar

  6. avatar

    benim dilimdesag tarafımda keceleşme ve uyşukluk var bu beni çokrahatsız ediyor .

Dil uyuşması neyin belirtisidir? adlı konuya yorum yapmak ister misin? Etiketler

Dil şişmesi neden olur? Dil uyuşması neyin belirtisidir, dildeki şişliğe ne iyi gelir?

 - Farklı yiyeceklerden ortaya çıkan alerji ile beraber travma

Yukarıda verilen nedenlerden dolayı farklı zaman dilimlerinde dil şişmesi ile karşı karşıya kalmak mümkün. Özellikle de bazıları hafif şekilde geçerken bazıları ise ciddi anlamda yaşamı tehdit altına alan unsurlar olabilir.

Dil Uyuşması Neyin Belirtisidir?

Dil uyuşması birçok farklı hastalığın belirtisi olarak ön plana çıkabilmektedir. Mutlaka bu durumlar takip edilmeli ve uzman bir doktor kontrolü altında destek alınmalıdır.

 - Sinir hasarı duyusal sinirler

 - Dili tahriş olması

 - Birtakım ilaçların kullanımı

 - Diş operasyonu için uygulanan anestezi

 - Yanan ağız sendromu

 - İnme

Yukarıda verilen nedenlerden dolayı farklı zamanlarda dil uyuşması ile karşı karşıya kalmak mümkün. Özellikle altında yatan sebeplerin ortaya çıkarılması ve buna göre tedavi edilmesi için, uzman bir doktora görünmek en önemli husustur. Böylece nedenin ortaya çıkması ile beraber bunu uygun şekilde doğru tedavi yöntemleri ele alınır.

Dildeki Şişliğe Ne İyi Gelir?

En çok merak edilen konular içerisinde dildeki şişliğe neyin iyi geleceğidir. Bu konuda ele alınabilecek olan birtakım çözüm yöntemleri bulunmaktadır. Özellikle bu yöntemler doğal olarak bireysel şekilde ele alınabilecek yöntemlerdir.

 - Antibakteriyel özelliği olması ve iyileştirilmesi ile beraber bal kullanımı önemlidir.

 - Lavanta yağı ve su karışımı

 - Şalgam suyu

 - Kabartma tozu ve su karışımı

 - Karbonat ve su karışımı

 - Tuzlu su karışımı

Yukarıda verilen yöntemleri uygulamak suretiyle meydana gelebilecek olası şişliği önemli oranda azaltmak mümkün. Özellikle bu yöntemler meydana gelecek şişlikten hemen sonra yapılması gereken ani çözüm yöntemleridir. Uzun vadede ise mutlaka uzman bir doktor kontrolünde tedavi en önemli husustur. Bu doğrultuda dildeki şişliğin altında yatan sebebi bağlı olarak farklı çözüm yöntemleri ve tedaviler ele alınır.

Dil Şişmesi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Dil şişliğinin altında yatan soruna bağlı olarak birtakım tedavi yöntemleri ele alınır. Özellikle bakteriyel enfeksiyonlar, virüsler ya da alerji ile mantar gibi semptomlar karşısında tedavi yöntemleri öne çıkmaktadır.

- Asitli baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

 - Bol bol su içilmesi gerekir.

 - Ilık tuzlu ve karbonatlı su ile gargara ve ağız çalkalanması yapılmalı

 - Diş etlerini tahriş eden gıdalardan uzak durulmalı

 - Tütün ve alkol kullanılmamalı

 - Diş çürümesi yaratabilecek yiyeceklerden uzak durulmalı

Aynı zamanda diyabet gibi rahatsızlıklar karşısında da mutlaka uzman doktor kontrolü altında tedavi yöntemleri ele alınmalıdır.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası